width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2016.11.18.

2016. november 18., péntek

Letelepedési kötvények közvetítői díjai, offshore cégeknek 30% jutalék ami nem válik közpénzzé ! "ezt a pénzt lenyelik a közvetítőcégek, tehát valódi hasznot egyébként sem várhatnak a kötvényt vásárlók"

Idegen érdekek szolgája. 30% jutalék offshore cégeknek.

Nem a kormány, hanem mi! Kormányinfó = lázár és kovács hazudik.

Lázár nem ismeri el, de a kormány rosszul járt a letelepedési kötvényekkel

Ha a kormány a letelepedési kötvények jobbikos nyomásra történő megszüntetése után a már kötvényt vásárolt befektetőktől is elveszi a letelepedési jogot, azzal rossz üzenetet küldhet, hiszen megbízhatatlannak fogják tartani a piacon. Ugyanakkor emellett is felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért volt szükség a kötvényezésre, pontosabban mennyire járt jól vagy rosszul vele az állam.

E kérdések kapcsán Lázár János érdekes válaszokat adott csütörtöki kormányinfóján a Magyar Nemzet kérdéseire. http://mno.hu/belfold/lazarnak-most-sem-sikerult-igazat-mondani-1371969 Ismert, a befektetők 5 évre adtak 300 ezer eurót azért cserébe, hogy véglegesen letelepedhessenek Magyarországon, vagyis ami ennél is fontosabb, az Európai Unióban.

A magyar állam azonban garantált 2 százalékos kamatot vállalt erre az összegre, holott piaci alapon ennek nagyjából negyedére lett volna csak szükség. A miniszter szerint ennek az volt az oka, hogy 2013-as indulásakor valahogy vonzóvá kellett tenni a kötvényeket. De ez nem igazán állja meg a helyét.

Lázár szerint "akik akkor kölcsön adtak Magyarországnak óriási kockázatot vállaltak", és ezért lényegében megérdemlik a magasabb kamatot, ugyanakkor a Magyar Nemzet rávilágít, hogy ez egyszerűen nem igaz, hiszen nem a 2 százalék érdekelte a gazdag befektetőket, hanem a letelepedési jog. Tehát a vásárlók szemszögéből mindegy, hogy hány százalékos a kamat, őket csak az érdekelte az első perctől fogva, hogy letelepedhetnek az EU-n belül.

Továbbá a kamat vonzóhatásáról már csak azért sincs értelme beszélni, mert ezt a pénzt lenyelik a közvetítőcégek, tehát valódi hasznot egyébként sem várhatnak a kötvényt vásárlók.

Ellenben az utóbbi idők legnagyobb Fidesz-közeli üzletéről is szó van: a közvetítőcégek ugyanis, melyből összesen 5 darab van, és amiket a Fidesz vezette parlamenti gazdasági bizottság állított össze, javában Rogán Antal ötletadó javaslatait követve, minden egyes szerződés után 23-28 millió forintot nyernek.

Mivel az eddig megismert adatok szerint 4033 kötvényt adtak el, több mint 110 milliárd forintról van szó, csak náluk. A vállalkozások többségében offshore cégek, akiknek valódi tulajdonosi körét jellegéből eredően nem lehet tudni.

A kötvénnyel Magyarországon letelepülési engedélyt szerző emberek száma a családtagokkal együtt számolva már meghaladja a tízezer főt.

Lázárnak most sem sikerült igazat mondani

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Hiába ígértek végleges letelepedési engedélyt a kötvényvásárló külföldieknek, a kormány hazaküldi őket. Nemcsak őket veri át a kormány, hanem a magyar adófizetőket is.

Személyeskedő vitába torkollottak a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban feltett kérdéseink a csütörtöki Kormányinfón.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől azt kérdezte lapunk, hogy ha a magyar államdósság finanszírozása volt a valódi célja a letelepedési kötvényprogramnak, akkor miért rögzítette a kormánypárt törvényben a kötvények után járó garantált kamatot. Ez azért fontos kérdés, mert hiába csökkentek a magyar állampapírok után fizetett kamatok napjainkra 0,5 százalékra, a letelepedési kötvények esetében a jogszabály biztosított egy garantált 2 százalékos hozamszintet. Ezzel a kabinet négyszer több közpénzt költött el, mint amit normális piaci körülmények között kellett volna. Lázár szerint 2013-ban gondok voltak az adósság finanszírozásával, ezért kellett „vonzóvá tenni" a befektetőknek a konstrukciót.

– Akik akkor kölcsön adtak Magyarországnak óriási kockázatot vállaltak – mondta Lázár. Ez azonban nem felel meg a valóságnak, hiszen a külföldiek azért vették meg a kötvény, mert ezáltal letelepedési engedélyhez juthattak. A kötvény után járó kamatot egyébként sem ők kapják, hanem a kötvényt forgalmazó magáncégek, amelyek egy kivételével az offshore cégek körében népszerű helyszíneken vannak bejegyezve, mint például a Kajmán-szigetek, Ciprus, és Liechtenstein. Lázár szerint nem igaz – ami egyébként a jogszabályban le van írva –, hogy a külföldi nem részesül a kamatból.

– Ennek egy részét megkapja a külföldi – közölte Lázár János.

A közvetítő cégek több tucat honlapját és néhány, a külföldiekkel kötött szerződések áttekintését követően egyértelműen látszik, hogy a busás haszonra szert tevő, a Fidesz által kedvezményezett helyzetbe hozott közvetítőcégek nem osztják meg a kötvények után járó 9 millió forintos hasznot a külföldiekkel.

A kancellária miniszter egyébként jogosnak nevezte azt a felvetésünket, hogy túl drága kamatot fizetett ki közpénzből a magyar állam a kötvények után, de szerint erre azért volt szükség, mert a befektetők nem akartak magyar állampapírba fektetni. Hiába hívtuk fel a figyelmét arra a tényre, hogy a külföldi befektető nem kapja meg a kamatot, vagyis a döntésüket nem motiválhatta a magas kamatnyereség, mert az a közvetítő cégeknél landol. A több mint négyezer külföldi azért vásárolta meg a kötvény, mert azzal élete végéig érvényes letelepedési engedélyhez jutott.

Úgy tűnik, hiába bíztak a magyar államban, a kormány ugyanis a kötvényprogram leállítását követően hazazavarná a külföldieket, amelyre egyébként található jogi, tehát legális megoldás. A magyar törvények szerint abban az esetben vonható vissza, az egyébként élethosszig tartó letelepedési engedély, ha „az engedélyezés alapjául szolgáló feltételek olyan jelentősen megváltoztak, hogy ez az engedély kiadását már kizárná". Ha a kormány visszavonja a kötvényprogramot szabályozó törvényt, az már ilyen esetnek tekinthető jogi szempontból.

A megszűnés előtt álló programra igen sokan jelentkeztek az utóbbi hetekben, ha azonban kiderül, hogy nem élethosszig tart a letelepedési engedély, sokan lemondhatják a programban való részvételüket.

A letelepedésikötvény-konstrukció lényege, hogy az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országból érkező befektetők legalább 300 ezer euró névértékű, erre a célra kibocsátott, ötéves futamidejű államkötvényt vásárolhatnak, cserébe pedig letelepedési engedélyt kapnak. Ezt a pénzt azonban Magyarország öt év múlva visszafizeti.

Csak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által kijelölt vállalkozások forgalmazhatják a kötvényt. Jelenleg öt vállalkozásnak van forgalmazási engedélye. A társaságok ügyfelenként 23-28 millió forintot nyernek. Eddig 4033 kötvényt adtak el, családtagokkal együtt több mint tízezren szereztek tartózkodási jogosultságot hazánkban. A többségében offshore cégek eddig több mint 110 milliárd forintos nyereségre tettek szert, amelyből 35 milliárd forint közpénz. A cégek valódi tulajdonosi köre ismeretlen.

http://alfahir.hu/lazar_nem_ismeri_el_de_a_kormany_rosszul_jart_a_letelepedesi_kotvenyekkel

VDDSZ : "mindkét módosításnak a munkáltatók lesznek a nyertesei, ha a kormány nem épít be olyan kötelezettségeket, amelyekkel ezt megakadályozhatja" JOBBIK : "A Fidesz járulékcsökkentése csak kozmetikázás"

Nagytőkének adott ajándék lesz az adó és járulékcsökkentés ebben a formában, béremelési garanciák nélkül. A munkavállalók fogják megfizetni, a kevesebb nyugdíj, rosszabb eü meg a többi juttatás amit járulékból finanszíroznak, az állam kivonult ahonnan csak tudott eddig is, lehet látni ahogy az elmúlt években leépültek a járóbeteg rendelőintézetek, az sztk-k.

Az is a munkabér része. http://magyarhirlap.hu/cikk/65230/Jarcsoki

Ne nevezzük a befektetők és bankok diktatúráját demokráciának! A befektetőnek az érdeke az alacsony közteher. Minél kevesebbe kerül egy dolgozó, annál nagyobb a profit. A befektetőnek az állam felé teljesítendő kifizetések "kidobott pénzek".

A gyosz utódjaként rendsz*rváltás után létrejött mgyosz azaz "magyar" gyáriparosok országos szövetsége, egy az egyben kompromisszumképtelen kapzsiDÓ kapitalista hiénák.

Nem felsőfokú de nem is szakmunkás szintű képzés a technikusi, amit a technikum elvégzésével lehet megszerezni, érettségi után. A képzések színvonala változó, de a liberális károgást hogy az OKJ soha nem jó semmire nem tudom érteni, talán ne szerepeljen az adott szakma az országos képzési jegyzékben se? Ilyen minden fejlett országban létezik, a németeknél is.

"Garanciákat és szigorú ellenőrzést vár a kormánytól a VDSZ"

"Járulékcsökkentés és cafeteria-változás: a VDSZ kormányzati garanciákat követel"

Garanciákat és szigorú ellenőrzést vár a kormánytól a tervezett munkáltatói járulékcsökkentésekkel, valamint a cafeteriát érintő jövő évi adóváltozásokkal kapcsolatban a vegyipari szakszervezet. A VDSZ ugyanis attól tart, hogy mindkét módosításnak a munkáltatók lesznek a nyertesei, ha a kormány nem épít be olyan kötelezettségeket, amelyekkel ezt megakadályozhatja, s a munkavállalókat helyezheti előtérbe.

Támogatja a kormány kétlépcsős minimálbér- és szakmai bérminimum emelését a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), ám súlyos aggályai vannak a jövőre tervezett munkáltatói járulékcsökkentésből várható vállalati megtakarításokat illetően – szögezte le Székely Tamás. A VDSZ elnöke attól tart, ha a kormány nem kötelezi valamilyen módon a munkáltatókat arra, hogy reálbéremelésre, s ne saját hasznuk növelésére fordítsák a kedvezőbb adózás eredményeként keletkező plusz pénzt, akkor ennek a kedvező módosításnak ismét többségében a munkáltatók lesznek a nyertesei. A szakszervezeti szövetség ezért garanciákat követel a plusz pénz célirányos felhasználására. Székely leszögezi: a VDSZ indokoltnak tartja és támogatja a törekvést, hogy a munkára rakódott közterhek csökkenjenek, s ezáltal javuljon a vállalkozások versenyképessége. A vegyipari szövetség egyetért a munkáltatók szándékával is, miszerint a járulék mértékét első lépcsőben legalább 5 százalékkal kell csökkenteni. A megtakarítás nagyobbik részét azonban garantáltan a reálbérek növekedésére kell fordítódni. Erre a kormánynak garanciát kell biztosítania – szögezi le az elnök.

A vegyipar, a gyógyszeripar, a gumiipar, a gázszolgáltatás, a papíripar, valamint az alumíniumipar területéről mintegy 30 ezer tagot képviselő VDSZ amellett, hogy kedvezőnek tartja a minimálbér és a szakmai bérminimum jelentős mértékű növelését, nyomatékosan felhívja a figyelmet egy esetleges bérfeszültségre, amelyet az generálhat, ha az átlagosnál jóval kisebb keresetűek bérét nem emelik kellő mértékben. A vegyipari szakszervezet a területén működő cégektől elvárja, hogy a hatékonyságuk növeléséért, s a képzett fiatalok, valamint a nagy gyakorlatot szerzett, minőségi munkát végzők megtartása érdekében a bérek reálértékét legalább 7 százalékkal emelje. Ennek fedezetét az elmúlt évek hatékonyságnövekedésén túl a tervezett munkáltatói járulékcsökkentés és az egyes különadók megszűnése biztosítja – szögezi le az elnök.

A bérek tárgyalása kapcsán a VDSZ felhívja a figyelmet a cefeteriát érintő tervezett adóváltozások veszélyeire is. A szövetség attól tart, hogy sok munkáltató megszüntet néhány korábbi juttatást, s azt készpénzben fogja megváltani alapbéremelésbe bújtatva. Székely nyomatékosan felhívja a figyelmet: ez nem béremelés, csupán annak álcázott félrevezetés. A szakszervezet ez ügyben is szigorú kormányzati ellenőrzést javasol, mert szakértői úgy vélik, csak így lehet elérni a jövedelmek érdemi növekedését, a kormány és a szociális partnerek közös célját.

A szakszervezeti szövetség aggályosnak tartja, hogy a cafeteriát érintő adóváltozások miatt veszélybe kerül az öngondoskodás, ezért az önkéntes pénztárak munkáltatói adóterheinek a csökkentését szorgalmazza januártól - jelentette ki Székely.

"A VDSZ a követeléseivel a Versenyszféra Konzultációs Fórumhoz is fordul."

http://www.vdsz.hu/hirek/6/jarulekcsokkentes_es_cafeteria-valtozas__a_vdsz_kormanyzati_garanciakat_kovetel/1137/

"A Fidesz járulékcsökkentése csak kozmetikázás"

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=opC64247NHI

Legalább 20 százalékos csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy annak valóban érezhető hatása legyen a munkabérekre - jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint drasztikus és átfogó béremelésre lenne szükség Magyarországon.

Ezzel szemben a Fidesz lépcsőzetes és kozmetikai jellegű fideszes elképzelés akkor ér valamit, ha "mérhető gazdasági teljesítmény" van mögötte, amihez adócsökkentésre is szükség lenne.

A politikus szerint a Jobbik épp ezért azt javasolja, hogy a minimálbért sújtó adóterheket csökkentsék, vagy töröljék el, mert enélkül értelmetlen a kormány lépése.

Z. Kárpát hozzátette, hogy pártja egy "termelést támogató adórendszer" kimunkálása mellett az Európai Unióban rekord magasnak számító, 27 százalékos áfa érdemi csökkentését javasolja.

A Jobbik alelnöke szerint a kormány a költségvetés módosításával több száz millió forintot osztogathatott el, amelynek egy részéből fedezhető lett volna egy átfogó áfacsökkentés.

"Nem lesz itt adócsökkentés, mert az nem érné meg a zsidónak... Mindig csak olyan dolgokat csinál a kormány, ami nekik megéri, és az embereknek nem! Hol érné ez meg a zsidesznek? A minimálbér járulékcsökkentéséből nem lesznek offshore számlán milliárdok... Esküszöm neked Dani, hogy a legnagyobb kitaláción alapuló meséket hamarabb elhinném, mint a zsidesznek bármit is. Max a névelőket elhiszem.... De mást biztosan nem! Amikor elkezdtem foglalkozni 2010-ben a politikával, tudtam, hogy ganaj munka megy itt, de hogy gyakorlatilag nincs érdemi kormányzás, csak lopás, hazugságok, korrupció, agymosás, mocskolódás, azt azért nem gondoltam volna. A zsideszből már azt is kinézem, hogy a magyarokat kiirtja az országból, mert ha jobban belegondolunk mi szükség van ránk? A zsidesznek ott vannak a milliárdjaik, az ő szemükbe mi senkik vagyunk... Ahogy most lenyelünk mindent, mert az emberek nagy része a Való Világon szocializálódott, és sejtelme sincs semmiről, úgy később is ez lesz, amikor adott esetben kiirtanak bennünket... A zsidesz utálja a saját népét, ezt már többször bizonyította... Őket nem érdekli semmi, csak a hatalom meg a pénz. Én ezektől semmi jót nem várok már! Legalább 20 százalékos csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy annak valóban érezhető hatása legyen a munkabérekre"

"A 20 százalék még mindig semmi, attól egyetlen külföldre menekült nem jön haza. Legalább 40, 50%-os  béremelés kellene. A Fidesz bejelentett 4%-os csökkentése pedig a vicc kategóriába tartozik, annak kb. annyi eredménye lesz, mint a "Gyere haza, fiatal!" című, azóta elbukott programnak."

"Ez az orbán rezsim, amely nem igazán különbözik a kommunista módszerektől! Szégyen, eltelt 26 év csak az álfordulat óta, de nem jutottunk el sehová! A demokráciahirdetők nem bírják a demokratikus elvek gyakorlatát, csak akkor ha ők gyakorolják! Ellenségnek tekintenek minden gondolkodó és elemzésre képes egyént! Ezért is rontják le az oktatás színvonalát, mert nekik csak választórobotokra van szükségük s nem értelmes emberekre!"

Tényleg igaz. Egy diákönkormányzati rendezvényen felszólaló tanuló sem mondhatta el a véleményét, csak éljenezni és tapsolni szabad, mert lázár jános szerint az "nem méltó viselkedés"

És tényleg, még a szakmák közül is pontosan arra tanítanának be szakbarbárnak és droidnak, amiket 10-15 év múlva tényleg droidok azaz robotok fognak végezni. 

Az iskoláskorúak és a felnőttek képzése az automatizálás veszélyeztette kétkezi munkás szakmákra van terelve, például csak ilyeneket indítanak "ingyen" a munkaügyi központok (ez 10-15 éve még nem így volt!), más oktatás lehetőségét egyre inkább szűkíti az országot külföldi befektetőknek olcsó bérrel ajánlgató neoliberális fidesz kormány.