width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014.12.01.

2014. december 1., hétfő

Ez is mind zsidó, a képen épp tanácskoznak azon, hogy szerezzék meg a teljhatalmat hazánk felett, lépésről lépésre mit kell tenni ehhez : média, mozgalmak, álcivil szervezetek, politikai reklámkampányok, szervezett kampánycélú hamisítások, suttogó propaganda, minden államcsíny technika. Hát így bízzunk a balliberálisokban. Köztük az az amcsi victoria nuland, aki az uniót azért szidta mert nem vezetett be szankciókat ! Magyarország ellen, amiért nem vagyunk liberálisak.

Ez is mind zsidó, a képen épp tanácskoznak azon, hogy szerezzék meg a teljhatalmat hazánk felett, lépésről lépésre mit kell tenni ehhez : média, mozgalmak, álcivil szervezetek, politikai reklámkampányok, szervezett kampánycélú hamisítások, suttogó propaganda, minden államcsíny technika. Hát így bízzunk a balliberálisokban. Köztük az az amcsi victoria nuland, aki az uniót azért szidta mert nem vezetett be szankciókat ! Magyarország ellen, amiért nem vagyunk liberálisak.

"Hazaárulók eligazításon?

"Középen Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár és M. André Goodfriend ideiglenes ügyvivő látható, az asztalnál (balról-jobbra) Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely jogásza, Pap Enikő, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség jogi szakértője, Ligeti Miklós, Transparency International Magyarország jogi igazgatója, Kádár András, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Szőnyi Andrea, a Zachor alapítvány vezetője (takarásban), Dombos Tamás, a Meleg Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat ügyvivője és Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért egyik vezetője ül."

A fentiek közül eddig csak Kapronczay Stefánia bizonyult, egyértelműen hazaárulónak, ő nyilvánosan is felvállalta, ahogy érez. Ő volt az a hazaáruló, aki az Európai Parlament egyes képviselőit arra próbálta felbujtani, kezdeményezzenek eljárásokat, szankciókat Magyarország ellen, lépjenek fel "bátran" az ország ellen. De az utóbbi időszak eseményeinek tükrében sajnos nincs kizárva, hogy a többiek között is sokan hasonló érzelműek. A különbség annyi lehet, hogy ők kevésbé nyíltan vállalják fel, mint Kapronczay Stefánia a TASZ-tól. Mindenesetre nagyon érdekes pontosan látni, kik beszélgettek a Nuland-Goodfriend párossal ilyen meghitt hangulatban."

És ezek pártján áll a nemzetidegen, nagyrészt szintén zsidó, balliberális álértelmiség. Mint mindig, az ellenség oldalán, azért ötödik hadoszlop ők.

Lovas István nyílt levele - Fuck the Nuland!

2014. október 05. 13:35

"Önt neokonzervatívnak („becézve" neokonnak) nevezik elsősorban azért, mert férjéhez, a neves neokon Robert Kagan történészhez, a liberális amerikai Brookings Intézet kutatójához hasonlóan minden külpolitikai problémát szankciókkal és bombázásokkal kíván megoldani, másodsorban pedig – és ebben különbözik egy neokonzervatív egy egyszerű hadiipari lobbistától – azon igyekeznek, hogy egy idegen állam, Izrael érdekeit a saját kormányuk érdekei fölé helyezzék.

Nyilvános válasz Victoria Nuland-nak, az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkárának Magyarország elleni kirohanására

Tisztelt Asszonyom!
Ön október 2-án az Európai Politikai Elemző Központ washingtoni konferenciáján Magyarország elleni kirohanásokkal teli beszédet mondott.

Már látom és hallom itteni feltétel nélküli támaszainak – a bal- és neoliberálisoknak – élesen tiltakozó sikolyait: „Nuland államtitkár nem Magyarországot, hanem Orbánt támadta". Állításom helyessége bizonyítására azonban álljon itt az ön Népszabadságának az eseményről tegnap, október 3-án kinyomtatott beszámolója első mondatának bevezető szavai: „Jó sok pofont kaptak a magyarok…"
Ön arról beszélt, hogy Közép-Európa népei a berlini fal leomlásának idején, egy negyed százada harcolták ki a szabad választások jogát, a sajtó szabadságát, a civil szféra létjogosultságát, „röviden, visszaállították a liberális demokráciát". Ám, mondta utána, az ekkor kiharcolt értékeket ismét veszély fenyegeti – kívülről és belülről egyaránt.

A külső veszélyek között Oroszországot és az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet nevezte meg. Ezzel egy füst alatt a magyar miniszterelnökre utalva azt mondta, hogy míg ő éjjel a NATO 5-ik cikkelyével takaródzik, nappal az „illiberális demokráciát nyomatja", és közben felkorbácsolja a nacionalizmust, korlátozza a szabad sajtót, démonizálja a civil szervezeteket… és piszkos üzleteket köt azért, hogy növelje országa függőségét egyetlen energiaforrástól annak ellenére, hogy kinyilvánított diverzifikációs politikájuk ennek az ellenkezője.
Ön mindezt többes számot használva mondta („vezetők"), de mindenki tudta, kiről beszél. Hangsúlyozta, hogy Orbán e közben élvezi a NATO és az EU tagság előnyeit, elfelejtve azon értékeket, amelyeken ezen intézmények alapulnak. Majd a nálunk lezajló folyamatokat a terjedő rákbetegséghez hasonlította: „a demokratikus visszacsúszás és a korrupció ikerrákja fenyegeti azt az álmot, amelyért annyian dolgoztak 1989 óta".
Ezekre kívánok reagálni azzal kezdve, hogy önt bemutatom e nyilvános válaszom olvasói előtt.

Ön volt az, aki tavaly december 13-án a washingtoni Nemzeti Sajtóklubban szó szerint ezt mondta: „Több mint 5 milliárd dollárt fektettünk be abba, hogy elérjük ezt és más célokat". Az „ezt" a törvényesen és demokratikusan megválasztott ukrán kormány elleni, gyújtogatásokkal, épületfoglalásokkal és gyilkosságokkal kísért puccs („forradalom") volt. Amit a helyszínen a nyugati világ számos nagyágyúja drukkolt végig, beleértve messze nem utolsósorban önt, aki egy nyilvánosságra került beszélgetésén elmondta, hogy kit szeretne és kit nem szeretne a puccsista ukrán kormány élén látni. Kívánsága egyébként teljesült.

Egy másik, idén február 6-án Geoffrey Pyatt, kijevi amerikai nagykövettel folytatott beszélgetésében pedig az angol nyelvben használt legdurvább szóval küldte el az EU-t („Fuck the EU") a pokolba, amiért Washington brüsszeli szolgálója nem az önök által elvárt sietséggel támadta Moszkvát. Azt a Moszkvát, amely megrökönyödve figyelte a Washingtonból szervezett államcsíny végrehajtását.

Önt neokonzervatívnak („becézve" neokonnak) nevezik elsősorban azért, mert férjéhez, a neves neokon Robert Kagan történészhez, a liberális amerikai Brookings Intézet kutatójához hasonlóan minden külpolitikai problémát szankciókkal és bombázásokkal kíván megoldani, másodsorban pedig – és ebben különbözik egy neokonzervatív egy egyszerű hadiipari lobbistától – azon igyekeznek, hogy egy idegen állam, Izrael érdekeit a saját kormányuk érdekei fölé helyezzék.

Ön azt állítja, hogy ma Magyarországon veszély fenyegeti többek között a szabad választásokat, a sajtószabadságot és egyéb „vívmányokat". Tudja, hogy ezt mióta halljuk? Az 1990 tavaszán tartott szabad választások óta akkor, amikor nem az önök emberei, nevezetesen a liberálisok vagy legalábbis a volt kommunisták nyerik a választásokat.

Bizonyítékot óhajt? Íme: "Göncz Árpád államfő aggódik, az ellenzéki pártok indignáltak, még az amerikai külügyminisztérium is vészharangot kongat: négy esztendővel a kommunizmus vége után Magyarországon a szólásszabadság veszélyben van. Az államfő négy, általa egy informális beszélgetésre meghívott, külföldi újságíró előtt azt mondja, hogy a helyzet 'különösen súlyos, mert tavasszal lesznek a politikai választások - az időpontot, amely tőle függ, nem akarja felfedni -, és az elektronikus tájékoztatási eszközök - rádió és televízió - valamint az MTI a kormány kezében vannak'". Mindez 1993. 11. 23-án jelent meg az olasz La Stampa nevű napilapban ezzel a vastagbetűvel szedett ordító címmel a lap első oldalán: „Újra cenzúráznak – Európa, segíts! – elnyomott lapok és ellenséges televízió: Az információ rab, mint a kommunista időkben". Majd az újság véleménye a Göncz Árpád-féle idézet után: „Nehéz a demokrácia Keleten".

Az egykori, a nyugati lapok által a mennyekbe menesztett, az önök budapesti képviseletén imádott, de a magyar választók akarata révén a történelem pöcegödrébe lökött SZDSZ és holdudvara persze rátette a szokásos szívlapátokkal mindazt a mocskot, amit tőle megszoktunk 1990 óta, élén az antiszemitizmus ócska vádjával. Vámos Miklós író az ön hazájában megjelenő Nation című amerikai hetilap 1993. december 13-i számában ezt is leírta: „Most már, hála Csurka satrapának, minden olyan programot és műsort meg szüntetettek, amely nem 100 százalékban lojális a kormányhoz: a szólásszabadság a magyar éteren nem létezik… Sokan félnek, hogy a jobboldali médiacsínyt jobboldali államcsíny követi. Ebben az esetben nem lesznek Magyarországon egy jó ideig választások, és a Nation olvasói lesznek talán az egyetlenek, akikhez cenzúra nélkül szólhatok. Kérem, amerikai olvasók, figyeljétek Magyarországot! Most figyeljetek bennünket, amikor a veszély a küszöbön áll, de a legrosszabb még nem következett be. Ha elveszítjük a szólásszabadság jogát, az az Egyesült Államok számára is veszteség lesz. A hidegháborút nem volt könnyű megnyerni és hosszú ideig is tartott, de a 'békét' megnyerni a jelek szerint még nehezebb lesz."

Vagyis ön beszédében hazudott, hiszen az önök SZDSZ-ből kinőtt Göncz Árpádja és értelmiségije egyértelműen már 1993-ban ugyanazt a látleletet adta, mint amit ön most, október 2-án, azaz akkor már ugyanezért sikongattak. (Miközben a szegény Fidesz-KDNP kormány azt akarja a nyilvánossággal és saját magával is elhitetni, hogy a rezsicsökkentés és a bankok szorongatása miatt jár rá a rúd, holott itt állandósult zsigeri gyűlöletről van szó a magyar jobboldal ellen.)

Visszatérve még az ön „Fuck the EU!" tőmondatára. Noha más oldalról, de én azzal teljes mértékben egyetértek. Cameron brit miniszterelnökkel is, aki a napokban azt mondta: Nagy-Britannia ezerszer többet ér az EU-nál. Magyarország legalább annyiszor ér többet az önök rabszolga alakulatánál.
Jellemző egyébként, hogy miután az EU-ra vonatkozó durva mondatát még az egykori agitpropos KISZ-titkár (ezt a tényt leírni az ön által szabadnak ítélt német sajtóban szintén tilos), Merkel asszony is elítélte, az EU-ban erre – mint a Magyar Nemzetnek akkor erről beszámoltam – az akkreditált több, mint 1200 újságíró közül egyetlen egy sem mert rákérdezni.

Amikor megkérdeztem Elmar Brok urat, az Európai Parlament külügyi bizottsága fenntartás nélkül Amerika-barát, néppárti elnöke véleményét az ön tömör véleményéről, igazi lábtörlőként azt izzadta bele a telefonba, hogy őt „ez a kifejezésmód nem zavarja".

Engem viszont mérhetetlenül zavar az ön, Magyarország és demokratikusan választott kormánya ellen kinyilvánított végtelen aljassága. Az, hogy e kormányt egy füst alatt meri emlegetni az önök és szaúdi szunnita stratégiai partnerük által is életre hívott és pénzzel táplált szunnita Iszlám Állam valódi veszélyével.

Az szintén nagyon bosszant, hogy ön milyen jogon avatkozik be a magyar energiapolitikába, mely valóban diverzifikációra (az energiaforrások monopóliumának megszüntetésére) törekszik annak ellenére, hogy például a száz százalékosan az orosz földgázra hagyatkozó balti államokban a földgáz ára messze olcsóbb a földgáz beszerzése terén nagyon diverzifikált olasz földgáz áránál.

Befejezésül pedig egy rövid megjegyzés ahhoz, hogy nem tetszett önnek, amiért a magyar miniszterelnök „illiberális államot" (és nem „illiberális demokráciát", mint ön Orbán Viktor beszédét a hazai balliberálisoktól, illetve nyomukban a velük teljesen egyívású André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivőjétől tévesen átvette) emlegetett egy nemrégiben elhangzott, hatalmasan negatív visszhangot kiváltó beszédében.

Az 1943-ban elhunyt Simone Weil – akit ön sem merne akár egyetlen szóval is bírálni – francia filozófusnő a politikai pártok megszüntetését sürgető könyvében – mely angol fordításban csak tavaly jelent meg - már akkor alapvető kételyét fejezte ki a modern liberális politikai renddel szemben azzal érvelve, hogy az emberek apátiája és dühe, valamint a politikai osztály önmagát szolgáló élete a világ minden részén fenyegeti a demokráciát. Amihez tegyük hozzá: a fenyegetés főként a hidegháború elmúlta, de főként 2001. szeptember 11-e óta már nem az, ugyanis nincs mit fenyegetni. A nyugati világban egyszerűen megszűnt a tényleges demokrácia. És akik ezt ki merik mondani, azok az önök esküdt ellenségük. Akik közé boldogan sorolom magam is. Úgy, hogy ahová nézek, milliárdok vallják ugyanezt. Számuk pedig növekszik. Mint nálunk is az ön arcátlan, arrogáns, hazug, Magyarország kormányát és népét Bill Clinton korábbi és Obama jelenlegi elnök napokkal ezelőtti, hasonlóan otromba beszédei után.

De csak folytassa, Nuland. Növelje a világot a III. világháború felé taszító kormányát szívből utáló emberek számát. "

L.I. facebook

"Különben is, mi a valóság?" Az érdekből hamisító háttérhatalmiaknak a törzsi háborújuk éppen aktuális harci dala. Most épp a kormánybuktatás, és nem a Jobbik hanem a radikálisan atlanti-cion régi szoclib banda visszasegítése a hatalomba. Gyurcsánnyal az élen! Azért van akkora fene nagy pofája, még a sajátjai előtt is.

"Különben is, mi a valóság?"

Az érdekből hamisító háttérhatalmiaknak a törzsi háborújuk éppen aktuális harci dala. Most épp a kormánybuktatás, és nem a Jobbik hanem a radikálisan atlanti-cion régi szoclib banda visszasegítése a hatalomba. Gyurcsánnyal az élen! Azért van akkora fene nagy pofája, még a sajátjai előtt is.

Akit az usa-ból fizetett, amúgy veszteségesen működő médiában foglalkoztatnak, az sem lehet független. És mivel a neoliberalizmus kifosztó-mechanizmusainak ránk erőltetése az atlanti-cion birodalom alapvető érdeke, a szabadságunk ellenségei a liberális baloldali "elitek".

Tehát nincs mit rajtuk szeretni. Tudják ezek, mit követnek el ellenünk. Valahogy eljutottak pozícióikhoz és állásaikhoz, tehát nem teljesen hülyék a ballib félre- és megvezetői. Legyen akár média hazugsággyári munkás, köztisztviselő, neolib érdekkörök által fizetett szakértő, elemző, vagy pláne politikus. Pénzügyi, gazdasági, kulturális, azon belül főleg bulvár legalja de azt nézik a legtöbben. Politizál a Bors is, nem is szólva a különféle vadfeminista női magazinokról! Álkabarék, heti hetesek, a H nélküli VG féle minden neoliberalizmussal szemben a népnek kedvező kormány-lépés után vészmadárkodó mainstream pénzügyi-gazdasági magazinok. Hát persze hogy nem demokraták, a liberálisok Tekintély akarnak lenni, és az csak egy maradhat - azért rombolták le a tradícióinkat és a Mi népünk soraiból, és saját kultúránkból, vallásunkból való tekintélyeinket.

Ezek az érdekkörök nem Magyarország sorsközösségének azaz a nemzetnek szerves részei, hanem megszállók és azok segítői. Egzisztenciális okokból, és még amellé magyar + keresztény gyűlöletből. Bár e kettő eleve felvételi kritérium közéjük.

Jellemző, hogy a Hír tv náci (ekkora a sötétség!!!!!!) és a hvg, 444, index "független" az egymást körbe (csúnya szó) érvényesítő liberális álelit "klubtag" zsidók véleménye szerint. Forrás : fos tumblr-os libsiblogok.

Magasabb szinteken is folyik a harc, ami nem ballib azt mindent igyekeznek ellehetetleníteni, lejáratni, vagy a saját liberálisaival, azaz bölcsnek mutatkozni akaró zsarolható korruptjaival és gyáváival leszalámiztatni. Mindig az a szélsőségesen nemzeti és közösségi, akinél nem létezik nemzetibb és közösségibb. Akár Schiffer nemklaudia lmp-s is lehet náci, ha mondjuk nem érti a Szabadság téri megszállási emlékmű körüli szektásballib hisztériát!

Nincs értelme tolerálni azt, aki el akar pusztítani! Ha valakit ezek lenáciznak, szélsőségeseznek, az dicséret. Hunyadi Mátyás király se az ellenségei véleménye alapján alakította a külpolitikáját, sikeres is volt - amíg meg nem ölték sajnos. Aki nem vállalja fel a konfliktusokat, legalább az egyértelműen káros neoliberál-birodalmi háttéregyezségek felmondásával, az az ország lassú rothadását, kiürülését, elnéptelenedését pártolja.

Akik ilyen "határátkelő blog"-os vadkapitalista párti logikátlanok, élettörténeteik alapján a neoliberalizmus kilátástalansága elől mentek külföldre, de azért külképviseleten leszavaznak az együtt pm-re, vagy gyurcsányra. Támogatják bokrost, oszkót, libajnait, ugyanakkor szidják Orbánt hogy szegényednek az emberek. Hát ja. A Fidesz még mindig túlságosan liberálkapitalista politikájától, azt már nem teszik hozzá. Mert a Jobbik sértené az érdekeiket, ha feljönnének akkor nem tudnának úgy lerabolni minket a nemzetközi élősködők. Talán nem a der spiegel zsidótükör féle helyekről kéne tájékozódniuk a Jobbikról, akkor nem neolib véleményszerkezeteket hinnének tévesen saját gondolataiknak.

Elég nagy hatalom gondolatokat elültetni, kicsi gonosz mémeket, melyeket a félrevezetendő aztán majd saját véleményének, sőt szabadsága és kiteljesedése segítőinek tart!

A gazdaság, a forint árfolyam, meg a többi az önbeteljesítő jóslat. Leminősítenek, aztán nem jönnek ide gazdasági tevékenykedni, amiért nem jöttek megint leminősítenek. Szerencsére ezt a dominóláncot már nem tudták beindítani 2010 után, vannak nem usraeli országok is partnernek. Pont a szocik ugatnak, mikor spiclickedéseikkel és mószerolásaikkal ránk uszították a fél világot, feljelentettek ahol csak tudtak, vesztés esetén mindannyiunkat terhelő kötelezettségszegési eljárásokat indítottak magyarországi szocionisták beadványai alapján. Fajtájuk károgja tele a világot minden nem nekik gyarmat ország gazdasági sikerei láttán, hogy "á, ez csak most kivételes eset, egyébként mindig nekünk van igazunk, hiszen a közgazdaság az Tudomány és csak egyféleképp lehet". Ebben is hasonlítanak a kommunistákra a neolibsik - egyetlen üdvözítőnek hazudják magukat. Ez egy materialista zsidó vallás! :D

"Lovas István: Válasz az égő Fergusonra"

http://www.flagmagazin.hu/jobbegyenes/lovas_istvan_valasz_az_ego_fergusonra

jobbegyenes 2014. 12. 01.

"Ez a cikk bírálhatatlan, mert álombeli látomásokat ír le. Az álombeli személyek tetteiért senki nem vállalhat felelősséget. A valóságért igen, de azt egyre ritkábban teszik. Különben is, mi a valóság?

Don Cook a Los Angeles Timesban 1982. március 7-én a kommunista Magyarországon tett látogatásáról írt beszámolóját így foglalta össze: „Budapesten a légkör teljes mértékben félelemtől mentes…

Magyarországon nincs törvény, amely cenzúrát tenne kötelezővé; a vádlottakat a legszigorúbb törvényesség szerint állítják bíróság elé; az utazást a jogszabályok lényegében akadálymentessé teszik… Az egyház és az állam közötti kapcsolatok szívélyesek, sőt egymást kölcsönösen segítőek."

Ezt az akkori nézőpontot a Magyarországról származó, az Egyesült Államokban élő és szakterületeként térségünket választó értelmiségiek közül nem egy szintén magáénak vallotta. A jobb sorsa érdemes Tungsram izzógyárat és a Bokros-féle Budapest Bankot privatizáló amerikai General Electric magyarországi főtanácsadójaként 2001-ben elhunyt Völgyes Iván professzor a Current History nevű történelmi szakfolyóirat 1978. áprilisi számában így írt Amerikában a kádári Magyarországról: „Magyarország viszonylag szabad, liberális országgá változott… ez azon kevés kommunista országok egyike, ahol nincsenek politikai foglyok." (Holott a tiltott határátlépést csupán 1979-ben változtatta meg a büntetőtörvénykönyv 217-es paragrafusa politikairól köztörvényes bűncselekménnyé, és így 1978-ban még sok politikai fogoly volt.)

A hetvenes évek nyugati sajtójának liberális, szabad, jóléttől duzzadó Magyarországa. Szemben az ott rólunk manapság uralkodó képpel, amely szerint nálunk kazah, egyiptomi, sőt olykor észak-koreai jellegű diktatúra dühöng; ahol a médiában a cenzúra az úr, és rettegnek az emberek…

Az amerikai sajtónak ismerjük a magát a tényektől teljesen függetlenítő hagyományait. Mint a vezető New York Timesét, amely moszkvai irodájának vezetőjét, Walter Duranty-t 1932-ben tüntették ki Pulitzer-díjjal az előtte a Szovjetunióról írt sorozatáért. Ebben kifejezetten tagadta, hogy Ukrajnában éheznének az emberek. Történelmi tényként ismert ugyanakkor, hogy Sztálin ebben az időben szándékosan éheztette ki Ukrajna népét. A holodomornak a legóvatosabb becslések szerint is hétmillió áldozata volt. Duranty tehát a holodomor tagadásért kapta magas kitüntetését.

Elalvás előtt még ránéztem washingtoni nagykövetségünk honlapjára. Fő oldalán a legfrissebb szöveges posztolás egy több mint egy hónapja adott gálaebéd volt. A jobb oldalon tárolt fényképsorozat legfrissebbike pedig ezt a címet kapta: „Beszélgetés Gulyás Gergellyel, a parlament alelnökével". A dátum szeptember 17-e. Látható, hogy tettre kész nagykövetségünk az amerikai nagyközönség előtt jól ismert és izgalmas témákat kínál a merjünk „semmit mondani, mert abból nem lehet baj" mottóval. Ellentétben André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivő mindig aktuális és bennünket félreérthetetlenül oktatgató követségi honlapjával.

Ekkor álomba merültem, és megjelent előttem az említett washingtoni nagykövetségi honlapunk új kiadása. Azon az oda kinevezett nagykövet friss posztjával, ezzel a címmel: „Ön hitt Duranty-nak? – Akkor higgyen ma is a New York Timesnak abban, amit Magyarországról ír. Ha viszont inkább a tényeknek hisz, kattintson ide…"

A honlap másik posztja szintén diplomatákhoz illetlen üzenetet közvetített, ezzel a címmel: „Vannak, akik azt szeretnék, ha Budapest égne, de helyette Ferguson lángol". Majd a szöveg: „Nagykövetségünket aggasztja az amerikai rasszizmus újabb megnyilvánulása és az igazságszolgáltatás súlyos működési zavarai, amelyek a rasszistákat segítik". És azzal folytatódott, hogy nem jó, ami legfőbb szövetségesünknél történik, mert azzal megingatja azt a szerepét, hogy a világban hitelesen képviselje a jog uralmának fontosságát, az emberi szabadságjogok sérthetetlenségét és a liberális demokrácia hatékony védelmét. A Missouri állambeli Fergusonban a zavargásokat kiváltó fekete tinédzsert, Michael Brownt meggyilkoló rendőrt, Darren Wilsont felmentő esküdtszék megdöbbentően ellentmondó tanúvallomások alapján hozott felmentő ítéletet. Vajon az ügyész miért viselkedett védőügyvédként? Miért van az általában, hogy 2010 és 2012 között a rendőrök huszonegyszer annyi feketét lőttek le, mint fehért, holott az előbbiek aránya jóval kisebb a népességben? – zárult a poszt.

Az álmomban már Washingtonba érkezett új nagykövet – aki egyáltalában nem hasonlított sem elődjére, sem kinevezett utódjára – első nyilatkozatában ezt mondta: „Csütörtökön jelentették, hogy Saint Louis rendőrsége letartóztatott két férfit, aki fel akarta robbantani a város nevezetességének számító szobrot – a híres, 192 méter magas ívet. Mi megértjük mindazt az aggodalmat, amelyet az Egyesült Államok fejezett ki oly sokszor eddig is a budapesti nagykövetsége székhelyének terén épült német megszállást jelképező emlékműről. Mi is fontosnak tartjuk a szimbólumokat. Ezért elhatároztuk, hogy a Mississippi folyó partján lévő városnak a magyar kormány szobrot adományoz, amely egy haldokló afroamerikai fiút ábrázol, akinek fejéhez egy fehér pisztolyt tart."

Tovább álmodtam Fergusonról. Még elalvás előtt olvastam, hogy november 27-én miatta került politikai bírálatok kereszttüzébe Christiane Taubira francia igazságügyi miniszter, amiért twitterüzenetében bírálta a fergusoni vádesküdtszéket a tizennyolc éves Brownt lelövő rendőr felmentése miatt. Taubirát francia politikustársai is bírálták, mert beavatkozott egy másik ország belügyeibe. A francia kormány szóvivője elhatárolódva tőle, kijelentette: „Tartózkodjunk annak a kommentálásától, ami az Egyesült Államokban történik, mert annak megvannak a maga szabályai."

Álmomban a magyar kormány – amelyet francia politikusok már oly sokszor támadtak –, azt a döntést hozta, hogy a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjével tünteti ki Taubira asszonyt. Ami még kitüntetésügyi viszonzásnak sem rossz, gondolta álombeli énem, hiszen a francia állam Medgyessy Péter volt miniszterelnöknek, D-209-es ügynöknek legrangosabb érdemrendjét, a francia becsületrend lovagi fokozatát adományozta.

Nagy az igény a viszonzásra. Ezt már ébren mondom."

Lovas István – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

http://www.flagmagazin.hu