width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014. febr. 11.

2014. február 11., kedd

Népszavazás a paksi atomerőmű bővítésről, bezzeg a vizitdíjról nem akartak a szockók!

Népszavazás a paksi atomerőmű bővítésről, bezzeg a vizitdíjról nem akartak a szockók!

Népszavazást akarnak a ballibek arról, ami hasznot hoz az egész országnak. Az ő kártékony neoliberális intézkedéseikről volt több népszavazás 2002-2010. Tandíj, vizitdíj, kórházi napidíj, társadalombiztosítási vagyon kiárusítása a magán egészségbiztosítás ürügyén, ami most is szabadon köthető.

A szocik ezeket a népszavazásokat ott akadályozták ahol csak tudták, megtehették hiszen az ő embereik ültek az OVB-ben, mint nemzetellenes és antiszociális párt, természetesen a szadesz is kampányolt ellene. És még a bloggerzsidók is. :P

Hírlevél innen, néha érdekes: mkdsz.hu

"Olimpia van. Téli olimpia a pálmafák közelében. Nem tudom, hogy vagy vele, de bennem nem ég az olimpiai láng. Jobban érdekel a magyar választás, meg az, hogy milyen agresszív, becsapós trükkökkel jönnek még balról. Itt van például az a kérdés, hogy legyen-e népszavazás Paks ügyében, vagy ne legyen. Azok, akik elindították a paksi bővítés ügyét, most népszavazással állítanák meg saját tervüket. Közben a Fideszt vádolják azzal, hogy a véleménye attól függ, kormányon van-e vagy sem. Az érvük az, hogy a Fidesz is kezdeményezett népszavazást, amit Gyurcsányék elleneztek. Most, hogy a baloldal javasolja, Orbán ellenzi, hogy a nép döntsön: köpönyegforgató, antidemokrata - harsogják. Az ég szerelmére: kiről beszélnek? Hiszen magukat vádolják. A Fidesz szociális népszavazási kezdeményezése jól átlátható konkrét problémákra vonatkozott, az energiaellátás egészen más kérdés. Azok után, hogy a választások előtt Gyurcsány megígérte, hogy nem lesz vizit vagy recept díj, majd bevezette, érthetően volt értelme és indoka a népszavazásnak. Nem pusztán a 300 forint miatt, hanem azért, mert Gyurcsány egyenesen a szemünkbe hazudott. Ha a szocialisták javasolják, a paksi bővítéshez nem kell népszavazás, ha mi folytatjuk, amit elkezdtek, akkor muszáj? Hogy van ez? Ki forgatja itt a köpönyeget? Mindig azzal vádolnak, amit maguk követnek el. Hallom az összefogás emberének lelkes agitációját: Orbán egy millió forint terhet rak minden állampolgárra. Ugyan. Ez igaz lenne, ha az építés céljára felvett kölcsönt adóból fizetnénk vissza. De a visszafizetésre már akkor kerül sor, amikor az erőmű már termel. A megtermelt áram ára a visszafizetés alapja, nem az adóbevétel. Kölcsönt szerintem csak akkor szabad felvenni, ha azt termelő, érték teremtő beruházásra fordítják. Ma a világpiacon viszonylag olcsó az áram. Az előjelzések azonban mást mutatnak. Európa, s az egész világ kezd ismét magára találni, a gazdaság energiaigénye pedig nagy. Az atomenergia önköltsége kicsi, a számítások szerint csökkenhet a fogyasztói ár is, ha nagyobb hányadban használjuk. A haszonból pedig fizethetjük vissza a kölcsönt. Az Összefogás emberei hangerővel pótolják gondolataik hiányát. Érveik hamisak, s attól, hogy jó színészi teljesítménnyel adják el, még nem lesz igazuk. Remélem sikerük sem. Ezért hát nyugalommal nézek előre, és barátsággal köszöntlek:
Surján László"