width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014. dec. 26.

2014. december 26., péntek

"Ha hazatérek, csak romokat látok "Nap mint nap csak stressz, semmi megbecsülés és kevés fizetés. Ha messze laksz, akkor még te fizetsz rá, utazási költséget sem akarnak téríteni. Na, ebből próbálj félretenni, megalapozni a jövődet, vagy családot eltartani!" - bosszankodik Ferenc, aki ma egy osztrák lízing cégnél dolgozik." Buék, az az, boldogabb új évet, és szebb jövőt - jelent adjon az Isten, és csináljunk mi magunknak!

Boldogabb új évet, és szebb jövőt - jelent adjon az Isten, és csináljunk mi magunknak!

Buék, az az, boldogabb új évet, és szebb jövőt - jelent adjon az Isten, és csináljunk mi magunknak! Jön a -15 fok, vagy lesz az még hidegebb is, nosza lehet tüntetni :D a várady zsolt félék által összecsődített, csőcselék mentalitású (mooocskooos hírtévééééé, fegyverbe - fegyverbe, stb) bolsi bibsi libsiknek január 2-án. Valaki jelentse már őket Istennél is, az ilyen mocskok szellemi elődei feszíttették keresztre magát Jézust is!

"Kedves hazafiak!

Jómagam is veletek együtt bedőltem az Egymillióan Orbán Viktor lemondásáért oldalnak. Most viszont már világos, hogy ballibesek működtetik ezért javaslom, hogy hozzám hasonlóan ti is töröljétek róla magatokat, sőt jelentsétek, hogy gyűlöletbeszéd (a segítség itt van hozzá: https://kuruc.info/r/6/137414/ ).

Áldott ünnepeket és örömteli, békés, boldog, új esztendőt kívánok!"

Idézet rész továbbított üzenet, én nem dőltem se be, se semmerre. :) Vastagbőr blog effekt : először jónak tűnő odamondogatások után lassan apránként visszaadagolt balliberális érvkészletek és témakörök pl. szegregáció, bármi konzervatív értékektől való irtózás, nácizás, köztársaság és liberális demokrácia "féltés"... laspalmas régi szélsőlibsi blogger máshol is, zerozero meg a tumblr-en együtt dagonyázik a vadliberális pzublicistákkal, akik pl origo, index, hvg, vg, cink, vs, klub rádió - atv - népszava- 444 - 168 tóra - régebbi arcok még matula+tilos rádió, szóval egy a lényeg : ballib brancsbéli indexzsidókkal a virtuális zsinagógában. :P

Brancs, faágak struktúrája, azaz hálózat. A hálózatok uralma, volt 2003-ban Franka Tibornak és / vagy Szentmihályi Szabó Péter bácsinak egy ilyen írássorozata (vagy más polgári körös előadónak? XD). A jobboldal ebben az önszervezésben, és alapvetően magától értetődő, külön mondani nem szükséges össszetartásban kell még javítson magán! Érdek és érték alapon nem semleges, pártfüggetlen nemzeti érzelmű, társadalmat megszervező emberi együttműködésben megérje részvenni - ezért a szociális igazságosság szükségességét belátó, önrendelkezés és szabadság párti vagyok pl. én és sokan mások. Nem fideszes, nem is Kdnp-s, mert ez se jó kormány sajnos, tekintve az eredményeket. Csak vannak még rosszabb, ballib társaságok. De itt van nekünk a Jobbik, ami ha nem volna, szinte egyáltalán nem lenne értelme elmenni szavazni!

"Ha hazatérek, csak romokat látok „Nap mint nap csak stressz, semmi megbecsülés és kevés fizetés. Ha messze laksz, akkor még te fizetsz rá, utazási költséget sem akarnak téríteni. Na, ebből próbálj félretenni, megalapozni a jövődet, vagy családot eltartani!" – bosszankodik Ferenc, aki ma egy osztrák lízing cégnél dolgozik."

"Szerinte nem csak az alacsony bérekkel van baj Magyarországon: a munkáltatók emberséges bánásmódja és a munkavállalók összetartása, bajtársiassága szintén hiánycikk hazánkban."

http://jobbegyenes.blog.hu/2014/12/25/kis_karacsony_csonka_karacsony

http://alfahir.hu/elindultam_egy_poggyasznyi_ruhaval_elvandorolt_magyarok_i_resz

Tudatosan neoliberális Jobbik ellenesekre, akik főleg nagyvárosi zsidók, jellemző a cinizmus, az empátia hiánya, a kegyetlenkedés, fölényeskedés, ellenben nem jellemző a figyelem, megértés, empátia, szeretet, emberi tisztelet, a helyzet megérteni akarása!

Mert szakbarbárok, "narrow minded" szakemberek. Miért lettek ilyenné? Ez nem csak az ő hibájuk!

"A tanulmányokat szűk területre specializálják, vagyis mélyebb tudást adnak, de korlátozottabb területen. Ez azt jelenti, hogy mindenki csak a saját területén jut hozzá a megfelelő kutatási anyaghoz és eszközökhöz. A saját területén túlmenően már csak engedéllyel teheti ugyanezt. (E sorok írója itt arra utal, hogy szűklátókörű, úgynevezett „szakbarbár" értelmiség kinevelése a cél, amelynek nem áll módjában számos más irányú ismeret szintetizálásával a nagyobb összefüggések felismerése.

A háttérhatalom ezt a programját a szovjet birodalom felbomlása után a kelet-európai országokban is érvényesíteni kívánja. Ezt támasztja alá az a hír, amelyet Bencsik András a „Demokrata" című hetilap főszerkesztője hozott nyilvánosságra 1997. májusában, és az Interneten is közzétett: „Február végén zártkörű tanácskozást tartott a budapesti Soros Egyetemen a Világbank. Az előadók elmondták, hogy elképzelésük szerint Magyarországon csak 8 millió lakosnak kellene élni. Ebből 2 millió úgynevezett „narrow minded" szakember legyen, a többi 6 milliónak pedig a hátteret kellene biztosítania. Az előadók úgy vélték, azokat a magyarokat, akik egy bizonyos szellemi szint fölé emelkedtek, ösztönözni kellene a kivándorlásra.")"

Erőviszonyok a tőke és a munka közt, idézet innen. Az oldal tipikus példája a neoliberalizmus imádó it-sek tobzódásának, na ja, egyik azon kevés szakmák közül melyet alig érint a válság, hisz' ott még van innováció, fejlődés. Mondanák : oktatás, átképzés, másrészt ezeket is leépíti a neoliberrált, kasztosító, rabszolgavilágot építő háttérhatalom. És azért lett ennyi diplomás is, mert a nem diplomás állások többsége minimálbér környékén, vagy alig valamivel felette tanyázik! Ezt jól megcsinálták! Ez következik be, ha tartósan nem fizetik meg a munkát, előbb - utóbb nem is végzi majd azt el senki.

http://hup.hu/node/130666

- 1 -

Nem feltétel nélkül, rendezett életvitel és egyéb rendpárti feltételei kellene hogy legyenek, de valamilyen szintű alapjövedelemre előbb - utóbb szükség lesz. Nőknek is sokkal komolyabb gyermekgondozási, anyasági támogatás kell, 3-4 ezer forint röhej. És igen, onnan kell elvonni a pénzt, ahol van : bankok, multik, leggazdagabb felső tízezer, tőzsdei pénzmozgások! Vagy ők fizetnek, vagy mi a mondjuk nettó százezerből, könnyű belátni nekünk mi a jobb. Többség érdeke számít. A neoliberális banda minden ilyen unortodox adót ellenez, miközben az állam oktatási, egészségügyi, szociális igazságossági kiadásait is csökkentené! Viszont égbe emelné a jegybanki alapkamatot, hadd pörögjön az évi rendszeres államadósság - kiadásunk! Óvodás is beláthatja, meztelen a király, nem értenek ezek a libernyákok sz*rhoz se csak bebiztosítják a helyzeti előnyüket, monopóliumukat az összes létező közszolgáltatás leépítésével. Ők zsidók úgyis gazdagok, a többinek meg ne jusson semmi, dolgozzon a minimálbér alatt - mert azt is eltörölnék...

"A gépesítésnek könnyítenie kellene az életünket, de nem ez történik. Mondjuk gépesítés nélkül keres a dolgozó valamennyit. A gépesítés megjelenésével ugyanannyi dolgozónak ugyanannyit kellene keresnie, mint korábban, pusztán annyi változásnak kellene történnie, hogy a dolgozó nem fárad el a munkahelyén, továbbá az eddigi 8-10 óra helyett 3-4 órát dolgozna naponta.

De nem, az emberi önzés következtében inkább kevesebb dolgozó fejenként ugyanannyit dolgozik, a munkaidejük nem rövidül meg, a termelékenység nő, viszont több pénzt sem keres. A dolognak nincs értelme, mert ugyan több termék lesz a piacon, fizetőképes kereslet nem lesz rá, hiszen azokat épp az imént szorították ki a munkaerőpiacról. És kaptunk cserébe nyomorgó, boldogtalan embereket, akik fáznak, éheznek, büdösek. Nem azért, mert ez az igényszintjük, hanem azért, mert ez a lehetőségük.

Az másik oldal előnyei sem feltétlen nagyok, mert a sok terméket a beszűkült felvevőpiacnak nem lehet eladni, így olcsóbban kell adni, hogy valamelyest legyen forgalom.

Ezért fenntarthatatlan ez az egész a jelenlegi formájában.

A gépek képessége fejlődik, az embereké viszont alig, ami szerintem probléma. Az elmúlt 200 évben nem lett a koponya térfogatunk a korábbi háromszorosa.

Nem várható el mindenkitől, hogy szívsebész vagy mikrohullámú antennarendszereket tervező mérnök legyen. Az emberek nem így vannak összerakva. Azzal a társadalommal baj van, amelyik az átlagos képességű - bár szerintem akkor is baj van, ha az átlag alatti képességű, hiszen az átlag miatt kell ilyennek is lennie - embereknek nem biztosítja a tisztességes, méltó emberi élet lehetőségét. Mindnyájunknak jogunk van élni ezen a Földön, mégis olyan társadalmat szervezünk, hogy sokakat kiszorítunk az élet adta lehetőségből? Miért?

Ennek kizárólag az önzés az oka. Ha valaki megteheti, hogy másokat dolgoztatva munkájuk ellenértékét nem adja oda nekik, akkor ezt meg is teszi. Valahol itt kezdődnek a bajok, az egyensúlytalanság innen indul. Nincs erkölcs, képesség az önkorlátozásra. Ugyanez vonatkozik a környezetünk felélésére."

2

Nem mindegy az, milyen kapitalizmus van. Ha azt vesszük, munkáért ellenérték cserébe, akkor mindig is az volt, még a nemzeti szocializmusban is. Csak mondjuk jobban megérte dolgozni úgy, hogy nem ellopták a zsidók amit megtermeltünk. Jelenleg rengeteg pénz kimegy az államadósság kamataira a szintén zsidók bankjainak, ezt a cechet sose fogjunk tudni visszafizetni, viszont ezen drasztikus elvonás miatt az ország elnéptelenedik, kiürül!

Nem Orbánt kell szidni, hanem a RENDSZER maga ennyire embertelen logikájú! Rendszert kell váltani igen, de nem balliberális demokrata neoliberálisra!

"Kicsit távolabbról nézve, úgy gondolod, minden rendben van? Nincs munkanélküliség, megélhetési gondok, szociális feszültségek, aránytalanságok? Nem kell egyenlőnek lenni, mert nem mindenki teljesít azonosan. Néhányszoros különbséget - akarom mondani, hányadost - simán elhiszek, ez reális. Viszont nincs az emberek képességei között akkora különbség, mint amilyen a vagyoni helyzetükből következik. Ebből nyilvánvalóan látszik, hogy valami nincs rendben. Úgy kb. a fundamentumok.

A kapitalista gazdaság mindig is megvolt és talán mindig is meglesz. A problémákat azok okozzák, akik mások életét leszarva húznak hasznot. Nem számít, hogy emberek élete megy tönkre, szükség esetén még szándékosan tönkre is teszi, hogy ami kell, azt megszerezze. Nem arról van szó, hogy én termelek neked almát és te megveszed abból a pénzből, amit egy tisztességes munkával megszerezted. Ezek rendjén is vannak. Bár ennél jobb esetleg egy intelligens újraelosztásos rendszer lenne, de erről most ne gondolkozzunk, ez maradjon csak egy feltevés."

3

100 évvel ezelőtti állapothoz képest eltolódtak az erőviszonyok, megnőttek a vagyoni különbségek, a bankok is nagyobb hatalommal rendelkeznek, nőtt a média hatalma mert nem tudunk közvetlenül értesülni, érdekből tematizálnak, hazugságokkal félrevisznek, és el is hallgatnak minket érintő fontos témákat. És még gondolatainkat is a háttérhatalom médiájától, iskoláitól kapjuk, ahhoz is hogy hogyan képzeljük el a magunk szabadságát! Ezért is van több ballib szavazó nagyvárosokban, főleg a fővárosban!

"Az nincs rendjén, ha például hazugságokkal, ígéretekkel lesz valaki politikus, hogy az emberek életét segítse. Közben kihasználja őket, látod hogy hogy élnek. Nézd meg pl a bankokat is. Szerinted ha én neked adok neked kölcsönt és azt mondom később, hogy valami semmit mondó ok miatt te most sokkal többet fogsz fizetni, amibe bele is fogsz bukni, akkor mit fogsz érezni? Szerintem nem azt, hogy hű én milyen jó vagyok és te mennyire balfék vagy. Hanem hogy nem erről volt szó régen. Igazából nem olyasmibe vettem részt, amivel jobb lett az életet, hanem még sokkal rosszabb helyzetbe sodortalak. Nekem olyan megoldást kellett volna adnom, hogy nem visz rosszabb helyzetbe téged. Rosszul gondolod, hogy nem fontos a másik élete, bárhogy bánhatunk másokkal. Mit kezdesz majd, amikor ilyen módszerrel mindenkit kicsinálsz, akik körülötted vannak? Az egy dolog, ha nem vagy humánus. De nem lesz kitől még almát sem venned, sőt majd mindenki téged akar kirabolni a túlélés érdekében. Nagyon veszélyes játszmát játszanak sokan, ezzel rengeteg problémát is okoznak. Ez talán mindig is megvolt, a római birodalom bukása is ilyen kapzsiságok miatt történtek. Ma más formában ugyan, de ugyanez látszódik megismétlődni."

4

Első a neolib, második aki helyreteszi :)

"( persicsb | 2014. február 20., csütörtök - 11:34 )

Félreérted.

Ha van egy csomó munka nélküli ember, akkor
1. Ők átképezhetők más munkára.
2. Így új cégek számára rengeteg szabad munkaerő van olyan tevékenységek folytatására, amire eddig a gazdaságban nem volt lehetőség.

Persze, ahhoz, hogy új cégek olyan dolgokat csináljanak, amit eddig nem, ahhoz beruházás kell, azaz tőke. Az pedig csak és kizárólag profitból képződik. Ha a gazdaságpolitika elítéli a profitképzést, vagy mesterségesen korlátozza azt (különadók rendszere pl.), akkor természetesen a tőke nem itt akar majd új cégeket létrehozni és munkahelyeket teremteni. A tőke oda fog áramlani, ahol működni tud. Ebben az országok között is verseny van: mennyire akarjuk, hogy a tőke helyet találjon magának az országban. Ha más országok versenyképesebbek, oda több tőke fog áramlani és több munkahely képződik. Tessék megnézni a közvetlen szomszádainkat: nincs profitellenes retorika, sem profitellenes gazdasági lépések, és fejlődnek is rendesen.

Valamint: Egy adott mértékű munkanélküliség kötelező a munkaerő áramlásához, az pedig szükséges a piaci viszonyok tisztázásához (mikor, melyik szektorban mennyi emberre van szükség).

Még egy apró megjegyzés:
A Facebook bejelentette, hogy 19 milliárd dollárért megvásárolják a Whatsapp alkalmazást/szolgáltatást. Ez közel 4500 milliárd forint, több, mint amennyiben Paks 2 kerül. 5 ilyen app kiteszi a magyar államadósságot.
Ez talán jelzi, hogy hol is vagyunk mi a világgazdaságban és igazából mennyire fontos lenne nekünk a külföldi tőkebeáramlás.
Egy egyszerű, social networking cég többet költ egy másik cég felvásárlására, mint a magyar gazdaságban az évszázad befektetése."

A hozzászóláshoz belépés szükséges permalink
( locsemege | 2014. február 20., csütörtök - 11:44 )

"Szépen levezetted, hogy az ember van a gazdaságért, nem pedig fordítva. Veled szemben én úgy látom, nem annak kell axiómának lenni, hogy mi kell a piaci viszonyokhoz, hanem annak, hogy mi kell az emberi méltósághoz. Abba pedig nem fér bele, hogy bárkit kiszorítson a társadalom, hogy legyen munkanélküliség.

Amit írtál, abban a modellben van fejlődés, de ennek a kizsákmányolás az ára. Én azt mondom, ennél többet ér egy sokkal igazságosabb, lassan fejlődő társadalom. Az egyén boldogságához ugyanis nem a rohamos fejlődés kell, hanem a kiszámíthatóság, egzisztenciális, érzelmi biztonság. A munkaerő áramlása például ez utóbbit igen erősen sérti. Értem én, hogy neked normális az, hogy munkahelyváltás miatt családok, emberi kapcsolatok szakadjanak szét, az én nézeteimbe ez nem fér bele.

Szerk.: ja, még csak annyi, úgy látom, a hozzászólásod elejével megoldottad a munkanélküliség kérdését. Átképzés, aztán jól is vagyunk. Akkor az miért van, hogy a cégek kezdőktől tolerálják csak a gyakorlatlanságot, később nem az számít, mit tanultál, hanem az, milyen gyakorlatod van? Ja, hogy az egész átképzéses sztori egy nagy hazugság?"

Az hát, hamisság és hazugság minden ami liberálisoktól ered, legyen az pénzügy, társadalom, történelem, gazdaság, vagy akár környezetvédelem - a globális felmelegedés is $vindli pl.

Piacbolsevik mentalitásról valamikor a Heti Válasz fórumán ezt találtam, itt volt

http://hetivalasz.hu/forum/viewtopic.php?p=31011&sid=6b2f2f8cc69c1869191b58e4e391e66f

"Nem volt szívem még lerövidíteni a véleményedet pedig, – hat évnyi fórumozás alatt sem olvastam még ilyen kiváló megfogalmazást, mint a piac-bolsevik. Ehhez képest a szarfaszú teljesen igénytelen, és semmitmondó, udvarias jelzőcske csak! Nem rövidítettem, mert a többiben is – sajnos – tökéletesen igazad van. Azért – engedd meg feltételeznem -, hogy ezek nem ingyen firkálják tele a fórumokat. Szervezetten, falkákba összeállva, mint szellemi elődeik, a fasiszta tengeralattjárók farkas falkái. Várják ki az, aki valamiben lemarad, és azt, le lehet vadászni! Egyébiránt valóban; ezek nem hisznek semmiben sem. Három műszakos elvtársak sztahanovista szombaton, a lopott uzsonnaidőben összehozott, janicsárképzőkben nevelődött, társadalmi melléktermékei.

Hát igen, az index fórumon edződtem, olyan csodálatos topikokban, mint a "Radikális nyugdíjcsökkentést!", az "Unom már a devizahitelesek nyivákolását" és hasonlókat, ahol a nyugdíjasokat, rokkantakat, betegeket, időseket, munkanélkülieket, hitel károsultakat szokás minden mocsokkal nyakon önteni. Ott aztán van aki a nap 24 órájában szórja a mocskot, s közben egy-egy elejtett megjegyzésében felmagasztalja Gyurcsányt, Bokrost, Oszkót, Bajnait nem beszélve a hitelminősítőkről és bankvezetőkről. Egyik például leírja, hogy mennyire unatkozott a minisztériumban, mindig csak a számítógépes játékok meg az internet, már ínhüvelygyulladást kapott. De most boldog mert remek munkája van: egy kintlevőségkezelőnél, ahol aznap is éppen elárverezett két otthont.

Egy másik arról írt, hogy akkor lenne jó ha…
de ezt szó szerint kell idéznem:

Nincs minimálbér
nincs nyugdíj
nincsenek szakszervezetek
nincs munkanélküli segély
nincs szociális segély
Tökéletes, mindenkinek van munkahelye

Szóval volt alkalmam kiismerni ezeknek a pszichopatáknak a hasadt személyiségét. Szívfájdalom nélkül agyonveretnének, lecsukatnának embereket, csak mert ki merik nyilvánítani a véleményüket. De ha egy hozzájuk hasonlót csak bírálni merészelnek, az emberi jogok élharcosává válnak "hirtelen"! Egyik perceben lelkes baloldaliak, a következőben undorodnak, és féltik a gyereküket a melós gyerekétől, mert két nap egymás után ugyanabban a nadrágban van. És nem látnak ám ebben semmi ellentmondást! Ugyan mi ez ha nem hasadt személyiségük két megnyilvánulása: a piac-bolsevik és a liberál-fasiszta. Mindkettő veszélyes, gátlástalan bármire képes.

Egyszer én is elkövettem azt a hibát, hogy forrást jelöltem meg egy liberál-fasisztának. Akkor meg a forrást szapulta lelkesen, velem együtt persze. Mert ugye forrásnak is csak az elfogadható, aki a piac-bolsevik, liberál-fasiszta hazugságokat szajkózza. Egyébként is a liberál-fasiszták, piac-bolsevikok megálmodtak egy virtuális világot, és csak abban hisznek, függetlenül a valóságtól. Nincs olyan tény, amely ebben megingatná őket. Ha a szemük előtt játszódik, elfordulnak és letagadják. Ha ölnek előbb tagadják, mikor bebizonyosodik, akkor meg az áldozatot mocskolják. Ilyen a pszichopata természetük."

Régi hvg.hu hozzászólások a Faluvég - szűnjön meg a falu cikk alól. Tolvaj zsidó szadeszes mihályi pétert ekézik benne, teljesen jogosan. Ez a mocsok is előkerülhet még, mint "szakértő" egy "felelős gazdaságpolitikájú" álszakértői neolib kormányba, ne adja Isten!

"Mihályi úr, a felső ezerből tekint le ránk némi undorral. Baromira útban vagyunk neki mi emberek. Jól eligazodik az excel táblázatokban, és felismeri, hogy ha sokmillió embertől még többet elveszünk, akkor még több marad nekünk. Ez filozófiájának lényege. Mihályi Péternek fogalma sincs az életről. Tanácsaiért keményen megfizettünk többször is mi adófizetők. Rossz befektetés volt…

Azért ennyire szociálisan érzékenynek nem kellene lennie Mihályi Péternek. A munkavállalók elbocsájtását nehezítő jogszabályok, a környezetvédelmi,munkavédelmi előírások mind indokoltak,de tudomásul kell venni ezek egy fejlettebb,bejáratottabb gazdaságra van szabva. Jó akkor Mihályi Péter éljen meg egy hónapig minimálbérből,két évig dolgozzon pénzváltóként, fürödjön iparilag szennyezett folyóba. Esetleg menjen gyárba dolgozni és mert dolgozók érdekei védelmében szakszervezetet akar szervezni rugassa ki magát.Ja de most tényleg minek a minimálbér?Mekkora baromság! És milyen megvalosúló távlati célokért kellene ezeket az áldozatokat vállalni?A rendszerváltás óta azt mondják az embereknek,hogy jobb lesz.Most meg mindenki olyan okos.Ezt tetszett volna a rendszerváltáskor mondani.

18 év alatt lehetett volna leépíteni az államból azt, ami nem kell, ha nem az állam kirablása lett volna a cél, hanem az ország java. Tessék megnézni az állam idei költségvetését. A legnagyobb tétel nem a szociális juttatásokra, nem a nyugdíjakra, hanem a gazdaság támogatására fordítódik, ami még véletlenül sem a kkv.

Érdekes, hogy még sem ez szúrja főliberálisék szemét! Azt se feledjük már el könyörgöm, hogy az infrastruktúra fejlesztése sem a polgárok érdeke, hanem a multinacionális vállalatoké, ők az igazi haszonélvezői mind a vasútfejlesztésnek, mind az útépítésnek. Azt sem értem miért az utazást kellene erősíteni, sok minden megoldható távolról is, ha a multik jobban szervezettek lennének és ha nem virágozna annyira a multinacionális korrupció is. Nekünk nem érdekünk, hogy minél több időt (és költséget ) töltsünk autóban és tömegközlekedésben. Az erős központosított gazdaság megint csak multinacionális érdek. Mint az is, hogy a gyereket nevelő anyák megjelenjenek a munkaerő piacon. Nagyon örvendek, hogy végre a többség kezd átlátni a szitán és nem veszi be a szakértelem dumát, hogy majd ők tudják a tutit.

Vegyünk egy családot, ahol van egy nagyon jó képességű, eszes, de hideg gyerek, egy átlagos képességű és egy gyengébb, de csupa sziv. A szülőnek mindhármat egyformán kell szeretnie, a gyengébbet nem dobhatja le a szikláról! Igaz, Mihályi úr nem társadalomkutató, feltételezem nem is érzi feladatának az érzelmi oldalról való megközelitést, csak a rideg számokra és tényekre alapozza elveit. A gond az viszont, hogy ezek a kijelentései sem helytállóak, szintén beleesik abba a csapdába, hogy egyszerűen csak kijelent. Kijelenti, hogy faluk nem kellenek, mert elavult települési forma, nyugaton már nem is léteznek (ez sem igaz!),kijelenti, hogy jelenleg már nincs jogszabályi előirás arra, hogy kell társadalmi vita (ez sem helytálló!), stb. A többi erkölcsöt, szolidaritást, megértést mellőző és lenéző kijelentéseit már és nem ismétlem meg. Könnyű annak, aki 10 évet Genfben élt, "szaktudásának" köszönhetően, igy lehet más dimenzióból , "felülről" lenézni mindent.

Mihályi Péter sokban téved. Először, abban, hogy bizony azok is erkölcstelenek, akik pár oldalas tanulmányokkal milliókat tesznek zsebre. Lásd a rá vonatkozó korábbi híradásokat.Másodszor ezeket a pénzeket attól a valóban így erkölcstelenné váló államtól veszik el, (aki ezeket a pénzeket adja), aki másra is fordíthatná ezeket az összegeket. Mondjuk a Mihályi Péter által is jogosan reklamált oktatási rendszerre. Harmadszor. Akkora tudós lett, hogy már a megalapozott statisztikáknak sem hisz már. Csak a saját maga által gyártottaknak. Az "erkölcstelen" állam által támogatott" kedvezményezettek" pedig felügyelőbizottságokban, igazgatótanácsokban, sajárt vezetői és oktatási munkahelyeken ülnek párhuzamosan, nem kis pénzekért, akár 5-6 helyen is, "heroikus" munkabírással fejlesztve épülő-szépülő országunkat. Hihetetlen.

A magyar társadalom megcsúfolása ez a Mihályi ember. Vérlázító, amiket nyilatkozgat. Beül a tévébe, lezseren eldobja magát a széken és úgy csinál, mintha a bölcsek köve a zsebében volna. Amiket meg mond, hát az végképp felháborít. Szerintem ettől az embertől az sem áll távol, hogy vezessük be a rabszolgatartó társadalmat. Szüntessük meg a mikrovállalkozásokat, a néhány hónapos csecsemő mellől zavarjuk el dolgozni az anyákat, a csak 8 osztályt végzetteket meg funkcionális analfabétázza. Az én anyám is nyolc osztályt végzett csak, de felnevelt harmadmagammal becsületben, sőt ki is taníttatott minket. Hát miről beszél ez? És mi lenne ezekkel az analfabétákkal Mihályi úr, lőjük őket a Dunába, vagy nyissunk nekik rezervátumokat? Hogy kaphat szót bárhol is egy ilyen torz, aberrált elme? Mi volt ez a kommunizmus idején? Könyvet ír? Mikor látott szerszámot a kezében utoljára? S a könyve címe, hogy miért beteg a magyar gazdaság? Megmondom! Azért mert az ilyen emberek is a közelébe férkőzhetnek. Hogy a társadalmi munkamegosztás kijelöli a szerepeket? Hát Önt mire jelölte ki? Hogy pufogtassa a szemét szövegét? A hóhérnak kellene már végre kijelölni valamire. Egy mondatával sem értek egyet. Ez az ország volt jobb helyzetben is, anélkül, hogy ilyen genny intézkedéseket bevezettek volna, amiket javasol. S kik tették tönkre? Hát nem a "funkcionális analfabéták" hanem az Önhöz hasonló műveltnek vélt szakértők, a gazdasági modelljeikkel. Ha nem tettek volna semmit az elmúlt 10 évben, akkor is előrébbre tartanánk. Hát ki itt az analfabéta funkcionálisan?

Gazdagabbak nyugaton? És keleten? Már itt is gyengébben állunk a szomszédainknál! Mert a magához hasonlatos gazdasági guruk már korábban is nagyon értették a dolgukat. Most meg mi rokkanjunk meg! Egy frászt! Fizessen Ön a bandájával. A bűntetteikért. Én balga meg azt hittem, hogy szükség van a parlamentben az SZDSZ-re. Dehogy is!! Takarodjanak ki onnan az állatkertbe. Ott úgyis liberalizáció van. Szégyellje magát!!!

Röviden: mondjuk a szociális és egyéb ellátórendszerektől elvenni a pénzt és odaadni a tanulmányíróknak, akik majd rendbeteszik az országot. Miközben az "erkölcstelen" állam pénzén gyarapodnak addig teljesen lényegtelen, hogy az így elveszett összegeket az állam addig sem nem tudja másra fordítani. Ez sima pofátlanság és nagyképűség. Az a párt amelyiknek ő az egyik fő-szakértője jelenleg a béka feneke alatt áll. Talán nem véletlen. A hasonló tanácsok következtében, lásd korábban bevezetett nyugdíjpéntári rendszer, milliárdokat vont ki a szolidáris rendszerből jelentősen megkurtítva azt, miközben a hozamok igen csekélyek. Nézze meg már az erre vonatkozó adatokat is MP. Ők papolnak az öngondoskodásról, miközben valóban tömegek kerülnek a teljes ellehetelenülés szintjére. Miből öngondoskodjon a magyar társadalom? A háború utáni német piacgazdaság jelszava is az volt, hogy az emberek kapjanak annyi pénzt amennyiből valóban megtudnak élni, akkor majd nem kell az állami mankó! Végezetül, többek között az ilyen tanácsadók miatt is áll az ország ott, ahol áll.

Persze a sajtó és a média partner az erkölcstelenség szentesítésében. Igen pénzért mindent szabad, ez a demokrácia. Azért valami nem stimmel abban az országban, ahol a lakosok több mint a fele nem érzi jól magát a saját hazájában. Ebből pedig egy újabb történelmi fordulat következhet például egy hungarista hatalomátvétel…

Nem irt Mihályi úr arról,hogy :

– mi épitjük a világ legdrágább metróját közpénzből
– nálunk van a legtöbb önkormányzat (feleslegesen)
– nálunk van a legtöbb képviselő
– őrült nagy a bürokrácia,miközben egyes hivatalokban (pl.önkormányzat) hetente kb. 15 óra a munkaidő
– a képviselőknek számla nélkül jár (ellentétben a vállalkozókkal) a havi költségtérités
– a mikrovállalkozásokkal ellentétben a multicégek sokszor garantált nyereséget kaptak az államtól
– a kényszervállalkozóknak nem jár semmi juttatás a munkavállalókhoz képest (nincs fizetett szabadság, nincs betegszabadság, nincs jutalom, nincs 13.havi bér, nincs évvégi bónusz, nincs vállalati kirándulgatás, nincs munkaruha, stb….)
– ha öngondoskodásról ir, akkor miért a hitelek vannak támogatva és miért nem a megtakaritások (lásd: az országra nézve veszélyes devizahitel ajánlgatása Vs. kamatadó a megtakaritásokra) ?
– akik felvették az ország nevében az irdatlan hiteleket, egyik sincs felelősségre vonva
– akik miatt magasabb a visszafizetendő hitelek kamatai,mert rontották az ország jóhirnevét,egyik sincs felelősségre vonva
– végül arról sem irt,hogy ezért a kis szösszenetéért vajon mennyit kaszált……"