width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. júl. 7.

2008. július 7., hétfő

40 milliárd ajándékba a Mercedes gyár részére

40 milliárd ajándékba a Mercedes gyár részére

A Mercedes gyár megvásárolja a földet, amin épít, mellesleg kap TŐLÜNK 40 milliárd forintot, azon már többé magyar embernek nem terem semmije, nem épül semmije.

A munkások alkalmazása és a gyártás után megmaradó hasznát kiviszi az országból.

Még azt a 40 milliárdot sem kell neki befektetnie újra, amit tőlünk kapott.

Amit mellesleg VISSZA SEM KELL FIZETNIE SOHA.

Aztán, ha nem elég a magyar munkás, majd külföldieket alkalmaz.

Nem járul hozzá a kevésbé képzett magyarok képzéséhez, mert lesz neki külföldi rabszolga.

Már veszi a telkeket (jut a 40 milliárdból) a beszállítóinak.

Mert zömmel nem magyar vállalkozások lesznek a beszállítók. Bár van 1-2, aki eddig is beszállítója volt, ők sem biztos, hogy a jövőben is a partnereik maradnak.

Nézzük meg, hogy az ígérttel ellentétben 5 év múlva hány magyar munkás lesz a gyárban és hány magyar beszállító. Persze, az tagadhatatlan, hogy van respektje a Mercedes névnek. Mint ahogy gazdagabb, boldogabb országok szívesen ölnek iszonyatos pénzeket a Forma-1-be. Minekünk meg nem sikerült annyit összekalapozni, hogy az egyetlen magyar tehetségünket ott tarthassuk.

Akkor ez most miért is jó Magyarországnak, a magyar embereknek? Gondoljuk, hogy ez olyan beruházás, amitől a magyarok jobban élnek majd?

Vagy gondoljunk bele, éhínség előtt áll a világ.

Ha a külföldiek felvásárolják a földeket, nekik hoz majd hasznot az élelmiszer eladása.

A helyi magyar munkaerő pedig napszámos lesz, ami rosszabb, mint a középkorban a jobbágysors. Merthogy a jobbágynak telke, eszközei, állatai voltak. Azokkal termelte meg a beszolgáltatni valóját, de az övé maradt.

Vagy ha a vizeink, amelyeknek az édesvízkészlet fogyásakor rendkívüli jelentőségűek lehetnek, a melegvizeink már most is azok, csak akkor folynak a csapjainkba egyáltalán, ha mások által meghatározott árakat (amiben ugye a busás hasznuk benne van) fizetünk érte. Idegenek meg ugye nem fogják mérlegelni, hogy a magyaroknak van-e pénzük elég?

Gondolkodjunk el egy kicsit ezekről a dolgokról. Túl lehet élni a gyarmatosítást, de még senki se jött ki jól belőle...

Az energia ára pedig azért nő, mert a dollár inflálódik, és a korrupt zsidóbérenc EU-s politikusaink DOLLÁRÉRT veszik az olajat mindenféle angol és amerikai tőzsdéken, ahelyett, hogy megegyeznénk KÖZVETLENÜL az OPEC-cel hogy tőlük vesszük.