width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Tőlünk elveszik és a multi Krőzusnak adják az adónkat

2008. szeptember 13., szombat

Tőlünk elveszik és a multi Krőzusnak adják az adónkat

Tőlünk elveszik és a multi Krőzusnak adják az adónkat

Újraelosztás, de milyen? A középosztálytól, a gazdagok felé. Ezt írta Gilgames, és igaza is volt.

Sokszor hallottam már külföldön élő magyarok szájából elhangozni azt, hogy Magyarországon is lehet jó pénzt keresni, különben nem jönnének ide a külföldi befektetők. A félreértés elkerülése végett: a külföldi multi, aki dollármilliárdok felett rendelkezik, élből 5 éves adómentességet kap a magyar államtól, amit aztán az éppen aktuális kormány rendre meghosszabbit, csakhogy ne hagyja el az országot és ne szűnjenek meg a munkahelyek. Ráadásul újabban tízmilliérdos nagyságrendű, VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ támogatást is adnak nekik.

A multiknak a magyar GDP-hez való hozzájárulása ugyan óriási, de tény az is, hogy a magyar költségvetéshez általában csak a dolgozóik alkalmazása után fizetett közterhekkel járulnak hozzá, hiszen a legtöbb esetben az üzleti tevékenységükből származó nyereségük adómentességet élvez. Tessék ezután a GDP-növekedésről szóló hangzatos adatokat ennek megfelelően kezelni. A GDP-t ugyanis sem megenni, sem elosztani nem lehet, a GDP csak egy mérőszám.

A GDP ilyetén spekulatív felpumpálása nekünk ROSSZ.

A GDP ALAPJÁN ÁLLAPÍTJA MEG AZ EU, HOGY MENNYIT KELL BEFIZETNÜNK A KÖZÖS KASSZÁBA
.

EMIATT VAGYUNK MOST NETTÓ BEFIZETŐK.

A magyarországi kis- és középvállalkozások az itt emlegetett foglalkoztatotti létszám sokszorosának, mintegy 2.5 millió embernek biztosítanak munkát és megélhetést. Bár a legtöbb kis- és középvállalkozás egy-egy foglalkoztatottja után kevesebb közterhet fizet, mint a multik többsége, összességében a magyar vállalkozások sokkal nagyobb összeget fizetnek be a közös kasszába, mint a nagy nevű, sokak által az egekig magasztalt és messze-messze túlértékelt multinacionális vállalatok.

A magyar vállalkozó semmiféle adókedvezményt nem kap, nemhogy adómentességet.

Sőt, ráadásul 2002-höz képest a kis és középvállalkozók adóterhe jelentősen NŐTT is, és hát már eleve 2002 előtt is akkor is magas volt...

Nesze magyar! Ha ilyen kondíciókkal nem taposod földbe a multit, az csak azért van, mert pipogya vagy és arra vársz, hogy más kaparja ki neked a gesztenyét!

Eközben persze lehülyézik a hazai vállalkozókat az okostojás neolibók, amiért azok nem tudnak helytállni az aránytalan versenyben. Jó a boxolós hasonlat, a kis múltú, szerény anyagiakkal bíró magyar cégek helyzete olyan, mintha a ringbe küldenénk egy 10 éves gyereket nehézsúlyú bunyósok ellen - versenyezni. A végén meg csodálkozunk, hogy rendesen elverték a kölköt.

Valóban, a multik külföldi alkalmazottainak is megéri Magyarországra jönni dolgozni, mert így a még otthoni bértáblázat alapján kijáró fizetésnél is magasabb "expatriate package"-et kapnak, ami az ugyanolyan munkát végző magyar kollégájának kb. a 10-szerese. Hát ezt vágd zsebre!

Volt a Magor mozgalom, ez is befuccsolt, legalábbis mostanában nem találok Magor termékeket. Én vennék szívesen, de állandóan nem nézhetem, hogy magyar- nem magyar egy termék, mert ez képtelenség. A tejet én is a magyar termelőtől veszem a csarnokban, de ez édeskevés. Az 599*** csak arra garancia, hogy magyar cég forgalmazza az árut. Nézd csak meg a Boci csokin, az is 599, aztán mégis Csehországban készül.

Működő tőkére is szükség van. De nem mindegy milyen áron és milyen feltételekkel. ÍGY SEMMIKÉPPEN!

Fejétől bűzlik a hal. A multik adómentessége ill. kedvezménye is a kormányzati neoliberális gazdaságpolitika része, emiatt eleve esélytelen igy minden hazai próbálkozás. Jelenleg sajnos nem elég hatékony ez a "végy magyar terméket" filozófia.

Arról szól a neoliberalizmus, hogy hogyan lehet az országokból mindig több és több tőkét kivinni, mint behozni. Az adósrabszolgaság, a multik adómentessége mind-mind ennek az eszközei.

A másik nagy gond, hogy Magyarországon nincs egészséges nemzeti öntudat, nincs meg a magyar munkahelyek védelmével járó termékek előnyben részesítésének igénye az átlagpolgárban, de még a közpénzek osztását elbíráló döntnökökben sem. Sőt, egyre inkább szélesedik az a magát felvilágosult szellemiségnek tartó értelmiségi réteg, amely a "magyar érdek" fogalmát valami túlhaladott, mélységesen megvetendő múltfoszlánynak hiszi. Ráadásul a populációnak ezt a szuicid elveket harsogó részét igen nehéz meggyőzni bármiről is, mert érdemben semmihez nem ért, konkrét ismeretei nincsenek, csak sajtóinfók, pártszimpátiák alapján ítél, miközben egy erősen idelizált Európa-kép deformálja a gondolkodását.

Adott egy tender, pályázik egy magyar és egy külföldi cég. A magyar megajánlja az árut 21 milliárd forintért, a külföldi 20-ért. Mit mond erre a felvilágosult, versenypárti européer? Az állam természetesen a külföldi ajánlatot fogadja el, mert az az olcsóbb. És mit mond erre az a magyar, akinek esze is van? :-) Az állam a magyar ajánlatot fogadja el, mert az áru megtermeléséhez magyar munkaerőt alkalmaznak, amely után befizetnek 3 milliárd közterhet + egyéb adók, tehát összességében a magyar ajánlat jóval olcsóbb a külföldinél.

Erre az összefüggésre Nyugaton már régóta rájöttek, ezért protezsálják a helyben gyártott termékeket. Akinek meg semmiféle konkrét ismerete, személyes tapasztalata nincs a nyugati üzleti életről, az nem tud erről semmit, csak nyomja tovább a trendi rizsát a verseny mindenhatóságáról.

A munkahelyek szépen sorban vándorolnak kifelé a fejletlen országokba. Így ugyan a fogyasztó olcsóbban jut a termékhez, ugyanakkor a munkahelyét elveszti - csökken a vásárlóerő. Ez a folyamat hosszabb távon a fejlett országok állandó (és ráadásul állandóan növekvő) költségvetési hiányához vezet.

Az meg még a másik, hogy mennyire felháborodnak a szabadkereskedelem bármilyen korlátozásán, vagy megvámolásán. Az idióta EU-s szabályozás szerint nem is vámolhatunk meg semmit, ami EU-s országból jön. Korlátlanul dőlhet be az országba akár a mérgezett, rossz minőségű kaja is.

Vihetsz be akármilyen terméket az USA-ba? Nem, nem vihetsz be akármit, van elég sok termék, amit nagyon nem óhajtanak beengedni. Tehát ők felismerték, hogy a protekcionizmus bizonyos esetekben jó és szükséges, mivel a saját munkaerejük, és ezáltal vásárlóerejük sínylené meg azt, ha azért szűnnének meg üzemek, mert amit azok termelnének, azt a valamit külföldről olcsóbban be lehetne hozni. Megy a védővám kivetés rögtön, és máris van termelés, foglalkoztatás, vásárlóerő, és ezáltal belső piac.

Persze minden más országnak mindezt szigorúan meg akarja tiltani a neoliberális zsidó WTO. Aminek amúgy nem volt még nemzsidó elnöke soha, azért is zsidózom le.

Protekcionizmus :a hazai ipar védelmére szolgáló kormánypolitika. A külföldi versenyt magas védővámok emelésével v. a hazai vállalatoknak nyújtott támogatással igyekszik távol tartani. Gyakran alkalmazzák a kormány által támogatandónak ítélt "gyerekcipőben járó" iparágak védelmére.

És a legnagyobb baj a multinacionális kereskedelmi vállalatokkal van. Hatalmas kárt tesznek a hazai kiskereskedőkkel és termelőkkel. Az általuk kínált árakkal képtelenség felvenni a versenyt és miután kiöli az egyéb kereskedőket, ezáltal arra kényszerítve a hazai termelőket, hogy saját beszállítóik legyenek, a multi az alacsony áraikból származó bevételkiesést is a beszállítókkal fizetteti meg. És ezt megteheti, hiszen ha a beszállító nem enged az árból, mert már így is minimális profittal állít elő, akkor a multi keres másik beszállítót, akár külföldit. Ezzel a folyamattal lassan teljesen leépíti a magyar kisvállalkozásokat, legyenek azok akár termelők, akár kereskedők.

És szomorú a dologban, hogy mindezt az állam engedi, sőt kedvezményekkel támogatja, hogy ilyen multi cégek letelepedjenek hazánkban.

A legszomorúbb pedig talán az, hogy az emberek nagy része azt gondolja, hogy jó neki a lidli és barátai, és természetesen csak oda jár vásárolni, annak ellenére is, hogy a szomszédék fűszeresükön már húzzák is a redőnyt örökre, vagy hogy a tengerentúlról jött paprika mellesleg mérgezett, és a az olcsó élelmiszer tele műanyaggal, allergiát okozhat (esetleg rákkeltő), és a gyógyszer árából, ami emiatt kell, 5 mázsa paprikát lehetett volna venni hazai őstermelőtől.

És ne higgyük, hogy ez máshol így van! El kell menni tőlünk nyugatra, ahol persze a nagyobb városokban vannak hipermarketek,de nem minden településen, mint nálunk, ahogy nőnek ki egymás után a földből.

Különbséget kell tenni élelmiszer DISZKONT és élelmiszer ÜZLET között. Én elvből nem megyek egyik kaja DISZKONTba sem vásárolni.

Tehát: Spar(osztrák tulajdonban van), CBA(magyar tulajdonban van) O.K., no és persze az őstermelői piac is O.K. Ott érdemes vásárolni.

Roppant nagy erő rejlik viszont a társadalmi összefogásban.

Párhuzamos Reakció blog linkek most is vannak, íme :

http://reakcio.wordpress.com/2008/09/14/mit-lehetne-tenni/

http://reakcio.wordpress.com/2008/09/14/szelsojobboldal-az-a-neoliberalizmus-bezzeg-aztan-meg-ok-neveznek-minket-annak-tevesen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk