width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. szept. 22.

2008. szeptember 22., hétfő

A gonosz nácik :-)

A gonosz nácik :-)

Régóta megszokhattuk már, hogy a nácik a II. Világháború vérgőzös mészárosainak lettek kikiáltva, akiket bizony nagyon-nagyon utálni kell, hiszen ők velejéig romlottak, gonoszak, ellenszenvesek, sunyik, állandóan valami furcsa nyelven kiabálnak, és már-már ördögi megszállottsággal próbálnak minden jót és értékeset elpusztítani ebben az amúgy boldog és békés világban. Ezt a negatív képet a legjobban a hollywoodi háborús filmek propagálják, hiszen általában ezekben a történelminek nevezett, ám mégis fiktív sztorikban a hős, bátor, tiszta lelkű, jó szándékú, amerikai hazafiak veszik fel a harcot a pusztító, tomboló-romboló, félelmetes, sátáni, náci hadakkal. Pedig az igazság, mint mindig, nem csupán fekete-fehér, hanem ennél jóval árnyaltabb.

Jó példa erre többek közt a német hadsereg II. Világháborús szolgálati utasítása (ha úgy tetszik, tízparancsolata), amelyet minden katona egyénileg, oktatás keretében kapott kézhez. Elég sokat elárulnak a nácik mentalitásáról és hozzáállásáról, az alábbi, pontokba szedett utasítások:

A katonák midnen hadseregben komoly szankcióknak vannak kitéve, ha megszegik a szolgálati szabályzatot, és megtagadják a parancsot, tehát ez nem csak írott malaszt volt, hanem a konkrét, útmutató magatartási irányelvek.

1. A német katona népe győzelméért lovagiasan harcol. Kegyetlenkedés és haszontalan rombolás méltatlan hozzá.

2. A harcos egyenruhát visel és egy külön erre a célra bevezetett távolról látható ismertetőjegyet hord. Civilruhában, ismertetőjel nélkül harcolni tilos.

3. Magát megadó ellenfelet megölni nem szabad, kémeket sem. Ezeket a törvényszék fogja megbüntetni.

4. Hadifoglyokat nem szabad bántalmazni vagy sértegetni, fegyvereket, terveket és rajzokat el kell tőlük venni, tulajdonukból mást elvenni nem szabad.

5. Dum-dum fegyverek használata tilos. Más fegyver sem építhető ilyenné át.

6. A Vöröskereszt sérthetetlen. Sebesült ellenfelek emberségesen kezelendők. Ápoló és egyházi személyzetet nem szabad a tevékenységében hátráltatni.

7. A civil lakosságot nem szabad bántalmazni. A katona nem rabolhat, vagy rombolhat akarattal. Történelmi épületet és emlékművet, amelyek az Istentiszteletet, a művészetet, a tudományt vagy a jótékonyságot szolgálják, különösen kímélni kell. Természetbeni és egyéb szolgáltatásokat a lakosságtól csak a fölöttes parancsára szabad igénybe venni és ezeket meg kell fizetni.

8. Semleges területre sem belépni nem szabad, sem fölötte átrepülni. Lövésekkel sem szabad a hadi cselekményekbe ilyen területet bevonni.

9. Ha egy német katona hadifogságba kerül, kérdésre a nevét és rangját meg kell adnia. További hadi természetű adatokat nem közölhet még fenyegetés vagy ígéretek esetén sem.

10. Ezen pontok elleni vétség, büntetést von maga után.

Ha az ellenség az 1-8 pontot megsérti, ezt a hadvezetésnek kell jelenteni. Büntetés csak a magasabb hadvezetés parancsa alapján lehetséges.

Ugye, milyen romlottak voltak ezek a csúnya, gonosz nácik? Elképesztő… :-)