width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. máj. 28.

2008. május 28., szerda

Bajnai Gordon sem alternatíva

Bajnai Gordon sem alternatíva

Ugyan mi változna, ha a fletó bohóc helyébe egy másik mszp -s vagy szdsz -es gazember lépne, aki ugyanúgy a cionisták bábuja?

Csúsznánk ugyanúgy tovább a szakadékba. Mert az ideológia maradna. A neolib ideológia, ugye.

Bajnai Gordon "nyilatkozik" a zsidó Such féle "MR" Kossuth -on...

Beszélgetésének fő témája az, hogy a jelenlegi munkanélküliségért a nyolc évvel ezelőtti minimálbér emelés (FIDESZ) a felelős.

Ez hazugság, mert az akkori minimálbéremelés után nem emelkedett a munkanélküliség.

Demagóg, neoliberális, és buta Bajnai.

Nincs tisztában ezek szerint a munkanélküliség változásával az elmúlt tíz évben. Utána sem nézett. Régi, elavult paradigmákban gondolkozik. Nyolc év alatt a 19. századi kiegyezés után olyan gazdasági növekedés indult el Magyarországon, hogy milliók vándoroltak be hazánkba a környező területekről.

Nyolc évvel mutogat visszafelé, miközben azt mondta, a külföldi tőke ez miatt állt tovább kelet felé. Elmondása szerint a fejlődést Bajnai az alacsony képzettségű, alacsonyan fizetett emberekben látja.

Egyébként pontosan EZ a neoliberális "recept".

A neoliberalizmus működtetőinek és haszonélvezőinek, valamint az egykori angolszász gyarmatosítóknak a módszerei igen hasonlóak.

Hát igen, ezek az alacsony képzettségű libatolvajok (azaz maga Bajnai, a hajdú BÉT ügy, ugye) nem tudnak róla, hogy manapság feketemunkás magyarok járnak át Brassóba (Romániába) dolgozni.

A magyarországi zsidó gazdasági miniszter így gondolkozik.

Nézzük meg például a német gazdaság 1930-as és az 1938-as évek közti gazdasági fejlődését.

1930-ban Németországban gyerekek haltak éhen.

1938-ban Németország Európa gazdaságilag legerősebb országa lett.

Ezt csak azért írtam le, hogy párhuzamot vonjak Bajnai gazdasági világnézete és a lehetőségek között.

Szerinte is veszélyes egy sárbatiport nemzet talpra állása?

Bajnai Gordon

Hány libatenyésztő vált munkanélkülivé az ő átkozott tisztességtelen tevékenysége során?

Az általa irányított cég tízezreket tett tönkre. Alkalmatlan volt az akkori feladathoz, vagy ellopták a gazdák pénzét. Harmadik út nincs. Sokmilliárddal üzletelő cégnek tudni kell megjósolni a tendenciákat. Igazi gazdasági elemzőket kell alkalmazni, naprakész pénzügyi halyzetismerettel.

Ilyen "bizalmi" feladatokat a számítás technikához értő pénzügyi szakemberek tudnak ellátni, és nem a haverom fiát kell oda alkalmazni, aki nem csinál semmit.

Cakhogy megértsék: az egyik ismerősünk gazdasági elemző volt a FIDESZ időkben. 2002 - ben kirúgták. Helyükbe tehetségtelen, balliberós hülyegyerekeket ültettek. Miután eladták piti összegért a nullszaldós Dunaújvárosi acélkombinátot, a következő két hétben az acél világpiaci ára felment a háromszorosára.(Ha magyarellenesek, akkor igazi tehetség lakozik bennük!)

Az Alföld lassan kiürül. Mintha a Holdon járnánk. Még a Kabai cukorgyárat is engedték bezárni. 2000-ben még minden falusi házban ott volt a disznó, a házi állatok. Lassan minden eltűnik. Most a fólia sátrasoknak mentek neki, azt is külön adóztatnák, csak hogy piacot biztosítsanak a spanyol, görög termékeknek. Természetesen ott nincs ilyen különadó. A román határszélen megjelentek a román házvásárlók. Az Alföld leradírozva.

Ezt tette Bajnai Gordon. Vajon nem ugyanezt fogja folytatni ez a tiszteletre NEM méltó antitehetség?

A helyzet pedig fokozódik. A falvakban az iskolabezárásoknál mindíg a tehetséges tanárokat bocsátják el, a tehetségtelen, gyerekekkel bánni nem tudó, de kapcsolati tőkével megtámogatott tanárok maradnak a posztokon.

Gondolom, az eddigi létszámcsökkentést az agilis, energikus tanárok elbocsátásával oldották meg. A volt MSZMP-s párttag tanárok maradhattak. Ez talán nem Bajnai elképzelését támogatja?