width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. aug. 19.

2008. augusztus 19., kedd

Honnan mindez?

Honnan mindez?

Vagyonbéli gazdagsággal kérkedni nem elegáns dolog, úgyis mondhatnám, hogy neveletlenség. Általában azok szoktak a puszta jómódúságukkal dicsekedni, akik az életükbõl semmi más értéket nem tudnak felmutatni. Mindössze annyit tudnak, hogy: „gazdagnak lenni jobb mint szegenynek”. De azt már nem tudják, hogy a meggazdagodás lehetõsége nagyon sok körülménytõl függ. Például attól, hogy melyik országban él valaki.

Ha egy olyan elfuserált szocionista országban ahol a nép évtizedekig el volt és jelenleg is el van nyomva, ahol a közember csak akkor jut (uzsorakamatra) hitelhez, ha jelzáloggal terheli meg az ingatlanját, míg a zsidó felsõ tízezernek elég egy telefon X bankvezér havernak és kamat, fedezet nélkül soron kívül azonnal dõl a pénz, és az sem probléma, ha nem tudja visszafizetni, akkor a közembernek esélye sincs a jobb módra.

Mert egy szocionista országban az embernek sincs értéke, és a munkának se – ergo Magyarországon hiába dolgozik valaki éjt napallá téve, munkája nincs megfizetve. A közember munkája rabszolgamunka éhbérért, amibõl még adókat, társadalombiztosítást vonnak le, cserébe viszont nyomort, bürokráciát, magas közterheket, és várólistát kap.

Evvel szemben a zsidó felsõ tízezer, és azok sógor, koma, jó barátai büntetlenül kikerülik az adózást, de ha mutatóba valamicskét mégis megfizetnek, akkor gátlástalanul ellopják a rávalót a közpénzekbõl, szintén büntetlenül. Magyarországon még attól a körülménytõl is függ a meggazdagodás lehetõsége, hogy ki milyen tisztességtelen, kinek mennyit bír el a gyomra, ki mennyit, honnan, hogyan képes lopni, síbolni, vagy a másikat lehúzni.

Tisztességre alapozott jogrendű országban megtehette volna-e a Motim Kádkõ Kft. büntetlenül, hogy a törvényben rögzített heti 36 helyett heti 40 órában foglalkoztatja a dolgozókat úgy, hogy ráadásul a túlmunkát ki se fizeti?

Vagy például a Hajdú-Bétet megvásárló Bajnai Gordon-féle Wallis Rt. megtehette volna-e retorzió nélkül, hogy a beszállítóknak sohasem fizeti meg a megelõlegezett költségeket? Ilyen feltételekkel hogyan próbáljanak pl. a libatenyésztõk meggazdagodni? És miért szeretnék a bajnaigordonokat azok, akiknek családtagjaik miatta lettek öngyilkosok?

Miért szeretnénk azokat, akik óriási összegû vissza nem térítendõ hiteleket kapnak minden feltétel nélkül? Ez esélyegyenlõség? Ez jogállam? Ja, hogy a jogot azaz a törvényhozást is az ő embereik csinálják?