width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2007. nov. 25.

2007. november 25., vasárnap

Nem szivárog le

Nem szivárog le

http://www3.sympatico.ca/pkaslik/george.htm - A neoliberalizmus rövid története.

"Ellenfeleik meglepetésszerű győzelme felbőszítette a neoliberális tábort, ami azt bizonyítja, hogy a szervezett ellenállás sikeres lehet."

Mit ér a népszavazás? Persze "mindenkinek el kell menni" de mire elég ez?

Ezzel a népszavazósdival az a gond, hogy nem ér semmit. Vagy szarnak rá vagy bevezetnek helyette más népnyomorító intézkedéseket. (már ha érvényes és eredményes lesz, na persze meg nekünk pozitív). Az országgyűlési választással is az a gond, egyrészt csalnak, másrészt meg hiába nyerne a jobboldal, a zsidómédia azonnal elkezd majd gyalázkodni ellenük, a balos káderek mindenütt el fogják szabotálni és hatástalanítani az intézkedéseket. Persze minden rosszul fog menni, ezért újra visszajönnek a maffiózók. Ez mindig így lesz, újra és újra és újra és újra..... ahogy végig a múltban is mindig így volt. Egy bumeráng népség. Megbukott a kommunizmus amit ők csináltak, de a kapitalizmus visszásságaiért is ugyanúgy zsidók a felelősek... Nem véletlen, hogy a történelem során annyi nép a végén mindig ugyanarra a végső következtetésre jutott...

Versenyképesség. Mindössze annyit jelent, hogy aki a legjobban kizsákmányolható, ahol a legnagyobb profittal lehet termelni, az a "nyertes".

A magyar GDP tizenöt év után érte el az „elfogadhatatlanul alacsony” 1988-as szintet, az átlagfogyasztás pedig még csak megközelíti azt. Ez az alacsonyabb átlag is szélsőségesen oszlik el: ha levonjuk a felső egyötöd által „elvitt” több mint egyharmadot, azt mondhatjuk, hogy az emberek nyolcvan százaléka rosszabbul él, mint 1988-ban. A munkabérek folyamatos emelésére, illetve a közszolgáltatások (oktatás, egészségügy) minden felhasználó számára elérhetővé tételére (mármint egy elfogadható színvonalon) a rendszer sem most, sem a közeli-féltávoli jövőben nem termeli meg a fedezetet. Összességében: a kapitalizmus félperifériás modelljeiben a „jólét” nem (pontosabban, csak a nemzetközi versenyképesség jelentős csökkenése árán és csak rövid távon) finanszírozható. A klasszikus (neoliberális) gazdaságfejlesztési programok másfél évtized alatt sem hoztak annyi többletet, amelynek „lecsurgása” (a kifejezés eredete : Reagan USA elnök által a 80-as évek elejétől hangoztatott "trickle down economy" azaz leszivárgó gazdaság) révén a társadalom döntő többsége akár csak az utolsó, „osztogatós” években is jelentős javulást érzékelhetett volna; s nehéz belátni, hogy a most (szükségszerűen) bekövetkező megszorítások miért és mikorra vezetnének el ide. Az a „program” pedig, hogy a következő másfél évtized is a szegénység időszaka legyen a társadalom nagy része számára, azt gondoljuk, nem elfogadható jövőképnek. Ugyanakkor az EU-ból érkező mennyei áldásra várni több szempontból sem elegendő: tudjuk ugyanis, hogy minden fillérnyi támogatáshoz magunknak kell hozzátennünk legalább annyit; tudjuk, hogy a projektek döntő többsége előfinanszírozásos jellegű, azaz először magunknak kell elkezdenünk valamit, hogy az EU esetleg utólag fizesse a felét; s hogy a pályázati pénzek inkább a tőkeerős és jól felkészült központokhoz juthatnak, mintsem hogy széles körű és automatikus „terítésre” lehetne számítani.

Pláne hogy az eu-s pénzek lenyúlása a bajnai gordon és lamperth mónika mint főszervezők által szervezetten történik...

Ja igen, az uniós pénzek, a csodafegyver. :-) Zárt körök juttatják egymás vállalkozásait jó megrendelésekhez. Ami állami megbízással épülne, az is PPP konstrukcióban - így sokkal többe kerül az államnak de viszont jövedelmező annak aki építheti. Ebből a pénzből a magyar ember semmit nem fog látni. Mint ahogy az új, és túl drága autópályákat sem fogja használni, már ha van egyáltalán kocsija.

Azért az elég soványka hogy akkora nagy volumenű termelésből, munkából és gazdagságból ami ebben az országban megvan,csak minimálbérek szivárognak le. Aki átverve érzi magát, annak jók a megérzései. Mindez a kapitalizmusból elkerülhetetlenül következik, épp ez miatt talán rendszert kéne váltani...

http://nemzszoc.esmartdesign.com/cikk2/14mill.htm

http://nemzszoc.esmartdesign.com/cikk2/mahlujeleh.htm