width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015. jan. 1.

2015. január 1., csütörtök

A fehérkeresztes gárda repülők a Magyar Királyi Honvéd Légierő tagjai voltak és a felségjelzésük a fehér kereszt volt

A német gárdisták - akik valójában magyarok

A gellérthegyi Sziklaközpontba települt Országos Légvédelmi Parancsnokság 1944-ben megfejtett egy amerikai üzenetet, mely az olaszországi USA Air Force főparancsnokságának lett címezve:

„Hitler a német repülőgép utánpótlás szempontjából vitálisan fontos magyarországi repülőipari célpontok védelmére úgy látszik bevetette hadműveleti tartalékát képező legjobb vadászrepülőit – a fehérkeresztes gárda repülőket. Ezek nem törődve az életükkel és személyes biztonságukkal, belerepülnek a legerősebb elhárító tűzbe a kötelékek közé, hogy ott semmisítsék meg a célpontul kiválasztott bombázót. Támadásaikat az utolsó töltény kilövéséig – vagy önmaguk megsemmisítéséig – változatlan hevességgel folytatják".

A fehérkeresztes gárda repülők a Magyar Királyi Honvéd Légierő tagjai voltak és a felségjelzésük a fehér kereszt volt (a németeké a fekete úgynevezett Balkenkreuz). Ekkor az amerikaiak felderítése olyan fals információkkal rendelkezett, minthogy a magyarok francia gépekkel vannak felszerelve és a felségjelzésünk is ismeretlen volt számukra. Az amerikaiakkal már Bécsújhelynél 1944. március 17-én légipárbajba keveredtek a magyarok, de április 3-ától vált az ország a bombázók célpontjává. Ezek olasz és szovjet repterek között ingázva bombázták az országot, nappal az amerikaiak, éjszaka pedig a britek bombáztak. Ekkor vált híressé a 101. Puma Vadászrepülő osztály is. A mellékelt fotón egy magyar kézben lévő Me 109 vadászgép látható, melyen jól kivehető az idézetben is említett fehér kereszt.

Az idézet forrása:

Ungváry Krisztián: A magyar honvédség a második világháborúban (Osiris kiadó; 2005)