width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. máj. 27.

2008. május 27., kedd

A 150 izraeli atomfegyver

A 150 izraeli atomfegyver

Akik Isten nevében, és a talmudi gyökerű arabellenes rasszizmustól fűtve nyíltan Irán, Jordánia, és Szíria elleni háborúra uszítanak, figyelmen kívül hagyják az izraeli atomfegyverek létének tényét.

Sajnos sokakat megvezetnek a cionkeresztény hazugságokkal.

Carter szerint Izraelnek 150 atomfegyvere van - gondola.hu információ

Izraelnek 150 atomfegyvere van - mondta egy nagy-britanniai rendezvényen Jimmy Carter volt amerikai elnök. Carter - akinek szavait a hétfői The Times idézi - a walesi Hay-on-Wye kisváros évente megrendezett, nemzetközi rangú irodalmi-közéleti fesztiválján beszélt. A beszámolóból nem derül ki, hogy az amerikai politikus információja az izraeli nukleáris fegyverek számáról milyen forrásból származik. Izrael soha nem szolgál hivatalos adatokkal atomfegyverzetéről, még annak létezéséről sem; a vezető brit napilap ezért "meghökkentőnek" nevezi a volt amerikai elnök kijelentését. Az elfogadott szakértői konszenzus mindazonáltal kétszázra teszi az izraeli nukleáris töltetek lehetséges számát. Carter a walesi rendezvényen annak a véleményének is hangot adott, hogy az amerikai kormánynak közvetlen tárgyalásokkal kellene rábírnia Iránt atomprogramja feladására.

A londoni Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézete (IISS) - a világ egyik legnagyobb hadászati-politikai kutatóműhelye - által éppen múlt héten kiadott új elemzés szerint az iráni atomprogram hatására erőteljesen növekszik az érdeklődés a nukleáris energia iránt a tágabb értelemben vett Közel-Keleten, és ez könnyen térségi atomfegyverkezési versennyé fajulhat.

Az "Irán árnyékában - Nukleáris programok a Közel-Keleten" című jelentés szerint a térségi országok zöme ugyan még legalább 10-15 évre van attól, hogy érdemi atomreaktor-kapacitásra tegyen szert, de az iráni fejlesztési program miatt "Szaúd-Arábiától Algériáig" egy sor állam érezheti annak kényszerét, hogy felvegye a versenyt Iránnal.

Az IISS tanulmánya is tényként kezeli, hogy Izraelnek van atomfegyverzete.