width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014. márc. 17.

2014. március 17., hétfő

Vona Gábor: "A Jobbik legitimnek tartja a krími népszavazás eredményét" Ugyanígy támadták volna a bérencek Vona Gábor teljesen rendben levő véleményét 2010 előtti kormány idején a köztévén, mondjuk a nap-keltében.

Igen! Az anti szemétizmus nem holmi alaptalan általánosítás, hanem tényszerű következtetések hosszú sora arról, miért és kikben NEM szabad megbízni soha, legalábbis ha jót akar magának egy tetszőleges nem-zsidó nép.

Igen! Az anti szemétizmus nem holmi alaptalan általánosítás, hanem tényszerű következtetések hosszú sora arról, miért és kikben NEM szabad megbízni soha, legalábbis ha jót akar magának egy tetszőleges nem-zsidó nép.

Ez a cuslág jános vagyok akit kisemmiztek a politikusbűnöző társai,mert együtt csaltunk loptunk,aztán szarban hagytak és elmartak a húsosfazék mellől is. Érezzenek velem együtt és vegyék meg a könyvemet. Amiből megtudhatják hogyan loptuk meg önöket az országot meg szana szét,most is szabadlábon és pozicióban lévő politikus társaimmal + már ennek a könyvnek az árával is! Rádió reklám, eddig a csúcs! Az ember már tényleg azt kezdte gondolni néha, hogy ezek ezt már nem tudják fokozni. Ha messzebbre nem is tekintünk vissza de 48 után az undorító megtorlásokon az osztrák titkosszolgálat terorján keresztül át vergődve az undorító zsidó tanásköztársaság összes mocskán majd egy ámokfutó zsídó törpe személyi kultuszán az 56 utáni még undorítóbb zsidó megorlásokon is át tengődve,egy módszerváltás utánni az összes addigi mocsoknál is mocskosabb 25 éves zsidó országrabló tobzódás után végre elérkeztünk ide! Az aranykor hajnalára.Amikor is már az egész politika és politikai elit söt az ország sem más csak egy tele fosott bili,amit most már rugjunk is fel! Hagy borítson végképp mindent el a szar! Van végső határa a gyarmattartó zsidóság undorítóságának és erkölcsi hullaságának? Nincs. Bizonyára még tudják fokozni. És remek ötleteik vannak a jövöre és sajna ránk nézve. Ez tényleg abszurdisztán. Mert a világon sehol nincs olyan jó dolga a zsidóknak mint itt s nincs még egy nép ami ennyit eltűrt volna mint mi!

Unirossz mint emberi jogvédő, és majd ha felvették Ukrajnát oda, akkor jaj de jó lesz a kárpátaljai magyaroknak, és más kisebbségeknek? Mikor a nálunk sokkal erősebb érdekérvényesítő képességű orosz nemzetiségűekre is lődöztek már az ukrán szélsőségesek?! Hát kivel viccel ez a kdnp-s surján sumák? Eu lazán jóváhagyta a benes dekrétumok mellett a magyar állampolgárságot felvevőlk szlovák állampolgárság vesztését is? Ugyanaz az érdekkör, akik felosztották a történelmi magyarországot. Nem fogja megoldani a bajunkat ugyanaz a háttérhatalom, akinek geoplitikai érdeke volt - és van - minket gyengíteni és kihasználni. Eu az új Szovjetunió és nem Oroszország, továbbá a bolsevizmus is zsidó eredetű.

Unirossz mint emberi jogvédő, és majd ha felvették Ukrajnát oda, akkor jaj de jó lesz a kárpátaljai magyaroknak, és más kisebbségeknek? Mikor a nálunk sokkal erősebb érdekérvényesítő képességű orosz nemzetiségűekre is lődöztek már az ukrán szélsőségesek?! Hát kivel viccel ez a kdnp-s surján sumák? Eu lazán jóváhagyta a benes dekrétumok mellett a magyar állampolgárságot felvevőlk szlovák állampolgárság vesztését is? Ugyanaz az érdekkör, akik felosztották a történelmi magyarországot. Nem fogja megoldani a bajunkat ugyanaz a háttérhatalom, akinek geoplitikai érdeke volt - és van - minket gyengíteni és kihasználni. Eu az új Szovjetunió és nem Oroszország, továbbá a bolsevizmus is zsidó eredetű.

„Nem azt kell várni, hogy Ukrajna is csatlakozik az EU-hoz és hogy majd Brüsszel kegyelméből megkapják jogaikat, mert láttuk, hogy Szlovákiában, Romániában sosem volt olyan rossz a magyarok helyzete, mint most" – jelentette ki az EU-szkeptikus politikus.

Gyöngyösi: a Krím esély a magyaroknak is

2014. március 17. 19:12 Hunhír.info

„Az előzmények ismeretében legitim a népszavazás a Krímen" – jelentette ki Gyöngyösi Márton. A parlament külügyi bizottságának alelnöke szerint azután, hogy a Viktor Janukovicsot „nyugati támogatással megdöntő erők" hatalomra jutottak rögtön soviniszta, oroszellenes, kisebbségellenes, magyarellenes nyilatkozatokat lehetett hallani, így nem meglepő, hogy Moszkva közbelépett az orosz ajkúak védelme érdekében.

Gyöngyösi a Nyugat képmutatásának tartja, hogy Koszovó függetlenségét lehetővé tették, ugyanakkor a Krím elszakadását nem támogatják.

Putyin is megmondta

A politikus szerint minden bizonnyal Janukovics kétbalkezessége is hozzájárult ahhoz, hogy magas hőfokot ért el vele szemben az elégedetlenség, de elmozdítása akkor is puccs. Hasonlóan vélekedett korábban az orosz elnök is, aki szerint választásokon nyilván veszített volna Janukovics, ám a kijevi tiltakozások utáni, halálos áldozatokkal járó összecsapások nyomán csak az egyik szélhámost cserélték Ukrajnában másikra. „Választáson szokás dönteni, nem hecckampányokkal" – mondta Gyöngyösi, akinek párttársa, az Európai Parlamentben a Jobbikot képviselő Kovács Béla egy brüsszeli NGO szervezésében a Krímbe utazott megfigyelőnek. Kovács szombaton kijelentette, hogy tiszta és demokratikus népszavazásra számít a Krímben.

Tanulni kéne Moszkvától

„Oroszországtól példát lehet venni saját érdekérvényesítő képessége kapcsán" – vélte Gyöngyösi. A 17 millió négyzetkilométeres, jelentős stratégiai nyersanyagkészlettel rendelkező 143 millió lakosú atomhatalom eredményesen kiállt kisebbsége védelméért, és ezt a leckét Magyarországnak is meg kell tanulnia. „Nem azt kell várni, hogy Ukrajna is csatlakozik az EU-hoz és hogy majd Brüsszel kegyelméből megkapják jogaikat, mert láttuk, hogy Szlovákiában, Romániában sosem volt olyan rossz a magyarok helyzete, mint most" – jelentette ki az EU-szkeptikus politikus.
A Krím esete Gyöngyösi szerint növeli az esélyét annak, hogy Kárpátalja is területi autonómiát kapjon. „Ezt kellene a magyar külügynek kiharcolnia, persze látjuk, hogy a kormány ezt a célt ne tette magáévá" – jelentette ki a Nyugat helytartóinak mondott magyar vezetésről, ami szerinte azért is sajnálatos, mert „Ukrajna bebizonyította, hogy képtelen saját többnemzetiségű voltát megbecsülni, az látszott abból is, hogy a nyelvtörvény visszavonása volt az egyik első intézkedése az új, szerintem illegitim hatalomnak" – mondta Gyöngyösi, megjegyezve, hogy Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnök ugyan nem adott zöld jelzést a nyelvtörvény megsemmisítésének, de így is látszik a radikális csoportok túlereje a kijevi hatalomban.

Oroszország a szövetségesünk

Gyöngyösi úgy véli, minden országgal össze kellene fogni, amelynek kisebbsége van Ukrajnában. Így Lengyelország és Románia is szövetséges lehetne. „A lengyel és román diplomáciát hallgatva világos, hogy ugyanolyan típusú politikai elit van hatalmon. Euroatlantista politikai közösségen belül ez az együttműködés nem fog megvalósulni" – mondta Gyöngyösi, hozzátéve, hogy a jelenlegi helyzetben Oroszország lehet kisebbségi politikánk megvalósításának szövetségese.

A szovjetektől kevésbé függtünk

Gyöngyösi szerint ma Magyarország jobban ki van szolgáltatva a Nyugatnak, mint volt a Szovjetuniónak. „A 40 év szocializmus a moszkvai alárendeltségről szólt külpolitikai és politikai értelemben. De a szocializmus idején legalább volt nemzeti kézben tulajdon. Most ez sincs, ki vagyunk szolgáltatva az euroatlantizmusnak, a nemzeti vagyon pedig szőrén szálán eltűnt" – mondta Gyöngyösi.

Mivel Gyöngyösi szerint Magyarország akkor számíthat felemelkedésre, ha a nagyobb hatalmak között egyensúly van, ezért „most üdvözlendő Oroszország térnyerése" a Nyugat rovására.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73534

Az EP érdekcsoportok fedőszervezete – Morvai Krisztina felszólalása a Snowden-jelentés záróvitáján - A világméretű megfigyelésekről szóló “Snowden-jelentés” záróvitáján Morvai idézett néhány meghökkentő megállapítást, s rámutatott: minden illúziónk elszállhat a “nyugati típusú demokráciákkal” kapcsolatban. De csalódhatnak azok is, akik az Európai Parlamentet többnek gondolták, mint gazdasági érdekcsoportotok fedőszervezete. Jobbiknak is legyenek eu parlamenti képviselői, amíg még van eu. ;)



Az EP érdekcsoportok fedőszervezete – Morvai Krisztina felszólalása a Snowden-jelentés záróvitáján 

A világméretű megfigyelésekről szóló “Snowden-jelentés” záróvitáján Morvai idézett néhány meghökkentő megállapítást, s rámutatott: minden illúziónk elszállhat a “nyugati típusú demokráciákkal” kapcsolatban. De csalódhatnak azok is, akik az Európai Parlamentet többnek gondolták, mint gazdasági érdekcsoportotok fedőszervezete. Jobbiknak is legyenek eu parlamenti képviselői, amíg még van eu. ;)  

Felelősség terheli a Magyar Államot a devizahiteles tragédiákért! A deviza nélküli devizahitel csalás ügyében is nehéz megértetni az igazságot azzal, akinek érdeke fűződik ahhoz hogy ne vegyen tudomást a tényekről. Média, jelenlegi államgépezetet működtető hivatalnokok, bankárok és egyéb kifosztó mechanizmus működtető kollaboránsok. Erre kellett a sok kiképzett büfészakos papírgyári diplomás, funkCionáriusnak? Ehhez a bankok uralta rendszerben asszisztálnak = nem igazán teremtő - termelő foglalkozásúak, mégis mind belőlünk élnek, aztán meg, mint most - és már nem először, tétlenül szemlélik a nemzetközi zsidóbankok összes csalását. Még akadályozzák is az otthonvédelmet. Se jogi úton, se polgári engedetlenség módján nem tudnak a becsapottak érvényt szerezni létérdeküknek.

Felelősség terheli a Magyar Államot a devizahiteles tragédiákért! A deviza nélküli devizahitel csalás ügyében is nehéz megértetni az igazságot azzal, akinek érdeke fűződik ahhoz hogy ne vegyen tudomást a tényekről. Média, jelenlegi államgépezetet működtető hivatalnokok, bankárok és egyéb kifosztó mechanizmus működtető kollaboránsok. Erre kellett a sok kiképzett büfészakos papírgyári diplomás, funkCionáriusnak? Ehhez a bankok uralta rendszerben asszisztálnak = nem igazán teremtő - termelő foglalkozásúak, mégis mind belőlünk élnek, aztán meg, mint most - és már nem először, tétlenül szemlélik a nemzetközi zsidóbankok összes csalását. Még akadályozzák is az otthonvédelmet. Se jogi úton, se polgári engedetlenség módján nem tudnak a becsapottak érvényt szerezni létérdeküknek.

Fideszék is kisemmizésünk pártján állnak.

Önkormányzatoktól átvett adósságok nagy része is devizahitel, tehát a "proli minek vett plazmatévét" féle zsindexes mémek annyit is érnek, mint egy liberális médiamanó becsülete. A "menjen el dolgozni" se működik mint ultimate érv, vagy alapból nem keres annyit se mint a törlesztő (és akkor még nem evett) mert mondjuk nem tartozik a felső - középosztályba, ha nem budapesti, és ahol lakik alig van munka...

"It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it."

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/03/17/felelosseg-terheli-a-magyar-allamot-a-devizahiteles-tragediakert/

Felelősség terheli a Magyar Államot a devizahiteles tragédiákért

Posted on 2014/03/17 by Nifadmin

A Magyar Államot és intézményeit a hitelezőkkel, bankokkal egyetemlegesen súlyos és elévülhetetlen felelősség, kártérítési felelősség terheli, mert a deviza alapú hitelezés, a tőketartozás devizában való nyilvántartása Magyarországon rendszerszintű kockázatokat, járulékos károkat, egyedi típusú gazdasági- és pénzügyi válságot, tömeges öngyilkosságokat okozott, közvetlenül taszította mélyszegénységbe magyar családok százezreit, hazai kis- és egyéni vállalkozások csődhelyzetét eredményezte, továbbá az ingó és ingatlanpiac teljes hanyatlásához vezetett.

Az Egyesület elnöksége szerint az Alkotmánybíróság mai döntése azt igazolta, hogy a Magyar Állam által korábban kikényszerített – szerződésmódosításnak minősülő – végtörlesztés (180 Ft-on) lehetősége, az alkotmánnyal összhangban van. Az Egyesület elnöke Falus Zsolt Ferenc, nyílt levélben közölte a deviza alapú uzsorás hitellel kapcsolatos véleményét az Alkotmánybírósággal.

Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

NYÍLT LEVÉL !

Alkotmánybíróság

1015 Budapest, Donáti u. 35-45.

Tisztelt Alkotmánybíróság !

Alulírott Falus Zsolt Ferenc magyar állampolgár (…………………), mint a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke a hazai típusú devizahitelezéssel kapcsolatban, az alábbi észrevételeket kívánom tenni a T. Alkotmánybíróság számára.

Az Alkotmánybíróság részére megküldött Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumi beadvány a devizahiteles szerződések alkotmányellenességét valamint, azok utólagos, jogalkotási úton történő megváltoztatásának kérdéseit veti fel. Egyebek között az árfolyamkockázat adósokra hárítása, az egyoldalú hitelezői kamatemelés és az árfolyamrés miatt, továbbá, mert a devizalapú kölcsönök törlesztő részleteinek a növekedése a társadalom széles rétegei számára nehézséget okoz, az ebből adódó problémák megoldása elkerülhetetlen.

-

A pénzügyi piac felügyeletének és szabályozásának az egyik leglényegesebb indoka a fogyasztó (betétes, befektető, ügyfél) védelme. A pénzügyi fogyasztóvédelem és felügyelet jelenleg a Magyar Nemzeti Bank hatáskörébe tartozik.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló 1999. évi CXXIV. törvény – felügyeleti státustörvény – 2000. április 1-én lépett hatályba, a törvény a PSZÁF jogállását határozza meg kijelölve a cselekvési lehetőségek határait, azonban a pénzügyi felügyelet eszközeit és eljárására vonatkozó – Ket.-en alapuló – speciális szabályokat a pénzügyi piac egyes részeire vonatkozó törvények határozzák meg.

A pénzügyi felügyelet hatásköre kiterjed a pénzügyi intézményekre és az általuk végzett tevékenységekre melyeket törvények szabályoznak (Hpt.,Tpt.,Bit.,Öpt.,Mny tv., MFB., Ltp., Eximbank tv., Jht.), kiemelt jelentőséggel kívánom felhívni a T. Alkotmánybíróság figyelmét az 1997. évi XXX. törvény a jelzálog-hitelintézetekről és a jelzáloglevélről (Jht.) szóló törvényi helyre.

A jelzálogleveleket a jelzáloghitelekben megtestesülő követelésekre vonatkozóan bocsátják ki, oly módon, hogy a jelzáloghiteleket értékpapír formába "öntik", ahol a jelzáloglevél tulajdonosa jelzáloghitelt nyújt, mely hitelt a "bank" kezel, beszedi a tőke és kamat törlesztéseket, és ezek egy részét továbbadja a jelzáloglevél tulajdonosa számára. A jelzáloglevelek fedezete az önálló zálogjoghoz hasonlóan a levél mögé helyezett ingatlanokra bejegyzett jelzálogjog.

A jelzálogleveleket nem biztosítja az Országos Betétbiztosítási Alap, így az ingatlanfedezet, illetve annak hitelbiztosítéki értéke a jelzálog-hitelintézetek, jelzálogbankok számára kiemelt jelentőséggel bír.

A jogalkotó a felelős (prudens) hitelezést támogató jogszabályi környezetet teremtett, oly módon, hogy a jelzáloghitelezés előforduló kockázatainak a kötelező kezelését írta elő a pénzügyi intézmények számára.

Jht. 3. § (10) Jelzálog-hitelintézet csak kockázatkezelési és likviditási célból jogosult, kizárólag fedezeti célú származtatott (derivatív) ügyletek megkötésére.

Jht. 5. § (3) A jelzáloghitelekből, a refinanszírozási jelzáloghitelekből, valamint az önálló zálogjog visszavásárlásából eredő, továbbá a különvált zálogjog átruházásával biztosított tőkekövetelések állományának mértéke – ide nem értve a kapcsolódó kölcsönrészből eredő tőkeköveteléseket, továbbá a visszavásárlási vételár, valamint a refinanszírozási jelzáloghitel kapcsolódó kölcsönrészre eső összegét – nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlanok együttes hitelbiztosítéki értékének hetven százalékát.

Jht. 14. § (1) A jelzálog-hitelintézetnek mindenkor rendelkeznie kell a forgalomban levő jelzáloglevelek még nem törlesztett névértéke és kamata összegét meghaladó értékű fedezettel. A fedezet rendes fedezetet és pótfedezetet tartalmazhat. (4) A jelzáloglevelek mindenkori fedezetét – a (2) bekezdés szerinti megfelelés mellett – a jelzálog-hitelintézet a jelenérték alapján is biztosítani köteles. (5) Amennyiben a jelzáloglevelek és azok fedezetei "nem azonos" devizában állnak fenn, úgy a jelzálog-hitelintézet köteles az árfolyamkockázatot származtatott (derivatív) ügylet megkötésével kiküszöbölni.

Az árfolyamkockázatok kezelésének lehetősége származtatott (derivatív) ügyleteken keresztül kötelező a jelzálog-hitelintézetek számára. Azonban a jelzálog-hitelezésben közreműködő bankok a devizahitelezés árfolyamkockázataira történő figyelemfelhívások mellett, az árfolyamkockázat kezelésére szolgáló pénzügyi lehetőségeket elhallgatták, eltagadták ügyfeleik elől.

Az ingatlanfedezet mellett nyújtott hitelek valós fedezetlenné válása, az irányadó törvényi szabályozás miatt nem fordulhat, nem fordulhatott elő.

A devizahiteleket nyújtó pénzintézetek a szerződéskötés időpontjában a forint alapú konstrukciótól alacsonyabb kamatokkal vonzották és terelték – a tőketartozás devizában való nyilvántartásáról szóló szerződések felé – ügyfeleiket, az árfolyam kedvezőtlen alakulására történő figyelmeztetések mellett. Az árfolyamkockázatok kezeléséről és mértékéről szóló lakossági-ügyfél tájékoztatások, kivétel nélkül elmaradtak a hazai szerződéses gyakorlatban, ellentétben a Magyar Állam által teljes egészében átvállalt – 1000 milliárd feletti deviza típusú – önkormányzati szerződésekkel, ahol az árfolyam kedvezőtlen alakulása miatti árfolyamnyereség realizálásának a lehetőségét és módszereit is feltárta, elmagyarázta a hitelező.

A Magyarországon megvalósult deviza alapú konstrukció során keletkező kockázataikat (árfolyam, kamat) kötelezően a törvényi előírásoknak megfelelően kezelték, azonban a pénzügyi intézmények a kockázatkezelés eredménye miatt már csak névleges, fiktív kockázatokat ügyfeleikre korlátlanul átruházták.

Ki kell jelenteni, hogy a hazai bankok és hitelezők deviza alapon nyilvántartott korlátlan követeléséhez – kockázatkezelés folytán – névleges és fiktív követelésállomány szolgáltatja az alapot.

Az árfolyamkockázatok kezelésének a költségeit a lakossági deviza alapú szerződésekben alkalmazott (kamat, díj, kezelési költség) árazási módszer és szerződésmódosítási ok-lista költség elemeinek (kamat, díj, kezelési költség, árfolyamrés) szakmaiatlan és indokolatlan módon való meghatározásával – a pénzügyi felügyeletnek a mai napig felróható mulasztásai miatt – a pénzügyi intézmények szintén továbbhárították, továbbháríthatták az ügyfelekre.

A deviza alapú hiteltermékek kamatainak az árazása során a kamatok nem állnak és nem álltak arányban a kockázatokkal, azok mértékével és jelenleg a forint alapú hitelek kamatai alacsonyabbak, mint a deviza alapon nyújtott hitelek kamatai.

A fentiek miatt a deviza alapú hitelezésben résztvevő pénzintézetek súlyosan kihasználva a hazai lakossági ügyfelek jogi- és pénzügyi ismereteinek a hiányosságait, közokiratba foglalt uzsorás jellegű szerződéseket kötöttek.

A kockázatok korlátlansága és a szerződések felmondását követő az ügyfelek bárhol fellelhető és a teljes vagyonára történő végrehajtási eljárások miatt a deviza alapon hitelezőket, kölcsönnyújtókat szerződéskötéskor is az árfolyam típusú nyereség realizálása és nem a kamat típusú haszon elérése vezérelte.

Jelen észrevételeimet tartalmazó levelem írásának időpontjában hozta nyilvánosságra a T. Alkotmánybíróság a devizahitel szerződésekre vonatkozó döntését, mely alapján a jogalkotó utólag törvényi úton módosíthatja ezeket szerződéseket. A Magyar Állam általi szerződésmódosításnak minősül a végtörlesztés (180 Ft-on) lehetőségének a korábbi megteremtése is, melynek most az Alkotmánybíróság útján történő megerősítése történt.

A Magyar Államot és intézményeit a hitelezőkkel, bankokkal egyetemlegesen súlyos és elévülhetetlen felelősség, kártérítési felelősség terheli, mert a deviza alapú hitelezés, a tőketartozás devizában való nyilvántartása Magyarországon rendszerszintű kockázatokat, járulékos károkat, egyedi típusú gazdasági- és pénzügyi válságot, tömeges öngyilkosságokat, közvetlenül taszította mélyszegénységbe magyar családok százezreit, hazai kis- és egyéni vállalkozások csődhelyzetét eredményezte, továbbá az ingó és ingatlanpiac teljes hanyatlásához vezetett.

Tisztelettel :

Falus Zsolt Ferenc

Nemzeti InternetFigyelő

Ha az atlantista uszításban élenjáró fideszen múlik, akár a kárpátaljai magyarok, és ruszinok fizikai léte is veszélybe kerül! Az iraki, afganisztáni háborúban "békefenntartóként" való részvételünkre a fidesz, mdf, mszp, szdsz együtt szavazott = cionista nagykoalíció!

Ha az atlantista uszításban élenjáró fideszen múlik, akár a kárpátaljai magyarok, és ruszinok fizikai léte is veszélybe kerül! Az iraki, afganisztáni háborúban "békefenntartóként" való részvételünkre a fidesz, mdf, mszp, szdsz együtt szavazott = cionista nagykoalíció!

Jobbik: a krími referendum a népek önrendelkezésének diadala

2014. március 17. 16:07 Hunhír.info

Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn kijelentette: legitimnek és eredményesnek tartják a referendumot. Mint mondta Oroszország reményt és erőt adott minden kisebbségnek a jogaiért vívott küzdelemben, a referendum pedig rámutatott az Egyesült Államok és az Európai Unió kétszínűségére, mert a népek önrendelkezését, az emberi és kisebbségi jogokat csak akkor támogatják, ha geopolitikai érdekeik úgy kívánják.

Ezt jól mutatja Koszovó példája is - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus bírálta a magyar Külügyminisztérium vonatkozó nyilatkozatait amiatt, hogy a tárca az EU és az USA álláspontját visszhangozza. Úgy vélte: a Külügyminisztérium Ukrajna területi integritását félti és Oroszország elleni szankciókat követel, miközben nemzetközi porondon Oroszország küzd az Ukrajnában élő kisebbségek - köztük a magyarok - jogaiért. Ez Magyarország kötelessége lenne - emelte ki, tévhitnek nevezve, hogy az európai integráció jelentené a magyar kisebbségek jogainak védelmét.

Gyöngyösi Márton leszögezte: a Jobbik kormányra kerülése esetén korrigálni fogja az egyoldalú euroatlantizmust, s helyette a magyar nemzeti érdekeken alapuló külpolitikát fog képviselni. A párt ennek prioritásai közül első helyre helyezi a Kárpátalján élő magyar és ruszin kisebbségek területi autonómiája melletti kiállást - szögezte le.

A Jobbik a III/II-es Martonyi ügynöki jelentéseinek titkosítását is feloldaná - Derüljön ki, kiknek az embere ez a szolgalelkű. de azért velünk szemben keménykedő, külsőségekben mint pl bajusz :D nevetségesen magyarutánzó zsidó?

A Jobbik a III/II-es Martonyi ügynöki jelentéseinek titkosítását is feloldaná - Derüljön ki, kiknek az embere ez a szolgalelkű. de azért velünk szemben keménykedő, külsőségekben mint pl bajusz :D nevetségesen magyarutánzó zsidó?

A Jobbik a III/II-es Martonyi ügynöki jelentéseinek titkosítását is feloldaná

2014. március 17. 16:31 Hunhír.info

Mikor ismerhetjük meg a D-209-es ügynök egykori kollégája, a szintén III/II-es Martonyi János jelentéseit? – ezt az írásbeli kérdést intézte a Jobbik képviselőjeként a miniszterelnökhöz Novák Előd, a parlament.hu oldalára feltöltve Martonyi Jánosnak a levéltár által hitelesített állambiztonsági nyilvántartó kartonját is.

Orbán Viktor a válaszadási kötelezettségét Semjén Zsoltra hárította, aki pedig nem adott érdemi választ a kérdezett időpontra, szerinte a „méltatlan és alaptalan politikai támadások alól Martonyi János külügyminiszter urat már több alkalommal tisztázták. Ezt évekkel ezelőtt jogerős bírósági ítélet is kimondta."

A Jobbik szerint elfogadhatatlan az a Fidesz által is fenntartott jogi szabályozás, mely alapján gyakorlatilag szinte senkiről sem lehet azt állítani, hogy ügynök, mert hiába áll rendelkezésre akár egy hitelesített 6-os karton, ami a történészek számára elég bizonyíték, de a törvény szerint nem. Ezzel párhuzamosan 2060-ig titkosították az állambiztonsági múlt jelentős részét, így a jogilag is elégséges bizonyítékok nem hozzáférhetőek.

Medgyessy Péter miniszterelnök D-209-es fedőnevű ügynökként végzett, korábbi tevékenysége a lelepleződés után a társadalom széles körében felháborodást váltott ki. Martonyi János sajnos ugyanúgy III/II-es ügynökként szolgálta a szocializmust. A „Magasdi", majd „Marosvásárhelyi" fedőnéven dolgozni kezdő Martonyi 1968. január 5-én adta első jelentését a BM. III/II-es csoportfőnökség (kémelhárítás) 8. osztálya (közgazdasági, külkereskedelmi és idegenforgalmi elhárítás) igénye szerint. 1969 januárjában informátorként már pénzjutalmat kapott.

A Jobbik nemcsak a kormányban nem adna helyet egykori ügynököknek, de országgyűlési képviselőjelöltjei számára is kizáró ok az állambiztonsági múlt, és kormányra kerülése esetén a 2060-ig titkosított iratokat azonnal nyilvánosságra hozza - tájékoztatott Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

Devizahitelesek kifosztásának és kilakoltatásának törvényi jóvátétele? "csak az eddigi bírósági gyakorlat figyelembe vételével" szokás szerint hárítja a döntés felelősségét a köztársaság tákolmánybírósága. Az a baj, hogy magára a maffiára, mert a bíróságon nagyon sokan összejátszanak a bankokkal és a végrehajtókkal, ugyan mitől ne lenne jogszerű a csalást felszámolni, kártérítést fizettetni? Törvénytelenség nem igazol törvényt visszamenőleg sem. Választások előtti ígérgetés része, hiszen volt rá négy évük és nagyon keveset tettek a svájci frankot hitelezéshez nem is használó neoliberális bankárok magyar emberek százainak!!! életébe kerülő nyerészkedése ellen!

A Jobbik a parlament azonnali összehívását kéri az Ab-döntés miatt. Devizahitelesek kifosztásának és kilakoltatásának törvényi jóvátétele? "csak az eddigi bírósági gyakorlat figyelembe vételével" szokás szerint hárítja a döntés felelősségét a köztársaság tákolmánybírósága. Az a baj, hogy magára a maffiára, mert a bíróságon nagyon sokan összejátszanak a bankokkal és a végrehajtókkal, ugyan mitől ne lenne jogszerű a csalást felszámolni, kártérítést fizettetni? Törvénytelenség nem igazol törvényt visszamenőleg sem. Választások előtti ígérgetés része, hiszen volt rá négy évük és nagyon keveset tettek a svájci frankot hitelezéshez nem is használó neoliberális bankárok magyar emberek százainak!!! életébe kerülő nyerészkedése ellen!

A Jobbik a parlament azonnali összehívását kéri az Ab-döntés miatt

2014. március 17. 14:36 Hunhír.info

A Jobbik az Országgyűlés azonnali összehívását kéri a devizakárosultak helyzetének rendezésére.

Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján az Alkotmánybíróság döntésével összefüggésben úgy értékelt: szűkíti a mozgásteret, hogy noha utólag be lehet avatkozni a devizahiteles szerződésekbe, de csak az eddigi bírósági gyakorlat figyelembe vételével. Kijelentette: a Jobbik álláspontjától távol áll, hogy a bankok és a károsultak érdekei között "lavírozzanak".

Az ellenzéki politikus gyáva felelősségáttolásnak nevezte, hogy a kormány a következő ciklusra hagyná a probléma megoldását. Megismételte: a párt a hiteleket a felvételkori árfolyamon forintosítaná, kártérítést fizettetne a károsultaknak, s indokoltnak tartja a banki és felügyeleti vezetők elszámoltatását.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73522

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A lakhatás joga 2009-08-26 08:41:50 Magyar Demokrata

Az Otthonvédők célja, hogy Magyarországon senkit se lakoltassanak ki, ha jogszerűen foglalja el egyetlen otthonát, és önhibáján kívül nem tud fizetni. Több ezer család feje felett vált bizonytalanná a fedél, mivel a bankok könyörtelenül lecsapnak a fizetni nem tudó hitelfelvevőre – mondta Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője.

– A parlament rendkívüli ülésének összehívását kérik az Otthonvédők. Mit szeretnének elérni?

– Szembesíteni akarjuk a parlamentet a társadalom iránti felelősségével. Azt akarjuk, hogy fogadjanak el egy egymondatos törvényt, amellyel azonnal leállítják a kilakoltatásokat, és fizetési moratóriumot rendelnek el. Egy ilyen törvénnyel azokon segítenének, akik fizetésképtelenné váltak, és nem tudják törleszteni az adósságrészleteket. Több mint kétszázezren kerültek szembe hazánkban azzal a dilemmával, hogy enni adjanak-e a családjuknak, vagy törlesszék a bankok által olykor száz százalékkal is megemelt adósságukat. Az ő érdekükben kérjük, hogy azonnal vessenek véget a kényszerkilakoltatásoknak, s állítsanak fel vizsgálóbizottságot a bankok felelősségének megállapítására több tízezer ember kilakoltatásáért. A törvény erejére van szükség ahhoz, hogy megvédjük azt a 750 ezer devizahiteles és a 720 ezer közüzemi díjhátralékost, akiknek a feje fölött bizonytalanná vált a fedél, mivel a bankok könyörtelenül lecsapnak a fizetésképtelenné vált adósra. Ebből a csaknem másfél milliós tömegből 210 ezren közvetlenül is veszélyeztetettek, hiszen félmillió forintnál is nagyobb tartozást halmoztak föl, és reményük sincs arra, hogy törleszteni tudjanak. Így fordulhatott elő, hogy az elmúlt fél évben 12-15 ezer otthont árvereztek el megannyi család feje felől, és vesztette el otthonát 35-40 ezer ember. A Magyar Szociális Fórum arra törekszik, hogy hazánkban senkit se lehessen kilakoltatni a saját otthonából, sem megfosztani az emberhez méltó élet jogától. Arra törekszünk, hogy széles nemzeti demokratikus összefogással olyan új társadalmi erő szülessék, amely feltartóztatja az elembertelenedés folyamatát, és visszaadja otthonát annak, akitől igazságtalanul elvették. Rajtunk, civil társadalmon múlik, milyen lesz a jövőnk, és milyen erőt tudunk felmutatni a kizsákmányolással, az alávetéssel, a gyengébb eltiprásával szemben. Mi azt várjuk a parlamenttől – mert hisszük, hogy tisztességes, becsületes emberek vannak többségében az Országgyűlésben is –, hogy kiálljon az emberek mellett, merjen ujjat húzni a pénzügyi csoportokkal, a bankokkal és a hitelintézetekkel, és véget vessen ennek a gyalázatos állapotnak. Tarthatatlan, hogy a XXI. század Magyarországán banki döntéstől függjön, egyben maradhat-e a család, vagy szétesik, elválasztják-e szüleitől a gyereket és nevelőintézetbe kerül-e, vagy együtt maradhat a szüleivel. Ez nem társadalompolitika, hanem a társadalomra kényszerített bankárpolitika.

– Milyen feltételei vannak, hogy ebből törvény is szülessen?

– A képviselők egynegyede szükséges ahhoz, hogy összehívják a parlament rendkívüli ülését ezzel a konkrét napirenddel. Bízom benne, hogy elérhető, hiszen csak akarat kérdése. Örülünk és támogatjuk Szili Katalin házelnök kezdeményezését a parlament rendkívüli ülésének összehívásáról, mi, Otthonvédők is ezt javasoltuk neki augusztus 8-án írt levelünkben. Szili Katalin a frakcióvezetőkhöz címzett levelében társadalompolitikai és közgazdasági érvekkel indokolta az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását. Felelősségteljes magatartást várunk valamennyi frakciótól és képviselőtől a súlyos probléma megoldásáért.

– Szili Katalin kezdeményezését viszont a Magyar Szocialista Párt elsőre zsigerből elutasította, majd ezt a véleményüket úgy látszik, felülbírálják. Mennyire lehet komolyan venni az ilyen képviselőket?

– Belső ellentmondás, őrlődés érzékelhető a neoliberális társadalmi-gazdasági politika és a közösségi érdek vállalása között. Nem titkolom, pontosan arra törekszünk, hogy megosszuk a pártokat a társadalmi érdek mentén: valljanak színt a választott képviselők, mutassák meg, hol állnak! A pártpolitikát tartják-e elsődlegesnek, vagy a magyar társadalom érdekét. Mert hiszen azt tapasztaltuk, amikor hivatalos tárgyalásokat folytattunk, hogy mindkét fél elutasította megkeresésünket a kilakoltatások leállításáért. Bajnai Gordon miniszterelnök válaszra sem méltatta két levelünket, lepasszolta államtitkári szintre, ott pedig teljes kudarcba fulladt a megbeszélésünk, mert dr. Kovárik Erzsébetnek nem volt felhatalmazása politikai döntésre. De az ellenzéktől sem kaptunk megnyugtató választ. Arra, hogy mit kíván tenni a Fidesz annak érdekében, hogy ne lakoltathassák ki jogszerűen birtokba vett, egyetlen otthonukból az önhibájukon kívül fizetésképtelenné vált devizahiteleseket és közüzemi díjhátralékosokat, Koszorús László országgyűlési képviselő azt mondta, hogy a kérdés „prioritást fog élvezni". Mi az, hogy „fog", kérdem én, hiszen az embereket itt és most lakoltatják ki tömegesen! Csak annyit tudtunk elérni, hogy az elnöki stáb képviselője megígérte, továbbítani fogja a Fidesz politikai vezetésének sürgetésünket, hogy politikai nyilatkozatban álljanak ki a kilakoltatások ellen. Itt tartunk. Politikai elutasítás és közönyösség, passzivitás mindkét oldalon. A kettő következményeként pedig felgyorsul a kilakoltatás, mert a hitelezők szabad kezet kaptak. Ilyen körülmények között nem maradt más választásunk, mint a parlamentet bombázni követelésünkkel, szembesíteni a képviselőket választóikkal, hogy feleljenek nekik, ki mellett állnak: a bankok vagy a bajba jutott emberek oldalán.

– Miért félnek a pártok a bankoktól?

– Vélhetően azért, mert tudják, hogy a hatalmuk tőlük függ. Mind ennek a rendszernek a híve. Nem hisznek a népben, csak a választók szavazatára pályáznak. Pedig tudhatnák, hogy a hatalom letéteményese a nép, és hogy nem a népet szokták leváltani, hanem a kormányokat. Döbbenetes látni, hogyan rendelődött alá ez a kormány a bankok politikájának. Hogyan dönthetik el a bankok pénzügyi érdekei, mi legyen a társadalompolitika. Magyarországon ma a pénzügyi érdekek kényszerítik rá az akaratukat a kormányra, nem pedig a kormány a pénzügyi csoportokra. Mielőtt a Bajnai-kormány megalakult volna, a Reformszövetség letette Bajnai asztalára, hogy mit kell tennie, a Bajnai-kabinet pedig hűségesen szót fogad. Mindennek a magyar társadalom fizeti meg az árát. Persze a kormánynak van ellenzéke is, akitől elvárnánk, hogy más társadalompolitikát folytasson. Tapasztalunk ugyan pozitív javaslatokat, kezdeményezéseket, de nem látunk koherens, átfogó társadalmi programot, amely a neoliberalizmussal szemben egyértelműen a szociális érdekek mellé szegődnék. Mi azt üzenjük mindkét oldalnak, hogy emberben és társadalomban gondolkodjanak, mert tőlük kapják a megbízást, és a pénzt sem a bankok termelik. Új egyensúlyt kell teremteni a dolgozók, a nyugdíjasok, a kis- és középvállalkozások javára, át kell csoportosítani a megtermelt értéket azok javára, akik megtermelik, és korlátozni kell a nagytőke féktelen profitéhséget. Ezt hívjuk mi rendszerkorrekciónak.

– Felcsúti Péter, a Bankszövetség elnöke és Bajnai Gordon egyeztettek etikai kódexről…

– Nehéz a viselkedési norma tiszteletben tartását kérni, és erkölcsös magatartást várni attól, akinek az ellenkezőjéhez fűződik érdeke. „Vagy üzlet, vagy erkölcs" – mondta egyik bankvezérünk a minap. Nehéz etikai kódextől várni a profit iránti farkasétvágy csillapodását. Törvény kell, a mögé pedig népi támogatás, különben nem lehet véget vetni ennek a kizsákmányolásnak! Magyarországon elszabadultak a kapitalizmus legpocsékabb ösztönei, amit meg kell fékezni törvényes és demokratikus eszközökkel, demokratikus mederben tartva a dolgokat. A neoliberális politikát minél hamarabb le kell váltani, kiegyensúlyozottabb polgári demokratikus programot kell megvalósítani, amely képes szembesülni az antiszociális érdekekkel. Aki ezt vállalja hosszú távon, az lesz a nyerő. Új összefogásra van szükség, új társadalmi koalícióra, hogy érdemben javíthassunk az emberek életkörülményein, és jól érezhessék magukat ebben az országban, ne vándoroljanak ki, ne dobják el maguktól az életet, mert sokan ma ezt teszik kínjukban-keservükben, mert nem tudnak megélni. Új egyensúlyra van szükség a tőke- és a munkajövedelmek között, az utóbbiak, a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, a kisvállalkozók javára.

– Hétszázötvenezer ember, ha összefogna, sok mindent el tudna érni. Miért nem megy?

– Úgy érzem, érlelődik a társadalmi összefogás, de ezt nem szabad türelmetlenül siettetni. Rá kell bízni az emberekre, hogy ráébredjenek és belássák, az emberhez méltó életre irányuló törekvéseiket csak másokkal karöltve tudják érvényre juttatni, felülbírálva az eddigi politikát. Mindnyájunk számára nagyszerű tapasztalatul szolgált a társadalombiztosítás privatizációja elleni sikeres társadalmi összefogás, a parlament által kétszer is megszavazott egészségbiztosítási privatizációs törvény visszavonásának kikényszerítése. Ez az összefogás politikai és ideológiai hovatartozástól függetlenül jött létre, közös érdekünk alapján. Ugyanezt kell tennünk a megélhetésünkért is, továbbá az iskoláztatás és a nevelés terén, az otthonok védelmében, az otthonteremtésben is. Új társadalompolitikát kell hatalomra juttatni közös érdekünkben! Cselekvő, segítő emberekre van szüksége az országnak, nem pedig olyanokra, akik csak a voksok megszerzésében érdekeltek, hogy azután bólogató Jánosként kiszolgálják a nagytőkét. Az emberek nem veszik tudomásul, hogy több milliárd dollárt és eurót injekcióznak a bankokba, közpénzen kihúzzák őket a slamasztikából, de soha semmit sem kérnek tőlük cserébe. Ez vezet oda, hogy a közpénzből megsegített bankok közpénzből kilakoltathatnak minket, vagy elveszik az állásunkat. Németországban ezzel szemben az történt, hogy a segítség fejében az állam rátette a kezét a Commerzbank ellenőrző részvénypakettjére, és állami ellenőrzés alá vonta a hitelintézetet. A bank ettől fogva arra kényszerül, hogy ne csak a profit szempontot tartsa szem előtt, hanem a társadalmi érdeket is. Ez a megoldás idehaza azért nem születhetett meg, mert a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány odadobta a gyeplőt, és lemondott arról, hogy a kormány szava legyen a döntő, ne pedig a bankoké. Ezért folytatódhat a kilakoltatás. Normalizálni kell a helyzetet, a felvett nemzetközi hiteleket munkahelyteremtésre és a magyar nemzetgazdaság fellendítésére kell fordítani. Egyértelmű, ha volna munkahely, és a megélhetés nem okozna gondot millióknak, akkor nemcsak a lakossági hiteleket tudnák könnyebben törleszteni, hanem a magyar állam nemzetközi adósságát is.

– Hogyan kívánják megakadályozni a kilakoltatásokat?

– Politikai síkon és társadalmi ellenállással, mozgósítással. Ha az Országgyűlés nem állítja le a kilakoltatásokat és nem rendel el átfogó vizsgálatot a bankok fölött, tömegtüntetést szervezünk. Ezt a demonstrációt az „őszödi beszéd" évfordulójához időzítenénk, érzékeltetve, hová vezet, ha a politika megengedi, hogy a profit maga alá gyűrje a társadalmi érdeket, milliókat fosszon meg az emberhez méltó megélhetéstől, s mindennek tetejében még az otthont is elvegye családok ezreitől. Ezenkívül Brüsszelhez fordulunk annak kivizsgáltatásáért, hogyan fordulhat elő, hogy a centrumban törvénytisztelő magatartást tanúsító külföldi bankok Magyarországon törvényellenes, jogellenes, becstelen magatartást tanúsítanak, egyoldalúan módosítják a szerződést és túlszámláznak. Ez ugyanis jogi-pénzügyi diszkrimináció Magyarországgal szemben! Arra szólítjuk fel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF), hogy a Szili Katalin javasolta bankokat vizsgáló bizottsággal egyeztetve cselekedjen az otthonok védelmében. A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) akciócsoportokkal vonul a kilakoltatások helyszínére, hogy segítsen, akin csak tud, és megakadályozza a kilakoltatásokat. Jogi és pénzügyi tanácsot adunk a rászorulóknak. Nagy fegyverünk a sajtónyilvánosság, mert elrettentő hatású. De a megoldás csak politikai lehet.

– A kormány hozott egy rendeletet, miszerint az önkormányzatoknak elővásárlási lehetőségük van a fizetni nem tudó, árverezésre kerülő családok lakásaira, s így az ingatlanban maradhatnak bérlőként. Működik ez a rendszer?

– Egyetlen esetről sem tudunk a törvény életbelépése óta, hogy az önkormányzat elővásárlási jogával élve megvásárolta volna egy bajba jutott család lakását. Az önkormányzatok elővásárlási joga fikció, mert nincs erre pénzük. Az áthidaló hitel pedig csak azokon segít, akiknek még van egy kis tartalékuk, azokon viszont nem, akiknek nincs pénzük, vagy már elvették tőlük a lakást. Ők a régi hitelt sem tudják törleszteni, nemhogy újabb hitelhez folyamodnának. Az ő életükben olyan csődhelyzet állt elő, amelyen maguk már nem tudnak változtatni, közösségi megoldásra, állami beavatkozásra szorulnak, hogy megkapaszkodhassanak, talpra állhassanak, és a társadalom hasznos tagjaként folytathassák. A Magyar Szociális Fórum az Otthonvédőkkel karöltve követeli a magáncsőd intézményének bevezetését, hogy elengedjék azoknak az adósságát, akik azért mentek csődbe, mert bizonyíthatóan nincs miből fizetniük sem a lakáshitelrészleteket, sem a lakásfenntartási közüzemi díjakat, díjhátralékot. El kellene kerülni, hogy ez a tömeg tovább gyarapítsa a hajléktalanok egyre duzzadó seregét! Miből? – szegezik nekünk a kérdést, olykor erkölcsileg is kétségbe vonva, hogy közpénzből szabad-e segíteni annak, aki ilyen helyzetbe került. A „miből" kérdésre Gazsó Ferenc szociológusunk adatával válaszolok: kormányaink közpénzből másfél billió forint állami támogatásban részesítik a hazánkban tevékenykedő transznacionális trösztöket. Vajon mi az erkölcsösebb: a gazdagokat támogatni, vagy pedig az elesetteken és azokon segíteni, akik ezt az értéket megtermelik, mégsem ők élvezik a hasznát? Szerintünk valahol itt kezdődik az elosztási viszonyoknak az a bizonyos módosítása, amelyhez politikai akarat szükségeltetnék. De ilyen akaratot nem látunk, hacsak nem a magunk köreiben. Fel kell hagyni a konvergenciaprogrammal, az euró mielőbbi magyarországi bevezetését sulykoló politikával, mert súlyosbítja a megélhetési gondokat, ezáltal a lakhatási gondokat, hiszen növeli a munkanélküliséget, milliókat foszt meg a rendszeres és kiszámítható jövedelemtől, csökkenti az amúgy is alacsony béreket és fizetéseket. Ez a jelenlegi társadalmi valóságunkat meghatározó program nem a reálgazdaságot élénkíti és a hazai szükségletek kielégítésének kedvez, hanem a pénzügyi szféra hatékonyságát és stabilitását tekinti elsődlegesnek és lényegében kizárólagos céljának. A Magyar Szociális Fórum más rendszert javasol az embereknek: olyant, amely nem kilakoltat, hanem otthont teremt, szociális lakásépítésbe fog, törvénybe iktatja a lakhatási jogot hazánkban.

Oláh János

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kalandordemokrácia - Az sorstalanok

2009-08-19 13:49:48Magyar Demokrata

Amikor Bronislaw Malinowski, a XX. század első felének jelentős szociológusa-antropológusa megalkotta a társadalmiságról a funkcionalista elméletét, különös fontosságot tulajdonított a hajléknak, amiben az ember él. A hajlékból, álláspontja szerint a közösség egész kultúrája feltárható: használati tárgyai, életvitele, hierarchiái, hiedelemvilága, ismereteinek civilizációs szintje, vagyis minden, ami a korra jellemző.

Ugyanígy sajátos funkciója van a hajléktól való megfosztásnak is, ami egy közösségen belül a teljes jogfosztással ér fel, és amely csak a közösség által megbocsáthatatlan bűn büntetéseként alkalmazható a közösség teljes jogú tagjával szemben.

E büntetés kivételes, egyedi és eseti a közösségen belül, ugyanis ennek leggyakrabban öngyilkosság a vége. A közösség a hajlék elvételével egyben a teljes kitaszítást hajtja végre a bűnösön, elveszi azt az életteret a közösség tagjától, amely nélkül nem tud szerves részeként élni a közösségnek, sorstalanná válik az övéi között, így az élőhalottság helyett inkább a valódi túlvilágot választja a büntetett.

Ha néhány év múlva a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai évtized szociológiai jellemzőit kell feltárni, akkor kétségkívül a legelfogulatlanabb elemzők is az egyik fontos indexnek a magántulajdonok tömeges elvesztését fogják tartani. Ezen belül pedig külön elemzést érdemelnek majd a gépjárművek és az ingatlanok tulajdonosainak százezres nagyságrendű elsorstalanodása.

Ugyanis mindaz, amit Malinowski Új-Guineában, a Tobriand- és a Toulon-szigeteken feltárt a hajlék társadalomfenntartó funkciója kapcsán, az ma is igaz. A magyar társadalomban soha nem tapasztalt méretűvé vált a hajlék elvesztésének a fenyegetése. A legutóbb közzétett adatok szerint Magyarországon ma 32 ezer olyan adós van, aki 90 napnál hosszabb ideje nem törleszti a hitelét, vagyis közel százezer magyar állampolgárt fenyegetnek a bankok a hajlékuk elvételével, és a kormányszóvivő bevallása szerint 2008 szeptembere, a gazdasági válság kezdete óta háromezer esetben történt végrehajtás „bedőlt" lakáshitelek miatt. Szollár Domokos azt is elmondta, hogy a kormány igyekszik megoldást találni a hitelesek megvédésére.

Vagyis, a kormányszóvivő már a szóhasználatával is elismerte, hogy elképesztő erejű folyamat indult be a bankoligarchia hatalmának érvényesítésére, éppen akkor, amikor a társadalmi szolidaritás elvén a kiszolgáltatott helyzetbe kerülteket a kormánynak éppen segíteni kellene, ahelyett, hogy végképp sorstalanná tennék őket.

Közel tízezren csak az utóbbi néhány hónapban veszítették el munkájukat, adták el ingóságukat hiteleik törlesztésére, de sokaknak nem sikerült. A disznófejű nagyúr elvette tőlük az utolsó társadalmi kötőszövetet is: a hajlékot. Elvette a hajlék jelentette családi öntudatot a benne lévő hierarchiával, elvette a legszűkebb szociális kötődést, a szomszédságot, elvette a minden kín elől menedéket adó otthont, annak álmot adó éjszakáit.

Bizony Malinowski megrettenve kérdezné ma Budapesten: de mi az ő megbocsáthatatlan bűnük? Mivel érdemelték ki, hogy a saját társadalmukban elvegyék a közösségen belüli sorsukat? A válasz egyszerű és jogtechnikai jellegű lenne: tartozásaikat nem fizették időben. Túlvállaltak magukat, hát most bűnhődjenek.

Csakhogy Malinowski – ahogy én sem – nem tudná elfogadni ezt a választ. Ugyanis az adósságba esésnek nem lehet következménye a leginkább élet- es társadalomellenes büntetés.

A kormány, mielőtt a tömeges öngyilkosságok híre felröppenne a bulvármédiában, látszatcselekvésbe kezdett. A Rákosi-korszak mondását idézve: pártunk és kormányunk ismét dolgozik azon a problémán, ami pártunk és kormányunk nélkül nem létezne.

Szollár Domokos szerint a megoldás a nehéz helyzetbe került lakáshitellel rendelkezők védelméről szóló törvény. E jogszabály szerint a gazdasági válság miatt munkanélkülivé vált, vagy fizetési nehézségekkel küzdő, de munkával rendelkezők átmeneti kölcsönért folyamodhatnak hitelintézetüknél; a kétéves lefutású áthidaló kölcsön meghatározott részére az állam garanciát vállal.

E törvény másik rendelkezése az, hogy az önkormányzatok elővásárlási jogot kaptak, hogy a területükön kényszerárverésre kerülő ingatlanokat megvásárolják, és azokat korábbi tulajdonosaiknak bérbe adják. Sőt a törvénymódosítás értelmében lehetőség nyílik arra is, hogy azok is eladhassák lakásaikat az illetékes önkormányzatnak, akik ellen még nem indult végrehajtási eljárás.

Az adós tehát újabb adósságot halmozhat fel, vagy kényszer, végrehajtás helyett önként elveszítheti a tulajdonát, saját hajlékában jó esetben bérlőként megmaradhat. Ez ám a megoldás, ez ám a szolidaritás.

Nem beszélve arról, hogy jövőre a Bajnai-kartellkormány pontosan az önkormányzati szféra pénzeit akarja szinte a működésképtelenség határára levinni. Vagyis az adósok a szintén adós önkormányzatoknak kínálják fel megvásárlásra hajlékukat.

Ki az, aki reális lehetőséget lát ebben a megoldásban? Jövőre ugyanis az önkormányzatok alkalmazottaikat kell elbocsássák, iskoláikat, kórházaikat kell bezárják, nemhogy ingatlanvásárlásokba bocsátkozzanak. Szintén a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai időszaknak köszönhetően.

Hazudik a kormányzati propaganda a forint erősödésével kapcsolatban is. Első hazugságuk az, hogy ez a kormányzati munka eredménye. Második, hogy ehhez igazodva csökken az adósok törlesztőrészlete. Ügyfelek ezrei jelzik most már hónapról hónapra, hogy nemhogy az árfolyam arányában csökkenne törlesztőrészletük, hanem arányaiban magasabb részletet kell fizessenek.

Vagyis az a kormányzati hazugsághenger, amely azt mondja, hogy a jó kormányzás eredményeként erősödött a forint, és a forint erősödése arányosan hozott enyhülést 1,7 millió devizahitellel rendelkezőnek, a leghamisabb állítás. Hamis az első része a mondatnak, hamis a második része a mondatnak, és egyébként semmi összefüggés nincs a két mondatrész között.

Az is csak neoliberális hazugság, hogy „nem lenne szerencsés, ha a kormány központilag lépne fel a kényszerértékesítéseknél, ennek rossz üzenete lenne", ahogy azt ugyancsak Szollár Domokos kormányszóvivő állította.

Igen, rossz üzenete lenne a bankok felé, amit nyilván nem akarhat a bankoligarchiát kiszolgáló kormányzat. Rossz üzenete lenne annak, ha a kormányzat megkérdezné, hogy válság idején igazságos-e több tízmilliárdos profitot eltenni a kiszolgáltatottak megvámolásából? Igazságos-e az, hogy a hajlék elvétele, százezrek elsorstalanítása árán is, a társadalmi szolidaritás látszatát is kerülve, az elmúlt fél évben az OTP több mint 80 milliárd, a CIB Bank több mint 20 milliárd, az Erste Bank pedig több mint 10 milliárd forintos profi tot ért el?

Mindeközben a bankok kilakoltatási kommandókat szerveznek – szintén üzleti tevékenységként, és néhány órás brutális intézkedésért milliókat fizet az anyák zokogásának meg nem hallásáért, az apák őrjöngésének fizikai elfojtásáért, a gyermekek játékainak elvételéért.

Bizony nem értené ezt Bronislaw Malinowski. Öngyilkos társadalomnak vélne bennünket, öngyilkos és áruló politikusi osztállyal. Hiába kapálózik a volt ifjúkommunista, bukott házelnök, hogy ő bizony mégiscsak szolidáris. Ugyan kivel? Húsz éve azzal a szocialista párttal, amelyik mára a magyarság hajlékait szolgáltatta és szolgáltatja ki a globális oligarcháknak, a globális uralmi rend hazai képviselőinek. Ahhoz, hogy ma 716 ezer szerződés havi törlesztése több mint 90 napos hátralékban van, Szili Katalin is kellett, ahogyan Török Zsolt is. Kellettek ők ahhoz, hogy az év első hat hónapjában nagyjából hatezer kilakoltatás történjen, és júliusban a folyamat olyannyira felgyorsuljon, hogy a kilakoltatások az első félévi szint duplájára nőttek. Eszerint pedig az év hátralevő részében további 60-75 ezer kilakoltatásra lehet számítani. Ahogyan arra is, hogy a bankok profitjukat szintén megduplázzák.

Nem csoda, hogy Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnöke a kilakoltatások kapcsán egyenesen háborúról beszél, amelyben kétezer, a bankokban csákánnyal megjelenő ügyfelet vizionál, ha a bankok nem mutatnak társadalmi szolidaritást, és nem vonják vissza a legsúlyosabb társadalmi büntetést az önhibájukon kívül késedelembe esők tekintetében. Minden bizonnyal Malinowski a hajlékot erővel is megvédők magaratását a legtermészetesebb emberi viselkedésnek tartaná.

Zárug Péter Farkas
politológus

Mészáros Istvánt, az Új Magyar Gárda Mozgalom főkapitányát 2013. október 11-én egyesülési joggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Kalocsai Rendőrkapitányság. A fidesz nemcsak a Gárdákat tiltotta be, amúgy a szocionisták javaslatai alapján és az ő szavazataikkal együtt ! Na persze a különféle Gárda mozgalmak ettől nem szűntek meg. xD Eleve nem lehet se rendpárti se jobboldali, aki a közrend civilek által védelmének megszervezését TILTJA állampolgárainak! Bűnöző életvitelű lumpenrétegek társadalomra uszítása, ellenük való védekezés kifejezett megtiltása ! csakis idegen érdekeket szolgál. azt diktálja a logika, hiába hazudik mást a kormány.

Mészáros Istvánt, az Új Magyar Gárda Mozgalom főkapitányát 2013. október 11-én egyesülési joggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Kalocsai Rendőrkapitányság.

A fidesz nemcsak a Gárdákat tiltotta be, amúgy a szocionisták javaslatai alapján és az ő szavazataikkal együtt ! Na persze a különféle Gárda mozgalmak ettől nem szűntek meg. xD Eleve nem lehet se rendpárti se jobboldali, aki a közrend civilek által védelmének megszervezését TILTJA állampolgárainak! Bűnöző életvitelű lumpenrétegek társadalomra uszítása, ellenük való védekezés kifejezett megtiltása ! csakis idegen érdekeket szolgál. azt diktálja a logika, hiába hazudik mást a kormány.

Az önbíráskodás addog is tilos volt, tehát nem lehet érv ez sem!

Mészáros István maga is kéri mentelmi jogának felfüggesztését

2014. március 17. 16:17 Hunhír.info

Mészáros István jobbikos képviselőjelölt maga is kéri mentelmi jogának felfüggesztését - tájékoztatott Novák Előd, a Jobbik alelnöke hétfőn. Az ellene felhozottakat nem tekinti komoly vádnak és meggyőződése, hogy felmentik - tette hozzá, megjegyezve: a Jobbik a mentelmi jog teljes eltörlését szorgalmazza.

Előzőleg a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy Mészáros Istvánt, az Új Magyar Gárda Mozgalom főkapitányát 2013. október 11-én egyesülési joggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Kalocsai Rendőrkapitányság.

Novák Előd jelezte: Mészáros István maga is lemondana mentelmi jogáról, de erre nincs jogi lehetősége, így csak kérni tudja a felfüggesztést. Az ellene felhozottakat nem tekinti komoly vádnak és meggyőződése, hogy felmentik - tette hozzá, megjegyezve: a Jobbik a mentelmi jog teljes eltörlését szorgalmazza.

Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes azt mondta, hogy a következő három hétben még számítanak hasonló esetekre. Bírálta, hogy a kormány "illegalitásba kényszerítette a Magyar Gárda tevékenységét", mint mondta, ahogy más európai országokban, Magyarországon is meg kell találni a módját, hogy valaki saját idejéből, energiájából felléphessen a közrend védelme érdekében.

Hozzátette: a bűnügyi statisztikák szerint mérhető a javulás azokon a településeken, ahol a gárdisták felvonultak, ahol pedig jobbikos polgármester is van, ott a közrend helyreállítása "tulajdonképpen sikersztori".

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73527

Akik a legócskább szocionista kormányzásnak, és nem valódi érdemeiknek köszönhetően szerzett kétharmadukat emlegetik, most kétségbe vonják a népakarat természetes kifejeződését. Nem új persze, ha Jobbikosként a mutyi-nagykoalíció érdekeit sértve "nem jól szavaz" valaki, itthon is szélsőségesnek minősítik a bukott bal és jobbliberálisok. Meg hogy egy Jobbik kormány nem lenne életképes, mert nem fogasná el az eu, meg a "nyugat". Na persze. Ellenségeink helytartóságának társaságából való, egykori? liberális, tagjai közt rengeteg a soros által kiképzett. Tehát a fidesz oké, valódi nemzeti érdekképviselet mint a Jobbik, na az tabu. Ennyire egyszerű. És azért akarja a fidesz váltópártnak inkább valamelyik ballib alakulatot vagy szövetséget, a későbbi választásokon. Mert összetartoznak. Most április 6.-án csak a Jobbik esélyes megbontani a nemzetellenes nagykoalíciót. Ott ér a legtöbbet a rendszerellenes szavazat. A

Akik a legócskább szocionista kormányzásnak, és nem valódi érdemeiknek köszönhetően szerzett kétharmadukat emlegetik, most kétségbe vonják a népakarat természetes kifejeződését. Nem új persze, ha Jobbikosként a mutyi-nagykoalíció érdekeit sértve "nem jól szavaz" valaki, itthon is szélsőségesnek minősítik a bukott bal és jobbliberálisok. Meg hogy egy Jobbik kormány nem lenne életképes, mert nem fogasná el az eu, meg a "nyugat". Na persze. Ellenségeink helytartóságának társaságából való, egykori? liberális, tagjai közt rengeteg a soros által kiképzett. Tehát a fidesz oké, valódi nemzeti érdekképviselet mint a Jobbik, na az tabu. Ennyire egyszerű. És azért akarja a fidesz váltópártnak inkább valamelyik ballib alakulatot vagy szövetséget, a későbbi választásokon. Mert összetartoznak. Most április 6.-án csak a Jobbik esélyes megbontani a nemzetellenes nagykoalíciót. Ott ér a legtöbbet a rendszerellenes szavazat. Aki valódi rendszerváltást akar, az most Jobbikos. Talpra magyar, csapj az asztalra! Jobbikon kívüli parlamenti erők titkon hülyének is néznek minket, hogy rájuk szavaztunk.

Kovács Béla: A demokrácia olyan dolog, amikor a népnek joga van meghatározni jövőjét

2014. március 17. 09:16 - Hunhír.info

A hétfő hajnali közlés szerint a krími népszavazáson a résztvevők 95,7 százaléka tette le a vokság az Ukrajnától való elszakadás mellett, míg a maradásra csupán 3,2 százalék szavazott. A részvételi arány meghaladta a 82 százalékot, így ezekkel a tényekkel szemben nehéz bármit mondani azoknak, akik illegálisnak állítják be a referendumot. Noha a hazai bal- és jobboldali fősodor egyformán elhallgatta, a krímiek voksolásával kapcsolatosan a Jobbik EP-képviselője, Kovács Béla mondta ki azokat a gondolatokat, amelyek egyszerre teszik üressé és elfogadhatatlanná a liberális demokráciáról szóló téziseket, és határozzák meg egyértelműen, hogy mit is jelent a népakarat. A független nemzetközi megfigyelőcsoport elnökeként a Krímben tartózkodó magyar politikus az igazság szabadságát hirdette. A referendum teljesen törvényes, mert a demokrácia olyan dolog, amikor a népnek joga van meghatározni jövőjét. És ez a kulcsmondat, a világ normális működésének alapja, amely az ember belső lényéből és az évezredes társadalmi törvényekből fakad. Az egyén, a család, a nép, a nemzet egymásra rakódásából kialakult egységek akkor követik a természet törvényét, ha a legalapvetőbbet, a szabad önrendelkezésüket kifejezésre tudják juttatni és megvalósítják. Krímen ugyanis ez történt.

Az átlag magyar médiafogyasztó számára is lassan egyértelművé válik, hogy micsoda kiüresített fogalmak légkörében élnek a világon milliók, akik paradox módon úgy gondolják magukat szabadnak és függetlennek, hogy pont a szabadságukat és függetlenségüket korlátozzák azok, akik ennek a két fogalomnak az állítólagos gyakorlati megtestesítői. Az egész fejlett nyugat, csatlósállamaik és az évtizedek óta változatlanul a világ csendőrét játszó Egyesült Államok brutális kommunikációs és politikai háborút viselve azon győzködi a földgolyó lakosságát, hogy egy gonosz agresszor semmibe véve egy adott ország polgárainak véleményét, területeket akar elfoglalni saját hatalmi berendezkedésének kiépítésére. Ezen állításának alátámasztására pedig pont azt a tényt akarja felhasználni, amely a krími népszavazásban öltött leginkább testet.

Mondhatjuk úgy is, hogy egy terület, ahol azonos történelmi, társadalmi és nyelvi gyökerekkel rendelkező emberek egyszerűen élni merészeltek azzal a jogukkal, amelyre az a rendszer épül kifelé mutatottan, amely az úgynevezett nyugati értékrend alapján valósul meg. És itt a mindenki számára egyértelműen látható óriási paradoxon. Hivatkozunk a népre, a nép véleményezési és döntési jogára, mert ez a társadalmi felépítésünk alaptézise, ugyanakkor ha valaki, aki nem a mi szekerünket tolja, ezzel élni kíván, akkor az már értékpusztító agresszor. A krími népszavazás feketén-fehéren bebizonyította, hogy az ott lakók elsöprő többségének véleménye, követelése egy irányba mutat. Hétköznapiasan mondva az abszolút többség egyet akar, és ez az igény akkor is jogos, törvényszerű és reális, ha pont a demokráciát alapkitételként propagálók akarják megkérdőjelezni.

A világot uraló kettős mérce egyértelmű megnyilvánulása az, hogy a Föld egyik hatalmi berendezkedéséhez, és pontosan a népek önrendelkezési jogát kifelé annyira propagálókhoz és hangsúlyozókhoz köthető a fentiek teljes elvetése, abban az esetben, ha egy nép mégsem úgy dönt, ahogyan azt elvárják tőle. Szabadság, függetlenség, egyenlőség - harsogja a liberális média világszerte, és pont ez az a hadoszlop, amely egyből támad, aláz és kirekeszt, ha a hármas jelszó nem az ő hatalmi, uralmi ambícióit tükrözi.

Adva van egy magyar politikus, a világot különböző színűre önhatalmúlag festők által nácinak, kirekesztőnek, rasszistának mondott párt politikusa, aki az összekuszálódott világban mert figyelmeztetni arra, hogy mi az az alapérték, amire a világon hatalmon lévők annyira hivatkoznak, és amelyet annyira kiforgattak, megfosztva eredeti értékétől és lényegétől. Alapvető, hogy egy ország, egy nép tényleg választani tudjon, és ha a választás iránya a népet alkotók elsöprő többségénél ugyanaz, akkor ez sorsdöntő lehessen. Károghat bármit a világsajtó, vezethetnek be akármilyen szankciókat a szabadság, testvériség és egyenlőség jelszavának meghamisítói, a Krím-félsziget lakossága döntött jövőjéről és hovatartozásáról és idegen hatalmak ezt a döntését nem másíthatják meg, nem bírálhatják felül, mert ha ezt teszik, az egész jelenlegi világrendszer alapjait zúzzák össze.

A világnak el kell döntenie, hogy továbbra is hamis zászlók és hamis jelszavak mögé burkolózva a népre, a többségre hivatkozva kisebbségi diktatúrákat hoz létre, tart fenn, és tart hatalomban, vagy pedig visszamegy a természeti, társadalmi lét azon időszakába, amikor a törvényeket és a követendő magatartásforma mintákat a világ természeti alapon működő, ezért semmivel sem pótolható és kiváltható rendje határozott meg a fejlődés egyedüli útjaként és letéteményeseként.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73504

"Ukrajna illegitim kormánya beadta csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz és a NATO-hoz, majd a parlament arra is elfogadott egy határozatot, hogy megszakítanak minden diplomáciai kapcsolatot Oroszországgal." Ha valaki világháborútól tart, pontosan emiatt SEM támogathatja az illegitim #ukrajnai kormányt!

"Ukrajna illegitim kormánya beadta csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz és a NATO-hoz, majd a parlament arra is elfogadott egy határozatot, hogy megszakítanak minden diplomáciai kapcsolatot Oroszországgal." Ha valaki világháborútól tart, pontosan emiatt SEM támogathatja az illegitim ukrajnai kormányt!

http://www.hidfo.net/2014/03/17/turcsinovnak-rohama-volt-senki-nem-mert-orvost-hivni

Turcsinovnak rohama volt - senki nem mert orvost hívni

2014.03.17 15:07

Ukrajna illegitim kormánya beadta csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz és a NATO-hoz, majd a parlament arra is elfogadott egy határozatot, hogy megszakítanak minden diplomáciai kapcsolatot Oroszországgal. Az ország élére tett nyugati helytartó, Turcsinov sokadszorra is elrendelte a hadsereg teljes harckészültségét, a tartalékosok általános mozgósítását és lakossági milíciák szervezésének megkezdését. Emellett bejelentette azt is, hogy meg kell kezdeni a hadsereg átállítását a NATO standardra, hogy maximális logisztikai támogatást tudjanak biztosítani a "NATO-szövetségesek" számára.

Turcsinov javasolta az orosz fekete-tengeri flotta szerződésének felmondását, valamint az Oroszországgal fennálló barátsági, együttműködési és partnerségi szerződések felmondását. Emellett profitot terhelne az országon át szállított orosz gázra. A kelet-ukrajnai városok függetlenedését pedig szeparatizmusnak nevezte, majd javasolta, hogy tiltsanak be minden, az országban elérhető orosz TV csatornát, valamint az orosz nyomtatott könyvek terjesztését.

Ezen felül azt is bejelentette, hogy aki részt vesz az oroszbarát tüntetéseken és nagygyűléseken, azt megfosztják az ukrán állampolgárságtól és bíróság elé állítják árulásért. Az árulókat Turcsinov pedig halálbüntetéssel fenyegetné, - és ezzel több tízezer oroszt fenyegetett meg kivégzéssel. Ilyen, amikor egy őrült, elmebajos zsidó ül az ország élén és dühében tombolni kezd. Statisztikailag alátámasztható, hogy a zsidó lakosság körében a legmagasabb az elmebetegek aránya. Émile Durkheim, aki maga is egy több generációra visszamenőleg rabbikat adó családba született, kiválóan ismerte a zsidóságot és szociológiai munkássága során behatóan foglalkozott ezzel a jelenséggel. De nem szükséges ehhez Durkheim empirikus kutatásaival foglalkozni, elég ránézni a dühében ésszerűtlen és megvalósíthatatlan parancsokat osztogató Turcsinovra.

Csak remélni tudjuk, hogy valaki kényszerzubbonyt húz rá, mielőtt még ártatlan állampolgároknak is baja esik. Moszkva pedig levonhatta a következtetést: a békés orosz tüntetőket az "elnök" kivégzéssel fenyegette meg, - itt az idő, hogy bevonuljanak az orosz csapatok, a békés állampolgárok védelmében, akiket a cionfasiszta kormány népirtással tart rémületben.

Martonyi "Határok módosítása népszavazással elfogadhatatlan." Bilderberges zsidócsicska atlantista - cionista külügyérünk böffentett.

Mit mond a bilderberges háttérhatalom - báb külügyér? "Határok módosítása népszavazással elfogadhatatlan." Így fog a fidesz "harcolni" a kárpátaljai magyarokért is - azaz sehogy. Amúgy a fidesz és a kdnp szépen egyetért az őt folyamatosan mocskoló, nácizó, hülyéző szélsőliberális szadeszmaradék szubkultúrával a russzofóbiában, és még sok mindenben, nem is értem miért veszekednek. :P Mikor a liberráltak baja konkrétan egy : Oroszország nem cionliberális, és félnek az ottani rendteremtés példájától. A nyugatról szervezett különféle "narancsforradalmak" : na melyik a fidesz színe - a narancssárga! A fidesz se akar szebb jövőt, ugyanazt a sz*rt akarják a népnek eladni újracsomagolva nemzeti színekbe!

Miért kínos a krími referendum?

http://www.hidfo.net/2014/03/17/miert-kinos-krimi-referendum

A zsidócsahos martonyi az atlantista - cionista érdekekért beáldozná az országot, akár háborúba sodorna minket!

A zsidócsahos martonyi az atlantista - cionista érdekekért beáldozná az országot, akár háborúba sodorna minket!

Tényleg csak a Jobbik. Mert eszetlen, a liberalizmusa miatt súlyos társadalmi - gazdasági válságban vergődő és világháborúra készülő !!! nyugat felé megfelelési kényszeres külpolitika jellemzi a fideszdsz-t is, szdsz narancssárgában, nemzetieskedő libernyákok és cionista zsidók Gyülekezete.

Csalóka ez a fidesz. Orbán lehet hogy jókat mond, de ennek csak töredéke valósuk meg. Túl kevés, túl későn. Leginkább csak pofázik, és pontosan azért tartják, de a martonyik, lázárok, és más hasonló antimagyarok döntenek a háttérben minden fontos kérdésben. Nem nekünk építik az országot, hanem csak a saját fajtájuknak!

A cionisták röhejes propagandája

http://www.hidfo.net/2014/03/17/cionistak-rohejes-propagandaja

2014.03.17 14:02

Az elmúlt napokban érdekes cikkeket olvashatunk és hallhatunk a nyugati, vagy nyugati normákat alapul vevő liberális sajtóban. Krím kapcsán újra és újra előkerülnek a nyugati világ megdönthetetlennek hitt alapelvei, csak éppen más tálalásban. A nyugati médiaorgánumok szerkesztői erőlködve keresik a szavakat és a gondolatokat, hogy hogyan csináljanak egy törvényesen lebonyolított népszavazásból botrányt, gonosz törekvést, démoni cselszövést. Márpedig a népfelség elve a nyugati demokráciákban ugye elvileg szent dolog, a népakarat az, amire mindig hivatkoznak, és amiért mindig harcolnak - állítólag. Csak most épp a népakarat az, ami nem kér az atlantistákból, a cionfasiszta felforgatásból, az Európai Unióból, a nyugati katonai megszállásból, fosztogatásokból, erkölcstelenségből.

Hogyan merülhet fel valakiben is, hogy a népszavazás illegitim? Lehet-e egyáltalán egy népszavazás illegitim? Ezeket a kérdéseket fel kell tennünk, ha az amerikai vagy az európai nyilatkozatokat elemezzük. Az ő gondolkodásuk szerint nem lehetne, de még a demokratikus színjátékukat és a szokásos álszentségüket is felülírja a vágy, hogy egy újabb országot rabolhassanak ki, kisajátíthassanak újabb piacokat, és még valameddig megőrizhessék gazdagságukat és jólétüket. Ezt valahogy meg kell ám indokolni, nem mondhatják azt mindenkinek, hogy rablás és mészárlás a céljuk, mint a líbiai vagy szír területeken.

Érdekes, a népszavazásokkal sosincs baj, ha atlantista és cionfasiszta érdekeket szolgál, - de nem csak a népszavazással, hanem a bombázásokkal és a katonákkal, hadianyaggal és pénzzel nyugatról segített fegyveres lázadásokkal sincs, azok megfelelnek szerintük a demokratikus normáknak.

A csúcs az volt, amikor a cionfasiszta terroristáktól egy gázvezetéket és egy elosztóközpontot kellett megvédenie fegyveres erőknek. Amikor szóba került, hogy esetleg orosz katonák voltak a védők, mindjárt megpróbálták a terroristákat jóknak, a terroristaelleneseket rossznak bélyegezni. Mennyire gonoszok is ezek az oroszok, megakadályozták a gázvezetékek felrobbantását! Tiszta nevetséges.

Tamási Attila