width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015. febr. 21.

2015. február 21., szombat

Google+ Scall Fast

We do it all day. Let us teach you what we've learned. Learn how the experts market their startups. Grab the free ebook.
From our sponsors
 

 

Google+ Scall Fast
SF // via fulltextrssfeed.com

De nyilván az lmp-s, együtt pm-es vadliberál cionista hisztizők majd megtalálják. Mint az iraki tömegpusztító...
2/20/2015 12:42:12 PM

De nyilván az lmp-s, együtt pm-es vadliberál cionista hisztizők majd megtalálják. Mint az iraki tömegpusztító fegyvereket 2003-ban, szintén a szocionisták. :P

Két európai államfő is orosz propagandistának lesz nyilvánítva

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/20/ket-europai-allamfo-orosz-propagandistanak-lesz-nyilvanitva

Francois Hollande francia államfő pénteken Angela Merkellel tartott közös sajtótájékoztatót, ahol kijelentette, nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy orosz haditechnika érkezett volna Ukrajna területére. "Nem tudjuk megerősíteni, hogy orosz tankok Ukrajna területére léptek volna" - mondta a francia államfő.

A mai nap folyamán Andrij Liszenko, az ukrán hadsereg szóvivője azt állította, hogy 20 orosz tankot láttak Ukrajna területén. Az Európai Unió két legmeghatározóbb országának államfői azonban nem látják jelét annak, hogy ez az orosz beavatkozás tényleg létezne. Korábban az Egyesült Államok már vádolta ezzel Oroszországot, de amerikai farmereknek igen hamar feltűnt, hogy a nyilvánosságra hozott műholdas fotókon aratógépeket lehet látni, nem orosz haditechnikát. http://www.hidfo.net.ru/2014/09/11/oroszorszag-aratogepekkel-avatkozott-be-ukrajnaban Hollande szerint a mai napig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy Oroszország haditechnikát vagy katonákat küldött volna Ukrajnába. A francia államfő hozzátette, hogy természetesen bármelyik fél szegi meg a tűzszünetet és ezzel a minszki megállapodást, annak szembe kell néznie a szankciókkal.

A liberális sajtó eddig mindenkit következetesen orosz propagandistának nyilvánított, aki - bizonyítékok híján - tagadta, hogy Oroszország megszállta volna Ukrajnát. Ugyan Angela Merkel és Francois Hollande még nem lett orosz propagandistának nyilvánítva, Washington Magyarországon bejegyzett érdekképviseleti szervei már jelezték, hogy a német vezető számukra nem egészen megfelelő irányvonalat képvisel. A Demokratikus Koalíció szerint Merkel "nem érti Európát".

 

Soros-boszorkánykonyha, ballib célokra vannak ezek az álcivilkedések, és nem nyílt, azaz a köz számára...
2/20/2015 12:28:48 PM

Soros-boszorkánykonyha, ballib célokra vannak ezek az álcivilkedések, és nem nyílt, azaz a köz számára nem megismerhető se a hátterük, se a szándékaik. A norvég alap sem akarta nyilvánosságra hozni, hogy akkor végül is mivel foglalkoznak, mennyi pénz megy kiknek is pontosan, név szerint. Összeesküvés = emberek nem megismerhető együttműködése, logikusan valami olyan célokért, amiket a többségi társadalom biztos nem támogatna, hiszen akkor nem kéne titokban tartaniuk szándékaikat. Valahol mondták, azért mert "félnek" ugyan már ezt a kamut. Mitől fosnak, kit vertek meg, senkit, na ugye. Amikor köztudott : a politikai véleményért zaklatás + kirekesztés komcsiliberális szokás!

Csak vadliberális, drogpárti, bűnözőmosdató (amnesztia, legalizáció, a tipikus bárándy féle idióta lobbizás a köztörvények büntetések enyhítéséért ugyanakkor a jobboldal politikai üldözése, ellehetetlenítése tolerancia, antirasszizmus és gyűlöletbeszéd, na meg holokamutagadás ürügyén), magyarellenes, rasszistázó, családellenes célokra költötték a közpénzeket, hát erre nagyon nincs szükség.

Legkevésbé átlátható forrásokból és legrejtőzködőbb nemzetközi - tulajdonosi, szponzori háttérrel rendelkezik a liberális atlatszo.hu. Ahány Jobbik nácizást ott látni lehet, érvek híján ugye ez marad csak nekik, nem csoda hogy kiderült : soros györgy finanszírozza ezeket is.

Olyan baromira elitnek hiszik magukat a ballibbantak, aztán a legprimitívebb, hamisításokkal operáló uszításnak is felülnek, ha mellé azt mondják nekik amit hallani akarnak. Ezek tényleg csak ennyik. Nem véletlenül beképzelt sznobok, és zsidók a legfőbb ballib fanatikusok. Előbbiek valamilyen hamis kispolgári konformizmusból alkalmazkodnak a korszellemhez, főleg fővárosban van ilyen sok, pedig ellenük is irányul ez a rendszer.

Háború az emberek ellen a jól szervezett félrevezetés, valódi érdekeik ellen hangolásuk, hamisítványokkal és konkrétumok nélküli hangulatkeltéssel. Közben a valódi korrupció, a hazánkra igazán veszélyes, minket csak kihasználó, nekünk feltétlenül dirigáló de semmi ellenvéleményt el nem fogadó idegen hatalom, az usraeli atlanti - cion blokk térségünket akár háborúba rángató befolyása nem zavarja a megvezetett libsiket.

Olcsó hazug politikai reklámok, a legbutábbak szintjén is, egyszavas szlogenekkel. Ilyen mutyimondó féle egyoldalú népszava szintű helyek. A libsik bele szoktak kötni az igazán hatásos Jobbikos megnyilvánulásokba, nem csak kampány idején. Ha valami jobboldali és hatásos, akkor csak hazug és demagóg lehet, a liberráltak szerint legalábbis. Ezekkel nem lesz kiegyezés, de egy országban élés se.

A felsorolt spicli, think tank, médiahacker és véleménytorzító álcivil szervezeteket / NGO-kat is valakik fizetik, akik befektetésnek tekintik! Ha véletlen nem soros (de nálunk igen) akkor más, a többi cionista se különb. A neoliberalizmus fennmaradása a céljuk, akár nyílt diktatúra árán, amit majd a "szélsőségesek" létével indokolnak meg.

A nyugatot is fogva tartó háttérhatalmisták csak a legszélsőségesebb neoliberalizmust és cionizmust fogadják el hatalmon, különben támadják az országot. Pedig ha azok lennének megint hatalmon, végképp tönkremenne minden, a bármiféle társadalmi ellenőrzéstől mentesen szervezett magánhatalom most is sokkal erősebb érdekérvényesítő mint a kormány, hát még ha kormányon IS lennének! EZ veszélyezteti Magyarország szuverenitását, nem az oroszbarátság!

Azért vicces, hogy átláthatatlan az átlátszó, és zárt maffia, monopólium a "nyílt társadalom". Igazi zsidó alkotások ezek. :D

Lassan betiltható lesz a Political Capital és a Soros-boszorkánykonyha

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82131

2015. február 19. 16:22 Hunhir.info

Harminchét vizsgált európai uniós szervezet közül a magyar Political Capital kapta a legrosszabb minősítést gazdálkodásának átláthatósága terén – derült ki egy grúz szervezet felméréséből. Ugyancsak a sereghajtók között végzett a Soros Alapítvány által életre hívott Eötvös Károly Intézet. Közben a világ legkevésbé transzparens szervezetei közé választották a hungarofób zsidó világspekuláns Soros György legnagyobb alapítványát, az Open Society Foundationt (OSF).

Kideríthetetlen, hogy az OSF milyen szempontok szerint választja ki azokat az – ellenzéki tüntetésekről is jól ismert – hazai tömörüléseket, amelyeknek évente több tízmillió forintot ad az antikorrupciós harcra.

A Magyar Nemzet mai száma hívta fel a figyelmet a tibiliszi székhelyű Transparify nevű szervezet kutatására, amelyet elsőként az EUObserver nevű hírportál közölt. A Soros-pénzekkel is támogatott grúz társaság a kenyéradóit sem kímélte, amikor 37 civil szervezetet világítva át felállította az Európai Unió "átláthatatlansági" ranglistáját. A kimutatás szerint a hét legkevésbé átlátható gazdálkodású agytröszt közül öt Angliában és Magyarországon működik. A felméréshez egy ötös skálát használtak. Öt csillagot azok a szervezetek kaptak, amelyek honlapjukon feltüntetik nemcsak a támogatóik nevét, hanem azt is, mekkora összegekhez jutottak, illetve a különböző programjaikra pontosan milyen forrásokból szereztek pénzt.

A vizsgált európai szervezetek közül a legkevésbé átláthatónak az Egyesült Királyságban működő International Institute for Strategic Studies és az Institute of Economic Affairs bizonyult. Mindkettő nulla csillagot kapott, lévén, hogy honlapjukon semmilyen lényegi információt nem tüntettek fel. Hozzájuk hasonlóan nulla csillagot „szerzett" a magyar Political Capital is, míg a Soros Alapítvány által életre hívott Eötvös Károly Intézet mindössze egy csillagot kapott.

A vizsgált magyar szervezetek közül a legjobb eredménnyel a Budapest Institute for Policy Analysis végzett, ám az is csupán két csillagot szerzett. A Transparify egy másik, éves jelentésében világszerte 47 ország 169 agytrösztjét vizsgálta meg. Köztük saját donorját, az Open Society Foundationst (OSF) is. Annak ellenére, hogy a Soros György által életre hívott alapítványtól a grúz szervezet majdnem 40 ezer dollárt kapott, értékelésükben nem kímélték – az OSF ugyanis nem kapott egyetlen csillagot sem.

2013-ban az Eötvös Károly Intézet, a Political Capital, a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency azért tiltakozott, mert szerintük az új választási eljárási törvénnyel nem biztosított az átlátható és ellenőrizhető választás. Ugyanabban az évben az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény módosítása ellen ágált az Eötvös, mert az szerintük megszünteti a közérdekű adatok megismerésének általános érvényét.

Emlékezetes: a Heti Válasz 2013-as összesítése szerint a Soros György amerikai spekulánshoz köthető Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítvány) és a Center for American Progress 2012-ben csaknem félmilliárd forinttal támogatott zömében balliberális kötődésű szervezeteket. A támogatás 2013-14-ben is hasonló mértékű volt, miközben ezek a szervezetek aztán komoly szerepet vállaltak a tavalyi választások kampányaiban is. A Political Capital pedig a Gyurcsány-érában jutott jelentős kormányzati megrendelésekhez, köztük csinos összeget kapott a Nemzetbiztonsági Hivataltól (!) is.

A PestiSrácok.hu egy oknyomozó írásában azt próbáltuk kideríteni, milyen módon jutott sok tízmillió forintos támogatáshoz az Átlátszó.hu kiadója és több más szervezet Soros nemzetközi alapítványánál. "Nagyon nehéz választ kapnunk arra a kérdésre, hogy Soros alapítványa milyen szempontok szerint osztogatja a pénzeket és egyáltalán: miként lehet ilyen támogatáshoz jutni? Az Open Society Foundation honlapján hiába keressük a pályázati lehetőségeket, illetve a nyertesek és vesztesek listáját, egy-két egyedi akciót leszámítva (mint például a tavaszi EP-választáson a helyes választói attitűdök kialakítását segítő pályázatuk – alighanem ebből szakított nagyot a 444!!!.hu is, zárójel bezárva) nem találunk kézzel fogható információkat" – írtuk.

A PestiSrácok.hu az összeesküvés gyanúját elhessegetve ezért két vastagon kitömött támogatottat, az Átlátszó.hu-t és a TASZT-t is megkereste. Álomba illő sikersztori bontakozott ki. Bodoky Tamás, az Átlátszó.hu főszerkesztője kérdésünkre ugyanis azt mondta: "Különféle ötletekkel kerestük meg az Open Society Foundationt", a médiaprogramhoz és az informatikai programhoz kapcsolódóan. Elismerte ugyanakkor, hogy nem igazán átlátszó a pénzosztás rendszere: "Nem szeretném minősíteni a donorunk pályázati mechanizmusát. Azt például lehet problémának nevezni, hogy nem kereshetőek a nyertesek. Mi mindenesetre sikerrel jártunk, felvettük a kapcsolatot és beadtuk a pályázatunkat."

Hunhír.info - Pestisracok.hu

Fidesz:a HRW és a baloldal egyformán Soros pénzén támadják Magyarországot.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82138

2015. február 19. 19:11 Hunhir.info

A nagyobbik kormánypárt csütörtökön közleményben reagált a szocialista Bárándy Gergely szavaira, aki szégyennek tartotta a kormányra nézve a Human Rights Watch "nemzetközi jogvédő" szervezet Magyarországról kiadott jelentését, amely – mint mondta – sötét, de éles képet fest a magyarországi emberi jogi és alkotmányos helyzetről.

A Fidesz erre úgy reagált: "ha rajtuk múlna, akkor ismét keresztre feszítenék hazánkat Brüsszelben."

A nagyobbik kormánypárt a jelentést totálisan hiteltelennek és hazugnak minősítette az MTI-hez eljutatott közleményében, amellyel szerintük újra nyomást akarnak gyakorolni a kormányra. Közölték azt is: a jelentést Soros György "pénzelte", ahogy az Együtt-PM közeli alapítványokat és Gyurcsány Ferenc cégeit is.

"Magyarország ma olyan demokratikus ország, ahol az emberek szemét nem lövetik ki békés demonstrációkon, és nem veszik el egyik napról a másikra a családi adókedvezményt, a nyugdíjat, a béreket, ahogy azt a Gyurcsány-korszakban tették" – írták.

A jelentésből az is kimaradt – írták -, hogy a baloldali kispártok Kész Zoltán személyében Veszprémben egy olyan jelöltet támogatnak, aki kinyilvánította, hogy nem hisz az alapvető demokratikus értékekben, az általános választójogban és az esélyegyenlőségben.

Nem siránkozni kell, Fidesz! Ki kell vágni Magyarországról a felforgató zsidó világspekuláns alapítványait, az idegen ügynökszervezeteket meg be kell tiltani.

 

Zsindexes karcsiszemüveges karaktergyilkos. Mi nem hihető azon, hogy a nemzetközi neolib tulajdonú ...
2/20/2015 12:27:29 AM

Zsindexes karcsiszemüveges karaktergyilkos.

Mi nem hihető azon, hogy a nemzetközi neolib tulajdonú médiában azért fizetik az embereket, hogy lejárassák a nemzeti és szociális politikusokat, és más, a neolibtól eltérő véleményű embereket?

"Az említett újságíró korábban már számos karaktergyilkosságban vett részt, többek között a választási eredményeket próbálta befolyásolni (vagy rajta keresztül próbálták befolyásolni) a Jobbik politikusának lejáratásával."

A Szabad Nemzet Egyesület pert indít az Index újságírója ellen

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/19/szabad-nemzet-egyesulet-pert-indit-az-index-ujsagiroja-ellen

A Szabad Nemzet Egyesület pert indít az Index újságírója ellen

2015.02.19 19:56

A Szabad Nemzet Egyesület pert indít az Index.hu újságírója, Dezső András cikke miatt, amiben szélsőséges elemekkel próbálta - egyébként sikerrel - összemosni a Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatása idejére szervezett szimpátiatüntetést. Dezső egyfajta összeesküvés-elméletet állított fel, miszerint a tüntetés mögött egy általa megnevezett szélsőséges személy áll, és mindezt a Facebook-on történő "tetszikelésekkel" kívánta alátámasztani. "Dezső konspirációs teóriája szerint az orosz-magyar kapcsolattartás mellett kiálló esemény szervezői között egy szélsőséges elem van. Ezt a szerző különféle jelekből, „lájkokból" következtette ki, ezzel a módszerrel tetszőlegesen lehet elméleteket kiötleni" - áll az egyesület közleményében.

Mint utólag kiderült, a megmozdulás szervezői eleinte készségesen együttműködtek, és maguk is törekedtek arra, hogy a tüntetés környékén kétes elemek ne jelenhessenek meg. "Minden ezzel a kérdéssel megkeresett szervező határozottan kijelentette: az említett szélsőséges személynek nincs köze az eseményhez, a rendezvényen nem vehet részt. Nem tüntetett el nyomokat a szervezés, megköszönte Dezső értesüléseit. Előre közölte, hogy ahol ezt adminisztrátori jogköre megengedi, a kifogásolt illetőt internetes tevékenységében korlátozza." A későbbiek alapján azonban ez nem volt elég, az újságíró nem az együttműködést kereste, valamint nem megakadályozni akarta a szélsőséges elemek megjelenését, hanem magát a tüntetést akarta ellehetetleníteni. Mivel az újságíró a résztvevő szervezetek lejáratásával fenyegette a szervezőket, végül lemondták a rendezvényt.

Az eredetileg meghirdetett eseménynek több mint ezer résztvevője lett volna, köztük nemzeti, jobboldali, baloldali és antifasiszta szervezetek képviselői is. A szervezők kiemelték, hogy az újságíró tevékenysége emiatt a gyülekezési jogot korlátozta, és megteszik a megfelelő jogi lépéseket. "Születése pillanatában ellehetetlenített egy gyülekezési jogával élni kívánó civil szervezetet. Megsértette a szervezet tagjainak jó hírnevéhez fűződő jogait, hamis színben tüntetve fel őket, alapvetően hatással van az adott résztvevők társadalmi megítélésére."

Az említett újságíró korábban már számos karaktergyilkosságban vett részt, többek között a választási eredményeket próbálta befolyásolni (vagy rajta keresztül próbálták befolyásolni) a Jobbik politikusának lejáratásával. Később aktívan közreműködött a külügyminiszter elleni lejárató kampányban, alig két héttel azelőtt, hogy kiderült; Washington nem fogadja el a magyar külügyminiszter személyét, és Szijjártó Péter washingtoni bemutatkozó látogatása alatt John Kerry egy alacsonyabb rangú személyt küldött maga helyett. Korábban az Index.hu azzal vádolta Moszkvát, hogy szélsőjobboldali szervezeteket támogat Magyarországon, ami egy fővonalú sajtóorgánum részéről fokozottan alkalmas arra, hogy a két ország közt diplomáciai feszültséget keltsen. Nagyjából ezzel a csapásiránnyal egybevágó Dezső András lejárató-kampánya a szimpátiatüntetést megelőzően, ahol szintén szélsőséges elemekkel próbálta összemosni a rendezvény szervezőit.

 

Navracsicka, atlantista libsi. Ezekből van még sok, miattuk nem lehet nemzeti érdekű párt a Fidesz. ...
2/20/2015 12:16:40 AM

Navracsicka, atlantista libsi. Ezekből van még sok, miattuk nem lehet nemzeti érdekű párt a Fidesz.

Navracsics passzív kritikussággal rágja szét a kormánypártot

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/19/navracsics-passziv-kritikussaggal-ragja-szet-kormanypartot

 

Háborúpárti balliberális cionista egyetértés Feltétlen usa pártiak tolvaj, hazaáruló, életünket megkeserítő...
2/19/2015 11:34:20 PM

Háborúpárti balliberális cionista egyetértés

Feltétlen usa pártiak tolvaj, hazaáruló, életünket megkeserítő szocionista neoliberális, magukat baloldalinak és liberálisnak hazudó háborús uszítók valóban el lesznek számoltatva, ha Európában bukik a világhatalmi törekvésük!

Láttam mit hazudoznak a libsik, a szovjet megszállási obeliszket NEM koszorúzták az oroszok, se nem az ávósok sírjait. Ezt a gombot megnyomva vélik elérni a hatást, pedig ávósok és egyéb hasonlók inkább az ő szocionista családfáikban szerepelnek.

Az is kiszolgáltatottság lenne, ha csak usa palagáz jöhetne, sokszoros áron az oroszhoz képest, és ha nem a ballib nyeri a választásokat 18-ban, akkor elzárják. Zsarolási potenciál. Az oroszok még nem zárták el a gázvezetékünket, ez inkább a lopkodó ukrajnai oligarcha - bandita bagázs szokása.

A nato nem jó honvédelemre, hanem felesleges háborúkba rángat bele a háttérhatalom vele. Eurázsiai katonai szövetségnek lenne értelme, az usa nélkül. A ballib egyetlen érve a háborúellenesség, erőszakellenesség, a békevágyra építés volt sokáig. Most meg feltétlen usa barátok, akár fegyvert is szállítanának Ukrajnába.

Talmuddal meg az a zsidók baja, hogy a szervezett zsidó érdekérvényesítés technikai sikerességét nyíltan részletezi. Nem merik felvállalni, noha angol, német, sőt latin fordítások is vannak, ugyanúgy mint a két magyar fordítás, tele törzsi sovinizmussal, acsarkodással, és buta babonákkal. Ha hülyeség lenne, nem volnának maffiamódra összetartó balliberálisok, mondjuk.

Őrjöng a Néphazugság, amiért Orbán betart a világhatalomnak

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=82093

2015. február 18. 11:18 Ifj. Tompó László - Hunhir.info

„Már ha tényleg betart" – tehetnők hozzá. Mindenesetre a nemzetrombolásban, eszményirtásban mindmáig vezető orgánum szerint a magyar miniszterelnök az orosz elnökkel való megállapodásaival „gyalázat"-ot követett el, hiszen ezzel világossá vált üzenete: „Nesze neked, európai energiaunió, nesze neked, közös európai külpolitika, nesze neked, európai szolidaritás!"

Aki csak egy kicsit is jártas Európa geopolitikai helyzetében, persze tudja, mit jelentenek a kontinensnek az orosz energiaforrások, kiváltképpen a földgáz. Hazánk ebbeli készletének nyolcvan százalékát pedig máig is Oroszországtól kapja. Ez ugyebár evidencia. Legalábbis, hangsúlyozzuk ismételten, a tények ismeretére valamit is adók körében. Nem úgy a Néphazugság berkeiben. Tegnapi szerkesztőségi közleményükben ugyanis ezt írták:

„Miközben az aláírt egyezmények egy lyukas kétfillérest sem érnek, Putyin háborítatlanul oktathatta Európát a gázvezetékek ügyében. A magyar miniszterelnök pedig még kontrázott is neki: bár vannak, akik szerint Európa meglehetne az orosz gáz nélkül, ő ezt nem tartja reálisnak. Nesze neked, európai energiaunió, nesze neked, közös európai külpolitika, nesze neked, európai szolidaritás!"

Szóval megint kibújt ama bizonyos! A brüsszeli csúcsbürokraták stabilizációkként álcázott háttérhatalmi manőverei, az európainak nevezett globális unió bizonyos körök szerint aranyat érő tanácsai nélkül is van bizony élet. Legalábbis azoknak, akik, a költő szavaival, nem az „aranyon ülnek", akik a tényleges termelőmunkát tekintik aranyalapnak, nem pedig a munkafedezet nélküli pénzkibocsátást és a kamatos kamatszámításra alapozott pénzügyi rendszert, a Talmudból ismert kölcsönszerzéseken nyugvó bankoligarchiát.

Függetlenül attól, hogy a történelmi múlt miatt ki miként viszonyul általában az orosz óriáshoz, tény szintén, hogy az euró-atlanti övezet kutyaszorítójából egyre többeknek van már teljesen elegük. Tekintettel pedig arra, hogy a politika, természetéből következően, a ténylegesen fennálló lehetőségek közötti választás művészetén alapul, látják azt is, hogy Oroszország jó ideje nemcsak kommunikációs, hanem stratégiai szinteken is szembefordul a tőkés világtársaságok gazdasági és katonai hegemóniájával.

De hogy a fentebbi idézetnél maradjunk: árulják már el egyszer az orosz államelnökben egyenesen démont látók, hogy a számunkra oly fő energiaforrás, a földgáz, mégis honnan veendő akkor, ha nem – Oroszországtól? Most eltekintve attól, hogy e redakció még a nyolcvanas években a KGST és a hazánk közötti viszony megbonthatatlanságát hirdette, minemű stratégiai alternatívát tudnak nyújtani az ebbeli orosz függőség felszámolására vagy csökkentésére?

Persze nem csak ez verte ki a biztosítékot náluk, hanem hogy Orbán nem bólintott rá az Ukrajnát megszállók magatartására:

„A magyar kormányfőnek az arcizma sem rezdült, amikor vendége megadásra szólította fel a Debalcevénél bekerített, hazájukat védő ukrán katonákat. Nem említette Ukrajna területének sérthetetlenségét, a szomszédos ország szuverenitását. Nem hozta szóba az Európai Unió és a NATO aggodalmait, az ukrajnai harcok áldozatait, a milliónyi menekültet. Ha rajta múlik, ki sem ejti a száján Ukrajna nevét, előbb hozta szóba a húsfeldolgozókat, mint a konfliktust."

Milyen érdekes! Szuverenitásról papolnak, miközben a NATO és az EU köldökzsinórjától még csak véletlenül sem szakadnának el. Persze tény az is, hogy a gyökerektől nem lehet egykönnyen elszakadni. Csak hát az a kérdés, kinek milyen gyökerei vannak? Nos, amint a fentebbi két idézet is mutatja, az e redakcióban lévőknél még a hajszálgyökerek is a proletár internacionalizmusból táplálkoznak mindmáig.

„A kocka el van vetve. Orbán végleg beállt Putyin mögé – vagy inkább alá. Az Egyesült Államok új nagykövete tegnap a NATO-nagyköveteknek adott ebédet, amelynek díszvendége az ukrán ügyvivő volt. A helyzet világos, mindenki választott. Orbán a gyalázatot." – fejeződik be a szerkesztőségi kommüniké. Nos, aki nemcsak néz, hanem lát is, tudja, valójában ki kivel is akar itt vazallusi viszonyt. Az efféle megnyilatkozók akarnak az önmagát világszerte már csontig lejáratott globális rendszerrel. „Sehr danke schön", mondhatnók, de – mégsem kérünk belőle.

Kabai Domokos Lajos: A jövőnk Eurázsián belül biztosabbnak látszik

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=82092

2015. február 18. 09:25 Hunhir.info

A nyugati sajtó Ukrajnával kapcsolatos, egy éven át tartó hazudozásai után Vlagyimir Putyin Budapesten kapott lehetőséget arra, hogy a New York-i Bloomberg hírügynökség tudósítójának kérésére kifejthesse: Ukrajna magára vessen, ha figyelmen kívül hagyja Németország, Franciaország és Oroszország erőfeszítéseit a béke megteremtésére.

Putyin nyert, Orbán meg tovább védekezhet

Nyilvánvaló az orosz vezető nyeresége. Ellenben Orbán Viktor ismét célpontja lesz a nyugati sajtónak, mert enyhén szólva újra pozicionálta Putyin elnököt, amikor elismerte a teljesítményét.

Az Orbán–Putyin sajtótájékoztató után több liberális hírmagyarázó is azt állította: a találkozón nem történt semmi említésre méltó. Magyarország nem nyert semmit azzal, hogy a Kreml autoriter hatalom kiépítésén munkálkodó ura, az USA által ismét a gonosz birodalmának kikiáltott Oroszország vezetője lehetőséget kapott arra, hogy munkalátogatásra jöjjön Budapestre. Vlagyimir Putyin ezzel demonstrálhatta, hogy van olyan európai uniós és NATO tagország – történetesen Orbán Viktor Magyarországa – amely nem hárítja el a közeledését.

Az elmondottak alapján nyilvánvaló az orosz vezető nyeresége. Ellenben Orbán Viktor ismét célpontja lesz a nyugati sajtónak, illetve a zsebükben különféle országok útleveleivel cikázó hazai csahosoknak többek között azért, mert enyhén szólva újra pozicionálta Putyin elnököt, amikor elismerte azt a teljesítményt, amivel a kilencvenes években, főként amerikai tőkések és az oroszországi komprádor oligarchák közreműködésével romba döntött Oroszországot feltámasztotta. Ráadásul a magyar miniszterelnöknek most azért is főhet a feje, hogy elfogadja-e az orosz államfőnek a győzelem napjára szóló meghívását. Mellesleg miért ne fogadná el? Gyomorforgató az a hozzáállás, amely nem akar fejet hajtani a Szovjetunió 25-30 millió polgárának második világháborús áldozata előtt, s amely már megmutatkozott az auschwitzi megemlékezésen is!

Mindennek azonban még előtte vagyunk. A kérdés most az, tényleg akkora katasztrófa volt-e ez a látogatás magyar, illetve európai szempontból?

1. Ha jól hámozom ki abból a katyvaszból, ami az 1996-ban megkötött orosz-magyar gázszállítási szerződésről az elmúlt hetekben a legkülönfélébb szakértők szájából elhangzott, a megállapodás értelmében a 2015 végéig le nem szállított gázmennyiséget is ki kellene fizetnünk. Ehhez képest, most abban állapodtak meg a felek, hogy a fennmaradt nagyjából 8 milliárd köbméternyi gázért csak akkor kell fizetnünk, ha fel is használtuk azt. Van, akinek ez bagatell. De neki legyen mondva! Ez a mennyiség alig valamivel kevesebb, mint a szerződés hatálya alatti eddigi magyarországi gázfogyasztás fele. Ez azért nem intézhető el annyival, hogy több is veszett Mohácsnál!

2. A béke barátjaként jól eső érzéssel konstatáltam, hogy a nemzetközi sajtó nyilvánossága előtt elhangzott: az Európai Unió eredetileg azért jött létre, hogy megakadályozza a háborút kontinensünkön. Tisztában vagyok azzal, hogy sokan nem osztják ezt a véleményt, de mégiscsak tény, hogy az Amerikai Egyesült Államok Oroszország elleni machinációinak, közte az Ukrajnába való behatolásának, az általa vezetett NATO Kelet felé való folyamatos nyomulásának nem kis része volt és van abban, hogy a háború árnya ismét rávetült Európára. Tetszik, nem tetszik, a banderisták amerikai segédlettel történő katonai kiképzése, Victoria Nuland milliárdjainak ukrán kormányellenes erők számára való folyósítása, a Majdan véres eseményei, amelyek idegen mesterlövészeiről mostanában a BBC is közölt már riportot, az ukrán parlamentből az oroszbarát képviselők erőszakos kiszorítása, a megválasztott ukrán államfő elleni hajtóvadászat, az USA-ban kiképzett, amerikai állampolgár vezetőkből álló bábkormány létrehozása, a hírhedett nyelvtörvény, amely tízmillió ukrajnai orosz számára tiltotta meg anyanyelvének hivatalos használatát, a Délkelet-Ukrajnába küldött szabadcsapatok garázdálkodása időben hamarabb volt, mint az orosz Fekete-tengeri Flotta bázisát jelentő Krím Oroszországhoz csatolása népszavazással. Úgyhogy én minden olyan figyelmeztetést, amely az óceánon túli tőkés érdekek, a kijevi puccs után angol és brit cégek által megszerzett palagáz-kitermelési koncessziók és más, az elmúlt hónapokban megszerzett üzletek megtartása jegyében folytatott háború ellen ágál, örömmel fogadok.

3. A nyugati sajtó Ukrajnával kapcsolatos, egy éven át tartó hazudozásai után Vlagyimir Putyin Budapesten kapott lehetőséget arra, hogy a New York-i Bloomberg hírügynökség tudósítójának kérésére kifejthesse: Ukrajna magára vessen, ha figyelmen kívül hagyja Németország, Franciaország és Oroszország erőfeszítéseit a béke megteremtésére. Ennek részeként át kell alakítania államrendszerét úgy, hogy abban eredeti követeléseiknek megfelelően autonómiát kapjanak azok az orosz „bányászok és traktorosok", akik úgymond legyőzték a büntető hadműveleteket folytató, a kijevi kormány által Délkelet-Ukrajnára szabadított alakulatokat. Azt hiszem, a rettenetes szenvedéseket átélt lakosságnak, amelynek nehézségeiről csaknem egy éven át tudomást sem vett a civilizált nyugati világ, nagyon is elfogadható ez a megközelítés!

4. Orbán Viktor világossá tette, hogy Magyarország sem az EU-t, sem a NATO-t nem akarja bomlasztani. Viszont szerinte Oroszország és az eurázsiai együttműködés nélkül nincs erős Európa. Hogy a szövetségesek miként értékelik a szavakban kifejezett gesztust, majd kiderül, az Eurázsiával kapcsolatos állításával viszont nehéz lenne vitatkozni. Ráadásul, ami Magyarországot illeti, már Európa szélén is nehéz a létezésünk. Egy az USA által vezetett észak-atlanti gazdasági közösség perifériáján végképp reménytelen lenne a helyzetünk. Úgyhogy térjünk csak vissza az eredeti koncepcióhoz! A jövőnk Eurázsián belül biztosabbnak látszik.

5. Bár demokráciakorlátozó, az elitnek az elesettek rovására kedvező és az ország vagyonával szemérmetlenül bánó Orbán Viktor miniszterelnökkel és környezetével kapcsolatban erős fenntartásaim vannak, azt nem tudom zokon venni a kormányfőtől, hogy a brüsszeli döntéshozók orra alá akarja dörgölni: nem játszadozhatnak úgy a közép- és délkelet-európai országokkal, ahogyan ezt a Déli Áramlat gázvezeték ügyével kapcsolatban is tették. Ha pedig ezt nem akarják megérteni, akkor magyar állampolgárként bizony magam is azt mondom: külső szövetségest kell keresni. Ha ez a külső támasz Oroszország, akkor az még mindig jobb, mint az a sodródás, aminek ma részesei vagyunk.

Mindezt megfejelik azok az oktatási, orvosi, kulturális, tudományos, regionális együttműködési megállapodások, amelyek a két ország közötti emberi kapcsolatok előmozdítását is szolgálhatják. Emellett bizonyára lesz még egy-két ügy, ami miatt a népes orosz delegáció magas rangú, a sajtónyilvánosság előtt nem szereplő személyiségei ideutaztak.

Nem bánnám például, ha az oroszok végre rendbe tennék a hármas metrót. Még ha ez pénzünkbe is kerül immár, holott annak idején ezt a munkát az orosz államadósság terhére akarta elvégezni a mitisinszkiji gyár. De akkori dicső vezéreink a főváros élén és a kormányban inkább hagyták elúszni a milliárdokat, mert elvakította őket a ruszofóbia, vagy a máshonnan talán nagyobb kenőpénz reménye…

Az újabb veszteségek elkerülésére jó lenne már, ha befejeznék a Paks 2 elleni uszítást azok az ugyanolyan dilettánsok, mint akiknek hangulatkeltésére a Bős-Nagymarosi Erőművet bokáztuk el annak idején. Mert annak a pénzügyi és természetkárosító következményeit még most is nyögjük, miközben talán a nem is túl távoli jövőben mégis meg kell építenünk a vízlépcsőt. Akinek tehát nem tetszik az atomerőmű bővítése, vagy az a mód, ahogyan az Orbán-kormány kezeli ezt az ügyet, vagy más helyzeteket, tegyen ellene! De fájdalom, az üvöltözéssel, a performanszokkal semmire nem lehet jutni. Ennek egyetlen értelmes és demokratikus módja van: kormányra kell kerülni! Csak aztán nehogy ugyanilyen módon folyjék az a kormányzás! Mert e tekintetben az előző, ma ellenzéki erők, amikor erre lehetőségük volt, nem igen győzték meg az országot arról, hogy ők olyan nagyon másként gondolkodtak volna a hatalom gyakorlásáról, mint ezek a sok tekintetben okkal bírálható mostaniak.

Bekiáltás blog

 

PUTYIN ELLEN TÜNTETNI JÓ ÜZLET http://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/lovas_istvan_putyin_es_a_zsebtuntetok...
2/19/2015 10:29:52 PM

PUTYIN ELLEN TÜNTETNI JÓ ÜZLET

http://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/lovas_istvan_putyin_es_a_zsebtuntetok

Magyarország szövetségi rendszere kötöttségeiből fakadóan és a globális erőviszonyok hazai eredőjének tükrében Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása ellen tüntetni nagyjából annyi „bátorságra" van szükség, mint amennyire Déri Tamásnak és Ascher Tamásnak az 1967-es kádári pol-beat fesztiválon szüksége volt ahhoz, hogy az amerikaiak vietnami háborújának menjenek neki hanggal és gitárral, vagy ahhoz, hogy az ötvenes évek első felében három ávós az Andrássy út 60-ban egy-egy hangosabb antikommunistának a veséjét leverjék. Ők akkor is a hatalmasok kegyét és az abból folyó előnyöket keresték, mint mai társaik.

Az orosz elnök néhány órás vizitje ellen lázadók helyi „erejét" mutatja, hogy a Népszabadság – az MSZMP-s Szabad Nép utódlapja – 73. évfolyama 41-ik számában, azaz tegnap, 3-ik oldalának felére fújta fel a „Ruszkik, haza! Ruszkik, vissza!" főcímmel, valamint „Tiltakozások Budapesten – Elnöki vizit szürreális megmozdulásokkal, abszurd jelenetekkel" alcímmel megjelenő beszámoló, amelyet gigantikus fotó illusztrál, rajta a párizsi székhelyű Femen szervezet aktivistája, amint félmeztelenül üvölt egy „Putin go Home!" feliratú vásznat tartva, nyíllal nemi szerve felé jelezve, hol lenne vágya szerint Putyin otthona.

A femenesen kívül mintegy másfél-kétezren tüntettek a látogatás ellen. Hogy mindennek milyen volt a külföldi visszhangja, azt az Orbán-kormány iránti túlfűtött barátsággal eddig nem vádolt német közszolgálati adó, a Deutsche Welle így foglalta össze: „A magyarok nagy többségének támogatásában Orbán biztos lehet. A Putyin-látogatás előtti este ezernél csak alig több ember ment ki az utcára tiltakozni. A kormányfőjük politikájának erőteljes elutasítása másként festett volna". Kínos.

Kínos, mint az ismét a hatalmasoknak behódoló és a tőlük mindenfajta támogatásra éhes kutyaként leső balliberális oldal egészének. Lányos zavarában az előbb említett Népszabadság címoldali szerkesztőségi vezércikkének a két államférfi találkozójáról ezt a címet adta: „Gyalázat".

Gyalázat? A látogatásról írt jelentését így kezdte a Wall Street Journal: „Vlagyimir Putyin orosz elnök Magyarország Kreml-barát kormányának kedvezőbb feltételeket kínált fel a földgázszállításra budapesti látogatásán… Az új megállapodás értelmében Magyarország Oroszországnak csak azért a földgázért fizet, mint amit tényleges elfogad és nem a szerződés szerinti mennyiségért, ezzel csökkentve a költségeket a magyar hatóságoknak."

Az elvi-politikai megállapodás akár 7 milliárd dollárnyi megtakarítást is jelenthet. Márpedig ha a Paksi atomerőmű kettes blokkja felépítésére felajánlott, rendkívül kedvező kamatú, 30 év lejáratú, 12 milliárdos orosz kölcsön „még unokáinkat is tönkreteszi", akkor e „tönkretevés" nagy része máris megsemmisült, nem is szólva arról, hogy az ország áramellátása jövőbeni biztosítására szolgáló blokk megépítésének összege eltörpül azon kölcsön mellett, mint amit 2009-ben a korábbi neoliberális kormány az Európa-szerte már szinte totális népi undort kiváltó trojkától felvett.

A magyar miniszterelnök most a gázmegállapodás mellett partnerével több hasznos szerződést írt alá, de legfőképpen biztonságba helyezte a lakossági és ipari fogyasztók energiaszükségletének kielégítését.

Orbán Viktor és kormánya ezt „nagy diplomáciai elszigeteltségében" tette. Akinek elszigeteltségén hasított röviddel ezelőtt akkora lyukat Merkel német kancellár látogatása, amelyen az egész nemzetközi sajtó benézett. Majd – Putyin elnök előtt – Budapestre jött a grúz elnök elszigeteltség nézőbe. És nemsokára érkezik Recep Tayyip Erdogan török elnök. Ha valaki ezt a látogatási parádét összehasonlítja mondjuk a szintén tízmilliós Cseh Köztársaság miniszterelnökének vendéglistájával, a pirulás nem a magyar politika arcán üt ki. A magyar balliberális sajtó egyik nagy kedvencéről, Litvániáról már ne is beszéljünk, mert ott tegnap éppen félezer – mint olvasható az RT globális orosz tévé honlapján – „fasiszta" vonult fel horogkeresztes jelvényeket is víve Kaunaszban „egy olyan hely mellett, ahol a II. világháborúban 10 000 zsidót öltek meg egyetlen nap alatt".

Miközben nálunk ömlik annak sulykolása, hogy a mai Oroszország egyenlő a Szovjetunióval, és Putyin egyenlő egy volt szovjet kommunista pártfőtitkárral. Akik nálunk ezt hajtogatják - Balázs Péter, Bokros Lajos (mindkettő Soros-egyetem), a foglalkozására nézve is transzatlantista Gyarmati István, a Kádár-rendszerben a Magyar Rádió volt washingtoni tudósítója, Bolgár György és hasonszőrű társaik – azoknak az 1990-nél már korábbról antikommunisták kevésbé hisznek. Kevésbé, mint a Gulág szigetvilág egykori lakójának, az irodalmi Nobel-díjas, szuperbátorságáról is ismert néhai Alexander Szolzsenyicinnek, aki Vlagyimir Putyint a tömeggyilkos bolsevizmus utáni kor első olyan orosz vezetőjének tekintette, mint aki azonosul Oroszország lelkével és azt a jó úton vezeti.
Ami Orbán Viktor politikáját illeti, nehéz olykor nem felidézni az egykori jugoszláv vezető, a hidegháborúban két oldalról körbe dicsért és körbe hízelgett Tito ügyes vezetését. Ő egymás ellen, országa érdekében játszotta ki a két világrendszert. Olyan eredménnyel, hogy akkor mi Jugoszláviát félig Nyugatnak tekintettük, ahol a fizetések közelebb voltak a némethez, mint az akkori magyar bérekhez.

Az előbb idézett hazai atlantistáknak és társaiknak egységesen van rossz véleményük magáról az atomenergiáról is. Folyamatosan a német mintát emlegetve. Csakhogy Európában más minta is van. Meg kellene kérdezni erről az áramszükségletük nagy részét az atomenergiából nyerő franciákat, vagy a tízmilliós Belgiumot, ahol hét atomreaktor szolgáltatja az ország áramszükségletének több mint felét. Netán az Egyesült Királyságot, ahol 16 atomreaktor működik.
A balliberálisoktól és sajtójukból – mint a Népszava tegnapi címoldaláról – azt is megtudtuk, hogy Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet „megpuccsolta" (címoldal) és „leiskolázta" (3-ik oldal) a kormányt azzal, hogy a NATO-szövetség országait képviselő kollégáinak épp Putyin látogatása napján adott ebédet a régi problémái megvitatására. E „puccsnak" akkora visszhangja lett a nemzetközi sajtóban, mint amennyit megérdemelt: nulla. Szemben az orosz elnök budapesti megbeszélésével. Alig várunk egy hasonló puccsot Erdogan közelgő budapesti látogatása alkalmával.
És a zsebérdekű tüntetőket.

(Lovas István, Magyar Hírlap, 2015-02-19)

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions