width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. júl. 22.

2008. július 22., kedd

Vándorkapitalizmus,vándormultik

Vándorkapitalizmus,vándormultik

A Magyarországon tevékenykedő multik a Bokros- csomag óta évente 10000 milliárd forintot visznek ki adómentesen az országból.

Hová lesz az a rengeteg pénz?

Ezt a hasznot sok honfitársam termeli ki 2-3 műszakban 60-70 ezer forintért gályázva.

A multit nem kell félteni, ő nem fizet emelt járulékot a minimálbéren dolgozók után.

Ha lejár az adómentessége, akkor pedig elmegy még keletebbre. Lengyelországban, ahol a "vándor" multik 5 évig működhettek adófizetés nélkül, miután az adómentességük lejárt, kevés kivétellel mind Oroszországba költöztek.

Ha letelik az idő, amíg adómentesen uralkodhatnak, akkor vagy vándorkapitalizmus, tehát tovább (lásd nokia a németeknél, ebben a postban lejjebb olvasható), vagy egyszerűen más néven, más szimbólummal (lásd adidas), de lehet, hogy csak egyszerűen más vezetőséggel, és mas tulajjal! Nesze, már újra adómentesek!

Még a nemzeti liberális Széchenyi István is IGAZSÁGOS ÉS ARÁNYOS KÖZTEHERVISELÉST hirdetett. Csak azért említem, mert a neolibsik körében nagy divat rá hivatkozni...

És még ráadásul vissza nem térítendő támogatásokat kaptak az államtól.

Amitl akár a hazai vállalkozóknak is kioszthattak volna egy pályázatrendszer kereteiben !!!!

Kiszámoltam nagyjából mennyit buktunk eddig az úgynevezett "demokrácia" valójában plutokrácia azaz nagytőke-diktatúra nevében. Mértani sorozattal számoltam ez amúgy nem olyan érthetetlen mint amilyennek elsőre hangzik, szóval gyur-caucescu szavaival élve: "nem kell félni, nem fog fájni.

Ebből az adatból kiindulva a multibérenc kormányoknak köszönhetően az elmúlt 12 évben évi 4%-os inflációval, és 20%- os adókulccsal számolva Magyarország nagyjából 27000 milliárd forintnyi tiszta haszontól bukott el. A pénzügyi hézagokat a jelenlegi parlamenti pártok által tákolt kormányocskák az évek során az adófizetőkkel fizettették ki. Ezek a kormányok vagy nem voltak elég bátrak ezen változtatni, vagy - ami rosszabb- pár százaléknyi kéz alatt csúsztatott milliárdért nem a szavazóikat, hanem a külföldi tőkét képviselték.

Ezért nincs pénze az országnak, és nem is lesz míg ilyenek vannak hatalmon. Mivel a narancssárgát is csak egy árnyalat választja el a vöröstől a következő választásokon- ha nem lesz addigra nyílt egypártrendszer- inkább szavazok egy parlamenten kívüli vaskezű diktátorra mint a műanyagdemokratákra, akik ennyi pénzt hagytak kiúszni az országból.

A Nokia, Németországban 2300 dolgozót bocsát el, bochumi gyára Romániába történő áthelyezése miatt. Nem azért, mert a németek rosszul dolgoztak, vagy, mert az üzem veszteséges lett volna. Szó sincs ilyesmiről! A Nokia Részvénytársaság egyszerűen a nagyobb profit reményében döntött így. A cég pont úgy járt el, mint sok egyéb más multi hasonló helyzetben (a lista hosszú lenne, de említsük meg legalább az osztrák Semperit gumiabroncsgyár leépítését és Csehországba történő áthelyezését). A jelenség már régen nevet kapott, úgy hívják vándorkapitalizmus. Egy érző és törődő ember esetleg tépelődne ehhez hasonló döntések miatt. Lehet álmatlan éjszakái lennének, de a legvalószínűbb, hogy az ilyen ötlet fel sem merülne fel benne.

Ám a nemzetközi tőkével operáló részvénytársaságok a legkisebb erkölcsi tétovázás nélkül hozzák meg a határozataikat.
Ezzel súlyosan sértve az adott állam nemzeti érdekeit, és a szociális szférát. Aki dolgozik, értéket állít elő, és holnapra munkanélküli lesz, az többé nem fog befizetni az államkasszába járulékot.

No és a multik lobbijai is mindent megtesznek - azért, hogy a DOLGOZÓK UTÁN FIZETENDŐ JÁRULÉKOK CSÖKKENJENEK. Ennyivel is kevesebb lesz a nyugdíj, ennyivel is kevesebb pénz jut a TB-nek, ennyivel is kevesebb pénz jut a közösbe.

Ehhez kapcsolódó hír :

Angela Merkel magyarázatot követel a Nokiától

Peer Steinbrück "vándorkapitalizmus"-sal vádolja a finn multinacionális zsebtelefongyártó céget

Angela Merkel, a Német Szövetségi Köztársaság kancellárja magyarázatot követel a finn Nokiától, amiért az a Ruhr-vidéki Bochum nevű német faluban bezáratta az egyik gyárát. A Helsingin Sanomat értesülései szerint a gyár megszűnése 2300 munkás utcára kerülését jelenti. Munka nélkül marad további 2000 dolgozó, akik eddig a Nokiának bedolgozó üzemekben dolgoztak. Peer Steinbrück, német gazdaságügyi miniszter egyenesen "vándorkapitalizmus"-sal vádolta meg a zsebtelefongyártó céget, mely szerinte "módszeresen aláássa az ország gazdasági és szociális rendszerének alapjait". Nokia elleni bojkottra szólított föl a német szakszervezetek központi szövetsége, a DGB is. Az üzem bezárása elleni világhálós petíciót péntek estig több mint 7 800-an írták alá.

Megjegyzés a rövidhírhez:

Nekünk minderről persze két dolog jut eszünkbe.

1) Nem emlékszünk arra, hogy amikor 90-es években a mi élelmiszeripari gyárainkat eladták németeknek és más EU-s és nem EU-s országoknak, azért, hogy aztán bezárva ezeket a saját termékeikkel árasszanak el bennünket, a/egy magyar pénzügyminiszter "vándorkapitalizmust" kiáltott volna.

2) Nem emlékszünk arra sem, hogy ugyanebben az időszakban - vagy később - magyar köztársasági elnök, miniszterelnök magyarázatot követelt volna a magyar élelmiszeripar felvásárlóitól a mi (volt) gyáraink bezárására. De arra sem, hogy amikor egy-egy nyugati vállalkozás (pl. egy autógyártó cég) kivonult hazánkból, akkor ezeket azzal vádolta volna valamelyik politikusunk - az egy Csurka Istvánt kivéve -, hogy ezek "módszeresen aláássák hazánk gazdasági és szociális rendszerének az alapjait."


A Jobbik finn-balti szakértöje

Vándorkapitalizmus, vándormultik, vándormulti, vándorkapitalista, vándortőke, Hová lesz az a rengeteg pénz?, IGAZSÁGOS ÉS ARÁNYOS KÖZTEHERVISELÉS, IGAZSÁGOS ÉS ARÁNYOS KÖZTEHERVISELÉST