width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014. dec. 4.

2014. december 4., csütörtök

Kormányt alázó HOAX ( álhír ) ma már 30000000 megosztásnál tart... Azok hamisítványa a sztori, akik hatalmon tényleg megtennék ezt - a szociÁLliberálisoké. Akik másokat vádolnak saját bűneikkel.

Azok hamisítványa a sztori, akik hatalmon tényleg megtennék ezt - a szociÁLliberálisoké. Akik másokat vádolnak saját bűneikkel.

De honnan törölték le? Sehonnan, eleve így került ki elsőre, húha üldöz a csúnya Fidesz és cenzúráznak. Vagy Aliz Vaszlovik "works at BEST TV", vagy Gábor Vizi, marha sokan megosztották kettejüktől ezt a hamisítványt. De lehet más liberálmédiás is. négy negyvennégy Csak tiszta forrásból, nem mind igaz ami Orbánozás. :P

Kormányt alázó HOAX ( álhír ) ma már 30000000 megosztásnál tart...

Ott a gond ezekkel a nagy leleplezésekkel, ha már megosztotta a nagyon nagy felháborodásában ... BDSKVSTNT akkor miért nem merte beleírni, melyik önkormányzatnál történt ez a galád eset.
És itt ebben a pillanatban bukik meg a sztori!
De megígérjük, ha tényleg igaz lesz a mese, és valóban igaz lenne az ételosztást akadályozó kormány gonoszsága, mi azt is lehozzuk.
Várjuk tehát azt a bátor embert aki bizonyítja ezt!

Soha többé Liberális + Baloldalt

"Gábor Vizi 7 órája Letörölték a posztot. Én azért kirakom. Olvassátok!!! 41 perce · Hát ez. HÁT EZ!!!!! Ilyen nincs a földön. Idén karácsonykor valami igazán jót akartam csinálni. Segíteni több száz, vagy akár több ezer embernek, ha még csak egy kis ideig is, de legalább segíteni nekik, karácsony idején. Mivel ételkiszállító cégem van és rendelkezésemre áll egy egész konyha, így adta magát, hogy idén karácsonykor bizony étel osztást fogok szervezni valamelyik nagyobb budapesti téren az arra rászorulóknak. Megszületett a döntés és elkezdtük szervezni az ételosztást. Mindenki tette a dolgát, beszereztünk mindent ami szükséges, hogy ez megvalósulhasson. A konyhával lebeszéltük, hogy milyen levest fogunk adni milyen főétellel, már az alapanyagokat is megrendeltük, így hát nem maradt más hátra, mint területfoglalási engedélyt kérnünk. Bemegyek az önkormányzathoz a szükséges papírokért és itt valami olyan történt, amit egészen egyszerűen még most sem vagyok képes feldolgozni. Kitöltöm a területfoglalási engedélyhez szükséges igénylőlapot, befizetem hozzá az illetéket is és beadom a papírokat az ablakon, mire a nő megkérdezi, mihez szeretnék engedélyt kérni? Mondom ételt szeretnénk osztani, erre a nő a következőket mondja. „FIATALEMBER. NEM FOG ÉTELOSZTÁSHOZ ENGEDÉLYT KAPNI JOBB HA ELŐRE SZÓLOK, MERT A KORMÁNY NEM AKARJA, HOGY AZ EMBEREK ANNYI SZEGÉNY EMBERT LÁSSANAK AZ UTCÁN EGY HELYEN" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azt a BDSKRVSTNT. - Ez most valami vicc vagy teljesen komoly? Kérdezem a nőt. - Ezt kaptuk utasításba. Nem adhatunk ki engedélyt ételosztáshoz köztereken. Itt azért kellett pár perc amíg magamhoz térek, de tovább kérdezek. - Minden feltételnek és előírásnak megfelelünk. Mi alapján fogják elutasítani a kérelmünket? - Nem utasítják el fiatalember, hanem elnapolják a döntést határozatlan ideig. Tehát hadd összegezzem. Az önkormányzat nem ad területfoglalási engedélyt karitatív ételosztáshoz még akkor sem, ha minden feltételnek, szabályozásnak, és előírásnak megfelelünk, mert a kormány nem akarja, hogy az emberek annyi szegény embert lássanak az utcákon. És itt padló és azt mondom, ilyen ország pedig nincs. Magyarországon az egészséges demokrácia több sebből vérzik és a döntések, amik az elmúlt években születtek erősen megkérdőjelezhetőek, ezzel mindenki tisztába lehet, akik csak minimálisan követik a híreket, BBC normatívákat a közmédiában már meg sem említem. Na de hogy intézményes keretek között akadályozzák meg az elesettek és a rászorultak megsegítését azok számára, akik ha csak egy kicsit is, akár csak egy tál meleg étellel is, de segíteni szeretnének azokon akinek ez igen is sokat jelentene, na az már tényleg kurvára túl megy minden határon. Én ezt egyszerűen még most sem hiszem el, hogy ez megtörténhet. Nem csak Európa közepén, hanem bárhol máshol a világon"

Békemenet résztvevői - milla, haha, álcivilek erőszakos szélsőliberális ballibbant tüntetői, verekedés az első Békemeneten 2012-ben, magyarverés Nem civil, nem nemzeti, nem szociális, nem magyar az, aki ilyet tesz, mint ez a garázda zsidó. Zsindex fórumon nevettek rajta, ha nem éppen helyeselték a megverését, hát ezért kell a legundorítóbb ballib média genyáinak minden memzeti érzelműek általi eseményről kárunkra ferdítve tudósító, hírhamisító, "partizánkodó" - spicliskedő patkányait hasonló elbánásban részesíteni, és akkor még az egyéb, hvg szakdolgozat típusú trollkodásaikról, karaktergyilkolászásaikról és hülyegyerek szintű trollkodásaikról szó se esett. Se ész, se szív, se felelősség se gerinc, bátor és szemtelen népellenesség "majd az usa és az eu úgyis megvéd" = balliberális politikusok, neolib álszakértők, zsidómédiások nemzetellenes kasztja. Az viszont biztos, hogy valódi rendszerváltás jön, nem fülkeforradalom - hanem társadalmi. És nem lesz még egy 1989, hogy futni hagyjuk

Békemenet résztvevői - milla, haha, álcivilek erőszakos szélsőliberális ballibbant tüntetői, verekedés az első Békemeneten 2012-ben, magyarverés

Nem civil, nem nemzeti, nem szociális, nem magyar az, aki ilyet tesz, mint ez a garázda zsidó :

Zsindex fórumon nevettek rajta, ha nem éppen helyeselték a megverését, hát ezért kell a legundorítóbb ballib média genyáinak minden memzeti érzelműek általi eseményről kárunkra ferdítve tudósító, hírhamisító, "partizánkodó" - spicliskedő patkányait hasonló elbánásban részesíteni, és akkor még az egyéb, hvg szakdolgozat típusú trollkodásaikról, karaktergyilkolászásaikról és hülyegyerek szintű trollkodásaikról szó se esett. Se ész, se szív, se felelősség se gerinc, bátor és szemtelen népellenesség "majd az usa és az eu úgyis megvéd" = balliberális politikusok, neolib álszakértők, zsidómédiások nemzetellenes kasztja.

Az viszont biztos, hogy valódi rendszerváltás jön, nem fülkeforradalom - hanem társadalmi. És nem lesz még egy 1989, hogy futni hagyjuk sőt újra hatalomra engedjük jutni a régi rossz rendszer vezéreit és fenntartóit, haszonélvezőit, kádereit és főleg lelkes önkéntes kápóit!

Amúgy egy ilyen neolibó nulla emberileg még sokkal rosszabb, mint egy régi komcsi, üres héjak : abszolút nihil, cinizmus és cionizmus jellemző rájuk. Semmit sem tisztelnek, bezzeg ha őket bírálják, és van miért JOGOSAN, akkor kurva nagy lesz az öntudatuk máris.

Szentmihályi Szabó Péterre és feleségére támadt a balliberális csőcselék az Opera előtt (kommentárral)

2012 01. 04.

http://kitartas.net/2012/01/04/szentmihalyi-szabo-peterre-es-felesegere-tamadt-a-balliberalis-csocselek-az-opera-elott innen, ha eltűnne

Az író a feleségével igyekezett az új alaptörvény tiszteletére rendezett gálaestre, amikor a kormány ellen tüntető "civilek" nekik estek, és leköpték, megverték, megrugdosták az idős párt.

„A Nagymező utca felől próbáltuk megközelíteni az Operát, de amikor a tüntetők felismertek, elállták az utunkat, lökdösni, taszigálni kezdtek, és jól hátba vágtak. Mikor letépték rólam a kabátot, és meglátták, hogy szmoking van rajtam - vagyis hogy az ünnepségre igyekszünk -, vérszemet kaptak a megvadult támadók, és még a feleségemet sem kímélték, megrugdosták őt. Folyamatosan szórták ránk a minősíthetetlen szitkokat, azt ordibálták, hogy hazaárulók vagyunk - mesélte a történteket Szentmihályi, aki felháborítónak tartja, hogy senki sem kelt a védelmükre.

Támadóink egyébként azok voltak, akiket a szocialista párt rendezvényein általában látni lehet" - tette hozzá.

A brutális támadás után a rendőrség diadalittas közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy a rendezvényen "atrocitás nem történt". Az incendensről a baloldali közszereplőket ért legkisebb inzultusra is azonnal reagáló hazai média nagy többsége nem adott hírt - ellentétben a "szélsőjobboldaliaknak" bélyegzett ellentüntetők akciójáról, amelyről még a The New York Times sem mulasztotta el megjegyezni, hogy "félelmet keltett".

echotv.hu nyomán barikad.hu

Kitartás.hu kommentár: Ott tartunk, mint a Weimari köztársaság az 1920-as években. Nincs közbiztonság, a gazdaság csődben, az utcán pedig vörös csőcselék garázdálkodik. Miközben az idősek nyugdíját és a fiatalok jövőjét féltő szólamokat kiabálnak és "demokráciát" követelnek, az öklük ártatlan járókelőkön csattan. Hol van a mai kor SA-ja, hogy szétkergesse a gyülevész patkányokat?

- Kitartas.hu azaz Kitartas.net -

Soros György tízmillióiból aggódhat a magyarországi demokráciáért, a sajtószabadságért, az ország jövőjéért, közhangulatáért és a hazai korrupció "elharapózásáért" az Átlátszó.hu, a K-Monitor, a Transparency International és a Political Capital. A fenti újságok és intézmények teljes egészében, vagy nagyobbrészt a Soros Györgyhöz köthető tízmilliós támogatásokból fizeti újságíróit, alkalmazottait - tudta meg a PestiSrácok.hu. A portál azok után fordult adatigényléssel a szóban forgó szervezetekhez, hogy kiderült, a hazai ellenzéket is előszeretettel támogató Soros tízmillióiból valósul meg az Átlátszós korrupciókutatás.

Soros civiljei magukra költik a tízmilliókat, miközben a CÖF önkéntes munkával
működik

Kategória: Hírözön Közzétéve: 2014. december 01. hétfő, 14:34 Írta: sinka

Soros György tízmillióiból aggódhat a magyarországi demokráciáért, a sajtószabadságért, az ország jövőjéért, közhangulatáért és a hazai korrupció „elharapózásáért" az Átlátszó.hu, a K-Monitor, a Transparency International és a Political Capital. A fenti újságok és intézmények teljes egészében, vagy nagyobbrészt a Soros Györgyhöz köthető tízmilliós támogatásokból fizeti újságíróit, alkalmazottait – tudta meg a PestiSrácok.hu. A portál azok után fordult adatigényléssel a szóban forgó szervezetekhez, hogy kiderült, a hazai ellenzéket is előszeretettel támogató Soros tízmillióiból valósul meg az Átlátszós korrupciókutatás.

A fotó a civil szervezetek képviselőinek és az Amerikai Egyesült Államok budapesti diplomatáinak tavaly októberi gödöllői találkozóján készült. Középen Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár-helyettes és M. André Goodfriend ideiglenes ügyvivő látható, az asztalnál (balról-jobbra) Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely jogásza, Pap Enikő, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség jogi szakértője, Ligeti Miklós, Transparency International Magyarország jogi igazgatója, Kádár András, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Szőnyi Andrea, a Zachor alapítvány vezetője (takarásban), Dombos Tamás, a Meleg Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat ügyvivője és Kapronczay Stefánia, a
Társaság a Szabadságjogokért elnöke ül. Fotó: MTI/Kovács Attila.

Az egyébként politikailag motivált, de magát „független" oknyomozó portálnak nevező Átlátszó tavalyi 41,76 millió forintos büdzséjéhez 22,9 millió forinttal járult hozzá a Soros György alapította Nyílt Társadalom Intézet (OSI), újságírókra összesen 24,2 milliót, jogászokra pedig 5,5 milliót költött az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. A portál tavalyi forrásainak 63 százalékát fordította az újságírók bérére.

A Political Capital a lap kérdésére elismerte: az OSI-tól kapott támogatást teljes egészében a munkabérek kifizetésére használták fel. A Political Capital nyomatékosította, sem közvetlenül, sem közvetve nem részesülnek állami támogatásban, nincs állami megrendelésük, és áttételesen sem kedvezményezettjei semmilyen közpénznek.

A K-Monitor arról tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t, hogy 2012-ben és 2013-ban egyaránt 80 ezer dollárnyi intézményi támogatást kaptak az OSI-tól.

A Transparency tavaly mintegy 126 millió forintnyi bevételt könyvelhetett el, amelyhez több mint 43 millió forinttal járult hozzá a a Soros György alapította Nyílt Társadalom Intézet. Érdekes az is, hogy a Transparency kimutatása szerint tavaly több mint 79 millió forintra rúgott a különböző támogatásokból kifizetett személyi költségük, amelyből 29,133 millió forintot a Soroshoz köthető pénzekből fizettek ki.

A PestiSrácok.hu tavaly azt is megírta, hogy az Átlátszó.hu-nak is jutott abból a nyolcszázmillió forintból, amit a Soros-hálózat prominenseinek közreműködésével a Bajnai Gordon Együtt2014 mozgalmához kötődő szervezeteknek osztogattak ki. Akkor ugyanis az derült ki a Heti Válasz tényfeltáró cikkéből, hogy gyakorlatilag ugyanaz a civil kör részesült az ismert spekuláns alapítványainak 472 millió forintos adományában, amely azután jót kaszált az úgynevezett Norvég Civil Alap nyári "makropályázatán" is. Utóbbin átszámolva 327 millió forintot szórtak szét a kormánybuktató segéderők között.

Soros György egyébként nem csak a Átlátszós korrupciókutatást szponzorálja. Ismert, az OSI az egyik legfőbb támogatója a Human Rights First amerikai jogvédő szervezetnek, amely augusztusban konkrét intézkedéseket fogalmazott meg a washingtoni döntéshozóknak a magyar kormány megbuktatására.

Mint korábban megírtuk, André Goodfriend amerikai ügyvivő úr támadja a Norvég Civil Alapot ellenőrző vizsgálatot, amelyet a KEHI illetékességből végez. Sőt, előre kimondja az ítéletet, talán mert a vizsgálat rávilágíthat bizonyos, az USA-ból és Norvégiából támogatott, civilnek nevezett szervezetek pártérdekű tevékenységére is. A magyar civil társadalom külföldről nem támogatott, önerőből dolgozó nagy többsége ma már világosanlátja, hogy egy tudatosan kialakított ex-lex diplomáciai helyzetről van szó, melyben Goodfriend úré a vezető szerep. - írja Csizmadia László a Civilösszefogás.hu-n.

S a külföldi oligarchák és a magyar ellenzék érdeke továbbra is azonos, nem véletlen hát, hogy újra formálódik az együttműködés. Csizmadia szerint ezeket a szálakat erősíti Soros György és a Clinton házaspár „civil" alapítványa, és a Norvég Civil Alap. Figyelemmel arra, hogy az USA-ban a demokrata párt van hatalmon, alappal feltételezhető, hogy a norvég támogatás nem önzetlen. Az USA kormányzó pártjával való barátság jól jöhet a norvég államnak, így a Clinton Alapítvány és a norvég állam közötti támogatási kapcsolat olyan összefonódás, amely önmagában motiválhatja az USA kormányát a Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlásra.

Ne feledjük - hangsúlyozza a CÖKA alapítója, hogy mindeközben „otthon", az Egyesült Államokban a törvényhozásig ért az ellenállás a külföldről érkező támogatások ellenőrizetlensége miatt. A republikánus képviselők olyan törvény előkészítésén dolgoznak, amely transzparenssé teszi az ilyen pénzeket. Hasonló tárgyú törvény megalkotását javasolta a magyar igazságügyi miniszternek a CÖF – CÖKA is. A magyar civil társadalom 80 ezer civil szervezetet számláló többsége nemcsak a gazdasági korrupciót veti el, hanem a közbeszédben eddig alig definiált „pártpolitikai érdekű" korrupciót is.

Érdemes összevetni, hogy miközben a Soros-galaxis civiljei saját fizetésükre költik a külföldről kapott pénz nagy részét, a baloldalon sokat támadott Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), azaz a CÖF és a Békemenet háttéralapítványa a szervezet közhasznúsági jelentése szerint egyáltalán nem fizet juttatást a vezetőknek, a munkát mindenki önkéntesen vállalja. Minderre nemrég Csizmadia László, a CÖKA alapítója, a Békemenet szervezője hívta fel a figyelmet.

Felhasznált források:

Zsíros fizetésekkel, Soros tízmillióiből aggódnak a korrupció miatt -
Pestisrácok.hu

Teljes egészében, vagy nagyobbrészt a Soros Györgyhöz köthető tízmilliós támogatásokból fizeti újságíróit, alkalmazottait az Átlátszó.hu, a K-Monitor, a Transparency International és a Political Capital – tudta meg a PestiSrácok.hu. Portálunk azok után fordult adatigényléssel a szóban forgó szervezetekhez, hogy kiderült, a hazai ellenzéket is előszeretettel támogató Soros tízmillióiból valósul meg az Átlátszós korrupciókutatás. Az egyébként politikailag motivált, de magát „független" oknyomozó portálnak nevező Átlátszó tavalyi 41,76 millió forintos büdzséjéhez 22,9 millió forinttal járult hozzá a Soros György alapította Nyílt Társadalom Intézet (OSI), újságírókra összesen 24,2 milliót, jogászokra pedig 5,5 milliót költött az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. A portál tavalyi forrásainak 63 százalékát fordította az újságírók bérére. A Political Capital kérdésünkre elismerte: az OSI-tól kapott támogatást teljes egészében a munkabérek kifizetésére használták fel.

PestiSrácok.hu

Soros György tízmillióiból aggódhat a magyarországi demokráciáért, a sajtószabadságért, az ország jövőjéért, közhangulatáért és a hazai korrupció „elharapózásáért" az Átlátszó.hu, a K-Monitor, a Transparency International és a Political Capital – tudta meg a PestiSrácok.hu, miután adatigényléssel fordult a szóban forgó szervezetekhez. Kérdéseinket azok után küldtük el az Átlátszónak, a K-Monitornak, a Transparencynek és a Political Capitalnak, hogy kiderült, mintegy 35 millió forinttal, pontosan 142 ezer dollárral támogatta a Soros György alapította Nyílt Társadalom Intézet (OSI) a négy szervezet „önkormányzati kampánymonitor" című kutatását. Soros-millióiból egyébként azt állapították meg, hogy „az önkormányzati kampánykorrupció is jobban teljesít az átláthatóságnál, (…) a Fideszt és jelöltjeit ugyanis sok száz millió forintot érő, közpénzből fizetett óriásplakát-kampány is segítette".

A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Intézet mélyen a zsebébe nyúl, ha magyar "civil" szervezetek támogatásáról van szó.

A PestiSrácok.hu a Transparency Internationalt, a Political Capitalt, a K-Monitort, valamint az Átlátszó.hu-t is megkereste és megkérdezte, hogy összesen mennyi Soros-forráshoz jutottak hozzá, és a támogatásból mennyit költöttek személyi költségekre, bérekre.

A Political Capital nyomatékosította, sem közvetlenül, sem közvetve nem részesülnek állami támogatásban, nincs állami megrendelésük, és áttételesen sem kedvezményezettjei semmilyen közpénznek. „A Political Capital bevételei teljes mértékben magyar vállalatoktól, illetve nemzetközi tudományos, kutatói támogatásokból, alapítványi adományokból származnak. Bevételeink egyik forrása az OSI, mely tavaly a Political Capital munkatársai által végzett kutatómunkát összesen 7 942 815 forinttal támogatta. Mivel ezen összeg munkabérként került kifizetésre, intézetünk ennek csaknem felét, 49,03 százalékát, 3 894 362 forintot adók és járulékok formájában befizette az államkasszába. A támogatásokat minden esetben a Political Capital kutatási programjaira fordítjuk, a felhasználásról a finanszírozó részére szigorúan ellenőrzött elszámolást készítünk" – írta válaszában a Political Capital.

A K-Monitor arról tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t, hogy 2012-ben és 2013-ban egyaránt 80 ezer dollárnyi intézményi támogatást kaptak az OSI-tól. „A K-Monitor ezenkívül idén a TI Magyarországgal és az atlatszo.hu-val, illetve a Politcal Capital Intézettel közösen két projekttámogatást nyert el. Az őszi, önkormányzati választásokhoz, illetve az önkormányzati korrupció elemzéséhez kapcsolódó projektből 27 ezer dollár a K-Monitor része. Ebből 15 ezer dollárt a tervek szerint bérekre, 10 ezer dollárt előfizetésekre és szolgáltatások vásárlására, nagyjából 2 ezer dollárt pedig kommunikációra, technikai felszerelésre fordítunk. A projekt 2015 tavaszán ér véget, ezért nem készült még beszámoló" – tájékoztatta portálunkat Csikós Judit, a K-Monitor pénzügyi vezetője, aki azt is elárulta, a szervezetnék három főállású és két részmunkaidős, félállású alkalmazottja van, előbbiek egységesen nettó 192 570 forintot keresnek, utóbbiak ezen összeg felét vihetik haza.

Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója a PestiSrácok.hu kérdéseire küldött válaszában nem írta le konkrétan, hogy mennyi támogatást nyertek az OSI-tól, és ebből mennyit fordítottak munkabérre, hanem arra hívta fel a figyelmünket, hogy minden általunk kért adatra rátalálunk a honlapjukon. Rákerestünk és kiderült, a Transparency tavaly mintegy 126 millió forintnyi bevételt könyvelhetett el, amelyhez több mint 43 millió forinttal járult hozzá a a Soros György alapította Nyílt Társadalom Intézet. Érdekes az is, hogy a Transparency kimutatása szerint tavaly több mint 79 millió forintra rúgott a különböző támogatásokból kifizetett személyi költségük, amelyből 29,133 millió forintot a Soroshoz köthető pénzekből fizettek ki.

A korrupció éterbekiáltása kormányellenes tüntetések sokaságát hívta életre.

Különösen érdekes és pikáns az Átlátszó PestiSrácok.hu-nak küldött válasza, amelyből egyértelműen kiderül, hogy Soros György milliói nélkül az Átlátszó nem létezne, vagy legalábbis „aprópénzből" működne. Az egyébként politikailag motivált, de magát „független" oknyomozó portálnak nevező Átlátszó tavalyi 41,76 millió forintos büdzséjéhez 22,9 millió forinttal járult hozzá a Soros György alapította Nyílt Társadalom Intézet (OSI), újságírókra összesen 24,2 milliót, jogászokra pedig 5,5 milliót költött az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. „2013-ban forrásaink 63 százalékát újságírók, 14 százalékát jogászok bérére fordítottuk, információtechnológiai kiadásokra 7 százalék, adminisztrációra, kommunikációra, utazásra 16 százalék jutott" – válaszolta a PestiSrácok.hu-nak Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője, az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Portálunk tavaly azt is megírta, hogy az Átlátszó.hu-nak is jutott abból a nyolcszázmillió forintból, amit a Soros-hálózat prominenseinek közreműködésével a Bajnai Gordon Együtt2014 mozgalmához kötődő szervezeteknek osztogattak ki. Akkor ugyanis az derült ki a Heti Válasz tényfeltáró cikkéből, hogy gyakorlatilag ugyanaz a civil kör részesült az ismert spekuláns alapítványainak 472 millió forintos adományában, amely azután jót kaszált az úgynevezett Norvég Civil Alap nyári "makropályázatán" is. Utóbbin átszámolva 327 millió forintot szórtak szét a kormánybuktató segéderők között. Mindez úgy történhetett meg, hogy a nemzetközi szerződések értelmében az uniós támogatások egyfajta kiegészítéseként funkcionáló Norvég Alap pénzosztó szervét a Soros Alapítványból jól ismert figurák szállták meg. Az Átltászónak az Asimov Alapítvány közreműködésével jutott 106 ezer eurónyi, mintegy 32 millió forintnyi közpénz, a támogatást a "watchdog módszertan továbbadása civilek és közéleti blogok számára" című projektre kapta a portál. Tehát egy teljességgel megfoghatatlan, erősen "lenyúlásszagú" feladatra ítélték oda a norvég adófizetők tízmillióit. A watchdog, azaz a közérdekű adatigénylés módszere ugyanis nem több, mint egy formanyomtatvány eljuttatása az állami szervekhez.

Soros György egyébként nem csak a Átlátszós korrupciókutatást szponzorálja. Ismert, az OSI az egyik legfőbb támogatója a Human Rights First amerikai jogvédő szervezetnek, amely augusztusban konkrét intézkedéseket fogalmazott meg a washingtoni döntéshozóknak a magyar kormány megbuktatására. Többek között javasolták azt is, hogy nyomásgyakorlás céljából az amerikai ügynökségek állítsanak össze anyagokat a magyar politikai és üzleti vezetőket érintő korrupciós ügyekről. Minden jel szerint tehát Washington előre megírt kottából, a Soros által szponzorált Human Rights First dokumentumából játssza le a kitiltási ügyet és a magyar nyomásgyakorlást.

Érdemes összevetni, hogy miközben a Soros-galaxis civiljei saját fizetésükre költik a külföldről kapott pénz nagy részét, a baloldalon sokat támadott Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), azaz a CÖF és a Békemenet háttéralapítványa a szervezet közhasznúsági jelentése szerint egyáltalán nem fizet juttatást a vezetőknek, a munkát mindenki önkéntesen vállalja. Minderre nemrég Csizmadia László, a CÖKA alapítója, a Békemenet szervezője hívta fel a figyelmet.

A címlapfotó a civil szervezetek képviselőinek és az Amerikai Egyesült Államok budapesti diplomatáinak tavaly októberi gödöllői találkozóján készült. Középen Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár-helyettes és M. André Goodfriend ideiglenes ügyvivő látható, az asztalnál (balról-jobbra) Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely jogásza, Pap Enikő, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség jogi szakértője, Ligeti Miklós, Transparency International Magyarország jogi igazgatója, Kádár András, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Szőnyi Andrea, a Zachor alapítvány vezetője (takarásban), Dombos Tamás, a Meleg Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat ügyvivője és Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért elnöke ül. Fotó: MTI/Kovács Attila.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Hiába találnak ki újabb technikákat, megoldásokat, (pl., a civilnek álcázott látszólag semleges csoportok) előbb-utóbb ki fog borulni a bili. A hazaárulók ki fogják húzni a gyufát. A liberálisoknak csúfolt szarháziakat újra és újra el fogják zavarni az emberek. Nincsen avval semmi gond, ha támogat valaki egy portált, egy civil, vagy annak mondott szerveződést csak a kettő közt van kis különbség. A PS. támogatása a kétharmad, valamint az ellenzéki szavazók egy részének helyeslésével találkozik. A cikkben említett szervezeteket pedig ez a világ nagy részén persona non grata felforgató és/vagy idegen kormányok pénzelik. Mielőtt újra előkerülne, hogy Orbán is elfogadta az ösztöndíját (ha jól emlékszem 1 évig) érdemes visszatekinteni. Egyrészt ki a franc ismerte ki akkor Soros szándékait? Másrészt rendszerváltáskor az értelmiség jó része szívesen választotta az akkor két pofára kommunistázó szabad demokratákat. Az Antall kormány megalakulását követően nagyon hamar kiderült, hogy az anyatejjel magukba szívott liberalizmus gyorsan elillant és egy militáns, nagypofájú kizárólag a saját pecsenyéjét sütögető, az országot a csőd szélére juttató párt maradt. Olyanok, akik a legtöbbet tették az ország kiárusításáért, leamortizálásáért. Na ebből a liberalizmusból nem kér senki. Nyilván sem ők, sem a slepp egy része nem szívesen esett ki a pixisből, s ez a tartóiknak sem vágott egybe az akaratával.
Minden olyan lépést támogatok, ami a hazai kis és nagy vállalkozásokat, a „Haza szekerének tolóit" támogatja és semmit nem, ami idegen érdekek és egy szűk kisebbség érdekeit szolgálja. Szükség van nagyon a civil szférára, lenne/van sok feladat. De nem a Soros féle megélhetési bér-jajongókra. Azokra akiket ráadásul idegen kormányok is használnak saját céljaik érdekében…

-------------------------------------------------------------------------------------------


Csizmadia László: Amerikai western - Civilösszefogás.hu

A „demokraták" rájöttek, komolyabb „civil támogatás" kell, mert a társadalom szilárd támasza a kormánynak

Csizmadia László – 2014.11.20. 01:47 –

Egy korántsem csendes amerikai hónapok óta borzolja a magyar civil társadalom idegeit azzal, hogy az országgyűlési választásokon vesztes pártok és álcivil szervezeteik mellé sorakozva a fennálló demokratikus rend fellazítására törekszik.

Valószínűleg előre megírt és más országokban már bevált forgatókönyvből dolgozik, melyet az Egyesült Államok demokrata párti főtaktikusai raktak össze. Gondoljunk csak az úgynevezett „arab tavaszra" vagy a cseh kormány tavalyi megbuktatására.

A visszatérő motívum a célba vett országot elárasztó korrupció megszellőztetése, amelyet azonnal továbbvariálnak az ellenzéki politikusok és a kormánybuktatásban érdekelt „civil" szervezetek. Könnyen kiismerhető módszer, mégis tuti zavart okoz, mert mindig van nehezebb helyzetű társadalmi réteg, amely a kormány ellen hergelhető, különösen Európa közép-keleti felén.

Ugyanígy létezik a korrupció is minden társadalomban, helytől és időtől függetlenül, mióta ember ember fölött hatalmat gyakorol. Magyarország sem kivétel, statisztikailag a középmezőnyben vagyunk. Nyilvánvaló, hogy e téren nulla a tolerancia, és nemcsak szavakban meghirdetve, de intézkedésekkel hitelesítve, a cselekvés mezején is. A magyar miniszterelnök többször nyilatkozott az ügyben, készen arra, hogy konkrét támpontok alapján konkrét lépéseket tegyen.

De hogyan segíti az Egyesült Államok a magyarországi korrupció elleni harcot? Az előzményekhez tartozik, hogy nagykövet helyett, mint egy csomagot, itt hagyta nekünk ügyvivőjét. Goodfriend úr politikai felelőssége – mintegy véletlenül – messze nem azonos egy regnáló nagykövet státusával. Leegyszerűsítve: különösebb nemzetközi jogi bonyodalmak nélkül, egy „bocsi"-val elmozdítható.

Az ügyvivő szorgalmas ember, kifejezetten rátermettnek is mondhatnánk. Végighaknizza a magyar politika összes színpadát, énekel zongorakísérettel, az irányadó trend szerint. Mostanában az „unortodox diplomáciai magatartás" járja, és ebbe tényleg minden belefér. Az Egyesült Államok ügyvivőjének vajon tényleg ott a helye az „Orbán takarodj" főmondanivalójú tüntetésen, amely a felvonulók részéről erőszakba és garázdaságba fordul? Nem azt üzeni Goodfriend úr jelenléte, hogy: „Hadd szóljon, ami belefér, Amerika veletek van, gyerekek!"

Nap mint nap nyilatkozik a médiában, nyomja a korrupciós vádakat, kever és kavar. Összecseréli a kormánytagot és kormánytisztviselőt, hol ez a korrupt, hol az – honnan is tudná egy vezető diplomata, mi a különbség? Bizonyíték nincs, „nem áll módjában", „a kormány úgyis tudja, miről van szó", és így tovább. Lényegében számon kéri egy jogállamtól, hogy nem indít büntető eljárásokat kellő mennyiségű bizonyíték hiányában. A kabátlopás esete, ezt is régen kitalálták már. Egy kis méreg a közvélemény amúgy is zavaros vizébe, kezdjetek vele valamit, magyarok.

Ide tartozik a norvég civil támogatások témája is. Az ügyvivő úr támadja a Norvég Civil Alapot ellenőrző vizsgálatot, amelyet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) illetékességből végez. Sőt előre kimondja az ítéletet, talán mert a vizsgálat rávilágíthat bizonyos, az Egyesült Államokból és Norvégiából támogatott, civilnek nevezett szervezetek pártérdekű tevékenységére is.

A magyar civil társadalom külföldről nem támogatott, önerőből dolgozó nagy többsége ma már világosan látja, hogy egy tudatosan kialakított ex-lex diplomáciai helyzetről van szó, melyben Goodfriend úré a vezető szerep.

Nem véletlen, hogy helyből a diplomáciai védettségre hivatkozik, amint fel meri vetni valaki, hogy a tudomására jutott bűncselekményt a hatóságok felé neki is jelentenie kell. Könnyű magas lóról osztani az igét obligón kívül, és odalökni egy kétharmad országnyi civil közösségnek, hogy olvasgassák a bécsi egyezményt.

Csakhogy józan esze a civilnek is van. „Míg nincs hulla, gyilkosság sincs." Amíg nincs adat, amely konkrét cselekményhez vagy konkrét személyhez vezetne, büntető eljárás nem indulhat. Ha nem ismerjük a bűncselekményt, vádat sem emelhetünk. Vagy a „demokratikus világ" azt várná a szerinte diktatúra alatt nyögő Magyarországtól, hogy tegye félre a szabadságjogokat, felejtse el az ártatlanság vélelmét, és bemondás alapján helyezzen vád alá magyar állampolgárokat?

Öntsünk tiszta vizet a méregpohárba! Az Obama-kormány úgy döntött, hogy nyomást kell gyakorolni Magyarországra, és André Goodfriend a végrehajtó. Szövetségi viszony, barátság most érdektelen. „Veszély, veszély!", az Orbán-kormány nyílt kiállása a szuverenitás és a magyar érdekek mellett nehogy példaként szolgáljon más államok vezetői számára.

Azon kellene inkább elgondolkodni, hogy miért meri ezt fölvállalni a magyar miniszterelnök? Nagyon egyszerű: mert Magyarország többségi civil társadalma mögötte áll. Van egy civil közösség, amely képes arra, hogy egységesen kiálljon a saját értékeiért, és ezzel ország-világ nyilvánossága előtt eloszlassa a regnáló kormány demokratikus beágyazottságát illető kételyeket. Nem véletlen, hogy André Goodfriend hivatalos tárgyalásán „problémásnak" tartotta a kétharmados parlamenti többséget. Van olyan politikai tankönyv, amely szerint a kétharmados többség már diktatúra? Én inkább úgy látom, hogy sokaknak kellemetlen a nemzeti egység. Bizonyos érdekek számára kezelhetetlen, mert pénzzel nem megvehető, és alkalmatlan terep a demokrácia export-importjára. Egy politikailag megosztott, az Egyesült Államok demokrata pártjának köldökzsinórjához megtérő magyar társadalom persze ideális lenne. Az atomjaira hullott politikai ellenzéket támogatni, amely életképtelen külső segítség nélkül, nagyhatalmi szempontból sokkal előnyösebb.

Ezek az amerikai demokrata párt Magyarországgal kapcsolatos valós problémái. De ettől mi itt vagyunk, és sokat tanultunk az elmúlt huszonöt év alatt. Nem hull manna az égből, és ami kívülről jön, annak ára van.

És nemcsak a szabad választás lehetősége a demokrácia záloga. Azonos súllyal esik a latba a szubszidiaritás elvének betartása. Minden demokratikus rendszernek meg kell hagyni azt a mozgásteret, amelyben a szabad választások értelmet nyernek, és amelyben a választók érdeke kézzelfoghatóan érvényesül.

Az állampolgárok az elmúlt öt évben ötször döntöttek az Orbán-kormány mellett. Az ellenzékbe szorult, neoliberális és posztkommunista pártocskák elsöprő vereségéhez nem valamely elvont ideológia, hanem az ország kiárusításának ténye szolgáltatott alapot. A nemzeti vagyont áron alul privatizálták, behozhatatlan előnyt biztosítva ezzel a multinacionális vállalatoknak és bankoknak. A zsebeket azóta is húzza a rejtett külföldi számlákon vagy offshore cégekben parkoló Júdás-pénz. A külföldi oligarchák és a magyar ellenzék érdeke továbbra is azonos, nem véletlen hát, hogy újra formálódik az együttműködés.

Ezeket a szálakat erősíti Soros György és a Clinton házaspár „civil" alapítványa, és a Norvég Civil Alap. Figyelemmel arra, hogy az Egyesült Államokban a demokrata párt van hatalmon, joggal feltételezhető, hogy a norvég támogatás nem önzetlen. Az Egyesült Államok kormányzó pártjával való barátság jól jöhet a norvég államnak, így a Clinton Alapítvány és a norvég állam közötti támogatási kapcsolat olyan összefonódás, amely önmagában motiválhatja az Egyesült Államok kormányát a Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlásra.

A magyar politikai életbe történő beavatkozás persze nem ma kezdődött. Clinton és Soros a választások előtt Bajnai Gordont szemelte ki a miniszterelnöki feladatra. Bajnai kreált „civil" szervezete Haza és Haladás Alapítvány néven megalakult, amelyet azután bőséges anyagi juttatásokban részesítettek. De Bajnai elindítása kevésnek bizonyult, a párttá alakult szervezet csúfosan megbukott. Az amerikai demokraták rájöttek, hogy komolyabb „civil támogatásra" van szükség az újraválasztott kormánnyal szembeni sikeres fellépéshez. A nemzeti érzelmű magyar civil társadalom túlságosan szilárd támasza a jelenlegi kormánynak, amely csak feljavított hatékonyságú „civil" ellenlépésekkel támadható.

Így került előtérbe a Magyarországon működtetett Norvég Civil Alap. A pénzosztó feladatra – figyelemre méltó esélyegyenlőtlenségre utaló „pályáztatást" követően – az Ökotárs Alapítványt jelölték ki az illetékesek. A pénzosztó apparátust mint bizalmi csapatot busásan pénzelik, a szervezet mérlege szerint milliós személyi juttatásokkal. Így hát nem véletlen, hogy a kenyéradó gazdákhoz lojális személyek minden erkölcsi gátlás nélkül finanszírozzák a „támogatásokból" a saját érdekeltségükbe tartozó szervezeteket. Az Ökotárs nem volt fukar a politikai ellenzék támogatásában. Magyarországon eddig még soha nem fordult elő, hogy egy civil alap támogatásra fordítható pénzéből mindössze 13 szervezet részesüljön, egyenként 30-50 millió forint dotációban. És a slusszpoén: a legaktívabb kormányellenes átvilágítók, az International Trancparency és a TASZ, 2013-as mérlegükben a Norvég Alaptól és a külföldről kapott támogatásokra vonatkozóan százmillió forint körüli személyi jövedelemre fordított összeget mutatnak ki. Itt jegyzem meg csendesen, hogy az e szervezetek által oly előszeretettel bírált CÖF-CÖKA vezetői egy fillért sem vesznek fel személyi juttatásként, az alapítvány a kezdetektől önkéntes munka révén működik.
Az Ökotárs Kehi általi ellenőrzését az Egyesült Államok ügyvivője és a norvég nagykövet azonnal illetéktelennek nevezte. Ma már tudjuk, hogy a vizsgálat eredményeként 61 ügyben született feljelentés bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

Ne feledjük, hogy mindeközben „otthon", az Egyesült Államokban a törvényhozásig ért az ellenállás a külföldről érkező támogatások ellenőrizetlensége miatt. A republikánus képviselők olyan törvény előkészítésén dolgoznak, amely transzparenssé teszi az ilyen pénzeket. Hasonló tárgyú törvény megalkotását javasolta a magyar igazságügyi miniszternek a CÖF –CÖKA is. A magyar civil társadalom nyolcvanezer civilszervezetet számláló többsége nemcsak a gazdasági korrupciót veti el, hanem a közbeszédben eddig alig definiált „pártpolitikai érdekű" korrupciót is.

A jelenség ma már világosan felismerhető, és csak a nyilvánosság ereje segíthet rajta, melynek révén a külföldről érkező civil támogatások eredete, célja és felhasználása egyaránt követhető. Ezért felszólítjuk mindazon civilszervezeteket, amelyek a Soros Alapítvány, illetve a Norvég Civil Alap vagy más külföldi szervezet finanszírozásában részesültek, hogy tegyék nyilvánvalóvá, milyen szerződéseket kötöttek, milyen célok teljesítésére kapták és fordították a támogatást, és ezért milyen juttatásokban részesültek. A CÖF-CÖKA egyetért a kormány azon törekvésével, hogy a korrupció megnyilvánulásaival szemben zéró legyen a tolerancia. Egyaránt ki kell zárni a gazdasági és a pártpolitikai célú vesztegetés minden formáját. Mert a film végén győz az igazság.

Bejegyzés Magyar Hírlap által

.

Magukra költötték a pénzt a manyupok, no és természetesen a tulajok extraprofitjára, amit kivettek a rendszerből. Mindamellett veszteségesen is működtek, Európa szerte! Az a baj, hogy eddig is működhettek e neolib pénznyeldék. Ami pénzeket ezek eltüntettek, azt nekünk adófizetőknek, a magyar államnak kellett kipótolnia! És mindenki adófizető Miként is zajlanak az adóelkerülések? Haszonkipumpálás az országokból. Az EU-USA szabadkereskedelmi megállapodás várható következményei. Magánnyugdíj-pénztári ügyek, a magánnyugdíjak valódi természete.

Magánnyugdíj-pénztári ügyek, a magánnyugdíjak valódi természete Háttér-Kép

Magukra költötték a pénzt a manyupok, no és természetesen a tulajok extraprofitjára, amit ! kivettek ! a rendszerből. Mindamellett veszteségesen is működtek, Európa szerte! Az a baj, hogy eddig is működhettek e neolib pénznyeldék. Ami pénzeket ezek eltüntettek, azt nekünk adófizetőknek, a magyar államnak kellett kipótolnia! És mindenki adófizető. :)

Miként is zajlanak az adóelkerülések? Haszonkipumpálás az országokból. Az EU-USA szabadkereskedelmi megállapodás várható következményei. Magánnyugdíj-pénztári ügyek, a magánnyugdíjak valódi természete.

http://www.echotv.hu/hatter-kep-2014-11-27-hatter-kep-2-resz

Bizalmatlansági indítvány a Juncker-bizottság ellen. Az indítványt euroszkeptikus pártok nyújtották be, miután oknyomozó újságírók néhány hete feltárták, hogy Luxemburg hosszú éveken át több száz nagyvállalatnak tette lehetővé, hogy más országokban keletkezett bevételek után az ott fizetendőnek mindössze töredékét fizesse be a nagyhercegségben adóként. Mi áll az egész ügy hátterében? Miért most? Mi is történt Juncker miniszterelnöksége alatt Luxemburgban?

http://www.echotv.hu/hatter-kep-2014-11-27-hatter-kep-1-resz

"Úgy folytatta, a szocialisták politizálásával azért is nagy bajok vannak, mert a kormánykritikán kívül láthatóan nincs tartalmi mondanivalójuk a választók számára. A civilek által kezdeményezett demonstrációkra próbálnak rácsatlakozni, és nem saját ügyekkel állnak elő. "Nincs koncepciójuk, a kommunikációjuk csak követi az eseményeket" - fűzte hozzá." Amikor ők kormányoztak, ellenük is tüntettek, amit ők helytelenítettek " a politika nem az utcára való" na meg ilyenek, egy gyurcsány idézet :

"Úgy folytatta, a szocialisták politizálásával azért is nagy bajok vannak, mert a kormánykritikán kívül láthatóan nincs tartalmi mondanivalójuk a választók számára. A civilek által kezdeményezett demonstrációkra próbálnak rácsatlakozni, és nem saját ügyekkel állnak elő. „Nincs koncepciójuk, a kommunikációjuk csak követi az eseményeket" – fűzte hozzá."

Amikor ők kormányoztak, ellenük is tüntettek, amit ők helytelenítettek " a politika nem az utcára való" na meg ilyenek, egy gyurcsány idézet :

„És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük." Az e szavak értelmezését firtató későbbi újságírói kérdésre azt válaszolta, „a gondolatmenet magáért beszél".

Tisztázatlan szocialista finanszírozás – Újabb korrupciós vádak az MSZP ellen, Gyurcsány Ferenc ellentmondásban

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/12/04/tisztazatlan-szocialista-finanszirozas-ujabb-korrupcios-vadak-az-mszp-ellen-gyurcsany-ferenc-ellentmondasban/

Tavaly októberben Gyurcsány Ferenc még arról beszélt egy pódiumbeszélgetésen, jobb nem tudni, hogy elnöki időszakában honnan érkeztek pénzek az MSZP-hez. Az áfacsalási ügy egyik szereplője, Dömény Zoltán vállalkozó naplóbejegyzésében azt írta, a Gyurcsány-kormányok alatti áfacsalások bevételének egy része az MSZP-hez került.

A szocialisták perrel fenyegetőznek.

„Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk" – szó szerint így fogalmazott Gyurcsány Ferenc tavaly októberben, egy pódiumbeszélgetésen. A Demokratikus Koalíció vezére 2007. február 24. és  2009. április 5. között volt az MSZP elnöke. A kijelentés után úgy árnyalt a bukott miniszterelnök, azt ő nem állította, hogy illegálisan kapott pénzt az MSZP, csak annyit mondott, jobb, ha nem tudjuk, honnan. Újságírói kérdésre, miért nem lehet megtudni, úgy válaszolt: „Tudhatják. Derítsék ki, találják meg!"

Lehet, ebben segítségünkre lesznek egy felvidéki vállalkozó, Dömény Zoltán kiszivárgott naplófeljegyzései. Ezekben azt írta, „a 2006-2008-as évben a Belar a.s., a Belagra Hustopece a.s. és az Agropodnik Trnava a.s.nek nem kifizetett takarmányok ára részben az akkori kormánypárt, az MSZP kasszájában landolt. Cserébe a M. Istvánhoz köthető Balaton Meat Kft. vissza nem térítendő juttatásokat kapott a magyar államtól". A Balaton Meat Kft. vágóhíd építésére 850 millió forintot kapott a Gyurcsány-kormánytól. A vállalkozó a napokban részletesen beszámolt a hatóságoknak az összességében tizennyolcmilliárdos áfacsalási ügyről. Eszerint 2009 és 2012 között egy szlovák–magyar cégláncolaton keresztül több ezer tonna gabonát utaztattak, megkárosítva a magyar és a szlovák költségvetést is.

Gyurcsány a napokban már arról beszélt, nem is tudott az MSZP-hez került pénzekről, a szocialisták pedig perrel fenyegetőztek. Közölték, soha semmilyen bűncselekményből származó forrás nem került hozzájuk, s aki ilyet állít, mutasson be bizonyítékokat, vagy vállalja a büntetőjogi felelősséget a megalapozatlan rágalmazásért, amiért „jogi úton fogunk elégtételt venni". A Fidesz szerint viszont, ha igazak ezek a hírek, a baloldalnak újabb korrupciós ügyekre kell választ adnia.

Huber Szebasztián, a Forum Politicum munkatársa lapunknak elmondta, Wieszt János volt XI. kerületi képviselő elítéléséből, Simon Gábor egykori elnökhelyettes titokzatos adó-visszafizetéséből és ebből az új ügyből is látszik: a szocialistáknak nehéz lesz megszabadulniuk a legkorruptabb párt címkéjétől. Emlékeztetett, egy, a tavaszi választás előtt készült felmérésből az derült ki, hogy a társadalom is így gondolja ezt, miközben az MSZP már négy éve nem kormányoz. „Újra magyarázkodásra, védekezésre kényszerülnek. Így teljesen hiteltelenül próbálják a kormányoldalra a korrupciós vádakat rábizonyítani" – magyarázta a szakértő.

Úgy folytatta, a szocialisták politizálásával azért is nagy bajok vannak, mert a kormánykritikán kívül láthatóan nincs tartalmi mondanivalójuk a választók számára. A civilek által kezdeményezett demonstrációkra próbálnak rácsatlakozni, és nem saját ügyekkel állnak elő. „Nincs koncepciójuk, a kommunikációjuk csak követi az eseményeket" – fűzte hozzá.

Pindroch Tamás

Igazolatlan hiányzás

A jelenlegi parlamenti ciklusban keddig összesen 151 szavazás volt, ebből a Demokratikus Koalícióhoz tartózó Gyurcsány Ferenc 144, Oláh Lajos 133 alkalommal nem vett részt a voksoláson – mondta el egy keddi sajtótájékoztatón Szilágyi György jobbikos képviselő, aki szerint morális válságot jelez, hogy vannak képviselők, akik azt a feladatot sem látják el, amiért a fizetésüket kapják. Felesleges ilyen képviselőket bejuttatni a parlamentbe – hangsúlyozta a politikus, aki arra szólította fel a kormánypárti képviselőket, hogy legalább a szavazásokra vonatkozóan alkossanak kötelező előírást. Az országgyűlési törvény kimondja: a képviselő joga és kötelessége, hogy kezdeményezően részt vegyen az parlament munkájában, elősegítse annak eredményes működését. Így kötelessége részt venni az Országgyűlés ülésein, továbbá annak a bizottságnak az ülésein is, amelynek tagja. A jogszabály azt is leszögezi, hogy a képviselő a parlament szavazásain köteles jelen lenni. Szankciókat ugyanakkor a törvény nem tartalmaz.
(BR)

A nagy szakértők gazdaságfejlesztési és társadalompolitikai üres ígéretei jussanak eszünkbe a szakértői kormányt követelő álbázisdemokraták, neolib fizetett megmondók, cccp pólós álbaloldali tüntetésszónokok megvezető fals dumáinak halaltán. A nagy szakértelem : multik, bankok kiszolgálása a nép és a természeti környezet kárára, az ember alulértékelése mint versenyképességi tényező, a nemzeti vagyon eladogatása. Ide vezet :

A nagy szakértők gazdaságfejlesztési és társadalompolitikai üres ígéretei jussanak eszünkbe a szakértői kormányt követelő álbázisdemokraták, neolib fizetett megmondók, cccp pólós álbaloldali tüntetésszónokok megvezető fals dumáinak halaltán. A nagy szakértelem : multik, bankok kiszolgálása a nép és a természeti környezet kárára, az ember alulértékelése mint versenyképességi tényező, a nemzeti vagyon eladogatása. Ide vezet :

"Bogár László: A bejövő százmilliárd dollár értékű külföldi tőke az elmúlt huszonöt év során közel harmincmilliárd dollárral több profitot vitt ki az országból, mint amennyi adót és bért hazánkban fizetett"

Bogár László: Washingtoni konszenzus

"A világot uraló globális hatalmi rend kialakulásának fontos mérföldköve az 1989 novemberében lezajlott konferencia."

"A világot uraló globális hatalmi rend kialakulásának fontos mérföldköve az az 1989 novemberében lezajlott konferencia, amelyet Washingtonban rendeztek meg, az Institute for International Economics nevű tekintélyes amerikai kutatóintézet szervezésében, és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) székházában. A konferencia anyagának közzétételére ugyan csak a következő évben került sor, de már az ülés befejeződése után hatalmas nyilvánosságot kaptak az ott megfogalmazódó elvek, ajánlások. Ezek „washingtoni konszenzus"-ként ismert elvek azóta is éles viták tárgyát képezik, és meghatározók az elmúlt negyedszázad neoliberális térnyerésének kapcsán. Sajátos szimbolikát kölcsönzött a konferenciának, hogy éppen a zárónap éjszakáján „omlott le" a berlini fal. A konferencia eredetileg a latin-amerikai országok súlyos adósságválságára próbált választ keresni. Az volt az alapvető célja, hogy olyan stratégiai szintű ajánlásokat fogalmazzon meg, amelyek biztosítékot nyújthatnak a hasonló válságok elkerülésére, és ezeket az országokat a sikeres és kiegyensúlyozott fejlődésre épülő pályára állíthatják.

A konszenzus tényleges hatása azonban messze túlnőtt ezeken a célokon, és végül is mindmáig szóló globális stratégiaként működik, amely főképp a közép- és kelet-európai országok számára vált döntő jelentőségűvé. E globális stratégia valóságos céljait éppen az a hármas jelszó fejezi ki, amelynek következetes alkalmazása okozta/okozza a kelet-európai rendszerváltások súlyos kudarcát. Ez a fejlemény annyira nyilvánvaló ma már, hogy legutóbbi globális jelentésében már az IMF is világossá tette, Kelet- és Közép-Európa az elmúlt negyedszázad során nem közeledett, hanem távolodott a Nyugat gazdag centrum-országainak társadalmi-gazdasági teljesítménymutatóitól, és a közeledésnek egyelőre esélye sincs.
A konszenzus hármas jelszava a „liberalizálj, deregulálj, privatizálj" parancsait foglalja össze. A liberalizálás és a privatizálás aligha igényel magyarázatot, a „deregulálás" azonban talán igen. Nos, ez a szintén latin eredetű szó arra utal, hogy az állam, ne csak a tulajdonosi szerepéről mondjon le – a privatizáció nyomán–, de minimalizálja a szabályozó szerepét is, tehát ne csak tulajdonosként, hanem szabályozóként is „vonuljon ki a gazdaságból" ahogyan azt a születőben lévő SZDSZ már akkor harsányan követelte. Sőt, lehetőleg semmiféle szabályozással ne korlátozza szegény globális tőkét, hisz ez csak „rontja" a piac, mint „tökéletes önszabályozó" rendszer hatékonyságát.

Ne szépítsük tehát, a washingtoni konszenzus nevű kezdeményezés valójában egy világméretű „államellenes összeesküvés" volt, ha nem is teljesen a megszokott büntetőjogi értelemben. Ebből az is kitűnik, hogy leginkább arra szolgált, hogy nagy erejű véleményhatalmi segítséget nyújtson azoknak a belső kollaboránsoknak, mint amilyen az SZDSZ is volt, akik ugrásra készen várták a lokális értékmezők kifosztásának kezdetét jelző „sípszót".

A liberalizálás általános jelszava főként azt próbálta elősegíteni, hogy Kelet- és Közép-Európa gyanútlan társadalmai valóban elhiggyék azt, hogy a piaci folyamatok teljes „felszabadítása" az ő érdeküket szolgálja. Holott logikailag könnyű belátni, hogy a piac „szabadsága" éppen a legnagyobb kezdeti előnyökkel rendelkező szereplők esélyeit fogja még inkább növelni, tehát éppen a verseny, a „szabad piac" ellen hat, és olyan monopóliumok megerősödését hozza magával, amelyek Kelet- és Közép-Európa országaiban a „szocializmus" állami monopóliumainál is nagyobb pusztítást vittek végbe. Vagyis a jelszó elterjesztése mögött valójában az a szándék húzódott meg, hogy a globalitás kényszerítő-hatalmi eszközeként működtetett transznacionális vállalatok minél gyorsabban átvegyék a teljes ellenőrzést a nemzetgazdaságok értékterei felett. És Magyarországon valóban ez is történt. A pénzügyi, banki, biztosítási, kereskedelmi, energetikai, távközlési, közlekedési, közműhálózataink meghatározó része a globális pénzhatalmi rendszer ellenőrzése alá került. Mindez öngerjesztő örvénylésként működik, hisz a leginkább neki kedvező liberalizálás a legnagyobb globális szereplők befolyását nemcsak egyszerűen tovább növeli, hanem egyúttal azt is lehetővé teszi számukra, hogy a potenciális versenytársaikat kiszorítsák, megsemmisítsék.

A bejövő százmilliárd dollár értékű külföldi tőke ennek nyomán az elmúlt huszonöt év során közel harmincmilliárd dollárral több profitot vitt ki az országból, mint amennyi adót és bért hazánkban fizettek, vagyis „hozam helyett viszem" alapon nem növelte, hanem csökkentette a nemzeti vagyonunkat. A gazdasági növekedés éves átlaga ezalatt a huszonöt év alatt az egy százalékot sem érte el, holott a tőkebevonás hivatkozási alapja éppen az volt, hogy ez majd gyorsítja a gazdasági növekedést. A munkahelyek száma másfél millióval csökkent, a reálbérek a hetvenes évek végének szintjére süllyedtek. Nagyjából ennyi a „liberalizálj, deregulálj, privatizálj" gyászos következménye. A 2010 óta zajló „szabadságharc" fő célja éppen az, hogy erről az önmegsemmisítő pályáról letérítse az országot."

MHO

Visszajönnek a szocik a hasznos balek tüntetők segítségével, akik lelkesen osztják a ballib média és az mszp, dk, együtt-pm szemeteit, hamisítványait itt fb-n is. Ha tudnák, egy átlagos zsindexes, 444-es, hvg-s mekkora cinkes egy gané neoliberális szegénylenéző magyarfóbiás, sose hinnének nekik. A világon ők a legelvakultabbak és legbeszűkültebbek, a sírig gyűlölik a nemzetieket és szociális igazságosság pártiakat, a szerintük egyedül helyes neolib cionista politikának köszönhetően szegényeket legszívesebben kiirtanák, mert szerintük azok "nerm dolgoznak" "élősködők" "a szegények károsak". Pl. a magukat névtelennek vélő retardbalos mandiner fórumozók közt maga hell istván "fajtámadó" exszadeszes is tombol. Baromira hiteles bármilyen kritika egy ilyentől, mi? Csak az a baja, hogy most nem ő és bűntársai lophatnak!!!!!! Ha tényleg visszajönnének a ballibek, aztán magyarázhattok nekik a fórumaitokon - betiltják azokat is "gyűlöletbeszédért", tüntethettek, azt' majd jól közétek lövetnek

Visszajönnek a szocik a hasznos balek tüntetők segítségével, akik lelkesen osztják a ballib média és az mszp, dk, együtt-pm szemeteit, hamisítványait itt fb-n is. Ha tudnák, egy átlagos zsindexes, 444-es, hvg-s mekkora cinkes egy gané neoliberális szegénylenéző magyarfóbiás, sose hinnének nekik. A világon ők a legelvakultabbak és legbeszűkültebbek, a sírig gyűlölik a nemzetieket és szociális igazságosság pártiakat, a szerintük egyedül helyes neolib cionista politikának köszönhetően szegényeket legszívesebben kiirtanák, mert szerintük azok "nerm dolgoznak" "élősködők" "a szegények károsak". Pl. a magukat névtelennek vélő retardbalos mandiner fórumozók közt maga hell istván "fajtámadó" exszadeszes is tombol. Baromira hiteles bármilyen kritika egy ilyentől, mi? Csak az a baja, hogy most nem ő és bűntársai lophatnak!!!!!!

Ha tényleg visszajönnének a ballibek, aztán magyarázhattok nekik a fórumaitokon - betiltják azokat is "gyűlöletbeszédért", tüntethettek, azt' majd jól közétek lövetnek meg a magas lóról ütlegelnek, mint 2006-ban a lovas rendőrök! Az igazi, azaz nem szocionista ál szakszervezeteket meg nem szeretné a neolib tőkés média, hanem gyalázná, ezerrel!

Nem kormányellenes, nemzetellenes összefogás készülődik újra

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80398

2014. december 03. 16:58

Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Nem a Fidesz megítéléséről kíván ezúttal e sorok írója vitát indítani, csak arra óhajt rámutatni – nem elégszer –, mire is megy ki ama bizonyos a politikai paletta uralkodó oldalán. Mozgósítanak mindenkit, aki valóban joggal elégedetlen helyzetünk miatt, ám elhallgatva, mennyire felelősek ezért ők maguk, és hogy ha történetesen ők ragadnák magukhoz a kormányrudat, alighanem minden eddiginél nagyobb káosz következne.

A Néphazugságban tegnap Lencsés Károlytól megtudhattuk, hogy „szövődik az új kormányellenes összefogás":

„Közösen tüntetnének a költségvetés tervezete ellen a szakszervezetek és a közösségi portálokon szerveződő különféle civil csoportok – ezt jelentette be keddi közös sajtótájékoztatóján Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, illetve a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke és Vajda Zoltán, a 60 ezren a magánnyugdíjukért Facebook-csoport egyik szervezője."

Milyen érdekes! A most a Facebook által mozgósított milliók mégis hol voltak mondjuk csak 2006-ban, a szemkilövetésekkor, vagy általában bármikor, amikor – stílszerűség ide, stílszerűség oda – a balülepűek diktálták a tempót?

„Nem mese az, gyermek!" mondhatnók mi is a költővel. Mármint az, amit velünk művelnek. Nem, itt most nem arról van szó, mit is gondolunk valójában a kormánypártról. Hanem arról, amit oly sokszor leírtunk csak az elmúlt hónapokban itt portálunkon.

Vagyis a meglévő valódi katasztrofális szociális közállapotokat meglovagolva akarják ismételten megragadni a kormányrudat. Ezen a ponton persze viszont nem teljes joggal merül fel a kormányoldal felelősége? Merthogy mégis meddig tűri el, hogy nemzetellenes összefogás készülődik újra, ezúttal az elektronikus médiumok által?

Az amerikai kommentelők cionista bábnak nevezik az idióta neokohn szenátort. Isten helyett jehova nem vezet sehova, a bosszú népének feltétlen szolgálata, világháború kirobbantása tragédia az egész emberiség számára. A liberális káröröm s lelkes tapsolás mc cainnak megjegyzendő még, adott esetben semmiféle kíméletet nem érdemelnek a ballibek hisz' ők is ránk rontanának ha tehetnék, már volt rá példa.

Ezek a jenkik tényleg elmebetegek. Isten helyett jehova nem vezet sehova, a bosszú népének feltétlen szolgálata, világháború kirobbantása tragédia az egész emberiség számára.

A liberális káröröm s lelkes tapsolás mc cainnak megjegyzendő még, adott esetben semmiféle kíméletet nem érdemelnek a ballibek hisz' ők is ránk rontanának ha tehetnék, már volt rá példa.

Az amerikai kommentelők cionista bábnak nevezik az idióta neokohn szenátort

McCain az AIPAC (az Egyesült Államok legerősebb Izrael-barát lobbiszervezete) előtt ígéretet tett, ha ő lesz az elnök, az egész Közel-Keleten háborúzni fog, Iránt beleértve, de még ott sem áll meg. Folyamatosan megszállva tartja Irakot és más területeket, Kurdisztántól Kandahárig. (Amerikában neokonoknak leegyszerűsítve ma azokat a minden külpolitikai problémát bombázással megoldani akaró befolyásos embereket nevezik, akik számára a legfontosabb érdek Izraelé.)

A szenátor takarója

Orbánt újfasiszta diktátornak nevezni nehezebb, mint Obamát és több amerikai elnököt tö­meggyilkosnak

„Súlyos kritikával érintette (!) Magyarországot John Mccain (helyesen McCain) szenátor – véle­kedett Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában" – olvasható az idézet a rádió honlapján, miután tegnap az adó reggeli műsorában az SZDSZ-kedvenc Simonyit reagáltatták a republikánus szenátornak nemhogy Magyarország „legfőbb szövetségesétől", de annak legnagyobb ellenségétől is elfogadhatatlan hazugságára, amely kedden az amerikai szenátusi vitában hangzott el. Ott Colleen Bell magyarországi nagykövetté történő kinevezését ellenezve McCain azt mondta Bell jövőbeni „állomáshelyéről", hogy „egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek producerét küldjük oda nagykövetnek".

És most azonnal szögezzük le: a tények világában Orbán Viktort újfasiszta diktátornak nevezni lényegesen nehezebb, mint Obamát és a hidegháború utáni összes amerikai elnököt tömeggyilkosnak. Ha pedig egy amerikai elnök Charles de Gaulle néhai francia elnököt nevezte volna újfasisztának, amiért mintegy félmillió algériait öltek meg az észak-afrikai gyarmat megtartásáért küzdő katonái, a volt tábornok-elnök nemcsak a NATO katonai parancsnokságából vonta volna ki országát, de az egész szervezetet úgy hagyta volna ott, mint algériai veresége után a francia eb a szaharai országot. Arról nem beszélve, hogy Franciaországban vagy bárhol máshol a világon, egy ekkora sértést nemhogy üdvrivalgás nem kísérne, mint történt ez nálunk balliberális oldalon, hanem az az egyöntetű felháborodás olyan cunamiját váltja ki, amely az Egyesült Államok nagykövetségének épületét is veszélyeztette volna.

Mielőtt azonban egy pillantásnál kicsit nagyobb figyelmet szentelnénk annak, hogy ki is John McCain, és ő kivel bújik egy ágyba, tegyünk néhány megjegyzést a republikánus szenátor háromszor is megismételt állítására, amely fölött médiánk elsiklani látszik. Holott olyasmit mondott, ami a jobboldali sajtó régi „rögeszméjét" erősíti meg, igen csak nem a várt oldalról. Mégpedig azt, hogy szemben a hazai balliberális véleményformálók zsolozsmájával, amely szerint „mit számít az Egyesült Államoknak egy olyan kis vacak ország, mint Magyarország?", McCain hangsúlyozottan kiemelte: Magyarország „nagyon fontos ország", majd ezt kétszer megismételve azt is mondta, hogy „létfontosságúak" vagyunk az Egyesült Államok „nemzetbiztonsági érdekére" nézve. A McCain-féle újfasisztázás hevében a szenátori szájon kicsúszott, a balliberális oldalnak igen kínos megállapítást a tegnapi Népszava így finomította McCaint „idézve": „Bellt azonban éppen Magyarországra küldik, egy érzékeny kelet-európai szövetséges államba…" Simonyival fogalmazva: McCain nem az „érzékeny" szóval „érintett" bennünket.

Most pedig következzék a republikánus elnöki jelöltségért is 2008-ban csatasorba állt McCain. Az amerikai fősodratú, neokonzervatív („neokon") ellenességgel eddig még nem vádolt Daily Beast című hírportál — amely négy éve egyesült a Newsweek hetilap portáljával — ezzel az összefoglalóval kezdi A „neokonzervatívoknak" vissza kell vonulniuk. Miért ne neveznénk őket „imperialistáknak" című, 2013. május 6-án megjelent cikkét: „Hát persze, az emberek szeretik rugdalni őket, de mik is pontosan a neokonzervatívok? Héják vagy csak zsidó héják? Peter Beinart cikke az egyre inkoherensebb meghatározásról és arról, hogy miért ne próbálkoznánk az »imperialista« fogalommal." (Amerikában neokonoknak leegyszerűsítve ma azokat a minden külpolitikai problémát bombázással megoldani akaró befolyásos embereket nevezik, akik számára a legfontosabb érdek Izraelé.) A cikk köz- és elismert szerzője McCaint kijelentései alapján a neokonok emberének nevezi.
A világon számos nyelven megjelenő Huffington Post hírportál 2008. október 27-én Vajon John McCain neokon? címmel megjelent cikkében azt a választ adja, hogy McCain külpolitikai kérdésekben egyértelműen a neokonok táborához tartozik. Ami nem csoda azután, ha elolvassuk ugyanennek a portálnak 2008. július 1-jén megjelent anyagát, amelyben ismerteti: McCain az AIPAC (az Egyesült Államok legerősebb Izrael-barát lobbiszervezete) előtt ígéretet tett, ha ő lesz az elnök, az egész Közel-Keleten háborúzni fog, Iránt beleértve, de még ott sem áll meg. Folyamatosan megszállva tartja Irakot és más területeket, Kurdisztántól Kandahárig.

Az igen tekintélyes, kéthavonta megjelenő amerikai National Interest nevű neokonzervatív folyóirat portálján 2012. augusztus 29-i keltezéssel John McCain neokon kiáltványa címmel megjelent cikke ezzel a mondattal kezdődik: „Nem titok, hogy John McCain, az egykor kiemelkedő realista, az elmúlt két esztendőben fokozatosan áttért a neokonzervativizmusra. Most ő a mozgalom legláthatóbb bajnoka…" Az írás kiemeli, hogy McCain támadja Obama globális passzivitását katonai ügyekben, és azzal vádolja az elnököt, hogy elidegeníti Izraelt.

Tavaly májusban John McCain szenátor beslisszolt Szíriába, hogy — mint a fősodratú amerikai média beszámolt róla — találkozzon az ottani kormányt minden eszközzel megdönteni akaró, amerikai segítséggel is háborúzó Szabad Szíriai Hadsereg vezetőivel. Csakhogy — és most először idézzünk egy nem fősodratú, igen tekintélyes háborúellenes amerikai hírportált, az Antiwar.org-ot — Justin Raimondo, a portál főszerkesztője 2014. szeptember 25-i írásában leleplezte, hogy McCain szenátor Szíriában találkozott az Iszlám Állam terroristáival is, mint ahogyan azzal szenátortársa, Rand Paul joggal vádolta. És találkozott az Északi Vihar Brigáddal, amely az amerikai Steven Sotloff újságírót pénzért adta el az Iszlám Államnak, amely szervezet lefejezte. Azaz McCain Sotloff és más honfitársa gyilkosaival bújt egy takaró alá.

A Youtube.com-ra 2013. szeptember 6-án feltettek egy videofelvételt, amelyen McCain szű­kebb hazájában, az Arizona állambeli Phoenix városházán szónokol a Szíria elleni háború szükségességéről, amikor elkezdődik a közönség pfujolása. Aki ma megnézi a kommenteket, nem hisz a szemének. Kivétel nélkül csak McCain elleni szidalmakból áll. Az első komment „hazaárulónak" nevezi. A második „cionista bábnak". A harmadik nyomorék felesége aljas elhagyójának. A negyedik a bankárok és hadiiparosok szolgájának. Az ötödik „hús-vér, pokolbeli ördögnek". A többi már-már idézhetetlen.

Az örök kérdés felmerül. Vajon kik McCain forrásai „a Putyinnal ágyba bújó neofasiszta Orbán­ról"?

Simonyi András csak a Huffington Post portálján több tucat cikket írt az orbáni-putyini párhu­zamról. És ő messze nem az egyetlen hazai neokon szimpatizáns.

Lovas István – Magyar Hírlap

Kártékony szocion tolvaj zsidaj kapolyi elvtárs, aki szemetet akart égetni a tatabáényaiak és az oroszlányiak orra alá, a fél megye termálvizének eltüntetője, vacak lignitért, meg a vértesi erdők helyén holdbéli kráterek létesítéséért - eocén program, külszíni fejtés. De most meg miatta zárt be az erőmű és a bánya, mert épp abból volt nagyobb haszna, a helyieket meg lesz*rta. Hát így szavazz szocialistára, ennyire képvisel! A sz*r meg a szemét amúgy nem érdemel tiszteletet holtában se. A márkushegyi bánya bezárása ellen tüntetett a Jobbik Oroszlányban

Kártékony szocion tolvaj zsidaj kapolyi elvtárs, aki szemetet akart égetni a tatabáényaiak és az oroszlányiak orra alá, a fél megye termálvizének eltüntetője, vacak lignitért, meg a vértesi erdők helyén holdbéli kráterek létesítéséért - eocén program, külszíni fejtés. De most meg miatta zárt be az erőmű és a bánya, mert épp abból volt nagyobb haszna, a helyieket meg lesz*rta. Hát így szavazz szocialistára, ennyire képvisel! A sz*r meg a szemét amúgy nem érdemel tiszteletet holtában se.

A márkushegyi bánya bezárása ellen tüntetett a Jobbik Oroszlányban

2014. december 03. 20:20 Hunhír.info

Egy koporsót vitt végig Oroszlány főutcáján szerda este a Jobbik, majd városközpontban a bányász emlékmű talapzatára helyezte, így tiltakozva a márkushegyi bánya év végi bezárása ellen.A demonstráción közel 120 ember vett részt Vona Gábor Jobbik-elnök levélben köszöntötte a résztvevőket. Azt írta, hogy "az ország utolsó mélyművelésű bányájának bezárása nem egy a sok bezárás közül, egy szakma halálát jelentheti.

A Jobbik programjában kiemelt helyen szerepelt a hazai szénbányászat újjáélesztése. A földtani vagyon alapján kijelenthető, hogy a legnagyobb lehetősége a szénbányászat fellendítésének van" - hangsúlyozta.

Vona Gábor levelét Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselője olvasta fel, majd emlékeztetett arra, hogy pártja az elsők között emelt szót a bánya bezárása ellen és 2011-ben szenet borítottak a nemrég elhunyt Kapolyi László budai villája elé, aki spekulatív áramvásárlási szerződésekkel 2008-ban a csőd közelébe sodorta a Vértesi Erőművet és a márkushegyi bányát.

Kepli Lajos szólt arról is, hogy másfél hónappal a tervezett bezárás előtt még új frontot nyitottak a bányában, ezt is azt jelzi, hogy van még szén a föld alatt.

"Újraindították a vájárképzést, ahol valószínűleg a német szénbányászoknak képzünk majd vájárokat. Amikor nálunk bezárják a bányákat, Németországban újranyitják azokat" - mondta Apáti István, a Jobbik alelnöke.

Hozzátette, a bánya bezárását egy 10-15 ezres párt és 23 jobbikos képviselő nem tudja megakadályozni. "Ez a kormány csak erőből és létszámból ért, ez a gyenge pontjuk, ezt kell ütni, hogy térde kényszerítsük őket" - jelentette ki.

Nem manipulált kép, csak elkapott pillanat. Azt a grimaszt basszus, megmutatja mi lakik a cionistákban. A lótetű feje ilyen, de az legalább hasznos. Eligazítás : balliberálisok kedvence az usa és mc-cain, a baloldali hazaárulóknak szövetségesük a hatalomba visszakerüléshez mindenki aki üti az országot - viszont utálják Bayer Zsoltot amiért leleplezi őket, és az usa-t. Minden ballib megvezető, politikus, funkCionárius, médiás, megszakértő így érez a magyarok iránt - legfeljebb nem mindig mutatják ki a lólábat, ne feledjük a gyalázkodásaikat névtelen fórumaikon ősszel és tavasszal, amiért nem rájuk szavaztunk. Nyíltan ki lett mondva ballib berkekben, és a Szabadság téri emlékműnél "Magyarország rohadjon el" amiért nem az urbánus, liberális, cionista pártokra szavaztunk. A görény könyörögne a receptért, olyan undorítóakká váltak már ezek a libernyák sz*rok.

Nem manipulált kép, csak elkapott pillanat. Azt a grimaszt basszus, megmutatja mi lakik a cionistákban. A lótetű feje ilyen, de az legalább hasznos.

Eligazítás : balliberálisok kedvence az usa és mc-cain, a baloldali hazaárulóknak szövetségesük a hatalomba visszakerüléshez mindenki aki üti az országot - viszont utálják Bayer Zsoltot amiért leleplezi őket, és az usa-t.

Minden ballib megvezető, politikus, funkCionárius, médiás, megszakértő így érez a magyarok iránt - legfeljebb nem mindig mutatják ki a lólábat, ne feledjük a gyalázkodásaikat névtelen fórumaikon ősszel és tavasszal, amiért nem rájuk szavaztunk. Nyíltan ki lett mondva ballib berkekben, és a Szabadság téri emlékműnél "Magyarország rohadjon el" amiért nem az urbánus, liberális, cionista pártokra szavaztunk. A görény könyörögne a receptért, olyan undorítóakká váltak már ezek a libernyák sz*rok.

Bayer Zsolt: Nyílt levél John McCainnek

Ön az igazi becsületes (ebben nincs cinizmus!), együgyű, háborús plakátra való, kőbunkó amerikai

http://magyarhirlap.hu/cikk/11437/Nyilt_level_John_McCainnek

Bayer Zsolt – 2014.12.04. 02:38 –

Szenátor Úr!

Ön neofasiszta diktátornak nevezte Magyarország miniszterelnökét. Magyarország a hazám. A neofasisztának nevezett miniszterelnök a barátom, még ha nem is a szó klasszikus értelmében. Évente körülbelül háromszor beszélünk egymással, de ő azon kevés emberek egyike, akivel elmennék a háborúba, ha érti, mit jelent ez.

Az ön szavaira egyetlen mentség van: önnek fogalma sincs arról, mit beszél. És ezzel nincs egyedül. Európai bulvárértelmiségiek hada, kommunizmusból jött „entellektüelek", mértéket és eszet vesztett amerikai republikánus szenátorok fasisztázzák ellenfeleiket. Ahogy Ernst Nolte írta: „A nyugati világ számos szerzőjénél találkozunk a fogalom – többnyire implicit – használatával, annak ellenére is, hogy a kommunisták előszeretettel használják azt támadó fegyverként összes ellenfelükkel szemben." Ön szakított az eddigi implicit használat szemérmes sunyiságával. Viszont csak alátámasztani tudja Nietzschét, akinek zseniális tévedéseiben is félelmetes igazságok lapulnak, és aki szerint a zsidó-keresztény ressentiment elszegényíti a világot.

Ön az elszegényített világ cégére és cégérese.

Persze vannak a fasizmus tárgyában hozott és természetesen megfellebbezhetetlennek mondott ítéletek között olyanok is, amelyek mögött legalább van némi intellektuális teljesítmény, még akkor is, ha semmi sem igaz belőlük. Thomas Mann például Hitler bukása után azt írta az Ez a béke című munkájában, hogy a fasizmus a tömegek diktálta kortendencia, amely teljes győzelmet aratott. A győzelem pedig „Európának a politikai, morális, intellektuális területen jelentkező fasiszta beszivárgás iránti pszichológiai fogékonyságának" köszönhető. E tárgykörben szintén Nolte jegyzi meg, hogy Mann a Bruder Hitler című esszéjében „döbbent csodálkozással fedezi fel Hitler sajátos egzisztenciája és a művészlétről alkotott saját alapelgondolása közötti mély rokonságot".

Lám, egy Thomas Mann szintű elme paranoiájában önmagában is felfedezi a fasizmus (sőt, a nemzetiszocializmus!) magvait. Ez a veszély az ön esetében természetesen nem fenyeget. Ön ugyanis képtelen bármit is felfedezni. Ön az igazi becsületes (ebben semmi cinizmus nincs!), együgyű, háborús plakátokra való, kőbunkó amerikai prototípusa. Aki megtanulta egyszer a fasiszta kifejezést, és azóta bárkire ráhúzza, aki éppen nem tetszik valamiért.

Amúgy Thomas Mann a már idézett művében azt írja, hogy a fasizmus „olyan korbetegség, amely mindenütt otthon van, amelytől egyetlen ország sem mentes". Az ön hazája sem, szenátor úr! Bizony, ilyen bonyolult és összetett a világ. Egy önhöz hasonló idióta, egy bizonyos Dorothy Thompson nevű egykori újságíró és rádióriporter fedezte fel Amerikában a fasizmust annak idején, éppen úgy, mint most ön Magyarországon. Nolte írja: „Még Roosevelt Amerikája sem kerülhette el a hasonló szemrehányásokat. Dorothy Thompson a New Dealben igyekezett fasiszta tendenciákat felfedezni, Rooseveltet 1934-ben már Mussolinivel hasonlították össze, és még 1940-ben is számos amerikai szállt szembe szenvedélyesen az elnök »cezarizmusával« és »vezér-elvével«."

Miért is történt ez? Mert a világgazdasági válság hatására egyre többen elkezdtek azon gondolkodni, fenntartható-e a kapitalizmus addigi formájában. És sorra születtek a nemleges válaszok. A sort a 19. század végén XIII. Leó pápa nyitotta meg Rerum Novarum enciklikájával. A keresztényszocialista áramlatok keresték a megoldást a proletariátus tarthatatlan helyzetére. A pápai enciklika – miután elveti a marxizmus megoldási javaslatait – hitet tesz a kizsákmányolás megszüntetése és a munkásság jogainak biztosítása mellett. Hangsúlyozza a család primátusát és a korporativizmus fontosságát. És bizony, szenátor úr, éppen ezért lett például a kommunisták szemében a Rerum Novarum is a reakciós fasizmus dokumentuma. S talán nem véletlen, hogy az osztályharcot elvető olasz fasizmus is éppen a korporáció miatt lett a kommunisták első számú ellensége, és a baloldali meghatározásokból soha sem hiányozhat annak hangsúlyozása, hogy a fasizmus és a korporativizmus kéz a kézben jár.

A Rerum Novarum: fasiszta enciklika.

Aztán folytathatjuk a sort Keynesszel. Úgy is, mint a New Deal ideológiai megalapozójával. Ő volt az, aki A laissez-faire vége című tanulmányában először bírálni merte a liberális gazdaságpolitikát, amennyiben is az teljes mértékben elveti az állami beavatkozást a gazdaságba. Az általános elmélet című fő művében pedig olyan „istentelenségeket" állít, miszerint olykor érdemes a pénzt a bankok helyett magunknál tartani. S hogy válságok idején igenis az államnak kell beavatkoznia a folyamatokba, mégpedig úgy, hogy például beruházások finanszírozásával fenntartja a keresletet és csökkenti a munkanélküliséget. Megengedhetőnek tartja a fedezet nélküli pénzkibocsátást, még a költségvetési hiány növelése árán is. Keynes kimondta, hogy a piac önmagában nem tudja fenntartani a gazdasági egyensúlyt.

Tehát Keynes is fasiszta volt.

Miképpen Roosevelt, aki Keynes elvei alapján dolgozta ki a New Deal rendszerét, amelyben szakított a szabad piac dogmájával és az állam minden addiginál erőteljesebben avatkozott be a gazdasági folyamatokba, és aki hatalmas közmunkaprogramokat hirdetett.

Fasiszta volt, mint Orbán. Vagy mint ön, szenátor úr. Emlékszik, mit írt önről a Libertarian Today nemrég? Ezt: „Neo-fascist McCain says constitutional, due process protections for American citizens should be suspended because terrorism exists."

Nem várom el öntől, hogy bármit is megértsen mindebből. Nem kell értse, hogy a Dreyfus-ügy nélkül nincs Action Francaise, Action Francaise nélkül nincs olasz fasizmus. Azt sem kell megértenie, hogy az ön hazájának nyomorult gazemberei által okozott legutóbbi világgazdasági válság ismételten újféle megoldásokat követel. Olyasmiket, mint a New Deal volt annak idején. Csak ameddig a Fed szabadon nyomhatja a pénzt rogyásig, és ameddig bármekkora lehet az amerikai államadósság, addig ez itt nekünk, a gyarmatokon tiltva van. És ha valaki mégis tenni akar valamit, azt lefasisztázzák.

Nolte igazságát pedig végképp nem kell megértenie: „Az úgynevezett imperializmus 1914 előtt mindenütt a nemzetállamok banális egoizmusa, illetve a liberális és szocialista tradíció kifinomultabb igényei között kötött kompromisszumnak mutatkozott. Sem Cecil Rhodes, sem Theodore Roosevelt, sem pedig Friedrich Naumann nem akart mást, mint a mindenkori kultúreszmét minden érintett nép előnyére és üdvére kitágítani. De nem volt-e kézenfekvő az is, hogy ez az imperializmus alaptermészeténél fogva önmagára tanult meg fenntartás nélkül igent mondani?"

(Ui.: A ki takarodjon hamarabb az anyja keservébe verseny tegnapi és mai fordulóját összetettben az ön szavait hozsannázva üdvözlő magyarországi hazaáruló sajtómunkások nyerték. De egyéniben öné az aranyérem! Gratulálunk hozzá!)

Bejegyzés Magyar Hírlap által