width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. márc. 10.

2008. március 10., hétfő

Kormányzati gerillamarketing a blogoszférában

Kormányzati gerillamarketing a blogoszférában

IGEN! IGAZAM VOLT! VALÓBAN A FIATAL BALOLDAL ÉS A BALOS ÚJSÁGIRÓK IRJÁK AZOKAT A BLOGOKAT, AHOL A SZAVAZÁSTÓL VALÓ TÁVOLMARADÁSRA BUZDITOTTAK!!!

Mi a FASZ? forrás : http://jobbklikk.hu

Hát mi lenne? A FASZ, a Független Anarchisták Szövetsége. A héten jelentek meg gerillamarketinges plakátjai Budapesten A matricákon Orbán Che szakállal, Che stylban, a képen pedig felirat: "Magyar vagyok, nem államférfi". A matricán honlapcím: http://www.fasz.org/

Na végre, tök jó! Színesedik a magyar politikai élet, a kommancsok meg a nácik mellett itt az ideje, hogy az anarchisták is zászlót bontsanak. Bár ideológiailag meglehetősen távol áll tőlem ez az irányzat, de hát liberálisabb vagyok az SZDSZ-nél, úgyhogy miért ne virágozzon száz virág, gróf Batthyány Ervin kései követőinek is helye van a nap alatt.

Aztán megnéztem a honlapot és nocsak, nocsak, valami nem stimmelt. A minimál design-os honlapon a credo:
"Arcunkat a mai helyzetben nem adhatjuk. Egyrészről azért, mert a jelenlegi status quo-val szemben nem lenne intelligens, másrészről pedig nem szeretnénk, ha törekvéseinket bármelyik politikai párt saját céljai elérésére használná. Nem megyünk a Parlament elé "forradalmat" csinálni, nem zárunk le hidakat, nem dobálunk Molotov-koktélt, ehelyett értelmesen, higgadtan, de határozott kritikával lépünk fel a politikai elittel szemben."

Ezt nem értem, miért nem merik az arcukat adni ehhez a jó kis mozgalmukhoz, nem csuktak le még azért senkit ebben az országban, mert a-betűs bakancsos nagy tarajos anarchista, nem rúgtak ki az állásából, mert jó közgazdász ugyan, de otthon vadul az áthúzott A betűért. Ennek, lássuk be, semmi értelme. Aztán jön ez a nyakkendős fogalmazás, hogy "értelmesen, higgadtan, de határozott kritikával"; hát, ha én vérbeli anarchista lennék, erre azt mondanám, hogy a ......, te .... . De hát nem vagyok az. Meg azért mégis.

De ne legyünk előítéletesek, olvassuk tovább a FASZ hitvallását.

"Bojkottáljuk a népszavazásukat. Életünk a politikai elit játszóterévé vált. Egyetlen dolgot tehetünk: Nem adjuk alájuk a lovat! Nem szavazunk." No, no. Ez már gyanús. Ideológiailag legalábbis nem kiérlelt. Mert hát ugye, kik is az anarchisták, mik a céljaik? Valami ilyesmi: "Az anarchizmus célja a szociális igazságtalanságok kiküszöbölése az egyenlő lehetőségek megteremtésével. ... A mai, európai műveltségű anarchizmus egyik legfőbb politikai célja a közvetlen demokrácia megvalósítása, elveti a képviseleti demokráciát." Nos, a népszavazás a közvetlen demokrácia egyik formája. Legalábbis úgy tanultunk.

No, de mindegy. Még mindig fojtsuk el a bennünk szunnyadó, de most már vulkánként forró kommancsozót. Biztos naiv gyerekek, akik most találkoznak először a politikával a népszavazás kapcsán, és hát megmutatják a foguk fehérjét. Kreatívkodnak egyet. Hát jó. Nézzük meg a kreatívjaikat. Vannak főkreatívok és mellékkreatívok. Természetesen a főkreatívok között kap helyett, a legfőbb gonosz, minden anarchista legszörnyűbb ellensége, az ellenzék sátáni vezére, a Zorbán. Fasisztaveszélyen edződött lelkünk még ezt is megbocsátja. Pláne úgy, hogy a mellékkreatívok között látjuk a Gyurcsányt, mellette a Keresztapa című film design-ra épített felirat, hogy a politikusok lopnak, vagy valami ilyesmi. Mert hát ez az. Míg kedden megnéztem az oldalt, addig még ott voltak a mellékkreatívok, rajta egy kis finom gyurcsányozás. Az anarchista látszat kedvéért. No de ma már se híre, se hamva a honlapon a mellékkreatívoknak. Maradt a főkreatív, a főellenség, és hogy a nép ne menjen el szavazni.

Jaj. Jajaj. Szóval akkor, mégse a kultiplexben söröző elszánt punkok, alterok és anarchisták gyűjtőhelye ez a FASZ. Nem. Sima kormányzati gerillamarketing. Egy kis FIB-es életérzéssel. Nem tudom, mennyit kaptak érte az alkotók, meg hogy hogyan intézték a kifizetéseket. Lehet, valami tanulmányírásnak álcázták az egészet. Mindegy. Nem ez a lényeg. A lényeg csak egy szó, vagy inkább kettő. Béna. Nagyon béna.

A nagy kampányguruk, a mindig megújuló think-tank-ek, az elképesztően ötletes főkreatívok, gyengék, erőtlenek, szánalmas muszájkatonák lettek. Elfáradtak.

Elképzelem, ahogy a nagy brainstormingon összeültek és elhatározták, hogy kell valami fiatalos üzenet a népszavazás ellen. Olyan laza legyen meg érthető, meg trendi, meg könnyen kommunikálható, olyan gerillamarketinges, mert az most nagyon megy. Aztán kipattant az ötlet. Hogy legyen az egésznek valami provokatív fiatalos neve. Mondjuk "fasz". Ja, ja, ez tényleg jó! Meg laza is. Meg kell ez az anarchista che-s életérzés is. Ez jó, ez jó, ez tényleg jó! Tapsolt a főokos nyakkendős, aztán tapsoltak ők is. Aztán a hallgatagok is megbátorodtak, ők is elkezdték mondani a frankót. Hogy legyen egy honlap, meg legyenek matricák, amiket kocsmák férfi wc-jében lehet felragasztani, amik lazáknak tűnnek, amik meglovagolják a politikai apátiát. Aztán kitalálták ezt. Aztán örültek. Aztán megcsinálták. És még azt is odaírták az "anarchisták" az oldal aljára, hogy "Minden jog fenntartva.". Ja, hát ez tényleg fontos. Aztán ragasztgattak, de aztán szólt az a nyakkendős főokos, aki a múltkor még annyira tapsolt, hogy szóltak fentről, hogy a Gyurcsány-ellenes kreatívokat inkább vegyék le a honlapról. Biztos mondta, hogy hát bocs' fiúk, én se értek vele egyet, de fentről szóltak. És a kreatív fiúk levették.

Nos, ha megint eszükbe jut kreatívkodni, meg játszani az anarchistát, hát mihez tartás végett, ajánlok egy Tankcsapda számot, amely úgy szól, hogy "Minden hatalom büdöset szarik, és nem töröl segget..."

UI: Tegnap a Gyurcsány megint pimaszkodott egyet. A miniszterelnök úr közreműködésével, gázcsőbe húztak minket az oroszok.

Novák Tamás
Jobbklikk.hu