width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. márc. 23.

2008. március 23., vasárnap

Megtévesztő és indokolatlan

Megtévesztő és indokolatlan

A Köztársasági Elnök Hivatalának (KEH) tájékoztatása szerint a kórházi napidíj és a vizitdíj kapcsán Sólyom László köztársasági elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a népszavazáson ezek 2009. január 1-i eltörléséről döntöttek. Előbb is el lehet törölni, de ez a lépés már jogilag független a népszavazás eredményétől.

Sólyom László szerint ezért megtévesztő és indokolatlan mind a kormány, mind az ellenzéki pártok által benyújtott törvényjavaslatok címe, és az a beállítás is, amely szerint ezek a törvények a népszavazáson született döntések végrehajtásai lennének. A népszavazást az Alkotmánybíróság határozatai alapján nem is lehetett volna megtartani, ha a kérdések alapján már ebben az évben el kellett volna törölni a díjakat.

Ha azonban a most elfogadott törvénnyel az Országgyűlés szabad elhatározásából, a népszavazási kérdőíveken szereplő időpontnál korábban, tehát már ez év április 1-jén szünteti meg a fizetési kötelezettségeket, akkor felelős azért, hogy döntésének egyúttal a pénzügyi következményeit is rendezze, mind az egészségügyben, mind pedig a felsőoktatásban - olvasható a KEH közleményében.

És nem a gyerekgyógyászokat kell túszul ejtenie zok finanszírozásának elvonásával, hiszen az eü ellátás alkotmányos alapjog, aminek épp a tb járulék befizetése adja meg a pénzügyi fedezetét.

Tehát nem ingyenes, messze nem az. Még a jövedelem nélküliek is kell hogy fizessenek tb járulékot, másként nem jogosultak, pedig ez amúgy nagy igazságtalanság!

(FH)