width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. febr. 29.

2008. február 29., péntek

Diploma adó ?

Diploma adó ?

A tandíjat is emelni fogják, ha a NEM-re többen szavaznak, mint az IGEN-re. De amilyen "kreatívak" a bibsilibsik új sarcok kivetésében, érdemes "régészkedni" egy kicsit... ugyanis erre többen azt mondták nekem, ez hülyeség, erről szó se volt. De igen, 2006 tavasszal kiszivárgott némi info...

Utólagos tandíj a hallgatóknak?
Vinkler Márton, Magyar Nemzet, 2006, május 19 - 11:25, Itthon

Stark Antal, az Oktatási Minisztérium (OM) helyettes államtitkára Bokros Lajos ex-pénzügyminiszterhez hasonlóan botrányos kijelentést tett a minap az egyetemisták és főiskolások tandíjfizetését illetően. Elmondása szerint az oktatási tárca erősen gondolkodik a friss diplomások utólagos tandíjfizetési kötelezettségének bevezetésén.
A kijelentést súlyosbítja, hogy mindezt a hallgatók beleegyezése és minden előzetes tárgyalás nélkül gondolná a minisztérium. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) azonnali nemtetszésének adott hangot Stark szavait követően. Ekler Gergely, a HÖOK elnöke a szervezet nevében is elhatárolódott az ötlettől. Leszögezte: semmilyen törekvést nem hajlandó támogatni, ami a leendő hallgatók tanuláshoz jutási esélyeit csökkentené, vagy a felsőoktatásban eltöltött éveiért utólagos tandíjfizetésre vonhatná.
A hallgatói érdekek sérülésének elkerülése végett Ekler felszólította az oktatási tárcát, haladéktalanul vegyék fel a HÖOK-kal a kapcsolatot, amennyiben nem akarnak az 1995-ös diáktüntetéshez hasonló eseményt előidézni. A kormánypárt abszurd feltevését a liberálisok nevében Sió László a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) oktatáspolitikai műhelyének vezetője is elítélte.


Az szdsz összevissza nyilatkozik, választások előtt mindig azt mondja, amit az emberek halalni akarnak, utána pedig megpróbálják megmagyarázni, miért "nem úgy gondolták" és miért jó nekünk az, ami rossz.

Milyen társadalmi folyamatokat indítana el a tandíj, mint utólagos képzési hozzájárulás bevezetése?

KASZTRENDSZER. A társadalmi mobilitás vége : a szegényember mégoly tehetséges fiának is marad a "lapátnyél" azaz a képzetséget nem igénylő árufeltöltői, vagy szalag mellett végezhető, betanított munka, minimálbérért.

Mert nem állnának meg ezek ott, hogy a felsőoktatásról az alsóbb szintekre is kiterjesszék mind a tandíjat, mind az utólagos képzési hozzájárulást. A szakképzés, sőt a középfokú képzés, és az érettségi is pénzbe kerülne, csak idő kérdése, mikor vezetnék be ott is ezt a rendszert.

Azt a pénzt akarnák megspórolni, amit az állam kivon a felsőoktatásból.

Amit aztán adósságszolgálatra költenek, tehát megint csak mi segélyezzük a rotschildokat, mint ahogy az közismert.

http://reakcio.blogspot.com/2007/09/mi-seglyezzk-rotschild-nagybcsit.html

Ezt meg nehogy már jónak lássa akárki. Egyszerűen meg kell tagadni a további törlesztést, a valós értékeket alapul véve már rég visszafizettük mindezt amúgy is.

Ehhez pl. kell egy olyan kormány, amely NEM vállal jogfolytonosságot az elődjével, (ami most van - a 3. köztársaság)

Ugyanez megy az egészségügyben is : vizitdíj, kórházi napidíj, ágydíj, gyógyszerekre adott TB támogatás fokozatos megszüntetése (mindent teljes áron adnának), és a többi, ma még nem ismert sarc, mert kreatívak ezek a zsidajok, ha új sarcokat kell kieszelni.

Szoci, szzadi, egykutya. Nemcsak a kóka jani a szociálisan érzéketlen, a régi komcsik is azok.

Egy, a tisztességtelenségben megőszült vén komcsi, aki kifejezetten arról hírhedt, hogy mindig ígérget, és sohasem tartja be, ezt nyilatkozta a témában :

Tatai-Tóth András, az MSZP oktatáspolitikusa mondta nemrég egy napilapnak nyilatkozva, hogy méltányosnak tartaná, ha az utólagos tandíj fizetését kiterjesztenék mindazokra, akik ingyenesen szerezték diplomájukat. Saját bevallása szerint ő maga is szívesen fizetne.

Számos család viszont éppen azért kerülne nehéz helyzetbe, mert nem akarná évtizedekig tartó adósságszolgálatba kergetni gyermekét azzal, hogy egyetemre, vagy főiskolára küldi.

Tudásalapú társadalmat azt akkor így hogy, kérdem én??? :-)