width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2016. nov. 9.

2016. november 9., szerda

MNA nem Jobbik, de idősebbik Györkös sem MNA már rég. Mindenkitől el lehet jutni akár az angol királyi családig ismerősein keresztül, a gráfelmélet szerint. :) A cáfolatot halkan, feltűnést kerülve teszi közzé az aljas kormány, amikor senki se látja. Azt, hogy a Jobbik terrorista kapcsolatokkal rendelkezik, bezzeg zengte hetekig. Így megy ez.

Pharaon-ügyben tovább tart a kormányzati ködösítés

MNA nem Jobbik, de idősebbik Györkös sem MNA már rég. Mindenkitől el lehet jutni akár az angol királyi családig ismerősein keresztül, a gráfelmélet szerint. :)

A cáfolatot halkan, feltűnést kerülve teszi közzé az aljas kormány, amikor senki se látja. Azt, hogy a Jobbik terrorista kapcsolatokkal rendelkezik, bezzeg zengte hetekig. Így megy ez.

http://patriota.info/nemzetbiztonsagi-bizottsag-nincs-kapcsolat-a-jobbik-es-az-mna-kozott/

Nemzetbiztonsági bizottság: nincs kapcsolat a Jobbik és az MNA között

Erről is szó volt többek között a mai nemzetbiztonsági ülésen, ahol boncolgatták a bőnyi-ügy részleteit, a Pharaon-ügyet tovább ködösítették és az is kiderült, hogy Sorost teljesen békén hagyják. De milyen kapcsolata volt az oroszokkal az MNA-nak? Információink szerint…

Valóban orosz diplomaták airsoftoztak a korábban a bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István alapította Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tagjaival, méghozzá egyenruhában – erősítették meg az Index korábbi értesülését a parlament nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülésén, ami persze hagy még némi kérdést maga után, hiszen az airsoftot, mint sportot bárki űzheti, bármelyik országban, és a liberális újságírók mindenféle és fajta gyakorló ruházatot egyenruhának tekintenek. Ennek ellenére nem akarjuk az orosz szálat mi sem tagadni:

Információink szerint köztudott volt a nemzeti oldalon, hogy valamiféle kapcsolat van oroszok és az MNA között: de ez a kapcsolat nem egy az egyben, bármiféle orosz szervekkel volt, hanem civil szervezetekkel: alapítványokkal és hasonló, ottani katonai szervezetekkel.

Ez sem zárja ki persze, hogy ezek a hasonló beállítottságú orosz szervezetek nem éppen állami utasításokra cselekedtek volna, amikor az MNA-val, vagy más külföldi szervezetekkel tartották a kapcsolatot, de ez Oroszországban szintén nem olyan érdekes, mert

Oroszországban teljesen bevett szokás, hogy mindenféle hazafias és félkatonai, katonai szervezetekben, mintegy "hobbiból", hétvégi kikapcsolódásként részt vesznek akár hivatásos katonák, akár más állami szerv, így akár titkosszolgálatok munkatársai is.

Ezúttal az ülést a Lázár János által irányított Információs Hivatal épületében tartották. Az ülésre azonban az ellenzék részéről csak Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke ment el, de sem az LMP-s Szél Bernadett, sem a jobbikos Mirkóczki Ádám nem vett részt rajta. Ami azért is érthetetlen, mert éppen a Jobbik "üti" a Pharaon-ügyet, ami szintén napirenden volt hétfőn a nemzetbiztonsági ülésen. Az sem mellékes, hogy a Jobbiknak elemi érdeke lenne, hogy tájékozódjon az úgynevezett nemzeti oldal házatájáról, és

kérdéseket tegyen fel a bőnyi-ügy kapcsán, vagy Gyöngyösi megfigyelése kapcsán, illetve a média titkosszolgálati információkkal való ellátásáról.

Az Index írja, hogy a testület ülésén téma volt a Győrkös István alapította szervezet is. Kiderült, hogy a titkosszolgálatok valóban tudtak arról, hogy az MNA tagjai orosz diplomatákkal gyakorlatoztak együtt. Sőt, az is kiderült, hogy a szervezet az oroszoktól remélt anyagi segítséget, állítólag "szinte könyörögtek a pénzért" (hogy ez mit is jelent, nem tudjuk… lehet tipikus újságírói túlzás). Ugyanakkor az oroszok szempontjából fontosabb volt a Győrkösék által alapított Hídfő, amiről a hazai titkosszolgálatok is tudják, hogy orosz titkosszolgálati háttérrel működik. Ez a titkosszolgálati háttérrel való működés, szintén lehet hasonló együttműködés, mint amit fentebb fogalmaztunk. Arról is szó volt, hogy bár valóban kapcsolatban álltak az oroszok Győrkösékkel, valójában nem vették őket komolyan.

Az ülésen ugyanakkor a titkosszolgálatok tagadták, hogy azt a fotót, ami a Népszavában a minap megjelent és amelyen Gyöngyösi Márton és egy férfi, bizonyos Szalai Bálint (korábbi híradások szerint Szalai Gábor) látható az Európa Kávézóban, azt a szolgálatok készítették volna. (Gyöngyösi szerint Szalai a Hídfő újságírója, de ezt a férfi tagadta az Indexnek.)

Az ülésen szóba került, hogy a Hídfőnek már semmi köze az MNA-hoz, viszont több mint egy egyszerű propagandaoldal, ahogy az egyik, az ülésen részt vevő forrás fogalmazott, "komoly szakmai háttere van". (Valóban, komolyabban is vehető, mint a Habony-művek.)

A bizottsági ülésen a bőnyi rendőrgyilkosságról is derültek ki részletek. Eszerint Győrkös nem azonnal tüzelt a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreire, a támadást legalább egy húszpercnyi beszélgetés előzte meg. A rendőrök azért is lehettek óvatlanok, mert Győrkös beengedte őket, a kutyáját is bezárta, igaz, később megzavarodott. Ugyanakkor a bizottsági ülésen kiderült, hogy a rendőrség mindenképpen hibázott, amiért nem a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt vonult ki a házkutatásra, mivel tudomásuk volt arról, hogy Győrkösnél lőszer és robbanóanyag van. Ezért is ment a nyomozókkal három tűzszerész.

A bizottsági ülésen Soros György is téma volt. Németh Szilárd, aki korábban kérte a titkosszolgálatokat, hogy szálljanak rá a Soros által támogatott civil szervezetekre, az ülésen már "valamiért" nem feszegette a témát. A titkosszolgálatok jelen lévő vezetői viszont azt állították, hogy "nem dolgoznak" Sorosékra. Tehát, az országra valóban veszélyt jelentő szervezetekkel nem foglalkoznak, csak a hazafiakból álló "szélsőjobboldaliakat" vegzálják.

A Pharaon-ügyben nem lettek sokkal okosabbak a képviselők. Úgy tudjuk, elhangzott, hogy néhány hónapja a szolgálatok a CIA-nál és az FBI-nál is érdeklődtek Pharaonról, de állításuk szerint nem kaptak egyértelmű választ az amerikaiaktól arra, hogy a szaúdi üzletember az a szaúdi üzletember-e, akit az FBI keres.
Molnár Zsolt: Pharaon-ügyben tovább tart a ködösítés

A bőnyi rendőrgyilkossággal, a Pharaon-üggyel és a Soros Alapítvánnyal is foglakozott a parlament nemzetbiztonsági bizottsága hétfői zárt ülésén – ezt már az ülést követő sajtótájékoztatón közölte Molnár Zsolt.

A Pharaon-ügyről azt mondta: tovább tart a ködösítés, és a magyar hatóságok sem tesznek meg mindent az ügy megoldása érdekében. Szerinte a magyar kormány nem védekezhet azzal, hogy a szaúdi üzletember a vízumfeltételeknek megfelelt, hiszen azóta sokkal több információ áll rendelkezésre. Ezért elfogadhatatlan az a magyarázat, hogy Ghaith Pharaon a belföldi jogszabályoknak megfelelően végzi a tevékenységét – mondta az MSZP-s politikus.

Emlékeztetett arra, hogy az FBI és az Interpol 1991 óta körözi az üzletembert, mégsem tudja soha senki őrizetbe venni, vagyis az ügyben valamilyen rejtélynek kell lennie.

Molnár Zsolt a bőnyi rendőrgyilkosságról azt mondta:
a haláleset személyes véleménye szerint szakmai hiba miatt következett be. Ennek nem szabad előfordulnia még egyszer, hiszen egy rendőrtiszt életébe került az akció.

Örülünk Molnár Zsolt ezen felismerésének, mert eddig úgy kommunikáltak, hogy a "szélsőjobboldal" a hibás (vagyis a Jobbik).

Egyébként minden évben van legalább négy-hat házkutatás a "szélsőjobboldalon", és eddig még soha nem volt gond. Most volt, ami főleg a nyomozószerv hibáiból fakadt, illetve Győrkös István személyiségéből. Bővebben itt írtunk erről.

Közölte, hogy a a Nemzeti Nyomozó irodánál vizsgálat folyik az ügyben; személyesen azt gondolja, a Bőnyön történteknek következménye kell hogy legyen (mégis micsoda? Kollektív büntetés a nemzeti oldal ellen?). Ugyan a későbbi elkövető elfogására nem készültek, ám tudatában lehettek, hogy akár lőfegyver is lehet a birtokában, ezért tisztázni kell azt is, milyen információkkal rendelkeztek a hatóságok – mondta.

Annyit tud elmondani – folytatta -, hogy volt kapcsolat az MNA és az orosz titkosszolgálat között, sőt az MNA kereste a kapcsolatot az orosz titkosszolgálattal.

Azt is megállapították, hogy az MNA és parlamenti pártok között nem volt intézményes kapcsolat. Így tehát a Jobbiknak sem volt kapcsolata az MNA-val… Habony-művek kitalációja volt az egész…

Sokkal inkább a hidfo.ru hírportál lehetett érdekes politikusoknak – fogalmazott. Végül cáfolta, hogy a magyar titkosszolgálatok "a Soros Alapítványra dolgoztak volna". A magyar hatóságoknak nem dolga a civil szervezetek megfigyelése – mondta a bizottsági elnök.

Fidesz: Molnár hazudik

Molnár Zsolt valótlanságokat állít a nemzetbiztonsági bizottság ülésén elhangzottakról – ezt már a Fidesz közölte. A párt közleményében azt állítja, a Pharaon-ügyben óriási hazugság, amit a bizottság szocialista elnöke állít, ennek pont az ellenkezőjéről kaptunk tájékoztatást Végh Zsuzsannától, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójától és Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkárától, amit Lázár János kancelláriaminiszter is megerősített. Pharaon a legszigorúbb ellenőrzésen és államközi konzultáció után, jogszerűen, a magyar és a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően kapott beutazási vízumot.

"A schengeni konzultációban hat ország volt érdekelt, s egyik sem emelt kifogást. Ennek ellenére -a balliberális és a Jobbikos ellenzék és sajtó közös lejárató akcióinak következtében – a nemzetbiztonsági ellenőrzés is megtörtént, ami semmilyen magyarországi kockázatot nem tárt fel. Ha az FBI körözési listáján – közel 25 éve – fent lévő Pharaon Magyarország területére lép, akkor a magyar hatóságok elfogják, letartóztatják és átadják az FBI-nak" – áll a Fidesz közleményében, amit Németh Szilárd jegyez.

Index nyomán Patrióta

2016-11-07 Zrinyi Miklos Bőny, Jobbik, MNA, pártpolitika, titkosszolgálatok