width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015. febr. 22.

2015. február 22., vasárnap

Google+ Scall Fast

We do it all day. Let us teach you what we've learned. Learn how the experts market their startups. Grab the free ebook.
From our sponsors
 

 

Google+ Scall Fast
SF // via fulltextrssfeed.com

Ha nincsenek ott a harcokban illegálisan részt vevő nato zsoldosok, blackwateresek, akkor béke van, ...
2/21/2015 5:56:05 PM

Ha nincsenek ott a harcokban illegálisan részt vevő nato zsoldosok, blackwateresek, akkor béke van, ahogy Debalcevében is, mióta előbbieket kisöpörték onnan.

"Az orosz állam nem fogja korlátozni a tömegtájékoztatási eszközök munkáját, az emberek jogát az információhoz jutáshoz - mondta Peszkov."

Tömegével vonja meg Kijev az orosz újságírók akkreditációját

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82182

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint szombaton a szembenálló felek kicserélték foglyaik első csoportjait. Luhanszkban az ugyancsak egyoldalúan kikiáltott "donyecki népköztársaság" 35 foglyot adott át az ukrán hadseregnek, amely 37 szakadárt engedett szabadon.

A donyecki helyi hírügynökség szerint ugyanakkor az egyik ukrán fogoly ismeretlen okból visszautasította, hogy kicseréljék őt. Eközben az EBESZ megfigyelőinek sikerült bejutniuk Debalcevébe. Michael Bociurkiw, a szervezet ukrajnai különleges megfigyelő missziójának szóvivője bejelentette: "Ma bejutottunk Debalcevébe, a Nemzetközi Vöröskereszt nemzetközi bizottságának csoportját kísértük, és öt kamiont, amely élelmiszert és gyógyszert szállított. Biztonsági garanciát akartunk kapni, és kaptunk is a felkelőktől, ez tette lehetővé, hogy ma oda bejussunk" - mondta. Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) szombaton bejelentette: javaslatot tett az ország állami intézményei számára, hogy több mint száz orosz hírközlő szerv újságíróitól vonja meg az akkreditációt. Az ukrán parlament február 12-én szavazta meg, hogy az ilyen akkreditációkat tagadják meg, és utasította az SZBU-t, hogy mielőbb állítsa össze azoknak a listáját, akikre e korlátozás kiterjesztését javasolja. Ez a lista most megszületett - jelentette be a biztonsági szolgálat szóvivője.

Meg is érkezett szombaton az orosz válasz, amelynek értelmében Dmitrij Peszkov, az orosz elnöki hivatal szóvivője leszögezte: Moszkva nem követi a kijevi hatóságok e lépését. Az orosz állam nem fogja korlátozni a tömegtájékoztatási eszközök munkáját, az emberek jogát az információhoz jutáshoz - mondta Peszkov.

 

A sajátjait terrorizálja, gyilkolja az ukrán kormányhadsereg - Sokkoló, leleplező videók! +18! http...
2/21/2015 5:42:39 PM

A sajátjait terrorizálja, gyilkolja az ukrán kormányhadsereg - Sokkoló, leleplező videók! +18!

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=82158

2015. február 20. 18:17 Hunhir.info

Az ukrán kormány hazug propagandája csak a magyarországi fősodor bal- és jobboldalán talál megértésre, a nemzeti portálok és a radikális média az internet segítségével igazságot szolgáltatnak a hivatalosok által annyira gyűlölt és lenézett szakadároknak. Az ukrán kormány terrorizálja a békére vágyó behívottakat, a hadsereg pedig inkább nem csak hagyja őket adott esetben meghalni, de mindent megtesz azért, hogy nehogy élve kerüljenek az ukrán hazafiak kezére.

Ukrajna Fegyveres Hadseregének sérült katonája bevallotta, kényszeríttették hogy harcoljon

https://www.youtube.com/watch?v=yTQTDYynoOE

Ukránok tüzelnek a magukat megadó, ukrán katonákat a tűzvonalból kimentő oroszbarát felkelőkre

https://www.youtube.com/watch?v=T22eI97HUaM

 

Tényleg a függetlenségi népszavazások a jó párhuzam, amivel Koszovó és Montenegró is el tudott szakadni...
2/21/2015 5:07:08 PM

Tényleg a függetlenségi népszavazások a jó párhuzam, amivel Koszovó és Montenegró is el tudott szakadni Szerbiától. A háttérhatalom őket is oroszbarátságuk miatt büntette?! De főleg antiliberalizmusuk miatt!

Sokkal nagyobb terület nem ukrán, és nyugaton lengyel, ruszin, de még német és cseh is van. Nem értem, miért kéne egy mesterséges állam területi egységéért pattogni. Csak folyamatos polgárháborúval tartható egyben = nem éri meg egyben tartani humanitárius szempontból sem azt az országot! Lemberg azaz Lvov például lengyel, német város volt. Egy Osztrák - Magyar Monarchia térképet is érdemes nézni, észak-keleti részei most ukrajnai területek. 1945-ben valamiért egy darab Csehszlovákia is átkerült a szovjetekhez, elfelezve ezzel egy magyar falut. A kárpátaljai magyarok érdeke sem a folyamatos háború, és az oroszellenes sovinizmus. Amit kisebbségellenességnek is hívnak, de az orosz lakosságú területeken éppen többségben vannak.

A balliberálisok, akik a mai napig helyeselik a trianoni békét, etnikai térképeket mutogattak, többek közt. Hogy szerintük miért igazságos. Nem az persze, de nem is nacionalista nemzetállam volt a Magyar Királyság hogy etnikailag egységesnek kellett volna lennie. De nem is indított irtóhadjáratot a románok ellen pl, ahogy ezt tette a banditakormány a kelet-ukrajnai oroszokkal! A "Kiirtunk minden oroszt" elég világos üzenet volt, ez után került sor az orosz önvédelmi erők megszervezésére!

http://2.bp.blogspot.com/-zaQCcP9n1tI/VOkOXESeF5I/AAAAAAAABFA/ZS0wKdheapM/s1600/ukraine-elections-707732.png

A MIKSZ ügyvezető testületének állásfoglalása az ukrán - magyar - orosz viszony kérdéseiről

A MIKSZ programjában rögzítette, hogy törekedni fog a népek közötti barátságot előmozdítani, ezért a mai közép- és kelet-európai konkrét helyzetben felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarország politikai pártjainak és csoportjainak a népek közötti békés együttműködést kell támogatni és elősegíteni. Nyugtalanítónak látjuk azt a helyzetet, hogy egyes politikai körökből - ezek lehetnek politikai szervezetek vagy irányzatok - most különösen sokszor hangzanak el oroszellenes kijelentések, sőt kirohanások, mindez annak ellenére történik, hogy Oroszország minden eddigi kormánya az elmúlt 25 évben lelkiismeretesen ellátta Magyarországot energiahordozókkal, elsősorban kőolajjal és földgázzal.

Arról sem tudunk, hogy Oroszország vezető politikai pártjai támadták volna Magyarország politikai vezetését. Ebben a helyzetben nem lenne meglepetés senki számára – legalább is mi úgy látjuk –, hogy Oroszország megelégelné a folyamatos oroszellenes támadásokat, és a nyersolajat és a gázt vele barátságosabb államnak adná el. Emlékeztetni akarunk mindenkit, aki nem tudná, hogy a föld nyersolaj és gáztartalékai nem végtelenek, a földgáz és nyersolaj iránti igény pedig folyamatosan nő és nőni fog. A szibériai gázlelő helyek kb. ugyanolyan távolságra vannak Japántól és Kína keleti partjaitól, mint tőlünk. Ezek az országok fizetőképes vásárlók lehetnek bármikor, ezért nemzeti érdekünk, létérdekünk, hogy Oroszország a mindenkori magyar kormányban megbízható üzleti partnert és barátot láthasson és lásson! Nagyon nem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, hogy valamelyik este nem tudjuk bekapcsolni a fűtést!

Különösen élesen támadják a jó magyar-orosz viszonyt az ún. demokraták és az ún. liberálisok, teljesen érthetetlen, hogy mi bajuk van a jó magyar-orosz gazdasági kapcsolatokkal, mert ezek a kapcsolatok nekünk soha nem ártottak. Nem a mi dolgunk megszabni, hogy milyen kormánya legyen Oroszországnak, de szükségesnek tartjuk megjegyezni, hogy az Egyesült Államnak és az EU-nak sem! Ez Oroszország belügye, és egyedül az orosz nép hivatott eldönteni. A mi nemzeti érdekünk pedig, hogy jó viszonyunk legyen Oroszország és Ukrajna népével is, és nekik is azt tanácsoljuk, hogy egymással is legyenek jó viszonyban, mert ez az ő érdekük is! Mióta itt vagyunk a Kárpát-medencében, szomszédok voltunk és a jövőben is maradunk. Éppen ezért az orosz-magyar-ukrán viszonyt saját nemzeti érdekünk szempontjából kell megítélni, nem pedig az EU egyes vezetőinek és a NATO katonai vezetésének a szempontjából, ezekből következően ismételten követeljük, hogy minden politikai irányzat és szervezet a békés együttműködés szempontjából induljon ki, és ezt elvárjuk a magyar kormánytól is!

P. S.: különösen furcsa és ízléstelen szempontunkból, hogy addig, amíg a magyar tömegtájékoztatás vezetői nem ítélték el a skótokat szakadároknak, mert nemrégen szavaztak arról, hogy együtt maradjon-e Skócia és Anglia – addig a volt kelet-ukrajnai oroszokat szakadároknak bélyegezték meg, mert ők is felhatalmazva érezték magukat, hogy saját sorsukról szavazzanak, és mindenki tudja, hogy legalább tízmillió oroszról van szó, akiknek szintén joguk van, mint a skótoknak is volt eldönteni, hogy együtt maradnak vagy önálló államot alkotnak.

 

Hogyan hat a kivándorlás a magyar nőkre? Morvai Krisztina felszólalása az EP nőjogi bizottságában. ...
2/21/2015 2:41:19 PM

Hogyan hat a kivándorlás a magyar nőkre? Morvai Krisztina felszólalása az EP nőjogi bizottságában.

A liberális nőjogvédők szerint a tesco pénztárosok és mások megalázó munkakörülményei, az hogy megszabnák a multik a nőnek lehet-e gyereke, illetve nem veszik fel ha van, a minimálbérek és 12 órázások, túlóra be nem jelentések, ez mind és sok más embertelen kizsákmányolás teljesen rendben van. Rossz, szabados, csak a haszonelvet szem előtt tartó rendszer hívei szerint, akik persze nem így élnek, hanem megmondóemberek, vagy a nemzet által megtermelt javakat elhordó, hazánkat kifosztó pénzügyi - politikai gépezet működtetői. A személyi szabadsággal pont a neolib gyarmatosítás ellentétes, amennyiben nincs esélyük a bérrabszolgáknak valaha is egy jobb életre. Esélyegyenlőség, ja. Egészségügy, nyugdíj, továbbtanulási lehetőségek, tömegközlekedés - ezeket is mind leépítenék a radikális államtalanító szocik, libsik. Szocialistának hazudhják magukat, röhej. Veszprémui jelöltjük kész zoltán még az utakat és általlános iskolákat, gimnáziumokat, kórházakat és múzeumokat is eladná. Ilyen tokfalvi meg seres féle nyíltan szociáldarwinisták, evolúció kitermeli szépen az ellenségeiket, mivel szűk köreiken kívül minden ember elemi létfeltételeit veszélyeztetik! A Jobbik legfeljebb a népellenes, mások munkájának hasznát maguk felé áramoltatásának megszervezéséből élő élősködők érdekeit sérti, de egy egészséges társadalomban nem a paraziták véleménye szabja meg, mit tekintünk szélsőségnek hanem a többség érdekei.

Hogyan hat a kivándorlás a magyar nőkre? Morvai Krisztina felszólalása az EP nőjogi bizottságában

http://www.youtube.com/watch?v=3HrD8IrFkEE

Morvai Krisztina az EU lett soros elnökségének női jogokért felelős miniszterét tájékoztatta arról, hogyan hat a gazdasági okokból történő tömeges kivándorlás kényszere a nőkre Magyarországon. Felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy ezzel a jelenséggel szemben minél előbb és minél hatékonyabban föllépjenek. Természetesen nem a tiltással, hanem a magyar életszínvonal és jövedelmek emelése feltételeinek biztosításával.

https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/02/21/hogyan-hat-a-kivandorlas-a-magyar-nokre-morvai-krisztina-felszolalasa-az-ep-nojogi-bizottsagaban/

 

Victoria Nuland az ENSZ szóvivője elmondta egy beszédében, hogy az USA 5 milliárd dollárt költött Ukrajna...
2/21/2015 1:50:39 PM

Victoria Nuland az ENSZ szóvivője elmondta egy beszédében, hogy az USA 5 milliárd dollárt költött Ukrajna felforgatására. Igen, a polgárháborúra! Gyilkosságokkal kiprovokált hatalomváltásra! Béke lenne ma Ukrajnában, ha az usraeliek békén hagyták volna a térséget. A liberális média meg hazudik, a világon midnenhol. Ha nem tud ferdíteni sehogy se, akkor egyszerűen elhallgat.

Az egybesült államok minden csak nem demokratikus ország. Ez egy birodalom ami gyarmatnak szán minket, és ütközőzónának, csatatérnek az oroszok ellen. Nemzeti érdek nemet mondani nekik.

"Sokáig tartotta magát az a híresztelés, hogy a jelzés nélküli mesterlövészek orosz provokátorok voltak, a BBC legutóbbi cikke azonban ennek pont az ellenkezőjét látszik alátámasztani. "

"2014. február 20. van, Ukrajna elnöke még az oroszbarát Viktor Janukovics, Kijev főterén hónapok óta farkasszemet néznek egymással a tüntetők és a rohamrendőrök. A reggeli órákban máig tisztázatlan eredetű lövések érik a Berkut sorait, ekkor elszabadul a pokol, a készenlétisek fegyvertelen tüntetőket kezdenek levadászni, a nap végére több mint ötven tüntető és három rendőr marad holtan az utcákon. A vérengzés hatalmas löketet ad a kormányellenes tüntetéseknek, Janukovicsnak menekülnie kell, az ukrán parlament két nap múlva felmenti tisztségéből a „saját népébe lövető" ukrán elnököt."

http://jobbegyenes.blog.hu/2015/02/16/_andrij_valaki_lo_a_sracaimra_mazsas_kerdojelek_a_majdani_meszarlas_korul

 

Persze hogy sokan kivándorolnak, és valóban vándorlás mert ott is maradnak tartósan. Ezért tartják lenn...
2/21/2015 1:44:13 PM

Persze hogy sokan kivándorolnak, és valóban vándorlás mert ott is maradnak tartósan. Ezért tartják lenn a béreket nálunk keleten, hogy nyugatra települjön innen az aktív népesség. Aktív, azaz dolgozó, adófizető. A szociális juttatásokkal visszaélő segílyesek nem mehetnek, munkaviszonyt kell igazolni! Cigányok lumpenjei az eu-nak sem kellenek, és az egyéb, bűnözésből élni szándékozó nyelvtudatlan, képzetlen népségek sem. Ez az! Akkor meg pofa súlyba beplesti libsákok, ha a strici, autótolvaj, betörő, zsebes, és egyéb polgári foglalkozású koszovói maffiát nem engedjük beszivárogni ide.

Határt őrizni is lehet unortodox módon. Vagy inkább a még régebbi ortodox rendhez visszatérve! :)

Az de logikátlan, mikor a papagáj módjára értelmetlenül tanult - beidomított, liberális és kártékony társadalmi - gazdasági eszméket csak kritika és önálló vélemény nélkül visszhangzó (az ortodoxiától, dogmáktól eltérni nem is szabad nekik) neolib janicsár megmagyarázza, miért sok a minimálbér és miért "túlzott a bérkiáramlás" és visszakérdeznek "te mennyiért dolgozol, és főleg hol" nincs válasz csak személyeskedés és trollkodás. Másik logikátlanság, tipikus határátkelő blogos kommentelő menni akar innen az eu-ba, mert nem lehet megélni, de ugyanezt a vadkapitalista rendszert élteti és azt hiszi nyugaton amiatt van jólét. Párszáz év társadalmi ellenállása a tőke és bankok túlhatalmával szemben, szerves társadalmi fejlődés amit nem tört meg kommunizmus se az azutáni erőszakos liberálkapitalista sokkterápia + nemzeti vagyon kiárusítás, aminek egy töredékét! a "Háború a nemzet ellen" filmekben látni, á ilyesmiket nem vesznek észre. Azt se, hogy itt a magyarmaton virágzik a jól szervezett csalásipar, pilótajáték, mlm, árubemutatósdi, bioptron lámpás és más haszontalan gagyikat millióért nyugdíjasokra sózó "egészségnap" (miért nincsenek ezek még börtönben?) és egyéb szervezett csalássorozatok. Zugügyvédi irodák kamu fizetési felszólításokat küldözgetnek telektulajoknak, bizony még ilyen is akad, hátha fizet valami balek. Ilyesmit, és sok mást nem tűrnek meg nyugaton, de keletebbre se. Aztán persze hogy rosszkedvűek, frusztrltak az emberek és bizalmatlanok egymással, mivel az élet minden területén csak az átverés megy. Meg a tigázos, de a többi se különb akiknek ki volt adva a gázóra, villanyóra megrongálása, majd ráfogták szerencsétlen felhaszbnálóra és jól megbüntették, amellett óracserére kényszerítették. Így, ilyen országban tényleg nem lehet normálisan élni, ahol egymás átverése megy következmények nélkül, másért meg nem fizetnek eleget. Hol voltatok 5 évig, azt meg lehetne kérdezni Surján Lászlótól és a Kdnp-től. Jobbik de hányszor javasolta, tegyenek rendet, tárgysorba se vették, tán a csalók érdeke fontosabb a kormánynak, elvégre az is áfabevétel, ha csodalámpákat sóznak a nyugdíjasokra!

"Ugyan ki nem kapott már olyan levelet, amelyen tökéletes vagy épp tört angolsággal közölték vele, hogy valamilyen szempontból arra választottak ki, hogy felvegyen egy jelentős összeget, többnyire dollár milliókat. A balek, aki erre válaszol, arra kap felszólítást, hogy akkor tudják átutalni számlájára a vagyont, ha befizet egy csekély, mondjuk pár ezer dollárnyi összeget. Mivel ezek a levelek már sok éve jönnek, úgy tűnik, hogy érdemes küldeni őket: van annyi pénzéhes és butugya, aki beugrik. Manapság új és durvább trükkökkel próbálják kicsalni a hiszékenyek pénzét. A recept egyszerű: kreálj egy hihetőnek tűnő diagnosztikus eljárást, állapítsál meg vele nem létező bajokat, amelyeket azután egy általad ajánlott költséges eljárással meggyógyítasz. A lényeg: a diagnózis ingyen van, nem vagy köteles elfogadni a terápiát, azaz csak önként hajthatod rabigába a fejed. Ezzel bizonyára számos pert el tudnak kerülni. Ám a nem létező bajok tökéletes elmulasztására alkalmas készülék felettébb drága, viszont az életéért aggódó emberek egy része előkeresi megtakarított pénzét a szalmazsákból és fizet. Még boldog is. Én is boldogan olvastam, hogy a KDNP harcot hirdet az efféle gazemberek ellen. Kívánom, hogy sikeres legyen a küzdelem. Éppen ma reggel dobtak be a postaládámba egy efféle lehetőséget. Részt vehetek a forradalmian új Quantum Testelemző Készülékkel végzett állapotfelmérő programban. Sőt! Végeztethetek egy sötét látóteres vérvitalitás mérést is. INGYENESEN. Időpont: 2015. március 3. 14:30. Helyszín: 1121 Budapest Béla Király út 47. Hotel Bobbio. Nagy tömegre nem számíthatnak, ez egy viszonylag kis hely, a hotel szó nagyzásnak tűnik. Persze a hozzám bedobott meghívót vinnem kell magammal, tehát, ha kedves olvasó, netán kedvet kaptál, legalábbis a papír szerint, csak úgy nem mehetsz el. Én viszont, aki névtelenül megkaptam ezt a szóróanyagot, fel vagyok szólítva, hogy vigyem magammal páromat, barátomat és barátnőmet. Lehet, hogy túl maradi vagyok, de úgy vélem: a csalóknak rács mögött a helye."

Persze a feketét fehérnek hazudó modern üzleti főiskolán meg a nagyon nemzetközi nagyon nagy tőkés médiában, és a szintén nemzetközi elemezgető neoliberalista szervezetekben nem divat az igazság, csak az érdekhazugság. Nyomorult csicskákon, akiknek még különvéleményük sem lehet, és csak az aktuális vadkapitalista zsidó sablonokat ismételgetik, viszont nincs mit tisztelni. A világuralomra törők kicsiny kasztja még hozzájuk képest is elvetemült, csak akkor ismerik majd el az igazságot, ha a fal előtt állnak bekötött szemmel.

"Európa nyugati részén demográfiai visszaesés volt és van és nem lehet megállítani. A gyermekszám csökkenés és az elöregedés az alapját okozza Európa problémáinak. Ennek oka a család, a keresztény paraszti falusi család és a falusi, vidéki közösségek szétrombolása. A városi életmód és negatívumai, a szingli életforma térhódítása, a média negatív hatása meghozta a gyümölcsét. A gyermekek felnevelésének modern kori nehézségei mind a lejtőre taszították a nyugati térséget és sajnos ezek a folyamatok begyűrűztek Európa középső és déli területeire is.

A megoldás természetesen megvolt, de zsákutcának bizonyult a demográfiai válság leküzdésére. Évtizedekkel ezelőtt bevándorláshoz nyúltak a nyugati országok. A bevándorlók jöttek is, hiszen sokan örömmel hagyták ott arab világbeli életüket, vagy afrikai kunyhóikat. Az 50-es, 60-as 70-es években a bevándorlók jelentős része integrálódni akart a többségi társadalomba, míg a későbbiekben a bevándorlók, vagy a korábbi bevándorlók leszármazottai már nem követték ezt és egyre eltávolodott az európai, illetve az ázsiai és afrikai vonulat Európán belül. A gondok ezzel óriásiak lettek. Külön negyedekbe tömörültek az arabok és a feketék, de a legtöbb esetben a negyeden belüli negyedek is létrejöttek azáltal, hogy ki melyik törzsbe tartozott odahaza. Persze a bevándorlók rájöttek arra, hogy jól ki lehet használni az európai, főleg zsidók által támogatott liberalizmust. A segélyek és a nem dolgozás világa köszöntött be, valamint a bűnözésé.

Magukkal hozták a bevándorlók a vallásukat is, főleg az iszlámot, aminek már komoly hatásai tapasztalhatóak. Több helyen megjelentek a radikális, fanatikus imámok, és ezzel az elzsidósodott európaiak elleni gyűlölet Európán belül. A fanatikusok már merényleteket is végrehajtottak, ami a jövőben egyre fokozódni fog. Megoldás erre a helyzetre nincs, hiszen a liberalizmus és a multikultúra legyűrte a nemzetállamokat.

A bevándorlás kérdésére még egy nagy lapáttal tett a keleti cigányok beözönlése is.

A nyugati államok rájöttek, hogy baj van. Ezeket kitenni nem tudják, de mivel sokkal több gyereket vállaltak és vállalnak a bevándorlók, mint az európaiak, ezért cselekedni kell. Mivel az őshonos európai nem szaporodik, akkor máshonnan kell hozni fehéreket, főleg Európából, abból a keresztény kultúrkörből, ahova a nyugati emberek valók. A gond fokozódott, hiszen elkezdődött az, aminek a végét nem látni, pontosabban elkezdődött Európa középső területeinek aljas kiüresítése annak érdekében, hogy a nyugati demográfiai vergődésben szenvedő államok még egy ideig elkerüljék az elkerülhetetlent, a demográfiai összeomlást és a kisebbségi létet saját hazájukban.

Az EU már megmutatta az elmúlt években, hogy mit akar. Persze sokan csak a külső mázt veszik észre, de az EU, pontosabban az azt vezető nagyhatalmú államok hátsó szándéka el van takarva. A céljuk az, hogy az újonnan belépő országok fiatalságát ellopják, és az újonnan felvetteket így gazdaságilag, s minden más értelemben padlóra küldjék. Mindenkit azzal hitegettek, hogy az EU-s pénzek majd gyorsan felrázzák a keleti gazdaságokat az EU-n belül, és minden szép lesz. Ennek ellenére más történt. Az európai nyugati térség rájött arra, hogy ha a keletnek nem ad megfelelő fizetéseket, nyomorban és az ide telepített üzemeiben pedig rabszolgaságban tartja éhbérért őket, akkor előbb vagy utóbb a fiatalság köreiben kivándorlást indít el a nagyobb bérrel kecsegtető nyugat felé. Magyarán egy irányított gazdasági száműzetésbe taszít milliókat. A fiatalok el is indultak, annyian, hogy egyes országok csak most jönnek rá, hogy mit jelent az EU. Óriási népességet veszített, és azon belül is fiatal népességet, Bulgária és Románia. A problémáik így óriásit nőttek, hiszen szisztematikus kiüresítési folyamat áldozatai. Magyarország a kivándorlási ráta középmezőnyébe került. Az EU-ban azonban ott ragad a fiatalok nagy része, ami a hazai gazdaságokra úgy hat, mintha atombombát dobnának rájuk. Persze ez az átkos folyamat mindenre negatívan hat, de leginkább a nemzetek elpusztítását szolgálja Európa közepén és déli részén. Természetesen az EU főleg zsidó vezetősége örömmel konstatálja az elért „eredményeket"."

Miért alacsonyak a béreink? Válasz a Portfolio írására

https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/02/17/miert-alacsonyak-a-bereink-valasz-a-portfolio-irasara/

A Portfolio oldalain nem régen egy írás jelent, meg, ami azt boncolgatja, miért alacsonyak a magyar bérek. Az írásának keretes része azzal kecsegteti olvasóit, hogy ha "biztos tudást" szeretnének kapni az "összeesküvés-elméletek és kizsákmányolás-teóriák" híveivel szemben, akkor Oblath Gábor nyomán el kell fogadják azt az érvelést, miszerint a magyar bérek a termelékenységünk szintje alapján teljesen a helyén vannak. Madár István írásával több ponton nem értek egyet.

A helyzet úgy áll, hogy ha valaki biztos tudást akar szerezni a közgazdaságtan tudományából, akkor meg kell ismerkednie az úgynevezett "Két Cambridge tőke vitájával". Az 1960-as években az angliai Cambridge-i Egyetem professzorai az olasz Pierro Sraffával az élen bebizonyították, hogy a profit és a bérek részesedése a megtermelt hozzáadott értékből nem meritokratikus és nem piaci alapon történik, hanem a tőketulajdonos és a munkavállalók közötti nyers bérharc során. Azaz a bérek szintjét a kizsákmányolás mértéke (a két fél relatív erőviszonya) határozza meg, csak éppenséggel nem úgy, ahogy azt Marx gondolta. A vita végén az ellenfél, a Massachusetts állambeli Cambridge vezéregyénisége, Paul Samuelson elismerte a másik oldal igazát. Sraffát azóta sem cáfolta senki. A helyzet tehát az, hogy a közgazdaságtan jelenlegi állása szerint a "kizsákmányolás teória" az érvényes magyarázat a bérek mértékének meghatározásában.

Ennek a rövid elméleti kitérőnek a fényében talán nem meglepő, hogy Észak-Nyugat- és Dél-Európa munkapiacain szinte mindenhol az óriási tagsággal rendelkező szakszervezetek és a cégek béralkuiban határozódik meg a bér. Sehol nem olyan nyers piaci módon, mint a kelet-európai vadkapitalizmus országaiban. Ahogy azt Bo Strath finn akadémikus, az északi modell munkaügyi kapcsolatainak vezető szakértője leírja, az északi országokban nem csak szektorális szinten kötöttek a felek szolidarisztikus bérmegállapodásokat, de teljes népgazdasági szinten is! (A germán nyelvekben a 'nemzetgazdaság' megfelelőjeként fennmaradt a magyarban kicsit Kádár-korszakbelinek hangzó 'népgazdaságtan' kifejezés.) A német kollektív megállapodások szektorális szinten zajlanak. Ahogy Wolfgang Streeck, a német munkaügyi kapcsolatok legismertebb elemzője, a Max Planck Intézet emeritus igazgatója kiemeli: a kollektív megállapodásokra alapuló bérmegállapodás előnye, hogy
"…a bérek magasabbak lesznek, a bérek közötti különbségek pedig kisebbek, mint a szabad munkapiacon."

A kollektív megállapodásokra alapuló bérmegállapodás olyannyira alapvető eleme az európai munkapiacoknak, hogy nem csak az észak- és nyugat-európai országokban van nagy hagyománya, hanem a frissen megválasztott Sziriza kormány is vissza kívánja azokat állítani, miután a megszorításokat Görögországra erőltető trojka a görög társadalmi berendezkedésbe brutálisan beleavatkozva pár évvel ezelőtt megszüntette azokat.

A rendszerváltás utáni kelet-európai kapitalizmusokból azonban látványosan hiányzott egy olyan elem, amely Észak-Nyugat-Európában az ottani társadalmi berendezkedés központi eleme: az érdemi szakszervezetek. A már idézett Streeck bemutatja, hogy míg 2003-ban a nyugati német tartományok mukavállalóinak 80%-a volt kollektív megállapodásokkal lefedett, addig az új, keleti tartományokban mindösszesen 21%. Nem meglepő módon a kelet-német bérek alacsonyabbak is maradtak, és brutális elvándorlás ment végbe a nyugati tartományok felé.

Hasonló a helyzet a többi volt államszocialista országban is. Piero Sraffa már említett munkásságának fényében – miszerint a béreket nem meritokratikus és nem piaci folyamatok határozzák meg – nem meglepő, hogy a keleti országok bérei jóval alacsonyabbak annak ellenére, hogy az OECD PIAC felmérése szerint a keleti és nyugati munkavállalók piaci képességei között semmifajta különbség nincs.

A kollektív béralkuk hatását a bérkülönbségekre a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet is igyekezett hangsúlyozni:

Az ábráról látható, hogy Magyarország a kelet-európai és az angolszász országokhoz hasonlóan rendkívül alacsony kollektív megállapodási rátával a rendkívül magas bérkülönbségeket felmutató országok közé tartozik. Ezért lehetséges az is például, hogy mint az a hetekben nyilvánosságot látott, az egyik szupermarket lánc dupla akkora béreket fizet az alkalmazottainak Magyarországon, mint a másik…

Ugyanez áll az átlagbérekre is. Tulajdonképpen ezt a hatást mutatja a Madár István által bemutatott termelékenység-bér ábra is:

Már az eredeti, fekete regressziós egyenes mentén is látszik, hogy a magas kollektív feledettségű nyugat-európai országok többségében magasabbak a bérek, mint ami a termelékenységből következne, a kelet-európaiakban pedig alacsonyabb. Ez a vonal azonban egy torzításon alapul: sokkal meredekebbé teszi az, hogy a gyenge szakszervezetekkel, alacsony kollektív megállapodásokkal jellemezhető kelet-európaiak lehúzzák az alsó végét. Ezek az országok alacsony bérszinttel, alacsony minimálbérekkel és magas bérkülönségekkel tulajdonképpen magukra húzzák az európai alacsony bérezésű termelést. Ilyen módon az ábrával tulajdonképpen Oblath Gábor és Madár István egy tautológiát állítanak: rendben lévő, hogy alacsonyak a béreink, mert alacsonyak a béreink.
Rögtön világossá válik mindez, ha a széles lefedettségű kollektív megállapodásokkal bértárgyaló nyugat- és észak-európai országokra húzunk regressziós egyenest: a minimális szakszervezetekkel működő kelet-európai munkapiacok bérei rendkívül elmaradnak a termelékenységükből adódó trendtől!

Pogátsa Zoltán

http://www.portfolio.hu/

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Liberális + baloldaltól különösen sokszor hangzanak el oroszellenes kijelentések, sőt kirohanások, mindez annak ellenére történik, hogy Oroszország minden eddigi kormánya az elmúlt 25 évben lelkiismeretesen ellátta Magyarországot energiahordozókkal, elsősorban kőolajjal és földgázzal.

Tényleg a függetlenségi népszavazások a jó párhuzam, amivel Koszovó és Montenegró is el tudott szakadni Szerbiától. A háttérhatalom őket is oroszbarátságuk miatt büntette?! De főleg antiliberalizmusuk miatt!

Sokkal nagyobb terület nem ukrán, és nyugaton lengyel, ruszin, de még német és cseh is van. Nem értem, miért kéne egy mesterséges állam területi egységéért pattogni. Csak folyamatos polgárháborúval tartható egyben = nem éri meg egyben tartani humanitárius szempontból sem azt az országot! Lemberg azaz Lvov példéul lengyel, német város volt. Egy Osztrák - Magyar Monarchia térképet is érdemes nézni, észak-keleti részei most ukrajnai területek. 1945-ben valamiért egy darab Csehszlovákia is átkerült a szovjetekhez, elfelezve ezzel egy magyar falut. A kárpátaljai magyarok érdeke sem a folyamatos háború, és az oroszellenes sovinizmus. Amit kisebbségelllenességnek is hívnak, de az orosz lakosságú területeken éppen többségben vannak.

A balliberálisok, akik a mai napig helyeselik a trianoni békét, etnikai térképeket mutogattak, többek közt. Hogy szerintük miért igazságos. Nem az persze, de nem is nacionalista nemzetállam volt a Magyar Királyság hogy etnikailag egységesnek kellett volna lennie. De nem is indított irtóhadjáratot a románok ellen pl, ahogy ezt tette a banditakormány a kelet-ukrajnai oroszokkal! A "Kiirtunk minden oroszt" elég világos üzenet volt, ez után került sor az orosz önvédelmi erők megszervezésére!

A MIKSZ ügyvezető testületének állásfoglalása az ukrán - magyar - orosz viszony kérdéseiről

A MIKSZ programjában rögzítette, hogy törekedni fog a népek közötti barátságot előmozdítani, ezért a mai közép- és kelet-európai konkrét helyzetben felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarország politikai pártjainak és csoportjainak a népek közötti békés együttműködést kell támogatni és elősegíteni. Nyugtalanítónak látjuk azt a helyzetet, hogy egyes politikai körökből - ezek lehetnek politikai szervezetek vagy irányzatok - most különösen sokszor hangzanak el oroszellenes kijelentések, sőt kirohanások, mindez annak ellenére történik, hogy Oroszország minden eddigi kormánya az elmúlt 25 évben lelkiismeretesen ellátta Magyarországot energiahordozókkal, elsősorban kőolajjal és földgázzal.

Arról sem tudunk, hogy Oroszország vezető politikai pártjai támadták volna Magyarország politikai vezetését. Ebben a helyzetben nem lenne meglepetés senki számára – legalább is mi úgy látjuk –, hogy Oroszország megelégelné a folyamatos oroszellenes támadásokat, és a nyersolajat és a gázt vele barátságosabb államnak adná el. Emlékeztetni akarunk mindenkit, aki nem tudná, hogy a föld nyersolaj és gáztartalékai nem végtelenek, a földgáz és nyersolaj iránti igény pedig folyamatosan nő és nőni fog. A szibériai gázlelő helyek kb. ugyanolyan távolságra vannak Japántól és Kína keleti partjaitól, mint tőlünk. Ezek az országok fizetőképes vásárlók lehetnek bármikor, ezért nemzeti érdekünk, létérdekünk, hogy Oroszország a mindenkori magyar kormányban megbízható üzleti partnert és barátot láthasson és lásson! Nagyon nem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, hogy valamelyik este nem tudjuk bekapcsolni a fűtést!

Különösen élesen támadják a jó magyar-orosz viszonyt az ún. demokraták és az ún. liberálisok, teljesen érthetetlen, hogy mi bajuk van a jó magyar-orosz gazdasági kapcsolatokkal, mert ezek a kapcsolatok nekünk soha nem ártottak. Nem a mi dolgunk megszabni, hogy milyen kormánya legyen Oroszországnak, de szükségesnek tartjuk megjegyezni, hogy az Egyesült Államnak és az EU-nak sem! Ez Oroszország belügye, és egyedül az orosz nép hivatott eldönteni. A mi nemzeti érdekünk pedig, hogy jó viszonyunk legyen Oroszország és Ukrajna népével is, és nekik is azt tanácsoljuk, hogy egymással is legyenek jó viszonyban, mert ez az ő érdekük is! Mióta itt vagyunk a Kárpát-medencében, szomszédok voltunk és a jövőben is maradunk. Éppen ezért az orosz-magyar-ukrán viszonyt saját nemzeti érdekünk szempontjából kell megítélni, nem pedig az EU egyes vezetőinek és a NATO katonai vezetésének a szempontjából, ezekből következően ismételten követeljük, hogy minden politikai irányzat és szervezet a békés együttműködés szempontjából induljon ki, és ezt elvárjuk a magyar kormánytól is!

P. S.: különösen furcsa és ízléstelen szempontunkból, hogy addig, amíg a magyar tömegtájékoztatás vezetői nem ítélték el a skótokat szakadároknak, mert nemrégen szavaztak arról, hogy együtt maradjon-e Skócia és Anglia – addig a volt kelet-ukrajnai oroszokat szakadároknak bélyegezték meg, mert ők is felhatalmazva érezték magukat, hogy saját sorsukról szavazzanak, és mindenki tudja, hogy legalább tízmillió oroszról van szó, akiknek szintén joguk van, mint a skótoknak is volt eldönteni, hogy együtt maradnak vagy önálló államot alkotnak.