width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014. febr. 21.

2014. február 21., péntek

Ígéret, nem bizonyíték!
Ígérni ingyenes.
Mindig meg lehet magyarázni miért nem teljesítik.
Persze csak a választások után!

Sólyom László, mi jut róla eszembe. "Felébredt téli álmából a demokrácia volt őre"

Sólyom László, mi jut róla eszembe. A Láthatatlan Alkotmány = magukat láthatatlannak álcázni próbáló szadesznyikok! Na, ebben a választási rendszerben legalább nem lehet azt eljátszani, hogy csak az első forduló után döntik el a pártok, kivel állnak össze. Nem lesz még egy áljobbos, becsapós dávid ibolya, vagy kupa mihály. A volt köztelnök, akit érdekes módon nem kezdett ki a liberálmédia se akkor se most, bizony oda való a libás meg fletó mellé, egyazon érdekkör!

Felébredt téli álmából a demokrácia volt őre

Annyira fennállt „a hatalomgyakorlás hitelességi válsága", hogy polgárháborús helyzet alakult ki.

2014. február 20. 10:22 gondola.hu

Paks ébresztette föl a szendergő demokráciaőrt. Döbbenetes módon „a hatalomgyakorlás hitelességi válságáról is beszélt" az, aki éveken át az akkori alkotmány szerint a demokrácia legfőbb strázsájaként vette fel busás fizetését az adózóktól.

Éveken át aludta téli álmát.

Nem vette észre, hogy az akkori miniszterelnök vallotta be nagy nyilvánosság előtt: végighazudtuk az utóbbi másfél két évet, tudtuk, hogy amit mondunk, az nem igaz, hazudtuk reggel, éjjel meg este.

Ennél brutálisabb alkotmánysértést nem lehet elképzelni.

Az a miniszterelnök, akinek alkotmány szerinti legfőbb feladata lett volna, hogy a törvények betartatását szavatolja, önmaga sértette meg durván a törvényt: az állampolgároknak lehetetlenné tette a közérdekű adatok megismerését.

Sőt: „trükkök százaival" hamisította is azokat.

Mindennek bevallásakor csendben megbújt a demokrácia legfőbb őre. Holott e napokban annyira fennállt „a hatalomgyakorlás hitelességi válsága", hogy polgárháborús helyzet alakult ki. Heteken át tiltakozók lepték el a Parlament előtti teret.

Majd az 56-os évfordulón piros lett a vér a pesti utcán.

Az alkotmányos jogaikat törvényesen gyakorolni akaró polgárokra karhatalmat küldött a hazugságvész korszakának rémfigurája. A békés tüntetőkre lovas rendőrök rontottak, máshol fejmagasságban gumitölténnyel lőttek.

Maradandó sérüléseket okoztak.

És különleges fegyvert vetettek be a fegyvertelenekkel szemben: viperával ütlegeltek nyugdíjas asszonyokat, őket védelmezni akaró férjeket, martalócok elől utcazugba menekülő fiatalembert – ezek vére csorgott a forradalom évfordulóján Pest utcájára.

A demokrácia legfőbb őre lapított.

Egy korábbi olimpikont, aki tüntetni sem akart, egyszerűen rosszkor volt rossz helyen a pesti utcán, földre taszítottak majd összerugdostak állami martalócok. Mindezt televíziós kamera előtt. Jól láthatták milliók utóbb napokon át.

A demokrácia fizetett őre nem vette észre.

Később az állami jogszolgáltatás teljesítette be a hazugságvész korszakának csapását. Ártatlan fiatalokat küldtek köztörvényesek közé fiatal ítélők, érdemi vizsgálat nélkül, afrikai banánköztársaságok „jogrendszeréhez" méltón.

Kushadt a demokráciaőr.

Kitüntette az állami martalócok vezéregyéniségét a maoista világváros-vezető. Erodálva a közmorált, lezüllesztve a nagyváros társadalmi elitjét, korrumpálva a közhatalmat. A bősz demokráciaőrnek egy szava sem volt ekkor sem.

Csak most bátorodott fel.

Nem a hídon, ahonnan visszafordult. Nem a parlamentben, ahol behúzott nyakkal korholt félszegen közbanditákat. Nem a korrupció elleni küzdelemben, amelyről semmitmondó könyvet íratott csökött szellemekkel nagy pénzért.

Most, a demokráciában bátor.

Amikor luxusvillában élhet több évi vérszegény szereplésért. Amikor busás jövedelmet húz az adófizetőktől. Apparátust tarthat fenn. Luxuskocsival járhat. Éppúgy, mintha férfiasan föllépett volna a hazugságvész korszakának szörnyűségei ellen.

Hogy régebbre már ne is tekintsünk vissza...

A földvagyon reprivatizálása elleni parttalan jogászkodására, amellyel főleg önmagát szórakoztatta. És a spekulánsoknak nyitott tért a határban. Most is teret nyit a Paks elleni populizmus előtt.

Segítve a hazugságvész rémfiguráit.

Nem az obsitos demokráciaőr személyes viselkedése az, amiért mégis érdemes volt rendszert váltani huszonnégy évvel ezelőtt.

Kovács G. Tibor

Terrorizmus Ukrajnában!

A Russia Today szerint orvlövészek foglalták el az egyik szállodát, és az orosz tévésekre is lőttek.

A televízió szerint több orvlövész a tetőn helyezkedett el, elrejtőzve a televíziók kamerái elől.

Korábban azt közölték, hogy a Russia Today forgatócsoportjára is rálőttek, a golyó egy kamerát talált el.

A rendőrség felszólította a kijevi lakosokat, ne hagyják el a lakásukat, és kerüljék el a városközpontot, ahol éles lőszerrel lőnek. "Jelenleg tanácsosabb korlátozni a személygépkocsik közlekedését, és nem kimenni az utcára. Kijev utcáin fegyveresek tartózkodnak támadó szándékkal" - áll a belügyminisztérium által kiadott közleményben.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség helyszíni beszámolója szerint a belváros utcáiról eltűntek a rendőrök, lebontották a Volodimirska utca és a Hrescsatik között felállított kordonokat. Számos közlekedési lámpa nem működik, a közlekedésben kaotikus a helyzet. A metró továbbra sem közlekedik, a bejáratokat nagy fémrudakkal torlaszolták el. Bezártak a bankok, a közjegyzői irodák, az üzletek.

Az Interfax-Ukraina hírügynökség jelentése szerint az ukrán főváros központján, a kormányzati negyed közelében bezártak a kávéházak és az üzletek. Az utcákról beszedik a reklámtáblákat, padokat.

A Szevodnya című napilap internetes változatában szerdán megjelent írás szerint a rendvédelmi szervek megkezdték a terroristák felkutatását és ártalmatlanná tételét. A lapnak nyilatkozó Olekszandr Szkribinyeckij, az ukrán titkosszolgálat volt első elnökhelyettese, volt parlamenti képviselő szerint a terrorellenes vizsgálat bármelyik ukrán állampolgárra vonatkozhat, és csak tovább súlyosbítja az országban kialakult helyzetet. A volt képviselő szerint a terrorellenes művelet gyakorlatilag egyet jelent a szükségállapot bevezetésével.

Taxisblokád, polgárháború, ál-forradalom : egyik sem kell! Milyen média örül az ukrajnai esztelen rombolásnak, "kik támadják Magyarországot és miért" jó könyv, sok mindent érthetővé tesz

Taxisblokád, polgárháború, álforradalom : egyik sem kell!

A társadalmi és gazdasági stabilitás drága kincs, az anarchiánál pedig nincs rosszabb és önemésztőbb.

Ami Ukrajnában lesz, arról úgyse mi döntünk. De a FEL forgatókönyv, mint minta, az érdekes. Meg a média pár általános jellemzője, konkrétan a MOTIVÁCIÓ. Ki lesz a kilövendő Célpont, kit kell támogatni...

Nem kell még egy taxisblokád! Minden aljasságot el fognak követni a szocionisták, ha nem tudnak visszatérni a hatalomba! A legelképesztőbb szemétségekre kell felkészülni. A patkányok próbálkozhatnak hasonlókkal ha a jobboldal huzamosabb ideig hatalmon marad, nem számít hogy tiszta választásokon : a liberók tojnak a népakaratra, hahás zsiráf túlkoros büfészakos diákjaik is, akik tízen elállnak hatsávos utakat, emberek ezreinek napi közlekedését akadályozva. A saul alinsky féle "felforgatás szakkönyvek" mindenki számára elérhetőek. Nekünk jobboldaliaknak is! Semmi csodamódszernek nincsenek birtokában ezek a zsidógyerekek, csak mondjuk ha balhéznak, akkor azonnal ott terem a zsidómédia nyalni a seggüket, még értelmetlen hülyeségekért is dicséretet kapnak, hogy miyen "öntudatos demokraták". Ha mondjuk felmásznak a Fidesz székházra, vagy a Sándor palotára.

2010 előtt nem volt olyan jobboldali utcai rendezvény, amit a balliberálisok ne elleneztek volna, és ebbe az álfüggetlen, egyértelműen hozzájuk köthető médiafelületek is beszálltak keményen. Mindegyik a stílusának, célközönségének megfelelően : a rtl, atv, tv2 úgy vágta a képeket-videókat, hogy legelőnytelenebbül jöjjenek ki a jobbosok, meg a 100 000 résztvevőből párezer lett, ilyenek. A szónok főbeszédét nem mutatták be, csak lehalkítva egy részletet, az alá is valami hülyeséget dünnyögtek. Jellemző, hogy az akkori közszolgálati tévéből a többség valami neoliberális médiába ment át aztán. Pl. story4 híradó, a hír24 érdekeltsége.

Neten is, index és freeblog pénzért íratott blogjain nácizás meg nettó anyázás ment, origo okoskodott, a népszava, stop, 168 tóra, hír24 stb pedig nácizott és Orbánozott. Mindig azt mondják ami az érdekük, gumigerincűek, nem lehet komolyan venni a függetlennek álcázott forrásokat.

Persze a 2002 után elmúlt nyolc évben a nyilvánvaló tények ellenére is váltig állították a szocik, a váálasztásokon nem csaltak. Dehogynem : láncszavazás ahol ellenőrizték ki kire szavaz és azért fizettek hogy balra, szavazatszámlálás ahol "tévedtek" a jobb kárára, összesítés dettó, OVB is kavart, informatikai rendszerrel is manipuláltak.

Mi is volt a tipikus liberális vélekedés a 2002 július 4.-i hídblokádról? Akkori index fórum hozzászólások például : "szélsőjobbos csőcselék" Miép, Orbán, Csurka, nácik, Budaházy emlegetése, mindezekre lehetett volna azt felelni, hogy na és ha ők szervezték akkor mi van, tán nincs jogunk érdekeinket védeni a csaló, hazug, tolvaj balliberális politikai maffiától ebben a hazában? Mi vagyunk itthon! Mi vagyunk a nép!

Ha mindenki képes volna egyszerű összefüggéseket felismerni emberek, érdekek, tettek és szavak közt, nem maradna 1%-nyi szavazója sem a liberálbalnak! Ennyi embernek érdeke, tehát ennyi támogatót érdemelnek. Többieket csak becsapják. xD

Elemeznék itten egy tavalyi védekezést, ahol is a mindig ami nekünk jó azt támadók egyik embere magyarázta a bizonyítványát.

1.

"A sajtónak szuverén joga állást foglalni, botrányt hajhászni, korrupció után szaglászni, és ha talál ilyet, akkor látványosan tálalni."

De nem hamisítani, hazudni reggel éjjel meg este

Apropó, ki durcizott be a Hír tévére "mert mindig hazudtok" ez a South Park szereplőre emlékeztető figura tette nevetségessé magát akkor is. Nincs egyedül a hülyeségével Tóra W, balfenéken pontosan ez a hozzáállás az általános a tehetségesen tényfeltáró jobboldali médiához. Nézzetek Célpontot, hogy fogadják őket, celpont.hu - fáj az igazság a gazoknak, azért utálják Kisberk Szabolcsékat is! :P És most akkor a kurucot, egyebeket nem említettem.

Mi, hogy pereket vesztett a Magyar Nemzet 2002-2010? Miért, a bíróságokon volt rendszerváltás? Volt új alkotmány, polgári és büntető törvénykönyv? Egyáltalán, a posztkomcsi érdekhálózat megszűnt-e, ami kéz kezet mos alapon jogilag is felmenti a bűnösöket, akik amúgy sem arról híresek hogy bizonyítékokat gyártanak magukl ellen?! Na ugye!

Pozsonyi Ádám - tóta w radikalizmusa :

http://youtube.com/watch?v=ImTqJyaJJY4

Ominózus hírtévéből való árpádi kirohanás :

http://youtube.com/watch?v=WnSev4ICZ4Q&list=PLF5D6EF9C49877648&feature=c4-overview-vl

Svédországi magyar polgári körös lapból, ami Huncor, + én véleményem, 6 évvel ezelőttről.

http://reakcio.blogspot.hu/2008/01/tta-w-rpd.html

2.

"Egyenesen ez a feladata neki, már amennyiben van neki olyanja."

igazi gonzónak nem fizetnek multik, bankárok, előző kettő által jól tartott népellenes pártok, és más gyanús hátterű, szabadkőműves jellegűen szervezett "demokrácia támogató" alapítványok sem. Endowment For Slavery!

A sajtó egy része a magyarok 1990 előtti állami tulajdonából lett áron alul kirpivatizálva (pl. Dolgozók Lapja - axel springer, a Háború a nemzet ellen film is említi), és részben még most is adóforintokból, szolgáltatásokra rakott titkos pluszterhekből van fenntartva és komcsi szócsővé alakitva, tehát a magyar néptől lopott pénzen a magyar nép által választott kormányt támadják.

Telenor ilyet meg mert lépni. Nem is új hír.

http://reakcio.blogspot.com/2013/10/kumin-ferenc-nem-hazudik-balliberalis.html

Csak maszop tagoknak jár kedvezmény. Ilyen, hogy csak párttagoknak jár valami, az átkosban volt 90 előtt, aztán meg ugyanez a libsibanda nekiáll kádár rendszerezni, ha bárki kifogásolja a banánköztársasági vadkapitalista módszereiket. Különben kartellezik a három mobilszolgáltató is : itt a legdrágább a mobilnet, és ahol tudták akadályozták a negyedik, ötödik belépő piaci megjelenését! Ez a piócagazdaság, ha nincs állami szabályozás szabad rablás van.

Amiből persze jut pár morzsa a szolgamédiának is, ott aztán lehet cinkelni mindent ami nemzeti és szociális. Ugyanis az nem hoz hasznot idegen gazdáiknak.

A sajtó másik része külföldi - pl. holland - pénzből működik, amikor is felmerül a kérdés, hogy joga van-e a hollandus üzletembernek egy másik ország belpolitikájáb kavarni a nép akarata ellenére, ill. megkérdezése nélkül. Sőt olyan is volt, hogy a külföldi tulaj se tudta, mit finanszíroz!!! Nem sokan tudnak magyarul, tényleg nem világnyelv. Amikor az akkor liberális Magyar Hirlap külföldi tulajdonosa rádöbbent, mit művelnek a liberálávósok a belpolitikában, azonnal kivonult a lap mögül.

A sajtónak annyira van "joga" összeesküdni, mint amennyire független. Ha viszont a sajtót (annak egyes munkásait) ugyanazok a körök pénzelik, akkor nem a sajtó esküszik össze, hanem egy érdekcsoport. Ekkor pedig a kormánynak ugyanannyi "joga" van szóvá tenni a sajtót maga előtt toló érdekcsoport üzelmeit, mint amekkora "joga" lenne egy független sajtónak összeesküdni. Persze a csicskák most adják a sértődöttet és a demokratát, pedig semmi másról nincs szó, mint arról, hogy megfizetett bérencekként lökik a süketet.

3.

"Sőt még összeesküdni is joga van, pontosan úgy, ahogy négy-öt magyarnak joga van összehajolni. Ez a ius murmurandi, semmi több."

És ennek tényét is joguk van tudni az embereknek, helló. Nehogy már független. Függetleneknek, önálló gondolkodóknak, eltérő vélekedésűeknek minek szövetkezni? Mire kellhet egy ilyen szövetség? Érdekszövetség, az meg Magyarországon ilyen egy van, és annak neve : balliberális pártok álértelmiségi holdudvara, megélhetési hazudozók.

Amúgy ez a becsapás a kartellezés politikai megfelelője, persze a szabadpiac párti szélsőségesnek semmi baja a monopóliumokkal, hazánk felvásárlásával, és a kartellekkel. A fajtája azért aggódik, hogy nehogy verseny legyen, mert akkor veszélybe kerülnek a kifizetőhelyeik. Szociban szocializálódott különféle közhivatalnokok, kapcsolataikból élnek és nem a teljesítményükből.

Emlékszem rá micsoda rettegés volt hónapokig a balmédiában, amikor Orbán azt mondta "együtt mozdulunk"... 2002, meg 2006 tavaszán is.

Hova jutottak az elvtársak ettől a gondolkodásmódtól... Kormánybuktatási forgatókönyvek külföldi segédlettel is, akár tisztességtelen, és erőszakos eszközöket is bevetve, majd megideologizálják, hogy joguk van hozzá. De amikor ellenük tüntettek békésen, akkor közénk lövettek. Lófaszt a judeo - bolsevista valagukba.

Mandiner kommentek a tótás cikk alatt. Üdv Mandineresek. ^_^

"Eddig is egy látens neoliberális összeesküvés működött, most ezt úgymond legálissá tették.. Most majd csatlakoznak a nyugati csatlós sajtóorgánumok és a média is, mely eddig csak a demokrácia nevében papolt. Szervezik az atombombát..."

"csak azon csodálkozom, hogy már három éve megy a sajtószabadság korlátozásáról szóló rege, viszont a ballib média egyre agresszívebben támad. Kedves Tóta W. Ön nem érzi a dologban rejlő belső ellentmondást ?"

"Na végre, te nem nézed annyira hülyének az embereket, mint kollégáid, akik eleve tagadják az összeesküvést. Csakhogy nem teljesen arról van szó, amit te leírsz. Hanem arról, hogy a média ballib része arra esküdött össze, hogy torzítva a híreket feketítsen be egy politikai erőt, a másikat segítve. Ebbe semmi tisztességes és vállalható nincsen, attól függetlenül, hogy semmi újdonság sincsen benne."

"De én nem most hittem el, hogy feltálalták nekem. Tudtam eddig is. Elég egyértelmű, ahogy vezényszóra támadnak, falkában, mint a hiénák. Egy apró momentumot, akármit, kötelező jelleggel megcsócsál az összes senkiházi az összes médiánál. Gyönyörű példa volt az Orbán lányok táncos videója. Nem egy bulvárhír csak úgy mellékesen valamelyik bulvármédiában, hanem az összes orgánumnál le volt osztva a feladat valakire, hogy akkor most ebből csináljon valami hatalmas dolgot. És ez így van mindennel."

"A sajtónak joga van összeesküdni a kormány ellen, és aki ezt nem érti, az ellen kötelező összeesküdni." Hogy ez nektek, csávókák, 4-10 évvel ezelőtt miért nem jutott eszetekbe? Amikor még oka is lehetett volna az akkori korrupt állam ellenes összeeskövés szervezésének."

"Persze, hogy joguk van hozzá, és épeszű embereknek ez eddig is nyilvánvaló volt, hogy ez így megy. Csak hogy egészen más a leányzó fekvése, ha tudjuk, és nyiltan abból indulunk ki, mert nyiltan vállalják, hogy összeesküdnek a kormány ellen, torzítva a valós információkat. Mert ez már nem tájékoztatás, akár bizonyos világnézet szűrőjén keresztül, hanem nyílt propaganda hadjárat. És akkor a hírek fogyasztóinak is úgy kell hozzáállni a dolgokhoz, ha nem akarják, hogy folyton becsapják őket, hogy megtanulnak a sorok között olvasni és nem nyelnek be minden marhaságot, mint kacsa a nokedlit."

"A sajtónak joga van összeesküdni a kormány ellen, és aki ezt nem érti, az ellen kötelező összeesküdni." A kormánynak meg joga van ez ügyben kérdéseket feltenni, azokra válaszokat várni. Sőt kampány időszakban ebből hasznot húzni. És aki ezt újságíró létére nem érti azt kötelező letótawézni. Mint az idiotizmus, az újságírói korrupció, a szándékos hazugság szinonimájaként."

"Sőt még összeesküdni is joga van, pontosan úgy, ahogy négy-öt magyarnak joga van összehajolni. Ez a ius murmurandi, semmi több." Nem is tudom akkor azzal a jobbikos csávóval, Budaházival, tomcattel mi a helyzet? Államrend elleni összeesküvés miatt börtönben voltak, mert összehajoltak, és szervezkedtek... Nem szívem csücske egyikük sem, de ilyen szöveggel Tóta W-nek kellene a legnagyobb érdekvédőjüknek lenni... Hogy is van ez, kinek mihez van joga? Vagy csak, mint általában a balliberálisok azok, akik megmondják ezt? Olyan undorító és ordító kettősmércével közlekednek, hogy el képesztő..."

"Objektív igazság van, de azt nemcsak a sajtón keresztül bajos megismerni. Tóta meg, ha jól értem, azt mondja, hogy jó cél érdekében kutya kötelessége a sajtónak célzottan hazudozni is, az meg, hogy mi a jó cél, az számára evidencia. Ha valaki ellenvéleményen van vele, annak ugyanez a tevékenysége diktatűraépítő göbbelsi propaganda."

"Egyszer már látnám, hogy csákány, szívlapát, vagy seprű van a kezedben, mert a toll a felső végtagodban alapvetően tévútra viszi az emberiség evolúcióját. A sajtóról meg annyit, hogy tudtommal a sajtó munkatársaira ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint bárki másra." Komolyabbra fordítva:"hősünk" írja: "A sajtónak joga van összeesküdni a kormány ellen." "Sem a kocsmai beszélgetésekről, sem a fehér asztalnál folytatott érdekegyeztetésről nem tartozik senki beszámolóval, sem pedig válaszokkal." De igen. Tartozik. Alapvetően tartozik. A sajtó összeesküvését MINDEN ESETBEN az olvasóközönség, az érintettek TUDOMÁSÁRA KELL HOZNI. Különben úgy járnak a választópolgárok az összeesküdött sajtóvel, mint a devizehitelesek jártak a bankokkal. Azok sem szóltak a polgároknak. "Összeesküvésük" pusztítását, halálos vírusát pedig sajnos, 1-2-3 nemzedék fogja magával cipelni, miközben minduntalan beomlik a gödör széle, mikor kifelé kapaszkodna... Az ÖSSZEESKÜVÉSNEK "hála"..."

"Tóth A.tudod ki olvassa a ti Drága!!! sajtóitokat,a ferdítéseiteket,hazugságaitokat.A hozzád hasonló szintű őskövületek,akarom írni mszmp-s,mszp-s sz----ik akik már kevesen vannan ahhoz,hogy a józan többséget legyőzhessék.Esküdjetek csak nyugodtan 2014-ben választ kaptok esküvésetekre."

"Aha. Nekünk meg szuverén jogunk az olyan összeesküvés-elméletekt gyártó pöcsöket mint te, Tóta elmebetegnak titulálni. Honnan veszed magadnak a bátorságot azt állítani, hogy parancsra nyilatkozta azt, amit Kocsis? Ott voltál? Paranoiás seggfej vagy, és ha nem érted baszd meg, hogy Kocsis miről beszélt, akkor kötelező az olyan sunyi, alattomos firkászok ellen minden normális embernek összeesküdnie, akik hányirgert kapnak tőletek."

"Persze, joga van. Erről véleményt alkotni is joga van bárkinek. Persze hazudni nincs joga senkinek, de mióta az egyik mszp-közeli orgánum főszerkesztőjétől tudjuk, hogy neki "megér egy pár milliós kártérítést, hogy néhány fideszest rossz színben tüntessen fel", már ez sem jelent semmiféle morális problémát. Ez persze, hogy úgy mondjam, természetes. A független sajtó, hölgyek-urak, olyan, mint a Loch Ness-i szörny: sokan beszélnek róla, csak sajnos nem létezik. Jobb, ha mindenki leszámol ezzel az ilúziójával, ha egyáltalán még volt neki olyanja. Csak hát akkor ugye nem kellene nyivákolni, ha a Fidesz a maga mögé gyűjtött gazdasági erő segítségével bekebelezi/befolyásolja a média tekintélyes részét."

"totaWárpi! Már megint hülyeségeket beszélsz!Emlékszem, az Antall-Boros kormány alatt a médiagurutok a kis jeruzsálemi születésű Haraszti volt,felháborodott azon, hogy a kormány saját arculatát akarta láttatni a sajtóban, amit gúnyosan visszautasított a szadeszes bagázs. Harasztí Miklós pökhendin odavágta akkor, hogy "gründoljon össze a jobboldal is lapokat, akkor majd változik az arány, de addig coki!" Most meg azt mondjátok, kevés az ellenzék sajtófelülete,a kormány igyekszik ellehetetleníteni a baloldali sajtót! Ja és azt is ígérték anno, hogy ha az ő pártjaik kormányra kerülnek, ők békét hagynak az ellenzéknek és micsoda keményen fogják bírálni saját kormányukat!Ennél nagyobbat csak Gyurcsány hazudott Őszödön!
TotaWárpi-nem kell nektek "összeesküdni" hiszen esküdt ellenségei voltatok, vagytok és lesztek mindennek, mi tőletek jobbra áll!"

"Érdekes felfogás. A sajtó, más néven MÉDIA egyes képviselői immár nyíltan akarnak királycsináló szerepben működni. Tekintve, hogy milyen penetráns alakok dolgoznak a médiában (ld: TWÁ), eléggé aggasztó, hogy ezek a nyomorultak akarják meghatározni, hogy ki legyen hatalmon az országban. És térjünk vissza egy rövid szóra a sajtó másik nevéhez. A MÉDIA szó arra utal, hogy a sajtó egyfajta közvetítő közeg. Az a dolga, hogy a híreket, eseményeket közvetítse azoknak, akik nem voltak jelen a hír születésénél, az esemény bekövetkezésénél. Hogy ez a rosszarcú majom úgy gondolja, hogy a sajtónak joga van akár hamisan, egyoldalúan tájékoztatni, a kedve szerint torzítva a valóságot, a saját célja, a választások számára megfelelő kimenetele érdekében - több mint szerepzavar. Megint csak ott tartunk, hogy egy aprócska viszont kommunikációs túlhatalommal rendlekező gittegylet akarja fújni a passzátszelet."

"A sajtó dolga a tájékoztatás. A félreinformálás, a hamis értelmezések szándékolt terjesztése az politikai feladat. Az nem a sajtó dolga. Nem akarjuk, hogy ugyanazt csináljátok, mint 1919-ben."

"Lehet erőltetni az összefogást, de nagyon nincs rá szükség, a magyar újságírás mindég egy baloldali kurva volt - most is az. Értik egymást, pénzt remélnek és végül kapnak is, most a nyugat segít pénzzel és háttérrel, holnap a maradék liberális adja az őt fenntartó pénzmogulok segítségével. Tóta egy kis vacak strici, így Ő is megvehető."

4.

"Már miért is ne próbálna szövetségest keresni mindenki és bárki, aki ennek a kormányzásnak kárvallottja belföldön és külföldön? Talán harc nélkül kellene feladnia a golyóit egy Gerébnek?"

Putyin bérencezés mint liberális érv a magyar jobboldal ellen akkor itt meg is dőlt szépen.

Azért is, mert nem a kormánynak hanem az itt élőknek fog ártani az árulkodással, és ott is a helyi balliberráltakat kalapolják végig a göncz kinga és konrád györgy félék, akik félig megírnak egy tavaresnek tulajdonított jelentést. Geréb a haza árulója, ő is baloldali. xD Árpád, tőlem és tőlünk a szoci-szadi "Pásztor-testvérek" vették el a nyereményt, meg még a jövőnket is. Úgy látom te nem fogod őket ezért megfüröszteni.

Ja, nehogy olcsóbb legyen nálunk bármi pl rezsi, ne épüljön semmi, ne lehessen gazdaságunk, ne taníthasson a tanár, ne legyen közbiztonság, legyen itt a legkevesebb a fizetés, és a munkavállalók jogait védeni sem kóser a "jude jó", trockista - neoliberális eu-ban.

Médiáról kommentfolyam a blog.hu-ról :

"Az utóbbi időben vendégségben több RTL Híradót is láttam (nálunk nics beprogramozva, ahogy a TV2 sem). Az a három, amit láttam, kivétel nélkül kormány / fidesz ellenes tízperccel kezdte az esti híradóját. Példaként: Kósa Lajos Debrecenben tilosban parkolt és nem büntették meg. Ez volt a vezető hír, és ezt tíz percen át ragozták! Nem vicc, utána tudsz keresni vissza tudod nézni. Kiszállt, leutazott emiatt a skandalum miattegy komplett stábjuk(!) több riporterrel és operatőrrel Debrecenbe, az RTL bátor "oknyomozó riporterei" a saját kocsijukkal leparkoltak ugyanoda és láss csodát, állítólag perceken belül ott voltak az orbánista, kósaista közterületfelügyelők! Olyan alapossággal rágták ezt a gittet tíz percen át, hogy akkor döbbentem rá, miért kedveli derék öreg munkásőr szomszádom az ATV és a Klub Rádió mellett az RTL Híradójat. Csak azt nézik a kisöregek, mindig nagyob készülnek rá, ehhez igazítják a napjukat, még a locsolást is félbehagyják a 18.30-as kezdésre!:)A RTL messze a legnézettebbb gagyiadó, ami mindenhol fogható és amit a népesség vagy nyolcvan százalékban majdnem kizárólagosan néz. Bátrak ők ám és harcosak, mindennel szemben, ami fidesz, kdnp, jobbik, kerszténység, magyarság, család harcolnak a drogfesztiválért meg amit akarsz. Szóval kedves Sztrovacsek barátom ne vádold őket alaptalanul gyávasággal!"

Ez nem idézet, mert én írtam a Jobbegyenesre, ikszdé :

Persze, legyen még függetlenek is behazudva a 168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő. Esetleg a Népszava vagy a Népszabadság, valaki? A jó liberális akkor elégedett a jobboldallal, ha az is liberális mint ő. Pont az ilyenek tehetetlen dühből fakadó ál-cinizmusából, érvek nélküli hülyézéséből lehet tudni, ha a jobboldal jó úton jár.

Jobboldalról jót az élet és pánikgyár nem sűrűn írt, ez kőkemény tény. Mintha nem lenne, és nem lett volna hiszteroliberál mszp-szdsz párti lap az öt emlegetett. Most sem jobboldaliak, közismert a folyamatábra: Fideszt hülyézik, Jobbikot nácizzák, balra ejnye bejnye, vagy maximum építő szándékú kritika, mellette a jobboldalt ütik - vágják, a Jobbikot egyenesen betiltanák (!), tehát már csak kizárásos alapon is egyértelmű hova húznak : ballibek.

A hirdető is politizál, és más mecénások sem mentesek az ideológiai megfontolásoktól. Pl. Csányi is komoly pénzt tett az együtt-pm-be. A mszp-szdsz nyolc évében jobboldali médiában nem hirdethettek állami intézmények. Vagy itt van az az epizód, amikor fletó a Magyar Hírlap bojkottjára szólította fel még a magáncégeket is!!!

Idegen multi, bank, biztosító, stb nem fog soha nem neoliberális pártot, vagy civil mozgalmat szponzorálni, se balt, se jobbot. És sok cégvezetô egyszerűen nem mer jobboldali lapban hirdetni, mert fél, hogy a jellemzôen balliberális kézben levô üzletfelei elpártolnak, amellett a "mi sokkal jobban gyűlölünk titeket" hálózat lejáratja, lenácizza, feketelistára teszi, hermetikusan elvágja minden boldogulási lehetőségtől. Csak kormányt cseréltünk, gazdasági elitet nem, ott megmaradt a maszop-szadesz rendszer.

http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2014/01/ez-egy-ilyen-rendszer.html

A jó média pártfüggetlen - de nem értéksemleges! Nemzeti érdek érvényesítése és egyéb jóságok mint értékrend, aztán amelyik párt ennek, többé-kevésbé, megfelel, azt látjuk (és láttatjuk) a kisebbik rossznak. Amelyik párt direkt semmibeveszi az itt élők - a nemzet - érdekeit, azt bizony szidni fogja a jó média.

http://www.peticiok.com/forum/42995/start/35450#35467

"Széttöredezett kis szigetek vannak, amelyeken szellemi alkotómunkák folynak ugyan, de az a fajta Korniss-féle hevület, amely szerint „mi jobban gyűlölünk benneteket, mi ti minket", itt nem működik. Nem azért, mert a nemzeti sajtó vagy média munkásai tehetségtelenebbek, kevésbé profik vagy nincs megfelelő szókincsük a trágárkodás mélységeinek érzékeltetésére. Az értékrendjük másmilyen."

A sanoma sem független, hanem ballib. Tele van az á dehogy politizáló, hazánk ellen eu-s kötelezettségszegési eljárásokat futószalagon indító multik hirdetéseivel, a női magazinokban is politizálnak, ott virít a libás, meseházy, fletó feje a pletykák és receptek közt. :D

http://www.fidesz.hu/hirek/2013-08-05/a-fidesz-valaszokat-var-a-sanoma-vezet337jet337l/

Pektor Fischer nyomdász 1783-ban a berlini akadémiának írva kijelentette: „a népből a kalendárium segítségével azt csinálok, amit akarok. Ostobává vagy okossá, babonássá vagy felvilágosulttá, merésszé vagy gyávává, patriótává vagy hazafiatlanná kelt válnia vagy maradnia? Csak adjanak hatalmat a kalendárium felett.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Történelmünk legsikeresebb korszakaiban igyekeztünk egyensúlyozni két vagy több hatalom között, ezt tűzte ki célul az 1956-os forradalom is: a nemzeti függetlenséget. Ez azonban csak bölcs előrelátással és ügyes diplomáciával közelíthető cél, amelyet soha egyetlen hatalmi tömörülés sem fog jóváhagyni és szavatolni. Ukrajna szomorú példája arra tanít, hogy nagyon becsüljük meg, amit eddig elértünk. A felfokozott kampány lázában hebegő, dadogó, rikácsoló elégedetlenek valójában önmagukat féltik és ijesztgetik, de minél hangosabbak, annál inkább fogy a közönség.

Az egyik kizárólagosan demokrata és demokratikus politikus szerint (ha nyerne az Összefogás) ők azért tudnának jobban kormányozni, mert már nagy koalíciós gyakorlatuk van. Ennél vonzóbb kilátás nem is tárulhatna a választók szeme elé, hiszen az MSZP–SZDSZ-koalíció emléke elevenen él, a mostani zsibvásárban még több árus kínálja gyanús portékáját, és a hatalomból vagy legalább a pénzből mind szeretne kapni valamit. Nem szeretnék újabb ötleteket adni, de ezzel az erővel bármelyikük felmászhatna a Szabadság hídra, és hangosbeszélőn figyelmeztethetné az odalent bámészkodókat, hogy itt diktatúra készül, mert mindjárt jönnek a tűzoltók, és leszedik őt onnan. A szomszédos Ukrajnában zajló szörnyű események – egyéb tanulságok mellett – arra is rávilágítanak a tüzek fényében, hogy a társadalmi és gazdasági stabilitás drága kincs, az anarchiánál pedig nincs rosszabb és önemésztőbb. A párt és a munkásmozgalom régi harcosainak reaktiválása szerencsére inkább szánalmat kelt, a balliberálisok egymást lökdösik le a pódiumról, mert mind szeretné még hajmeresztőbb állításokkal megbabonázni a bűvészmutatványokat váró közönséget. A jámbor polgárok messze elkerülik a magamutogatókat, inkább azokat a szereplőket nem értik, akik makacsul vissza akarnak kapaszkodni a rivaldafénybe, végleg eloszlatva minden illúziót korábbi tevékenységükkel kapcsolatban. Biztosan akad néhány ember, aki úgy érzi, a rezsicsökkentés átkos és ártalmas, vagy a paksi erőmű-bővítés azzal a veszéllyel jár, hogy nem tudjuk majd eladni a felesleges áramot, de a többséget ez nagyjából annyira érdekli, mint a fekete lyukak rejtélye, amelyek az elmélettel hírnevet szerzett Hawking szerint mégsem léteznek. Hasonló a helyzet a „Kelet vagy Nyugat" agyonelemzett témáját illetően is, mert a kérdés a honfoglalás óta eldőlt: középen vagyunk, ennek minden jó és rossz következményével. Történelmünk legsikeresebb korszakaiban igyekeztünk egyensúlyozni két vagy több hatalom között, ezt tűzte ki célul az 1956-os forradalom is: a nemzeti függetlenséget. Ez azonban csak bölcs előrelátással és ügyes diplomáciával közelíthető cél, amelyet soha egyetlen hatalmi tömörülés sem fog jóváhagyni és szavatolni. Ukrajna szomorú példája arra tanít, hogy nagyon becsüljük meg, amit eddig elértünk. A felfokozott kampány lázában hebegő, dadogó, rikácsoló elégedetlenek valójában önmagukat féltik és ijesztgetik, de minél hangosabbak, annál inkább fogy a közönség.

Polgári Szemle

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seszták Ágnes: A gyűlöletkampány küszöbén

A neoliberális oldal tudja, hogy a tematizálás fél választási győzelem

Kárba veszett sok szép jóslat, a tömérdek papír, a rengeteg leütés a gépeken, a szárnyaló blogok, az LMP folytatásos regénye az előzetes regisztráció aljasságáról, a Fidesz-kormány demokráciatiprásáról, a bebetonozásról, a választói akarat megcsúfolásáról. Huss, mindez egy pillanat alatt odalett. Az Alkotmánybíróság, amelynek tagjai az ellenzék szerint a választások óta a kormány kiszolgálói, de ha nem, akkor szárnyaszegett madarak, szűkített jogkörű megfélemlített egyedek, hirtelen bátorságra kaptak, és kirántották a hónapok óta károgó ellenzéki pártok alól a szőnyeget. Nem lesz előzetes regisztráció. Hát fennakadt a szó, hiszen ez volt a legélesebbre köszörült csodafegyver, végig lehetett házalni vele Európa sajtóját, mint a kétharmados kormány legfondorlatosabb merényletét a demokrácia ellen.

A hebegés-habogás nem tartott sokáig, Gyurcsánytól Mesterházy Attiláig mindenki a maga győzelmének tartotta az Alkotmánybíróság döntését. Mohóságukban még annyi tiszteletet sem mutattak, hogy a testület autonómiáját, önállóságát üdvözöljék a döntésben. A második napon már lohadt a nagy hejehuja, akkor már arról szóltak a magyarázatok, hogy a magyar választók elutasítását vette figyelembe a testület. (Miközben az ellenzék hirdette a leghangosabban, hogy a törvénykezés őreit nem befolyásolhatja holmi népi igazságérzet.) A harmadik napon mintegy varázsütésre egészen más akusztikát kapott a döntés. Előre le volt vajazva az egész, Orbán intézte így, hogy ebben az évben előre hozott választásokat lehessen tartani. Gréczy Zsolt és Mesterházy Attila, akik naponta vizionálják az Orbán-kormány bukását, vajon honnan szedték elő ezt az avas szalonnát, amivel már Lengyel László és Vámos Miklós is próbálkozott a Boross-kormány idején, megspékelve egy szükségállapot bevezetésének víziójával? Ugyan semmi nem lett az előre hozott választásokból meg a rendeleti kormányzásból, de nagyon jól bevehető ijesztgetés a naiv magyar választó számára, aki minden rosszat készségesen elhisz, mert sokkal egyszerűbb a kormányt, az államot, a pártokat, végső soron Orbán Viktort kárhoztatni mindenfajta egyéni vagy közös nyomorúságunkért.

Az ellenzéki médiának, ha van határozott célja, az nemcsak a kormány megbuktatása, hanem a nemzet tagjainak elbizonytalanítása, összeugrasztása, az önbizalom és önbecsülés rombolása. A Werber-különítmény különösen nehéz feladatot kapott az energiaárak csökkentésének kimagyarázására: hogyan lehet egy pozitív tényt negatívra váltani, sőt elmagyarázni a polgároknak, hogy amit ők könnyebbségként élnek meg, az tulajdonképpen merénylet a pénztárcájuk ellen. Megindult a nehéztüzérség és a könnyűlovasság, mi lesz azokkal, akik nem is fűtenek, kályhájuk sincs, és bizony a pékek már készülnek árat emelni. Pedig egy olyan országban, ahol a rezsiköltségek a jövedelmek harmadát, a nyugdíjasoknál sokszor a felét is elviszik, minden megtakarított forint ajándék. Ezt kellene sulykolni, igen, sulykolni a választók fejébe, nem pedig azt, hogy ez a kormány csupán kampánya tárgyának tekint téged.

Bár viccnek hangzott Mesterházytól, hogy január 1-jétől indul a 2014-es kampány, bizonyossá vált, hogy mostantól fogva az idegek folyamatos nyüstölése következik, és majdnem mindegy, hogy mit, majdnem mindegy, hogy ki, és majdnem mindegy, hogy hogyan, csak mondjon valami rosszat Orbánról vagy kormánya munkájáról.

Zavaró, hogy a szocialisták például egyetlen szót sem szólnak távlatos terveikről, viszont annál többet vizionálnak az ő kétharmados többségükről, földcsuszamlásszerű győzelmükről. A szómágia még mindig hatékony. A közszolgálati televízióban bérelt helyük van. Mondókájukat azzal kezdik és fejezik be, hogy az Orbán-kormányt meg kell buktatni. A közszolgálat riporterei pedig azt gondolják, ők azért vannak ott, hogy illedelmesen üljenek a székeikben, nem pedig azért, hogy kérdésekkel bombázzák az ellenzéket. A közszolgálati defenzíva oly mértékű, hogy újabban a riporter nem is kérdez, hanem azzal kezdi, hogy ellenzéki lapokban azt olvasni, ellenzéki újságírók úgy gondolják, hogy… Ezt hívják alákérdezésnek, és nem Lomnici Zoltán kitakarása vagy Nagy Navarró Balázs heti étrendje a közszolgálat legnagyobb hibája, hanem a felkészületlenség és a tájékozatlanság. Vagy pontok spájzolása kacsintgatva egy esetleges változásra.

Esterházy Péter mondókáját megvágják és ebből botrány lesz. Amikor a másik oldal kormányoz, Döbrentei Kornélt nem kell megvágni, mert nem kérdezik. Ilyen hibát ők nem követnek el. Nincs az a dühítő valótlanság, amit ne mondhatna nyugodtan végig egy ellenzéki politikus, nem kell attól félnie, hogy belekérdeznek, megszakítják, netán visszakérdeznek. Külön meg is köszönik neki, hogy befáradt a stúdióba, és belerúgott Orbán Viktorba, a jobboldalba, vagy lehazugozta a kormányt. Az ilyen szavak, hogy hazug, becsapott, átvert, megvezetett, ellopott, lerabolt, kifosztott, jó, ha kéznél vannak, szóban is írásban is nagyot szólnak. A közszolgálatiság félreértése folytán a kormányoldal viszont folytonos magyarázkodásra vagy védekezésre szorul. Mindkettő veszélyes egy választásra készülő periódusban. Ha a baloldalnak nincs témája, előveszi a jól bevált kliséket, amikkel garantáltan meg lehet osztani a társadalmat. Ilyenek az abortusz esetleges szigorítása, a női egyenjogúság örökzöldje, a családon belüli erőszak ismételgetése, az asszonyverés, az eutanázia kérdése, a halálbüntetés visszaállítása vagy eltörlése, valamint, a ki volt besúgó, ki nem, ki fasiszta, ki nem, és legyen-e legális a prostitúció, avagy sem. Ezekben a témákban egy közös pontot kell csak találni, ami ösztönös tiltakozás, de legalábbis heves ellenérzést vált ki az emberekből, és azt sugallni, hogy az alattomos kormány pontosan ezt akarja. Hosszú és meddő vitáknak, facebookos, twitteres és más internetes hajtépéseknek nézünk elé a legkisebb eredmény nélkül. Némi haszon csakis az ellenzék térfelén jelentkezik, mert annyi megragad az emberek fejében, hogy a kormány valami rosszra készül.

A tematizálás fél választási győzelem. Figyeljük meg, hogy az ellenzék a nemszeretem-kérdésekre vagy nem válaszol, vagy foghegyről vet oda néhány mondatot a nekik nem tetsző médiumok képviselőinek. Amikor viszont a kormányt bírálják, bő lére eresztve, hosszan ecsetelik a helyzetet, hangsúlyozva saját szakmaiságukat, ezzel is üzenve a választóknak. Ilyenkor a jobboldali médiumok hálából minden órában beolvassák vagy megmutatják az ellenzék nyilatkozatát, amely üzenet így cselesen és erőlködés nélkül ér a célba. A tévénézők vagy rádióhallgatók ilyenkor úgy érzik, nem is kell az ellenzéki nyilvánosság, elintézik ezt helyettük a barátaink is. Arról a jól működő összhangról, amely baloldali, neoliberális médiumokban visszaköszön, a jobboldali médiában nem beszélhetünk. Széttöredezett kis szigetek vannak, amelyeken szellemi alkotómunkák folynak ugyan, de az a fajta Korniss-féle hevület, amely szerint „mi jobban gyűlölünk benneteket, mi ti minket", itt nem működik. Nem azért, mert a nemzeti sajtó vagy média munkásai tehetségtelenebbek, kevésbé profik vagy nincs megfelelő szókincsük a trágárkodás mélységeinek érzékeltetésére. Az értékrendjük másmilyen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2013.08.05

A Fidesz válaszokat vár a Sanoma vezetőjétől

Szabó György, a Sanoma Media Budapest Zrt. vezérigazgatója egy szakmai találkozót politikai akció szervezésére használt fel, melyen keresztül nem pusztán pénzügyileg szándékozná átrendezni a hazai médiapiacot, hanem a választások nyílt befolyásolására is kísérletet tenne az olvasók és a nézők megtévesztésével - jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, egy intereneten megjelent cikkre hivatkozva.

Kocsis Máté a cikkre hivatkozva felidézte, júniusban egy budai étteremben összegyűltek egyes, magyarországi médiavállalatok vezetői, azon apropóból, hogy a reklámadóval kapcsolatban egyeztessenek. A megjelent sajtóinformációk szerint a találkozón Szabó György, a Sanoma Media Budapest Zrt. vezérigazgatója arra kérte a résztvevőket, hogy „mostantól minden politikai kérdésben a saját eszközeikkel, a kormány ellenében foglaljanak állást, a médiaszabályokat megszegve adjanak nagyobb felületet az ellenzéknek, és részesítsék előnyben a kabinetet érintő negatív híreket" – ismertette a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Kocsis Máté sajtótájékoztatója
Kocsis Máté úgy folytatta, a hírek szerint Szabó György javasolta azt is, hogy a hirdetési piac szereplői akadályozzák meg, hogy bizonyos médiafelületek hirdetési bevételhez jussanak. A Sanomás Szabó György tehát egy szakmai találkozót politikai akció szervezésére használt fel, melyen keresztül nem pusztán pénzügyileg szándékozná átrendezni a hazai médiapiacot, hanem a választások nyílt befolyásolására is kísérletet tenne az olvasók és a nézők megtévesztésével – jelentette ki a kormánypárti politikus, hozzátéve, az információk szerint a jelen lévő többi médiavezér – „talán egy kivétellel" - nem volt partner Szabó György elképzeléseihez, mivel véleményük szerint egy ilyen torzított hamisított hírgyártás a felületeik hitelességét ásná alá.

Kocsis Máté hangsúlyozta: az elmúlt tíz napban a hírről semmilyen érdemi cáfolat nem jelent meg Szabó György részéről, sőt olyan információk is napvilágot láttak, hogy az érintett egy öt lépésből álló akciótervet is készített a „hazai médiavilág pénzügyi és politikai torzítására és az emberek megtévesztésére és ezzel kapcsolatban újabb egyeztetést kezdeményezett a résztvevők között" – fogalmazott a fideszes honatya.

A Fidesz öt kérdésre vár választ Szabó Györgytől: igaz-e, hogy pénzügyileg és politikailag is erőszakosan torzítani akarja a hazai médiapiacot; igazak-e a megjelent hírek? Igaz-e, hogy ötpontos akciótervet készített minderre és ezt az akciótervet rá is kényszerítené a hazai médiapiac számos más szereplőjére is annak ellenére, hogy azok ezzel a módszerrel, a hírhamisítással, a nyílt, elfogult állásfoglalással nem értenek egyet, mert féltik felületeik hitelességét? Ha igaz, mit tartalmaz ez az öt pont? Igaz-e, hogy vállaltan a nézők és az olvasók megtévesztésével befolyásolni akarja politikai értelemben is a választásokat? Igaz-e, hogy Szabó György a mai napig kiváló kapcsolatot ápol Gyurcsány Ferenccel és Bajnai Gordonnal? – sorolta Kocsis Máté.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója Szabó György életrajzi adatait ismertetve elmondta, Szabó a moszkvai Automatizálási Egyetem villamos-gépész mérnöki karán szerzett diplomát 1981-ben. 1988-89-ben tagja volt a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) Központi Bizottságának, melynek titkárát akkoriban Gyurcsány Ferencnek hívták – jegyezte meg Kocsis Máté. Szabó 1988 és 1992 között a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség (DIVSZ) főtitkára volt, 1992-ben az Erasmus Press Kiadói Kft. gazdasági igazgatója, 1999-től pedig vezérigazgatója a VNU Budapest Lapkiadó Rt.-nek, amely ugyanebben az évben felvásárolta a Fenyő János meggyilkolása után rendezetlen állapotú Vico cégbirodalmat – folytatta a fideszes politikus megjegyezve, a Vico értékesítését a CA IB Értékpapír Rt. végezte, zártkörű, meghívásos pályázaton, amely cég ügyvezető igazgatója, majd később vezérigazgató-helyettese Bajnai Gordon volt.

A kérdés ezek után, hogy ugyanez a Szabó György mennyire hiteles hírműsort fog működtetni a Story4 Televízióban augusztus 20-a után. Mennyire lesz hiteles az a hírműsor, amely vállaltan állást foglal minden politikai kérdésben a kormány ellenében, mondhatni elvtelenül – fogalmazott Kocsis Máté.

"Az események egy rosszul ellenőrzött felkelésre emlékeztetnek, amelyet már senki, sem Klicsko, sem pedig Jacenyuk nem képes irányítani."

Ukrán eseményekért együtt-pm bérencek mocskolódnak az oroszokra, súlyosan és igaztalanul általánosítva, ezt párhuzamba lehet állítani az "antiszemitizmus elleni zéró tolerancia" nevű hülyeségükkel.

"De az az igazság, hogy nem sok lehetősége van az EU-nak arra, hogy kihasson Ukrajnára. Sokkal több lehetőséggel rendelkezik Oroszország."

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/02/20/mind-realisabb-ukrajna-szethullasa/

index.hu 444.hu ukrán tüntetők pajzsra emelésében jeleskedik

A hazai liberális média kiárusítja Ukrajnát is

A zsidókkal alaposan feltöltött hazai liberális média két éllovasa az index.hu és a 444.hu az ukrán tüntetők pajzsra emelésében jeleskedik. Forog a gyomrunk a magukat zsurnalisztának nevezett férgek tevékenységétől, akik azt hiszik az újságírás a nép félretájékoztatásából áll, pénzért természetesen. Gazdáik parancsára most épp krokodilkönnyeket morzsolnak az ukrán "tüntetőkért", akikről már derülnek ki az érdekesnél érdekesebb információk. Ugyanúgy, ahogy a szíriai terroristák voltak néhány hónapja még a szabadságharcosok, Asszad meg a véreskezű gyilkos. Aztán a szívevős meg a gyerekkórházas hírek után fülüket farkukat behúzva agyonhallgatták a dolgokat, igen, ugyanaz a két szép szennymédium. Javasoljuk olvasóinknak, hogy lebbentsék fel a félretájékoztatás fátylát barátaik és rokonaik szeméről is, mert zavaró híreikkel akadályozzák a helyes véleményformálást, hazaárulókat tüntetnek fel szabadságharcosnak.

Bezzeg 2006-ban a liberális média szerint gyurcsány ferenc volt az államférfi, akinek helyén van a szíve, és a tüntetők meg a csőcselék és a söpredék. Gyurcsány és a liberálisok egekbe magasztalásával nem fukarkodnak azóta sem. Félretájékoztató kedvenceink pedig épp az ukrán nép érdekei mellett állnak ki. Micsoda érdekességek!

Nagy Kálmán

2014.02.20 17:22

http://www.hidfo.net/2014/02/20/hazai-liberalis-media-kiarusitja-ukrajnat

EU: BOJKOTTOT UKRAJNA ELLEN!

Nem az atlantisták fognak jól kijönni ebből. A véres utcai harcokat a judEU szította, képmutatásból jeles : Budapest 2006 ősz, sőt annál sokkal durvább tömegoszlatások történtek Spanyolországban és a görögöknél 2010 után. A megszorításpárti neoliberális eu ezt "rend helyreállítás"-nak nevezte, ma meg gyújtogatókat, rendőrökre és újságírókra lövöldöző, gyanús hátterű - nem is ukrajnai (!!!!!!) zsidóbérenceket nevez szabadságharcosnak.

EU: BOJKOTTOT UKRAJNA ELLEN!

A kétoldali erőszakért is a kormány a felelős – Csizsov: az ukrán ellenzék nem Barroso, hanem Bandera képét emeli magasba

Lovas István

Brüsszel

Tegnap sürgősséggel mára trombitálta össze a tagországi külügyminisztereket a február 18-án Kijevben kitört erőszak láttán meglepett Európai Unió, miközben a brüsszeli vezetők egymás után adták ki elítélő nyilatkozataikat.
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke „teljes döbbenettel" értesült az Ukrajnában történtek előtt, mint áll tegnap Brüsszelben kiadott közleményében. Hozzátette, semmi nem legitimálja vagy igazolja azt, ami történt. Kijelentette, „Az ország politikai vezetése az, amely felelős az alapjogok szükséges védelmének szavatolásáért". A 2006 őszi magyarországi rendőrterror idején hangját nem találó bizottsági elnök leszögezte: „A legerősebb szavakkal ítéljük el az erőszak alkalmazását a politikai és intézményes válság megoldására". Barroso felszólította a feleket, hogy azonnal szüntessék be az erőszakot és folytassanak „jelentőségteljes párbeszédet".

A Bécsben az iráni nukleáris tárgyaláson tartózkodó Catherine Ashton, az unió külkapcsolatokért felelős vezetője szintén tegnap kiadott nyilatkozatában ítélte el az erőszak mindenfajta alkalmazását és azon aggodalmát is kifejezte, hogy a bizalom helyreállításával kapcsolatos erőfeszítéseket az ukrán kormány azzal kívánja leállítani, hogy „az erőszakot ultimátummal akarja megállítani". Az uniós fődiplomata elmondta, hogy az EU tanulmányozza az ukrajnai „megtorlás felelősei elleni szankciókat".

Marin Schulz, az Európai Parlament (EP) szocialista elnöke ugyancsak tegnap kiadott jelentésében azt állította, hogy a kirobbant erőszakért azért felelősek az ukrajnai hatóságok, mert nem voltak hajlandóak valódi párbeszédben részt venni. Szintén a parancsoló módot használva, a brüsszeli politikus kijelentette, „a kormánynak helyet kell teremtenie egy átmeneti nemzeti egységkormánynak", majd pedig előrehozott választásokat kell kiírni. Eközben sürgette, hogy az Európai Unió sújtsa szankciókkal azokat, akik felelősek az emberi jogok megsértéséért.

Didier Reynders belga külügyminiszter azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió megosztott a szankciók kérdésében.
Tegnap a néppárti Elmar Brok, az EP külügyi bizottságának elnöke és az úgyszintén néppárti, Brokhoz hasonlóan maximálisan neokonzervatívnak tekintett lengyel Jacek Saryusz-Wolski európai parlamenti képviselő rendkívüli sajtótájékoztatójukon a legszigorúbb szankciókat követelte az ukrán kormány ellen.

Lapunk az EU harcias kiállása kapcsán azt tudakolta Viviane Reding uniós bizottsági alelnöktől, hogy néma lenne-e arra az estre, ha a magyar jobboldali választók az ukrán ellenzékhez hasonló eszközöket vetnének be egy szocialista kormány ellen, amennyiben a mai magyar ellenzék választási csalással kerülne hatalomra. Reding szóvivője válaszolt, de nem járult hozzá, hogy a témában küldött e-mailjeit lapunk közölje.

Kedden a német Hanns-Seidel alapítvány által rendezett, Elmar Brok és Vlagyimír Csizsov, Oroszország uniós nagykövete között folytatott vitán a vitapartnerére figyelő Brok hirtelen okostelefonját kezdte birizgálni, amikor a nagykövet arra hívta fel a figyelmet, hogy a médiában ugyan nem látható, de az ostromló ukrán ellenzék nem Barroso fényképét emeli magasba, hanem a „náci Németország oldalán harcoló" Stefán Bandera egykori ukrán vezérét, nacionalista-antiszemita jelszavak skandálása közepette.

(Magyar Nemzet, 2014-02-20)

"Azt ugye tudjuk, hogy Mesterházy Attila Facebook-oldalának támogatóinak a száma ugrásszerűen nőtt meg, amikor volt a köteles beszéde, illetve azóta folyamatosan."

"Azt ugye tudjuk, hogy Mesterházy Attila Facebook-oldalának támogatóinak a száma ugrásszerűen nőtt meg, amikor volt a köteles beszéde, illetve azóta folyamatosan."

Azon túl, hogy elég durva rágalmak alapján vetemedett a szocion vezér hallgatóságából valaki a kötelező véleményre, meseházy nem azért akasztana ha tehetné, hogy a népnek jobb legyen. Rákosi rosenfeld mátyás sem azért söpörtette le a parasztok padlását (=éhen haltak télen), deportált kisparasztokat Hortobágyra, vagy vitetett embereket munkatáborokba a Gulág mintájára. Van ilyen könyv : Franka Tibor - Szegfűk a Rózsadombon, a szocik szépen lenyúlták maguknak az arisztokrácia elkommunizált vagyontárgyait és kész. Semmi Robin Hoodkodás.

Mitől népszerű egy ilyen agresszív, szalonképtelen szoci alak? Kemény duma, a többségnek tetszik, ezzel lehet népszerű a politikus, na de csak szöveg. Demagóg mert hazug, hamis reményeket kelt. Nem az akasztás ez a remény, hanem a lopás és korrupciómentes tiszta közélet illúziója, ahol sokkal kevesebb állampolgároktól beszedett pénz folyna el arra nem méltó zsebekbe. Gondolom nem új : közpénzek lenyúlására épülő hálózatok kiépítésében a szoclib banda nagyon tehetséges!

http://kuruc.info/r/6/124164/

"Nem vagyok Habsburg-imádó" - Vona olvasói kérdésekre válaszol

Ezúttal az alfahir.hu olvasói kérdeztek a Jobbik elnökétől.

- Mint a közelgő választásokon részt venni akaró választópolgár, szeretném megkérdezni önt, hogy mi a véleménye a halálbüntetésről? Figyelemmel kísértem a Jobbik rendezvényén tartott évértékelő beszédét, alapjában véve szimpatizálok önnel és a pártjával, de ezen az egy témán nem tudok eligazodni. Önök többször is hangoztatták, hogy keresztény, vagy legalábbis keresztény értékrendű párt, de számomra ez nem egyeztethető össze a halálbüntetéssel.

- Ahogy azt már többször elmondtam, a halálbüntetés a Jobbikon belül is megosztó kérdés. A mi pártunkban is vannak olyanok, akik különféle erkölcsi, vallási vagy jogi érvek alapján elutasítják. A párt többsége azonban úgy döntött, hogy felvállalja a kérdés társadalmi megvitatását, és népszavazást tartunk róla, ha ehhez meglesz a lehetőség. Én személy szerint a legsúlyosabb életellenes bűncselekmények esetében támogatom a visszavezetését. Nem azért, hogy bárkit is kivégezzünk, hanem hogy a visszatartó ereje révén megmentsünk ártatlan életeket.

- Pontosan mit takar a kémiai kasztrálás? Részletesebben ki lehetne fejteni ezt a kérdést.

- A kémiai kasztrálás elsőre talán ijesztő kifejezés, de valójában egy Európában is egyre inkább terjedő egyszerű orvosi beavatkozás. A nemi erőszak – különféle okok miatt – az egész világon terjedő probléma, Indiától Európán át az Egyesült Államokig. Nem köthető fejlettséghez, államformához, mondhatnánk úgy is, hogy egy negatív globális trend. Van, ahol erre nagyon drasztikus választ adnak, mint például Indiában, ahol akár halálbüntetést is kiszabnak érte. Amit mi javaslunk – három csapás helyett egy csapásra –, az egy orvosi kezelés, amely révén az ilyen hajlamú emberektől megvédenénk a potenciális áldozatokat, nagyobbrészt nőket és gyerekeket.

- Azt ugye tudjuk, hogy Mesterházy Attila Facebook-oldalának támogatóinak a száma ugrásszerűen nőtt meg, amikor volt a köteles beszéde, illetve azóta folyamatosan. Mit kíván tenni a Jobbik, annak érdekében, hogy hasonló mértékben népszerűsödjön a Jobbik illetve Vona Gábor Facebook-oldala?

- A pártelnökök közül Orbán Viktor után jó ideje az én oldalam a második legerősebb profil a Facebookon, ami pedig az aktivitást, a hozzászólásokat illeti, talán a legerősebb is. Mesterházy Attilát sokáig Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is megelőzte, de amióta ő lett a baloldali összeborulás első embere, azóta valószerűtlenül gyorsan megnőtt a támogatóinak a száma. Mivel én kizárólag tisztességes eszközökkel gyűjtöttem a követőimet, így csak remélni tudom, hogy az MSZP sem használ erkölcstelen módszereket. Az internet egyre inkább a legfontosabb médiaeszközzé válik, így fel kell készülnie mindenkinek arra, hogy a kampány itt is egyre durvább és mocskosabb lesz. A Jobbik és én is, ahogy az egész kampányban, a programunkra és a pozitív jövőképünkre kíván koncentrálni.

- Ha megválasztanák miniszterelnöknek, akkor nyilvánosságra hozná-e a titkosított dokumentumokat, azokat is, amit több évtizedre titkosítottak?

- Igen. Ez a Jobbik elszámoltatási programjának egyik legfontosabb célkitűzése. És adott esetben például nem csak a beszervezett ügynököket, hanem a beszervezőket is számon kérnénk.

- Ön tényleg homoszexuális?

- Nem. Az ellenfeleim nehezen találnak rajtam fogást, a Jobbik programján még kevésbé. Ilyenkor marad a rágalmazás, hogy homoszexuális, zsidó, cigány, korrupt és még ki tudja, mi minden vagyok.

- Kipróbált fiatal korában valamilyen drogot?

- Nem. Még a marihuánát is elkerültem, soha nem érdekeltek a drogok. Azt is tudom, hogy a mai fiatalok jelentős része legalább egyszer kipróbál valamilyen könnyű drogot, de ebbe szerintem nem szabad beletörődni, mivel könnyen függést okozhat ez is, és károsítja az embert minden szinten.

- Szegedi Csanád ügyének híre az egész világot bejárta. Önnek vannak a felmenői között zsidó származású emberek? Ha vannak, akkor miért nem hozza nyilvánosságra?

- A felmenőimet illetően elég alapos kutatásokat végeztem. Anyai ágról távoli szlovák eredetre is visszatekintő magyar családból származom, az apai Vona-család pedig itáliai eredetű, és a török kiűzése után költözött a XVIII. század elején a Tisza mellé, Heves és Pély környékére. Ha valaki elmegy Pélyre, a temető tele van Vona nevű emberekkel. Zsidó származású felmenőm nem volt, ha lett volna, én azonnal elmondtam volna, mert azt vallom, hogy az ember nem a származásáért felelős, hanem a tetteiért.

- Miért tagadja le a régi nevét?

- Ezt már annyiszor elmondtam, hogy azt hittem, soha többé nem kell megmagyarázni, de az ellenfeleim folyamatosan igyekeznek emiatt is befeketíteni. Pedig ebben a kérdésben különösen lyukra futnak, hiszen a névváltoztatásomra nagyon büszke vagyok, és szívesen beszélek róla, ha kell. Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben elesett a második világháborúban, amikor édesapám, Vona László, még csak csecsemő volt. Nagyanyám később hozzáment egy másik férfihez, Zázrivecz Józsefhez, aki mostohaapaként a nevére vette édesapámat, így én Zázrivecz Gábor néven születtem. Amikor felnőtt korú lettem, visszavettem apám születési és vér szerinti nagyapám nevét, hogy ezzel is tisztelegjek az ő hazáért hozott áldozata előtt. A Vona Gábor név tehát számomra nem csupán a nevem, hanem egy eskü, hogy a hazámért vagyok köteles élni. Szerencsétlen szocialisták és fideszesek akárhányszor támadnak a volt nevemmel, valójában szívességet tesznek nekem, mert ezt mindig el tudom mondani.

- Azt olvastam, hogy ön felvette az iszlám vallást. Hogyan tudja ezt összeegyeztetni egy magyar párt vezetésével? Magyarországra is török bevándorlókat fog majd behívni?

- Római katolikus vallású vagyok, és az is maradok. Az iszlám vallást – és egyébként minden hagyományos világvallást – is nagyra tartom, és nagyon kevés szabadidőmben igyekszem megismerni a tanításukat. Úgy érzem, hogy nekünk magyaroknak, Kelet és Nyugat határán az a küldetésünk, hogy hidat képezve segítsük a nagy kultúrák, vallások találkozását és párbeszédét. Ettől még nem kell sem nemzetet, sem vallást váltanunk. Ebben ráadásul az ország számára nem csupán kulturális, hanem gazdasági lehetőséget is látok. Ami a bevándorlást illeti, az egy egészen más kérdés. Nem támogatom, és az a véleményem, hogy minden népnek a saját hazájában van a helye.

- Szándékában áll-e, illetve visszaállítanák-e a felfüggesztett törvényes alkotmányunkat? A mostani alkotmányt kényszerítve kaptuk! Véleményem szerint ez méltatlan a magyar népnek és elfogadhatatlan.

- A Jobbik a második világháború óta az első és egyetlen parlamenti párt, amely a programjában a magyar alkotmányos jogfolytonosság helyreállítását felvállalta. Erre nagyon büszkék vagyunk, és ha erre megérett az idő, a társadalmi akarat és a politikai lehetőség, akkor meg is fogjuk valósítani.

- Mostanában kering az interneten egy cikk, amit te írtál pár éve, és azt érezteti, mintha nem lennél ellene a Habsburgoknak, és akár vissza is hoznád őket. Hát ez minden rémálmomat felülmúlná! Nagyon remélem, nem a Jobbik az, aki nemzeti radikális pártnak mondja magát, és közben Habsburg királyt akasztana a nyakunkra, betódítva török "testvéreinket"!

- Soha nem írtam olyan cikket, amiben a Habsburgok „visszahívását" támogattam volna. Azt mindig is vállaltam, hogy a Szent Korona követője vagyok, azt is, hogy monarchista, de ettől még nem vagyok „habsburg-imádó", ahogy azt némelyek terjesztik rólam. Voltak és vannak egyébként legitimista körök Magyarországon, gondoljunk csak Mindszenty Józsefre, de én elképzelhetetlennek tartom, hogy Magyarországon Habsburg király legyen újra. A magyarság történelme és a Habsburgok története szétvált egymástól. A Habsburgok elkövették azt a nagy történelmi hibát, hogy a Magyar Királyságot újra és újra a birodalmukba kívánták olvasztani, megfosztva bennünket alkotmányos hagyományainktól. A kiegyezés már későn született egy élhető viszony kialakítására, mert akkor már mind a magyarok, mind a Habsburgok egy lefelé tartó időszakban voltak. Két erőtlen fél kötött akkor szövetséget, ahelyett, hogy jóval korábban két erős szövetségét hozták volna létre. A kérdés egyébként inkább csak elméleti, mert bár monarchista vagyok, nem látom reális esélyét annak, hogy a királyság visszaállítására belátható időn belül sor kerülhet. Nem csupán a „koronaérett" király hiányzik, de a „királyérett" társadalom is. Amennyiben a magyar társadalom megérne egy valódi – és nem panoptikum-jellegű – királyságra, meggyőződésem, hogy a „ki legyen a király?" kérdése is megoldódna. Egyik hozná a másikat. De ez az egész csupán egy hipotetikus kérdés.

- Az ön által létrehozott akadémia állítólag azért működik, hogy megkoronázzák Habsburg Györgyöt?

- Mennyire méltatlan, hogy az ország valós problémái helyett ilyen nevetséges támadásokra kell reagálnom. Gondoljunk már bele: én az MDF-fel és Bokrossal egy listán szereplő emberből királyt akarok csinálni? Tényleg nem tudnak jobb rágalmat találni? Voltam már homoszexuális, zsidó, cigány, Marosán György unokája, most ez a legújabb. Az akadémiát az alapítók azért hozták létre, hogy tehetséges fiatalokat karoljonak fel a nemzeti oldalon, akik egy új, lovagias, fegyelmezett, intelligens és elkötelezett minőséget jelenítenének meg a sokszor egymással marakodó nemzeti oldalon. Nagyon büszke vagyok erre az intézményre, és nem lepett meg, hogy egyesek igyekeznek befeketíteni. Olyan oktatókat sikerült megnyerni, mint - a nemrég elhunyt - Für Lajos, Obrusánszky Borbála, Kosaras Péter Ákos, Varga Tibor, Baranyi Tibor Imre vagy Bakay Kornél, hogy csak néhány nagy nevet említsek. Ugye, nem akarja senki azt gondolni, hogy ezek az emberek valami sötét összeesküvést szőttek? Ilyet csak sértett, kudarcos, kicsinyes és aljas emberek találhatnak ki.

- Mi a véleménye az 1848-as forradalomról és szabadságharcról?

- Az alkotmányos küzdelem és a szabadságharc a magyar történelem egyik fő vezérlő vonala. Fontos, hogy azt a szabadságvágyat és hazaszeretetet, amit 1848 üzen nekünk, megéljük és továbbadjuk a felnövekvő generációknak. A nemzet szabadságáért való önfeláldozás és küzdelem 2014-ben is aktuális. Mint történész fontosnak tartom azt is elmondani, hogy a magyarság tiszta szabadságvágyát kihasználva már akkor nemzetközi baloldali háttérerők is megjelentek Magyarországon és egész Európában. 1848 történelmét ezért olyan szempontból is fontos tanulmányozni nekünk, ma élőknek, hogy a világot irányítók, hogyan képesek fel és kihasználni egy nemzet ártatlanságát és szabadságszeretetét.

- A Jobbik kormányra kerülése esetén hozzá kíván-e nyúlni bármilyen formában a nemzeti szocialista és kommunista rezsimek által elkövetett bűncselekmények tagadását szankcionáló törvényhez?

- Mi sohasem tartottuk helyesnek, hogy történelmi kérdésekben a szólás- és a kutatás szabadságát jogi eszközökkel korlátozzák. Az ilyen intézkedések éppen az ellenkező hatást érik el általában, nem a történelmi emlékek egészséges feldolgozását segítik elő, hanem betegessé és korlátolttá teszik az ezzel kapcsolatos gondolkodást.

(Folytatása következik)