width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. júl. 20.

2008. július 20., vasárnap

Magyar élelmiszert vegyünk ha lehet

Magyar élelmiszert vegyünk ha lehet

Sokan még nem értik, miért fontos, hogy magyar termékeket vegyenek. Sokan azt mondják, hogy számukra az megfizethetetlen, mások nem is törődnek vele. Megpróbálunk pár érvet összeszedni a tudatos vásárlás mellet, hiszen ez is kell ahhoz, hogy önálló nemzetté váljunk, és ne csak egy nagyhatalom csatlósaként tartsanak számon minket...

Hogyha nem magyar terméket vásárolunk, pénzünk elhagyja az országot rövid időn belül. A multik alig adóznak, a hazai vállalkozóknál jóval előnyösebb adózási lehetőségekkel rendelkeznek, hogy a támogatásokról ne is beszéljek. Ha a versenyhátrányban lévő honfitársaink csődbe mennének, és csak a multik maradnának, a gazdaság is összeomlana, hiszen adó bevételek alig származnak a nagyoktól.

A legtöbb multinacionális cég esetén a termékek árának nagy része a reklámköltségeket fedezi. Ezekért nem kapunk valójában semmit. Talán mégis. Azt a médiát, ami a balliberális értékeket terjeszti, többnyire az ilyen cégek tartják fent. Ezek nélkül nem létezne ATV, TV2, és még sorolhatnám. ezzel szemben a magyar vállalkozóknak jóval kevesebb jut ilyesmire, az árverseny miatt, amit az olcsó, de silány termékek ellen vívnak minőségi, de esetenként magasabb önköltségű termékei ellen.

A magyar táj az egyik legalkalmasabb az élelmiszertermelésre. A világon kevés hasonlóan szerencsés föld van, ahol ennyi féle termény áll rendelkezésre. Az import paradicsom -hogy egy példát mondjak- gyakran a kamionban érik be, sőt egyes helyeken az autópályák melletti kavicsba szórt műtrágyából nő.

Persze nagy érvágás a haza termelőknek, hogy alig van hol eladni portékájukat. A piacok sok helyen bezártak, a CBA-n, és még néhány kis láncon kívül alig van pár cég, aki foglalkozik velük. Ezért lenne szükség egy hálózatra, ahol az őstermelők árulhatnának, és egészséges termékeket szerezhetnének be a polgárok. Remééljük ez hamar megvalósul!

Antikom

Önszerveződő gyümölcsárusítás! http://www.l88.hu/about3126.html

http://jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/File/Bethlen _Gabor_program.pdf