width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. aug. 20.

2008. augusztus 20., szerda

A zöld szója példája :-)

A zöld szója példája :-)

A tőke szabad áramlása, aminek a nagy része az övék. Azért akarják, hogy minden út megnyíljon előtte.
Azt akarják, hogy MINDEN legyen eladó. Az is, amit csak helyi tulajdonban lehet felelősen működtetni.

Például a kis patikákat patikaláncok lehetetlenítik el, az áraik alá ígérve - egy darabig, amíg csődbe nem mennek. Utána majd a patikaláncok sokkal drágábbak is lehetnek akár, mert NEM LESZ VERSENY.

Lesz 1-2 multi, aki uralja majd az egész patikapiacot. És ez a patikás példa csak az élet egyik részterülete.

Az is gond még, hogy van egy csomó szempont, ami csak helyileg fontos, de így, hogy globális cég viszi a vállalkozást, nem törődnek egyéni igényekkel. Mert az nekik úgy nem éri annyira meg. Tehát egyentermelés folyik, tehát nincs pl. helyileg összekevert rekedtség elleni szer, és még sok más minden.

Pedig azok a helyileg kevert szerek használnak. Mondjuk ki azt is, hogy a multi patikáknak nem is érdekük megoldani a problémádat, inkább legyél rászorulva, hogy újra és újra tőlük kelljen gyógyszert venned.

Nem ismernek etikát, csak a törvényt, illetve a jogszerűség látszatát tartják be. A mostani, ide vonatkozó, patika liberalizációs törvényt pedig az SZDSZ hozta, olyan is. Céljaik közt szerepel a szabályozás további lazítása, és ez a neolib jellegű törekvés nemcsak a patikák területén van meg, hanem az élet minden területén.

A környezetvédelmi szabályozást is fellazítanák amúgy, hiába pózol az a nyálas fodor gábor zöld politikusként, mert nem az.

Hasonló mentalitású élelmiszeripari lobbisták érték el azt Angliában, hogy lehessen az elhullott állatokból készült húslisztet etetni a marhákkal. A Pápua Új Gunea-i kannibálok közt régebben pusztító kuru járvány valahogy bejutott a körforgásba, mutálódott, lett belőle BSE, kergemarhakór, a gyógyíthatatlan szivacsos agyvelőgyulladás. Mindez nincs, ha azt az 1-2 elhullott beteg állatot elégetik, és nem pedig bedarálják húslisztnek.

Mondom, boncoláskor láthatóan ránézésre is beteg állatot egyszerűen megetettek takarmányban az egészséges állatokkal. Az ilyen eredetű hús valamennyire nyilvánvalóan fertőző, hiába állítják az okostojás, és amúgy is kilóra megvett "szakik" az ellenkezőjét. Mekkora gazembernek kellett ehhez lenni, hogy ilyen szisztémát kitaláljanak. Tiszta Zöld Szója az egész (az egy jó scifi) :-D

Wumpscut : Soylent Grün



Ez egy nagyon durva dolog, nem is nagyon eszem emiatt marhahúst. Bár a mi marháink (és mi, akik megettük őket) éppen azért úszták meg a betegséget, mert nem ettek kannibál húslisztet. :-)

A hozzá adagolt szója miatt (olcsóbb, mint a színhús, és nincs Betiltva a használata, pedig 50% az esélye, hogy valójában génmanipulált importszója) lettek olyan mű ízűek a felvágottak is, és nemcsak a legolcsóbb párizsik, hanem sajnos a legdrágább téliszalámik is.

Amúgy hasonló jelenség létezik az élelmiszeriparban is. Nyereségesebb porokból gyártani ugyanazt, az egész világon, mint a helyi recepteket alkalmazni. Ezért nincs gyártva a Kristály Keserű sem.

A neoliberalizmus nem a korlátlan versenyről, hanem éppen ellenkezőleg, a verseny kiküszöböléséről szól. Az árakon még akkor is megosztoznak kartellben, ha netán véletlenül egynél több szereplő marad állva. Amúgy is, a látszólag különálló cégek közül sok ugyanazon tulajdonban van.

A verseny, és főleg a szabályozás hiánya pedig tényleg nem tesz jót a termékek minőségének, valamint persze így drágábban is tudják adni a termékeket, szolgáltatásokat.

Az alap probléma az benne, hogy a harmadik világban a nyomorban fillérekért lehet termelni, ás azt ide behozni, ide, ahol vámok, és behozatali kvóták már nincsenek. Amúgy ott sem engedik a saját tulajdonú fejlett ipari szektort létrejönni, mert akkor feljebb lépne a gazdaság, feljebb mennének a bérek, azt pedig nem akarják a zsidós mentalitású multik, tehát ez akárhogy is nézzük, a rabszolgatartás továbbélése. Amit én elítélek, mert a főbb rabszolgakereskedők bizony zsidók voltak. A feketékkel úgy különben nem az a probléma, ha odahaza Afrikában jól érzik magukat egy ottani, erős nemzeti érdekvédelmű szociális állam polgáraiként, hanem ha tömegesen idetelepülnek Európába.