width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014. márc. 22.

2014. március 22., szombat

Venezuela a másik ország, amit fel akarnak forgatni a cionisták, hogy beépíthessék a folyamatos terjeszkedés és országok kirablása nélkül életképtelen globális pénzügyi birodalmukba. Ezt ők integráció névvel illetik, pedig valójában újragyarmatosítás. A gyarmatrendszer felbomlása után mindig a népellenes, és uralma fenntartásáért nyílt erőszakot is alkalmazó erőknek nyújtott segítséget az usa Dél - Amerikában. Latin - amerikai emberek viszont nem azért dolgoznak, hogy a wall street-i zsidó maffia kiszívja a vérüket.

Venezuela a másik ország, amit fel akarnak forgatni a cionisták, hogy beépíthessék a folyamatos terjeszkedés és országok kirablása nélkül életképtelen globális pénzügyi birodalmukba. Ezt ők integráció névvel illetik, pedig valójában újragyarmatosítás. A gyarmatrendszer felbomlása után mindig a népellenes, és uralma fenntartásáért nyílt erőszakot is alkalmazó erőknek nyújtott segítséget az usa Dél - Amerikában. Latin - amerikai emberek viszont nem azért dolgoznak, hogy a wall street-i zsidó maffia kiszívja a vérüket.

Venezuela: A nemzetközi elit 300 éve az orosz területeket akarja

http://www.hidfo.net/2014/03/21/venezuela-nemzetkozi-elit-300-eve-az-orosz-teruleteket-akarja

2014.03.21 08:49 hidfo.net

Nicolas Maduro venezuelai elnök megszólalt a Krím-félsziget ügyében egy interjúban. "Ez egy kettős mércén alapuló játék. Az USA és az EU szerint teljesen jogos volt elszakítani Koszovót Szerbiától egy népszavazáson keresztül annak idején. Teljesen jogos volt elvenni a Falkland-szigeteket egy egy mesterkélt és elcsalt népszavazással, ami aztán Európának és Nagy-Britannia számára elég indok volt a beavatkozásra. Bezzeg amikor egy terület akar Oroszországhoz csatlakozni, akkor az illegális."

Maduro szerint "Itt csak egy bűnös van, ami nem más, mint az USA és Európa oroszellenes politikája. Körbe akarják venni Oroszországot, hogy meggyengíthessék és elvágják a szövetségeseitől, hogy aztán lecsaphassanak rá, és megszerezhessék hatalmas kiterjedésű földterületeit. Ez egy régi elképzelés amit bizonyos nemzetközi érdekkörök hajszolnak imáron 300 éve."

Reméljük egy kedves olvasónkban sincs kérdés afelől, hogy mit is jelent a "bizonyos nemzetközi érdekkörök" kifejezés.

Nicolas Maduro Venezuela elnöke, háttérben Simon Bolivar portréja.

Ötvenezer cseh munkahelyet veszélyeztetnek az oroszellenes szankciók Ez lesz az Európát is gyarmatosító atlantista - cionista bankárbirodalom utolsó húzása. Már így is válságban vergődnek az országok, más kérdés hogy a válság is álság, mesterségesen hozták létre a nép kisemmizésének, középosztályok megsemmisítésének, kisvállallkozások tönkremenésével megvalósuló totális tőkekoncentrációnak, európai nemzetállamok felszámolásának céljából. Van pár dél - európai ország, ahol 50% feletti a munkanélküliség ha a hamisítást korrigáljuk, és ezek zöme fiatal! Rabszolgavilágot építenek nyugaton, a "szabadság, demokrácia" nevében! Nem szabad bebirkulni ennek a rendszernek, mert most már a bankárzsidók nem elégszenek meg azok nyírásával, a vágóhíd következne.

Ötvenezer cseh munkahelyet veszélyeztetnek az oroszellenes szankciók

Ez lesz az Európát is gyarmatosító atlantista - cionista bankárbirodalom utolsó húzása. Már így is válságban vergődnek az országok, más kérdés hogy a válság is álság, mesterségesen hozták létre a nép kisemmizésének, középosztályok megsemmisítésének, kisvállallkozások tönkremenésével megvalósuló totális tőkekoncentrációnak, európai nemzetállamok felszámolásának céljából. Van pár dél - európai ország, ahol 50% feletti a munkanélküliség ha a hamisítást korrigáljuk, és ezek zöme fiatal! Rabszolgavilágot építenek nyugaton, a "szabadság, demokrácia" nevében! Nem szabad bebirkulni ennek a rendszernek, mert most már a bankárzsidók nem elégszenek meg azok nyírásával, a vágóhíd következne.

Ötvenezer cseh munkahelyet veszélyeztetnek az oroszellenes szankciók

2014. március 21., péntek 09:51 Új Szó Online - Prága

Józanságra szólította fel a cseh politikusokat a cseh kereskedelmi kamara az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedésekről folytatott uniós brüsszeli tárgyalások során, mert a szankciók akár 50 ezer munkahelyet is veszélyeztethetnek a Cseh Köztársaságban.

A cseh kereskedelmi kamara pénteken nyilvánosságra hozott elemzésében megállapította, hogy a szankciók bevezetésének első szakaszában mintegy 20 ezer csehországi munkahely kerülne veszélybe, de a különböző beszállítókat is ide számítva, a szám akár az 50 ezret is meghaladhatja.

A politikai válság a lehető legrosszabbkor jött, mert megindult a megrendelések számának növekedése, amiben Oroszországnak és Ukrajnának fontos szerepe volt - mutatott rá a kamara.

A kamara szerint az Oroszországba irányuló cseh kivitel értéke mintegy 116 milliárd korona, Ukrajna esetében pedig 35 milliárd korona. Oroszország az unión kívüli államok közül Csehország legnagyobb üzleti partnere.

Az elemzés szerint az orosz válaszintézkedések következtében veszélybe kerülnének a csehországi cégek ottani beruházásai is, amelyek meghaladják a 200 milliárd koronát.

"Több tagunk jelezte, hogy a helyzet kiéleződése esetén csődbe mehet, mert az ukrajnai és az oroszországi megrendelések forgalmuk több mint 50 százalékát teszik ki" - mutatott rá a kamara.

A cseh exportőrök szövetsége a hét elején kiadott közleményében úgy vélekedett, hogy az üzleti háború következtében mintegy 40 ezer csehországi munkahely kerülhet veszélybe.

Minek van Nato, miért terjeszkedik, kinek az érdeke egy ilyen globális erőszakszervezet kiépítése, ha nem a zsidó bankároké? Ki is az agresszor?







Minek van Nato, miért terjeszkedik, kinek az érdeke egy ilyen globális erőszakszervezet kiépítése, ha nem a zsidó bankároké? Ki is az agresszor?





NATO MILITARY BASES AROUND THE GLOBE ( MUST SEE ) .flv




http://youtube.com/watch?v=UMvPlkyBOBQ&feature=youtu.be

Megölhették Weisz Tamást? A nyomozók megtalálják a lehetséges koronatanút, aki megbuktathat egy rakás MSZP-s politikust. Gyorsan el kell varrni a szálakat. Nehogy Weisz mesélni kezdjen!

Gyorsan elvarrták a szálakat - Ki védte magát Weisz halálával?

http://www.hidfo.net/2014/03/21/gyorsan-elvarrtak-szalakat-termeszetes-halallal-oltek-meg

2014.03.21 22:12 hidfo.net

A Simon-ügy nyomozása során képbe került, majd hamis személyazonosságok előállítása kapcsán őrizetbe vett Weisz Tamás természetes halállal halt meg a rendőrautóban - ezt ma állapította meg a rendőrségi vizsgálat.

A korábban elrendelt házkutatás során Simon Gábor és más politikusok képével ellátott hamis iratokat foglaltak le Weisznél, aki őrizetbe vételét követően együttműködő viselkedést tanúsított. Mielőtt neveket mondott volna, vagy bármi olyan információt, ami tovább göngyölíthetné a hazánkban működő szervezett bűnözés felszámolását, egyik pillanatról a másikra elhalálozott egy rendőrautóban. Se külső sérülés, se idegen anyag, csak úgy hirtelen életét vesztette, mielőtt megszólalhatott volna. Ez egy cseppet sem volt gyanús az illetékes szerveknek, akik órákon belül bejelentették, hogy természetes halállal halt meg.

Ki védte magát Weisz halálával?

Normális országban egy ilyen esetet követően azonnal leváltanák és őrizetbe vennék az érintett szervek teljes felsővezetését, őrizetbe vennék az érintett párt vezető politikusait, Weisz teljes családját védőőrizetbe vennék, azt követően pedig behívnák az érintett afrikai országok nagyköveteit és magyarázatot követelnének.

Mi nem egy normális országban élünk. Itt bármikor megtörténhet, hogy akinek elég pénze van, annak 6-8 különböző személyazonossága lehet, 6-8 különböző országban személyazonosságonként milliárdos vagyonokat tárolhat, a vagyon eredetét pedig a rendőrség nem göngyölíti fel, mert aki információkkal tudná segíteni az ügy előrehaladását, azt egyszerűen kivégzik egy rendőrautóban, majd bejelentik, hogy természetes halállal halt meg.

Ez egy olyan hálózat létét feltételezi hazánkban, ami nem csak milliárdos vagyonok elsikkasztását és leosztását végzi, hanem hamis személyazonosságokat gyárt és szervezi a vagyonok külföldre mentését, emellett jogi érinthetetlenséget biztosít az érintett személyeknek azzal, hogy érdemi nyomozás elvégzése előtt elvarrja a szálakat. Vagyis bele tud avatkozni a rendőrségi munkába felsővezetői szinten, befolyással bír a bírói hatalomra és emellett végrehajtói állománnyal is rendelkezik, ami el tudja intézni, hogy valaki védett helyen, egy rendőrautóban látszólag minden ok nélkül, "természetes halállal" meghaljon.

Nem kell részletezni, milyen magas szintű összefonódásokat feltételez egy ilyen képességrendszer. Állami szintű maffiahálózatról beszélhetünk. Titkosszolgálati elemek, rendőri felsővezetés és bírói hatalom terén vannak érintettek, az említett párt pedig fedőszervezetként vesz részt a műveletekben. A Simon-ügy a hazánkban működő szabadkőműves maffia hálózatát kezdte érinteni. Ezért Weisznek meg kellett halnia, mielőtt beszélhetett volna. Ez a XXI. századi Magyarország. Pontosabban: ez a XXI. századi Európa és a nyugati világ, ahol mindent lehet, akadályok és erkölcsi korlátok nélkül. Olyan világ ez, aminek pusztulnia kell. De előtte ezernyi Simon-ügyet kell felgöngyölíteni. Egészen odáig, amíg az összes szabadkőműves maffiózó, a pártok emberei, a karhatalomba és az államgépezetbe épített embereik mind a börtönben nem rohadnak. Vagy a nép ökle által végzik, "természetes halállal".

Megölhették Weisz Tamást?

http://www.hidfo.net/2014/03/21/megolhettek-welsz-tamast

2014.03.21 09:27 hidfo.net

A Simon-üggyel összehozott csúcs-vállalkozó, Weisz Tamás, a mai napon egy rendőrségi autóban rosszul lett és meghalt. -ennyi áll a hivatalos, rendőrségi közleményben. A Logodi utcai irodájához mentek ki a rendőrök, ahonnét bilincsben vitték el kihallgatásra, de váratlanul rosszul lett és az életét nem tudták megmenteni. A 41 éves férfi halálának körülményeit az V.kerületi rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya vizsgálja.

Weisz neve a Simon Gábor-féle botránnyal került összefüggésbe. Együttműködésükre utaló bizonyítékokat foglaltak le a rendőrség emberei Weisz egyik irodájában tartott házkutatás során. A nyomozók az egyik széfben megtalálták Gabriel D. névre szóló, ám Simon Gábor fényképét tartalmazó bissau-guineai útlevelet, amit egy bankszámla nyitásánál használtak. Ennek segítségével nyithattak számlát a budapesti Magnet Bank fiókban, ahol 75 millió forintot zároltak a hatóságok. Ezzel kapcsolatban az ügyészség közokirat hamisítással is megvádolta Simon Gábort, aki Weiszt nem hozta szóba. Több afrikai útlevél előkerült, kitöltött és kitöltetlenek, valamint fényképek a feltételezett afrikai kapcsolatokról, bűntársakról. A Fidesz média cápái már arról cikkeznek, hogy több MSZP-s politikusnak lehetnek afrikai útlevelei, amivel jelentős pénzeket mozgathattak ki az országból.

Weisz a Charity March korábbi tulajdonosa 10 évvel ezelőtt kezdett ingatlanvásárlásba Afrikában, ezen belül is Bissau-Guineában. Uruguayban és Panamában is voltak érdekeltségei, ez utóbbi országban körözés van érvényben ellene és akkori barátnője, Horthy Andrea ellen (igen, a történelmi Horthy család egyik sarja) közokirat hamisítás miatt. Tavaly nyáron vásárolta meg a Sólyom légitársaságot, ám fizetésképtelenné váltak és a korábban beharangozott közel-keleti befektetők is érdektelenné váltak. Weisz pedig lépett, akkori nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy Afrikában élő, módos, magyar üzletemberek kérték meg a légitársaság megvételének lebonyolítására. Őket természetesen nem nevezte meg. A Charity March Jótékonysági Menet kft. birtokából pedig a Seychelle-szigeteki Cavalli Continental lLd.-hez került és a magyarázat megint a külföldi tulajdonosokról szólt.

Láthatjuk a fiatalon sikeres üzletembert, aki kapcsolatai révén gyakorlatilag mindent el tud intézni. Nincsen lehetetlen. Strómankodik, lop és csal, okiratot hamisít, cégeket vesz, elad vagy dönt be. Politikusokkal bensőséges viszonyt ápol, oda-vissza megy a segítségnyújtás, mindenki dúsgazdag lesz, persze mindezt az adófizetők pénzén. De egyszer csak valamelyikük megdől, így a választási kampány hevében. Itt a bökkenő. A nyomozók megtalálják a lehetséges koronatanút, aki megbuktathat egy rakás MSZP-s politikust. Gyorsan el kell varrni a szálakat. Nehogy Weisz mesélni kezdjen! Aztán egyszerűen meghal a rendőrautóban, "rosszul lesz" és kész. Nincs tovább. Nincs koronatanú. Jónéhány csaló gazazembert megizzaszthatott volna, de így nincs ügy. Megint maradt a jéghegy csúcsa.

A "váratlan" haláleset ugyanis mindent megoldott.

Weisz Tamás, alias Tom Wallace Paar, Bissau-guineai állampolgár. Szemmel láthatóan.

Idegen megszállás nélkül is képesek voltak ilyen kegyetlenségekre a nemzetidegen galiciáner elemek. És minden országban, ahol módjuk nyílt rá, hasonló bestialitással estek neki az őket befogadó nemzetnek. most sem különbek, midnent támadnak ami a nemzetnek megtartó és építő lehetne. Annyira érdemes filoszemitának lenni, mint mérges kígyót melengetni a keblünkön!

Idegen megszállás nélkül is képesek voltak ilyen kegyetlenségekre a nemzetidegen galiciáner elemek. És minden országban, ahol módjuk nyílt rá, hasonló bestialitással estek neki az őket befogadó nemzetnek. most sem különbek, midnent támadnak ami a nemzetnek megtartó és építő lehetne. Annyira érdemes filoszemitának lenni, mint mérges kígyót melengetni a keblünkön!

Emlékezzünk: az első judeobolsevik horrordiktatúra - 95 év távlatából

http://kuruc.info/r/9/37378/

Nem éri meg ezért a cionista eu-bolsevizmusért megvetett utolsó csatlósként harcolni!

Aki békét akar, nem ül fel a cionista nato uszításnak, az bizony átáll. Nekünk is azt kell, nem éri meg ezért a cionista eu-bolsevizmusért megvetett utolsó csatlósként harcolni, ez a rendszer csak megaláz, kihasznál, lesajnál minket! A neoliberálisok arról ismerszenek meg, hogy közösen gyűlölik azt aki alternatívát mutat a 99% - 1% jellegű, embereket kifosztó rendszerű gazdaságra! Fidesz veszekszik az lmp-vel meg a libajnaistákkal a paksi erőmű - bővítésen, ugyan már. Meg van az beszélve, csak színjáték.

A cionisták gyűlölete nem csak Putyinnak szól, hanem annak is, aki tudja, másként is lehetne kormányozni!

A 36. partvédelmi ukrán dandár az orosz fegyveres erők kötelékében folytatja szolgálatát

http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_21/A-36-partvedelmi-ukran-dandar-az-orosz-fegyveres-erok-kotelekeben-folytatja-szolgalatat-6847/

Az Ukrán Haditengerészeti Erők 36. partvédelmi dandárjának parancsnoksága és személyi állománya nagyobb része, amely a Szimferopoli járás Perevalnoje községben állomásozik, úgy döntött, hogy szerződést köt, és az orosz fegyveres erők kötelékében folytatja katonai szolgálatát – közölte a dandár egy magas rangú tisztje.

„Az alakulatnál Oroszország zászlóját emelték" – mondta.

A tiszt szerint, mintegy 100 katona ukrán hadseregnél folytatja szolgálatát, és több mint 400 katona az orosz hadseregben.

Felelőtlen, aljas játszmát játszik a nyugat Közép és Kelet - Európával. Mostmár fegyverrel is terjesztik a bankok uralmát! Csak piacnak kellettünk mi is, mint az ukránok! Akik, ha eszük lenne, nem fordulnának a szláv testvérnépük ellen. Mert az biztos, hogy az eu - usa - nato zsidaival csak rosszabbul járhatnak!

Felelőtlen, aljas játszmát játszik a nyugat Közép és Kelet - Európával. Mostmár fegyverrel is terjesztik a bankok uralmát! Csak piacnak kellettünk mi is, mint az ukránok! Akik, ha eszük lenne, nem fordulnának a szláv testvérnépük ellen. Mert az biztos, hogy az eu - usa - nato zsidaival csak rosszabbul járhatnak!

POSZTINFO 2014. március 19. szerda, 18:58

Vlagyimir Putyin mindent megért, de: Krím újra Oroszország lesz.

Vlagyimir Putyin kedd délutáni beszédében sok olyan dolgot kimondott, amit eddig nem: Megérti a majdani tüntetőket, érti a világpolitikai sakkjátszmát, de Krím újra Oroszország lesz.

Óriási taps fogadta az orosz elnököt, amikor belépett az orosz politikusok, civilek, újságírók, valamint a krími vezetők által telített terembe. Még nagyobb taps tört ki, amikor köszöntötte a félsziget vezetőit.

Oroszország, Ukrajna és Belarusz történelme közös. Krím a mi erődünk – mondta Putyin. Úgy folytatta, hogy 350 ezer ukrán, 1,5 millió orosz és 300 ezer krími tatár él a Krímben. És olyan népek is, akik nem asszimilálódtak, hanem a terület sokszínűségét adják. Hozzátette: A krími tatárok és az ukránok többsége is Oroszországhoz húz a Krímben.

A krími tatárok sérelmeiről és deportálásáról azt mondta, hogy másokat is ért megbocsájthatatlan igazságtalanság a történelemben, de ezután biztosítva lesznek jogaik. Leszögezte, hogy Krím ezentúl háromnyelvű lesz, orosz, ukrán, krími tatár.

1954-ben az Ukrán Tagköztársasághoz csatolták az Orosz Tagköztársaságtól Krímet, a Szovjetunión belől. Ez Hruscsov kezdeményezése volt, Putyin pedig erről úgy szólt, hogy szerinte a történészek dolga, hogy eldöntsék, ez miért történt. Mindenestre ténynek tekinti, hogy ez az akkori joggal is ellentétesen zajlott.

A Szovjetunió szétesését nem tudta pótolni a Független Államok Közössége. A széteséssel Oroszországot kirabolták – mondta az elnök. Putyin úgy fogalmazott, hogy egy országban aludtak el, de másnap egy másikban ébredtek. Lenyelték a sérelmet, hiszen nem tudták megvédeni az érdekeiket egy széteső birodalom romjain. De ezzel az orosz nép sosem békült meg. „Krím orosz terület, Szevasztopol orosz város. Ezt mindannyian éreztük."

A fenti mondatot követően is komoly tapsot kapott, de a legnagyobb tapsvihart akkor söpörte be, amikor azt mondta: Ukrajna az oroszok testvére – és az is marad.

Az orosz elnök eddig nem tapasztalt megértéssel beszélt a majdaniakról: Ukrajnán élősködtek a vezető politikusai, akik egyáltalán nem érdeklődtek aziránt, hogyan is él a nép. Az ukrajnaiak elhagyták az országukat, mert ott nem látnak jövőképet. Oroszországban 3 millióan dolgoztak legálisan, akik 20 milliárd dollárt kerestek. „Megértem mindazokat, akik a korrupció és a kevéssé hatékony állam érdekében békésen kivonultak a Majdanra. Igazuk volt. Ez azonban nem vonatkozik az erőszakos akciókra, amelynek végén jött a nacionalista, oroszgyűlölő, antiszemita fegyveresek puccsa. Ha kételkednek, tudok mutatni bizonyítékot is: Az új, úgynevezett vezetés első lépése a nyelvtörvény érvénytelenítése volt."

Bár Turcsinov leállította a törvény aktiválását, de az orosz vezető szerint Sztyepan Bandera utódai később végigvinnék a nemzetiségeket sértő tervet. Ez a krími tatárokat, románokat és magyarokat éppúgy érintené, mint az oroszokat.

„Nem lehetett nem lépni a kérésre, árulás lett volna, ha nem segítünk. Fontos, hogy először a világtörténelemben tényleg a nép mondott véleményt. Azt mondják a nyugatiak, hogy megsértettük a nemzetközi jogot. Hát ez remek. Már az is valami, hogy elismerik, hogy van nemzetközi jog. Ezt köszönjük."

Úgy folytatta, hogy: „Nem kellett bevonulnunk Krímbe. Ott voltunk."

Putyin szerint, ha a Nyugat megtehette Koszovó egyoldalú elismerését, akkor a Krím is elszakadhat. 2010-ben az ENSZ is elismerte, hogy nincs akadálya a függetlenség egyoldalú kikiáltásának, ez nem következik az ENSZ BT gyakorlatából. Márpedig, ha ez így van, akkor nem lehet arra hivatkozni, hogy azért nem érvényes egy népszavazás, mert az adott anyaország alkotmányával ellenes. Ilyen alapon soha, egyetlen terület sem nyerhetne függetlenséget, mert nincs az a vezető, aki hagyná, hogy elszakítsanak a területéből egy darabot.

„Telekiabálták ezzel az érvvel a világot, most pedig tiltakoznak. Amit lehet a koszovói albánoknak, azt nem lehet a krími oroszoknak? Jogi érv, hogy Koszovóban sokan haltak meg? Ez nem is kettős mérce, hanem egyszerű primitív cinizmus. Tehát sokaknak meg kell halniuk? Hála Istennek, hogy ez nem történt meg." Ezt követően megköszönve a 22 ezer krími ukrán katonának azt, hogy a Krímben nem hallgattak Ukrajna utasítására.

Putyin szerint a gyakorlat megmutatta, hogy a Nyugat csak az erőben hisz, nem a jogban. Ha kell, ignorálják az ENSZ BT-t és az ENSZ-t. Így volt 1999-ben Szerbiával szemben is, amit hihetetlen, de a huszadik században lebombáztak. „Volt talán ENSZ BT határozat erről? Nem. És Líbiában ugyanez történt.?"

A jelenlévő újságírók szerint az orosz elnök főleg a beszéde végén jött bele az érvelésbe: „Valóban jogos volt a népek felháborodása Ukrajnában 2004-ben vagy Észak-Afrikában. De a demokrácia helyett csak káosz jött el ezekre a térségekre, mert a Nyugat cinikusan kezelte az eseményeket. Szankciókkal fenyegetnek, de ma is korlátozva kereskedhetünk. COCOM-lista ugyan nincs, de a gyakorlatban ma is sok olyan technológia létezik, amit Oroszország nem vásárolhat meg. Az velünk a baj, hogy nevükön nevezzük a dolgokat, van saját álláspontunk, és megvédjük azt. Nem úgy látjuk a világot, ahogy Amerika. De mindennek van határa. Átlépték ezt a határt, álnokul és amatőr módon viselkedtek. Ideje véget vetni a hidegháborús retorikának. Oroszországnak vannak nemzeti érdekei, amikkel számolni kell, és tisztelni."

„Ukrajna szétesését nem Oroszország provokálja. Nem akarjuk Ukrajna szétesését, nem akarjuk a déli és a keleti részek elszakítását. Ami a Krímmel kapcsolatos: Volt és marad is orosz, ukrán, krími tatár. De sosem lesz Banderáé. Ukrajnához és Oroszországhoz szólok: ha nem fogunk össze, mindannyian elveszíthetjük a Krímet – jelentette ki Ukrajna NATO-csatlakozási terveiről szólva. Nem a NATO ellen vagyunk, csak az ellen, hogy a saját kertünk alatt igazgassunk. El nem tudom képzelni, hogy mi vendégségbe menjünk a NATO katonáihoz a Krímbe. Nagyszerű gyerekek vannak a NATO-ban, de inkább ők jöjjenek hozzánk vendégségbe a Krímbe, és ne mi. Ha nem döntöttek volna vasárnap a krímiek úgy, ahogy döntöttek, akkor hamarosan NATO-erők jelentek volna meg a Krímben. Köszönet a döntésért a krímieknek."

Ezt követően aláírták Krím kérelmét az Orosz Föderációhoz történő csatlakozásához. Putyin pedig felkérte az orosz parlamentet annak elfogadására.