width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015. jan. 20.

2015. január 20., kedd

Scall Fast Google+

FeedMyInbox
 

 

Scall Fast Google+
SF // via fulltextrssfeed.com

Nem a hitelképesség, hanem a cionizmus kiszolgálása az, amit a nyugati hitelminősítők értékelnek. A ...
1/19/2015 6:09:36 PM

Nem a hitelképesség, hanem a cionizmus kiszolgálása az, amit a nyugati hitelminősítők értékelnek. A BRICS országok azért kapnak rossz minősítéseket tőlük, amiért mi is! Globális fegyelmező hatalom szervei ezek, Bogár László jól megfogalmazta. De egyáltalán minek vannak, ha egyszer POLITIKAI és nem gazdasági minősítők?! A libsi álságosság, hogy ők szakértők és nem politizálnak meg nem neolibek, aztán de. Nem is függetlenek, hiszen usraeli - City of London-os érdekszférába tartozó nemzetközi pénzviilág érdekérvényesítői ezek a hamisító minősítők. Azért kezdik tudni mások is a minősítők valós céljait, különben nem tudott volna eladni államkötvényeket és csökkenteni a jegybanki alapkamatot a magyar állam sem.

A nyugati hitelminősítők hadat üzennek az Eurázsiai Gazdasági Uniónak

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/19/nyugati-hitelminositok-hadat-uzennek-az-eurazsiai-gazdasagi-unionak

2015.01.19 18:50

A Moody's Investors Service hétfőn leminősítette három nagy orosz hitelintézet hosszú- és rövidtávú besorolását, alig néhány nappal azután, hogy az orosz államkötvény-kötelezettségek besorolását is rontotta. Az újabb listán szerepel Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank, a Vnesekonombank és az Agency for Housing Mortgage Lending OJSC. A Moody's emellett leminősített két örmény bankot is, az Ardsinbankot és az orosz VTB Bank örmény szekcióját.

Az örmény bankok leminősítése nem gazdasági, hanem politikai folyamatokkal magyarázható: Örményországban sikerült konszenzust elérni a nyugatbarát ellenzékkel, és az ország csatlakozott az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz, ahol jelenleg is zajlik az alapító tagállamok bankrendszereinek összehangolása. A nyugati hitelminősítő intézetek a befektetők véleménye és a szakmai értékelések manipulálásával a leminősített ország anyagi mozgásterének csökkentésére törekszenek; a leminősítéssel közvetlen megvonják a forrásokat a kiszemelt országtól, mivel a besorolás lerontása megnehezíti a pénzhez jutást a nemzetközi tőkepiacon. A nyugati hatalmi tömb most elsősorban azon országok anyagi mozgásterét akarja csökkenteni, melyek közelebbi kapcsolatok kiépítésére törekszenek Oroszországgal, - és ebből a szempontból az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamai első helyen állnak.

A mai nap az orosz központi bank bejelentette, hogy a Standard & Poor's, Fitch Ratings and Moody's Investors Service közelmúltbéli tevékenysége miatt a nyugati hitelminősítő intézeteket nem tartja szakmailag hitelesnek, értékeléseiket pedig a továbbiakban nem tartja viszonyítási alapnak.

Oroszország és Kína saját hitelminősítő intézetet épít, a Univerzális Hitelminősítő Csoportot, amely várhatóan jövő év elejére a nagy nyugati hitelminősítő intézetek globális konkurenciájává válik.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/14/kina-es-oroszorszag-egyutt-epit-hitelminosito-intezetet

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions