width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2007. szept. 27.

2007. szeptember 27., csütörtök

Reakció

Reakció

Az idézet idézetének idézete, de igaz : "a profit hajhászása olyan hamis szükségleteket teremt, amelyek az egyéneket a termelés és a fogyasztás rendszerébe integrálják. A tömegmédia és -kultúra, a reklám, az iparszervezés és a kortárs gondolkodásmódok egyaránt a létező rendszert szolgálják, és arra törekszenek, hogy kiiktassák a kritikát és a szembenállást."

Ez ma gazdaságilag a neoliberalizmus, eszmerendszerileg pedig a cionizmus. Mivel a cionizmus nem gazdaságpolitikai irányzat, nem hülyeség azt mondani hogy ez a hálózati hatalom valójában mindkettő.

Szelíd motorosok: a fene egye meg

Egészen eddig abban a hitben éltem, hogy a hatvanas évek valami kurva jó dolog volt. Má'mint a világ demokratikusabb felén.

A hippikorszak, a szabadság, a közösségi szellem meg a minden. Aztán most megnéztem a Szelíd motorosok (Easy Riders) c. filmet.

Ez ugye abszolút kultuszfilm, a hippikorszak szarrá ünnepelt ikonja. Logikus a következtetés, hogy a hippikorszak valami ilyesmi volt. Ebből meg az következik, hogy a hippikorszak: übergáz. Mert ez a film - az.

Először is, ez a film elvileg a szabadságról szól.

A szabadság viszont nem más, mint egész egyszerűen a boldogság szinonimája. Nos, a film főszereplői látványosan nem boldogok. Mély belső ellentmondásaik vannak, csak menekülnek, fogalmuk sincs, hogy mi elől és hova. Legfőbb életcéljuk megnézni egy karnevált.

Nem tudják, mi elől menekülnek, egy pillanatig sem fogalmazzák meg, vélhető, hogy a fogyasztói civilizáció gépiessége elől, de nem tudnak megfogalmazni semmiféle alternatívát vele szemben, de még azt sem, hogy miért nem tetszik nekik, hanem csak menjünk, motorozzunk, oszt tépjünk be, hö, mer' az vicces.

Leginkább maguk elől menekülnek, a saját céltalanságuk elől. Keresnek valamit, de a leghalványabb sejtelmük sincs róla, hogy mit. Nincsenek álmaik, nincsenek vágyaik, nincsenek céljaik. Számukra egyetlen jó dolog van: jól betépni. De a drog náluk nem a spirituális megismerés eszköze, hanem csak amolyan üssük-jól-ki-magunkat dolog, ezt bizonyítja az is, hogy rendesen isznak is közben, amit a Timothy Leary - féle emberek sose tettek, és a film egyik csúcspontjaként talajrészegen LSD-znek be.

Azt is elég szarul csinálják, semmi felismerés a valóság természetéről, csak parázás fel-alá.

Szimpla buta emberek, akik semmit sem tudnak kezdeni a szabadságukkal. Jellemző példa, amikor elmennek kupiba, és igazából csak Dennis Hopper miatt mennek, akkor Peter Fonda, aki nem is akar baszni, képtelen értelmesen elmondani a kurvának, hogy miért van ellenére a dolog, annyit bír csak kinyögni, hogy „Iszol egyet?” meg „Menjünk ki.” Gratulálok.

Aztán ott van a hippikommuna. Erről eddig azt hittem, hogy fasza dolog lehetett. Az erős és idealista ember, ahogy visszatér a természethez és a közösséghez... hát persze.

Szerencsétlen lúzerek, akik őskori módszerekkel túrják a földet, ha épp nem jön be, akkor döglött lovakat esznek, és semmiféle bátorság, erő, hősiesség és idealizmus és magasabb célok nincsenek az egészben, csak a teljes nihil, amit minden spirituális cél nélkül, csak a vicc kedvéért használt fű tart úgy-ahogy össze. A közösség is csak amolyan összeverődésnek tűnik, nem látni igazi közösségi szellemet: az egó fellazulását a barátságban, szeretetben. Görcsös az egész.

Egyszóval, ez a film nem a szabadságról szól, hanem a boldogtalanságról, a görcsösségről, a céltalanságról és az az előli menekülésről, ami csak a szabadság halvány illúziója. Egyszóval: a teljes nihilről. Ennél még a filmbeli buta farmerek is jobbak, mert van miért élniük. Szó sincs itt semmiféle spirituális forradalomról.

Az egész filmben egyetlen rohadt szó filozófia nem hangzik el, és társadalomkritika is csak nagyon-nagyon kevés, és azt sem a két motoros adja elő, hanem az ügyvéd haverjuk. A főszereplő motoros hippiknek nincs semmiféle társadalomkritikájuk. Még a filmben bemutatott igen szép tájakról sem ejtenek egy szót sem. Csak a motor, a spangli, és a nihil.

A teljes nihil.

Igen, tudom, Timothy Leary, Terence McKenna, Alan Ginsberg, satöbbi. Ez a mérleg egyik serpenyője. A Szelíd motorosok meg a másik. És tömeges szinten ez tűnik reálisabbnak, hiszen ez a hippikorszak nagy kultfilmje...

Ezután már csak egyet nem értek. Elvileg a hetvenes évek punk-korszaka a hippikorszak álmaiból kiábrándulásról, a nagy nihilről szólt.

Hol vannak itt álmok? Létezik ennél nagyobb nihil?

valodi.hu + általam korrigálva

Az a tény hogy a fiatalok hajlamosak a lázadásra, nem kell feltétlen azt jelentse hogy liberális hazugságokat kell vakon elhinniük és követniük. Hisz akkor magának a rendszernek a kvázi-utasításait követik tulajdonképpen. A lázadásipar és a hazug, szabadkőműves ihletésű eszmék, többek közt az individualizmus kizárólagosságát hirdetik.
De akkor, az egyszeri fiatal, kizárólag a fogyasztás körül szerveződött közösségekhez csatlakozhat (igen az oktatás is ilyenné válik, neoliberális zsidók elpiacosítják) és nincs aki egy büdös nyamvadt jó szót szóljon az emberhez ha nem fűződik hozzá érdeke, iylen világot építenek ki ezek a hazátlan bitangok.

És elsősorban ezért sorvasztották el az ifjúsági szervezeteket, az összes eddigi, 1989 utáni kormány regnálása alatt! Főleg szdsz-es ihletésre, hizs az antall-kormány (igen, antall is negatív figura, elcseszte nekünk a renszerváltást, ezért nemecsek) :-D

Az egyik hírportál képes tudósításában egy hatalmas „ÉN” feliratú díszlet függ az SZDSZ kampánynyitó rendezvény dekorációjaként a falon. „ÉN” mindenekfelett.

Ez jól kifejezi ennek a pártnak a szellemiségét.

És az elmúlt négy év kormányzati teljesítményét is. Mert ne felejtsük el, hogy az SZDSZ parlamenti számarányát messze meghaladó módon vesz részt az ország irányításában. A farok csóválja a kutyát.

Maga a miniszterelnök is inkább hozzájuk áll közelebb, mint saját pártjához. De mit is mondanak ma a szabad demokraták? Az SZDSZ bárdolatlan frakcióvezetője a rendezvényen az ellenzék heves szidalmazásába kezdett, holott söpörhetne a saját portája előtt is. De ott már túl magasra nőtt a gaz. Most úgyis divat az „elszámolás”. Az SZDSZ elszámolhatna az oktatási rendszer balul sikerült reformjával, Magyar botrányminiszter száraz és pikáns ügyeivel, az informatikai kormányzat elképesztő korrupciós balhéival, a Kende-barát Persányi Miklós semmittevésével, vagy a morálisan és szakmailag már régen megbukott, a fővárosra súlyos teherként nehezedő főpolgármester dilettantizmusával, politikai cenzúráival is.

Az ország mindenkori kormányfője sokkal több információ birtokában van, mint bármelyikünk. S hogyan fogalmazott Medgyessy 2004 nyarán? „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Aztán hirtelen elhallgatott, és a szoclib oldal bukott angyalává vált. Talán megsértett egy szabályt, az SZDSZ érinthetetlenségét.

Ez a párt ma maga a megtestesült destrukció: csak rombol a közéletben. Rombolja a nemzeti összetartozás, a közösségek, a család, a hit értékeit, relativizál mindent és mindenkit, szinte ellensége mindannak, ami a nemzet talpköve. És nem is liberális: nyugati társaival ellentétben csak a devianciák és a destruktív, antiszociális szubkultúrák elszánt támogatója. Ne felejtsük el, hogy soha annyi tüntetést nem tiltottak be, soha annyi alkalommal nem korlátozták a szabadságjogokat Magyarországon 1990 óta, mint a most regnáló MSZP-SZDSZ kormány idején! Ennyit a liberalizmusukról. Magyarország megújulásának alapvető feltétele, hogy az anarcho-nihilista SZDSZ kiessen a parlamentből.

A nihilistákat még Hamvas Béla is megkritizálta, nekem az tűnik fel hogy mennyire reklámozzák a nihilista-materialista-ateista életstílust, no persze tudom miért, CABAL.

„…soha nála aljasabb embert nem láttam. Szemtelen hipokrita, stréber, aki még az angyalokat is becsapja, és ájtatos arccal képes lenne az egész emberiséget félrevezetni. Az álom nagyon is jellemző. Tudod, ki ez a karácsonyfaangyal? Megmondom neked. Ez a 'Fényhozó', vagyis Lucifer. Ő az ördög. Én az én üdvösségemet nem bíznám rá, annyit mondok neked, erre a ripők csalóra, aki az egész emberiséget félrevezeti. Az a sötét, üres tér a nihil, az ördög eleme, ez a világegyetem sivatagja, a fénytelen űr, ide viszi Lucifer az emberiséget, hogy mindenkit elveszítsen. Mondd, Gergely, láttál engem abban a tömegben? Ugye nem? Nem vagyok bolond, hogy Lucifernek felüljek. Én, barátom, megbízhatóbb helyekhez fordulok. Aljas dög, most legalább lelepleződött, most biztosan tudom. Régen sejtettem. Fogadj el tőlem jó tanácsot, Gergely, óvakodj ettől a Lucifertől, ő téged az üres térbe vezet, és ott el fogsz veszni…”

Hamvas Béla - Karnevál




A reakcióra arra bizony :)