width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2007. nov. 24.

2007. november 24., szombat

Sztrájk

Sztrájk

Van-e olyan hogy "békében vívott háború" ? Ha egy kormány ennyire ellenséges a saját népével szemben, akkor igen. És ebben a háborúban a sztrájk, és a blokád jó fegyver. Különösen, ha a sztrájk maga a blokád - a vasutasokra és a Volánra gondolok.

Viszont még így is vannak sokan akik nem értik mi a tiltakozások igazi oka. Nem csak a kormánnyal szembeni elégedetlenségről van itt szó.

Ez egy folyamat, és énnekem is évekbe került amig eljutottam oda, ahol most vagyok, aminek első lépése a felismerés, valami nem jó.

Kevés egy egy intézkedéssorozat ellen demonstrálni.

3. lépés a másik oldal se jobb. (a "polgári" oldal)

4. lépés eljutni oda, hogy a két oldal egy-kutya mivel a háttérben összejátszanak. (közös elhatárolódások, közös fasisztázások, közös vállalkozások pl. rogán-demszky, mindkét oldalon ugyanaz a szolgalelkű atlantizmus és filoszemitaság, stb.)

Aztán rájönnek hogy a rendszeren belül (liberális kapitalizmus) nem lehet reformálni a rendszert, újat kell teremteni.

Mivel a magyarokból kiirtották az egymás iránti szolidaritást, azt alap szinten el kell tudni magyarázni, neki miért jó például az, ha pl. a vasutas sztrájk eléri az eredményét - a szárnyvonalak megmaradását. (és nem hőbölög a polgár, hogy mocskos vasutasok!!!)

Az a szolidaritás hogy ha az egyik csoport harcol az érdekeiért, akkor más, tőle teljesen külön álló ágazatok munkavállalói is segítik ezt a harcot. Példák. Általános közalkalmazotti sztrájk, általános sztrájk egy adott áruházlánc dolgozói által - na ilyen még szerintem itthon nem volt, féltik a munkahelyeiket- stb.

Amúgy meg : 1947-ben először gyűlt össze a Mont Pelerin Társaság, a politikai projektjének még nem volt neve, de tudta, hová tart. A társaság alapítója, Friedrich von Hayek, zsidó származású közgazdász, megjegyezte, hogy az eszméiért vívott csatában a győzelemhez legalább egy nemzedék szükséges, de tudta, hogy az ő intellektuális hadserege hatalmas támogatókat fog vonzani. A filozófiája, amely később neoliberalizmusként vált ismertté, megfelelt az ultragazdagok érdekeinek, így az ultragazdagok fognak fizetni érte.

És az is az ultragazdagok érdeke, hogy egyáltalán ne legyen szakszervezet. Én nagyon nem vagyok kommunista és mégis azt mondom hogy szakszervezetre márpedig szükség van. :-) Pláne hogy a neoliberális nagytőkés eliteket képviselő hatalom pusztán a tőke szempontjait veszi figyelembe, a munkást nem veszi figyelembe, és ezért kifejezetten munkavállaló-ellenes. (szarba se vesznek, meg lehet ezt tapasztalni ha dolgozik valaki, mennyire tartják pl. be a munkavédelmi előírásokat ha kicsit is költséges pl. a védőfelszerelés - na ez és ilyenek amikre gondoltam)

Még olyan helyen is, ahol most nem sztrájkolnak, alakítsanak a munkavállalók maguk szakszervezetet, mert nem teszi meg helyettük senki.