width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. aug. 8.

2008. augusztus 8., péntek

Outsourcing miatt nő a munkanélküliség - érvek az outsourcing ellen

Outsourcing miatt nő a munkanélküliség

A harmadik világba történő kiszervezés is öntökönszúrás

Hiába dolgoztathatsz ott éhbérért, a saját hazáddal tolsz ki = magaddal tolsz ki.

A globálisan liberális szabadkereskedelem általi kiegyenlítõdés azt jelenti, hogy amíg az átlag német dolgozó sem csak pl. 20 ezer forintot visz haza havonta (kb. annyi ma egy átlag kínai bérköltsége, más kérdés hogy vannak helyek, ahol majdnem elérik a magyar bérszínvonalat, de ez a ritka) addig az átlag németnek nincs munkája.

Hasonló ez ahhoz, mintha lenne 1 liter tejem, és eldönthetném, hová öntöm. NEM keletkezik a nemzetgazdaságban sem többlet erőforrás, sem többlet termelékenység attól, hogy kiszervezik a tevékenységeket a harmadik világba.

Emiatt a negatív folyamat miatt nincs munkája a fizikai munkásnak, sem a szakmunkásnak, sem a diplomásnak, sem a programozónak.

És igen, mindezek mellett még a gyártást is kiszervezik Kínába / Mexikóba / Indiába, illetve a profitot is valahová külföldre viszik befektetni.

Amúgy - bár nem hivatalosan - Németország és Franciaország döntéshozói is igyekeznek nehezíteni a munkahelyek külföldre vitelét. Angliában pedig - ahonnan eddig igen sok feladat került Indiába - mostanában inkább azt ösztönzik, hogy az országon belüli elmaradottabb régiókba telepítsék a szolgáltatóközpontokat.

Az ideális állapot ::

Hazai tulajdon
Hazai szellemi termék
Hazai gyártás
Hazai munkaerő
Hazai alapanyagok
Hazai piac, ami mindezeket a termékeket felveszi, annyira, amennyire csak lehet - így kívülről nem lehet megingatni a nemzetgazdaságot

Igazából persze ezt nem a német cégeknek hanem a német (EU, USA, stb) országoknak kellett volna megakadályozni és nem ma, hanem még 20 évvel ezelõtt. És persze ne hidd, hogy ez a probléma csak a németeket érinti: a kínai, indiai melós a magyarnál is jóval olcsóbb. Azért a pénzért, amibe egy 8 elemis magyar melós került tébével, kb. 6 kínait tudsz elfoglalkoztatni, akik ráadásul látástól mikulásig dolgoznak, nincs munkavédelem, környezetvédelem, szakszervezet, és hasonlók. Ezért van aztán úgy egy millió olyan emberke az országban akiknek esélyük sincs a melóra.

Veszteség az államnak, hogy még azt is segélyezni kell, aki amúgy pedig AKAR dolgozni. Mert a cigányok nem csinálnak ebből problémát, direkt a leszakadó régiókban érzik jól magukat, arrafelé ugyanis olcsó az ingatlan, már ha vesznek, és nem foglalnak. Nem is akarnak dolgozni. De ezek sem halnak éhen: te tartod el õket az adódból. És persze ott ül már a kínai iskolapadban a tesco háztartási takarékos mérnök is, ami azt jelenti hogy csak idõ kérdése hogy a fejlett térségben EGYÁLTALÁN ne legyen jól fizetõ munka.

Nem igaz az sem, hogy az árszínvonalakat a globális gazdasági folyamatoknak köszönhetően a kiegyenlítődés jellemzi, mivel Ausztriában olcsóbb az élelmiszerek egy része, és konkrét példaként a műszaki cikkek, bútorok többsége. Ezt a személyes tapasztalatom is megerősíti. Sőt, még Észak Komáromban is olcsóbbak voltak az ottani PC / konzol bolt árai, mint ugyanabban a városban a magyarországi oldalon.

De nem a sajnos ott is az élet néhány területén (pl. egészségügy) meghozott neoliberális hülye intézkedések miatt, hanem éppen ellenkezőleg, jobban képviselték a hazájuk érdekeit a nemzetközi színtéren, és egyszerűen tökösebbek, azaz NACIONALISTÁBBAK mint a mi puhány zsidóbérenc parlamenti politikusaink.

További érvek a harmadik világba történő outsourcing ellen :

- Kiszivárognak a technológiai módszereink, eltulajdonítják a szellemi tulajdonunkat. Nem röhög xD konkrét esetek bizonyítják, a kínaiak is megteszik...

- Felelősen, és főleg RENDSZERBEN gondolkodó hazafias tőkés, befektető, cégtulajdonos belátja, hogy a kiszervezéssel a saját országában fog munkanélküliséget okozni. Munkanélküliség nő, visszaesik a vásárlóerő, és hoppá, máris nem lesz, aki megvegye a Világvégeországban marék rizsért gyártott csodálatos termékeiket :-))

- Ha Németországban kiképeznek egy csomó közép és felsőfokú szakembert + szakmunkásokat, akik aztán az Ein Euro Jobs (hasonló, mint nálunk a közmunka) program keretében fognak sétálóutcát takarítani, akkor az veszteség a nemzetgazdaságnak, veszteség az egyénnek, aki frusztréált, mert nem kaphat a képességeinek megfelelő munkát, és főleg nem kereshet elég pénzt, hogy családot alapíthasson - mivel bizonyos életszínvonal alatt a fehérek nem vállalnak gyerket, nem lesz gyereke - így is fogyatkozik az európai fehér ember.

- Azoknak sem jó, akikhez kivisszük, velük sem teszünk tehát jót. "Marék rizsért" azaz minimális, a létfenntartást épp csak fedező bérért dolgoznak, és sokkal többet kell dolgozniuk, mint egy ugyanazt a tevékenységet végző európainak - ott nincs se szakszervezet sem semmi szervezett munkáltatói érdekérvényesítés, sőt, még tilos is ezeknek a megszervezése, létrehozatala) Valamiből éltek azelőtt is, hogy mi odamentünk, tehát senkitől nem vettük el a megélhetés lehetőségét. Inkább hadd legyenek ők is önállóak.

- Mivel ez a gyarmatosítás új formája, azé a gyarmatosításé, amit a nagyrészt zsidó "elit" által vezetett angolok vittek végbe a 14. - 20. században, eleve elítélendő !!! Az olcsó és szinte korlátlanul kihasználva foglalkoztatható munkaerőért mennek oda, ettől a multik vérszemet kapnak, fenyegetőznek, hogy kivonulnak az országból, ezzel eleve ellehetetlenítik a munkáltatók érdekérvényesítését, és hamarosan oda jutunk, hogy itthon is csak olyen feltételekkel dolgozhatunk, mint Kínában.

Még valami :

Kínaiaknak van annyi eszük, hogy TERMŐFÖLDET, BÁNYAJOGOT, POLITIKAI HATALMAT NEM ADNAK AZ ODA BETELEPÜLŐ MULTIKNAK !!!!!

Ja, és az olimpiát azért nézhetjük, mert miért ne. A Free Tibet kampányt pedig az amcsi zsidó média és a CIA pénzeli.



hírek, hír, hírkereső, aktuális, aktualitás, friss, gazdaság, számítástechnika, politika, bulvár, színes, híroldal, top, keresés, kereső, esemény, magyar, bűnügy, zene, film, érvek az outsourcing ellen