width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2007. nov. 28.

2007. november 28., szerda

EÜ reform

EÜ reform

És a Sicko című film ami azt bemutatja a maga véres valóságában...

A lényeg : a film innen szedhető : a linken http://digitalvault.bt.com/invite/login?c=333237303139&i=cf79f2-115e7635a48-gemini02&t=74228fe56dd16530&r=mg&lang=en a youtube-os videolejátszóhoz hasonló téglalap alatti nyílra jobb click "cél mentés más néven" simán lejön, ez nem torrent. És ez full legális személyes megtekintésre, ha valaki aggódna emiatt.

Van magyar felirat is hozzá : http://digitalvault.bt.com/invite/login?c=333237303139&i=cf7bf9-115e7635a48-gemini02&t=105069a215a6c40&r=mg&lang=en

Ha esetleg a fenti linkek halottak - néhány gépről próbáltam, van ahol megy van ahol nem - akkor itt van egy ami biztos jó. Magyar felirat itt magában a fájlban benne van.

http://igazsag.myip.hu/uj/Sicko.wmv

Sőt, ha tudsz torrentezni, akkor én ezt a verziót ajánlanám:

film: http://www.mininova.org/tor/953945

felirat hozzá: http://www.opensubtitles.com/hu/download/sub/3156823

A Media Player Classic ajánlott a megtekintéséhez. Nameg Divx és Xvid codec. :-D

( előrebocsájtjuk : a blog szerzője marhára nem orvos, de alapvető közgáz ismeretei vannak, mert tanították neki + meg is tanulta + észrevette azt is hol a hiba a rendszerben :-D )

Merthogy nincs pénz az egészségügyre. Na ez az ordas hazugság. Magyarországon a legmagasabb az össz (!) adóteher egész Európa viszonylatában. 80% körüli a szám. Utánunk jönnek a svédek bazi nagy fizetéssel és 69% körüli össz adóteherrel. Mellettünk a szlovákoknak 40% kaörüli ez a szám, és a románoknál sem sokkal nagyobb.

Ebből a bazi nagy népnyúzásból ha nem telik elfogadható szintű egészségügyi rendszer fenntartására, akkor hozzá-nem-értők lógatják a lábukat a minisztériumokban, és a felelős vezetők meg akasztást érdemelnek. (pl. horváth gyilkos ágnes a zsidó némber...)

Aki azt mondja hogy Moore eltúlozza a dolgokat, annak azt javaslom hogy próbálja ki a saját bőrén hogy mit jelent a saját egészségét kockára tenni minden évben, mikor megfelelő és megfizethető biztosítási csomagot választ... mintha az emberélet annyit érne, mint egy gépkocsi. Embertelenség, és EZ a kapitalizmus igazi arca : az emberélet szart sem ér, bizony ám. (gondoljunk csak az usa által indított háborúkra...)

Az egész egészségügy ellenérdekelt csoportokról szól. Az egyik oldalon ott vannak az emberek, akik szeretnének egészségesek lenni. A másik oldalon ott vannak a nagytőkések akik ezen minél több pénzt akarnak keresni. A vállalatok nem érdekeltek az emberek meggyógyításában, mivel olcsó munkaerő van bőven, tehát nem éri meg vigyázni rá. Ideális esetben az állam az embereket képviseli, és ezért szabályozza a tőkeseket, ha azok a lakosság érdekeivel mennek szembe. A korlátlan profitszerzésre való törekvés a tőke alapvető tulajdonsága. Ez az oka annak, hogy tőkés csoportok - és az általuk fizetett szószólóik (fizetett hazugok) - már jó ideje ellenzik az állam létét is, mivel sok helyen még alapvetően az emberek hatalmát jelenti felettük. Vannak olyan kapitalista államok, ahol már sikerült feloldaniuk ezt az ellentétet, és a leggazdagabb tőkések iranyítják az államot, többnyire az emberek akarata ellen. (pl. usa, Kína, Magyarország) Ezek az államok többé-kevésbé már túlléptek a demokrácián es elérték a tiszta államnélküli kapitalizmust, ami egyébként a kora középkorra is jellemző volt, közvetlenül a római birodalom felbomlása után. Ma az átlag embernek több joga van, de csak papíron, mivel gyakorolni nem tudja őket. (jó példa erre, hogy sem az usa-ban sem itthon nem sikerült demokratikusan leváltani a vezetot, pedig mindkét helyen megpróbálták) A kialakult rendszer következő lépese a papíron meglévő jogok elvétele lesz, amire jó példa az usa "hazafias torvenye" a Patriot Act, vagy a magyarországi reformok. Kína ezeket a lépéseket kihagyta, mivel állampárti diktatúrábol egyenesen lépett át a kapitalista diktatúrába, ami gazdasági szempontból több hasznot termel, mint a demokrácia. Ez a kínai recept lényege, amit későn de mind az európai mind az amerikai tőkések sikeresen megértettek és alkalmazni probálnak. Kínában például azért van olyan sok kivégzés többek között, (európai szemmel nézve banális bűnökért) hogy a kivégzettek szerveinek eladásából profitra tegyenek szert...

Az egészségügy piacosítását, és a "versenyző" egészségbiztosítói rendszert nem lehet úgy jogilag szabályozni, hogy a társadalom ne szívja meg.

Egyszerűen azért, mert ha a profitorientáltság is megjelenik egy szociálisan érzékeny területen, akkor ott elveszik az esélyegyenlőség. Gondoljatok a tartós betegekre, vagy a maradandó fogyatékosságot okozó balesetek utáni állandó jellegű orvosi ellátásra szorulókra. Ezek iszonyat pénzbe kerülnek a EB-nak, miközben arányaiban döntő többségük a legszegényebbek közé tartoznak. A biztosítók az ilyen nagy teherrel járó esetek miatt az apróbetűs részeknél igyekeznek majd számos kivételt tenni, ami ugyan megfelel majd a jogszabálynak, de pont az ilyen tartós betegeket fogja sujtani.
Az ilyen szerencsétlen embereket eleve halálra itéli őket ez a sokbiztosítós rendszer.

Képtelenség annyi jogi biztosítékot beépíteni ebbe a rendszerbe, hogy olyan esélyegyenlőséget biztosítson, mint ami a nyugat-európai államokban, vagy még jelenleg itt is van.

De paraszti józan ésszel is be lehet látni: Az EB mindig is veszteséges volt. Szinte mindenki fizeti, mégis veszteséges. Ha a piac veszi át a terepet, akkor sokkal többet kell majd beletenni a kasszába, mert nem csak annyival többet kell befizetni, hogy nullszaldó legyen, hanem a profitot is, ami kispórolásánál nem fognak mértékletesek lenni a biztosítók...
Vagy egyszerűen nem fogod megkapni a szolgáltatást, amiért fizetsz, mert az apróbetűs részre hivatkozva elhajtanak. Nem lesznek szívbajosak, ha az épület előtt meghalsz.

Az államilag finanszírozott egészségügyi rendszerrel semmi baj nem lenne, ha a vezetőink nem lopnák el a pénzeket és tényleg szabályos és átlátható lenne a rendszer. De soha nem volt az. Ha bevezetik a magánbiztosítós egészségügyet stb. nyugodt lehetsz nem fogunk kevesebb adót fizetni. Plusz ha nem fizetnék le őket a gyógyszer gyártók, hogy a kutatással mindennel max 200 forintból előállított gyógyszer ne 20 ezerbe kerüljön.

Ennyit (bődületes extraprofitot) NEM ÉR MEG senki szellemi munkája... pláne hogy soha nem a kutatóhoz jut a bevételek 99%-a, hisz ő is csak egy alkalmazott valami gyógyszergyártó multi cégnél...

Kuba egyszerűen nem tartja be a nemzetközi egyezményeket a gyógyszerszabadalmakról, melyek irreálisan magas licenszdíjakkal járnak. Emberek halnak meg a gyógyszergyártó multik profitjáért.
Az a gyógyszer ami 5 cent volt Kubában, az az USA-ban 120$ !!! Különbség, vazze...

Nesze neked kapitalizmus. De hiába nincs szavad, hatalmad, hiába hogy rajtad nem múlik semmi : még a te lelked is kéne a kapitalistáknak. Ezért akarnak meggyőzni arról a saját adóforintjaidból hogy miért jó az neked ha rossz neked... lásd eü reformot "elmagyarázó" kormányzati propaganda kiadványok, sőt tévéműsorok.

Mondtam már hogy a kapitalizmus gyökerei a Talmudi üzleti "kódexben" vannak,

A jó egészségügy kritériumai között nincs ott, hogy járuljon hozzá a GDP-hez. A jó egészségügy kritériumai között az az első hogy mennyiben járul hozzá az emberek életminőségéhez. Mindegyik emberérhez, nem csak azéhoz akinek pénze is van.

A kapitalizmus abba fog belepusztulni hogy mindenből profitot akar termelni, bármiféle megfontolás nélkül (környezet, társadalom...) - no persze a pénzügyi elemezgetéseket kivéve...

Az amerikai rendszer prioritását kérdőjelezem meg. Az egészségügy szolidaritáson alapuljon, és ne a magáncégek profitérdekeltségén.

És elég, ha az egészségügyben a cél a nullszaldó. Csak azért ne legyen az egészségügy magánkézben, mert azt hisszük hogy a hatékonyságot majd a profitorientáltság fogja meghozni. Nem igaz, és ezt mutatja meg jól az angol és a francia rendszer, ami profithajhászas nélkül is jól működik, azaz úgy hogy ellátja az egészségügy a rá rótt közfeladatokat. Angliában például visszatérítik a jegy árát, amit az ember kórházba menet tömegközlekedésre költött. Ráadásul aki már dolgozott profitorientált cégnél, az tudja, hogy egy profitorientált cégnél a hatékonyság az kizárolag több profitot jelent, de azt nem hogy a feladatokat is jobban látják el.

Moore filmjéből nekem az jött le, hogy Moore szerint az egészségügy azaz az egészség fontos, fontosabb mint a profit.
Úgyhogy nem mindegy hogy milyen rendszert rakunk össze, hogy mi a fontossági sorrend. Az hogy milyen a rendszer, az azon múlik, hogy mit tart fontosnak azaz értéknek egy társadalom. Az USA-ban jelenleg a profit fontosabb mint az egészség, és én azt is ki merem jelenteni, hogy ma az USA-ban fontosabb a profit, mint az emberélet.
USA-ban tökmindegy hogy mi lesz a beteggel, ha nincs pénze és/vagy biztosítása, akkor így járt, le van szarva. USA-ban természetesnek gondolják ha valaki azert lesz féllábú, félkezű mert nincs elég pénze. Moore azt állítja, hogy ez nem jó, és ebben egyetértek vele.

A zsidók prüszkölnek is rá, de hát mindenkire prüszkölnek aki rámutat a hazugságaikra !!!

Ezt pedig tessék elolvasni, bár nem én írtam, de ide vonatkozó írás. A http://www.mariaországa.hu/ oldalról van.

Pénzpokol avagy: mammon kuss!

2007. November 28. 19:50:11

Tegnap, amikor letöltöttem a SICKO című posthorror videóját, még fogalmam sem volt arról, hogy teljes egészében mit is ajánlok sok-sok embernek. Azóta tudom, a poklot mutatja ez a film. Azt a poklot, amit a szemkilövető törpepárt-nyűvek nekünk szánnak. Döglegyek! A szabad döglégy szövetség.

Kedves Magyar Testvéreim!

Tegnap, amikor letöltöttem a SICKO című posthorror videóját, még fogalmam sem volt arról, hogy teljes egészében mit is ajánlok sok-sok embernek. Azóta tudom, a poklot mutatja ez a film. Azt a poklot, amit a szemkilövető törpepárt-nyűvek nekünk szánnak. Döglegyek! A szabad döglégy szövetség.

Ez egy apokaliptikus rémálom. Minden eddigi ismeretünkhöz képest minden eddiginél sötétebb jelenről és jövőről szólnak a képkockák. És még aki nem is ért angolul, csak a feliratot olvassa, annak is egy lüktető, égő pénzpokol tárul fel a szereplők arckifejezései, hangsúlyai alapján.

Ma Magyarországon, amikor perceinket át meg átjárja a gazdasági és erkölcsi válság összes szegmense, el sem tudjuk képzelni azt a szemléletmódot, ami mint egy mészárszékként működve emberek millióiról dönt, élhet, vagy nem. Mi magyar emberek még hiszünk abban a társadalombiztosítási modellben, amit a magyar állam tartott fenn régebben, mióta országunk megrablói, hazug bitorlói csak kéjes tervezetek voltak.
Ki kell mondanom, s remélem ezzel egyre többen egyet is értenek, hogy ami ma Magyarországon az egészségbiztosítás körül és belül zajlik, az egyenlő egy közvetlen népirtás kísérletének kezdetével. Eddig nem mondtam semmi újat, amit mai magyar emberek ne tudtak volna, vagy hiteles értesülések alapján ne éreznék legalább a veszélyt.

Azzal sem mondok újat, amiről egyre többen beszélnek, hogy az emberek vegyék végre a fáradtságot, nézzenek utána a biztosítótársaságok egészségbiztosítási piaci részesedésének tervezetei környékén, s ha nyomát lelik ilyen hentes-elvnek, akkor azonnal szálljanak ki az együttműködésből.
Túl ezen bíztatok mindenkit arra, hogyha ilyen lépésre szánja magát, mert megalapozottá vált ez a gyanú, akkor aki csak teheti, vagy akár összefogva, fizetett hirdetésben jelentessék meg döntésüket. Kérem vállalják fel ezt! Adják hozzá az arcukat, mert ezeknek semmi nem elég. A hirdetés szövege nem kell több legyen, csak ennyi: Tudomásomra jutott, hogy Z-biztosítótársaság/bank piaci részt vállal a Magyar Köztársaság Egészségbiztosítási Pénztárának részbeni magánkézbe adásában, s mert ezzel a magatartásformával a nemzeti kockázatvállalási elveim szerint lehetetlen egyetértenem, minden kapcsolatom azonnal megszakítom velük:XY. Ez nem alkalmas hitelrontási hazugságpert indítani, ám arra tökéletesen elegendő, hogy a zsebüket megtépázza.

A jelszó: mammon kuss!

A SICKO című filmről annyit szeretnék mondani, hogy aki csak teheti, írja ki CD-re a lehető legtöbb példányban. Adják oda olyanoknak, akiknek van otthon számítógépük, de nincs internetjük, vagy olyanoknak, akiknek nincs számítógépük, de van CD/DVD lejátszójuk. Akiknek pedig egyik készülék sincs, azokat hívják meg otthonaikba vetítésre, és beszélgessenek el a filmről. Ha mindenki azzal adja tovább az általa CD-re kiírt filmet, hogy akinek adja, az is tegyen ugyanígy, akkor hihetetlen rövid idő alatt nagyon sok magyar ember számára világossá fog válni, mit is akar tenni velünk ez a senkiházi, jöttment bitorló csürhe.

Gyakran magam intek türelemre másokat, amikor panaszaik nyomán elégedetlenségüket fogalmazzák meg, ki-ki vérmérséklete szerint. Most magamnak mondok ellent az alábbiakban.
Arra hívom fel a Magyar Köztársaság minden politikai és civil szervezetét, hogy amikor a magyar egészségpénztárral kapcsolatos parlamenti döntésről szavaznak a népnyúzók, addigra szervezzenek irdatlanul hatalma népi tiltakozást a Parlament köré. Nem 1-2 ezer emberrel! Tessék végre tömeges mozgósítást végezni. Ne törődjenek a törvénytelen műveleti terület kifejezéssel! Egyszerűen csak jöjjenek tömegesen. Ha valamelyik párt vezetése ezzel a tömegrendezvénnyel nem ért egyet, azt nem szabad figyelembe venni. Onnan kezdve maguk is egy követ fújnak hóhérainkkal. Tessék mozgósítani! Rövid az idő erre, mégis látni kell mindenkinek, hogy ez most a vérünkre megy. Most nincs bal meg jobb oldal szerinti megosztás. A magyar embereknek fizikális értelemben is a saját kezükbe kell ragadni sorsuk irányítását, mert különben elvész a Haza. Nincs tovább!
Abban ugyanis semmi törvénytelen nincs, ha valaki a saját életét meg akarja védeni! Azt fogjuk tenni!
Szerény keretek között megtartott szakszervezeti és civil tiltakozások ideje lejárt. Magyarországon a mammon helytartóinak ideje is lejárt, noha ismét és ismét megpróbálják porig alázni nemzetünket, megrabolni a jövőnket, kedvezve idegeneknek, talpunk alól kiárulván Hazánkat.

Tetszik, vagy nem ennek a folyamatnak véget kell vetni! Minden áron! Minden eszközzel!
Aki most azt mondja, hogy nem érek rá jövőt menteni, az hogy fog a tükörbe, vagy unokája szemébe nézni? Ha egyáltalán lesz unokája, vagy él addig! Nincs kifogás, semmilyen!
A magyar törvények értelmében minden magyar állampolgárnak joga van az önvédelemre. Ez az az eset, amikor emberek millióinak befizetett részesedését lopják el, mint tették 1988-ban az 1989-es költségvetés tárgyalásakor. Több száz-milliárd forintot tettek a nyugdíjalapból a költségvetés részévé, hogy amit tudtunk nélkül felvettek hiteleket, annak legalább egy részét fizetni legyenek képesek. Most ugyanezt teszik még nagyobb léptékben a MI egészségbiztosításunkkal. Röviden, lopnak.
Ez az országvezetés lopni készül. Hatalmasat! Idegen megbízásból teszik, személyszerinti saját haszonra.
Az önvédelem arról szól, hogy ezt meg kell akadályoznia minden tisztességes magyar embernek. Minden eszközzel! Nincs kifogás, hogy ez fáj, az fáj, kirúgnak! Rúgjanak! A természetes életkörülményeinket védjük, aki pedig ez ellen fellép, az is hóhér. Bárki. Ügyész, rendőr, szájtépő politikus. Mindegy.

Nagyon hamar képes lesz felismerni a magyar nép a közvetlen életveszélyt. Ebből az országból ez a gyülevész banda nem fog koncentrációs országot építeni! Ezt vegye kézpénznek mindenki, aki ilyen szándékkal érkezik.

Budapest, 2007. november 27.
Lengyel Károly

És ennyi szociális, baloldali állásfoglalás után még mondja valaki miránk hogy szélsőjobb... a szélsőjobb az a nagytőke és a születési arisztokrácia pártja volt ám eredetileg!!! :-)