width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2016.12.04.

2016. december 4., vasárnap

"Az ország bukik rajta, a közvetítők meg gazdagodnak" Ha Orbán Viktor szerint nincs már szükség az alaptörvény módosítására, akkor miért kellett a népszavazás és a parlamenti színjáték? Eszerint vagy a Fidesz, vagy az Alkotmánybíróság 17 milliárd forinttal megkárosította Magyarországot. Ki viszi el a balhét? Miért nem beszélt erről korábban egyetlen egyszer sem senki? Sem a miniszterelnök, sem az Ab? Nincs másról szó, minthogy a hazugságok hálójában egyre jobban vergődik a Fidesz.

A fidesz az új mszmp, annak liberális utódpártjától is elég sokat tanultak gátlástalanságban, tisztességtelenségben. A törökök összevesznek az eu-val és ki fogják nyitni a határukat, akkor megint milliók özönlenek majd, de addig is mindenkit befogad Magyarország aki vesz letelepedési kötvényt. Iszlám állam tagokat is!

Ismeretlen tulajdonosi körű offshore cégek árulják ezeket a letelepedési kötvényeket, azért sejteni kifélék : bennfentes információkkal rendelkeznek tehát kormányközeliek, 20-30% jutalék jár nekik, a kötvények kamatait pedig az államkassza állja. Rossz üzlet a magyar államnak, nem igaz hogy ez kedvező finanszírozási forrás volt valaha is ebben a formában.

Csak a kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából volt felpumpálva a fidesz bevándorlás ellenessége, kampányolásuk részeként. Hiszen a fidesz vendégmunkásokat FOG ide behozni a mgyosz - vosz félék és egyéb oligarchák parancsára!

Ki kellett építeni a fidesz közeli plakátcéget, a kék TUDTA kormányplakátok amiket országszerte láttunk reklám célra is vannak használva, szóval nem simicskázni hanem mészáros lőrincezni meg habony árpádozni kell. ^_^

Vona Gábor: Orbánt vagy Magyarországot védi az Alkotmánybíróság?

Jellemző, hogy Orbán Viktor és a Fidesz képviselői is az ellenzék vereségeként értékelték az Ab mostani döntését. Ez annyira gyerekes... A reakció lényegében leleplezi a kormánypárti gondolkodást, számukra a kvóták elleni harc nem nemzeti ügy, hanem belpolitikai küzdelem.

Jellemző, hogy Orbán Viktor és a Fidesz képviselői is az ellenzék vereségeként értékelték az Ab mostani döntését. Ez annyira gyerekes... A reakció lényegében leleplezi a kormánypárti gondolkodást, számukra a kvóták elleni harc nem nemzeti ügy, hanem belpolitikai küzdelem.

Ha Orbán Viktor szerint nincs már szükség az alaptörvény módosítására, akkor miért kellett a népszavazás és a parlamenti színjáték? Eszerint vagy a Fidesz, vagy az Alkotmánybíróság 17 milliárd forinttal megkárosította Magyarországot. Ki viszi el a balhét? Miért nem beszélt erről korábban egyetlen egyszer sem senki? Sem a miniszterelnök, sem az Ab? Nincs másról szó, minthogy a hazugságok hálójában egyre jobban vergődik a Fidesz.

A Jobbik üdvözli a határozatot, mint mindent, ami Magyarország szuverenitását erősíti. Azonban az alaptörvény módosítását továbbra is létfontosságúnak tekintjük, hiszen amikor a lényegi kérdésben majd az Alkotmánybíróságnak döntenie kell, nem mindegy milyen alkotmányos keretek állnak rendelkezésre. Nagy baj lenne, ha a kormányfő sértettsége és hiúsága miatt nem biztosítanánk hazánk valódi biztonságát.

Ja, és ebben a pillanatban valaki Irakban épp magyarországi letelepedést vásárol Orbán Viktor engedélyével...

A piszkos pénznek sincsen szaga

https://kuruc.info/r/2/166824/

A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy fejezze be a piszkos trükkjeit a piszkos pénz megtartása érdekében - mondta Z.Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Z. Kárpát Dániel szerint a Fidesz-KDNP azért nem támogatja a pártja által benyújtott alaptörvény-módosítást, hogy ezáltal a letelepedésikötvény-üzletet a kormány meg tudja tartani.

A jobbikos politikus úgy vélekedett: ennek érdekében a kormány még arra is képes, hogy "eljátssza azt a cirkuszt, hogy látszólag elengedi az alaptörvény módosítását és az Alkotmánybíróság döntésére hivatkozva azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy nincs szükség a tudatos betelepítéssel szembeni alkotmánymódosításra".

Úgy fogalmazott, meggyőződésük, hogy a kormány ezzel "aljas politikai játékot játszik". Rögzítette: a Jobbik által benyújtott javaslat teljesen egyértelmű módon kizárná a letelepedési kötvényen keresztül történő betelepítést is, az mindössze egy mondattal tartalmaz többet, mint a kormány korábbi módosítási javaslata.

Hozzátette: pártja javaslatát még tárgysorozatba sem akarták venni."Arcátlan módon húzzák az időt, közben pedig pörög a kötvénybiznisz" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Felidézte azt is: a Jobbik és több újságíró is kikérte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól azokat az adatokat, amelyek bebizonyították, hogy "Rogán Antal és csapata több mint kétszer annyi gazdag migránst telepített már be kötvényen keresztül Magyarországra, mint amennyit Brüsszel összesen akart volna".

Hozzátette: a családegyesítési számok birtokában ez a létszám 5 ezerre tehető, miközben egy hasonló terv ellen látszólag küzdelmet folytat a Fidesz-KDNP. Z. Kárpát Dániel felvetette azt is, hogy ha a kormánypártok kihátrálnak az alkotmánymódosítás szükségessége mögül, el kellene számolniuk azzal is, hogy miért csinálták végig a 17 milliárd forint közpénzből lebonyolított népszavazást. Ugyancsak el kellene szerinte számolnia a kormánynak az egyéb veszteségekkel is, többek közt azzal, hogy 2014 decembere óta ráfizetéses a letelepedési kötvények konstrukciója.

Ez a magyar költségvetés esetében majd 10 milliárdos kárt vet fel, a közvetítői díjak tekintetében pedig 110 milliárd forintos veszteség érte áttételesen a magyar költségvetést - áll az MTI összefoglalójában.

Milliárdos üzlet Rogánéknak a letelepedési kötvény, nem csoda, hogy Varga lebegteti a visszavonást

A Jobbik sarokba szorította a Fideszt letelepdési kötvény-ügyben. Október végén Vona Gábor, a Jobbik elnöke azzal zsarolta meg Orbán Viktort, hogy csak akkor támogatják az újabb alkotmánymódosítást, ha a Fidesz lemond a letelepedési kötvényről. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke ma "minősített hazaárulásnak" nevezte, hogy a testület kormánypárti többsége egy cipruson bejegyzett közvetítő cég tevékenységét a Seychelles-szigetekre is kiterjesztette. Bírálta, hogy mindeközben a kormány a közvélemény előtt a konstrukció kivezetését lebegteti.

Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis ma óvatosan meglebegtette, hogy mégsem vonják vissza a letelepdési kötvényt. A politikus úgy fogalmazott: a kormány megvárja az új hitelminősítői döntést, utána dönt a letelepedési kötvény további sorsáról, de a konstrukció feltételeihez hozzá kell nyúlni.

Mindennek egy magyarázata van: Rogánék és a fideszes haverok rengeteg pénzt vesztenének, ha valóban kivezetnék. A Fidesz láthatóan inkább a pénzt választja, mintsem a sikeres alkotmánymódosítást.

7 kérdés, 7 válasz a letelepedési kötvényről:

Mire jó a letelepedési kötvény?

Letelepedési kötvény vásárlásával Uniós tagországon kívüli állampolgár schengeni tartózkodási engedélyt, illetve hat hónap után letelepedési engedélyt szerez, mellyel szabadon utazhat, céget alapíthat a schengeni övezetben. Utóbbi érvényessége határozatlan idejű, élethosszig tart, továbbá családtagok is jogosultságot szerezhetnek családegyesítési céllal.

Kinek az ötlete volt?

Rogán Antal az országgyűlési gazdasági bizottságának elnökeként 2012-ben kezdeményezte a letelepedési kötvény-konstrukció kidolgozását. A törvényt egy Fidesz-közeli ügyvéd irodája szövegezte meg, mely azóta részt vehet az adminisztratív lebonyolítás intézésében is. A 2013-ban induló rendszer egyik haszonélvezője, a közvetítő Arton Capital Kft. is kötődik Rogánhoz: a cég politikus egykori egyetemi társáé, Balogh Radosztináé, akivel ma is kapcsolatban vannak, találkozni is szoktak.

Hogy lehet jegyezni?

A világ különböző országaiban lévő kereskedelmi lehetőségeket kartellszerűen kiosztotta a Rogán vezette gazdasági bizottság. A letelepedési államkötvény forgalmazói kizárólag erre a célra jöttek létre, többnyire külföldi székhelyű, offshore országokban. A kereskedési jogot a Gazdasági Bizottság egyedi döntése alapján szerzik meg. A kötvényeket így pályáztatás nélkül kiválasztott, jellemzően offshore hátterű cégek forgalmazzák, országonként egy. De vannak másodlagos, sőt, harmadlagos közvetítők is, ezekről még az Átlátszónak sem sikerült kiderítenie semmit. A kiválasztott közvetítők számára szinte magától értetődő, hogy a Rogán–Habony-pároshoz köthető Kosik Ügyvédi Irodával célszerű együtt dolgozniuk, s annak adják tovább a díjak egy részét.

A titokzatos közvetítők magas profithányaddal dolgoznak. Profitjuk két részből áll: a közvetítői díj, valamint a kötvény diszkontált vásárlása és a névértéken való kifizetése közötti különbség.

Mennyibe kerül?

Magyarországon 2015-től 300.000 euróért lehet letelepedési kötvényt vásárolni (a kezdeti 250.000 eurós ár emelkedett). Az eddig eladott ötéves, 2018-tól lejáró papírokat névértéken fizeti ki az állam, euróban nézve a piacinál magasabb, évi 2–2,5 százalék közötti garantált hozammal. Magyarország ezzel sok milliárd forintot bukik, a közvetítők pedig nyernek - ráadásul a kötvényesnek fejenként 45–60 ezer euró közötti díjat is ki kell fizetnie, amely részben a közvetítőhöz, részben különböző ügyintézőkhöz, szolgáltatókhoz kerül, mint az eljárás költsége.

A hvg számítása szerint mostanáig 5-6 milliárd forintjába került az adófizetőknek a 2013-ban bevezetett újfajta állampapír mesterségesen fenntartott magas kamata - az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint összesen 33,6 milliárd forintnyi kamatjövedelme volt a közvetítő cégeknek, a közvetítő ugyanis nem 300 ezer eurót utal tovább az ÁKK-nak, mert kedvezményes, úgynevezett diszkontáron jut hozzá az állampapírhoz. A közvetítői díjakból pedig 80 milliárdnál is több bevételre tettek szert. A kormány részéről még nem hangzottak el ésszerű indokok amellett, hogy ezt a bevételt a magyar állam kiengedi a kezéből. A letelepedési kötvény egyes számítások szerint kötvényenként összesen 23-27 milliót hoz az offshore cégek konyhájára.

Hányan vettek?

Nem tudni biztosan. A K-monitor beszámolója szerint 2016. augusztus 31-ig 3915 személy számára összesen 12299 darab letelepedési államkötvényt jegyeztek le, de azt nem tudhatjuk, hogy pontosan mely közvetítő cégeknél: „az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-vel kötött szerződések részét képező adatok üzleti titoknak minősülnek".

Miért gázos az egész?

Mert itt aztán lehet offshore-ozni, bárkinek ész nélkül, ellenőrzés nélkül kis híján állampolgárságot adni. Ráadásul az ország bukik rajta, a közvetítők meg gazdagodnak közben. Pláne, hogy a bevándorlás-ellenes Fidesz ezzel gyakorlatilag gazdag bevándorlóknak ad lehetőséget az Unión belül – bármit csinálni. Ellenőrzés ugyanis nincs: kapott már kötvényt jogerősen elítélt orosz adócsaló is.

Ismételt letartóztatása óta először adott interjút Budaházy György. A Hunnia-ügy első rendű vádlottja, a Venyige utcai Büntetés-végrehajtási Intézetben nyilatkozott. + Nem ezt érdemeltem! - Budaházy második börtönlevele a Venyige utcából "A megélt nagyszerű dolgok emlékei a legsötétebb börtöncella mélyén is képesek fényben tartani az ember lelkét, és fenntartani az életkedvét."

Budaházy: „Minden jobboldali dolog elbukik a bíróságokon" (videó)

Ismételt letartóztatása óta először adott interjút Budaházy György. A Hunnia-ügy első rendű vádlottja, a Venyige utcai Büntetés-végrehajtási Intézetben nyilatkozott.

https://www.youtube.com/watch?v=HwQkkD2khBU

Nem ezt érdemeltem! - Budaházy második börtönlevele a Venyige utcából

Ücsörögve a Venyige utcai börtönbéli zárkában eszembe jut néha az a keserű gondolat – ami nyilván a történelemben sok hasonló helyzetben lévő hazafinak járt már a fejében –, hogy talán nem ezt érdemeltem a hazámtól. Nem mintha valamiféle hálálkodást várva tettem, amiket tettem, még csak nem is önzetlenségből, hisz egy hazafi tettei mögött az a cél is ott van, hogy ő is szeretné magát jobban érezni a hazájában, mert ő itt akar boldogan élni, és a – hite szerint – jobbító szándékú cselekedetei az egész nemzet életminőségét emelhetik, így a jobb életminőségben ő és szerettei is boldogabbak lehetnek, szóval, egy ilyenforma „önzés" is van benne. De akkor is, akaratlanul is megjelenik az emberben néha ez a keserű érzés: nem ezt érdemeltem!

Ez most nem azt jelenti, hogy valamiféle „lelki összeomlás" küszöbén vagyok, mielőtt valaki félreértené, csak az ember itt ráérős idejében elfilozofálgat ilyeneken is.

Mint ahogy számba veszi azt is az ember, hogy mi kárt okoztak neki a haza ellenségei mindazért, amit tett, és főleg azért, amit még esetleg tehetne, ha nem sikerülne még ezek előtt tönkretenni őt. Túl a számtalan kisebb-nagyobb koncepciós eljáráson, amikkel a személyemet meghurcolták, az elmúlt évtizedben hétszer kellett ezek miatt átszerveznem a saját és a családom életét. Először mikor bujkálni kényszerültem. Másodszor mikor a bujkálás után 10 hónapig lakhelyelhagyási tilalom alatt voltam kénytelen élni. Harmadszor, mikor újra szabad lehettem megint. Negyedszer mikor 2009 nyarán elhurcoltak, és több mint két évig börtönben tartottak. Ötödször mikor a börtönből kikerülve évekig házi őrizetben, majd lakhelyelhagyási tilalom alatt voltam. Hatodszor mikor megint szabad lettem. És hetedszer most, midőn megint börtönbe vetettek. Sok ám ez!

És nem csak nekem, hanem a feleségemnek, és főleg a három gyermekünknek! Fontos időszakokban nem tudtam részt venni a gyermekeim nevelésében. A kicsi lányomnak az első börtönévek után úgy kellett újra megszoknia, hogy van apja. Kimaradt a gyerekek életéből három közös családi karácsony (úgy tűnik, most jön a negyedik). Négy olyan nyár, ahonnan nincsenek így családi nyaralásokról emlékeik (pedig emlékszem a saját életemből, hogy ezek a 8 és 14 éves korom közötti családi nyaralások milyen meghatározó gyermekkori emlékeim). Most meg, amikor a két nagy a – nevelési szempontból talán legnehezebb – kamaszkorban van, és az anyai helytállás mellett nagy szükség volna az apaira is, megint elragadtak mellőlük. Nem beszélve az anyagi nehézségekről, meg a személyes életünk számos tervéről, amiket keresztülhúztak az ide-oda ráncigálásommal. Sok ez!

Nem panaszkodásképpen írtam ezeket, inkább számvetésképpen és tanulságképpen minden jövőbeli hazafinak, hogy a küzdő hazafias életforma megéléséhez nagy lelkierőre is szükség van a nehézségek elviseléséhez, és akaratra, meg kitartásra az állandó újrakezdéshez. És mindemellett egy hasonlóan kitartó és erős asszonyra, aki ott áll az ember mögött, és helytáll az ember helyett is, ha kell. Nekem jó érzékkel sikerült ilyen asszonyt választanom, áldja meg az Isten! És persze nagyon hasznos az összetartó nagycsalád is a háttérben, köszönet húgomnak és a fáradhatatlan édesanyámnak is. És nem utolsósorban fontosak a barátok és bajtársak, akik a legnagyobb ellenszélben is kiállnak az ember mellett, hála nekik is ezért.

Szóval, a küzdő hazafias életformához mindezen – kívülről nem annyira látványos, de – fontos emberi kapcsolatok építgetésére is szükség van. Mert kétségtelenül megvannak ennek az életformának a szépségei. A megélt nagyszerű dolgok emlékei a legsötétebb börtöncella mélyén is képesek fényben tartani az ember lelkét, és fenntartani az életkedvét. Mondhatnám a nótára hajazva, hogy „csak az jöjjön hazafinak, aki ilyet szeret".

Mindazonáltal szeretném, ha saját és családom életének a – jelenlegi állapot vége utáni – nyolcadik újjászervezése már az utolsó lenne. Reménykedem, hogy így lesz, és hogy nincs már ez messze!

2016. november 28.

Budaházy György

(nem jogerős) politikai elítélt

https://kuruc.info/r/6/166843/

http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=99516

Egyre többet hallani a médiában, hogy be akarják tiltani törvényi erővel a "félkatonai szervezeteket". Mennyire ostoba ez az állam! Ebből is világosan látszik, hogy Magyarország nem független és nem szabad nemzet. Ha az lenne, akkor megbecsülné a Hazáért tenni akaró, a honvédelmi képzéseket, oktatásokat önkéntesen vállaló és valamilyen szinten szervező fiatalokat, ahogy például Lengyelországban, vagy a balti államokban, ahol a honvédség képzi ezeket a csoportokat.

A NEM zeti fidesz!

"Egyre többet hallani a médiában, hogy be akarják tiltani törvényi erővel a "félkatonai szervezeteket". Mennyire ostoba ez az állam! Ebből is világosan látszik, hogy Magyarország nem független és nem szabad nemzet. Ha az lenne, akkor megbecsülné a Hazáért tenni akaró, a honvédelmi képzéseket, oktatásokat önkéntesen vállaló és valamilyen szinten szervező fiatalokat, ahogy például Lengyelországban, vagy a balti államokban, ahol a honvédség képzi ezeket a csoportokat.

A honvédelem mindannyiunk kötelessége, jelenleg is. Csak éppen nincsen erős honvédség, nincsen sorkatonaság, illetőleg maga a szervezeti felépítés is kontraszelektált. Aki a "szélsőjobboldallal" tartja a kapcsolatot, vagy éppen ő maga is tagja egy ilyen szervezetnek, azt egyszerűen eltávolítják, nem engedik felszerelni.

Jelenleg az is vádpont lehet, hogy valaki "MNA-s", lehet egyszer az is vádpont lehet, hogy a Farkasok tagja, vagy vármegyés, utána pedig jön, hogy "jobbikos".

Az ellenség szószerint a határainknál van. Nyugat-Európában pedig bent is van már. A szomszédos országban, Ukrajnában háború van, a Közel-Kelet lángokban áll. Nem sok jót ígér a 2017-es esztendő, ezért mi is a közösségeink, kultúránk és nemzetünk megvédésére készülünk - a törvények betartásával, mindenféle bűncselekménytől maximálisan tartózkodva! Ez nemcsak lehetőségünk, hanem kötelességünk is! A mindenkori kormánynak nem a saját fiataljaitól kellene félnie, hanem a védelemért megtennie minden szükséges lépést!

Egyet ígérhetek: jöhet bármilyen kormány, mondhatnak bármit is a politikusok, mi mindig is a magyarság érdekeit fogjuk szemelőtt tartani! Az érdekünk pedig az, hogy a fiatalságunk intelligens, erős, a Haza ügye iránt elkötelezett legyen! Nem adjuk fel soha a hon védelméért tett erőfeszítéseinket. A Magyar Ellenállás zászlaját magasra emeljük, minden körülmények között megvédjük, az ellenség sáncára kitűzzük!"

"A Jobbik azért nem a Fidesz ilyen szempontból" Radikálisok közt ha nem feltétlen vita de akármi apró véleménykülönbség van, nagyon rámozdulnak akiknek érdekük a nemzeti oldalt bomlasztani. Ellenérdekeltek, libsik. Orosz Mihály Zoltán amúgy nem Jobbik tag, nemzeti radikális, de nem éppen azt mondták nekem és itt is a nemzeti radikálisok, hogy ne kizárólag egy Jobbik nevű pártben gondolkodjunk? :3

A fideszben is vannak konfliktusoknak kitéve a kisebbségben és a háttérben levő nemzeti érzelműek! Nem a hangos kereszténykedő aztán meg mazsihiszes zsidókkal és szadesz exekkel pózoló kdnp-sek persze, ezek csak szóüban nemzetiek de a gyakorlatban ugyanúgy liberálisok. A nemzetállamok és a nemzetek kultúrájának, hagyományainak, szokásjogainak védelme éppen a nemzetellenes nemzetköziséget kiszolgáló Fidesz ötlete lenne?! A fideszből az idők során sok jó magyar ember kikerült vagy háttérbe szorult. Bolsevik típusú pártfegyelem és személyzeti politika a jellemző, amitől nincs megengedve eltérés.

Radikálisok közt ha nem feltétlen vita de akármi apró véleménykülönbség van, nagyon rámozdulnak akiknek érdekük a nemzeti oldalt bomlasztani. Ellenérdekeltek, libsik. Orosz Mihály Zoltán amúgy nem Jobbik tag, nemzeti radikális, de nem éppen azt mondták nekem és itt is a nemzeti radikálisok, hogy ne kizárólag egy Jobbik nevű pártben gondolkodjunk? :3

De a Jobbik nem ilyen, és ettől még nem cuki! :)

Vona: A Jobbik azért nem a Fidesz ilyen szempontból

A Jobbik elnöke nem tudott arról, hogy Toroczkai László milyen rendeletet készít elő Ásotthalmon – ezt maga Vona Gábor mondta a Hír TV-ben.

Az ellenzéki pártban nagy vihart kavart, hogy a Csongrád megyei település önkormányzata rendeletben tiltotta meg a mecsetépítést, a burka, a csador és a burkini viselését közterületen, és homoszexuális propagandát sem lehet folytatni. A határozattal Vona Gábor sem ért egyet, de tiszteletben tartja a döntést.

„Érveltünk egymással szemben, és mind a ketten tiszteletben tartva a másik álláspontját, egyikünk sem tudta meggyőzni a másikat az igazáról. De ez pontosan a néppártosodásnak a bizonyítéka szerintem és annak a bizonyítéka, hogyha valaki magabiztos az igazában, akkor nem kell feltétlenül arra törekednie, hogy mindenáron maga alá gyűrje a másikat. Tehát a Jobbik azért nem a Fidesz ilyen szempontból, hogy ott van egy központilag kitalált vélemény, s akkor mindenkinek innentől kezdve klónoznia kell az álláspontot. Hanem a Jobbikban van lehetőség arra, hogy valaki más álláspontot képviseljen, akár még egy ilyen kérdésben is" – emelte ki a pártelnök a Reggeli járat stúdiójában.

A politikus megismételte: ez Ásotthalom belügye marad, a Jobbik programja pedig az, hogy mindenkinek biztosítják a szabad vallásgyakorláshoz való jogát, amennyiben kormányra kerülnek. Egyúttal azt is üzenik, mindenki vallását, kultúráját tisztelik, de nem szeretnék Magyarország kulturális közegét, „történelmileg megörökölt szöveteit" felborítani.

Szerinte az a vád, hogy diktátorként irányítaná a Jobbikot, pont a jelenlegi helyzet bizonyítja, hogy nem igaz: „hiszen itt van egy olyan álláspont, ami nem egyezik a párt elnökének az álláspontjával, egy településnek a döntése, és én tiszteletben tartom ezt a döntést. […] Azért ne legyenek illúziói senkinek, egy pártot vezetni nem egy egyszerű dolog. Egy pártban rendet kell tartani, a közösséget össze kell tudni tartani, a különféle véleményeket meg kell próbálni közelíteni egymáshoz. Ilyenkor természetesen szükség van arra, hogy az ember kellően erélyes legyen, vagy kellően határozott." Vona Gábor szerint pártelnöki működése sokkal demokratikusabb működés, mint azt a Fideszben lehet tapasztalni.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/vona-a-jobbik-azert-nem-a-fidesz-ilyen-szempontbol-1374175

Toroczkai: Lehet próbálkozni, állunk elébe

Akár az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is képes elmenni Ásotthalom jobbikos polgármestere, hogy megvédje az önkormányzat döntését. Toroczkai László a Lánchíd Rádiónak azt mondta: rendeletükkel csak a saját vallásukat akarják védeni. „2014-ben az Európai Emberi Jogi Bírósága hozott egy döntést, és ez a döntés azt mondja, hogy a burka, csador, burkini, stb. közterületi tiltása nem sérti a vallásszabadságot, ez ezzel nincs összefüggésben. Tehát lehet próbálkozni, a magyar Alkotmánybírósághoz el lehet vinni ezt az ügyet, állunk elébe, és hogyha nyilván odakerül, akkor én akár kész vagyok az Emberi Jogok Európai Bírósághoz fordulni" – emelte ki a polgármester.