width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2020. febr. 19.

2020. február 19., szerda

A szegregáció hasznos és szükséges. Azokat kellene kiemelni, akik okozzák a problémát, s nem a tisztességes családokat kell arra kényszeríteni, hogy vállalják ezeket a többletterheket. A párt álláspontja, hogy ki kell mondani a Köznevelési törvényben, az elkülönítés igenis lehet jogszerű, és vannak olyan esetek, mikor a szegregáció mindenkinek jobb. Azokat a gyermekeket, akik nem tudják betartani a közösségi normákat, ki kell emelni ezekből az intézményekből szakemberek segítségével.

A magyar gyerekeknek követel kártérítést a Mi Hazánk

A Mi Hazánk törvényesítené a szegregációt az oktatásban – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, Dúró Dóra. A párt emellett kártérítést követel azoknak a magyar családoknak, akiknek a spontán szegregáció miatt el kellett hagyniuk az iskolájukat.

A képviselőasszony véleménye szerint a kormány fordítva ül a lovon, mikor a szegregációhoz közelít, hiszen azt nem megszüntetni, hanem törvényesíteni kellene, hiszen azoknak a tisztességes magyar családoknak járna a kártérítés, akik önhibájukon kívül elszenvedik a spontán szegregációt évtizedek óta nem csak Gyöngyöspatán, hanem az egész országban.

Nekik sérült a tanuláshoz való joguk – tette hozzá a párt elnökhelyettese- de nem csak Gyöngyöspatán van ez így, hanem szerte az országban. Azokat kellene kiemelni, akik okozzák a problémát, s nem a tisztességes családokat kell arra kényszeríteni, hogy vállalják ezeket a többletterheket.

A párt álláspontja, hogy ki kell mondani a Köznevelési törvényben, az elkülönítés igenis lehet jogszerű, és vannak olyan esetek, mikor a szegregáció mindenkinek jobb. Azokat a gyermekeket, akik nem tudják betartani a közösségi normákat, ki kell emelni ezekből az intézményekből szakemberek segítségével.

A Mi Hazánk felszólítja a kormányzatot, hogy a sporntán szegregációt elszenvedő családoknak biztosítsanak és juttassanak kártérítést nem csak Gyöngyöspatán, hanem az egész országban és ne alkalmazzanak félmegoldást azzal, hogy oktatási formában nyújtanak kártérítést, hiszen azoknak a gyermekeknek sem jár ilyen, akik a spontán szegregáció miatt elszenvedték az alulszociált gyermekekkel való erőltetett integrációt.

https://mihazank.hu/a-magyar-gyerekeknek-kovetel-karteritest-a-mi-hazank/

Milyen szerencse, hogy nem száz évvel ezelőtt kellett megtartanom ezt a beszédet, mert akkor azt kellett volna mondanom, hogy nem volt jó évünk – kezdte a miniszterelnök a trianoni trauma felelevenítésével az évértékelőjét. „Az ellenség Budapest utcáin kedvükre táncoltatták a lovaikat”, Magyarország sírját pedig megásták, ellenséges államok vettek körbe minket, elszigetelődtünk, visszahúzódtunk. Ma, száz évvel a trianoni békediktátum után azt jelenthetem – fogalmazott Orbán Viktor – Önöknek, hogy élünk és megvagyunk! És ki is szabadultunk az ellenséges államok szorításától – csehszlovákok, jugoszlávok helyett kaptunk szlovákokat, szlovéneket és horvátokat.

A liberálisok mindenbe bele akarnak kötni. Azért ők a diplomás kommunisták. 😃

Sajtóklubban is téma volt :

https://youtu.be/2U-b3Wgv5pE

Orbán Viktor évértékelője: nem ülünk fel semmiféle liberális népmesének – "Szúrjunk, mint a méhecske" 📺

Az elmúlt 100 év tekintetében az elmúlt 10 évben fejlődött legtöbbet az ország – mondta a Várkert Bazárban ma délután Orbán Viktor miniszterelnök. A nemzetközi elitek folyamatos támadására úgy reagált, hogy liberális mesék és blablák nélkül is be tudjuk rendezni a hazánkat, és mivel a liberális nem más, mint diplomás kommunista, ezért a tapasztalataink is adottak az ötleteik végeredményét nézve. Az ellenzéket idén kevesebbet zrikálta, ezzel is jelezve, hogy kampánymentes két évre készül a kormány, de annyit azért nem mulasztott el megjegyezni róluk, hogy nem passzol a kisnyilas gatyához a vörös ing és a szivárványos kitűző. Ami a Fidesz 2022-es kampánytaktikáját illeti, arról egyik "kedvenc politikai filozófusát", Muhammad Alit idézte: lebegjünk, mint a pillangó és szúrjunk, mint a méhecske. Hozzátette: jelentem, a szúrás már rendben, a lebegésnek még hiányzik néhány előfeltétele, de a kampány kezdetére meglesz az is.

Milyen szerencse, hogy nem száz évvel ezelőtt kellett megtartanom ezt a beszédet, mert akkor azt kellett volna mondanom, hogy nem volt jó évünk – kezdte a miniszterelnök a trianoni trauma felelevenítésével az évértékelőjét. „Az ellenség Budapest utcáin kedvükre táncoltatták a lovaikat", Magyarország sírját pedig megásták, ellenséges államok vettek körbe minket, elszigetelődtünk, visszahúzódtunk. Ma, száz évvel a trianoni békediktátum után azt jelenthetem – fogalmazott Orbán Viktor – Önöknek, hogy élünk és megvagyunk! És ki is szabadultunk az ellenséges államok szorításától – csehszlovákok, jugoszlávok helyett kaptunk szlovákokat, szlovéneket és horvátokat.

A LIBERÁLIS NEM MÁS, MINT DIPLOMÁS KOMMUNISTA

Trianonhoz úgy kötötte a mához a miniszterelnök, hogy a 10 éve tartó polgári ciklust is válsággal. A nemzeti önbecsülés megerősödésével kezdődik a felemelkedés, mert az egyéni önbecsülés feltétele a nemzeti önbecsülés. Ezért meg kellett mutatni, hogy 1000 éves ország vagyunk, csodaszép fővárossal, keresztény hagyománnyal. Felidézte azt a 2010-es célkitűzést, hogy "bizonyítsuk be magunknak és a világnak, még mindig vagyunk valakik". "Úgy gondoltuk, vagy találunk egy utat, vagy csinálunk egyet. És mivel a Brüsszel és Washington által kijelölt utak nekünk nem voltak járhatóak, kénytelenek voltunk újat csinálni" – mondta, hozzátéve: tíz év után "kellő szerénységgel" azt mondhatja, "kitaláltuk és meg is csináltuk". Arról is beszélt, hogy "Magyarországot a volt kommunistákból álló kormány vitte csődbe liberális politikájával". "Ez a példa megerősíti azt a feltételezést, hogy olyan, hogy liberális, nincs is. A liberális nem más, mint diplomás kommunista" – fogalmazott, úgy folytatva: "ha megfogadtuk volna a tanácsukat, akkor most Magyarország egy kórteremben feküdne, IMF- és brüsszeli hitelek csövei lógnának minden végtagjából, és Soros György kezében lenne a hitelek csapja".
SOROS HÁROMSZOR AKARTA MEGSZEREZNI AZ ORSZÁGOT

Úgy fogalmazott: ebben nincs semmi túlzás, "én, aki több mint harminc éve nyomom az ipart a politikában, saját szememmel láttam, hogy Soros György háromszor próbálta meg kifosztani Magyarországot". Soros Györgytől először Antall mentette meg az országot, amikor megakadályozta, hogy megszerezze a teljes magyar államadósságot. Másodszor Horn Gyula, amikor nem engedte, hogy felvásárolja a monopolhelyzetben lévő OTP-ét. A harmadik kísérlet pedig ma is zajlik, az idegen népesség tervszerű betelepítésével.
ÚJ NEMZETI KONZULTÁCIÓ

Európában az a helyzet állt elő, hogy a bűnözők jogai fontosabbak lettek az áldozatokénál. Ez a helyzet Magyarországot is elérte. Közölte: ez a veszedelmes jelenség Magyarországot is elérte, és komoly vitákra, nemzetközi erőpróbákra számíthatunk. A miniszterelnök kifejtette: külföldről finanszírozott, "s persze a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek és felbérelt ügyvédeik a jogvédelemmel visszaélve perek tömkelegét indítják". Nem nézhetjük ezt tovább tétlenül – hangoztatta.

A PÉNZÉRT MINDENKINEK MEG KELL DOLGOZNIA!

A bíróság csődbe juttat egy egész várost, pont akkor, amikor a cigány családok elindultak az életmódváltás útján. Tízezrével élnek segély helyett munkából, rendesen nevelik a gyermekeiket, megragadták a lehetőséget, és ezzel kivívták a többség megbecsülését. A kormány elkötelezte magát a szegénység, így a roma szegénység felszámolása mellett. Ebbe az idillbe vágott bele a bírói villám, és a bírói eljárást kezdeményező szervezetet szintén Soros György pénzeli. Ennek ellenére kitartanak a felzárkóztatás programja mellett, és a származás sem előnyt, sem hátrányt nem szabad, hogy jelentsen.

AZ ELMÚLT TÍZ ÉV VOLT A LEGSIKERESEBB AZ ELMÚLT SZÁZ ÉV TÖRTÉNETÉBEN

A külső és belső egyensúly fenntartása melletti növekedést még sosem sikerült megvalósítani, a vagyoni egyenlőtlenségek pedig nem növekedtek, a társadalom széles rétegeihez eljutottak a gazdasági fejlődés eredményei. A vagyoni alapú egyenlőtlenség legalacsonyabb maradt az Unióban. 2019-ben minden idők legtöbb beruházásról született döntés, megdőlt az export-rekord, a tőke fele pedig már keletről jött. Ennyit a keleti nyitásról! – fűzte hozzá a miniszterelnök. A sérülékeny csoportokat, fiatalokat, 50 év felettieket, gyermeket vállaló nőket, alacsonyan képzetteket sikerült munkához juttatni. A bérek is megindultak felfelé, a minimálbér és a garantált bérminimum értéke megduplázódott, 2019-ben minden idők legtöbb beruházásáról született döntés, és tavaly megdőltek az exportrekordok is. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: lakosságszámot tekintve a világ országai között Magyarország a 94. helyen áll, de exportban a 34. Mindezt egy tízmilliós ország érte el. Van-e nyilvánvalóbb bizonyítéka a tehetségnek és a szorgalomnak? – tette fel a kérdést. Arról is beszélt, hogy azok, akik a magyar pedagógusokat, az oktatást és szakképzést "gyepálják", lehetnének mértéktartóbbak is. Azok a munkások, szakemberek, mérnökök ugyanis, akik itt, Magyarországon a világ legmodernebb gyárait működtetik, "mind a mi iskoláinkból és egyetemeinkről kerültek ki" – hangoztatta.

EURÓPA NEM BRÜSSZELBEN VAN

Nem kell megfelelni a megfáradt brüsszeli elitnek, akik már magukban sem hisznek. Ha Brüsszelből azzal fenyegetnek, hogy megbarackoznak minket, akkor azt kibírjuk, mert a Kárpát-medencéből most erő sugárzik. Nem ülünk fel semmiféle liberális népmesének, ami a szép globális világrendről szól, a magunk módján, a magunk szabályai szerint élünk – foglalta össze Magyarország és az Unió viszonyát a miniszterelnök.
ARANYKOR HELYETT KLÍMAVÉDELEM – JÖN A ZÖLD ÁLLAMKÖTVÉNY

Aranykor hirdetése helyett riadót fújt a miniszterelnök. Ideje beszéd helyett cselekedni! – jelentette ki. De a gyermeket nem szabad szembeállítani a klímavédelemmel. Ez teljes őrültség, mert ha megmentjük a Földet, akkor kinek mentjük meg? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. Klímavédelmi akcióterv részleteiről elmondta:

július 1-vel megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását;
betiltják az egyszerhasználatos műanyagok forgalmazását;
megvédik a folyókat a külföldről érkező műanyagoktól – "meg kell tisztítani a Dunát és a Tiszát a műanyagoktól" – mondta el Orbán Viktor;
a multiknak előírják a zöld technológiák használatát; a következő 2 évben 32 milliárd forinttal támogatják a kis- és középvállalkozások zöld beruházásait;
minden újszülött után 10 fát fog ültetni a kormány, az erdővel borított hazai területek 20 százalékra fognak növekedni;
a következő 10 évben meghatszorozzák a napenergia termelést;
támogatni fogják az olcsó elektromos autók megjelenését, 2022-től csak elektromos buszok járhatnak a városi közlekedésben;
jön a zöld államkötvény, aki ilyet vásárol az a klímavédelem ügyét elősegíti, a kormány csak klímavédelemre fordítja az így befolyt összeget.

A MAGYAR TOVÁBBRA IS VESZÉLYEZTETETT FAJTA, EZÉRT ÁT KELL LÉPNI A RUBICONT!

A gyermek ugyan nem pénzkérdés, de az anyagiak is számítanak, ezért további olyan intézkedéseket fog hozni a kormány, aminek eredményeképpen a gyermekesek jobb anyagi helyzetbe fognak kerülni, mint akik nem vállalnak gyermeket. Több mint százezren jutottak hozzá a babaváró hitelhez, amely a 10. legnépszerűbb kifejezés volt, amire az internetezők rákerestek – mondta Orbán Viktor. Így fogalmazott: tudom, hogy a négygyermekes anyák után a háromgyermekes anyák számára is előbb vagy utóbb be kell vezetni az SZJA-mentességet. Azt is tudom, hogy a szülés utáni első félévben ma az anyák az előző évi átlagkeresetük 70 százalékát kapják, és ezt 100 százalékra kellene emelni, s akkor a szülést követő első félévben több pénzhez jutnának, mintha nem szültek volna – mondta.

BALJÓS ÁRNYAK

Az Unió növekedése mikroszkopikus méretűre zsugorodott, és ezen lehet nevetni (ők sem tettek másként), de mivel a magyar termékek kétharmada ott talál piacot, ezért az ő bajuk a mi bajunk is. Intellektuális és gazdasági kihívás nekünk, hogy képes lesz-e a magyar gazdaság úgy fejlődni, hogy közben Európa pang. Azt mondta: 2019-ben a német ipari termelés jelentősen csökkent, de a magyar 5 százalékkal nőtt. 2020-ban és talán még utána évekig is erőinket a munkahelyek megőrzésére kell fordítanunk. Tudjuk, hogy ilyenkor adót kell csökkenteni, erre készülünk most is, a kisvállalkozási adót és a munkát terhelő adót csökkenteni fogjuk. A nyugdíjak értékét meg fogjuk őrizni, hiszen erről állapodtunk meg a nyugdíjasokkal – közölte. A miniszterelnök szerint ha Magyarországot, a magyar adórendszert, szociális rendszert, munkaerőpiacot "beleszabályozzák az európai egyesült államok gazdasági rendjébe", akkor a mi fejlődésünk is megáll. Ezért kell csínján bánni az euró bevezetésével is, "ne üljünk fel olyan vonatra, amelyről nem tudjuk, hogy hová megy" – vélekedett.
KISNYILAS GATYÁHOZ A VÖRÖS ING ÉS A SZIVÁRVÁNYOS KITŰZŐ

A három választás évei lezárultak, 2022 pedig messze van, de azért nem mulasztott el a miniszterelnök néhány gúnyos kiszólást az ellenzék felé. Ez vagy valami, vagy megy valahova – csodálkozott úgy rá az ellenzékre, mint székely bácsi a teknősre. "Látjuk, hogy az ellenzék már most készülődik. Fű, fa, virág, tücsök és bogár is bekerülhet a csapatukba, csak valahogy visszakapaszkodhassanak a hatalomba. Már próbálgatják a közös szerelést is. Az eredmény még felemás, egészen avantgárd kombinációkat láthatunk. Alul kisnyilas gatya, felül vörös ing, rajta szivárványos kitűző" – foglalta össze véleményét. Ilyen 100 év után itt állni annak bizonyítéka, hogy az Úristennek még tervei vannak ezzel az országgal. Illő tisztelettel csak annyit mondhatunk, készen állunk a hívásra, készen állunk a következő százéves utazásra. "Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött" – zárta szavait a miniszterelnök.
A TAKTIKA: LEBEGJÜNK ÚGY, MINT A LEPKE, SZÚRJUNK, MINT A MÉHECSKE

Orbán Viktor azért elárulta, sokan faggatják arról, hogy milyen lesz a Fidesz 2022-es választási taktikája. Ezzel kapcsolatban elmondta: megfogadja majd egyik kedvenc politikai filozófusa, Muhammed Ali tanácsát: hogy lebegjünk mint a pillangó, és szúrjunk, mint a méhecske. Hozzátette: jelentem, a szúrás már rendben, a lebegésnek még hiányzik néhány előfeltétele, de a kampány kezdetére meglesz az is.

PestiSrácok.hu