width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. febr. 12.

2008. február 12., kedd

Indymedia

Indymedia

Néha szoktam őket olvasni, és megdöbbentően sok marxista jellegű téveszmét találtam náluk.

A marxizmus téves világmagyarázata bizony mindmáig sokak gondolkodását befolyásolja. Amerikában is, sőt talán ott még erősebben, hiszen történeti hagyományuk magában foglalja a jó és rossz ellentétére egyszerűsített világmagyarázatot. Ebből következik, ha a fasizmus szerintük rossz, akkor az antifasizmus jó. Nem értik meg a fasizmust, hiszen az nacionalista, és a tradíciók védelmére kel, nekik maguknak pedig nincsenek sem tradícióik, sem nemzetállamaik. Mivel azonban nem szembesültek a szovjet hódítás következményeivel, a kommunizmust nem tekintik rossznak; sőt egykori tévedésük igazolására az áldozatokat, az elszenvedőket sem különböztetik meg az együttműködőktől.

A marxizmus a világ legerősebb országában is megbukott, ahol szinte korlátlan (emberi erőforrás, nyersanyagok, energia, terület...) erőforrások álltak rendelkezésre az eszme megvalósításához ; ergo hibás, az emberi természet sajátosságait figyelmen kívül hagyó, megvalósíthatatlan eszme az. A nemzeti szocialista gazdaságszervezés viszont nagyon is működőképes és hatékony volt! Csak tűzzel vassal, 2 nagyhatalom összefogásával tudták legyőzni. A szovjetek állama ellenben magától bomlott fel mivel csődbe ment... ennyit a marxizmusról :-)

Nem is szólva arról, hogy a materializmusra, ateizmusra, és a talmudi erkölcstelenségre épülő marxista eszme eleve az emberekben élő rossz tulajdonságokra épült. Ezzel szemben az NS :



És megint csak nem a marxista és anarchista körökben meglévő szociális igazságosság iránti igénnyel van bajom. http://betiltva.com/new/nicolas-berdiaeff-marxizmus-es-vallas/