width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. ápr. 20.

2008. április 20., vasárnap

Egykulcsos adó reakció

Egykulcsos adó reakció

Balogh Ákos Gergely kedvenc szavajárása "funkcionális analfabéta" (aha, az, aki mondja) aztán csak meg kell nézni ő hogyan szerkeszt mondatot... xD

Itt van róluk egy haiku, de inkább nem énekelem el :-D

Lehet, szerencsétlen Reakciósok
még csak észre se veszik,
hogy létezésük csupán marketingfogás
Nobilis uramék számára.

Vitathatalan tény, hogy a nemzeti érzelmű
tábor a közvélemény mára aktív, öntudatos és
számottevő létszámú csoportja.

Mondhatni markáns piaci szegmens.

Egy ilyet kiaknázatlanul hagyni pedig
hiba lenne Nobiliséknál, ha ideológiailag
elvileg nem is passzolnak az ő világképükbe,
csak hát az nincs nekik más csak a Mammon.

Tehát meg kell őket is szólítania
valamilyen orgánummal.

Ennyi a Reakció jelentősége és ennyit is ér
az elkötelezettsége bármiféle eszmeiség mellett.

A Reakciós gyerekek csak kis média-yuppiek
akik jó pénzt meg népszerűséget igyekeznek
csinálni a médiapiacon.

Korábban UFI előfizető voltam, majd vettem a lapot. Amikor az történt ami a Magyar Narancsnál már előfordult (tulajdnonsváltás), akkor nem is vártam mást. A Bálint sem véletlenül távozott.

Ergéről régebben azt írtam, a kommentjei alapján, hogy "vmi sokat kommentelgető szdsz-es csávó". Hát nem. UFista újságíró. Ez mondjuk nem lepett meg túlzottan... :-)

Azt a trágár " végre,végre,végre " című postot is ő írta. Feltehetőleg. Mert ott azon a blogon nem szokás aláírni a cikkeket. Ez szerintem inkorrektség. (itt mindent Scall Fast ír amúgy)

Az biztos, hogy a Reakció nem jobboldali. Az is biztos, hogy aki gyurcsányi, Horn Gábor oldalán, azzal karöltve pózol, és jogszabályellenes tüntetésben együtt vesz részt ezekkel, az nem lehet más, csak balszélső.

Aki reakciósként nácizza, és cimkézi a jobbakat, az csak balliberális szélsőséges nézeteket valló lehet.

A reakciósok, Turul , Ergé , Reactionary mind ilyenek. Az, hogy ők minek szeretnének látszani, az legyen kaméleon viselkedésüknek betudható.

Én hungarista vagyok, és nem hazudom azt magamról, hogy liberális vagyok. Ők neoliberálisok, és nemzeti
konzervatívnak hazudják magukat.

De kevésbbé vannak középen, mint a szociknak szavazatot gyűjtő Kupa Mihály féle Centrum, vagy a ballibeket támogató (zsidó nevek felsorolása következik) Leisztinger - Schmuck Andor - Dávid Ibolya - Herényi Károly féle MDF. Ezek mind olyan kakukktojások, mint a Reakció, csak szélsőségek nélkül. A rekciósok azonbal a paletta balszélén, a szélsőségesek között helyezkednek el. Nézeteik, viselkedésük, és megnyílvánulásaik alapján. Lásd feljebb.

SZDSZ és gyurcsányi szimpátia, közös megmozduléások, egymás elismerése, a másik oldal nácizása stb. Reakció = szoc-lib magyarellenes szélsőségesség.

A "Secret of Monkey Island" játékokban mindig volt valami beszólós párbaj. Emlékszem egy sértésre :

"Úgy írsz, mint egy buzi". Nos, ez a jópofizós állaza stílus amit ők képviselnek, az indexes bulváros példát követve, pont ilyen. XD

Ács Feri Ufi-s újságíró - valami 20 éves kis elkényeztetett, burokban élő, gazdag zsidó yuppie gyerek javaslata a haza fellendítésére :

"- Nyugdíjak befagyasztása öt évre" NO COMMENT, vagy talán csak annyi, éljél te ezentúl 5 évig havi 40 000 forintból, fizess belőle rezsit, kaját, meg mindent. A dögkeselyű zsidó HILD -nek és a hasonló, idősek kifosztásából élő patkényoknak kiváló olcsó ingatlanszerzési lehetőség lenne, nyilván LEISZTINGER, az ingatlancápa is jól akar járni, jé, Nobilis vele is jóban van, összenő ami összetartozik.

Ergé (a monogramja a nickneve, Rajcsányi Gellért - a "kultúra" rovat szerkesztője)

1; - már felcímkézte a jobboldalt a náci jelzővel saját szántából;
2; - kiállt és közösséget vállalt gyurcsótánnyal, miközben szavai ellenkeznek cselekedeteivel, s össze-vissza vagdalódzik. Tettei sokkal szóbeszédesebbek, mint egyéb megnyílvánulásai. ebből a szempontból tök mindegy, hogy mi van a feliraton, vagy hova pozicionálja magát, ha Tomcat boltja ellen uszít, vagy/és az SZDSZ, MSZP vezéreivel közösen, illetve velük együtt demonstrál egy hülyeségen rágódva velük, törvénysértő módon.

Mert a szociálliberalizmus zászlaja alatt és Ergé szélsőségei között a baloldalon ez is megfér, ez marad szélsőbaloldaliság, és ahogy ő említi náci-zmus.

Jól besült az önreklám
2008.04.12. 20:30 Max Power
A gyenge ötletet szánalmas kivitelezés követte, mikor az önmaga megfogalmazásában "konzervatív jobboldali" Reakció egyik szerkesztője villámcsődületet szervezett a polóbolt elé. Sodi felvette az egész jelenetet. Látjuk, amint a 10-12 összeverődött járókelő (a videón ennyi látszik) aktívabb része szópárbajba, majd folyamatos hátrálásba szorította a szervezőt. Így nehéz lesz az Üzenetet eljuttatni a tömegekhez.

Megkérdezték és én is csatlakozom: mi értelme volt egy tavalyi, fogyasztóvédelmi aktust politikai mázba forgatni (az érezhetően lejárató szándékon kívül)? A Tékozló Homár gyengébb pillanatait idézi fel, hogy elveszett a számítógépes rendelés egy ruházati boltban. Erről is, mint oly sok gonosz tettről, a köztünk bujkáló alsónadrág gnómok tehetnek, akik világuralomra törve megcélozták a felsőruházati termékeket. Értelmetlen hülyeségeket itt is olvashat.

A keresztkérdések tüzében viszont kiderült, a reklámozni kívánt sajtótermék tulajdonosi köre megegyezik a bevallottan balliberális szellemű Index.hu portáléval. Nincs ezzel semmi gond, több szalonnát kell a tűzben tartani, legfeljebb a hitelesség csorbul kicsit. Egyébként már értem a sok főoldalas ajánlót. Mondhatjátok, elég az árokásásból, miért ne lehetne ettől a Reakció még elfogulatlanabb. Azért. Mert Magyarországon vagyunk.

Turul_2k2 megmutatta, mekkora különbség van egy szerkesztőség langymelegében firkálgatni versus párbeszédet folytatni, kínos kérdésekre válaszolni. A komolytalanság igazi kommunikációs válságba torkollt. Újságot továbbra sem veszem.

Utálom a hazugokat, így itt az ideje konkrétan ráutalni, miért is neoliberális valójában a "polgári underground" "konzervatív liberális" (ilyen nincs vagy egyik vagy másik) Ufi blog.

Együtt tüntettek Fletóékkal, Balogh Ákos Gergely jól beégett (megérdemelten), most meg ugyanazt mondják mint Kóka :

"Bár az egykulcsos adó önmagában nem csodafegyver és nem oldja meg az ország összes gazdasági problémáját, a példák azt bizonyítják, hogy lemaradunk azok mögött, akik ezt bevezették - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke az európai körútjának tapasztalatait összegző sajtótájékoztatón szombaton. A csalással megválasztott pártelnök emlékeztetett, hogy az SZDSZ 1998 óta egykulcsos adót javasol. (FH)"

Az APEH volt elnöke, a Corvinus Egyetem tudományos kutatója szerint az adórendszerben szükség van átalakításokra, de az egykulcsos rendszer a többség számára adóemelést jelent.

A szlovák 19 százalékos kulcs számos alapvető termék esetében négy százalékkal magasabb, mint a hazai 15. Az egykulcsos szja esetében a kedvezmények köre is jelentősen megritkul, legalábbis az azt bevezető országok példája szerint. Egyébként az átlagos terhelés a személyi jövedelemadónál Magyarországon 20,5 százalék, tehát nem sokkal magasabb, viszont itt az átlag úgy keletkezik, hogy az alacsony jövedelműek kevesebbet, a magasabb jövedelemmel rendelkezők viszont többet fizetnek. A régi uniós országok egyikében sincs lineáris személyi jövedelemadó, mindenütt a magyar rendszerhez hasonló sávos, progresszív adóztatás folyik, és a jövedelmi rétegződés ismeretében nincs is komoly szándék a lineáris adóztatás bevezetésére.

Az egykulcsos adó pedig, hogy mondjam, kiszúrás azzal, aki a kis pénzének mondjuk, az eddigi 12 helyett a húsz százalékát adja oda ezután és nagy jótett annak, aki a nagyobb jövedelméből adózik majd SOKKAL kevesebbet...

De emberség, belátás, és szolidaritás is van a világon. Nekem van egy ismerősöm, aki a versenyszférás állásával milkó felett keres, de ő sem akar egykulcsost, mert látja, hogy az többek közt a szegények jövedelmét életszínvonalát és ezzel vásárlóerejét rontaná, ergo NEM lehet csodát tenni, ugyanaz a pénzmennyiség kering a gazdasági folyamatokban. Ki fog fogyasztani, ha nyomorban élnek az emberek mert agyon vannak adóztatva?

Az egykulcs átcsoportosítja a jövedelmeket : a gazdagnál meghagy, a szegénytől pedig elvesz.

Ilyen a fordított neoliberális MDF SZDSZ MSZP féle zsidó Robin Hood : a gazdagnak adja, amit a szegénytől elvett.

2 millióból lazán kifizetek SZJA - adóba 40%-ot, de 70 ezres minimálbérből ugyanez, vagy akár 25% is kemény lehúzás volna. Íme a kiváló érv és példa, üthetetlen érvelés.

Mindenki Szlovákiával jön, de például Németországban nincs egykulcsos adó. Néha úgy nézzetek el Salgótarjántól északra, mi van ott, néhol még a legvadabb szabolcsi rögvalóságon is túltesz. Pozsony környéke fejlődik csak igazán, amúgy 3 multi adja az exportjuk 75%-át, és ennek haszna nem a szlovák államé, hanem a multié.
DEMOKRATA.hu Szlovákia komoly regionális különbségekkel küzd. Míg a GDP mintegy 26 százalékát előállító pozsonyi megye az egy főre jutó GDP tekintetében évek óta a régi, 15 tagú EU átlaga felett teljesít, addig a legfejletlenebbnek számító Kelet-Szlovákia alig éri el az uniós átlag 35 százalékát, és így az Európai Unió tíz legfejletlenebb régiójának egyike. Tavaly a pozsonyi megyében 5,4 százalék, a legelmaradottabb eperjesi megyében pedig 22,8 százalékos volt a munkanélküliség. A szociológusok véleménye szerint a meglévő látványos regionális különbségek a jövőben tovább mélyülnek, ezért Szlovákiában egyenesen civilizációs törésvonalakról beszélhetünk.

Szlovákia gazdaságának egyik gyenge pontja, hogy az export java gyakorlatilag három nagyvállalatra fókuszálódik: a pozsonyi Volkswagenre, a Slovnaftra és a US Steel tulajdonában álló kassai acélműre. Júliusban például, amikor a Volkswagennél üzemi szabadság van, Szlovákia külkereskedelmi mérlege látványosan romlik.

Szlovákia költségvetésének helyzete javult azzal, hogy a háromféle adónemet - társasági, áfa és szja - egyetlen, 19 százalékos kulcs alá sorolták, de ennek ára az volt, hogy a szociális juttatásokat is megnyirbálták, ami elsősorban az elmaradottabb régiókban okoz megélhetési gondokat. Ezért is mondják az elemzők, hogy a szlovák gazdasági csoda valójában kizárólag Pozsonyra és térségére, vagyis az országnak az egyik, méghozzá a kisebbik felére koncentrálódik.DEMOKRATA.hu

Az egykulcsos adóval nem értek egyet, mert aki többet keres, az fizessen többet is a kasszába. Viszont több sáv kéne és a járulékokat is csökkenteni kell. Segély csak akkor, ha a gyerek iskolába jár. Minimálbérnek jelentôsen el kell térni - felfelé- a segély összegétôl. Amúgy jelentôs adókedvezmények a gyerekeket nevelôknek. Nem készpénz! De mindezt csak úgy lehet, ha van mellette egy nagyon átgondolt gazdaságfejlesztési program Eu pénzbôl, hogy munkahely legyen, mert különben hiába minden. Részmunkaidô! A multikat, bankokat is sokkal jobban kellene adóztatni, semmiféle kedvezményt, pláne mentességet nem kaphatnak.

Még egy bevételi lehetőség van. Adóztatni a tőkejövedelmeket. Igen, egyáltalán adóztatni. Mert hogy jelenleg a dolgok állása úgy fest... :

A TŐKEJÖVEDELMEK JELENLEG TELJESEN ADÓMENTESEK, MÉGPEDIG KORLÁTLAN ÖSSZEGHATÁRIG.

Égbekiáltó igazságtalanság és aránytalanság, ez minden, csak nem közteherviselés.