width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2007. dec. 19.

2007. december 19., szerda

Szemét rágalom

Hogy egy kommunista merészeljen bárkit is kioktatni emberi jogokról? Hogyhogy nincs betiltva a kommunista szervezkedés? :-)

Értelmiségiek a Magyar Gárda ellen
gondola 2007. december 20. 12:19

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet kezdeményezésére több mint 150 értelmiségi írta alá a Magyar Gárda romaellenes felvonulásai miatti tiltakozó nyilatkozatot.

A TASZ meggyőződése, hogy a Magyar Gárda félelemkeltő és erőszakkal fenyegetőző megmozdulásaival, gyűlöletkeltő demonstrációival átlépett egy határvonalat, ezért a szervezet üdvözli a Fővárosi Főügyészség keresetét, mellyel a hatóság fel kíván lépni a szélsőséges szervezet ellen.

A TASZ nyilatkozata nem csak a szükséges hatósági fellépésről, hanem az aláírók azon igényéről is szól, hogy a demokratikus értékekeket komolyan vevő polgárok és szervezetek semmilyen körülmények között ne működjenek együtt az egyesülési joggal visszaélő és mások jogait semmibe vevő szervezettel.

Munkáspárt 2006: tiltsák be a Nemzeti Őrsereget

Nemcsak a Magyar Gárda feloszlatása szükséges, tiltsák be a zömmel Szabolcsban tevékenykedő Nemzeti Őrsereg félkatonai szervezetét is - indítványozza a Magyarországi Munkáspárt 2006. Erről csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Bálint, a párt szabolcsi elnöke beszélt.

A politikus véleménye szerint az őrsereg tagjai megszegik a nemzetiségi és etnikai kisebbségekről szóló törvényt. A Munkáspárt 2006 úgy gondolja, azt is vizsgálni kell, hogy a Jobbik Magyarország Mozgalom, mint politikai párt mennyire tartja be a törvényeket, már csak azért is, mert a Jobbik és Magyar Gárda vezetője ugyanaz a személy, a Nemzeti Őrseregnek pedig tagja a Jobbik szabolcsi és nyíregyházi szervezetének elnöke. Múlt hét szombatján a Nyíregyházához közeli Érpatakon Árpád fejedelemről emlékeztek meg, a faluban felvonult a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg egy-egy egysége, ami az ott élő cigányok között nemtetszést és ellentüntetést váltott ki. Kiss Bálint tudomása szerint azóta is megjelennek a falu cigányok lakta utcáin az őrsereg tagjai, ezért egyetértenek a helyi kisebbségi önkormányzat követelésével, hogy Érpatak polgármestere mondjon le.

Az MTI tudósítóját Szilágyi László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyész-helyettes arról tájékoztatta, eddig nem kaptak bejelentést a nemzeti őrsereg jogszabályellenes működéséről. Mindez a Munkáspárt 2006 szerint azért van így, mert szeptemberben hiába kérdőjelezték meg az őrsereg működését, mivel ősszel azt a tájékoztatást kapták, hogy az őrsereg még nincs bejegyezve.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

NYILATKOZAT

Alulírottak tiltakozásunkat fejezzük ki, a TASZ és egyéb kisebbségvédő szervezetek gyűlöletkeltő, magyarságellenes ténykedése miatt. Ezen szervezetek esztelen működésükkel túllépik a politikai szabadságjogok alkotmányos határait.

Meggyőződésünk, hogy az egyenlő méltóság elvét és a polgárok egyenjogúságát tagadó, az állam erőszak-monopóliumát kívánó csoportoknak nincs helye a demokráciában, és a demokratikus politikai közösségben. A magyargyűlölettel szembeni közös fellépés valamennyi demokratikus erő felelőssége. Éppen ezért a demokratikus pártok és politikusaik, a közélet szereplői, egyházi vezetők, és a magukat demokratának tartó polgárok semmilyen körülmények között nem működhetnek együtt a szélsőbaloldallal. Kötelesek attól is tartózkodni, hogy a megtévesztéssel pártpolitikai célok érdekében manipuláljanak.

Meggyőződésünk, hogy a létező társadalmi konfliktusokra nem az integráció, hanem az emberi méltóság feltétlen tiszteletén és a szolidaritáson alapuló társadalompolitika a megfelelő válasz.

Ezek a kisebbségvédő szervezetek működésükkel azt bizonyítják, hogy nem az alapszabályaikban rögzített célokra, hanem politikai megrendelésre és a magyarság ellen alakultak.

Követeljük, hogy az illetékes szervek haladéktalanul tegyék meg a szükséges intézkedésüket és ezen szervezetek működését felülvizsgálva, azt tiltsák be!

Magyarként csatlakozva!
Debrecen, 2007. december 20.