width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2016.11.27.

2016. november 27., vasárnap

K.O. – Főprosti vs betyárvezér: befutott a szokásos napi kísérlet az MNA, a Betyársereg és a Jobbik összemosására Van kapcsolat az MNA és a Betyársereg között? Tudhattak a szakszolgálatok arról, hogy az MNA tagjai fegyvereket birtokolnak? Háború lesz Európában. A ringben Huth Gergely a Prosti Srácok főszerkesztője és Tyirityán Zsolt a Betyársereg vezetője

Bizonyíték a liberálisok és a fidesz közti kiváló kapcsolatra? Az állandó nácizásuk! Megjátsszák az ellenzéket a hitközségen belül saját maguknak, de a valódi nemzeti erőket ezek közösen minden eszközzel távol akarják tartani a hatalomtól.

Franciaországban, Németországban, Ausztriában a szocdem, zöld, liberális, néppárti stb establishmenti erők összefogtak, közösen jelöltek egyetlen legesélyesebb embert körzetenként, hogy ne legyen verseny köztük, és ne győzhessenek a "nácik". Pl. Szabadságpárt, Le Pen, AfD... Ha lesz nagy váratlan összeborulós nagykoalíció nálunk, az fidesz - ballib lesz!

K.O. – Főprosti vs betyárvezér: befutott a szokásos napi kísérlet az MNA, a Betyársereg és a Jobbik összemosására

Van kapcsolat az MNA és a Betyársereg között? Tudhattak a szakszolgálatok arról, hogy az MNA tagjai fegyvereket birtokolnak? Háború lesz Európában. A ringben Huth Gergely a Prosti Srácok főszerkesztője és Tyirityán Zsolt a Betyársereg vezetője

https://kuruc.info/r/34/166581/
https://www.youtube.com/watch?v=GnvBVy69j2c

Na milyen nemzetellenes neokon cionista baromságot szavazott meg a fidesz már megint? Az európai néppárti frakció többi tagjával együtt, teljes pártfegyelemben, bármilyen nemzeti érdekre való tekintet nélkül! „A harmadik felek által kifejtett EU-ellenes propaganda elleni fellépést szolgáló uniós stratégiai kommunikáció” nevet kapott jelentésről szavaz az Európai Parlament , amely az orosz hírszolgáltatókat (mint a Russia Today, Sputnik, stb.) a terrorista Iszlám Állammal hozta közös nevezőre, mint amelyek ellen az EU-nak harcolnia kell.

Na milyen nemzetellenes neokon cionista baromságot szavazott meg a fidesz már megint? Az európai néppárti frakció többi tagjával együtt, teljes pártfegyelemben, bármilyen nemzeti érdekre való tekintet nélkül!

Mindig is a szélsőséges balliberalizmus, vadkapitalizmus támogatói voltak akik mostanság Putyin fóbiások, de Trumpot se szeretik. Együtt párt, political capital, és a többi. A fidesz is.

Ezt szavazta meg a fideszünk : listázni és MINDENT szűrni, blokkolni kell ami nem a liberális médiaügynökségek szarnak ki magukból. Azok tulajdonosi háttere : bankok. Ami általuk nincs jóváhagyva, az minden álhír portál, troll fórum, orosz propaganda, és náci blog. Idézni is legyen tilos, vagy hivatkozni rá, azt akarják. Nem számít hogy nincs is köze oroszoklhoz, elég hogy ezeket nem központilag készítik, tehát cenzúrázni kell. Szűrni kell ezeket a tartalmakat, ezt a kifejezést használták, ez a médiaszabadság és sajtószabadság amiért egymillióan vannak a judeolibsik! ^_^

Erre a stratcomos baromságra súlyos euró milliárdokat fognak elkölteni, kényelmes irodai állások fajtajellegzeteseknek.

Internet és média szűrés = pedofilok és iszlám terroristák ürügyén teljes zsidóuralom.

Ennyit a fideszdsz keleti nyitásáról, nagy kamu volt, meg a Vona fóbiás baromságokról is - csak támadnak, amivel csak bomlasztani tudnak nem épül jobb a Jobbiknál attól, sőt!

A Jobbik sikerével szemben a jelenlegi establishment tagjainak szűk csoportérdekei állnak. Ha besimult volna nem lenne támadva Vona. ;) A közpénzen támogatott magyar idők kinyomtatott eladatlan példányait megetetni a kizárólag a Jobbik támadására tartott noname fideszes firkászokkal, tegnapiban épp egy haraszti gyula hozta össze a napi MNA = Jobbik hazugságcikket. Név és foglalkozási kör mutatja : haraszti miklós is létezik, szdsz közeli zsidaj. Aki a médiában nácizik, az jó eséllyel szintén közülük való. Akkor is, ha nem haraszti.

Ez csak a reakció rájuk, náciznak ezek akkor is mindent, amit nem ők irányítanak. :3

"Holnaptól kezdve itt „Terrorszemle" névvel jelentkezik a napi „Nemzetközi sajtószemle"

Lovas István2016. november 23. Terrorszemle

http://lovasistvan.hu/2016/11/23/holnaptol-kezdve-itt-terrorszemle-nevvel-jelentkezik-a-napi-nemzetkozi-sajtoszemle/

"Az ok és előzmények: mint itt a ma reggeli szemlében olvasható „A harmadik felek által kifejtett EU-ellenes propaganda elleni fellépést szolgáló uniós stratégiai kommunikáció" nevet kapott jelentésről szavaz az Európai Parlament , amely az orosz hírszolgáltatókat (mint a Russia Today, Sputnik, stb.) a terrorista Iszlám Állammal hozta közös nevezőre, mint amelyek ellen az EU-nak harcolnia kell.

A szavazás délben megtörtént. Az Európai Parlament (EP) történelmében leggyalázatosabb, a szólás- és sajtószabadság ellen hozott határozatát 304 szavazattal 179 ellenében 208 tartózkodással hagyták jóvá.

Mint a kommunista rendszer által zavart Szabad Európa Rádió – amelynek hallgatása a Rákosi-rendszer idején börtönbüntetéssel is járt – volt munkatársa, elfogadhatatlannak tartom az információ szabad áramlása akadályozásának kísérletét, főként egy magát demokratikus és szabadnak nevező, folyamatosan az „értékeire" hivatkozó Európai Unióban.

Az orosz hírforrások elleni háborút követelő jelentésre olyan álszent, Magyarország „demokráciadeficitje" miatt folyamatosan vádló gazemberek is szavaztak, mint Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezére, vagy helyettese, Sophie in 't Veld.

A külföldi sajtó folyamatos és intenzív olvasása alapján jelenthetem ki, hogy az orosz hírforrások lényegesen hitelesebbek, mint a nyugati sajtó kolosszális hazugságokat hordozó cikkei, melyek Magyarországot zsarnoki diktatúrának, a magyar népet pedig intoleráns rasszista, stb. hordaléknak festi le.

Putyin orosz elnök ma az Európai Parlamentben az „orosz dezinformációs kampány és propaganda elleni fellépés szükségességéről hozott határozatot" a demokráciáról alkotott elképzelés leépülése megnyilvánulásaként értékelte.

Az Európai Parlament határozata elleni dacból és gúnyból, és azért, mert az itt közölt, naponta már tízezrek által olvasott rovat a jövőben ha lehet, még az eddiginél is több hírt fog közölni orosz forrásokból, annak neve Nemzetközi sajtószemle helyett holnaptól „Terrorszemle" néven jelenik meg."

"EU: ami igaz, az tilos: tegnaptól hivatalosan is megkezdődött a totalitariánus médiakorszak"

http://lovasistvan.hu/2016/11/24/eu-ami-igaz-az-tilos-tegnaptol-hivatalosan-is-megkezdodott-a-totalitarianus-mediakorszak/

Lovas István2016. november 24. Terrorszemle

EUACTIV http://www.euractiv.com/section/digital/news/parliament-votes-to-expand-eu-units-that-debunk-online-propaganda/?nl_ref=25509419

Az Európai Parlament ki akarja bővíteni azon EU-egységeket, amelyek az online propaganda felderítésével foglalkoznak címmel számol be a brüsszeli hírportál arról, hogy egy 11, már e téren dolgozó diplomatából álló csoport nagyobb személyzetet és jóval több pénzt kaphat annak nyomán, hogy az Európai Parlament nem kötelező jellegű jelentést fogadott el, amely az orosz propaganda és az Iszlám Állam propagandája ellen irányuló harcról szól. „A szavazásra néhány nappal azután került sor, hogy Barack Obama és Angela Merkel nyilvánosan bírálta a közösségi médiaplatformokon keringő álhíreket és propagandát".

RUSSIA TODAY https://www.rt.com/news/367984-eu-double-standards-sputnik-rt/

Az EU saját elveit árulja el – szólásszabadság kettős mércével címmel idézi a globális orosz tévéhálózat azt, hogy miként reagált az RT főszerkesztőnője, Margarita Szimonján arra, hogy tegnap az Európai Parlament határozatban sürgetett harcot az orosz hírforrások és egyúttal az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben. Vlagyimír Puyin orosz elnök tegnap a „nyugati demokrácia felfogás politikai szétesésének jeleként" ítélte el a határozatot. A határozat mellett 304, ellene 179 képviselő foglalt állást és 208-an tartózkodtak. A Sputnik hírügynökség máris az ENSZ-hez, az EBESZ-hez és számos nemzetközi újságíró szövetséghez fordult a döntés ügyében. Szimonján elítélte a Tudósítók Határok Nélkül szervezetet, mert az szokásától eltérően hallgat. /E szervezet 1994-ben elítélte a magyar kormányt, azt hazudva, hogy a választások idején „alig maradt" nem kormánypárti médium, míg a jobboldali média 1994-től kezdődő szőnyegbombázása ügyében hallgatott./ Szimonján „felháborítónak" nevezte a határozatot. Az mutatja, hogy „az európai establishment milyen könnyen áldozza fel saját elveit. Azon elveit, amelyeket időtlen idők óta hangoztat. Amelyek miatt Oroszországot leckéztették évtizedek óta. Most meg azt látjuk, hogy a szólásszabadság egész elvére valójában nincs szükség és attól megrettennek".

* * *
https://www.rt.com/op-edge/368001-rt-western-dissidents-corporations/

A Russia Today ad hangot a nyugati ellenzékieknek, nyilatkozott Jill Stein az EU „propaganda elleni" határozatáról címmel idézi az RT az amerikai elnökválasztás zöldpárti jelöltjét, aki „nevetségesnek" jellemezte, hogy az Európai Parlament az orosz médiát egy sorba állította az Iszlám Állammal. Elmondta, ő is és nem egy társa a Russia Today-en keresztül tudott csak az amerikai néphez szólni. Mike Papantonio, aki dolgozott mind a legnagyobb amerikai tévéhálózatoknak, mind a Russia Today-nek, elmondta, míg az utóbbinál soha nem szóltak bele a munkájába, az előbbieknél az mindennapos volt. Ha például az ABC, a CBS vagy az NBC tévénél eszébe jutna egy újságírónak a Pfizer által gyártott gyógyszerek ügyébe beletúrni, a válasz az lenne, „ne dühítsük fel hirdetőnket".

* * *
https://www.rt.com/op-edge/367923-welcome-to-new-mccarthyism/

A brit neokonok az új McCarthyizmust átvitték az Atlanti-óceánon címmel az RT blogjában arról ír, hogy itt nem csak a Henry Jackson Társaságról van szó, amely feketelistázni akarja „Putyin hasznos idiótáit", mint kifejezte. Sokkal szélesebb akcióról van szó. A londoni Times lapnak és a NATO Atlanti Tanácsának („Trójai falovak") ugyanez volt az üzenete. Mindenért Oroszországot kell vádolni.

* * *
https://www.rt.com/news/367972-ukraine-donbass-genes-culture/

Jevgenyi Niscsuk ukrán kulturális miniszter kijelentette: Kelet-Ukrajna lakói genetikailag képtelenek arra, hogy részei legyenek az ukrán kultúrának. Ezt az ukrán ICTV-ben mondta. (Ha ezt nem ő mondja, és nem Ukrajnában és nem oroszokról…)

SPUTNIK https://de.sputniknews.com/politik/20161123313485840-sacharowa-europaplament-resolution-propaganda-verbrechen/

Az Európai Parlament propagandahatározata információs bűncselekmény címmel idézi a lap Maria Zaharova orosz külügy szóvivő elítélő nyilatkozatát „az orosz propaganda" elleni európai parlamenti határozatáról. Hozzátette, ezzel akarja a Nyugat elterelni a figyelmet a valódi veszélyekről, mint a terrorizmus és a fundamentalizmus.

* * *
https://sputniknews.com/us/201611241047777487-free-speech-us-fake-news-sites/

Az „álhíreket" terjesztő amerikai hírportálok elnyomása a szólásszabadságot veszélyezteti címmel a hírügynökség Ivan Elandot, az amerikai Független Intézeti Központ a Békéért és Szabadságért agytröszt igazgatóját idézi, aki szerint ha az amerikai kormány, a facebook és google cenzúrázza az alternatív és független hírportálokat, az súlyos veszélybe sodorja a sajtószabadságot. A megszólaltatott szakemberek hangsúlyozták azt is, hogy igen aggasztó lenne, ha az 51 milliárd dollárt érő Mark Zuckerberg facebook tulajdonos hatalmat kapna arra, hogy eldöntse, mely hírforrásokat blokkolja.

BASEL EXPRESS http://www.basel-express.ch/redaktion/geopolitik/315-un-schweden-wird-bis-2030-ein-dritt-welt-land-werden

Az ENSZ becslése szerint Svédország 2030-ig harmadik világbeli országgá válik, aminek fő oka a jólét csökkenése, idézi a világszervezet friss jelentését a svájci lap. 2010-ig Svédország a világ jóléti ranglistáján a 15-ik helyet foglalta el, míg 2015-ben már csak a 25-ik volt. 2030-ig a 45-ik helyre fog csúszni, és azt Kuba, Mexikó és Bulgária is meg fogja előzni. A lakosság egyre nagyobb része él szociális segélyből. A svéd oktatás színvonala sok kívánni valót hagy maga után. Svédországba ugyanakkor a világ legelmaradottabb társadalmából érkeznek migránsok.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/11/23/angela-merkel-will-inhalte-im-internet-regulieren/?nlid=70322aa3cc

Angela Merkel az internet tartalmát akarja megregulázni címmel arról ír, hogy a kancellárnő az „álhíreket" akarja kiirtani a közösségi médiákból. Attól tart nagyon, hogy az oroszok ezeken keresztül is beteszik a lábukat a kancellárválasztásba. (A Washington Post külön cikket írt arról, hogy az „álhírek" mennyire veszélyeztetik a német kancellárválasztást.)

* * *
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/11/24/sahra-wagenknecht-schonungslose-abrechnung-mit-merkel-im-bundestag/?nlid=70322aa3cc

Sahra Wagenknecht, a német Baloldal (Die Linke) elnökasszonya a Bundestagban „kíméletlenül nekiment" Merkel kancellárnak, akinek „arrogáns" politikát vetett a szemére, amelyben nem a polgárok jogos érdekei szerint tájékozódik és ennek következtében az emberek kételkednek a demokráciában. (A portál a teljes felszólást ismerteti, benne a Merkel-pártiak sziszegésével, jajongásával, kiáltozásaival.)

* * *
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/11/24/spd-vermietete-politiker-an-unternehmen-und-lobbyisten/?nlid=70322aa3cc

A német Szociáldemokrata Párt (SPÖ) egyik ügynökség pénz ellenében találkozókat intézett el SPD miniszterek és vállalatok, valamint lobbisták között.

* * *
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/11/24/peinliche-panne-modernster-us-zerstoerer-bleibt-im-panama-kanal-liegen/?nlid=70322aa3cc

Igen kínos műszaki hiba: a világ legnagyobb és legdrágább amerikai rombolója, az USS Zumwalt (DDG-1000) bennragadt a Panama-csatornában. A romboló 4,4 milliárd dollárba került. A hajó az első hajtóművét hagyta el.

YOUTUBE https://www.youtube.com/watch?v=qkOuRSZBc2s&feature=youtu.be

A magyarországi politikai helyzetről most tartott párizsi Polémia másodízben megrendezett éves fórumán Almássy Ferencnek, a Visegradpost.com portál főszerkesztőjének elmondott beszéde került fel tegnap a Youtube-ra. Az előadás olyan emelkedett és elegáns dicsérete a magyar jelennek és múltnak, valamint valósághű (értsd: álhírként cenzúrázandó) bemutatása a Magyarország elleni külföldi hadjáratoknak, ami teljes fordításért kiállt.

EUOBSERVER https://euobserver.com/opinion/136009

Andras Baneth, EU-szakértő, a Közügyek Tanácsa európai hivatalának ügyvezető igazgatója cikkében azt ajánlja, ne a szokványos populistákat (Orbán, Kaczynski, stb.) vádolják sírásóként az EU bajaiért, hanem az EU saját magát, és nézzen a tükörbe.

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG http://www.sueddeutsche.de/?utm_source=Maileon&utm_medium=email&utm_campaign=%28Live%29+SZ+Eilmeldung+07_2016+10+Min+Intervall&utm_content=http%3A%2F%2Fsz.de&utm_term=html

A lap exkluzív értesülését közli, mely szerint Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke mégsem marad Brüsszelben, hanem Berlinbe tér vissza, hogy a Bundestagban küldöttként próbáljon szerencsét.

HAARETZ http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.754735

A Jeruzsálemben létrejött izraeli-lengyel kabinet találkozót követően kiadott közlemény egy szóval nem említi, hogy a lengyelek részt vettek volna zsidók üldözésében Lengyelországban a holokauszt idején, annak ellenére, hogy több bekezdés is foglalkozik a holokauszt emlékével. A lap egy izraeli bírálót idézi, aki szerint „úgy néz ki, mintha a lengyelek írták volna a közleményt és azt odatolták volna az izraeli kormánynak aláírásra".

THE CONSERVATIVE TRIBUNE http://conservativetribune.com/clinton-foundation-panic-mode/

Pánik üzemmódra kapcsoltak a Clinton Alapítvány vezetői, mert Clintonné veresége után súlyos mértékben csökkennek azon összegek, amelyeket az alapítványhoz befolyás ellenében juttatnak el.

RFE http://www.rferl.org/a/28135440.html?ltflags=mailer

A leggazdagabb poszt-szovjet országok rangsorát mutatja be az egy felnőttre jutó vagyon alapján az amerikai kormányszócső, a prágai SZER/Szabadság Rádió. A becslést a svájci Credit Suisse végezte el. Az első Türkmenisztán 50 230 dollárral. Második Észtország 39 984 dollárral (Magyarországot nem vették fel a listára). A sereghajtó Ukrajna 1254 dollárral. Összehasonlításként más országokat is felsorol. Az USA esetében 344 692 dollár, Németországnál 185 175 dollár, Lengyelországban pedig 24 584 dollár.

BERLINER KURIER http://www.berliner-kurier.de/berlin/kiez---stadt/sos-paketdienst-dhl-express-stoppt--zustellung-in-gewalt-kiezen-25150218

A DHL csomagküldő szolgáltatás leállította szolgáltatását a berlini Wedding „háborús körzetében", írja a berlini bulvárlap. Az ottani utcákon évente több ezer bűncselekményt követnek el. A DHL kiszállítói naponta szembesülnek megverésükkel, fenyegetésükkel, zsarolásokkal. Ebből lett elege a DHL-nek. Weddingben „életveszéles lett a munka". Az egyik sofőr elmondta, legutóbb is a Prizenallee-n megállt, amikor három ember vette körbe, késsel a kezükben.

THE TABLET http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/218451/nazis-arent-marching-on-brooklyn

Nyugi, a nácik nem masíroznak Brooklynban címmel az amerikai zsidóság portálja cikkének összefoglalójában azt írja, lehet, hogy Trump győzelme néhány bolondot és bigott embert felbátorít, de a racionálisan gondolkodó embereknek most még a korábbiaknál is jobban ajánlott, hogy megmaradjanak racionalitásuknál. A cikk első mondata: „Jó hírem van…: a Wehrmacht nem masírozik Brooklyn Heights-ben. (New York város e körzete zsidó etnikumú.)

ELECTRONIC INTIFADA https://electronicintifada.net/blogs/ryan-rodrick-beiler/norwegian-city-boycotts-israeli-settlements?utm_source=EI+readers&utm_campaign=5e2c6c21ea-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_e802a7602d-5e2c6c21ea-299178713

Trondheim, a harmadik legnagyobb norvég város úgy döntött, bojkottál minden olyan árucikket és szolgáltatást, amelyek a megszállt Ciszjordánia izraeli telepeiről érkeznek

Az Európai Parlament történetének legiszonyatosabb, szabadságkorlátozást célzó szavazása ma

Lovas István2016. november 23. Terrorszemle

http://lovasistvan.hu/2016/11/23/az-europai-parlament-tortenetenek-legiszonyatosabb-szabadsagkorlatozast-celzo-szavazasa-ma/

– a már idomított európai média hallgatása mellett

RUSSIA TODAY https://www.rt.com/news/367881-russia-isis-propaganda-eu-parliament/

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén ma szavaz egy jelentésről, amely ezt a nevet kapta: „A harmadik felek által kifejtett EU-ellenes propaganda elleni fellépést szolgáló uniós stratégiai kommunikáció", amely az orosz hírszolgáltatókat (mint a Russia Today, Sputnik, stb.) a terrorista Iszlám Állammal hozta közös nevezőre, mint amelyek ellen az EU-nak harcolnia kell. (Mint itt olvasható volt a november 21-i szemlében, a jelentést a Sputniknak nyilatkozó Holger Eekhof volt CDU-politikus őrültnek nevezte. A jelentés spiritus rectora az Európai Parlament külügyi bizottságának néppárti vezetője, Elmar Brok, a német oroszutáló neokon.) Nem jogszabályi határozatról van szó. Mint a jelentésben olvasható: „Az EU folyamatos dezinformációs nyomás alatt áll olyan országok részéről, mint Oroszország, és nem állami szereplők részéről, mint az Iszlám Állam, az al-Kaida és egyéb erőszakos dzsihadista terrorista csoportok, amelyek pártolják az erőszakot, és ál hírügynökségeket, valamint internet trollokat használnak arra, hogy kihívást intézzenek a demokratikus értékek ellen és megosszák Európát".

A témát korábban plenáris ülésen vitatták meg. A vita során a spanyol Javier Couso Permuy európai parlamenti képviselő kifogásolta a jelentést, mint ami „az európaiak intelligenciája elleni inzultus… és téboly, amely hisztériát kelt Oroszország ellen… Veszélyes jelentés, amely konfrontációba sodor bennünket és az információ szabadsága elleni támadás… amely egy síkra helyez egy országot, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsáénak és multilaterális szervezetek tagja terrorista csoportokkal…" (Hogy ez a hír is a Russia Today-ből származik, csak alátámasztja, hogy itt terrorszemléről van szó. De hiába kerestük máshol.)

SPUTNIK https://sputniknews.com/world/201611231047735433-fake-news-claim-eliminate-free-press/

Phil Giraldi volt CIA-tiszt elmondta az orosz hírügynökségnek, hogy az amerikai médiumok az „álhírek" ürügye alatt ki akarják irtani a szabad és valóban független hírforrásokat, mert azok veszélyeztetik hírmonopóliumukat.

* * *
https://sputniknews.com/politics/201611221047723016-germany-financed-clinton-foundation/

Az orosz hírportál arról jelent, hogy kiderült, egy német állami intézmény is a Clinton Alapítvány szponzorai között volt. 2013 és 2016 között a Német Nemzetközi Együttműködési Tanács (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ) 2,4 millió dollárt adott Clintonéknak.

MEEDIA http://meedia.de/2016/11/22/am-schlimmsten-ist-der-spiegel-weltwoche-chef-koeppel-rechnet-mit-deutscher-trump-berichterstattung-ab/

A médiával foglalkozó szakportálnak adott interjújában Roger Köppel, a német Weltwoche hetilap főszerkesztője kijelentette, az amerikai elnökválasztási kampány során azok az emberek, akik abból élnek, hogy megszólítsák az olvasókat és nézőket, szisztematikusan „a valóság mellé publikáltak". Ez mindenek előtt az amerikai és német médiumokra vonatkozik. Az utóbbi tekintetében kiemelte, a Spiegel a legrosszabb. „Annak már semmi köze az újságíráshoz". Az ilyenfajta, Trumpot „a világ végével egyenlővé tevő újságírás mögött egy orrát fennen hordó, a teljesen demokratikus népi döntés gyűlölettel teli elvetése rejtőzik".

THE RUTHERFORD INSTITUTE https://www.rutherford.org/publications_resources/john_whiteheads_commentary/when_it_comes_to_fake_news_the_u.s._government_is_the_biggest_culprit

A polgárjogokat és az emberi jogokat támogató agytröszt arról ír, nem is az amerikai média, hanem maga az amerikai kormányzat a főbűnös az álhírekben.

YAHOO NEWS https://www.yahoo.com/news/russians-americans-turks-trying-destroy-europe-top-mep-132655704.html

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezére, volt belga miniszterelnök tegnap arra figyelmeztetett, hogy „autokrata kör" akarja megtorpedózni az EU-t. Ezt a kört az orosz és a török elnökben, valamint jövőbeni társukban, Donald Trumpban fedezte fel. „Amit látok ma, az az oroszok, az amerikaiak és a törökök…együtt dolgoznak többé-kevésbé európai területen, hogy elpusztítsák az európai modellt". Verhofstadt közölte, Putyin „anyagilag nyíltan támogatja anyagilag a populista és euroszkeptikus pártokat". Az említett három vezető, mondta Verhofstadt még „gondolkodásmódunkat és értékeinket is el akarják pusztítani."

EURACTIV

James Crisp, a brüsszeli szakportál nem egyengondolkodó csodabogara az EurActiv által szétküldött kommentárjában azonnal megtámadta Verhofstadt liberális EP-vezér fenti kijelentéseit, így kezdve publicisztikáját: „Valóban van nemzetközi összeesküvés arra, hogy elpusztítsák az Európai Uniót? Guy Verhofstadt így gondolja."

DIE PRESSE http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/5122646/Trump-spielt-China-in-die-Haende

A vezető osztrák lap azt a véleményét hangoztatja, hogy Donald Trump a TPP (TRANS-PACIFIC PARTNERSHIP) szabadkereskedelmi megállapodás felmondásával az ázsiai partnereket Kína karjaiba löki. Japán teljesen fel van dúlva. Abe Shinzo japán miniszterelnök kijelentette, a TPP az USA nélkül jelentéktelen. A megmaradt tagok ugyan ratifikálhatják a szerződést az USA nélkül, de Tokió szerint ennek semmi értelme.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN http://www.nytimes.com/2016/11/22/us/politics/george-soros-hate-crimes.html?emc=edit_tnt_20161122&nlid=47356534&tntemail0=y

A valutareform káoszba taszította Indiát címmel a független német portál arról ír, hogy két héttel ezelőtt lecserélték az 500 és 1000 rúpiás bankjegyeket. Azóta százezrek állnak sorban a bankautomatáknál, de nem kapnak pénzt. Üzletek zárnak be, mert az embereknek nincs pénzük. A túlnyomó részben a készpénzre támaszkodó indiai gazdaság gyakorlatilag leállt. A kis- és közepes vállalatok leállították üzemelésüket, mert nem tudják kifizetni számláikat. Eddig pusztán azért nem került sor nagyobb tüntetésekre, mert Indiában a tüntetőket készpénzért toborozzák. (Mint ismeretes, India demokrácia.)

THE NEW YORK TIMES http://www.nytimes.com/2016/11/22/us/politics/george-soros-hate-crimes.html?emc=edit_tnt_20161122&nlid=47356534&tntemail0=y

George Soros /a Stockholm-szindrómásoknak: „Soros György, a magyar származású üzletember/filantróp"/ 10 millió dollárt ígér a gyűlöletbűncselekmények elleni harcra címmel a lap arról ír, hogy alapítványa segítséget nyújt az elnökké választott Donald Trump kampányának gyújtó hangulatú retorikájával kapcsolatos gyűlöleti bűncselekmények elleni küzdelemhez.

THE JERUSALEM POST http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/I-dont-agree-with-what-Hitler-did-and-I-dont-agree-with-what-Israel-did-in-Gaza-473282

Nem értek egyet azzal, amit Hitler tett és nem értek azzal, amit Izrael tett Gázában címmel a lap felháborodottan ír arról, hogy a török elnök nem javult és ismét párhuzamot vont Hitler és Izrael között egy izraeli tévének adott interjújában.

AFTERPOSTEN http://www.aftenposten.no/verden/Norge-har-gitt-hundrevis-av-millioner-til-Clinton-stiftelsen-Etter-at-Hillary-Clinton-tapte-presidentvalget_-stuper-stotten-609413b.html

Norvég adományozók több száz millió dollárt adtak a Clinton Alapítványnak. Az erről szóló cikk kiemeli, hogy Norvégia volt az alapítvány egyik legnagyobb támogatója annak jegyében, hogy minél több pénzt ad valaki, annál nagyobb a befolyása.

THE GUARDIAN https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/nov/22/tony-blair-centre-left-politicians?utm_source=esp&utm_medium=Email&utm_campaign=GU+Today+main+NEW+H+categories&utm_term=200986&subid=20130278&CMP=EMCNEWEML6619I2

A brit lap véleménycikket írt arról, hogy Tony Blair volt brit munkáspárti miniszterelnök a Brexit és Trump győzelme nyomán jövőre új szervezetet állít fel, amelynek feladata, hogy megvizsgálja, miként öntötték el a „középbalt" a populisták erői. A publicisztika lényege: Blair nem normális és inkább saját szerepét vizsgálná a populisták előretörésében. Blair bűnrészes volt az iraki háborúban is, amely emberek százezreinek a halálát okozta. Egy ilyen embernek, írja a lap, normál esetben már rég ki kellett volna vonulnia a politikából.

THE DAILY CALLER http://dailycaller.com/2016/11/21/exclusive-ron-paul-warns-of-false-flags-and-a-shadow-government/

Ron Paul volt kongresszusi képviselő a portálnak adott exkluzív interjújában arra figyelmeztetett, hogy „a neokonok árnyékkormánya" „hamis zászló" alatti incidenst szervezhet azért, hogy Donald Trump alakuló kormányát új háborúba vonszolja. Kifejtette: „A neokonok a 9/11 előtt is állandóan arról beszéltek, hogy nem tudják végrehajtani programunkat addig, ameddig egy Pearl Harbor-féle esemény nem történik".

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG http://www.nzz.ch/zuerich/aktuell/zuerich-juden-zahlen-weiter-fuer-ihre-sicherheit-ld.129887?mktcid=nled&mktcval=107_2016-11-23

A zsidók továbbra is fizetnek biztonságukért címmel a vezető svájci lap arról ír, hogy semmilyen jogi alapja nincs annak, hogy a zürichi zsidó közösség intézményeinek biztonságáról és védelméről a kanton vegye át az anyagi gondoskodást, illetőleg, hogy a közösséget a kanton anyagilag támogassa.

REUTERS http://www.reuters.com/article/us-usa-election-protests-idUSKBN13G29M

A washingtoni Holocaust Múzeum „riadalmát" fejezte ki a fehér nacionalisták hétvégi találkozója miatt. A National Policy Institute – amely „neonácikat, fehér szuprematistákat és antiszemitákat magába foglaló alt-right mozgalom része" – gyűlést tartott a szövetségi tulajdonban lévő. washingtoni Ronald Reagan épületben.

NÉPSZAVA USA https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-a-barbarizmus-vilagforradalma

A barbarizmus világforradalma címmel írt igen nagy terjedelmű cikket Bartus László, a lap főszerkesztője arról, mit is jelent (a számára világkatasztrófával járó) Trump győzelem. Eszmefuttatását erre futtatja ki: Most azokra nem térnénk ki, akik szerint Trump, Orbán és Putyin majd visszaszorítja korrupciót. Ezek csak szimplán antiszemiták és az "elitellenességük" antiszemitizmus. Azokra sem, akik a fehér faj felsőbbrendűségét hirdetik és ezért "keresztények". Az pedig legyen gyanús mindenkinek, aki Trump megválasztásának örül, esetleg tett is érte, hogy a Ku-Klux-Klan és a neonáci csoportok krémjével keveredett egy táborba.