width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015. febr. 4.

2015. február 4., szerda

Google+ Scall Fast

FeedMyInbox
 

 

Google+ Scall Fast
SF // via fulltextrssfeed.com

Az jó, hogy bukott és közismert ballib arcok viszik a prímet az új "baloldali, azaz ballib összefosásban...
2/3/2015 10:03:49 PM

Az jó, hogy bukott és közismert ballib arcok viszik a prímet az új "baloldali, azaz ballib összefosásban is. Legalább egyértelmű. És igen, a liberális újságírók, tévések, rádiósok, bloggerek egyenként is vannak akkora gazemberek, mint gyurcsány. Már fényezik előre a dékás kerekasztalosok alfelét. Tudatosan szolgálják a nemzetellenes célokat. Mert ennyire hülye senki sem lehet, hogy a társadalom számára legrosszabbakat lássa jónak, kormányváltásra alkalmasnak! Ígérgetés nem számít, azt úgyse teljesítenék a libsik, még sose tették. Ezek különben nem elit, hanem zsidó maffia.

Lancelot szerencsétlen utódai

http://www.flagmagazin.hu/politika/lancelot_szerencsetlen_utodai

politika 2015. 01. 30.

Most végre valami nagy készült, szellemi és értelmiségi kívánalom, ahogy mondták, az elit krémje fog megszólalni. Most akkor elszavalhatnánk az Artúr király angol király léptet fakó lován kezdetű verset, de inkább ne mondjuk el, mert ilyen költemény nincs is.

Volt viszont (ha egyáltalán volt) Artúr király (így h nélkül), aki híres kerekasztalával (ha egyáltalán volt) lépett be az angol mondavilágba és a történelembe. A kerekasztal szimbóluma az volt, hogy nincs asztalfő, azaz hierarchia, tehát a körülötte ülő nemesek egyenrangúak, azaz egyenlők. De azért titokban minden lovag arra vágyott, hogy bekerülhessen a kerekasztal lovagjai közé, de ezt a megtiszteltetést csak nehezen lehetett kivívni.

Mindez csak arról jutott eszembe, hogy Demokratikus Kerekasztal néven a mai magyar baloldal négy lovagja, tisztelve és utánozva az angol mondavilágot, a minap ankétot szervezett. Igaz, a helyszínen a kerekasztalt egy pódiumi szokványos hosszú asztal helyettesítette - ennyit a hierarchiáról -, persze Lancelot, Galahad és a többi híresség nélkül.

A mi négy kezdeményező muskétásunk egy jócskán szépkorú marxista akadémikus hölgy, egy ismert múltú lelkész, egy volt adóhatósági munkatárs és egy szintén ismert múltú újságíró. Egyik sem egy Lancelot, de legalább volt bátorságuk erre a médiában jól beharangozott, világmegváltó szeanszra.

Már elfelejtettük a baloldali hiperaktivitás két esztendejét, a Műegyetem rakparti október 23-i ordibálást, a műanyag Orbán-szobor (pop-art) ledöntését és rugdosását, a demokratikus erők pártszékház előtti vandalizmusát, a mostanában már pár száz fős rendszerváltást akaró tüntetéseket és egyebeket. De most végre valami nagy készült, szellemi és értelmiségi kívánalom, ahogy mondták, az elit krémje fog megszólalni.

Hát megszólalt. Hogy mi és ki az elit, azt nem tisztem eldönteni. De ez a krém, ezek a zsenik, akik állítólag társadalmi és szakpolitikai párbeszéden alapuló fórumot akartak létrehozni, hogy közös jövőképet alakítsanak ki Magyarországról, semmi újat nem mondtak, sőt halálra unt és persze nem bizonyított kliséket ismételtek. Szeretnék, mint az elit krémje, a demokrácia és a köztársaság helyreállítását, új választójogi törvényt, továbbá a gyermekszegénység felszámolását és az ország anyagi javainak igazságosabb elosztását. A szív megszakad.

De a szellemi elit krémje itt még nem állt meg, bár némi lényegtelen zűrzavar azért érzékelhető volt. Egyikük, egy baloldali nyelvész azt mondta, hogy a DEKA-nak (unter uns gesagt Demokratikus Kerekasztal) egyesületet vagy pártot kellene alapítania, amely jelölteket is állíthatna a következő választásokra. Az akadémikus hölgy viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerekasztal létrehozásával ők nem egy új szervezetet alapítottak, hanem egy "beszélgető fórumot" nyitottak. Világos.

Az elit szellemi diszharmóniáját csak fokozta, hogy megszólalt egy mindig mosolygós, volt MDF-es szóvivő, majd frakcióvezető, aki valóságos belgyógyászati diagnosztikával lépett elő. Azt mondta, "egy beteg társadalom hibás terméke a Fidesz". Szerinte a változtatásért küzdőknek közös célokat kell kitűzniük, így például mindenekelőtt a jelenleg hatályos választójogi törvényt kell megváltoztatni, mert a jelenlegivel szerinte csak a Fidesz nyerhet. Ez is világos.

De aztán jött az újságíró, szintén a szellemi elit krémje, aki tavaly még a Szabadság téri kormányellenes tüntetéseket szervezte, majd kivándorolt Németországba, most hazatért és Magyarország sorsáért aggódik. A szív megint megszakad.

De nincs időnk az ellágyulásra, mert hamar kivillantotta foga fehérjét: "A diktátorral, Orbán Viktorral nincs tárgyalás. Amit mi kidolgozunk és tárgyalni szeretnénk, annak az első és alapfeltétele, hogy ő vagy lemond, vagy a mögötte állók eltávolítják a hatalomból, és erre tisztelettel kérjük, hogy március 15-ig kerüljön sor. Ha netán nem kerülne sor, lesz majd arra is javaslat, hogy mit tegyünk. Komoly forgatókönyvek vannak hosszabb távra".

A magabiztosság csimborasszója, hogy nem akar tárgyalni a miniszterelnökkel. Mintha a demokratikusan megválasztott és ezért legitim kormányfő erre vágyna, hogy ezzel a zavaros és gyülevész csoporttal, az elit krémjével egy asztalhoz - nem kerekasztalhoz - üljön.

De a helyzet azért szomorúbb. Ez már fenyegetés, ezek a többes számok ismerősek a történelemből. Az ne tévesszen meg senkit, hogy egy idióta újságíró mondja ezt. De azért izgalmas, hogy mire lesz javaslat és milyen forgatókönyvek vannak.

Mondtam már, a Tenkes kapitánya és az SZDSZ nem alszik.

(szék)

 

ELHALLGATOTT HÍREK 23 1. Nemzetközi holokauszt karikatúra verseny és kiállítás Teheránban – az MTI ...
2/3/2015 3:50:16 PM

ELHALLGATOTT HÍREK 23

1. Nemzetközi holokauszt karikatúra verseny és kiállítás Teheránban – az MTI megjelenését követően 9 nap után mégis hozta a hírt.

2. A Sziríza görög párt elhallgatott programpontjai.

1.

A Tehran Times című iráni napilap online kiadása január 24-én, másnap pedig a nyomtatott lapban, azaz 9 napja jelent meg az a hír, hogy az iráni fővárosban nemzetközi gúnyrajzversenyt hirdettek meg válaszul a francia Charlie Hebdo hetilapban folyamatosan megjelenő Mohamed karikatúrákra.

A pályaműveket április 1-jéig várják. Az első helyezettet 12 ezer, a másodikat 8, a harmadikat 5 ezer dollárral díjazzák. A nyertes műveket Teherán három kulturális intézetében mutatják be.

Az MTI a híradássdal máig várt, vagyis ez a hír nem igazán tartozik az „elhallgatott", hanem a késleltetett hírek kategóriájába. Az erről kiadott távirati irodai jelentés a Tehran Times-ra hivatkozik, de elhallgatja a megjelenés dátumát.

Az MTI hirtelen jött „megvilágosodását" az okozta, hogy a nyugati világ sajtója 7 napos gondolkodás után, február 1-jén kezdte megjelentetni a hírt, mint a globális France24 tévéállomás, az Independent brit lap és más nyugati orgánum.

(Kommentár: a világért sem akarok előítéletesen leírni bármit, de talán nem fognak tolongani a nyugati karikaturisták pályamunkáik Iránba küldésével – netán arra számítva, hogyha ezt teszik, karrierjük egészen véletlenül ketté törik. Amihez még géppisztoly sem kell. Csak a rendszert kell megfelelően strukturálni. Miközben, természetesen, Nyugaton a sajtószabadság virágzik.)

2.

A radikális jobboldallal koalíciót alkotó radikális baloldali Sziríza párt tényleges programjáról a nyugati sajtóban teljes a hallgatás. A hallgatás falát most a 40 pontos programnak legalább az utolsó négy pontjának visszaadásával törjük meg.

37. A görög csapatok kivonása Afganisztánból és a Balkánról. Egyetlen görög katona se állomásozhat saját határainkon túl.

38. Mindenfajta katonai együttműködés megszüntetése Izraellel. Támogatás a palesztin állam megteremtésére az 1967-es határokon belül.

39. Stabil megállapodás megtárgyalása Törökországgal.

40. Valamennyi külföldi támaszpont bezárása Görögországban és kilépés a NATO-ból.

 

ÉLJEN AZ EU – VÉGE! http://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/lovas_istvan_eljen_az_eu_vege Nem sokkal a...
2/3/2015 3:45:13 PM

ÉLJEN AZ EU – VÉGE!

http://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/lovas_istvan_eljen_az_eu_vege

Nem sokkal a berlini fal 1989 novemberi leomlása előtt a Szabad Európa Rádió magyar osztályán eligazítást tartottak azután, hogy az osztály igazgatója Washingtonban tárgyalt a külügyminisztérium illetékeseivel. Marad az „appeasement" („megbékélés"), szólt az instrukció, mert Washingtonban az a vélemény, hogy a Szovjetunió még akár száz évig is fennállhat. Amit örömmel hallgattak a SZER-nél néhány éve a langyosságot képviselő hangadók, mint Kasza Levente (művésznevén Kasza László), vagy a volt Konrád-feleség Lángh Júlia, és nem örültek neki azok, akik inkább a Kádár-rendszerrel keményen konfrontálódó, '56 után éveket a börtönben eltöltött Krassó György vonalának adtak volna nagyobb nyilvánosságot.

A két világrendszer másik oldalán Erich Honecker, volt NDK-s pártvezér hasonló véleményen volt. Ő 1989 januárjában azt jelentette ki, hogy a berlini fal az elkövetkező 50-100 évben maradni fog.
Ami mutatja, hogy egy földindulással felérő összeomlás igen nehezen jósolható meg.

A Szovjetunió és vele az egész kommunista világrendszer 1991 végén omlott össze. Ezt csak Zbigniew Brzezinski, Jimmy Carter elnök egykori nemzetbiztonsági főtanácsadója jósolta meg. Helene Carrere d'Encausse, a francia akadémia tagja is, de ő a széthullás okát a Szovjetunióba akaratuk ellenére bezárt nemzetek feszítő erejének tulajdonította.

A görögországi radikális bal/radikális jobboldali koalíció megjelenésével már megjelent az aggodalom az Európai Unió létének megszűnése miatt.
Jellemző, hogy mennyire a „vég szelleme" járja be Európát: a kapitalizmussal és a nyugati világgal szemben bírálóként, de soha nem rendszerkritikusként író Róna Péter közgazdász a Népszabadság csütörtöki számában Végállomás cím alatti cikkét ezzel fejezi be: „De mindenképpen úgy tűnik, valaminek a végén járunk."
Az Európai Unión belül ezt különösen a görögök és a spanyolok gondolják így. Az előbbiek a múlt vasárnap ennek megfelelően voksoltak. A „rendszerkritikus" Sziríza pártot választották meg, amely a többségi kormányzás érdekében azonnal koalíciót kötött a radikálisan jobboldali Független Görögök nevű párttal, amelynek vezetője, Panosz Kammenosz – és ezt nagyon szeretik elhallgatni nálunk is – olyan antiszemita kijelentéseiről ismert, amelyekért egy magyar miniszterelnököt és kormányát azonnal tartós diplomáciai karanténba helyeznének.

A Sziríza győzelméhez egy verbális atombomba is erősen hozzájárult, mégpedig a „fiskális fullasztás" kifejezés, amelyben a „fullasztás" („waterboarding") a CIA egyik kínzási módszerére utal. Az évtized szóalkotását az új kormány pénzügyminisztere, Janisz Varufakisz professzor gondolta ki, és azzal lélektanilag is igen erősen javította a görögök tárgyalási pozícióját a németekkel és az EU-val szemben.
Igen, Görögországot a trojka, sőt a „washingtoni konszenzus" teljes intézményrendszere a világválság óta fullasztja úgy, hogy majdnem ötven százalékkal nőtt az öngyilkosok száma, míg zuhantak a fizetések, Hellaszt megülte a nyomor, a nélkülözés és a reménytelenség. 340 milliárd eurós, Görögországot végletesen eladósító infúzió mellett.

A Sziríza győzelme a rendszer elleni lázadást jelenti, és a felmérések szerint az év végén már Spanyolországban is bekövetkezhet a Sziríza testvérpártjának tekintett Podemos győzelme esetén.

Cipraszról azt tartották, „belenő" miniszterelnöki székébe. Nem ez történt. A legnépszerűbb uniós online portál, az Eurobserver.com szerint Ciprasz már hivatalba lépése első napján „bombát" hajított az EU-ba, amikor kijelentette, az unió a nélkül hozott a Mariupol ukrán város elleni rakétatámadásért az oroszokat felelőssé tevő nyilatkozatot, hogy nem konzultáltak vele.

Kár, hogy az EU vezetése nem olvasta Ciprasznak az év elején Washingtonban, a Brookings Intézetben tett nyilatkozatát, amelyben kijelentette: „Lélektanilag felkészültünk az összecsapásra". Így is lett: Cipraszék villám gyorsan tesznek eleget választói ígéreteiknek, a kikötők, vasutak, elektromos művek privatizációjának leállításától az elbocsájtott köztisztviselők visszavételén át a minimálbér emeléséig. Vagyis a választói elvárásoknak megfelelően leépítik a bankárokat éltető megszorítások korszakát.

A magát balközép irányzatúnak nevező brit New Statesman hetilap online kiadásában egy csütörtökön megjelent írás már attól tart, hogy a Szíriza Európában a „fősodratú politika összeomlását" idézi majd elő. A kanadai The Star január 24-én ezt a címet adta a görög helyzetről írt elemzésének: „Görögország miként döntheti romba az EU-t".

A jelek szerint tehát végül is ezt a feladatot nem a világszerte rettegett magyar jobbközép kormány teljesíti be Nyírő tananyaggá tételével, vagy a betiltott Magyar Gárda villámfelbukkanásaival, noha a világsajtó és az EU majd' öt éve elemzi ezt a vészforgatókönyvet.

Az egyébként oroszbarát Sziríza magatartásától igen sok függ majd. A félelem már a brüsszeli NATO-központra is rátelepedett. Az EU-ban és ott is páni félelemmel azt latolgatják, hogy a spanyol dominó után mi jöhet? Nagy-Britannia kilépése az unióból? Dánia búcsúja? Az új portugál balradikális Tempo de Avancar megalakulása? ÖVP győzelem nyugati szomszédunknál? A francia Nemzeti Front Marine Le Penjének 2017-es győzelme az elnökválasztáson? Az, hogy az unió polgárai alulról mondják ki hangosan, mit gondolnak a „sajtószabadság" „szent" értékeiről egy olyan EU-tag Franciaország példáját látva, ahol egy 9 éves gyerek politikailag nem korrekt locsogása rendőrségi ügy?
Netán az arra rádöbbenő magyarok tovább fokozódó unióellenessége, akik nem értik, hogy 1990-ben az egy párti kommunista zsarnoki rendszerben a Magyarországon elért életszínvonal miért lehetett közelebb az osztrákhoz, mint ma, noha 25 éve tombol nálunk a piaci rendszer, és már tíz és fél éve uniós tagok vagyunk?

A Ciprasz-féle politikusokat az Udo Ulfkotte-i pórázon tartott és irányított nyugati sajtó eddig populistának nevezte. A korábban említett New Statesman-cikk végén ez áll: Ciprasz „egy olyan új megállapodás hordozója lehet, amely a populizmussal szembe populizmust állít úgy, hogy a hatalmi rend pártjai a történelem szemétdombjára kerülnek".

Az Egyesült Államok legkitűnőbb elnöke, Ronald Reagan már 1982-ben ugyanezt a sorsot ígérte a Szovjetuniónak. Megmosolyogták.
Korunkban a dolgok már felgyorsultak. Van ok optimizmusra.

(Magyar Hírlap, 2015-01-31)

 

MostMi = hiszteroliberális hazagyűlölő hőzöngő szélsőségesek, normális embereket meghurcoltatni kívánó...
2/3/2015 3:40:39 PM

MostMi = hiszteroliberális hazagyűlölő hőzöngő szélsőségesek, normális embereket meghurcoltatni kívánó idegenbérencek, norvég alapos álcivilek. Nem a tüntetések, a demokrácia minősége, meg a véleményhez való jogaink, hanem az ország ellehetetlenítése, lejáratása, feljelentése és meghurcoltatása a fornos nekik. Amiért mertünk normálisak maradni és nem a mindenkori szardéeszre szavazott a nép! Ha a lenin fiúkon - lányokon múlna, a jobboldal börtönbe kerülne, mint ahogy a negyvenes évek vége felé az egyszer már megtörtént. Győlöletbeszéd, intolerancia, szélsőség, terrorizmus, antidemokratikus, liberáliséknak vannak gumifogalmaik, mire hivatkozva tiltsanak be mindent ami nem ők.

Házmester szakma felesleges lejáratásán túl ;) ezzel pont a libtardok szokták vádolni a jobbot, pedig pontosan az ő szokásuk a jogtalan adatgyűjtés, spicliskedés, feljelentés özön. A "fajtámadók", különféle kirívóan antiszociális bűnözők jogait védő taszok, helsinki bizottságok és hasonlók rendre a rendőrséget jelentgették fel a pedig normális intézkedéseikért, nyugati "emberjogi" vadliberális fórumokon és itthon is! Ezek miatt nem mernek rendet tenni a "jobbközép" tehetetlen kormányok, és bizony a rendőr is meggondolja, megéri-e a liberális meghurcoltatást a cigánybűnözőkkel szembeni határozott intézkedése. Nem jó ez így, hát ne legyen hatalmuk a libsiknek. Ez a pár mostmis nyomorult hiszterolib romkocsmatöltelék puszta önérdekből liberális, pénzért és a majdani hatalomért.

Róluk tudni hol állnak, de a látszólag függetlenek, mindenféle kommunikációsok, politológusok, és elemzők is ugyanazt a neolib atlanti cion hazugságrendszert propagálják, mert azért fizetik őket. Pl. a kitekinto hu oldalon legszélső hírszerzős cikkszerzőket idéző usrael sz*pás megy nap mint nap. Persze objektívnek hazudja magát az a szájt is. Nyilván nem ingyen működik semelyik média, a hirdetők is beleszólnak a politikai irányvonalba tehát nem függetlenek ezek. :D Jobboldalinak, vagy simán nemzetinek, konzervatívnak CSAK nyíltan lehet lenni, és mivel akkora nemzetközi rendszer épült ki liberálfélen, szükségszerűen szabadságharcol aki nemzeti és szociális érdekeket akar érvényesíteni.

Ja, a példa : "Orbáni mozgástérnövelés: teljes a kudarc" "X. Y. | 2015. február 3., kedd" x y, még egy rénes név sincs alá írva, zsindexről ismerős módszer : a vállalhatatlanul elfogult tartalmakat rendre így közlik le.

Ferdítenek is, mert Németország nem szállít fegyvert Ukrajnába, és nem törekszik a rossz viszonyra az oroszokkal, mint ahogy az usraeliek elvárnák. Nemzeti érdekeinkkel ellentétesen csatateret és blokádokat létrehozva, pedig lehetne béke és prosperáló keleti kereskedelem. Csak mert oroszék mertek nemet mondani a neoliberalizmusra, a kitekintős cikk Latin Amerikázik is egyet hadd szóljon. Mint a komcsik, olyanok a cionisták : semmit sem fogadnak el a saját birodalmi érdekeiken kívül.

Házmesterék levele

http://www.flagmagazin.hu/politika/hazmesterek_levele

politika 2015. 02. 02.

Szép magyar szokás a feljelentősdi. Minden tévhittel ellentétben egyébként nem a Kádár rendszer vetette el a magvait a magyar társadalomban, szerettünk mi pörölni meg mószerolni előtte is, {...}
{...} de a '49-'89 közötti időszak népbetegítésének köszönhetően lett csúcsra járatva a dolog, szóval nyugodtan tekinthetünk rá a poszt-kádári deficitként.

Két alapvető fajtája van a feljelentőnek. Az első a kiállhatatlan szomszéd (alias Pattoghy Úr), aki beperli/feljelenti az összes szomszédját, meg amúgy mindenkit vélt vagy valós sérelmei miatt. Átlóg a faág, laza a kerítés, 10 centivel odébb a postaláda, 22:01-kor már hívja a rendőrséget a zene miatt, jelenti, ha késik a postás, stb. Ha a politika világában keresünk rá példát, akkor csak nézzünk körül a genderelméletes feministák, vagy szegregáció-ellenes bozótharcosok környékén.

Onnan ismerni meg őket, hogy van egy nagyon határozott elképzelésük az őket körülvevő világról, és egy alapvetően hibás elképzelésük arról, hogy annak hogyan kéne működnie. Ezt tudják patologikus szinten hisztérikusan művelni, amikor már ott is hibát keresnek, ahol nincs.

A második fajta a házmester és családja. Ők azok, akik a nekik nem tetsző dolgokra úgy reagálnak, hogy keresnek egy lehetőleg külső és nagyon gyakran vélt autoritást, akinél mószerolhatnak. Párttitkár, pártbizottság, Moszkva, Brüsszel, Washington, akárki. Magyar közéleti előfordulása a nyílt levelet hivatásszerűen aláíró közíró/értelmiségi/civil/szakértő/jogvédő/stb. Most éppen a MostMi nevű civil izé mószerolna Merkelnél, mintha egyébként Angéla azért jönne Budapestre, hogy teljesítse Schilling Árpiék három kívánságát (Fékegyensúlyokat, Bázisdemokráciát, Orbántakarodást!).

Egyébként érthető Schillingék frusztráltsága. Klasszikus toposz ballibéknél, hogy Orbán meg úgy az egész Fidesz mucsai és nem szalonképes a fejlett nyugaton, és teljes elszigeteltség van, amiből csak akkor tudnak kilépni a magyarik, ha haladó demokraták vannak kormányon. Erre jön Merkel. Orbánhoz. Kénytelenek rászólni Merkelre, hogy itten nincs demokrácia, szóval jobb, ha tudja, kivel is ül le kávézni.

Akkor most következzék az én nyílt levelem:

Kedves MostMi!

Ha nyílt levelet írtok Angela Merkelnek, akkor azt érdemes németre lefordítva elküldeni neki, mert nem valószínű, hogy titeket nézeget, ha nagyritkán fellép a facebookra.

Tisztelettel,
Megalomán Mongúz

www.tutiblog.com

 

Mielőtt a hírlevélből megnéztem, sejtettem már, hogy csak a Jobbik merte észrevenni az ukrajnai behívók...
2/3/2015 2:56:05 PM


Mielőtt a hírlevélből megnéztem, sejtettem már, hogy csak a Jobbik merte észrevenni az ukrajnai behívók etnikai aránytalanságát, egy amúgy is jogtalan és erkölcstelen, cionista célokat szolgáló háborúba kifejezetten golyófogónak viszik a magyarokat. Amúgy az ukránokat is, lévén a besorozás maga állami erőszak!

"Az országos átlag több mint kétszeresét hívják be Kárpátaljáról az ukrán hadseregbe - derül ki egy ukrán hírportál összeállításából. A jelenségre Szávay István országgyűlési képviselő hívja fel a figyelmet. Naná, hogy megint csak a Jobbik tiltakozik."

http://alfahir.hu/ketszer_annyi_embert_hivnak_be_karpataljarol_mint_mashonnan

Az országos átlag több mint kétszeresét hívják be Kárpátaljáról az ukrán hadseregbe - derül ki egy ukrán hírportál összeállításából. A jelenségre Szávay István országgyűlési képviselő hívja fel a figyelmet. Naná, hogy megint csak a Jobbik tiltakozik.
Az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta mantraként hajtogatja a kijevi vezetés, hogy a háború terheiből az ország minden nemzetisége számarányának megfelelően veszi ki részét, a sorozás nem fogja aránytalanul érinteni a kisebbségeket. A magyar kormány ezt puszira el is hitte nekik, és azóta Budapest is ezt szajkózza minden aggódó kérdésre válaszul. A Karpatskij Objektiv nevű ukrán portál tegnap közzétett sorozási statisztikái azonban azt mutatják: a kárpátaljai magyarok bizony golyófogók lehetnek a háborúban.

A portál sorra veszi az ukrajnai megyék sorozási adatait (már, ahol rendelkezésre áll ilyen statisztika). Az összeállításból kiderül, hogy az 1,2 milliós Kárpátalja megyéből 2500 fiatalt rántanak be a seregbe, ez a lakosság 0,24%-a. Ugyanez az arány országosan 0,11%. Vagyis a magyarok által is lakott régióból arányosan több mint kétszer annyi embert hívnak be, mint máshonnan. Hasonlóan magas arányszámot csak a nyugat-ukrajnai Voliny megyében találunk, ahol viszont a lengyel kisebbség van jelen.
Néma asszisztálás
A megdöbbentő számok egyelőre csak a Jobbiknak tűntek fel. A jelenségre a párt alelnöke, Szávay István hívta fel a figyelmet pénteki közleményében. A politikus felháborítónak nevezi, hogy Szijjártó Péter mai kárpátaljai látogatásán is csak azt tudta megismételni: reméli, hogy a magyarok számaránya nem lesz aránytalan mértékű. "Egyértelművé vált, hogy még ez is csak hiú ábránd" - szögezi le Szávay.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (amelynek elnöke, Brenzovics László Porosenko elnök listáján került be az ukrán törvényhozásba), azt állítja, ő nem szavazta meg a sorozást. Ám nem teljesen mond igazat.

Szávay István közleményében emlékeztet: a KMKSZ vezetője nem vett részt a sorozásról zajló szavazáson, holott az ukrán parlament honlapja szerint az ülésen jelen volt. A politikus úgy véli, "Brenzovics László nem merte a magyarság védelmében megnyomni a 'nem' gombot", a KMKSZ pedig "megtéveszti a teljes helyi magyarságot". Petro Porosenko frakciójának tagjaként nem lehet a magyarság érdekeit képviselni, nem lehet valaki egyszerre a magyarságot elnyomó ukrán hatalom és a magyar közösség képviselője - hangsúlyozza a Jobbik alelnöke.

A KMKSZ verziójával tényleg nem stimmelhet valami, ugyanis Darcsi Karolina, a szervezet kommunikációs titkára azóta már törölte azt a Facebook posztját, amelyben arról számolt be, hogy "a mi képviselőnk nem szavazta meg a sorozást".

A képviselő emlékeztet: korábban őket vádolták hangulatkeltéssel, de "napról napra egyértelműbbé válik, hogy az a forgatókönyv valósul meg, melyet megjósoltunk." Felszólítja a KMKSZ-t és a magyar kormányt, hogy "hagyjon fel végre a magyarok frontra hurcolása melletti néma asszisztálással". Miközben Szijjártó Péter és Brenzovics László az arányos sorozással is elégedett, addig a Jobbik azt követeli a kormánytól, hogy egyetlen magyart se áldozzanak fel az idegen háborús érdekek oltárán. Ez nem a magyarság háborúja! - zárul a közlemény.

 

Ukrajnai banditakormány elleni szankciók helyett a cionisták még fel is fegyverzik ezeket a gyilkosokat...
2/2/2015 4:31:45 PM

Ukrajnai banditakormány elleni szankciók helyett a cionisták még fel is fegyverzik ezeket a gyilkosokat. Nincsenek elveik. Bárki megfelel a háttérhatalomnak, csak az oroszok ellen legyen. ilyen megfontolásból hozta létre még a hetvenes években az Al - kaidát usrael, Afganisztánban.

Ortodox pópákat bántalmaznak, templomokat gyújtanak fel az ukrán puccskormány hordái

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=81715

2015. február 02. 16:14 Hunhir.info

Az orosz anyaegyház fensőbbségét elismerő pápákat ítéltek halálra távollétükben, és az egyház 15 temploma teljesen megsemmisült a támadásokban – hívta fel a figyelmet Kirill pátriárka. Az ukrán puccskormány katonái papokat, hívőket gyilkolnak meg, a toleráns és demokratikus nyugat szemet huny a a terrorcselekmények fellett. Bezzeg ha valami zsidó rabbit érne inzultus, a világ liberális fele őrjöngene az antiszemita bűncselekmény miatt.

Az egyházfő a Moszkvában kezdődő püspöki tanácskozást megnyitva közölte, tudomására jutott, hogy ukrajnai ortodox (az orosz anyaegyház fensőbbségét elismerő) pópákat megfenyegettek, sőt egyeseket "távollétükben halálra is ítéltek". Legalább tíz pópáról van szó - tette hozzá.

Az orosz ortodox egyházfő azt mondta, hogy "azokban az (ukrajnai) régiókban, amelyekben nyugat által pénzelt ás eszköznek használt fegyveres bandák a legaktívabbak, vandalizmusra, templomégetésre is sor került, és vallások, valamint nemzetiségek közötti gyűlölködést szító röplapokat is terjesztettek". Csak a donyecki és a horlivkai püspökség területén több mint 60 ortodox templomban keletkeztek károk, és ezek közül több mint 15 teljesen megsemmisült. Olyan esetek is voltak, amikor mise közben érte a belövés a templomot, és hívők, valamint papok haltak, illetve sérültek meg a támadásban.

Három ortodox pópa is életét vesztette Délkelet-Ukrajnában a fegyveres összecsapások következtében. Az ukrajnai ultrasovén eunácik pedig több papot megvertek, és erőszakot alkalmazva vallatták őket.

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions