width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015. márc. 25.

2015. március 25., szerda

Láthatjuk a Fehérvári úton, ahogy usrael éppen nem szállít fegyvert Ukrajnába, és a szemét hazug álnemzeti neokohn fideszkormány nem asszisztál mindehhez. Ez nem hadgyakorlat, az amcsi tankok + egyéb hadifelszerelések MARADNAK - Ukrajnában, Baltikumban, és máshol.

Az orbán kormány nyomorult csicskásai, a mazsihisszel és munkásőrökkel haverkodó álkeresztény kdnp, a harrach és surján féle csakis listáról bejutott cionszolgák épp mostanság magyarázgatják a nato agressziót, jó előre (Magyxar hon-lap hírlevél alapján mondom, illetve tévés szerepléseiket láttam). Bűzlik ez a kormány. Én és sokan mások nem fogunk az atlanti cion kollaboráns orbánék na meg a különféle liberálisok jólétéért, hatalmáért háborúzni, ellenük viszont igen! Velük nincs mivel vitatkozni, a fegyverek és a pénz nyelvén értenek csak amúgy is. Közhely, de az oroszok eléleni világháború helyett inkább az elnyomóink ellen kell fordítani azokat a bizonyos fegyvereket + egyéb felhasználható eszközöket. A mostani "nyugati" neoliberális cionista rendszerért nem éri meg harcolni! Csak ellene.

http://alfahir.hu/igy_vonulnak_az_amerikaiak_hazankon

Így vonulnak át az amerikaiak hazánkon

Nem álcázzák magukat agyon. Persze, ha a cél pont az, hogy erőt mutassanak, akkor így is kell csinálni. Persze a szeretet, a megértés és a világbéke jegyében.

M2 Bradley-k a vonaton, a Budafoki úti felüljárónál a Déli összekötő híd felé.

http://alfahir.hu/amerikai_pancelos_hadero_magyarorszagon

Korábbi cikkünkben pedig az amerikai hadsereg "Stryker" típusú lövészpáncélosai láthatóak, amint épp Magyarországon át szállítják őket. Mint ismert, az amerikai hadsereg Európában állomásozó egységei fel-alá vonulgatnak Közép-Európában.

Fotó: Ultras liberi

Információink szerint ezek a harcjárművek az Egyesült Államok szárazföldi hadseregének első hadosztályának első páncélos dandárjából valóak. Ezek tehát nem az USAREUR standard csapatai (mint páldául a Lengyelországban lepakolt 10. légvédelmi dandár, vagy a most fel-alá cikázó második lovassági hadosztály a strykerekkel). Ők egyébként Texasból jöttek, hívójelük Ironhorse (vasló, vasparipa).

Scall Fast Google+

Get Quality One Way Text Backlinks with PR6 From $15 per Link
From our sponsors
 

 

Scall Fast Google+
SF // via fulltextrssfeed.com

Vagyonelkobzás – két évtizednyi késéssel http://www.flagmagazin.hu/politika/vagyonelkobzas_ket_evtiz...
3/24/2015 3:08:48 PM

Vagyonelkobzás – két évtizednyi késéssel
http://www.flagmagazin.hu/politika/vagyonelkobzas_ket_evtizednyi_kesessel

politika 2015. 03. 24.

Már nem a pártállami, hanem a rendszerváltó múltat kell megvizsgálni – ennek sötétlő részleteibe kellene fényt árasztani.
„A kártalanításnál nem maradhat el a személyes felelősségre vonás" – szögezte le egy kormánypolitikus az egyik legutóbbi pénzügyi skandalumra utalva. Vagyis – fogalmazott meglehetősen egyértelműen – a csalók „a magánvagyonukkal is feleljenek."

Rendszerváltó igény.

Még 1990-ben teljesen háttérbe szorult a személyes felelősségre vonás. A pártállam dúsgazdagjai elfuthattak a pénzköteggel teli bőrönddel. Ha egy rendőr véletlenül valamelyikük csuklójára tette a kezét, hőbörögni kezdett a szélsőség: hol marad az ártatlanság vélelme?

Ezért (is) bicsaklott ki a reménnyel indult rendszerváltozás.

Tömegnyi lelkes állampolgár vált közömbössé, és fogalmazta át „gengszterváltásra" a folyamat megnevezését, s maradt távol azóta is a szavazóurnától. Megmérettek, és könnyűnek találtattak a bősz rendszerváltók: hatástalanoknak bizonyultak.

Vagy a saját zsebüket tömték meg.

A híres tengerparti villa pénzfedezete azóta is a kétségek hullámverésében homálylik. A hős rendszerváltó meg sem próbálta megmagyarázni, miből építette – majd újíttatta föl – a fényűző modern palotát. Sőt, ellentámadásba lendült, ha valakik érdeklődni mertek.

A megválasztottakban pedig nincs kurázsi ahhoz, hogy tisztázzák a múltat.

Már nem a pártállami, hanem a rendszerváltó múltat kell megvizsgálni – ennek sötétlő részleteibe kellene fényt árasztani. Hogyan kapott léket hajógyártásunk, miként süllyedt el a tengeri kereskedelmi flotta, mi kényszerítette landolásra a nemzeti légitársaságot?

Hogyan cserélt gazdát a nagy folyami kikötő?

Mennyiért adták el a repülőteret, hogyan szállt el a reptéri karbantartó üzem, kik menedzselték és mennyiért a bankok elidegenítését? Milyen bankpénztárakban kötöttek ki az energiaszektor átkapcsolásakor íróasztalra helyezett híres bankókötegek?

Kiknek volt jó üzlet a hazai ipar felszámolása?

Miért sült be a honi fegyvergyártás? Miképpen kapott defektet a buszgyártás, hogyan sodródott ki a kanyarban a tehergépkocsi-ágazat? Hogyan szerezte meg a legjobb fővárosi bolthálózatot fillérekért egy tehetségtelen nyugati ruhagyártó?

De maradhatunk a most kitört brókerügyeknél.

Pár éve skandalum nélkül szívódott fel egy híres brókervállalat. Tömegek pénzét zsebelték be, és vásároltak vidéki kastélyt a gátlástalanok, miközben a kisbefektetők hiába várták a hatósági fellépést. Pedig létezik ellenőrző szervezet.

Kik engedték be az országba a „befektetési alapokat"?

Kit fizettek le, hogy ezek ne csak beszivároghassanak a pénzpiacra, hanem még adókedvezményt is kaphassanak az általuk megvezetett kisbefektetők, hogy azt érezzék: az állam is támogatja ezt a változatot, akkor biztosan törvényes lehet.

Felszívódtak, de összehörcsögölt vagyonuk megmaradt.

„A politikus felvetette, hogy sűrű és szigorú ellenőrzésekre van szükség a brókercégek világában, és el kell végezni ugyanazt a munkát, amit a bankoknál, valamint a takarékszövetkezeteknél." A jövőben – tehette volna hozzá. A múltban megszerzett vagyon a hörcsögöknél marad.

A tengerparti villát sem éri el az ellenőrzés hulláma.

A bősz rendszerváltók nem felelnek saját vagyonukkal: megtarthatják a lopott holmit, sőt még vissza-visszaböffentenek azokra, akikre a csődtömeget lökték. A húsz évet késedelmeskedő vagyonelkobzás őrájuk már nem vonatkozik…

Pedig őket is szembesíteni kell a jogállam sajátosságaival.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

 

Egy megalapozatlan összeesküvés - elméletre hivatkozva szállítanak fegyvert az ukrajnai bábkormánynak...
3/24/2015 1:31:52 PM

Egy megalapozatlan összeesküvés - elméletre hivatkozva szállítanak fegyvert az ukrajnai bábkormánynak az atlantisták. Mert nekik lehet? Efféle érdekhazugságra hivatkozva szavazta meg a saját gazdaságaink tönkretételéhez vezető oroszellenes szankciókat az eu.

Kijevből szállt fel a vadászgép ami lelőtte az MH17-et, azaz a malajziai utasszállítót. Biztos orosz volt, ja. Menjenek a francba a cionisták az ostobáknak szánt hazugságaikkal, kezdettől fogva céljuk válsággócokkal körülvenni az oroszokat, 2008-ban Grúzia, még régebben Csecsenföld, mindenhol usrael keverte a sz*rt.

http://www.echotv.hu/vilag-panorama-2015-03-20-vilag-panorama

Az ukrán-orosz háború egy tisztázatlan kérdése. Tavaly óta semmit nem tudni az ukrajnai hadszíntér fölött lelőtt maláj utasszállító repülőgép fekete dobozairól. Még mindig nagy a titkolózás azzal kapcsolatban, hogy mi is történt valójában.

 

Minek röhögnek és röhögtetnek olyan kényszeredetten a libsik folyton, ha szóba kerül a nemzeti érdekű...
3/24/2015 1:21:57 PM

Minek röhögnek és röhögtetnek olyan kényszeredetten a libsik folyton, ha szóba kerül a nemzeti érdekű külpolitika, hát nem őszintén teszik az biztos. Pl. a 444 ilyen de van sajnos több hasonló hazugsággyár. Ha valóban jelentéktelen és emiatt nevetséges volna a nemzeti oldal, akkor nem foglalkoznának komolyabban e nemzeti oldal kárára elkövetett kampánycélú hamisítással, neolib-cion propaganda hadjárattal, és főleg a hazánk elleni aljas feljelentés-sorozattal! Liberális az a bizonyos házmester, és nem nyilas.

"A labanckodás máig nem szűnt meg. Vannak, akik ma is drukkolnak annak, hogy ne sikerüljön kijutnunk az adósság-és gazdasági csapdából, az elszigeteltségből. Hazug írásokkal sulykolták az emberekben, hogy Angela Merkel német kancellár nem partnerként érkezett hazánkba, hanem dorgálni, megfeddni akarta a magyarokat… Ugyanez a rosszindulatú csapat drukkol, hogy ne legyen sikeres Putyin, orosz elnök látogatása. "

Putyin árnya

http://azoreg.hu/putyin-arnya/

"Most megint válaszút előtt áll Európa: béke vagy háború. Látható, hogy Magyarország komoly közvetítő szerepre vállalkozott a béke oldalán. És ez a magyar nép elementáris érdeke."

Csodálkozom, elmosolyodok, amikor hallom Gyurcsány Ferenc volt kiszistát, demiszest, emeszempést és a többi volt komcsit szidni Putyint, Oroszország első emberét. Az antiputyinisták, az újdonsült oroszellenesek még negyedszázada, de még tíz éve is csókolgatták a szovjet-oroszok ülepét, sőt Gyurcsány saját házában (a Rákosi-korszakban elüldözött polgár házában) fogadta miniszterelnöksége idején az orosz elnököt. Akkor lihegett, hűségesküt fogadott, pulikutyát adott és miegymást. S lám most micsoda pálfordulás! Furcsa tehát sokaknak, hogy a szovjetek valamikori hűséges fegyverhordozói, fiai, hogyan gyűlölködnek az oroszok ellen. Könyörgöm, mi a baj az oroszokkal? Akkor kellett volna fintorogni, ellenkezni, amikor megszállva tartottak bennünket. Jelenleg tisztes távolságban vannak. S ez így helyes. Energiapolitikai, gazdasági, kereskedelmi érdekünk, hogy jó üzleteket kössünk velük és nem utolsósorban az, hogy biztonságban legyünk tőlük és az ukrán-helyzettől. Drága honfitársaim árnyékra vetődtök, ha folytatjátok a putyinozást! Putyinnal a németek és a franciák is tárgyalnak. S nemsokára nagyobb nemzetek is. Ez ma Európa érdeke.

Amit egyes balliberális megmondóemberek kritizálnak, Orbán Viktor Kállai-kettősét, az úgynevezett hintapolitikát, az nem más, mint amiben Magyarország él, immár ezeregyszáz éve, azaz kiegyezni a környező országokkal vagy harcolni, küzdeni a hazáért. S mindig az volt a jó magyar politikus, aki az adott időszakban jól használta ezt a harcmodort. Gondoljunk csak például Árpád fejedelem, Szent István, IV. Béla, Nagy Lajos, Hunyadi Mátyás, Bethlen Gábor, Deák Ferenc és Bethlen István politizálására. Egy cél lebegett a szemük előtt: naggyá tenni vagy egyben tartani Magyarországot. Itt a Kárpát-medencében a cél mindig a túlélés, a megmaradás volt. Ma is az.

A legnagyobb ellenség persze mindig a belső ellenség volt. Ezen kesergett Berzsenyi Dániel is A magyarokhoz című versében:

"Mi a magyar most? – Rút sybarita váz.

Letépte fényes nemzeti bélyegét,/ S hazája feldúlt védfalából

Rak palotát heverőhelyének…"

Máshol a XVIII. századi nagy költőnk vigasztalásul ezt írja:

"Tud győzni e nép! Attila magva ez!"

Kölcsey Ferenc a Hymnus-ban, nemzeti imádságunkban is erre a belső mételyre utal:

,,Hányszor támadt tenfiad

Szép hazám, kebledre,

S lettél magzatod miatt

Magzatod hamvedre?"

A labanckodás máig nem szűnt meg. Vannak, akik ma is drukkolnak annak, hogy ne sikerüljön kijutnunk az adósság-és gazdasági csapdából, az elszigeteltségből. Hazug írásokkal sulykolták az emberekben, hogy Angela Merkel német kancellár nem partnerként érkezett hazánkba, hanem dorgálni, megfeddni akarta a magyarokat… Ugyanez a rosszindulatú csapat drukkol, hogy ne legyen sikeres Putyin, orosz elnök látogatása. Akiket máig nem érdekel a valóság, máig nem érdeklik a tények, azoknak ajánlom a mártírhalált halt Bajcsy-Zsilinszky Endre 1941-ben megjelent könyvét, Helyünk és sorsunk Európában. Ekkor már dúlt a II. világháború, három évvel előtte voltunk a német megszállásnak. Mi akkor (nem kis kockázatot vállalva) otthont nyújtottunk lengyelek és más nemzetiségű menekültek százezreinek. A magyar hazafi gondolatai a mai napig érvényesek: "Azt akarom itt éreztetni és megértetni mindenekfölött, hogy a magyar célokon egyszerűen nem lehet változtatni. Ezért minden magyar korszak és nemzedék annyit ér, amennyire hű marad az árpádi és Szent István-i örökséghez."

Kicsit büszkeséggel történetpolitikai írásában visszatekintve az elmúlt évszázadokra így folytatja: "Csak a magyar nemzet nem feküdött le, legtragikusabb korszakaiban sem, a nyugati- német – s a keleti – besenyő, mongol, bizánci, török, orosz- hódító igény és világhatalmi túlsúly előtt. Hanem megkereste módját, hogy szükség esetén egyszerre mindkettő ellen is keményen védekezzék. A lényeg mindig a magyar hivatás, önállóság, függetlenség megmentése vagy visszaszerzése volt". Végül Bajcsy-Zsilinszky Endre magyarságát, a magyarokat így látja, így értelmezi: "Szuverén nép a magyar, a szó legfönségesebb értelmében. Nem született segédnépi szerepre, mások kiszolgálására".

E szavak helytállóságát történelmi tények igazolják: 1848-49, 1956 és 1989. Ezért ajánlom kétkedő magyarjainknak tanulmányozásra a nagy politikusaink, vezéreink sorsát, élettörténetét. Ez történelem ismeretet kíván, enélkül nem szabad politizálni. Ha tisztelettel ajánlhatom ezért kicsit visszafogottabban támadjuk azokat a politikusainkat, akik az elmúlt években kivezettek bennünket az IMF szorító fogásából, akik rendet teremtettek a devizahitelezés körül és akik minden külső-és belső támadás ellenére az Európai Unióban s a világban rendületlenül a magyar érdekeket képviselték. Most megint válaszút előtt áll Európa: béke vagy háború. Látható, hogy Magyarország komoly közvetítő szerepre vállalkozott a béke oldalán. És ez a magyar nép elementáris érdeke. Ebben az ütközőzónában nekünk fontos szerep jutott. Egy jó politikus ezt ki is használja, sőt kötelessége kihasználni. Támogassuk ebben, ezzel támogatjuk országunkat is.

 

TTIP? Dereguláció, privatizáció, liberalizáció, és eljön a disztópia témájú sci-fikből ismerős sötét...
3/24/2015 12:55:45 PM

TTIP? Dereguláció, privatizáció, liberalizáció, és eljön a disztópia témájú sci-fikből ismerős sötét jövő.

Rabszolga - gyarmatosító "barátság" = liberális hazugság. Sose fogja a mi érdekeinket szolgálni a bankárok kiszolgálása, alapból nem érdekük hogy a gazdaságunk eredményeiként létrejövő javak nálunk maradjanak!

Nemzetközi összefogás a háttérhatalom ellen kell, nem pedig úgy ahogy most, az eu célja a nemzetek felszámolása és leigázása, ilyen keretek közt mi csak rosszul járhatunk. Lám nem engedik a népszavazást a TTIP szabadkereskedelmi egyezményről se nálunk se máshol (fidesz szóba se hozta, hogy netán kikérnék a nép véleményét!), mert félnek a néptől = antidemokratikus bankárbolsevik bagázs az európai tanács, bizottság, komisszió, meg a többi kártékony és nép által meg nem választott illegitim, háttérhatalmi érdekű sóhivatal! A bal + jobb ugyanúgy neoliberális politikusok meg a bankárok csicskásai, qrváik! Ami alternatíva lehetne a gerinctelen kollaboránsokkal szemben, azt mind szélsőségesnek hazudják pedig csak radikális erők azok. Európa biztos leépülésébe vezető trendeket felismerő, nemzeteket pusztulásba vivő egyértelműen rossz neolib-cionista útról letérni szándékozók gyökeresen máshogy kormányoznának. De egyedül nem megy, látva a görögöket ez egyértelmű. Ezt a nemzetek feletti élősködő struktúrát csak nemzetközi összefogással lehet megfékezni.

A kevesek jóléte, és totálisan koncentrált vagyonfelhalmozásának szabadsága = a sokak rabsága, nyomora és kilátástalansága. 99% - 1%. Dereguláció, privatizáció, liberalizáció, és eljön a disztópia témájú sci-fikből ismerős sötét jövő.

http://www.echotv.hu/vilag-panorama-2015-03-23-vilag-panorama

"Az ország újabb gyarmatosítása készül. Az EU és az Egyesült Államok között formálódó szabadkereskedelmi egyezmény, amiről az emberek szinte semmit sem tudnak. Az elmúlt időszak neoliberális gazdaságpolitikájának a haszonélvezői a nagytőkés osztály próbálja bebetonozni a saját uralmát. A nagytőkés osztály abban érdekelt, hogy a nyugati világrendet, amit a demokráciával, a jóléttel, a modern gazdasággal azonosítanak, ezt meghonosítsák az egész világon. Egyértelmű szándék: a Nyugat globális irányítási céljainak a megerősítése."

"Magyarország kamat-gyarmat volt a két világháború között és 1989 után is"

Milyen pénzügyi technikával fosztogatják a nemzetközi bankárok Magyarországot?

http://drabikjanos.com/2015/03/24/milyen-penzugyi-technikaval-fosztogatjak-a-nemzetkozi-bankarok-magyarorszagot/

http://www.echotv.hu/toresvonalak-2015-03-22-toresvonalak-1-resz

Egyre nagyobb a viszály Görögország és az Európai Unió között. A görög parlament szegényeket segíti, Brüsszel ellenében. Hogy fog az új görög kormány fizetni? Látszik-e valamilyen megoldás?

http://www.echotv.hu/toresvonalak-2015-03-22-toresvonalak-2-resz

Megérte-e Magyarországnak, hogy több mint 10 éve az Európai Unió tagja? Különböző modellek Európában és a magyarországi modell. Netanjahu újraválasztása és a nyomába lépő feszültség az EU-val is.

https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/03/23/lehetetlenne-valhat-mar-a-kovetkezo-hetekben-lejaro-gorog-adossaghanyad-torlesztese-is

A londoni üzleti napilap birtokába jutott levélben Ciprasz azt írja, hogy kormánya választásra kényszerülhet: vagy hitelkötelezettségeit törleszti, vagy a rászorultak szociális juttatásait fizeti.

 

ELHUNYT A SZINGAPÚRI ÁLLAM MEGALAPÍTÓJA http://magyarhirlap.hu/cikk/20608/Lee_Kuan_Yew_emlekere A ...
3/24/2015 12:27:35 PM

ELHUNYT A SZINGAPÚRI ÁLLAM MEGALAPÍTÓJA

http://magyarhirlap.hu/cikk/20608/Lee_Kuan_Yew_emlekere

A VILÁG LEGNAGYOBB CSODÁJÁT VÉGREHAJTÓ POLITIKUSA 91 ÉVES VOLT

JESZENSZKY VOLT KÜLÜGYMINISZTER AKADÁLYOZTA MEG TANÁCSADÁSÁT BUDAPESTEN

Lovas István

Magyar idő szerint vasárnap hunyt el 91 éves korában Lee Kuan Yew, Szingapúr alapító atyja. 31 éven át miniszterelnökként vezette azt a kis egykor brit gyarmati tulajdonban lévő jelentéktelen szigetecskét, mely ma a világ egyik leggazdagabb, egyben legkevésbé korrupt országa és egyik pénzügyi központja.

Mielőtt tovább lépnénk, magyarázat arra, hogy miért nem Li Kuan Junak kell írni nevét, mint azt a Magyar Tudományos Akadémiának az idegen nevek átírásában krónikusan nem jeleskedő Nyelvtudományi Intézete követelné. Az olyan országokban, ahol az angol a hivatalos vagy egyik hivatalos nyelv, legyen az Kanada vagy Kamerun, a tulajdonneveket eredeti formájukban hagyjuk. Az öt és fél millió lakosú Szingapúrban a mandarin, a maláj és a tamil mellett az angol hivatalos nyelv.

Az angliai Cambridge Egyetem évfolyamelsőként jogot végzett Lee 1959-ben, önállóvá válása évében lett Szingapúr miniszterelnöke. 1990-ig vezette közvetlenül az országot, majd a háttérből adott felbecsülhetetlen értékű tanácsokat. Washingtonban, Pekingben és Moszkvában rendszeresen kikérték tanácsait.
Barack Obama amerikai elnök azt mondta róla, hogy Lee „a 20-ik és 21-ik század legendás ázsiai személyiségei egyike. Azok egyike, akik megindították az ázsiai gazdasági csodát". George H. W. Bush, az Egyesült Államok korábbi elnöke így méltatta: „Hosszú közszolgálati pályám során sok briliáns emberrel találkoztam. De soha olyannal, mint Lee Kuan Yew".

Jacques Chirac volt francia, Hszi Csin-ping jelenlegi kínai elnök, Margaret Thatcher, John Major és Tony Blair volt brit miniszterelnök hasonlóan felsőfokban beszélt róla. Az utóbbi így foglalta össze véleményét a most elhunyt szingapúri államférfiról: „A legokosabb vezető, akivel valaha is találkoztam".

A kádári Magyarországnál jóval szegényebb Szingapúrban 1965-ben az egy főre jutó GDP 512 dollár volt. Ma Norvégiát, Svájcot és az Egyesült Államokat is megelőzve több mint 65 ezer amerikai dollár.

Lee Kuan Yew és a maga köré toborzott, rendkívüli intellektusú társai a protestáns értékekre igen hasonlító konfuciánus értékeket és a pragmatizmust ötvözte páratlan vízióval. Folyamatosan a megtakarításra, az önbizalomra, az idősek iránti tiszteletre, az oktatás és a társadalmi rend fontosságára figyelmeztette honfitársait. Szemben a liberalizmussal, a konfuciánus és ázsiai értékeket követve a társadalom javát az egyén érdekei fölé rendelte, sarkalatosan eltérve a nyugati modelltől.

A szabadságról is más volt a felfogása, mint a nyugati mintában hívőknek: „A szabadság csak egy rendszerető, rend alapján működő államban lehetséges".
Pragmatizmusát hét évvel ezelőtt a New York Timesnak igen egyszerűen foglalta össze arra a kérdésre, hogy mi Szingapúr ideológiája. Lee azt felelte: Szingapúrnak nincs ideológiája. „Csak azt kérdezzük: működik? Ha igen, próbáljuk ki. Ha beválik, folytassuk. Ha nem, lökjük ki, és próbáljunk ki egy másikat". Ha a szingapúri vezetés azt látta, a brit önkormányzati szociális lakástámogatás vagy a chilei nyugdíjrendszer hosszú időn át sikeresen működött, átvette.

Szingapúr népe sok egyéb mellett abban is vezeti a világranglistát, hogy ott van a legtöbb embernek, a lakosság 90 százalékának, saját lakása. Lee Kuan Yew meggyőződése volt, hogy azok, akiknek van féltenivalójuk, jobban védik meg hazájukat is.

Annak ellenére, hogy a tekintélyelvű Szingapúr vezetője tagadta a városállamot irányító ideológia létét, a Nyugat jobboldaliként tekintett rá. Nem csak azért, amiért autoriter berendezkedésű, vagy amiért a városállam megalapításakor a Szovjetunióból becsempészett fegyverekkel is rátámadó belső kommunista erőkkel járt el (kíméletlenül), de azért is, mert mindaz, ami Szingapúrt jellemzi, mint a rend, a tisztaság, vagy a korrupcióért, kábítószeres ügyekért, de akár a rendetlenségért kiszabott kemény büntetések, általában a jobboldali tekintélyelvű rendszereket jellemzi.
Szingapúr sikeres léte nagyon sokakat zavar. Hiszen a kis városállam, ahol még a bokrok leveleiről is letörlik a port, évtizedekig makacsul hangoztatott dogmáknak hány fittyet. Mint annak, hogy a jólét és a fejlődés bizonyos szintjének elérése óhatatlanul a demokrácia meghonosodásával jár. Vagy hogy a lendületes gazdasági fejlődés szükségszerűen ellaposodik egy bizonyos fejlettségi szint elérése után.
A kelet-ázsiai országban azonban nem hajlandóak változtatni azon, ami bevált. Azon sem, hogy erősen korlátozzák a külföldiek által felvásárolható sajtótulajdon részarányát vagy azt, hogy akár a belföldi, akár a külföldi sajtó hazugságokkal ássa alá a kormány tekintélyét. Ha ezt teszik, azonnali bírósági perekre számíthatnak, függetlenül attól, hogy azok a világ legnagyobb médiumai. Meg is szűntek hazudni róla.
A Nyugat néhány évtizede még gyakran és nagy hangerővel támadta Szingapúrt. A nyugati véleményformálóknak nem tetszett a „gondoskodó állam" („nanny state") gyakorlata, vagyis az, hogy a szingapúri vezetés nem csak a piacra bízta az emberi jólét érvényesülését. Az sem tetszett a Nyugatnak, hogy felülről indított nemzeti önjavító kampányokat honosítottak meg. A régen mocskos Szingapúr feltakarítási kampányát maga Lee kezdte, amikor seprűt ragadott. Amely épp oly sikeres lett, mint a mosolygásra buzdító kampány. A Kínában elterjedt utcai köpködés leállítása is kampány terméke.
Ami a legkínosabb: Szingapúrnak minden sikerült. És mivel a siker ellen nincs érv, a Nyugat a behúzott farkak területévé vált a korábban még 3 milliós városállam példátlan jóléti átalakulása láttán.
Leenek a sajátján kívül egyetlen ország volt, amely nagyon közel állt a szívéhez. Magyarországnak hívják. Az Antall-kormány idején – és ez nála példátlan volt - ő maga kezdeményezte, hogy ellátogatva hozzánk óvjon bennünket a rendszerváltás nyomán ránk leselkedő veszélyektől.
Az atlantista Jeszenszky Géza, az akkori külügyminiszter Lee Kuan Yew-t elküldte a Dunára sétahajózni. Csak a magyar miniszterelnökkel nem hozta össze.
E páratlanul okos és szerény politikus életének talán ez volt az egyetlen kudarca.

(Magyar Hírlap, 2015-03-24)

 

Simicska oligarcha, meg a saul-fordulásának tapsoló többi ballibbant hülyegyerek, nem maga a médiafelület...
3/24/2015 12:23:31 PM

Simicska oligarcha, meg a saul-fordulásának tapsoló többi ballibbant hülyegyerek, nem maga a médiafelület a hiteles forrás, hanem azzal értenek egyet a különféle "médiafogyasztó" emberek, amit ott közölnek. És azokkal akik közlik. Ezek az értékek rohamosan fogynak a mno, valasz, hirtv, lanchidradio netes oldalairól is. Így meg minek vannak, kit érdekel egy minden jel szerint usrael érdekében megbízásból geciző adóelkerülő sumák újgazdag zsidó személyes szellemi nyomora.

"A végső kritikus, az olvasó vagy néző, úgyis észreveszi és eldönti, ha valami nem kedvére való változás történik kedvenc médiumainál. Ezért nem érdemes senkinek magyarázni a megmagyarázhatatlan."

"A Válasz.hu megpróbálta összehasonlítani a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök bojkott-felhívását (2009) a Magyar Hírlap ellen a mostani (állítólagos) bojkottal, amely megtiltja (ismét állítólag) fideszes politikusok szereplését a Hír TV-ben, Lánchíd Rádióban és a Magyar Nemzetben. Ez a balliberális újságírókra jellemző csúsztatás, összemosás tipikus esete. "

A csúsztatás művészei

http://www.flagmagazin.hu/mondom_a_magamet/a_csusztatas_muvehttp://www.flagmagazin.hu/mondom_a_magamet/a_csusztatas_muveszei

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions