width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015. febr. 27.

2015. február 27., péntek

Google+ Scall Fast

Communicate with co-workers in real time. Used by Netflix, Dropbox & Salesforce. $0/unlimited users. Get started >>
From our sponsors
 

 

Google+ Scall Fast
SF // via fulltextrssfeed.com

TTIP : Fideszdsz megszavazza! Ez nem jobb oldal! Sumák neoliberális zsidó banda ez. Fideszben a liberális...
2/27/2015 8:31:36 AM

TTIP : Fideszdsz megszavazza! Ez nem jobb oldal!

Sumák neoliberális zsidó banda ez. Fideszben a liberális lobbi az erősebb, befolyásosabb, le is nézik és bohócnak tartják a nemzetibbeket. A "kinek mije van, annyit is ér" hücpéja, lázár aki mondta is zsidó mi más lehetne. Az látszik sajnos, simán megszavazzák a ttip-et zsideszék. Aztán majd megmagyarázzák. Simicska tévén meg a közszolgákon. De a kicsit is igazmondásra hajlamosak, a nem urbánus azaz nem zsidó fidesz-közeli jobboldali térfél szereplői is fújni fognak erre már, a különféle polgári körösök, Echo tévé - Magyar Hírlap, és hasonlók. A fidesz távolodik a nemzeti oldaltól, azért veszít szavazatokat. Meg is érdemlik. A nagy semmit teljesítik ígéreteikből, teljesen a kisemberek megszorongatására álltak rá 2014 ősze óta (bankadó nem lesz, cserébe leépül a szocháló és lesznek kórházbezárások újfent stb), atlantistaként idegeneket szolgálnak, együgyű propaganda szlogeneket, "csasztuskákat" ismételgetve hülyének nézik a népet, ugyanúgy lopnak mitn a szocionisták ha ugyan nem rokonok úgy értem családilag! Amellett az érvek híján narancsliberráltak ugyanúgy csak szélsőségesezni bírják a Jobbikot. Mert szerintük azok "nem értenek hozzá" hogy kormányozzanak. Ez úgy 10 éve még a szocik + szadeszesek ultimate érve volt a fidesz ellen! Bullshit.

Amikor már Bencsik Demokrata előszava is a harácsoló fideszes libsikről szól, elég egyértelmű, liberális puccs készül a fideszben. JÓ hogy nincs kétharmad de sajnos a nemzetre káros dolgokat a neolib álbaloldal pártjaival közösen attól még 4/5-ös többséggel szavazhatják meg. Olyanokat, mint a gárdamellény betiltása, ügynöklisták nyilvánosságra nem hozatala, 80 évre titkosítások, rendcsinálást segítő és hazai gazdaságot gazdagító Jobbikos törvényjavaslatok lesöprése. Holokamu emlékévre is vannak 100 meg 1000 milliárdok, kórházra postára meg elkerülő utakra már nem telik. A Jobbik ellenzi a településeket elkerülő gyorsforgalmú utak fizetőssé tételét, azon egyszerű oknál fogva hogy így kutya se fogja használni azokat. És elégtelen az úthálózat amúgy is, nem kell közlekedésmérnöki diploma, elég a 10-es út baromi kamionforgalmát látni egy hétköznap.

De a TTIP rossz, mindenképp. A fidesz olvasatlanul írta alá a lisszaboni szerződést is, naná hogy a cionlibsi usa-eu szabadkereskedelmit is aláírják. GMO-stul! Jön majd a szemét, nem csak élelmiszer, olcsón de viszont kiszorítja a hazait, és egyáltalán az európait. Amit érdemes behozni onnét azt eddig is lehetett, mi oda exportálni nem tudunk, nem vehettünk részt Irak újjáépítésében sem, és nem sok magyar nyitott cukrászdát Bécsben. :D

Egy okosteló általában távol-keleti gyártmány. A nyugatos libsi hipszterek, zömmel ballib "kommunisták" kölykei, demonstratíve tüntettek velük hogy íme ők az új generáció. Csak degeneráció, hamisan érvelnek : usa-ban átlag Joe-nak nincs nagy jóléte. Ha még inkább "itt van amerika" futtatni a neoliberálisait és multis, bankos lobbistáit, abból nekünk csak bajunk származik. Usa bírósága előtt elmaradt haszonért beperelhetnek, már alkotmányunk és törvénykönyvünk se lehet? Népszuverenitás? Szociális vívmányok? Gazdaságvédelem? Minőségellenőrzés? Egészséges környezethez, például gmo mentes ételhez való jog? Választásunk se lesz ha a cionlibsik diktálnak, amennyiben választani is csak a demokrata szar meg a republikánus fos közül lehet a híres usa-ban. Ugyanaz a zsidóbanda mindkettő. :3

A helyi Jobbikokat csírájában elfojtják. Idehaza is teljes egyetértésben és összhangban üti a bal és jobb lib a Jobbikot.

Ha a fidesz megszavazza, kapnak még egy népszerűségfeleződést. Ezeket úgy fogják elzavarni, mint Mekk Eleket, de tartsuk észben : a baloldal + liberálisok csak pózolnak, ha ők lennének kormányon simán megszavaznának minden neoliberalizmus ihlette deregulációs, privatizálós, liberalizációs akármit amit a nemzetközileg szervezett magánhatalom parancsba ad. Ha lehetne más a politika, nem az atlantista neolib alapvetéseket adná elő az lmp-s, együtt-es, pm-es, mszp-s kórus akár az orosz-magyar viszony kérdésében! Egyöntetű társaságok ezek. Ugyanúgy szélsőségesezik a Jobbikot mint a fidesz, és ugyanazzal az érvkészlettel. Miért száll be az állítólag jobboldali fidesz és kdnp a nemzeti radikális párt elleni ballib gyalázkodásokba? Miért kapja fel a ballib média hamisítványait is, ha azokkal történetesen a Jobbik ellen lehet kampányolni?

Ne legyen nyugodt az álmuk, félrevezették a jószándékú nemzeti érzelmű embereket, a becsapottak haragja sokkal nagyobb lesz mint 2006 szeptember 17-én volt.

Ügydöntő népszavazást a TTIP-ről! - Ez az USA diktátuma!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82300

2015. február 26. 21:22

Véget ért a várva-várt – az LMP által kezdeményezett, a Jobbik és az MSZP által támogatott - Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP) szóló parlamenti vitanap. Okosabbak nem lettünk, világosabban nem látunk. Az ilyen, vagy olyan oldalról csepegtetett információk azt ugyanis nem teszik lehetővé, hogy objektív képet, ítéletet alkossunk erről az USA és az EU között megkötendő – szabadkereskedelmi egyezménynek álcázott – paktumról

Paktumot mondtam, pedig a jelen állapotában, azt inkább egy USA diktátumnak minősíthetnénk. A megállapítás nem túlzó, ha egyesek fel is kapják ezért a fejüket.
Sokat nem tudtunk meg, hisz azt tulajdonképpen a jelenlévő eu-s, és magyar parlamenti képviselők is elismerték, értékelhető információk csak korlátozottan vannak a birtokukban!!!

Mi elégedjünk meg csak a morzsákkal? Nekünk csak ez juthat?

Íme, az egyik finomfalat. A vita során kiderült, hogy közel egy éve folyamatosan kábítottak, altattak bennünket azzal, hogy a majd aláírandó egyezményt a nemzeti parlamenteknek ratifikálniuk kell. Elhangzott: ez bizony nincs kőbe vésve ?! Ezt még nem döntötték el a hátunk mögött?! Bravó! Egy oda!

„ Az egyezménnyel mindenki jól jár majd" Az ilyen kijelentésektől áll fel a szőr a hátamon. Elhangzott: sok elemzés született. Az egyezményt támogatók – érdekes módon – mégis csak egyetlen egyből tudtak idézni. A rendre citált elemzés szerint Magyarország – most kapaszkodjanak meg, mert ez aztán a csúcs! – 0,27 % GDP növekedéssel, 20-30 ezer új munkahellyel, és 15-20 % exportbővüléssel számolhat majd ebben a relációban. Az viszont csak egy félmondatban hangzott el, hogy az egyezmény pozitív a hatásai csak a 2020-as évek elejétől, közepétől lesznek érzékelhetőek. A lehetséges piacvesztésről nem született elemzés. Bravó! Kettő oda!

Mi lesz addig? Mennyien veszítik el munkahelyeiket, hány kisvállalkozás megy majd tökre? Azt a fellengzős minapi államtitkári, de ma a parlamentben is elhangzott kijelentést ugye senki sem veszi komolyan, hogy a kicsik - ebben hatványozottan a magyarországi „parányok" - majd bírni fogják a versenyt a tengerentúliakkal? Bravó! Már három!

Az LMP által hivatkozott másik elemzés eu-s szinten ugyanis minimum 600 ezer munkahely elvesztéséről beszél, de láttam már egymilliós becslést is. Ne játszunk a számokkal! Borítékolhatjuk az eredményt: az egyezmény elsősorban, ha nem kizárólagosan, haszna az USA és az uniós magországok multinacionális vállalatainál csapódik majd le, a hátrányait pedig megint mi isszuk. Bravó! Itt a negyedik!

Lehet most ezért felszínesnek, populistának bélyegezni – egyébként nagy ívben teszek rá -, ám azon mindenki gondolkozzon el, ha végignézi a parlamenti közvetítést. Az eddig megkötött ilyen típusú egyezmények rendre a fejlettebb országoknak kedveztek, amíg a kevésbé fejlettek hátránya, lemaradása, csak fokozódott. A vitanapon példák sorát hozták fel ennek bizonyítására, de a történelmi és a gazdaságtörténeti könyveket is érdemes fellapozni. Igaz, ez ma nem nagyon illik be a mainstream-be. Már öt!

Még egy „morzsácska". A GMO mentesség. Az altatás itt is működik: „ A magyar alkotmány szavatolja az országunk GMO mentességét" – halljuk ezt naponta. Arról viszont nagyon hallgatnak: a már aláírt és ratifikálás előtt álló Kanada-EU szabadkereskedelmi egyezményben ( CETA) már belecsempészték a GMO mentesség felpuhításának, kijátszásának lehetőségét. Ez a szerződés viszont a TTIP próbakövének tekinthető. Ezért van nagy csend körülötte. A szerződés már alá van írva. Mi az akadálya annak, hogy a kormány nyilatkozzon arról, hogy hogyan ítéli azt meg? Ez lenne a hatodik?

Káosz van a vitarendezési mechanizmus - választott bíróság, ISDS (befektető-állam)- körül is. Talán a legnagyobb. Ezt a legnehezebb ledugni a nemzetállamok torkán, ezért más utak, más módszerek kimunkálása prognosztizálható. A tagállamok állampolgárainak azt mégsem lehet eladni – pedig a jelszó: „Minden eladó!" -, hogy a saját törvényeiket, alkotmányukat felülbírálják a tengerentúli offshore bíróságok. Hétig meg sem álltunk!

Legyünk pozitívak! Elhangzott: a kormány egyeztetni fog a pártokkal, és a gazdasági élet szereplőivel a TTIP-ről. Bravó! Őszintén! Bár erről az a szilárd meggyőződésem, hogy a legdemokratikusabb, legtisztességesebb megoldás: egy ügydöntő népszavazás kiírása az egyezmény elfogadásáról.

Az egyeztetéssel kapcsolatosan csak három kérdésem van. Először: miről is, mert az EU ugyan a tárgyalásokról némi információt – a fokozódó civil nyomás hatására – már megjelentet a honlapján, de még az eu-s képviselőink sem férhetnek korlátlanul, korlátozás nélkül ( nem oszthatják meg másokkal ) hozzá a dokumentumokhoz. Másodszor: a meghívandó gazdasági élet szereplői között, hogyan képviseltethetik majd magukat azok a kkv-k, amelyek nincsenek közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban a magyarországi multikkal? Harmadszor: miért gondolja azt a kormány, hogy az egyeztetésből kihagyhatóak a civilek, akik valódi civilek és egyre erősebbek, egyre hangosabbak?

Az egyeztetések elé azért egy tanácsom is volna. Grátiszba. A tárgyalóasztalhoz leülők először a saját fejükben tegyenek rendet. Az MSZP még mérlegel. Ez akceptálható. Az LMP, a Jobbik és a „maradékok" álláspontja is egyértelmű. A problémát a kormány, ill. a kormánypártokban látok, mert amíg ma a parlamentben a külügyminiszter és az államtitkára felmondta a „kötelezőt", addig Lázár János akár mellettem is aláírhatta volna a TTIP ellenes aktivista aláírásgyűjtő ívét. Ez csak azért nem így történt, mert én az esőből visszasiettem oda, ahonnan a televízión nézhettem végig az eseményeket.

Néztem, néztem, de én más megoldást továbbra sem látok: Ügydöntő népszavazást!

TLF - Ügydöntő Facebook csoport

Bele kell verni a fejekbe: szabadkereskedelmi megállapodás századunk újgyarmatosítása

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82288

2015. február 26. 16:31 Hunhir.info

A Jobbik ellenzi az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodást, álláspontjuk szerint az döntő mértékben befolyásolná Magyarország szuverenitását. Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az egyezmény (angolul: Transatlantic Trade and Investment Partnership, vagyis TTIP) jelentősége túlnyúlik az üzleti, gazdasági, kereskedelmi szférán, egy egyeztetett globális hatalmi fellépésnek tartja, amely Magyarországnak "semmi jót nem jelent".

Úgy fogalmazott: Magyarországot az EU-integrációval "egy ragadozó hal bekapta, most ezt a ragadozó halat egy még annál is nagyobb cet fogja bekebelezni, így Magyarország kétszeresen kiszolgáltatott helyzetbe kerülne".

A jobbikos politikus azt is hangoztatta: a felek csak az előnyöket, a recesszióból való kilábalást hangsúlyozzák és mélyen hallgatnak a negatív hatásokról. Utóbbiak között említette a beruházás-védelmi egyezményt és a GMO elterjedését. Kitért arra is: az Egyesült Államok korábban sem ratifikált semmilyen egyezményt, amely a multinacionális cégek ellen van.

Bírálta azt, hogy az Európai Unió még saját térségében - például az ukrán válsággal összefüggésben - sem tudja érdekeit érvényesíteni. Úgy vélte: a szabadkereskedelmi egyezménnyel minden tagállam veszít szuverenitásából, s még inkább alárendelt lesz az amerikai geopolitikai, geostratégiai és külpolitikai érdekeknek. Magyarországnak ez nem állhat érdekében - jelentette ki.

Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője az ellen emelt szót, hogy az Egyesült Államok cégei nyomást gyakorolnak a tárgyalódelegációkra az uniós élelmiszerbiztonsági szabályokat fellazítása érdekében. Hozzátette: nemcsak a GMO-behozatalról van szó, hanem a módosított növények Unión belüli termesztéséről is. Hamis illúziónak nevezte, hogy uniós irányelv és a magyar alaptörvény is tiltja a génmódosítást és szólt arról: semmi garancia nincs arra, hogy végül a magyar parlamentnek joga lesz dönteni az egyezményről, mert az kötelező érvényű is lehet.

Gyöngyösi: A TTIP a gyarmatosítás utolsó lépcsőfokát jelenti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82285

2015. február 26. 15:07 Hunhir.info

Gyöngyösi Márton a Jobbik vezérszónoka az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett egyezményről szóló parlamenti vitanapon kijelentette: több mint egy kereskedelmi és gazdasági együttműködésről szóló megállapodás. Szavai szerint a TTIP jelentősége túlnyúlik az üzleti, gazdasági és kereskedelmi szférán, mert az egy egyeztetett globális hatalmi fellépésről szól, amelyik "a gyarmatosításunknak és a teljes kiszolgáltatottságunknak az utolsó lépcsőfokát jelenti"

A vezérszónok úgy fogalmazott: az egyezmény támogatói egyoldalú propagandát folytatnak. Megjegyezte, hogy az Európai Bizottság tavaly májusban olyan ismertetőt tett le az asztalra, amelyik csak a TTIP előnyeit mutatja be.

Gyöngyösi Márton azt mondta, az elhangzott érvek szerint a korlátok megszüntetésével a kereskedelem növekedni fog, ami elvezet a GDP növekedéséhez, a munkanélküliség felszámolásához és a jóléthez. Egyes vélekedések szerint a TTIP kihozza a résztvevő közösségeket a 2008-as válság során elért mélypontról - tette hozzá.

A képviselő az ellenérvek közé sorolta, hogy a beruházásvédelmi egyezmény lehetővé teszi, hogy multinacionális vállalatok jogi eljárást kezdeményezhessenek egy állam ellen, ha úgy érzik, hogy sérül a profitérdekük. A pert választott, profitorientált, magánbíróságokon folytatnának le - emelte ki. Hangsúlyozta, hogy Magyarországot be lehetne perelni a GMO-mentesség miatt, miközben Romániától kártérítést lehet követelni, mert nem engedélyezik a cianidos aranybányászati eljárásokat.

A kereskedelmi szerződés megnöveli az egészségügyi kockázatokat, mert az Egyesült Államokban olyan élelmiszeripari technológiák is engedélyezettek, amelyek az EU-ban nem - folytatta. A transzparencia, az átláthatatlan titkos tárgyalások folyamata pedig kifejezetten veszélyessé teszik ezt az szerződést - jelentette ki.

Az uniós tagországoknak és az EU-nak is csorbulhat a szuverenitása, miközben az Egyesült Államok befolyása tovább nő - mondta a politikus, aki szerint a TTIP nem szolgálja a tagállamok és az EU céljait, ezért le kell venni a napirendről.

A Jobbik nemet mond a minden eddiginél vadabb gyarmatosításunkra (frissítve)

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82279

2015. február 26. 10:44 Hunhir.info

A képviselők az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) hatásairól tárgyalnak az Országgyűlés mai ülésén. Sajnos nem ment át még kellő mértékben a köztudatba a tény, hogy az Európai Uniónál jóval vadabb gyarmati függésbe kerülünk, és maradék önállóságunkat is elveszítjük, ha ratifikáljuk az egyezményt. Ez egyúttal a csírájában még megmaradt magyar mezőgazdaság teljes elpusztítását is jelenti.

Noha általában csak a génmódosított termékeket szokták felhozni a világkormány megalakulásához vezető egyik legfontosabb lépcsőfok elleni tiltakozásokkor, még annál is vadabb, hogy az egyezménnyel a magyarországi mezőgazdaságot küldenék teljesen padlóra a globális idegen megamultik. A magyar szuverenitás teljes felszámolását jelentené, mert a mamutvállalatoknak, a háttérhatalom gazdasági hadoszlopainak lehetőségük nyílna arra, hogy adott kormányokat támadjanak meg globális bíróságokon, és így elmaradt haszonra hivatkozva bármikor dollármilliókat szivattyúznának ki. Az ugyanis nyilvánvaló, hogy a globális nemzetközi bíróságok, amelyeket ugyan választott bíróságoknak mondanak, ugyanannak a világkörnek az érdekeit képviselnék, amelybe a globális megamultik tartoznak.

A világkormány igazságügyinek nevezett hadoszlopa tehát abszolút hatalmat és ellenőrzést gyakorolhatna a függetlenségüket még csírában őrző országok felett.

Frissítés:

Jobbik: hátrányos a megállapodás

Bana Tibor megerősítette: határozottan elutasítják a megállapodást, amelyet a nemzeti önrendelkezés szempontjából és gazdasági szempontból is hátrányosnak tartanak.

Mint mondta, a támogatók a GDP növekedésével, az életszínvonal emelkedésével érvelnek, miközben érdemi hatástanulmányokkal nem lehet találkozni. Szerinte az egyezmény megkötése a kevésbé fejlett uniós tagállamok gazdaságának hátrányos lehet, és az unión belül is csökkenhet a kereskedelem. A választott bíróság kapcsán azt mondta, a multik megakadályozhatnák az egyes államok célkitűzéseit.

Kepli Lajos (Jobbik) szerint egy geostratégiai játszma újabb állomásáról van szó, az Egyesült Államok piacot kíván teremteni a rendkívül drágán és környezetromboló módon kitermelt palagáznak. Ezzel még kevésbé lesz érdeke az Egyesült Államoknak megegyezni az iráni atomprogramról, a szankciók feloldásáról - jegyezte meg.

Az Egyesült Államok érdekének tartotta a szabadkereskedelmi megállapodást Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője, aki szerint az veszélyt jelent a többi közt az európai élelmiszerbiztonságra, az emberi egészségre, a környezetvédelemre.

Rámutatott: az USA tárgyalódelegációjára a génmódosított élelmiszertermékek előállítói gyakorolják a legnagyobb nyomást, akik nem tudják elfogadni a szigorúbb európai szabályozást. Úgy ítélte meg, hogy az Európai Bizottság éppen azért nem javasolja a GMO teljes európai tiltását, mert az veszélyeztetné a TTIP-t.

Beszámolt arról is, hogy bár húsz uniós tag az állami ratifikálást is szükségesnek tartotta, a bizottság azonban közölte: csak a tárgyalások lezárultával dönthető el, hogyan véglegesítsék azt, vagyis még nem tudható, hogy a magyar parlament rendelkezik-e vétójoggal a kérdésben.

 

Minden eldöntendő kérdésben a 99% számára rossz választást preferálja a ballib, igen az lmp is, csak...
2/27/2015 7:19:39 AM

Minden eldöntendő kérdésben a 99% számára rossz választást preferálja a ballib, igen az lmp is, csak azért áll külön, hogy maximalizálják a szavazatokat a liberálbalosok. Nem új, nem hiteles, főleg nem független civil, mivel valódi szándéka neolib nem is zöld.

Az unió bizottsági biztosa meg nem való a mi és oroszok közti tárgyalásokra kibicnek, spiclinek. Az a mi belügyünk, nemzeti érdekünk, sőt még elemibb : muszáj stabil forrásból energiát szerezni. Ezek az európai bizottságos, tanácsos cionszolga eu-s korruptak akadályozták meg Bulgáriában a Déli áramlat megépítését. Sok kazár zsidó van ott különben. :P

Atlantista háború helyett eurázsiai béke, usraeli szabadkereskedlemi diktátum, gmo és szemét import helyett keleti és déli nyitás.

"Az MSZP kirúgatná a külügyminisztert, az Összefogás és a Demokratikus Koalíció az egész magyar független külpolitikát árusítaná ki. Az LMP meg erre is brüsszeli parancsra várna. Végezetül mindezt az egész, Magyarország gazdasági érdekeit elemeiben sértő valamit ideológiával öntik le."

Máté T. Gyula: Mi választunk

http://www.flagmagazin.hu/politika/mate_t_gyula_mi_valasztunk

El tudják képzelni, ahogy ma Gyurcsány Ferenc Tinódi Lantos Sebestyénnel dzsemmel? Utána meg demokrata pártemblémába is beemelik ezt a képet? Őrültség, ugye?

Pedig ebben a stílusban és értelemben igyekszik megkérdőjelezni a magyar–török miniszterelnöki találkozót a hazai demokratikus ellenzék.

A múlt heti Putyin-látogatás után ugyanis ez az, amitől kiveri a veríték a magukat baloldalinak hívó lobbistákat. Ez az, ami multinacionális érdeket sért. Ezért kevernek bele történelmet, megint csak hasonlóan az orosz elnök útjához, ami legalább annyira lesz hiteles, mint Fletó hétvégi „polgári fordulata".

Ezért fognak heteken keresztül aggódni a török demokráciáért is, Vadai Ágnes ezért bojkottálja majd versenyben Tóbiás Józseffel a sarki kebabárust. Már amennyiben ez belefér az MSZP elnökének az időrendjébe, mert belegondolni is félelmetes, hogy egy „új társadalmi modell" meghirdetése mellett miképpen van ideje röhögés nélkül kimondania egy MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltről, hogy nála „nem felvett manír az élet szaga".

A Demokratikus Koalíció közleményíróit persze nehéz lesz überelni. Idézzünk: „Az illiberális és elszigetelt országok egyfajta internacionáléja kezd kialakulni Magyarország körül." Erről szóltak Angela Merkelnek, és a német kancellár pártjával koalícióban lévő szociáldemokratáknak is? Mert nem árt, ha Berlinben is tudják magukról, hogy illiberálisak és elszigeteltek. Az ellenzéki támadásokban van egy, már-már szánalmas tudatossággal megrendelést teljesítő mondat: ne legyen semmilyen, Ukrajnát elkerülő orosz gázvezeték Magyarország felé. Mert Kijevet ma Washington dirigálja, ő dönthet arról, mi jön, mi nem.

Tegnapi hír, hogy Petro Porosenko ukrán elnök éppen nem találja az uniós és amerikai segélyek milliárdjait, hogy rendezze országa gázszámláját, de hát Ukrajnában mindig furcsán alakul a dollármilliók sorsa. Jelen esetben persze lehetne egyszerű helyi lenyúlós problémáról beszélni, ha nem éppen azok a gázvezetékek lennének érintettek, amelyek a mi ellátásunkat biztosítják.

Magyarország meghatározó érdeke, hogy biztosítsuk az ország energiaellátását. Az ön lakása, kedves Olvasó éppen úgy attól a keletről érkező gáztól függ, mint azoknak a közép- és kisvállalkozásoknak a léte, amelyek munkát adnak a magyarok többségének. Az ukrán út, mint fentebb jelezve volt, finoman szólva is rizikósnak tűnik. Románia és Horvátország felől, mint a nagyszerű euroatlanti stratégiában szerepelt, nem kapunk semmit. És ez nem román vagy horvát bűn. Legfeljebb annyiban, hogy ki és mennyire hagyja kijátszani magát.

Honnan jöhetne még gáz? A Déli Áramlat eredeti terve bukott. Az oroszok most Törökországba fogják vinni a gázt. Ha akarunk belőle kapni, akkor az oroszok mellett a törökökkel kell megegyeznünk. Aztán a görögökkel, a macedónokkal és a szerbekkel. Ez az útvonal, innen kapunk energiát – Belgrád hangsúlyozottan fontos, a vajdasági magyarok miatt együtt kell működnünk ebben is.

Tehát mi legyen a választásunk?

Az MSZP kirúgatná a külügyminisztert, az Összefogás és a Demokratikus Koalíció az egész magyar független külpolitikát árusítaná ki. Az LMP meg erre is brüsszeli parancsra várna. Végezetül mindezt az egész, Magyarország gazdasági érdekeit elemeiben sértő valamit ideológiával öntik le.

Az orosz, a török az nem jó. Kína sem, Közép-Ázsia, az arab világ is gyanús. Ők Kelet, mi Nyugat. Történelemóráról szándékos nevelésre maradt ki e gondolat kiagyalója, avagy múltat és jövőt csak számlaszám motivál egyes körökben?

Ma nem kell Kelet és Nyugat között választani. Ma a kettőt együtt lehet és kell választani. Aki a köztük való döntésre hergel, az nem a mi érdekünket szolgálja. Aki a közülük való választásra késztet, az az egyik oldalt támogatja kizárólag. Egy pillanatra gondolkozzunk el: kinek az érdekeit sérti az „illiberális" Angela Merkel által is támogatott, Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő gazdasági és kulturális térség gondolatának eszméje?

Kedves Olvasó, nem hiszem, hogy egy másodpercet is kellene szánnia életéből, hogy mely országokban és milyen szinten valósulnak meg azok a „demokratikus vívmányok és kritériumok", amelyeket teljesíteni kell akár háború árán is. Talán kósza gondolat annak a felvetése is, hogy az elmúlt bő negyedszázad háborúinak többségét melyik ország indította… Lehetne egy másik lehetőség is, a már említett együttműködés Lisszabontól Vlagyivosztokig, Reykjavíktól Isztambulig. Ennek része kell hogy legyen Moszkva, Berlin és igen, Budapest is.

Volt közös bajunk, közös sikerünk. Ne szépítsük, mindezt vérrel is derekasan áztattuk. De ez a mi Nyugatunk és a mi Keletünk. A mi választásunk, a mi történelmünk, a mi értékeink.

Diktálva szeretjük őket?

Máté T. Gyula – magyarhirlap.hu

 

A ballib nem kétharmad-diktatúrázhat mert nevetséges lenne, de a fidesz libsijei beígérték, ha a Jobbik...
2/27/2015 5:54:30 AM

A ballib nem kétharmad-diktatúrázhat mert nevetséges lenne, de a fidesz libsijei beígérték, ha a Jobbik 20-25% fölé megy, "ráfordulnak". A simicska csicska média majd elkezd nácizni jól, előkerülnek mindenféle ismeretlen emberek, akiket lejobbikosoznak majd, akár hamisított anyagokkal köztörvényes vagy pornós ügyekkel hoznak össze. Meg ilyenek. A Célpont műsor készítői közül sokan elmentek a Hír tévétől, amúgy.

Azért jó lenne, ha a nép józan eszét használná, politikában, gazdaságban, vagy bárhol ahol érvényesülés és verseny van, NINCS érdek nélküli független ember. Véleménye, kapcsolati hálója, anyagi érdekeltsége, netán származása. Zsidók a zsidókkal jól együttműködnek államot alkotva az államban, csak abból nekünk nincs sok köszönet.

"Elvesztette" a kormánypárt kétharmados többségét a parlamentben, miután egy látványosan lagymatag kampányt követően függetlennek nevezett baloldali jelölt nyerte a veszprémi időközi választást. Elsősorban a baloldalnak jelent pofont a kétharmad "felszámolása"

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/25/elsosorban-baloldalnak-jelent-pofont-ketharmad-felszamolasa

A győzelmi mámorban úszó baloldalnak valamiért nem tűnt fel, hogy a Fidesz a gyakorlatban nem is tett jelentős erőfeszítéseket a veszprémi választás megnyerésére. Pedig korábban számos esetben láthattunk már erőteljes Fidesz propagandát, amikor valóban céljuk volt egy időközi választás megnyerése - és ez alatt nem a plakáttengert és nyilatkozatháborút kell érteni, hanem a rivális jelöltek "önként" visszalépését a választást megelőzően. Okkal feltételezhetjük, hogy amennyiben a kormánypártnak érdeke a kétharmad további fenntartása, azt minden eszközzel megtartották volna. Elvégre - ahogy a baloldali pártok mondják - diktatúra van, és maffiakormány, ami mindenre képes.

A veszprémi választást viszont ez a diktatúra és maffiakormány valamilyen oknál fogva "átaludta". Feltételezhető, hogy egyesek mégis észrevették a kormánypárti érdekérvényesítés teljes hiányát, de a fővonalú sajtó által favorizált pártoknak az utóbbi két ciklusban ez az első jelentős nagy eredménye, így azok a politikai elemzők is hallgatnak a kormánypárt látványos passzivitásáról, akiknek az feltűnt. Tehát az örömmámor közepette fel kell tenni egy fontos kérdést:

Miért volt érdeke a kormánypártnak, hogy elveszítse a kétharmadot?

Elsősorban amiatt, mert diktatúra van és maffiakormány. A baloldali pártok propagandájának egyik alapja az a megállapítás, hogy a kormánypártnak kétharmada van, és ez a kétharmad mindenre feljogosítja, ezért diktatúra van, az "ellenállóknak" pedig harcolnia kell a diktatúra ellen. Vagyis a baloldali pártok a diktatúra szó sulykolásával radikalizálják az alapvetően passzív baloldali "aktivistákat", és a diktatúra szó sulykolása a kétharmaddal volt igazolva. Most nincs többé kétharmad, elszállt a baloldal leghasználhatóbb propagandaalapja. Miközben a baloldal elveszítette propagandájának alapját - ami nélkülözhetetlen lenne a további növekedéshez -, a kormánypárt alig veszített valamit. A Fidesz mostanra ugyanis meghozta azokat a törvényeket, melyek kétharmados szavazati többséget igényelnek. Pontosan a Vlagyimir Putyin orosz államfő Budapestre érkezésekor véglegesített megállapodások aláírásáig volt szüksége a kormánynak kétharmadra, attól a ponttól már csak fölösleges teher, amire a baloldali propaganda építkezni tud.

Tehát ahhoz képest, hogy maffiakormány van és diktatúra, nem tűntek el rejtélyes módon ellenzéki jelöltek, nem volt véletlen autóbalesetük, önként sem mondták vissza a jelöltséget. Mégiscsak demokrácia van? Lehetséges, hogy a kormánypárt demokratikus úton megfosztható a hatalomtól? A szavazók most azt látják, hogy igen, és ettől a ponttól a radikális atlantista pártok elveszítettek minden értelmes érvet arra, hogy utcai zavargásokat kezdjenek. Ha valaki figyelmesen, de a mindennapi vitáktól lehetőleg elég távolról szemléli a belpolitikát, az elsősorban egy radikalizálódási folyamatot láthatott a baloldalon, ami azt igyekezett sulykolni, hogy a kormány diktatúra, ezért eltávolítására nem-demokratikus eszközöket is be lehet vetni. Ezt a radikalizálódási folyamatot a kormánypárt a veszprémi időközi választáson semlegesítette.

Mit jelent a kétharmad elvesztése a demokratikus ellenzéknek?

A baloldali, radikális atlantista ellenzéknek elsősorban azt jelenti, hogy a következő 3 évben be kell járni a parlamentbe. Eddig megtehették, hogy lustaságból, érdektelenségből nem jelennek meg az üléseken, - a veszprémi választás után nem tehetik, mert a baloldali képviselők kimaradása esetén a Fidesznek újra viszonylagos kétharmada van. Egyes törvények megszavazásakor pedig elég az ülésteremben jelen lévő képviselők kétharmada, vagyis a "diktatúra" működése innentől azon múlik, hogy a baloldali megélhetési politikusok bejárnak-e dolgozni. Ha a baloldali képviselők kimaradása miatt szavaznak meg egy újabb kétharmados törvényt, azzal a baloldal saját magát hitelteleníti, hiszen annyira mégsem tartják fontosnak a diktatúra elleni harcot, hogy egy ülésen megjelenjenek miatta. Nyaralhatnak akár a Bahamákon is, - ha rendkívüli ülés van, ott kell lenniük. Megtapasztalják, milyen politikusnak lenni.

Tehát alapvetően elmondható, hogy a veszprémi "vereséggel" a baloldal került hátrányosabb helyzetbe, a Fidesznek pedig legközelebb akkor lenne szüksége az abszolút kétharmadra, ha ki akarják hirdetni a hadiállapotot.

"Előretör a szélsőjobb - a baloldal hibája"

A Jobbik pozíciói első ránézésre javultak a veszprémi választás miatt, a gyakorlatban viszont a kormánypárton múlik, hogy javultak-e. Egy újabb kétharmados törvény megszavazásakor a Fidesz megvehet más pártból politikusokat. A külső szemlélő számára ez a Jobbiknak egyfajta alkupozíciót biztosít, engedményekért cserébe támogathatja a kormány kétharmados törvényeit. Erre azonban aligha lesz szükség, mert egyszerűbb megvenni egy baloldali politikust, hogy ne legyen jelen az adott szavazáson. A kettő közötti választás elsősorban azon múlik, hogy a kormánypártnak mi áll érdekében: azt a látszatot kelteni, hogy a baloldalnak köszönhetően jutott jobb pozícióba a Jobbik (és ezzel zavart kelteni a baloldalon), vagy egy baloldali politikus megvételével hitelteleníteni egy baloldali pártot (és ezzel zavart kelteni a baloldalon).

Látható, hogy akik győzelemnek kommunikálták a veszprémi választás eredményeit, azok mindenféleképpen igen nehéz helyzetben találhatják magukat. A kormánypárt Veszprémben nyert lehetőséget arra, hogy leamortizálja a baloldali pártokat - éppen akkor, amikor azok tavasszal nagyobb utcai megmozdulásokat szerveznének. A baloldal kétségbeesésének pedig kézzel fogható bizonyítéka van: olyannyira nem számoltak a baloldali jelölt győzelmével, hogy a liberális sajtó egy az országgyűlési választásokon alig néhány ezer szavazatot szerző párt (Munkáspárt) jelöltjét népszerűsítette, csak hogy nagyobb esélyt adjanak a kétharmad megbontásának. Látható volt az a felismerés, hogy a baloldali jelöltet a baloldalon sem tartják esélyesnek, de minden eszközt bevetettek a kétharmad elvételére. Sikerült is, - de a kétharmad elvesztésében nem a baloldal és a fővonalú sajtó volt az elsődleges cselekvő, hanem a kormánypárt.

 

Rossztól várják a jót ezek a nemzeti érzelmű, netán polgári körös Fidesz körüliek, akik amúgy nem is...
2/27/2015 5:36:39 AM

Rossztól várják a jót ezek a nemzeti érzelmű, netán polgári körös Fidesz körüliek, akik amúgy nem is mind párttagok. Van ilyen hbáktól mentes párt, amit Fricz Tamás felvázol - azt hívják Jobbiknak.

Álcivil neolibtől, mint kész zoltán, semmi jó nem várható, csak mert nem fideszes még nem lesz független - anyagilag, médiával és kapcsolati tőkével a ballib tolta be mandátumába őkelmét.

Fricz Tamás: Veszprém: morális figyelmeztetés a Fidesznek

http://www.flagmagazin.hu/mondom_a_magamet/fricz_tamas_veszprem_moralis_figyelmeztetes_a_fidesznehttp://www.flagmagazin.hu/mondom_a_magamet/fricz_tamas_veszprem_moralis_figyelmeztetes_a_fidesznek

Azt gondoltam: bár a Fidesz sokat veszített a népszerűségéből az utóbbi időszakban, a baloldal mégsem nyerhet Veszprémben, mert egy gyenge és hiteltelen jelölt mögé állt.

Ám a tények alaposan rácáfoltak erre, s ez azt mutatja, a jobboldali választók erőteljes üzenetet küldtek a Fidesznek: így nem mehet tovább, sürgősen változtatni kell.

A Fidesz-vereség elsődleges és konkrét kiváltó oka, hogy a jobboldali szavazók egy jelentős része otthon maradt, nem adta le voksát kedvenc pártjára (pártszövetségére), mint ahogyan azt megtette tavaly három alkalommal is.

Ez azért egyértelmű, mert az előzetes közvélemény-kutatások – a részleges visszaesés ellenére is – még mindig a Fidesz magabiztos előnyét mutatták a többi párttal szemben, s ehhez hozzátehetjük, hogy még a legutolsó helyi, veszprémi felmérés is a Fidesz-jelölt mintegy hatszázalékos előnyéről számolt be Kész Zoltánnal szemben.

Vagyis, szó sincs arról, hogy a jobboldali szimpatizánsok száznyolcvan fokos fordulattal átálltak volna a baloldali vagy a többi jelölt mellé. Nem: távolmaradásukkal küldtek üzenetet a Fidesz felé.

De mi ennek az üzenetnek a lényege?

Megítélésem szerint elsősorban erkölcsi természetű üzenetről van szó: arról, hogy a jobboldali szavazók úgy érzik, a kormány lépései, megnyilvánulásai és cselekedetei az önkormányzati választások óta gyakran eltérnek e szélesebb szavazói bázis ízlésétől, igényeitől, elvárásaitól. Másképpen fogalmazva, bizonyos űr támadt a jobboldali politikai elit és a jobboldali választók között, s ez bizalomvesztéshez vezetett.

Rögtön hozzá kell tennünk, a realizmus szellemében: ez a bizalomvesztés egyfelől csak részleges, hiszen nem érinti a törzsszavazói bázist, akik minden időben és minden helyzetben kiállnak a Fidesz és az Orbán-kormány mögött. Másfelől, a félig elvesztett bizalom visszaszerezhető, tehát nem egy visszafordíthatatlan folyamatról van szó.

A korábbi bizalom visszaszerzéséhez viszont most már egyértelműen arra van szükség, hogy a Fidesz vezérkara kegyetlen őszinteséggel nézzen szembe a váratlan, és ráadásul nagyarányú vereséggel.

Szembe kell nézniük olyan kérdésekkel, mint:

• Az önkormányzati választások óta megfigyelhető, a kormányzati munkában tapasztalható elbizonytalanodás, időnkénti kapkodás, döntések túl gyors meghozatala, majd azok visszavonása, módosítása stb. Nagyon nem szerencsés, hogy ha egyes törvénytervezetekről – lásd drogtörvény tervezete – utólag kiderül, azok pusztán azért fogalmazódtak meg, mert a politikai vegykonyhában úgy vélték: a jobboldali, keresztény választópolgárok, akik ugyebár nem szeretik a drogfogyasztást, s a gyereküket féltik tőle, minden további nélkül egyet fognak érteni a kötelező drogteszttel; ez által pedig jó pontokat lehet szerezni a jobboldali szavazóknál. Igen ám, csakhogy a jobboldali szavazó nem ilyen primitív egyszerűséggel gondolkodik, és nem is szabad ilyen lekicsinylően közeledni feléjük, mert ez ráadásul sértő is számukra.

• A jobboldali, keresztény és nemzeti beállítottságú szavazók elvárják, hogy az ő pártjukon és kormányzatukon belüli viták és konfliktusok normálisan, a polgári erkölcsöket betartva, egymás személyiségét tiszteletben tartva zajlódjanak le, lehetőleg kompromisszumokkal és kiegyezésekkel. A baloldali pártok többek között éppen azért elfogadhatatlanok a fideszes szavazóbázis számára, mert a hatalmon és a pénzen való marakodás minden morális gát nélkül mutatkozik meg náluk és zülleszti őket. Ha azonban azt tapasztalják, hogy a saját pártjukon belüli viták nem éppen a nemes polgári erények mentén zajlanak, akkor elbizonytalanodnak és inkább háttérbe húzódnak – például a veszprémi választások napján is.

• A törzsszavazókon kívüli, szélesebb jobboldali szavazóbázisnak szüksége van arra, hogy ha lényeges változás van a külpolitikai vagy belpolitikai irányvonalban, akkor ezeket a változásokat a táboron belül hosszas előkészítés, vita, elméleti magyarázatok előzzék meg. Az olyan nagyszabású változást, mint a keleti nyitás, s ennek egyik „főcsapásaként" a Putyinnal való együttműködés elmélyítése, nem olyan könnyű feldolgozni azoknak a polgári köröknek és polgári középosztálynak, akiknek az egész élete – ráadásul nagyon is érthető személyi okokból – sok esetben a szovjetekkel szembeni ellenérzések és utálat jegyében telt el. A polgári szavazók tényleg nem birkák, nem lehet őket „csak úgy"egyik irányból a másikba terelni. Igen, a jobboldali, a polgári Magyarországban hívő embereket nem lehet eltántorítani az értékalapon álló, demokratikus, a választók véleményére figyelő, a nemzeti szuverenitást minden fölé helyező politikai irányvonaltól.

Tehát a jobboldali választói bázis veszprémi távolmaradása döntően erkölcsi, értékalapú figyelmeztetés a Fidesz és az Orbán-kormány felé. Márpedig ezt a figyelmeztetést nem pragmatikus, hatalomtechnikai, hanem csakis erkölcsi és értékalapon lehet megfogadni és feldolgozni.

Fricz Tamás - mno.hu

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions