width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2020. febr. 16.

2020. február 16., vasárnap

A liberális rasszizmus másik változatát kulturális rasszizmusnak nevezném. Ezt nem faji-etnikai előítélet jellemzi, hanem egy mélységes megvetés azokkal szemben, akik nem fogadják el a mai, torzult liberalizmus világszemléletét és életfelfogását. Meg is kapják a bélyeget: ők a nem modernek, nem követik a szent és imádott Nyugatot, ők az elmaradottak, a szegényháziak, a suttyók és a bunkók. A provinciálisok. Az atavisztikusok. A bugrisok. A mucsaiak. A műveletlenek, az ostoba plebs.

De miért? Nemcsak a fehérek, de általában a férfiak kevésbé hatalomnak megfelelni akarók és feltétlen szabálykövetők, ergo nem fogják engedelmesen követni a liberális újvilágrend legújabb divat hülyeségeit. Tehát sajnos ellenség vagyunk. :(

Abba a színházba járni, ahol lenáciznak? Aberrált agyú rendezők kiforgatják a történelmi szereplőket és a nemzeti drámákat, meztelenül rohangálnak a színpadon üvöltözve, öncélú hatásvadászat, és ott nem lehet kulturális élményekhez jutni. Vajsav spray és vödör szar, bizony. ;) Ez nem a posztmodern művészet amit bunkó vagy ha nem értesz, hanem az aminek látszik : értékelhetetlen hulladék.

"Ők terjesztették el az országban az elitista fennhéjázásnak azt a formáját, amitől kirázta az embert a hideg, ha találkozott vele. Jómagam nemcsak hogy Lenint láttam a mauzóleumban, de találkoztam emberközelben olyan figurákkal, mint Magyar Bálint, Pető Iván, s elmondhatom, hogy róluk és még néhány szabad demokrata társukról tényleg az elitista gőg szobrát lehetne megformázni.

De ebbe a körbe tartozik például Bernard-Henri Lévy francia filozófus, aki a brexittel kapcsolatos népszavazás után azt írta, hogy a tudatlanság győzött a tudás felett, a pitiánerség a nagyság felett, s a brexitre szavazó briteket keresetlen egyszerűséggel bunkóknak, hülyéknek, hőbörgőknek és tudatlanoknak nevezte. Vajda Mihály is írt hasonló kirekesztő sorokat a magyar választókról, s ebbe a sorba helyezendő a párbeszédes Szabó Tímea is, aki lazán azt állította, hogy Orbán és haverjai nem járnak színházba."

A magyar közéletben megjelent a liberális rasszizmus

A lenéző, végtelenül gőgös és pökhendi magatartásformáról szobrot lehetne formázni.
2020. február 16. 13:54

A liberalizmusnak a ma ismert, XXI. századi, szélsőségesen eltorzult változatát nevezték már neoliberalizmusnak, ultraliberalizmusnak vagy éppen liberálfasizmusnak is. De akárhogyan is nevezzük, az utóbbi években-évtizedekben kiderült: ez a klasszikus gyökereit teljesen elvesztő és megtagadó liberalizmus rasszistává vált.

A fősodratúnak nevezett globalista és liberális csoportok igyekeznek legyűrni, de még inkább eltaposni a nemzeti szuverenitáshoz, a lokalitáshoz és a hagyományokhoz ragaszkodók táborát. Ez a világszintű küzdelem több fronton – politikában, gazdaságban, médiában, kultúrában, tudományban, környezetvédelemben stb. – zajlik, ám ezek között is kiemelkedő jelentősége van a nyelvpolitikai konfrontációnak.

Jól látszik, hogy a mai liberalizmus – aminek már régen nincs köze a klasszikus liberalizmus, szabadelvűség még nemes célkitűzései­hez – arra törekszik, hogy meghatározza korunk nyelvezetét, alakítsa és formálja a kulcsfontosságú fogalmakat, a fogalmak jelentéseit, ezáltal kialakítsa a világ értelmezésének kereteit is. A liberalizmus uralmat akar gyakorolni a nyelv felett, s a nyelv feletti uralom egyenes úton vezet el a valóságos uralomhoz, hiszen az embereket arra kényszeríti, hogy úgy és olyan fogalmakon keresztül lássák és értelmezzék a világot, amelyet a mai liberalizmus használ.

Nos, ebből kiindulva válik kiemelkedően fontossá, hogy a nemzeti és szuverenista tábor megtörje ezt a nyelvpolitikai uralmat, és saját fogalmakkal élve hozzon létre egy alternatív, paradigmaváltó világértelmezést. Magyarul és egyszerűbben szólva: arra van szükség, hogy ne a globalisták nyelvpolitikai keretei között próbáljunk meg védekezni a szokásos fogalmi vádaskodásokkal (antiliberális, antidemokrata, populista, rasszista, autokrata, kisebbségellenes, fasiszta, náci stb.) szemben, hanem lépjünk ki ezek közül a keretek közül, és önálló értelmezését adjuk a mai, globalista liberalizmusnak. Vagyis fordítsuk meg a szereposztást, és radikálisan utasítsuk el a liberális tábor magának vindikált „jogát" arra, hogy ők ítélkezzenek a nekik nem tetsző nézetekről és értékrendekről.

Ennek első és szerintem legfontosabb módszere az, hogy mi, szuverenisták minősítsük és értékeljük a globalista-liberális szemléletmód meghatározó jellemzőit. Vagyis, másképpen szólva: építsük fel a saját paradigmánkat! A liberális rasszizmusnak kétféle változata van, egyik sem túl szívderítő, de jól jellemzi a valaha szebb napokat látott ideológiai irányzatot.

Az egyik sokban hasonlít a hagyományos faji-etnikai alapú elméletekhez, de mégis sajátos: ez az euroatlanti társadalmakat, azok hagyományait, nemzettudatát, vallását, szokásait fenntartó fehér férfiakkal szembeni előítélet. Másképpen fogalmazva, ez a társadalmi többséggel szembeni rasszizmus.

Amíg a klasszikus liberalizmus még az elnyomott kisebbségekkel – feketék, nők, spanyol ajkúak, szexuá­lis kisebbségek stb. – szembeni előítéletek és elnyomás ellen küzdött, a XXI. századra sikerült a társadalmi többséggel, a hagyományos középosztállyal szembeni, már-már fajelméleti alapon álló rasszizmust kifejleszteni és elterjeszteni.

Kiindulópont a marxista baloldal frusztráltsága, amiért a XX. századra nem sikerült Nyugaton megvalósítani a munkásság nagy forradalmát a tőkésosztállyal, a burzsoáziával szemben, mert a munkásosztály középosztályosodott, és elfogadta a szociális jóléti állam gondoskodását, tehát kiegyezett a kapitalizmussal.

Ebből fakadtak a Lukács György, Antonio Gramsci, illetve a frankfurti iskola nagy terve, amelynek lényege azt volt, hogy ha a gazdasági alapú osztályharc elbukott, akkor a Nyugat alapjait jelentő kulturális, társadalmi hagyományokat és intézményeket kell megszüntetni, amelyek fenntartója viszont a fehér középosztály a maga keresztény értékrendjével és hagyományos családmodelljével. Ha mindezt sikerül felbomlasztani, s a nyelvet is sikerül átalakítani, akkor egy kulturális forradalom által el lehet jutni a liberális paradicsomba.

Ennek első időszakában – a hatvanas évektől az ezredfordulóig – a különféle kisebbségek védelmére került a hangsúly, illetve az egyéni szabadság abszolutizálására, s ennek még volt köze a klasszikus liberális értékekhez.

Azonban a kulturális marxizmus a századforduló után „magasabb osztályba lépett", a védekezés támadásba ment át, s mára az úgynevezett elnyomó többséggel szembeni egyre agresszívabb fellépés a jellemző az élet legkülönbözőbb területein.

Már nemcsak a politikai és közéleti megnyilvánulásokban, a médiá­ban, hanem immáron a filmiparban, művészeti ágakban, az irodalomban, a reklámokban, a gigacégek fellépéseiben és természetesen a közösségi fórumokon is.

Ennek a frankfurti iskola által elindított forradalomnak az a célja, hogy a klasszikus kapitalista euroatlanti életformát, nemzettudatot, vallást, családmodellt és közösségi életet élő fehér férfiak és nők úgy jelenjenek meg a nyugati közvéleményben, mint akik elnyomják az egyén szabadságát, azt az egyénét, aki mindenáron „más" akar lenni, mint a többség. Mi is akar lenni?

Vallástalan vagy kicsit buddhista, keresztény, muszlim vagy talán egészen az, nem heteroszexuális, hanem a hetvenkét nemi identitás egyikéhez tartozó, nemzeti identitás helyett pedig a globalista világfalu lakója kíván lenni.

Márpedig ha a fehér férfiak elnyomók, akkor ezt az elnyomást meg kell szüntetni, jöhet a lázadás és a forradalom. Niedermüller Péter hírhedt megnyilvánulása a fehér, keresztény és heteroszexuális „rémisztő képződményekről" ebbe a sorba illeszkedik.
Ez a fajta liberális rasszizmus nagyon sunyi módon jár el, mert azt sugallja minden fórumon és az éteren át, hogy valójában az emberek döntő többsége „kisebbség" akar lenni, tehát valójában a kisebbség már a többség. A mai, hagyományos többségnek buknia kell, s a világ szép lesz és szivárványszínű.

A liberális rasszizmus másik változatát kulturális rasszizmusnak nevezném. Ezt nem faji-etnikai előítélet jellemzi, hanem egy mélységes megvetés azokkal szemben, akik nem fogadják el a mai, torzult liberalizmus világszemléletét és életfelfogását. Meg is kapják a bélyeget: ők a nem modernek, nem követik a szent és imádott Nyugatot, ők az elmaradottak, a szegényháziak, a suttyók és a bunkók. A provinciálisok. Az atavisztikusok. A bugrisok. A mucsaiak. A műveletlenek, az ostoba plebs.

Nos, ezt a kulturális rasszizmust elitista rasszizmusnak is nevezném, a magukat kiválasztottnak tartók előítélete ez a többséggel szemben, egyfajta végtelenül gőgös és pökhendi magatartás, amely csípőből lenézi azokat, akik nem tudnak felemelkedni az ő nézeteik magaslatába.

Nálunk az SZDSZ elitjére volt leginkább jellemző ez a fajta magatartás.

Ők terjesztették el az országban az elitista fennhéjázásnak azt a formáját, amitől kirázta az embert a hideg, ha találkozott vele. Jómagam nemcsak hogy Lenint láttam a mauzóleumban, de találkoztam emberközelben olyan figurákkal, mint Magyar Bálint, Pető Iván, s elmondhatom, hogy róluk és még néhány szabad demokrata társukról tényleg az elitista gőg szobrát lehetne megformázni.

De ebbe a körbe tartozik például Bernard-Henri Lévy francia filozófus, aki a brexittel kapcsolatos népszavazás után azt írta, hogy a tudatlanság győzött a tudás felett, a pitiánerség a nagyság felett, s a brexitre szavazó briteket keresetlen egyszerűséggel bunkóknak, hülyéknek, hőbörgőknek és tudatlanoknak nevezte. Vajda Mihály is írt hasonló kirekesztő sorokat a magyar választókról, s ebbe a sorba helyezendő a párbeszédes Szabó Tímea is, aki lazán azt állította, hogy Orbán és haverjai nem járnak színházba.

A mai nem liberális liberálisok a nemzeti szuverenistákat támadják a rasszizmus vádjával, de ezek ellen nem kell védekezni, mert az reménytelen és értelmetlen. Helyette el kell mondanunk, újra és újra, minden fórumon és minden nyilvánosság előtt, hogy a liberális rasszizmus, amely a társadalomfenntartó középosztály, illetve a hagyományos értékeket őrző tömegek ellen támad, a XXI. század legnagyobb veszedelme.

Fricz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

Sikoly - Edvard Munch alkotása

https://gondola.hu/cikkek/115596-A_magyar_kozeletben_megjelent_a_liberalis_rasszizmus.html

Nem a különféle szervezetekben résztvevő nemzeti érzelmű polgárokat kell betiltogatni, fenyegetni, lefasisztázni. A fidesz hajlamos ezt kórusban megtenni a különféle szoci0nistákkal. Nincs értelme próbálni nekik megfelelni. Eltartott kisujjal sznobkodni, hogy de azért szélsőséges a nemzeti radikalizmus, meg a "mi nem harcolhatunk ellenük úgy ahogy ők ellenünk, mert ennél különbek vagyunk". Azt a szalont, amiben most még képesek elbohóckodni a jobbliberálisok, a kommunisták liberális eszmei utódai fel fogják gyújtani.

Nem a különféle szervezetekben résztvevő nemzeti érzelmű polgárokat kell betiltogatni, fenyegetni, lefasisztázni. A fidesz hajlamos ezt kórusban megtenni a különféle szoci0nistákkal. Nincs értelme próbálni nekik megfelelni. Eltartott kisujjal sznobkodni, hogy de azért szélsőséges a nemzeti radikalizmus, meg a "mi nem harcolhatunk ellenük úgy ahogy ők ellenünk, mert ennél különbek vagyunk". Azt a szalont, amiben most még képesek elbohóckodni a jobbliberálisok, a kommunisták liberális eszmei utódai fel fogják gyújtani.

A ROM (roncstársadalmi) emberek folytatódó népességrobbanása további feszültségekhez fog vezetni.

Nem elég bátor a kormány politikája a Mi Hazánk szerint

2020. február 16.

Gyöngyöspatán a magyaroknak járna kártérítés, mert valójában ők az áldozatok, a börtönbiznisz felszámolásához pedig ki kellene léptetni hazánkat a strasbourgi bíróság fennhatósága alól a Mi Hazánk szerint, ám ezekhez nem elég bátor a Fidesz. Trianon századik évfordulóján még mindig jogfosztott közösségként élnek a magyarok a szomszédos országok közül többen is, lélekszámuk pedig folyamatosan csökken.

Magyarország számára a legnagyobb kihívás a demográfiai helyzetünk kezelése, ám minden pozitív intézkedés ellenére sem sikerült áttörést elérni, és a KSH adatai arra is rávilágítanak, hogy a termékenység elsősorban a cigányság körében nőtt. A magyarság lélekszáma továbbra is megfeleződik nemzedékenként, mialatt a cigányságé megduplázódik. A Mi Hazánk éppen ezért kizárólag olyan családtámogatási formákat támogat, amelyek a dolgozó családokat segítik, és nem erősítik a megélhetési gyermekvállalást. Álságos Orbán Viktortól a terhességmegszakítások számának csökkenéséről beszélni, hiszen az mindössze annak a következménye, hogy kevesebb a megfogant gyermek is; valójában az Orbán-kormány és a Gyurcsány-kormány abortuszpolitikája között semmi különbség nincs.

A cigányság folytatódó népességrobbanása további feszültségekhez fog vezetni, ráadásul a kormány a szegregáció esetében is fordítva ül a lovon: a Mi Hazánk szerint azoknak a magyar családoknak járna a kártérítés, akik arra kényszerültek, hogy másik településre járassák iskolába a gyerekeiket, ám ez fel sem merült a kormány részéről. Ez a folyamat, a spontán szegregáció évtizedek óta tart, és a nemzeti konzultáció sem fogja megoldani: radikális szemléletváltozásra van szükség.

Ahhoz sem elég bátrak, hogy kimondják: nemcsak a magyarországi börtönbiznisznek kell véget vetni, de nem állapot, hogy a bűnözők Strasbourgban harcolnak ki komoly pénzeket maguknak kártérítés címén. A Mi Hazánk szerint a probléma valódi kezeléséhez ki kell lépnünk a bíróság fennhatósága alól: a külföldi kiskaput sem hagyhatjuk nyitva.

Száz évvel a ránk kényszerített trianoni békediktátum után sem biztosított a magyar közösségeknek nemhogy az önrendelkezése, de még alapvető, már akkor is természetesnek számító emberi jogaikat is folyamatosan sárba tiporják az utódállamok, és lélekszámukban sem gyarapodó közösségekről beszélhetünk esetükben sem sajnos. A Mi Hazánk szerint határozottabb fellépésre van szükség a kormány részéről a határon túli magyarok jogainak érvényesítéséért, a magyar Országgyűlésnek pedig ki kell mondania a trianoni békeszerződés semmisségét.

Mi Hazánk Mozgalom

https://mihazank.hu/nem-eleg-bator-a-kormany-politikaja-a-mi-hazank-szerint/

Ki velük az országból, más nem fog működni. Kiröhögik ezek a különféle "felzárkóztató, integrációs" vergődéseket, "parasztoktól" nem fogadnak el életvezetési tanácsokat. "2020-ra olyan törzsi szervezkedések jöttek létre, amelyek sokakat fenyegetnek, a többséget, a mentősöket, a rendőröket a tanárokat, az óvónőket. A fenyegetésből élnek, de az csak addig működik, amíg félünk - mondta, hozzátéve: ha nem félünk és minden magyar tesz ezért, akkor "el fognak kullogni".

Magyart ölnek, fenyegetőznek, terrorizálnak, lopnak, csalnak, betörnek... és minket náciznak le, a Mi Hazánkos demonstráció előzménye is az volt hogy hordában rabolni járó barbár gyilkosok megöltek egy nénit :(

"2020-ra olyan törzsi szervezkedések jöttek létre, amelyek sokakat fenyegetnek, a többséget, a mentősöket, a rendőröket a tanárokat, az óvónőket. A fenyegetésből élnek, de az csak addig működik, amíg félünk - mondta, hozzátéve: ha nem félünk és minden magyar tesz ezért, akkor "el fognak kullogni".

Ki velük az országból, más nem fog működni. Kiröhögik ezek a különféle "felzárkóztató, integrációs" vergődéseket, "parasztoktól" nem fogadnak el életvezetési tanácsokat..

Mert így nekünk lesz no-go zóna a fél ország, legalábbis aki jót akar magának, cigányfalun még csak keresztül sem autózik. Ez országfoglalás, a lakosság kicserélődik. Önfenntartásra és önálló életre civilizációsan képtelen, éppen ezért deviáns, bűnöző segélyleső csőcselékre, ami nem jó csere. :3

A Mi hazánk tüntetése Miskolcon
2020. február 16. 19:06

Rendet követelt az országban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Mi Hazánk Mozgalom, amely demonstrációt tartott vasárnap Miskolcon a megyei kormányhivatal épületénél.

A tüntetésre 2020. február 16-án került sor.

Mint mondta, azt sem tartják elfogadhatónak, hogy az Opre Roma Párt továbbra sem áll el attól az elképzelésétől, hogy "Magyarország testéből kiszakítva négy megyét" cigány autonóm tartományt akar létrehozni, ahol az adófizetők pénzéből alapjövedelmet adna a cigányságnak.

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke azt mondta, hogy meg kell állítani a "cigánybűnözést", a miskolci demonstráció is a közbiztonság megteremtésére szerveződött, mert a "jelenlegi hatalom" nem a cigánybűnözést üldözi, hanem azokat, akik tenni akarnak ellene. Ugyanakkor tény, hogy nem minden cigány bűnöző - tette hozzá.

A KSH adataira hivatkozva arról beszélt: a termékenység elsősorban a cigányság körében nőtt. A magyarság lélekszáma továbbra is megfeleződik nemzedékenként, mialatt a cigányságé megduplázódik. A Mi Hazánk éppen ezért kizárólag olyan családtámogatási formákat támogat, amelyek a dolgozó családokat segítik és nem a megélhetési gyermekvállalást erősítik - mondta.

A több száz ember részvételével tartott demonstráció után este fáklyás felvonulást rendeznek Sályon, ahol a közelmúltban egy cigány nemzetiségű ember meggyilkolt egy 61 éves nőt.

Résztvevők a Mi Hazánk Mozgalom Rendet Borsod megyében! címmel tartott demonstrációján Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal épülete előtt 2020. február 16-án.

Toroczkai László, a mozgalom elnöke a cigányságra utalva úgy fogalmazott: 2020-ra olyan törzsi szervezkedések jöttek létre, amelyek sokakat fenyegetnek, a többséget, a mentősöket, a rendőröket a tanárokat, az óvónőket. A fenyegetésből élnek, de az csak addig működik, amíg félünk - mondta, hozzátéve: ha nem félünk és minden magyar tesz ezért, akkor "el fognak kullogni".

Hozzátette: a tisztességgel dolgozó cigány embereket ugyanakkor meg kell becsülni.

Szerinte Magyarországon no-go zóna is létezik, van olyan település, ahová nem mertek rendőri kíséret nélkül bemenni a mentősök, mert már a telefonhíváskor fenyegették, zaklatták őket.

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszédet mond a párt Rendet Borsod megyében! címmel tartott demonstrációján Miskolcon.

https://gondola.hu/hirek/250785-A_Mi_hazank_tuntetese_Miskolcon.html


A sályi gyilkosság miatt demonstrált a Mi Hazánk Miskolcon

Hír TV

2020. február 16., vasárnap 17:04, frissítve: vasárnap 20:15

A sályi gyilkosság miatt demonstrációt tartott a Mi Hazánk Miskolcon. A párt alelnöke azt mondta, csak rendet akarnak az országban. Novák Előd ugyanakkor bírálta a kormányt, azért mert szerinte az nem a cigány bűnözést, hanem az azt üldözőket bünteti és nem vezette be a büntetendő cselekmények sorába a lincselés fogalmát. A tüntetésen részt vett a hatvannégy vármegye és a betyársereg, de a korábban már betiltott egykori magyar gárda tagjai is.

18 órától a sályi gyilkosság miatt demonstrációt tart a Mi Hazánk a településen. A demonstrálók 16 órakor a miskolci kormányhivatal előtt kezdték az akciójukat, onnan autóztak át Sályra, ahol a gyanú szerint egy 21 éves férfi agyonütött egy idős nőt annak értékeiért.

https://hirtv.hu/ahirtvkekhirei/a-salyi-gyilkossag-miatt-demonstralt-a-mi-hazank-miskolcon-2495333

A szabadkőművesek által uralt (és a bolsevikok későbbi tanácskormányával átfedést mutató) Károlyi-kormány bűnrészességét a trianoni országvesztésben jól érzékelteti, hogy nemcsak lefegyverezték a frontról hazatérő magyar haderőt, hanem arra is kötelezték a katonákat, hogy fehér zászlót lobogtatva adják át a magyar városokat a román, cseh és szerb hadseregnek. Kolozsvárnál is ez történt, megvannak róla az iratok. Sőt, benne volt a parancsban, hogy még a fegyvereiket is adják át az ellenségnek. A szabadkőművesek nélkül minden bizonnyal kedvezőbben alakul Magyarország sorsa a béketárgyalásokon.

Működő videó. Na ugye hogy lehet ezt így is. Onnan nem b*szkurálják le olyan könnyen a jobboldal anyagait ezek a rohadtak...

https://unity.testveriseg.com/videos/polbeat-raffay-erno

Amúgy miből gondolja bárki naivan, hogy nincsenek már szabadkőművesek? Bejegyzett szervezetről van szó, még nyilvános is. A sorosok tevékenysége is átlátható. Nem sub rosa. Mondjuk ilyen kiterjedt szervezett ténykedéseket nem is lehetne letagadni. De azért néha mégis megpróbálják. :P

A magyarság baja évszázadok óta, hogy eltűrte/eltűri belső ellenségeit, sőt segítve őket, gálánsan juttatásokat adva nekik, hátha befejezik áldásosnak nem mondható tevékenységüket. Nem fejezik be!
Ha "ezekkel" kőkeményen leszámolunk, az Isten adta nép az új rendet venné tudomásul, mint ahogy mindig annak tapsolnak, éljeneznek, aki éppen hatalmon van.Ezzel tehát nem lenne gond.
De Magyarország megmaradása, régi, jogos területigénylése csak akkor érhető el, ha a belső ellenség megsemmisítésre kerül.
Ők is ezt tervezik tenni velünk.

https://pestisracok.hu/dontsuk-el-vegre-hogy-mit-akarunk-kezdeni-trianonnal-mondta-raffay-erno-a-polbeatben/

A szabadkőművesek ott vannak a Soros-hálózatban és a kormányellenes tüntetéseken – Raffay Ernő a Polbeatben (PS-videó!)

Még kétszer-háromszor meg kell ismételni a most zajló kiváló haderőfejlesztést, és akkor Magyarországot tényleg nem lehet majd semmibe venni Európában – mondta Raffay Ernő történész, egykori politikus, az Antall-kormány honvédelmi államtitkára a Polbeatben Stefka Istvánnal és Huth Gergellyel beszélgetve.

Azt is hozzátette: Trianon nem lezárt ügy, a határokat sem lehet megváltoztathatatlannak tekinteni, de nekünk, magyaroknak végre el kellene döntenünk, hogy hogyan viszonyulunk a kérdéshez.

Raffay Ernő, mint a Horthyék által lefoglalt és Magyarországon egyedülálló módon hozzáférhető szabadkőműves levéltár legismertebb kutatója, a műsorvezetők és olvasóink kérdéseire kifejtette: nem vitás, hogy a szabadkőműveseknek a Károlyi-kormány és a vörös terror tanácskormánya bűneiben döntő a felelősségük, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az országvesztés ilyen brutális mértékű volt.

Szerinte a szabadkőművesek ma is aktívan befolyásolják a világpolitikát, átfedést mutatnak a Soros-hálózattal, miközben itthon kivetették a hálójukat az egyetemistákra is.

https://unity.testveriseg.com/videos/polbeat-raffay-erno
A szabadkőművesek ott vannak a Soros-hálózatban és a kormányellenes tüntetéseken – Raffay Ernő a Polbeatben (PS-videó!)

Még kétszer-háromszor meg kell ismételni a most zajló kiváló haderőfejlesztést, és akkor Magyarországot tényleg nem lehet majd semmibe venni Európában – mondta Raffay Ernő történész, egykori politikus, az Antall-kormány honvédelmi államtitkára a Polbeatben Stefka Istvánnal és Huth Gergellyel beszélgetve. Azt is hozzátette: Trianon nem lezárt ügy, a határokat sem lehet megváltoztathatatlannak tekinteni, de nekünk, magyaroknak végre el kellene döntenünk, hogy hogyan viszonyulunk a kérdéshez. Raffay Ernő, mint a Horthyék által lefoglalt és Magyarországon egyedülálló módon hozzáférhető szabadkőműves levéltár legismertebb kutatója, a műsorvezetők és olvasóink kérdéseire kifejtette: nem vitás, hogy a szabadkőműveseknek a Károlyi-kormány és a vörös terror tanácskormánya bűneiben döntő a felelősségük, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az országvesztés ilyen brutális mértékű volt. Szerinte a szabadkőművesek ma is aktívan befolyásolják a világpolitikát, átfedést mutatnak a Soros-hálózattal, miközben itthon kivetették a hálójukat az egyetemistákra is.

Raffay Ernő a Polbeatben rávilágított: miközben a baloldali véleményformálók avval mossák az agyakat, hogy az első bécsi döntéssel elindult négyszeres határrevízió Hitler ajándéka volt, a valóságban az a magyar kormány sikere volt, amelyet a békére törekvő nagyhatalmak is támogattak. Ez is egy példa arra, hogy Trianon nem felülírhatatlan. Az utódállamok közül a rendszerváltozás során három is felbomlott. Vajon mi akadályozta a még 155 ezer katonát hadrendben tartó Magyarországot abban, hogy a határkérdést szóba hozza az éppen 0 katonával rendelkező Szlovákiánál?

Gotovina tábornokot és Horvátország első elnökét, Franjo Tudjmant nagyon becsülöm, ahogyan általában a horvátokat is, akik ellenálltak az agressziónak és megvédték a történelmi határaikat. Ma is büszkén vállalom, hogy részt vettem a horvát hadsereg felfegyverzésében, államtitkárként konkrétan én rakattam fel Pusztavacson a két kamionra azt a tízezer Kalasnyikovot

– emlékezett vissza Raffay Ernő, aki a szerbeknek kiszivárogtatott és akkoriban nagy port kavart fegyverügyletben betöltött szerepéről elsőként a Szakács Árpád által kiadott Nagy Magyarország című történelmi folyóiratban beszélt 2013-ban; az írás kivonata ma is megtalálható a Történelemportálon, itt.

Szakács Árpád nevéhez fűződik a Kárpátia Stúdió könyvkiadó is, amely Raffay Ernő a szabadkőműves irattárat feldolgozó könyvsorozatát megjelentette. Ezek a könyvek ma is megvehetőek a Magyar Menedék Könyvesház (internetes) boltjában vagy például az Anima könyvesboltokban.

A magyarországi szabadkőműves hálózatról Raffay Ernő a Polbeatben elmondta:

A szabadkőművesek által uralt (és a bolsevikok későbbi tanácskormányával átfedést mutató) Károlyi-kormány bűnrészességét a trianoni országvesztésben jól érzékelteti, hogy nemcsak lefegyverezték a frontról hazatérő magyar haderőt, hanem arra is kötelezték a katonákat, hogy fehér zászlót lobogtatva adják át a magyar városokat a román, cseh és szerb hadseregnek. Kolozsvárnál is ez történt, megvannak róla az iratok. Sőt, benne volt a parancsban, hogy még a fegyvereiket is adják át az ellenségnek. A szabadkőművesek nélkül minden bizonnyal kedvezőbben alakul Magyarország sorsa a béketárgyalásokon. Bár arra is volt példa, hogy az egyik páholy levelet írt a francia testvéreknek, hogy ne tegyék tönkre a hazánkat, de semmibe vették őket. A páholyok nagy többsége, kilencven százaléka viszont balos volt és internacionalista, ahogy ma is.

Megjegyezte: bár ma is van a szabadkőművességnek egy szerényebb, nemzeti-konzervatív értékek felé nyitott része, de a többség olyan alakokból áll, mint a Martinovics páholy tagjai, akik a kormányellenes tüntetések szervezői és átfedést mutatnak a Soros-hálózattal.

Raffay Ernő ugyanakkor örül az új Nemzeti Alaptantervnek, mert az sok mindent helyretesz a történelemoktatásban is. Ám szerinte az egész nem sokat ér, ha nem sikerül változtatni a tanárképző egyetemek katasztrofális morális állapotán. Ma úgy nevelnek tanárokat, hogy a nemzeti identitással – tisztelet a kivételeknek – még csak nem is találkoznak az egyetemen, nem úgy a szabadkőművesekkel, akik a Szegedi Tudományegyetemen például nyíltan toboroznak a hallgatók között.

Olvasóink kérdései az élő közvetítés posztjában olvashatóak vissza.

Polbeat minden kedden este hét órától élőben közvetítve a Revolution '56 Szabadságharcos Sörözőből (II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél).

Készítette: László Petra és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.hu

"Az oktatásnak nagyon nagy a felelősége abban, hogy a mai fiatalokat nem érdekli a valós magyar törtenelem. Ennek következményeként nem is ismerik, nem is értik ennek fontosságát. Sajnos hagytuk, hogy így legyen. Nehéz lesz a megvezetett, átnevelt ifjakat felvilágosítani, hogy saját életük, jövőjük forog kockán. Nem mindegy, hogy saját hazájukban milyen szintű életet tudnak élni, biztosítani gyermekeiknek. Tudni kell nekik, hogy a múlt történéseinek ismerete, megértése nélkül nincs jövőjük nekik sem, mert csak bábuk lesznek az ördögi ballibsik kezében. Emeljék már fel a fejüket a sárból!"

"Középiskola/egyetem fronton vesztésre állunk sajnos. És az is fontos mit hall otthon a fiatal. Sajnos a történelmünk felületes olvasatban tragédiák sorozata, nem hős eposz. Pedig hatalmas erőt mutattunk a múltban a török ellen, Habsburg ellen, vagy az első világháború csatáiban. Ezért kellett pl. szétzilálni a rendezetten, harci tapasztalattal rendelkező hazatérő magyar haderőt 1918-ban. Ezeket az erényeket kell elmondani az iskolákban, egyetemeken előadások formájában, elhivatott, önkéntesek bevonásával. Rongyos Gárda, Balassagyarmati vasutasok, Székely Hadtest, stb… A többség nem is hallott róluk. Pedig ha Ők nincsenek, lehet mi sem vagyunk…"

"Fekete István: Zsellérek. Ott nagyon sok minden eldőlt."ssss

"Hozzáfűzésem: Antall József is szabadkőmíves volt és korabeli BM-es forrásom alapján, a mai Orbán Miniszterelnök úr – akkor még szakállas, vakmerő újonc – is eljárt a francia Grand Orient nagypáholyba, az akkori szakszolgálati értesüléseknek megfelelően. Amennyiben anno, a forrásom hazudott, vagy dezinformált, akkor én is. Ezt vállalom. A forrásom szavahihető és autentikus. No, ez lehet az alapvető oka annak, hogy a mai napig nem történt semmi ÉRDEMLEGES a szeretve tisztelt, rabló szomszédaink által megszállt magyar területek visszaszerzése érdekében.

Lásd, Antall és Orbán – máig titkosan kezelt – találkozója, közvetlenül Antall halála előtt.

"Gyáva vezetőink voltak a jugoszláv háború idején és a északi szomszédunk leválása idején is. Történelmi hiba,de súlyos.
Színmagyar területeket is otthagytuk nekik.
Akkor nem avatkoztak volna be a nagyhatalmak. Háború volt,országok osztódtak. Antall-Göncz az ország megrontói.
Bizony igaz a tanárképzés!! "Magyar libsitanárok egyesülete" nekik elavult a történelmünk.Kortárs irodalom- ugyan ne a mostani gyerekek fejébe akarják már beverni. Tanulják azt 50 év múlva.
Minden elismerés Raffaynak."

"Egyetemi képzést is felülvizsgálni !!!!!"

"A jelenlegi magyar vezetésnek kutya kötelessége kéne legyen, hogy kihasználva a nagyhatalmak barátságát, visszaállítsa a Horthy féle országhatárokat! Ugyanis ez még mindig az etnikai határvonalakat jelenti."

"No most mar megint a más bűnt akarják a nyakunkba varrni. Még hogy nekünk kell eldönteni, hogy mit akarunk kezdeni Trianonnal. Ez olyan, mint mikor valaki küszöbére rondítanak, aztán kezdjen vele amit akar. Hogy ki volt a rondító az meg igen kérdőjeles mert sz@rnak-bajnak nincs gazdája.

A zsidók, a Károlyi banda, szabadkőművesek, kommunisták, a franciák stb. Ahogy külföldi, idegen erők kreálták Trianont, ugyanúgy külső erők fogják visszarendezni a mi megkérdezesünk nélkül. Persze ehhez egy újabb világháborúra lesz szükseg. És ebben a mi bármilyen katonai erőnk nem lesz lényeges. Ezt mind elkerülhette volna a világ, ha figyelembe vette volna Czuczor Gergely intelmét. "Él meg a Magyarok nagy Istene . Jajj annak ki feltámad ellene ."

"Döntsük el végre, hogy mit akarunk kezdeni Trianonnal!"

"Egyszerű, az utolso ngyzetméterig vissza kell foglalni az elrabolt területeket."

"Érdekesek a hozzászólások,mondhatni:"buzogj vér,buzogj!mert ezt a súlyos kérdést-különösen most,a centenárium -évében!
nem szabad szunnyadni hagyni!mert
"hiszek egy istenben
hiszek egy hazában
hiszek egy isteni örök igazságban
hiszek Magyarország feltámadásában!"

"Még kétszer-háromszor meg kell ismételni a most zajló kiváló haderőfejlesztést, és akkor Magyarországot tényleg nem lehet majd semmibe venni Európában"

"Az első lépés az lehetett volna, ha össze tudott volna fogni Közép-és Kelet-Európa, a Balkánnal és Ukrajnával.
Ez a vonat már részben elszáguldott, más részről pedog már lehetetlen, mert az "utódállamokat" már kellőképpen anarchizálták az EU egyesült államok érdekében.
Az ideális az lett volna, ha összefogunk és kiszállunk."

"Vajon mi akadályozta a még 155 ezer katonát hadrendben tartó Magyarországot abban, hogy a határkérdést szóba hozza az éppen 0 katonával rendelkező Szlovákiánál?"

Két hazaáruló, liberális ágens: Antall és Jeszenszky.

"2020-ban lesz mód, ha lesz akarat, itthon az iskoláinkat visszafoglalni!"

"Ma is büszkén vállalom, hogy részt vettem a horvát hadsereg felfegyverzésében, államtitkárként konkrétan én rakattam fel Pusztavacson a két kamionra azt a tízezer Kalasnyikovot"

"A jó Isten áldja meg ezért a tettéért!!!!!"

"Nagyon zavaró, hogy mindig a legérdekesebb történet elmondásának a csúcspontja előtt akasztja meg.
Ez, sajnos jellemző. Át kellene adni teljesen az interjúalanynak a terepet!!!!"

"Trianonba sosem szabad belenyugodnunk. Erdély, Csallóköz, Délvidék, Kárpátalja nem elszakított, hanem megszállt terület. A törököt 150 év alatt sikerült kitisztítani a Kárpát-medencéből, a balkáni nemzetek 500 évig küzdöttek velük. Az idő, amire oly szívesen hivatkoznak az árulók és a gyávák, semmit nem számít. Azokat az álnemzetieket, akik beletörődésre biztatnak minket – figyelem: szent tehenek is vannak köztük -, ki kell tessékelni a jobboldali közösségből. Ha pedig valaki azt kérdezi, mit csinálnánk ennyi és ennyi románnal, a válasz: nem a lakásfoglaló személye számít, hanem a tulajdonjog. Buda is török többségű volt 1541 után, mégsem álltak neki őseink a várfalak előtt moralizálni."

"Ez,így igaz.De amíg móricka meg tasziló parádézik Budapesten,a belső ellenség a szemünkbe röhög,és estig sorolhatnám,addíg miről beszélünk. A valóság annyira kényes,hogy a kimondása leírása is hazaárulás.Az ellenségünk elmeharcot vív ellenünk.És a világ legalávalóbb gyilkosa.E zzel az ellenséggel nem fogunk nyíltan találkozni, mégis mindennapos a harcunk vele. A saját igazságszolgáltatásunk,HAZAÁRULÓ."

Itt is megnézhető a video:

https://drive.google.com/file/d/1tyzntsq1TP9jPI9kiv32Ys2PvWffscq1/view?usp=sharing

Aki felszabadulásnak képes azt nevezni, hogy a Vörös Hadsereg győzelme után bő 40 évnyi vörös terror és diktatúra nehezedett hazánkra, hogy az 1946-os vérbírósági perekben kiirtották a magyar intelligencia színe-javát, hogy magyar lányok és asszonyok ezreit erőszakolták meg, az ostrom után 3 napos szabadrablást engedélyeztek, a sziklakórház sebesültjeire rágyújtották a helyiséget, és még hosszasan sorolhatnám, nos, az csak kettő lehet: közönséges gazember vagy bolond.

"Április 4-ről szóljon a dal!" – Ez lesz a következő?

Lassan már lecseng a balliberális média hisztije a Becsület Napja körül, lenyelték, hogy megemlékezés is volt, s még rekordszámban túráztak emellett. Lényegében azzal sem tudtak mit kezdeni, történetesen a Hír TV objektíven adott hírt az eseményről, az agresszív antifasisztákról persze hallgatnak, és Köves Slomó is nyugodt lehet, a 888.hu főszerkesztője, G. Fodor Gábor ugyanis „karakán" volt, levetette az egyébként semmi extrát nem tartalmazó, kitörésről szóló cikket, mit egyik szerzőjük írt…

A kemény emlékezet- és identitáspolitikába Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is beszállt. Bár azt hirdette, Budapest mindenkié, mégis nagyon úgy tűnik, nem a többségének, csupán elenyésző kisebbségének igyekszik megfelelni. A keményvonalas kommunistáknak ugyanis egész biztosan tetszik a narratíva, miszerint hazánkat a Vörös Hadsereg felszabadította.

Márpedig amit felszabadítanak, az következésképpen szabad. Karácsony is ezt szűrte le az ostrom befejezésének 75. évfordulóján. Ezért hát körbe is plakátoltatta a metrókocsikat egy utazó kiállítás keretében ezzel a felirattal:

Budapest szabad.

Nem sokáig volt tehát Budapest „mindenkié", az események olyanképpen való tárgyalása, hogy itt bármiféle felszabadulás történt volna, teljes történelemhamisítás, melyet a bolsevik diktatúra évtizedeiben sulykoltak a fejekbe. Undorral vegyes érdeklődéssel várjuk a fejleményeket: mi lesz a következő?

Hírdetés

Április 4-án felhangzik a metrómegállók hangosbemondóiban az egykori „felszabadulás"-dal, mely így szólt:

Április négyről szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép!
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hősi nevét!

Aki felszabadulásnak képes azt nevezni, hogy a Vörös Hadsereg győzelme után bő 40 évnyi vörös terror és diktatúra nehezedett hazánkra, hogy az 1946-os vérbírósági perekben kiirtották a magyar intelligencia színe-javát, hogy magyar lányok és asszonyok ezreit erőszakolták meg, az ostrom után 3 napos szabadrablást engedélyeztek, a sziklakórház sebesültjeire rágyújtották a helyiséget, és még hosszasan sorolhatnám, nos, az csak kettő lehet: közönséges gazember vagy bolond.

Vajon Karácsony melyik a kettő közül?

Lantos János – Kuruc.info https://kuruc.info/r/7/208294/

„A Magyar Tudományos Akadémia történész részlegén is a legmagasabb tudományos beosztásokban mérgezik az emberek lelkét. Persze nem mint kommunista pártharcosok, hanem mint csöndes és megkérdőjelezhetetlen szavú szakemberek. Egyik legfontosabb jellemzőjük az istentelen, ateista fölfogás. Vitathatatlan tény, hogy a liberális akadémikusok a marxista akadémikusok szellemi altestéből bújtak elő. A történészek harmadik, legkisebb lélekszámú csoportjához a konzervatív fölfogású tudósok tartoznak. A Magyar Tudományos Akadémia történész osztálya napjainkban az ateista, anyagelvű baloldal két csoportjának, a marxistáknak és a liberálisoknak féltve őrzött területe” – idézte Raffay Ernőt Popély Gyula

Hajrá!

Valóban ideje rámutatni, kik is valójában a nemzetrombolók, milyen ideológiai alapon teszik, és mik a céljuk. Hiánypótló a "Fekete István Szabadegyetem", de jelzi, hogy immár elindult valami.
Talán eljut odáig, hogy ugyanakkora érdekérvényesítéssel fog rendelkezni, mint a számtalan semmitérő zsidó szervezetek.
Aki még nem olvasta volna, az itt megteheti Szakács Árpád - Kinek a kulturális diktatúrája című cikksorozatát, amikben lerántja a leplet arról a hazugságról, hogy "a balliberálisok el vannak nyomva, el vannak lehetetlenítve kulturálisan is". Tételesen bemutatja, hogy melyik felforgató, romboló személy vagy szervezet, mennyi állami támogatást kap a "fasiszta", "diktátori", "autoriter" (stb.) Orbán-rendszertől.

https://www.magyaridok.hu/szakacs-arpad-kinek-a-kulturalis-diktaturaja/

Nem csak arról van, hogy szeretnénk művészi irodalmat és színházat az erőltetett új világrendes propaganda-művek helyett, hanem főleg arról, hogy irányt tud mutatni a művészet az aljas diktatúrákból való szabadulásra. Emberhez méltót. Korunk nyílt társadalma pedig valószínűleg a legborzasztóbb népirtást hozza el a Természet és a társadalmak rendjének direkt káoszba döntésével.Mindenki érzi, hogy kilátástalanságba került a jövőnk annyira tönkretett mindent és nem jut el az emberekhez olyanokról szóló irodalom, akik kitartóan úsznak az ár ellen, nem adják el a lelküket az ördögnek, pedig rámegy gyakran az életük. Kívánom, hogy sikerüljön a kultúrharc a valódi művészetért.

A magyar kultúra ellenségei – Szakács Árpád előadása a Fekete István Szabadegyetemen

A Fekete István Szabadegyetemet (FISZ) a Mi Hazánk Mozgalom hozta létre értelmiségi holdudvarából a névadó író születésének 120., illetve halálának 50. esztendejében. A szabadegyetem tegnap megkezdődött első szemeszterének nyitóelőadását A magyar kultúra ellenségei címmel Szakács Árpád független újságíró tartotta a Mi Hazánk Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 96. szám alatti irodájában. Egykor a MIÉP, majd a Jobbik, majd manapság a Mi Hazánk rendezvények, előadások megtartására is alkalmas újbudai helyiségében tegnap eddig ott soha nem látott nagyszámú érdeklődő jelent meg. A mintegy 300 ember közül néhányan a széksorok között álltak, sőt még az utcára is kiszorultak, többen a helyhiány láttán pedig hazamentek.

Az előadáson a közönség soraiban láttuk a Szatmár megyei Tamásváralján szolgáló Szatmári Elemér református lelkipásztort, aki 2019. október 23-án igei köszöntőt mondott a Mi Hazánk Corvin közben tartott megemlékezésén. De eljött a Bartók Béla útra – ezúttal még csak hallgatóként – Raffay Ernő történész is, aki május 21-én Elmulasztott revíziós lehetőségek a rendszerváltás óta címmel tart majd előadást a Fekete István Szabadegyetemen.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke a szép számú hallgatóság köszöntése után elmondta: a nyitóelőadás iránt megnyilvánuló érdeklődés is azt bizonyítja, hogy van igény a most induló Fekete István Szabadegyetemre. Jókai Mór mellett a névadó Fekete István minden idők legolvasottabb magyar írója, akit a kommunisták már 1946-ben tiltólistára tettek következetes antibolsevizmusa miatt, az ÁVH pedig bántalmazta, fél szemére megvakította. Írásaiból nem élhetett meg, hanem sokáig patkányirtással és uszályrakodással kereste családja kenyerét – emlékeztetett Novák Előd, majd a szabadegyetem bekeretezett alapító okiratát fölmutatva hozzátette: Fekete István fia 1956-ban a forradalom egyik ikonikus helyén, a Széna téren harcolt egy páncéltörő egység parancsnokaként.

Uraim, elvtársaim, önök továbbra is mérgezik a légkört!

Prof., Dr. Popély Gyula, a Fekete István Szabadegyetem igazgatója, az MTA doktora megnyitóbeszédének elején kijelentette: valóban van igény erre a szabadegyetemre, mert az emberek az igaz kultúrát szomjazzák, s nem pedig a nemzet lekicsinylői, elbutítói által hangoztatott hazugságot. Harminc év telt el a rendszerváltás óta, de ez kevés volt az emberek gondolkodásának alapos megváltoztatásához, mert az egyetemek tanszékeit, de még a Magyar Tudományos Akadémiát is továbbra is az igazi magyar kultúra rombolói tartják megszállva, mondta Popély Gyula.

A professzor ezután a hallgatóság soraiban helyet foglaló Raffay Ernő A harcoló szabadkőművesség című könyvét vette kezébe, amelyből fölolvasta:

„A Magyar Tudományos Akadémia történész részlegén is a legmagasabb tudományos beosztásokban mérgezik az emberek lelkét. Persze nem mint kommunista pártharcosok, hanem mint csöndes és megkérdőjelezhetetlen szavú szakemberek. Egyik legfontosabb jellemzőjük az istentelen, ateista fölfogás. Vitathatatlan tény, hogy a liberális akadémikusok a marxista akadémikusok szellemi altestéből bújtak elő. A történészek harmadik, legkisebb lélekszámú csoportjához a konzervatív fölfogású tudósok tartoznak. A Magyar Tudományos Akadémia történész osztálya napjainkban az ateista, anyagelvű baloldal két csoportjának, a marxistáknak és a liberálisoknak féltve őrzött területe" – idézte Raffay Ernőt Popély Gyula, majd hozzáfűzte, hogy az idézett könyv megjelenése óta tíz év telt el (tudják az olvasók, hogy azóta melyik párt van hatalmon – H. J.), de ez a helyzet nem javult, hanem inkább romlott. Popély végül a most megnyílt szabadegyetem legfontosabb céljának megnevezve kijelentette: bátran ki kell mondanunk, uraim, elvtársaim, igenis tudomásunk van róla, miképpen mérgezik tovább a légkört állami pénzen, a mi adóforintjainkból – ellenünk.

Jászi Oszkár Martinovics páholyától az 1919-es vörösterrorig

Szakács Árpád újságíró, az est előadója elöljáróban elmondta, hogy a balliberális kulturális térfoglalás meg akarja semmisíteni a magyar identitást, s ezért egyre erősebb csapásokkal kívánja kiszorítani a magyar kultúrából a még meglevő öntudatunkat. Minden fölfordulást, kataklizmát, forradalmi hátteret a kultúrán keresztül készítettek elő, mert ezekben az identitásháborúkban a kultúra a legfontosabb terület, valóságos ötödik hadoszlop – szögezte le az előadó. Ha megvizsgáljuk az 1789-es, az úgynevezett nagy francia forradalomtól kezdve az első bolsevik, majd a második bolsevik állam létrejöttéig, illetve a mai napig tartó történéseket, akkor világosan látjuk, hogy kik, mikor és mit találtak ki.

Az 1918-19-es időszak kérdése az, hogy miképpen következhetett be az akkori összeomlás szinte egyik percről a másikra. Úgy, hogy előzőleg egy tudatos terv szerint meggyöngítették a társadalmat összetartó erőket, a nemzetet létrehozó tartópilléreket – mondta az előadó.

Az egyik ilyen társadalmat romboló erő a szabadkőművesség berkeiben bontakozott ki. A jelentős változást ebben a mozgalomban 1899-ben következett be, amikor egy Várady Zsigmond nevű, református keresztyén ügyvéd a nagyváradi szabadkőműves páholyból komoly vitairatot juttatott el a budapesti főpáholyba. A vitairat lényege az volt, hogy a szabadkőművesség hagyjon föl például a jótékonykodással, inkább foglalják el az ország vezetését, s ezután alakítsák majd ki azt az embertípust, amelyet a szabadkőművesek igyekeztek képviselni. Ekkortól jelentek meg a különféle szabadkőműves civil szervezetek, újságok. A Nyugat című folyóiratot is a szabadkőművesek hozták létre a magyar kultúra elfoglalásának egyik pilléreként, mondta Szakács Árpád.

Jászi Oszkárt 1911-ben a Martinovics páholy elnökévé választották, amelynek alkalmából Új Magyarország néven a magyar történelmet megingató új, a tudatformálást, a magyar identitás elfoglalását célzó programot hirdetett meg. Gyurcsány Ferenc programját is így nevezték 2006-ban, s itt föl kell hívni a figyelmet arra, hogy a módszerek ugyanazok, amiképpen az emberek is. Jászi Oszkár ekkor hirdette meg azt, hogy a magyar történelemből ki kell irtani az identitást, nincs szükség hőskultuszra, nemzeti érzelemre, mert ha az emberek érzelmileg kötődnek a hazájukhoz, történelmükhöz, nemzetükhöz, mindez komoly veszélyt jelent a szabadkőműves célokra.

A Nemzeti Alaptanterv körül manapság folyó vitákat elemezve azt látjuk, hogy a történelem- és a magyartanárok egyes szószólói ugyanazokat az ellenérveket sorolják föl, mint amelyeket Jászi Oszkár 1911-ben meghirdetett. A céljuk ma is az, hogy a még meglevő, maradék nemzeti öntudatunkat is elfelejtessék velünk. A módszerük manapság például az, hogy bizonyos szavakat, fogalmakat. eszméket tabusítanak, mondta Szakács Árpád, megjegyezvén, hogy ezeket a módszereket Raffay Ernő is részletesen bemutatja A politizáló szabadkőművesek című alapmunkájában. Jászi Oszkár vezetésével tehát a Martinovics páholyban dolgozták ki azt az eszmét, amely a Tanácsköztársaság 1919-ben történt kikiáltásához vezetett. Ám amikor Jászi Oszkár a Tanácsköztársaság rémtetteinek észlelésekor rájött, hogy hová vezetett a palackból általa kiszabadított szellem, a felelősségét nem vállalta, hanem előbb elmenekült Bécsbe, majd Amerikába. Lehet, hogy nem értett egyet a Tanácsköztársaság által elkövetett gyilkosságokkal, de az oda vezető eszme kidolgozásából derekasan kivette a részét – hívta föl a figyelmet az előadó.

Balliberális köztérfoglalás és tudatformálás

Szakács Árpád ezután rátért az 1919-es Tanácsköztársaság másik emblematikus figurája, Szabó Ervin bemutatására. Szabó Ervin hozta be Magyarországra a kommunizmus ideológiai hátterét. Ha van szélsőséges személy, aki kiemelt szerepet játszott a kommunista ideológia terjesztésében, első helyen Szabó Ervint kell említenünk. A korabeli internetet, a budapesti könyvtárhálózatot szintén a szabadkőműves páholyokban agyalták ki, miközben a korabeli Google a könyvtárak kartotékrendszere volt. A könyvtárakon keresztül terjesztették a kommunista ideológiát a nép körében. A könyvtárhálózat megszervezésén túl Szabó Ervin merényletet tervezett Tisza István miniszterelnök ellen, jelentette ki az újságíró, majd keserűen fölemlítette: az elmúlt tíz esztendő jobboldali kormányzása idején nem sikerült elérni azt, hogy Szabó Ervin neve lekerüljön a könyvtárhálózatról. Pedig Szabó Ervin ezen a téren megvédhetetlen, de mégis foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá. Nevének levételére nem voltak polgári kezdeményezések, indítványok.

A nemzeti oldal ugyanis nem tanul balliberális erőktől, mert amikor ők jutnak hatalomra, tudják, hogy mi a teendő. Karácsony Gergely egyik első döntése Budapest főpolgármestereként az volt, hogy az újlipótvárosi Szent István parkba ne kerüljön oda a tervezett Szent István-szobor. Ami a magyar nemzetnek fontos, az nekik nem az, hangoztatta az előadó, majd megemlítette a balliberális városvezetés legutóbbi húzását, az egyik metrómegálló Árpád fejedelemről Göncz Árpádra történt átnevezését. Arról a Göncz Árpádról van szó, aki a Václav Havellel való találkozója során azt mondta a cseh elnöknek: milyen jó, hogy Trianonnal a magyarok megszabadultak a kisebbségektől. A balliberális oldal részéről köztérfoglalás és tudatformálás zajlik. S hogy a nemzeti oldal hatalmi pozícióban mennyire nem alkalmazza a balliberális módszert, arra példaként az előadó megemlítette, hogy az elmúlt években a XII. kerületi Hegyalja utat szerették volna elnevezni Mádl Ferenc néhai államfőről. Három fideszes kerületi önkormányzatot és a szintén fideszes Főpolgármesteri Hivatalt érintette az átnevezési javaslat, de az első szokásos balliberális tiltakozás után mindegyik bedobta a törölközőt.

A csapból is az folyik, hogy a balliberális körök mennyire el vannak lehetetlenítve, nem kapnak pénzt, lehetőséget a színházi életben, a könyvkiadásban és másutt kifejtett tevékenységükhöz. Mennyire el vannak nyomva, mert itt egy új jobboldali diktatúra alakítja a kultúrát, formálja az emberek tudatát. A ballib oldal azt is állandóan hangsúlyozza, hogy számukra a kultúrában is a minőség fontos. De hát hol van náluk ez a fene nagy minőség, melyik irodalmi körben? – tette föl a kérdést az újságíró, majd meg is válaszolta: Az ő irodalmi világuk egy belterjes állapot, ahová be sem kerülhet az, aki nem az ő ideológiájukat, világukat képviseli. A helyzet ugyanez a képzőművészet, a filmművészet és más területeken is.

Az egyesület, ahol mindenki SZDSZ-es

De érdemes emlékeztetni arra is, hogy milyen módszerekkel alkalmazzák a kiszorítás művészetét. Közel húsz évvel ezelőtt létrehoztak egy MASZRE, azaz Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete nevű szervezetet. A létrehozáskor, 2011-ben a szakkönyvkiadókat komoly veszteségek érték a fénymásolás miatt. A veszteséges kiadók kárpótlására az akkori Fidesz-kormányzat nyugat-európai mintára elrendelte, hogy a fénymásolók, nyomtatók után adóként be kell fizetni bizonyos összeget egy közös kasszába, majd azt odaadják ennek a kormányzati támogatással létrehozott MASZVE nevű egyesületnek. A dolog pikantériája az, hogy ebben az egyesületben mindenki SZDSZ-es (a közönség fölnevet – H. J.). Éves szinten az átutalt pénzt összege akkoriban talán 800 millió forintot jelentett, de ma már közelít az egymilliárdhoz. Összejött a balliberális könyvkiadók vezérkara, amely elhatározta, hogy pénzosztással az egyesület elnökségét ruházzák föl. Az elnökség pedig úgy döntött, hogy lesz itt pénz mindenre, kivéve a szakkönyvkiadókat.

A MASZRE igazgatói jó tíz éven keresztül Bart István (2019-ben elhunyt – H. J.) és Zentai Péter László voltak. Az elnökség elhatározta, hogy a legnagyobb nyertes a Budapesti Könyvfesztivált, a Frankfurti Könyvvásár magyar pavilonját és az Ünnepi Könyvhetet szervező Magyar Könyvkiadók Egyesülete (MAKKE) lesz. Az említett három rendezvényen aztán mindig kiállnak a Dés Lászlók, Esterházy Péterek és mások, és elmondják, hogy ők mennyire el vannak nyomva. Az elnyomottak könyveit pedig lefordítják idegen nyelvre, kiviszik Frankfurtba, s az mondják, hogy a műveik jelentik a minőséget. Pedig egyáltalán nem erről van szó. Ez a kánonképzés iskolája ezen a téren. A MASZRE igazgatói, Bart István és Zentai Péter László számításaim szerint eddig 4-500 millió forintot költöttek csak a Magyar Könyvkiadók Egyesületének programjaira, miközben a MAKKE igazgatói ugyancsak Bart István és Zenta Péter László. Magyarán, Bart István és Zentai Péter László pályázott Bart István és Zentai Péter Lászlóhoz, s mit ad Isten, nyertek – 4-500 millió forintot.

https://kuruc.info/r/2/208299/

Korábban írtuk: Videón a Fekete István Szabadegyetem megnyitója és első előadása

https://kuruc.info/r/34/208264/

PDSZ nonat, bitch please... Fel fogjuk tárni azt a jogi módszert, azt a technikát, amellyel a balliberális métely iskolai terjesztése, a diákok túszul ejtése, sőt iskolaidőben utcai tüntetésekre hajtása !!! szankcionálhatóvá válik, mondjuk gyorsított fegyelmi eljárás utáni kirúgással, illetve súlyosabb esetekben további szankciókkal is. Mindez már most sem ütközik törvénybe, mégis alkalmas arra hogy álljon már meg a menet, hiszen nem szocialista propagandát "tanulni" mennek a diákok az iskolákba.

Fel fogjuk tárni azt a jogi módszert, azt a technikát, amellyel a balliberális métely iskolai terjesztése, a diákok túszul ejtése, sőt iskolaidőben utcai tüntetésekre hajtása !!! szankcionálhatóvá válik, mondjuk gyorsított fegyelmi eljárás utáni kirúgással, illetve súlyosabb esetekben további szankciókkal is. Mindez már most sem ütközik törvénybe, mégis alkalmas arra hogy álljon már meg a menet, hiszen nem szocialista propagandát "tanulni" mennek a diákok az iskolákba.

A prájd szivárvány zászlós liberál "demokratikus" pedagógus szakszervezet - suckszervezet továbbra is egy mszp nyúlvány, ami mindig is volt. Nem valódi érdekképviselet, 2010 előtt kussoltak. Bizony, a tanári bérekről is.

Annyian is voltak ezen a vizuális környezetszennyező utcai rendetlenkedésen.

A kutya úristeneteket nyomorult gágogó bal-libák, ha nem tetszik a NAT hát takarodjatok árufeltöltőnek a teszkóba!

Azok, akik ezt a patkány lázadást bomlasztási szándékkal terjesztik. Lássuk be ezek zsidók, és tudják jól hogy mi hasznuk származik belőle. Egyébként a zsidó tudja legjobban, a liberalizmus másra nem is jó. Igen, így egyes számban, olyanok mint a Borg.

Szerintem aránylag világos, így 30 év elteltével, hogy liberális demokráciában soha nem leszünk erős, egységes ország / nemzet... és folyamatos lesz a felforgatás, a káoszteremtés... Meg kell szabadulni a liberális eszmeiségtől...

Egy betegség kórokozóihoz hasonlók a folyamatosan támadó törpekisebbség tagjai, szerintük persze "Meg kell fertőzni a világot liberalizmussal..."

"A legtöbb bomlasztó, „liberális" szabály azt célozza, hogy a tömegeket degenerálják, szellemi zavarba ejtsék, hogy akaratnélküli eszközökké váljanak. Az úgynevezett „szabadelvű" vagy „liberális" mozgalmat támogatni kell, a vallást, gazdasági életet, politikát és családi életet bomlasztó tanításokat mind segíteni kell, az emberi közösségeket annyira fel kell dúlni, hogy ha az okmányokban kifejtett végleges program megvalósításra kerül, a nép már észre se vegye, hogy leigázzák."

74-75. oldal (Új Kékszalag, 2000)

Henry Ford: A nemzetközi zsidó I-IV. A világ legfőbb problémája

"Ennek a toleranciáért való könyörgésnek van egy komoly buktatója. A tolerancia először is azt követeli, hogy az igazságot toleráljuk. Ma a tolerancia nevében az igazság elnyomását követelik. Addig nem beszélhetünk toleranciáról, amíg először teljesen meg nem értjük, hogy mi az, amit tolerálunk. Tudatlanság, elnyomás, csend, összejátszás: ez egyik sem tolerancia."

59. oldal (Új Kékszalag, 2000)

Henry Ford: A nemzetközi zsidó I-IV. A világ legfőbb problémája

Az eredeti kötetek 1920-22-ben jelentek meg. Számomra a jelen korral való párhuzam a liberális eszmék beteges terjesztését és a zsidó világhatalmat tekintve világossá teszi, hogy ha nem tanulunk a történelemből, komoly bajok lesznek.

A Nemzeti alaptanterv ellen tüntetett a PDSZ

https://kuruc.info/r/2/208302/

Az új Nemzeti alaptanterv (Nat) és a szakképzés átalakítása ellen tüntetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a fővárosban pénteken. Az érdekképviselet a szombatig tartó 19. kongresszusának első napján vonulásos demonstrációt tartott: a küldöttek az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé mentek, ahol sajtótájékoztatót tartottak. Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke bejelentést ígért március 2-ára. Úgy fogalmazott: „fel fogjuk tárni azt a jogi módszert, azt a technikát, amellyel a munkabeszüntetés úgy megvalósulhat, hogy nem ütközik törvénybe, mégis alkalmas arra, hogy megálljon az élet, egy-egy intézményben elgondolkozzanak a kollégák, hogy igazi joghátrány nélkül le tudják állítani a működést." Ez az üzenet nemcsak az oktatásnak szól, hanem „a megalázott közszféra egészének" – tette hozzá.

Kapcsolódó: Dúró: Wass Albert nácizása helyett miért nem a mindennapos tanárbántalmazás ellen tiltakoznak?

https://kuruc.info/r/2/207995/

A liberális keresztényezés inverz zsidózás, keresztény = mindenki, aki nem zsidó.A zsidók nem tartják magukat fehérnek. Ne kérdezd mi benne a logika, az nincs nekik. Csak a gyűlölet. A feketéket és az arabokat lenézik, azt hiszik rajtuk majd könnyűszerrel tudnak uralkodni. Ráb... nagyon rá fognak faragni.

A zsidók nem tartják magukat fehérnek. Ne kérdezd mi benne a logika, az nincs nekik. Csak a gyűlölet. A feketéket és az arabokat lenézik, azt hiszik rajtuk majd könnyűszerrel tudnak uralkodni. Ráb... nagyon rá fognak faragni.

A liberális keresztényezés inverz zsidózás, keresztény = mindenki, aki nem zsidó

Rémisztő képződmények: bagoly mondja verébnek…

Ha eddig nem néztünk volna tükörbe, most végre mindnyájan megtudhattuk, hogy mik is vogymuk valójában.

Rémisztő képződmények: ezek vogymuk. Már ami a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat illeti, és az ugyanilyen nőket, meg a családjukat. Napjainkban ez a tudományosan korrekt szociálantropológiai karakterisztikánk.

Nem is értem, hogy miért kell ezen fennakadni és emiatt kiakadni. A nálunk sokkal fejlettebb és haladóbb nyugati társadalmakban ezzel a ténnyel már lényegében mindenki tisztában van az ottani tudományos közeget és a médiát uraló trockista-neobolsevista mainstream hét évtizede tartó lankadatlan népfelvilágosító ténykedése nyomán.

Ez a drága Niedermüller úr valójában a haladás előhírnöke. Nálam mindenesetre nyitott kapukat dönget, hiszen a „fehérség" az egyik kedvenc vesszőparipám. Reakciós troglodita korszakomban fajvédőként, amióta pedig a Préjugix nevű előítélet-mentesítő gyógyszer hatására megtértem a progresszív hitgyülibe, azóta fajgyűlölőként. Persze csak a saját fajtám gyűlölőjeként, mert a fehérek számára az etnomazochizmus és annak fokozata számít a haladás abszolút fokmérőjének. Momentán még csak Nyugaton, de ha a Momentumon és csatolt részein múlik, akkor rövidesen már nálunk is. Minél jobban gyűlöli egy fehér önmagát és a fajtáját, annál haladóbb. Vannak persze, akik a leghaladóbb fehéreknél is jobban gyűlölnek minket, de ez más büfé (vö. Kornis Mihály). Azoktól, akiket a világ kezdete óta mindig csak szekáltunk, üldöztünk és gyilkoltunk, ráadásul teljesen ártatlanul, nem várhatunk mást. Nyugaton nem is titkolják a fehérek iránti gyűlöletüket. Nyíltan hangot adnak neki úton-útfélen, saját névvel és gyakran fényképpel, a fősodrú és közösségi médiában egyaránt. Rendszeresen, kényszeresen, provokatíve, szinte már kérkedve vele.

Például így.

„A »fehér érdekek« védelme sohasem lehet jogos." (David Aaronovich, thetimes.co.uk, 2017. március 15.) „Ölj meg egy heteroszexuális fehér férfit holnap munkába menet – Joe Bernstein, a Buzzfeed újságírója megtartja állását, miután fehér férfiak megölésére buzdított a Twitteren." (Buzzfeed's Joe Bernstein Keeps Job After Inciting Murder of White Men, newspunch.com, 2018. augusztus 7.) Bernstein: „Minden fehéret potenciális ragadozóként kell felfogni". (Twitter, 2013. június 14.) „Igen, rasszista vagyok! Gyűlölöm a fehéreket!", Andy Cohen, amerikai rádiós és televíziós műsorvezető (Twitter, 2016. december 14.). „Ne legyenek fehér gyerekeid. Ne tartósítsd a fehérség és a rasszizmus építését egy új fehér nemzedék megszületésével. Legyenek kevert rasszú gyerekeid." (Dave Cohen, 12 Thing White People Can Do To Make The Future A Better Place, buzzfeed.com, 2017. június 1.) „Nehéz mindnyájunknak koordinálni a sztorijainkat néha, így úgy tűnik, hogy nézeteltérések vannak köztünk. Szerencsére mind egyetértünk a legfontosabb témában: a fehérséget el kell törölni, a civilizációit alá kell aknázni", Philip N. Cohen amerikai szociológus, egyetemi tanár (Twitter, 2018. február 25.). „Istenem, gyűlölöm a fehéreket", Mike Drucker amerikai forgatókönyvíró, stand-up komikus (Twitter, 2012. augusztus 11.).

„Le tudjuk cserélni őket" (a fehéreket színes bőrűekre – G. I.). „Amerika éppen most szakad szét, mialatt egy elkeseredett fehér konzervatív kisebbség kapaszkodik a hatalomba, megrémülve attól, hogy elárasztja egy új sokrasszú és soknyelvű többség." (Michelle Goldberg, We Can Replace Them, nytimes.com, 2018. október 29.) „Igen, a sokszínűség arról szól, hogy megszabadulunk a fehérektől, és ez jó." (Emily Goldstein, Yes, Diversity is About Getting Rid of White People, And That's A Good Thing, thoughtcatalog.com, 2015. május 26.) „Már mondtam, hogy a fehér nacionalizmus egy elmebetegség. Továbbra is fenntartom. A törzsiségnek ez a formája szánalmas és gonosz", Elliott Hamilton, a timesofisrael.com haknistája (Twitter, 2017. augusztus 12.). Ugyancsak ő: „Sohase szégyelld a zsidó identitásod, inkább mutasd ki büszkén, és csapj le minden zsidógyűlölő gazembert, aki megpróbál megállítani." (Twitter, 2017. március 22.) „Gyűlölöm a fehéreket", Daniel Hoffmann-Gill britanniai színész (Twitter, 2018. március 29.). „Szolidaritásunk le fogja győzni a fehér nacionalizmust" (David Klion, Jewish Currents, 2019. október 30.) „A fehérség eltörlése sohasem volt sürgetőbb" (Mark LeVine, Abolishing whiteness has never been more urgent, aljazeera.com, 2019. november 17.).

A Hallmark csatorna „csillogó fogsorú, kiszáradt heteronormatív fehérséggel töltött (vagyis normális fehér párokat szerepeltető – G. I.) karácsonyi filmjei a fasiszta propaganda plátói ideálját alkotják". (Amanda Marcotte, Hallmark movies are fascist propaganda, salon.com, 2019. december 25.) „A fehérek kiirtása pokolian jó dolog", mert „háborúban vagyunk azok között, akik azt választják, hogy emberek, és azok között, akik azt választják, hogy fehérek", Jamie Peck, a The Guardian és a Rolling Stone skriblere (Rolling Stone & The Guardian Writer Jamie Peck: „White Genocide is Good", boundingintocomics.com, 2019. március 19.) „A fehér rassz az emberi történelem rákja…" (Susan Sontag, What's Happening to America, Partisan Review, 1967.) „Az amerikai történelem panteonjában a konzervatív öreg fehérek voltak mindig a rossz fiúk… […] Nem számít. Mert a veszélyeztetettek listáján vagytok, és – mondjuk – a fehér fejű rétisassal vagy valami egzotikus cickányfajtával ellentétben titeket nem érdemes megmenteni." (Tim Wise, An Open Letter to the White Right, timwise.org, 2010. november 3.) „Beismerem, hogy gyűlölöm a fehéreket", Jonathan Zaslow, amerikai rádiós személyiség (Twitter, 2016. június 1.). És így tovább, és így tovább, és így tovább…

Mémgyűjteményemben százával sorakoznak hasonlók a hasonszőrűektől. Időnként ezek olvasgatásával tartom öngyűlöletformában magam. Nehogy elfelejtsem, hogy haladóként kiket is kell gyűlölnöm, mert rendszeres tréning nélkül esetleg eltéveszteném a célszemélyeket, és ne adj' isten végül még azokat gyűlölném, akiket nem szabad. Legalábbis nem nyíltan. Mert olyan törvényeket hozattak a fehérekkel, amelyek alapján nyíltan csak a fehéreket (ti. fehér keresztényeket – a szerk.) szabad gyűlölni. Leginkább azoknak, akik ilyen törvényeket hozattak velük. Amint az előbbi ábra is mutatja.

Gazdag István - www.demokrata.hu

https://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/remiszto-kepzodmenyek-bagoly-mondja-verebnek

"Ez hülye" Baranyi Krisztina azzal védekezett, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja. Osztályon aluli kocsmában nem szolgálhatna fel. Az arcán a milyensége : aljas, kisstílű, sunyi proli. Igen, ahogy az ember az arcizmait használja abból sok minden kiderül. :P

Osztályon aluli kocsmában nem szolgálhatna fel. Az arcán a milyensége : aljas, kisstílű, sunyi proli. Igen, ahogy az ember az arcizmait használja abból sok minden kiderül. :P

Talpig úrihölgy

Baranyi Krisztina azzal védekezett, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja.

Lehülyézte politikustársát.

A héten tárgyalták a ferencvárosi költségvetést, amit a kerületet vezető ballib többség el is fogadott nagy bőszen. Ennek következtében a szociális támogatások nagy része negyedére csökken, a polgármesternek ráadásul esze ágában sincs megkérdezni a ferencvárosiakat a vendéglátóhelyek nyitvatartásáról, azt mondta: az érintett helyeken már csak turisták laknak. A csütörtöki ülésen a Magyar Hírlap tudósítása szerint Baranyi Krisztina nemes egyszerűséggel még le is hülyézte a fideszes Gyurákovics Andreát. A polgármester azzal védekezett: véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja.

Míg a fideszes politikus a kerület költségvetésének tárgyalásán éppen arról beszélt, a szociális támogatások jelenlegi mértékének megtartásához többek között fel lehetne használni a takarítógépre előirányzott harmincmillió forintot, a polgármester csak annyit közölt,
ez hülye!

Mint ismert, a Baranyi által benyújtott költségvetés felére-negyedére csökkenti az iskolakezdési, az időseknek járó, a lakásfelújítási, a játszótérépítési, a tömeg- és diáksport-támogatásokat, ám a helyi Fidesz–KDNP-frakció szerint a 2019-es nagyságrendek tarthatók lennének, s ehhez konkrét átcsoportosítási lehetőségeket is javasoltak. Baranyi Krisztina erre úgy reagált, hogy ez egy pofátlan előterjesztés.
Nyilvánvalóan megzsarolták a polgármestert azzal, hogy ha az ő kéréseik nem kerülnek be a költségvetésbe, akkor nem támogatják, és célt értek„

– mondta a lapnak Gyurákovics Andrea.

A hülyézéssel kapcsolatban kijelentette: a stílus maga az ember. Sérti az ülés méltóságát Baranyi viselkedése, a költségvetés tárgyalása komoly dolog, ennek ellenére most is folyamatosan alpolgármesterével, a kutyapárti Döme Zsuzsanna „Suzival" vihorászott, illetve a hozzászólókat minősítgette.

Bokor Gábor - www.888.hu

A momentumosok soha nem kérdezték meg maguktól, hogy honnan van az a kapcsolatrendszer és pénz, amely villámgyorsan az európai politika élvonalába repítette őket, mindenféle előzetes politikai és emberi teljesítmény nélkül. És ez a „siker”, amelyet a liberális propagandasajtó és a nyugati liberális elit körbeforgó és önjutalmazó rendszere folyamatosan igazol a saját maguk által osztogatott díjak, címek és erkölcsi magasztalások tömegével, a jól kondicionált ellenzéki szavazóknak is vonzóvá teszi őket.Momentum. Amelyik pártot a pénz ennyire tolja előre, az nem értünk van, ennyit már pár tíz éves történelmi tapasztalatból meg lehetett tanulni. Hát ez az. Erre való a boomerezés, hogy a most tizenéveseknek ne tudjuk átadni amit eddigi életünk során láttunk.

Momentum. Amelyik pártot a pénz ennyire tolja előre, az nem értünk van, ennyit már pár tíz éves történelmi tapasztalatból meg lehetett tanulni. Hát ez az. Erre való a boomerezés, hogy a most tizenéveseknek ne tudjuk átadni amit eddigi életünk során láttunk.

Az nem civil, akit azért fizetnek hogy lobbizzon, propagandát gyártson, rendezvényeket szervezzen, bíróságokat befolyásoljon...

A humán szakosnak csúfolt büfé-ruhatár káderképzők által adott végzetségek amúgy nagyon másra nem is jók, vörös soros diplomák azok, legfeljebb sznobmódra sekélyes nem gondolkodással lenézni azokat akiknek úgymond nincs diplomájuk.

Szintén egyszer kell látni a ballibtól való örök elundorodáshoz az szdsz típusú arroganciát és szadizmust, amit nem is csak a hivatalos közleményeik közt találunk, hanem még durvább nyersebb formában ott, ahol maguk az aktivistáik és párttagjaik blogolnak, fórumoznak. Niedermüller magyarellenes böfögése kismiska azokhoz a jordán pozitív kontentekhez képest.

"A Momentum Mozgalom az identitás nélküli emberek pártja

A Momentum nem egy generáció, hanem egy kulturális defektus kifejeződése, a generációs jelleg csak szociológiai következmény (életkor) és kommunikációs eszköz.

A szavakkal, fogalmakkal űzött különös játék, hogy identitásnak vagyunk kénytelenek hívni az identitásnélküliséget. Kialakult ugyanis egy embertípus, akinek semmiféle hagyományos emberi identitása nincs.

Nincs etnikai, vallási, lokális identitása, és tulajdonképpen nincs értelmezhető politikai identitása sem. Nincs szakmája, hivatása, csak a formátlan ködös szabadságával azonosul, mindig, tényleg mindig a társadalom, az ország, a nemzet működéséhez szükséges kötelezettségek alapján definiálja magát.

Ez az embertípus a XIX. század nagyvárosaiban kezdett kialakulni, és a generációk óta jólétben élő nagyvárosi hobbiszubkultúrák biztonságában hízott politikai osztály méretűre.

Nyugat-Európából és Amerikából szivárgott be hozzánk a modern individualista liberalizmus eszméje a hetvenes évektől kezdve, de most jutottunk el oda, hogy a külföldre szakadt exkommunisták, „eximpexesek" és a kint maradt hírszerzők leszármazottai, akik nálunk sokkal tökéletesebben illeszkedtek bele a kapitalizmusba, visszatérjenek az óhazába. Ezek az emberek azonban nem az Egyesült Államokban, Kanadában, Berlinben, Párizsban éltek, nem ismerték meg az amerikai, a német, a francia kultúrát, nem váltak amerikaivá, németté, franciává.

A Momentum vezérkarának külföldi tagjai egy klasszikus nemzetközi környezetben szocializálódtak, hozzájuk hasonlóan minden nemzeti kulturális gyökerüktől megfosztott emberek között. Az ilyen környezetekben az emberek értelemszerűen azt keresik és azt értik, ami angol nyelven elmondható.

Hiába beszélnek ezek az emberek nagyon jól „angolul" vagy „amerikaiul", az egy kulturális mélység nélküli angol, amelyen nem lehet a beszélők egyikének a kultúráját sem megmutatni. Ezek az emberek a Twitter–Starbucks–Facebook–YouTube és hasonló entitások által definiált világban cseperedtek fel.

Ezt hívják és gondolják teljesen komolyan európai identitásnak. Hiába beszélnek tökéletesen magyarul is, ez a magyar nyelv egyáltalán nincs lehorgonyozva a magyar valóságba, a magyar kultúrába, ez tartalmilag ugyanannyira üres, mint a kommunista diktatúrák pártzsargonja a rendszer vége felé, vagy a mindenkinek megfelelni akaró politikusbeszéd Nyugaton, amelyekben semmiféle hibát nem lelhetnek a liberális ideológia legnagyobb tudorai sem.

A Momentum nem egy generáció, hanem egy kulturális defektus kifejeződése, a generációs jelleg csak szociológiai következmény (életkor) és kommunikációs eszköz. A magyar közvélemény, a magyar szavazók most először találkoznak egy olyan politikusréteggel, amelynek nincs semmiféle magyarságtudata. Igazából még azt sem tudhatjuk, hogy a momentumosok tudják-e, hogy a magyar identitás és sok másik is hiányzik belőlük.

Lehet, sőt valószínű, hogy ezt ők nem élik meg hiány­ként, hiszen már a szüleik sem tekintettek a hazájukként Magyarországra, a gyermekeiket pedig nyilvánvalóan arra nevelték, hogy ez az ország egy nem jó hely. Egész életükben arra tanították őket, hogy ők felsőbbrendűek azoknál a magyaroknál, akik hatalomra segítették és hatalmon tartják Orbán Viktort.

A momentumosok soha nem kérdezték meg maguktól, hogy honnan van az a kapcsolatrendszer és pénz, amely villámgyorsan az európai politika élvonalába repítette őket, mindenféle előzetes politikai és emberi teljesítmény nélkül. És ez a „siker", amelyet a liberális propagandasajtó és a nyugati liberális elit körbeforgó és önjutalmazó rendszere folyamatosan igazol a saját maguk által osztogatott díjak, címek és erkölcsi magasztalások tömegével, a jól kondicionált ellenzéki szavazóknak is vonzóvá teszi őket.

A Momentum vezetőinek európai identitása egy nagyvárosi, munka nélküli aktivistaéletből táplálkozik. Magyarországon csak Budapesten, zömmel a belvárosi kerületekben lehet megtalálni ennek a politikustípusnak a hazai megfelelőjét. Az SZDSZ végtelen korruptsága azonban megakadályozta, hogy a következő generáció olyan politikusréteggé fejlődjön, mint Németországban a Zöldek és az Antifa, vagy mint Amerikában a Demokrata Pártot éppen felzabáló agresszív szélsőliberális csoportok. Ezért döntöttek valahol valakik, hogy ezeket az embereket importálni kell hozzánk.

Attól tartok, mi, jobboldaliak nem félünk eléggé ettől az aktivizmustól. Ez a fajta aktivizmus utoljára az ötvenes években volt divat, a kommunisták akkor tudtak ezerszámra főmunkaidőben alkalmazni olyan embereket a politikai rendőrségen kívül is, akik teljesen az emberek agymosásának szentelhették az idejüket.

Ezek az emberek az egész életüket ennek szentelik és ezt meg is tehetik, hiszen felső-középosztálybeli életszínvonalat is adnak mellé. A recepteket, eljárásmódokat készen kapják, azok is helyi szintre optimalizált másolatok, ahogy ők is valami megtervezett aktivista ideáltípusának a klónjai csupán. A Momentum nem gondolkozik, nem politizál, a Momentum végrehajt.

Tulajdonképpen ezt nem is titkolják, hiszen tekintet nélkül a belpolitikai következményekre, bútoroznak össze bármelyik magyargyűlölő románnal, szlovákkal vagy szélsőnacionalista ukránnal a magyar kormány ellen, bármilyen nemzetközi szituációban.

Európai parlamenti szerepvállalásuk is értelmezhetetlen nemzeti és nem mellesleg demokratikus keretek között. Minden jobboldali kormány liberális ellenzéke gyűlöli a konzervatívokat, de egyetlenegy sem vállalja fel nyíltan, hogy az EU és a NATO segítségével akar nem is feltétlenül nemzeti parlamenti választásokon, hanem akár külföldi erők hathatós segítségével hatalomra kerülni.

A Momentum mind az európa parlamenti, mind az önkormányzati választásokon hatalmas technikai támogatást kapott külföldről, hogy a közösségi médiában elérje a potenciális szavazóit. Erre egyetlen másik ellenzéki párt sem volt képes, mert nem kaptak ilyesfajta segítséget, hiszen nem velük akarják hosszabb távon leváltatni a jelenlegi kormányt.

A Momentum arcai politikai robotok, van egy rendkívül egyszerű programjuk, de nincsenek olyan érzelmeik, amelyek a nemzeti múlthoz, az elszakított nemzetrészekhez, az erdélyi tájhoz vagy a magyar kultúrához fűzné őket. A jobboldali értelmiség, sajtó és közvélemény jelenlegi legfontosabb feladata megértetni mindenkivel, hogy milyen új ellenfeleink vannak. Ezek az új politikusok tulajdonképpen ismeretlen emberek a mi világunkban, az érzéseink, sőt a létezésünk sem érdekli őket. A Momentum jövőre vonatkozó terveiben, ahogy egyébként annak idején Gyurcsányéban sem, nem szerepelnek még azok sem, akik rájuk szavaznak. Csak elvek, emberek nélkül.

Miután ez a politikai embertípus lényegesen különbözik a náciktól és a kommunistáktól, nem is tanultuk meg még kezelni a problémát. A kommunista nemzetköziség is számolt a helyi jellegzetességekkel, a nácik pedig egyenesen az etnikai identitás túlhajtásával, vérségi alapon fogalmazták meg magukat. Sztálin után még a kommunisták is belátták, különösen Közép-Európában, hogy az eszme nem működik.

De több nemzedék szenvedése kellett, hogy ez nyilvánvaló legyen legalább azoknak, akik ugyan hittek benne, de elszenvedni is kénytelenek voltak a hétköznapi szocializmust. Akik viszont jól éltek alatta, azok máig nem gondolnak rá rossz szívvel, különösen a pártburzsoázia névtelen prominensei, akik a hatvanas évektől nyugati színvonalon és módon tudtak élni az általuk is működtetett diktatúrában.

Ezeknek a minden erkölcstől és identitástól mentes embereknek a szellemi leszármazottai tértek most vissza, és ugyanúgy csak erőforrásnak tekintik Magyarországot, mint a felmenőik.

A baj az, hogy újra és újra meg fognak lepni bennünket, mert sem a bennük lakozó ürességet nem fogjuk soha megérteni, sem a céljaikat nem tudjuk elképzelni. Ahogy a kommunistákét és a nácikét sem tudta egyetlen normális ember sem."

https://gondola.hu/cikkek/115587-A_Momentum_Mozgalom_az_identitas_nelkuli_emberek_partja.html