width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2016. nov. 24.

2016. november 24., csütörtök

"Elvitte a cica annak az Aulich utcai lakásnak az adásvételi szerződését, amelybe Rogán Antal, Habony Árpád, izraeli és grúz üzletemberek, valamint politikusok ugrottak fel egy "kávéra" rendszeresen. Tudják, ebből az árnyék-külügyminisztériumként működő luxusirodából irányították a letelepedési kötvény-bizniszt... Nem fogják kitalálni, ki volt az V. kerület polgármestere abban az időben, amikor az azóta multimilliomos ügyvéd, Kertész Balázs értékének töredékéért megvette az önkormányzattól a lakást."

Elvitte a cica annak az Aulich utcai lakásnak az adásvételi szerződését, amelybe Rogán Antal, Habony Árpád, izraeli és grúz üzletemberek, valamint politikusok ugrottak fel egy "kávéra" rendszeresen. Tudják, ebből az árnyék-külügyminisztériumként működő luxusirodából irányították a letelepedési kötvény-bizniszt... Nem fogják kitalálni, ki volt az V. kerület polgármestere abban az időben, amikor az azóta multimilliomos ügyvéd, Kertész Balázs értékének töredékéért megvette az önkormányzattól a lakást.

Eltűnt az Aulich utcai lakás adásvételi szerződése

Nem találja a belvárosi önkormányzat az Aulich utca 3. szám alatti, harmadik emeleti lakás adásvételi szerződését.

Ez az a ház, ahol Rogán Antal és Kertész Balázs mellett Habony Árpádot is látták. Az Index írta meg, hogy az ügyvéd kezében érnek össze a Rogánhoz kötődő érdekháló szálai, és ő az, akinek a közreműködésével korábban tökéletesítették a belvárosi ingatlaneladási gyakorlatot. Az ingatlan korábban az önkormányzat tulajdonában állt, de most a Magyar Narancs hiába próbálta kikérni az adásvételi szerződést, az V. kerület szerint ugyanis a dokumentum nem található az irattárban.

Elképzelhetetlen, hogy egy adásvételi szerződés eltűnjön – erről már a belvárosi önkormányzat lakásügyi bizottságának jobbikos tagja, Losonczy Pál beszélt híradónknak. Budapest belvárosában ez a bizottság tesz javaslatot a képviselő-testületnek az önkormányzati tulajdonú ingatlanok eladására. A Kertész Balázs-féle lakás elidegenítése a 2010-es önkormányzati ciklusban történt, amikor Losonczy Pál még nem volt képviselő az V. kerületben.

„Semmiképpen, elvileg semmiképpen, mert egy bizottsági határozatnak kell lenni emellett, hogy ugyanis a tulajdonosi, elidegenítési és lakásbizottság hozzájárul az adásvételhez. Szerződést kell kötni, tehát adásvételi szerződést kell kötnie az önkormányzattal, a tulajdonosi és elidegenítési bizottságon keresztül kell mennie az ügynek, és utána tudnak szerződni" – mondta el Losonczy Pál.

Tizenöt évig kell őrizniük az önkormányzatoknak a vagyonszerződéseket. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a hírtévének azt mondta: vannak olyan dokumentumok, amelyek hamarabb elévülnek, ugyanakkor az eladással, vásárlással kapcsolatos papírokat mindenképp meg kell őrizni.

„Mivelhogy önkormányzati vagyonról van szó, ezért ezt szabályozzák jogszabályok is, ez alapján 10 vagy 15 év az, amíg helyben meg kell őrizni a vagyonnal kapcsolatos dokumentumokat és utána pedig, 15 év után át kell adni a levéltárnak. Ez a rendes forgatókönyv" – ismertette Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/eltunt-az-aulich-utcai-lakas-adasveteli-szerzodese-1372836

Szíjjártó nyominak meg a nemzet kóklere mikolán múlna, bármilyen előnytelen nemzetközi szabadkereskedelmi megállapodást megkötne a fidesz a nevünkben, fejünk felett. Ohne népszavazás! :3

Szíjjártó nyominak meg a nemzet kóklere mikolán múlna, bármilyen előnytelen nemzetközi szabadkereskedelmi megállapodást megkötne a fidesz a nevünkben, fejünk felett. Ohne népszavazás! :3

Trump eltapossa a szabadkereskedelmet

Donald Trump videoüzenetben jelentette be első száznapos programját

Donald Trump megválasztott elnök hétfőn videóban beszélt arról, hogyan formálja át a világot. Az egyik legfontosabb lépése, hogy kifarol az évekig tartó egyeztetéssorozat és szkanderezés után tető alá hozott Csendes-óceáni Partnerségből. Az USA tíz óceániai és ázsiai országgal leboltolt szabadkereskedelmi egyezményének feladásával az amerikai gazdaságot védené, de lehet, hogy súlyos sebeket okoz az amerikai–japán kapcsolatoknak. Ahelyett, hogy helyzetbe hozná az országát, még tovább növelheti a kínai gazdaság erejét.

Január 20. után, ahogy Donald Trumpot beiktatják az Egyesült Államok 45. elnökének, a világ új kihívásokkal néz majd szembe. Ennek előszelét már érezhette, amikor az iparmágnásból lett államfő videoüzenetben jelentette be a tervezett első intézkedéseit. Ugyan nem nagy meglepetés, hogy a protekcionista, az amerikai érdekeket védő gazdaságpolitikát hirdető Trump kihátrál a TPP-ből, vagyis a Csendes-óceáni Partnerség nevű kereskedelmi és gazdaságpolitikai egyezményből, de előrevetíti, hogy a változások hamarabb jönnek, mint azt a szakértők várták.

Az új elnök az országra nézve katasztrofálisnak nevezte a tíz ázsiai és óceániai országgal – köztük Vietnammal, Ausztráliával, Kanadával, Chilével és Japánnal – megkötött TPP-t. Szerinte ez kiszolgáltatottabbá tenné az amerikai gazdaságot, ezért helyette bilaterális egyezményeket fog kialakítani, és kifarol a tavaly októberben Barack Obama által letárgyalt egyezményből. Azt várja ettől, hogy az amerikai ipar jobb helyzetbe kerül, munkahelyeket menthet meg.

Bár Trump retorikájában a protekcionizmussal magyarázza a kifarolást, az egyezmény alapja éppen az volt, hogy Kínával szemben épüljön ki egy erős kereskedelmi és gazdasági társulás. Ugyanis jóval több ez, mint egy kereskedelmi korlátozásokat enyhítő szerződés: összehangolná a szabványokat a részt vevő országok között, közös környezetvédelmi és munkaügyi szabályozást írna elő. Utóbbi épp azért jött létre, hogy a nyugati gyártóknak kevésbé kiszolgáltatottá tegye a keleti munkásokat, igazságos feltételeket teremtve nekik. Ez a lépés éppen ezért a saját szavazói bázisának, főként a fehér, kevéssé képzett munkaerőnek szól inkább.

Az amerikai visszakozás gyakorlatilag halálra ítéli a TPP-t, ennek pedig éppen Kína örülhet a legjobban. Abe Sinzó japán miniszterelnök hétfőn Trumpra reagálva azt közölte, hogy értelmetlen lesz az egyezmény, nincs is tervük a bennmaradó országoknak, hogyan ellensúlyozzák az USA elvesztését. Buenos Aires-i útján azt mondta az újságíróknak, hogy az Egyesült Államok nélkül eltűnik az egyensúly, elvesznek az előnyök.

A legjobban Kína dörzsölheti a tenyerét: egyrészről eltűnhet a gazdasági egyezmény, amely veszélyeztette a regionális gazdasági pozícióját, másrészről tárgyalásra hívhatja a kieső feleket, és kiválthatja az USA-t az egyezményekben, ez pedig még inkább az ázsiai gyártásnak kedvezne. Az amerikai cégek így nemhogy jól járnának, de kifejezetten arra ösztökélheti őket, hogy a Csendes-óceán másik partjára települjenek át.
Nem csak a kereskedelemnek csap oda

Az elnök beszélt továbbá a jogállami reformról. Ezzel kapcsolatban elmondta: minden egyes új szabályozásra két régi, tehát valószínűleg meghaladott szabályozás eltörlése kell jusson.

Trump a nemzetbiztonsági területtel folytatta, itt a kritikus infrastruktúrák védelme az elsőbbség. „Olyan terv elkészítésére adok utasítást, amely biztosítja ezeknek a védelmét a kibertámadásoktól és bármilyen más jellegű támadástól" – mondta. Kitért a kampányban szintén sokat tárgyalt bevándorlási kérdésre is. Elmondta, az amerikai hatóságok kivizsgálnak majd minden olyan vízumprogrammal történt visszaélést, amely az amerikai munkások érdekeit sértheti.

A videó végén Trump a közélet megtisztításáról beszélt. Egy új szabályozással a következő elnök megtiltaná, hogy vezető köztisztviselők a hivatali idejük végétől számított öt éven belül a versenyszférában helyezkedjenek el lobbistaként. Az amerikai lobbistákat alkalmazó magyar kormányt is érintheti az a beígért szabályozás, amely a közszféra vezetőinek megtiltaná, hogy hivatalukat elhagyva egy idegen ország érdekeit képviselhessék az Egyesült Államokban. Ez rosszat jelenthet a magyar kormány lobbistájának, a korábbi floridai képviselőnek, Connie Macknek, akinek 1,3 milliárd forintot fizettek a munkájáért.

Le Pen esélyes a francia elnöki posztra. Azt hazudják a radikálisokról, hogy nőgyűlölők. Pedig inkább ILYEN nő lenne az elnökük franciáéknak, mint mondjuk gyurcsány helyi megfelelője "ferenc" hollande. Konkrét emberek léteznek csak, a libsi genderes - sztereotípiás baromságokkal ellentétben. Az olaszoknál is van jó elnökjelölt. Alessandra Mussolini! ^_^

Azt hazudják a radikálisokról, hogy nőgyűlölők. Pedig inkább ILYEN nő lenne az elnökük franciáéknak, mint mondjuk gyurcsány helyi megfelelője "ferenc" hollande. Konkrét emberek léteznek csak, a libsi genderes - sztereotípiás baromságokkal ellentétben.

Az olaszoknál is van jó elnökjelölt. Alessandra Mussolini! ^_^

Madam President: Le Pen esélyes a francia elnöki posztra

A britek népszavazással döntöttek arról, hogy kilépnek az Európai Unióból, majd az amerikaiak megszavaztak egy politikust, aki a kampány során a NATO feloszlatásáról beszélt. Hat hónap múlva pedig a Clinton-hívek bánatára Franciaország élére kerülhet "Madam President".

A britek június 23-án egy népszavazással döntöttek http://www.hidfo.ru/2016/06/43-ev-unios-tagsagot-dobnanak-ki-a-britek/ az Európai Unióból kilépésről, melynek során a választók 51,9%-a, mintegy 17,4 millió ember utasította el az uniós tagságot. A döntés lerombolta azt az illúziót, miszerint az Európai Unióba csak belépés van, és ez a szövetségi rendszer Európa végső formája, amit már csak tovább központosítani lehet. Kiderült; az Európai Unió nem utópia, a lakossági elégedetlenség fokozódik, sok helyen a lakosság többsége http://www.hidfo.ru/2016/11/a-gorog-lakossag-ketharmada-nem-tamogatja-az-eu-tagsagot/ ellenzi az EU-tagságot. A britek döntése rámutatott arra, hogy az uniós tagság és a demokrácia egymás ellentétévé vált http://www.hidfo.ru/2016/10/a-veg-kezdete-ha-nepszavazas-van/ hiszen az unió egyik legnagyobb gazdaságával bíró országában a lakosság többsége a kilépés mellett döntött. Ha egy tagállam 43 évi uniós tagság után nincs megelégedve az uniós tagság eredményeivel, ez intő jel lehet azoknak az országoknak, melyek politikusai azzal nyugtatják magukat, hogy 20-30 év integráció után minden jobb lesz.

A britek döntését a nagy közvélemény-kutató intézetek nem tudták előre jelezni. Napokkal a népszavazás előtt a fővonalú médiában publikált felmérések EU-párti többséget mutattak. Nem sokkal a népszavazás előtt egy politikailag motivált gyilkosság is történt http://www.hidfo.ru/2016/11/politikailag-motivalt-gyilkossag-volt-a-munkaspart-tagja-elleni-merenylet/ ami a felmérések szerint több mint 7%-kal növelte http://www.hidfo.ru/2016/06/gyilkossag-miatt-csokkent-a-brit-kilepes-tamogatottsaga/ az EU-tagság fenntartására szavazók arányát. A britek mégis megszavazták a kilépést.

November 8-án az amerikai elnökválasztás szintén nem várt eredménnyel zárult. A nagy közvélemény-kutató intézetek Hillary Clinton fölényes győzelmét vetítették előre. Voltak olyan felmérések is, melyek hitelesen előre jelezték Trump győzelmét (erről ITT http://www.hidfo.ru/2016/11/atvette-a-vezetest-donald-trump/ számoltunk be), ám a fővonalú média főként a Clinton győzelmét prognosztizáló méréseket hozta címlapon, emiatt a nagy nyilvánosság nem számított a republikánus jelölt győzelmére. Az elnökválasztás napján Clinton hívei látványosan siratták a demokrata elnökjelöltet http://www.hidfo.ru/2016/11/igy-sirattak-partfogojuk-bukasat-a-liberalisok/ aki nem szólalt fel az eredmények ismertetését követően, hiszen senki nem írt neki vesztes beszédet. Clinton maga is meg volt győződve a választási győzelemről, egy amerikai lapot pedig előre 125000 példányban ki is nyomtattak "Madam President" felirattal a címlapon. http://www.hidfo.ru/2016/11/ez-az-amerikai-lap-makacsul-ragaszkodott-clinton-gyozelmehez/ Clinton néhány példányt még dedikált is a választási vereség előtt.

Teljesen elkeserednie azonban nem kell azoknak, akik pusztán a női jelölt győzelmét várva támogatták Hillary Clintont. Nemsokára kezdődik a francia elnökválasztás, ahol egy európai nép jó eséllyel megválaszt egy Madam Presidentet. A múlt héten Manuel Valls francia miniszterelnök elismerte, hogy a Nemzeti Front vezetője esélyes az elnöki posztra. A francia politika haladó voltát az sem homályosíthatja el, hogy Marine Le Pen népszavazást akar tartani az EU-tagságról, és támogatja az Oroszország elleni szankciók eltörlését – hiszen megválasztásával női elnöke lehet Franciaországnak.

http://www.hidfo.ru/2016/11/madam-president-le-pen-eselyes-a-francia-elnoki-posztra/

Migri táborokat épít a fideszdsz suttyomban, aki betolakodókat itt regisztráltak, azokat az eu-ból visszalódíthatják ide a "menekültekre" vonatkozó uniós jog és a dublini egyezmény szerint. Amit a fidesz ki fog szolgálni. Pedig elébe lehetett volna menni ennek a pofonnak. A kormány is elismerte, nem mi vagyunk az első uniós ország ahová a migránsok beléptek. Nemhogy még az első biztonságos hely is mi legyünk - az Törökország. Vagy egy afrikai menekülttábor. Hogy egyszerűen el se induljanak, onnan is jönnek ahol nem is volt semmiféle háború!

Migri táborokat épít a fideszdsz suttyomban, aki betolakodókat itt regisztráltak, azokat az eu-ból visszalódíthatják ide a "menekültekre" vonatkozó uniós jog és a dublini egyezmény szerint. Amit a fidesz ki fog szolgálni. Pedig elébe lehetett volna menni ennek a pofonnak. A kormány is elismerte, nem mi vagyunk az első uniós ország ahová a migránsok beléptek. Nemhogy még az első biztonságos hely is mi legyünk - az Törökország. Vagy egy afrikai menekülttábor. Hogy egyszerűen el se induljanak, onnan is jönnek ahol nem is volt semmiféle háború!

Atlantista cionista neokohn állat, orvosi ló. Németh sanya. ^_^

A Fidesz és V. Németh Zsolt felelőtlenségéről és hiteltelenségéről

V. Németh Zsolt államtitkár, a Fidesz országgyűlési képviselője tegnap sajtótájékoztatón támadott meg. Szomorú, hogy a kormánypártok továbbra is csak vagdalkozni tudnak, miközben nem támogatják a Jobbik Alaptörvény-módosító javaslatát, amely valóban teljes mértékű védelmet biztosítani hazánknak. A Fidesz felelőtlen és hiteltelen, hiszen a lopás a legfontosabb számukra, ezért nem szüntetik meg a letelepedésikötvény-bizniszt.

V. Németh Zsolt képviselőtársamhoz két konkrét kérdésem lenne: miért nem támogatta május 9-én az Országgyűlésben a kvótaellenes népszavazás elrendeléséről szóló javaslatot, amit a Jobbik megszavazott? Ugyanő miért nem állt ki a körmendiek mellett egyetlen alkalommal sem a migránstábor ügyében?

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik körmendi választókerületi elnöke

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=99202

Iszonyúan felgyorsult a Jobbik összemosása a „paramilitáris” szervezetekkel. Csak éppen bizonyítéka nem lesz. A mAgyar időkbe és más hasonló színvonalú fideszsegg nyaló helyekre kontentnek jó lesz persze, szentesi zöldi lászló mélysznob, meg nagy ervin baromarc majd kiváló gyalázkodásokat rittyent a 0 tényanyagból. És ezek nem ám Bayer Zsolt félék, hanem ugyanolyan libsik mint balfélen.

"egyes szélsőséges parlamenti pártok"

Nem jártak ezek még a nyóckerben, ahol csomagtartóból árultak ilyesmit is, lazán. Az alvilágban nincs politika, tőlük megvehette bárki a lefoglalt kalasnyikovokat. Az eladó nem lesz meg, így a fideszeskomcsi bizottság akármi mesét kitalálhat az oroszokról + a Jobbikról.

HA egyáltalán igazak a lefoglalások és házkutatások kitaláltnak tűnő, gyanús történetei!!!!!!

Csak éppen bizonyítéka nem lesz. A mAgyar időkbe és más hasonló színvonalú fideszsegg nyaló helyekre kontentnek jó lesz persze, szentesi zöldi lászló mélysznob, meg nagy ervin baromarc majd kiváló gyalázkodásokat rittyent a 0 tényanyagból. És ezek nem ám Bayer Zsolt félék, hanem ugyanolyan libsik mint balfélen.

Halász = fischer. A két említett firkász is közülük való. Mintafelismerés! Ebben a libsi bibsi rendszerben az gondolatbűn. :3

Iszonyúan felgyorsult a Jobbik összemosása a „paramilitáris" szervezetekkel

A Fidesz-frakció támogatja, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint a nemzetbiztonsági bizottság együttes ülésén - a Belügyminisztérium részvételével - mielőbb kerüljön napirendre a Magyarországon működő paramilitáris szervezetek és "egyes szélsőséges parlamenti pártok" esetleges kapcsolatának átfogó vizsgálata - közölte Halász János, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet vezetője a közelmúltban gépkarabéllyal megölt egy rendőrt Bőnyben. Szerinte ez egy olyan jelenségre - egy "kiterjedt, veszélyes, szélsőséges, félkatonai szervezkedésre" - hívta fel a figyelmet, aminek a végére kell járni.

Fel kell tárni, hogy van-e, és ha igen, milyen politikai, pénzügyi vagy bármilyen kapcsolat ilyen paramilitáris szervezetek és "egyes szélsőséges parlamenti pártok" között - mondta Halász János.

http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=99200

Balczó: Szabadkereskedelmi megállapodás akár az uniós alapszerződést is megsértve? Az nem meglepő, hogy a DK képviselői is közéjük tartoznak, de azon el lehet gondolkodni, hogy a magukat a nemzeti szuverenitás védelmezőinek tekintő Fidesz képviselői miért utasították el az Európai Bíróság véleményének a kikérését a CETA befektető–állam vitarendezési mechanizmusáról.

Balczó: Szabadkereskedelmi megállapodás akár az uniós alapszerződést is megsértve?

Az nem meglepő, hogy a DK képviselői is közéjük tartoznak, de azon el lehet gondolkodni, hogy a magukat a nemzeti szuverenitás védelmezőinek tekintő Fidesz képviselői miért utasították el az Európai Bíróság véleményének a kikérését a CETA befektető–állam vitarendezési mechanizmusáról.

Az Európai Parlament november 23-ai ülésén szavazott 89 képviselő által benyújtott indítványról, amelyben kezdeményezték az Európai Bírósághoz fordulást az EU–Kanada közti szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) uniós alapszerződésekkel való összhangjának kérdésében. Közelebbről a befektető-állam vitarendezési mechanizmusról (ISDS) kívánták a bíróság véleményét kikérni. Ez az eljárás lehetőséget teremt a globális cégeknek arra, hogy tagországokat pereljenek be választott magánbíróságon, amennyiben úgy ítélik meg, hogy a tevékenységük állami korlátozása profitkiesést okozott számukra. A korlátozásnak lehet környezetvédelmi, közegészségügyi vagy más társadalmi-gazdasági oka, amelynek érvényesítése során egy szuverén kormány a lakosságtól kapott felhatalmazással jár el. Ennek ellenére döntése megtámadható, s az említett bírósági eljárás sok esetben a befektető cégnek ítél meg jelentős összegeket.

Az Európai Parlament megdöbbentő módon 419 nem szavazattal 258 igennel szemben, 22 tartózkodás mellett elutasította az indítványt. Ezzel világossá vált, hogy a nemmel szavazók még azon az áron is a globális gazdasági szereplők érdekét képviselik, hogy az általuk támogatott nemzetközi megállapodás ellentétes lehet az uniós alapszerződésekben foglaltakkal. Az nem meglepő, hogy a DK képviselői is közéjük tartoznak, de azon el lehet gondolkodni, hogy a magukat a nemzeti szuverenitás védelmezőinek tekintő Fidesz képviselői miért utasították el az Európai Bíróság véleményének a kikérését.

Balczó Zoltán, a Jobbik EP-delegációjának vezetője

Plusz a kötvény forgalmazó ismeretlen tulajdonosi körű offshore cégek 30%-os jutaléka ! "Az elmúlt szűk két évben a Magyar Nemzet számítása szerint 8,7 milliárd forintot bukott az állam, vagyis ennyivel több adófizetői pénzt költött el csak a letelepedésikötvény-programmal, mint ha piaci körülmények között finanszírozta volna az állam adósságát. A jogszabály szerint a letelepedési kötvények után a piaci árazásnál másfél százalékkal kisebb kamat jár, de valami érthetetlen okból az is bekerült a törvénybe, hogy legalább két százalékot – ha törik, ha szakad – mindenképpen kifizet a magyar állam."

Plusz a kötvény forgalmazó ismeretlen tulajdonosi körű offshore cégek 30%-os jutaléka !!!

Az elmúlt szűk két évben a Magyar Nemzet számítása szerint 8,7 milliárd forintot bukott az állam, vagyis ennyivel több adófizetői pénzt költött el csak a letelepedésikötvény-programmal, mint ha piaci körülmények között finanszírozta volna az állam adósságát. A jogszabály szerint a letelepedési kötvények után a piaci árazásnál másfél százalékkal kisebb kamat jár, de valami érthetetlen okból az is bekerült a törvénybe, hogy legalább két százalékot – ha törik, ha szakad – mindenképpen kifizet a magyar állam.

Tulajdonképpen a letelepedési kötvények „kedvezményezettjei" uralnak mindent

Az államnak elvileg az az érdeke, hogy minél olcsóbban finanszírozza az adósságot, vagyis minél kevesebb adófizetői forintot kelljen a kamatokra kiadni. Ebben az esetben azonban fordított a helyzet:

a kormány vállalja, hogy ha csökkennek a kamatok, akkor is rengeteg közpénzt fizet ki a magáncégeknek, amelyek a letelepedési kötvényt lejegyzik.

A vevő ugyanis egy fillért sem lát a kamatokból, pedig ő fekteti be a pénzét az állampapírba, mégis a kormányhoz közeli offshore közvetítő vállalkozások zsebelik be a kötvényenként mintegy kilencmillió forintos kamatrészt.

Az elmúlt két évben drasztikusan csökkentek a kamatok, nemcsak nemzetközi viszonylatban, hanem Magyarországon is, és a letelepedésikötvényprogram indulásának évében kialakult 4 százalékos átlaghozam idénre 0,58 százalékra esett vissza a másodpiacokon. A letelepedési kötvényprogram 2013 júniusában kezdődött, és eleinte valóban megérte az államnak ez a konstrukció. Az indulás évében a piaci 4 százalék helyett olcsóbban, 2,5 százalékért, míg 2014-ben 3,7 helyett 2,2 százalékos kamatra kapott pénzt a befektetőktől a magyar állam, mivel a törvény szerint másfél százalékkal kevesebb kamat jár a kötvények után. Tavaly tovább csökkentek a hozamszintek, és életbe lépett a jogszabályba fektetett kétszázalékos kamatgarancia. Tavaly a Bloomberg adatai szerint az éves átlagos hozamszint 1,35 százalékra csökkent, amely idén brutálisan zuhant, októberig az átlagos kamatszint 0,58 százalékra olvadt.

Mivel a letelepedési kötvények után tavaly és idén is kétszázalékos kamatot fizettünk, ezért 2015-ben 4,6 milliárd, míg idén október végéig már 4,1 milliárd forinttal több adófizetői forintot emésztett fel a program, mint kellett volna. (Kamatot csak az ötéves futamidő lejártakor kell fizetni, vagyis ezeket az összegeket csak akkor utalja ki az állam).

Így jött ki a 8,7 milliárd forintos pazarlás eddigi összege, amiből akár egy stadion is felépülhetne, vagy 217 teljesen felszerelt, negyvenmillió forintos rohammentőt lehetett volna vásárolni. Tegnap a Bloomberg adatai szerint a másodpiacokon 0,2 százalékért cseréltek gazdát az ötéves futamidejű, euróban kibocsátott magyar állampapírok, mint amilyen a letelepedési kötvény is. Ez a tizede a letelepedési kötvények után fizetett 2 százalékos kamatoknak.

http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=99190