width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014. jan. 8.

2014. január 8., szerda

Lejáratókampány Jobbik ellen, hazugságok és hamisítások balfélről, erre adott reakciót most Vona Gábor. Személyesen! :]

Lejáratókampány Jobbik ellen, hazugságok és hamisítások balfélről, erre adott reakciót most Vona Gábor. Személyesen! :]

A Jobbik tud róla, micsoda rágalom és mocskolódás kampány folyik ellenünk a magyar net libtard részéről.

A hasbarások, rózsi misi kommandós vörös tengerészgyalogosok és egyebek a kicsit is jobb érzésű emberekben inkább szimpátiát ébresztenek a hamisításokkal, hazugságokkal, 'fotósoppal' koholt 'printscreenes' vádakkal megtámadott Jobbikosok iránt.

Méret, szervezettség, tőke nem azonos a színvonallal, pláne a hiotelességgel : lehet móriczkablog szintű akár egy hvg vagy hir24 is - mint ahogy az is.

Lesz ebből még Jobbikos Békemenet, akárki meglássa. :P

"Vona Gábor: Mi minden vagyok?

Újra itt a választási kampány. És ezzel nem a szakmai programok korábbiaknál is élesebb, szikrázóbb összeütközésének, nem is a pártok értékrendje, távlati víziói, stratégiai tervei határozott egymásnak feszülésének ideje jön el, hanem a mocskolódásé. Ahogy az már megszokott. Számomra 2010-ben volt az első választási kampány, amelyben meghatározó szereplőként vettem részt, és ez lesz a második. Ahogy azt a bölcsek mondogatni szokták, mindent meg lehet szokni. Biztos így van, biztos azt is meg lehet szokni, hogy valakire bárki mond bármit. Hogy az internetes kommentekben néhány mondat erejéig akárki lehet bárki. Hogy mindenféle valós tudás vagy érdem nélkül lehet mocskolódni. Biztos meg lehet szokni, és biztos meg is fogom."

http://alfahir.hu/a_liberalizmus_europa_halalos_korja

A liberalizmus Európa halálos kórja

2014, január 8 - 16:10 Belföld Friss hírek

Pörzse Sándor: „Összeállnak, mint disznók az esőben"

A fenti mondatot nagyapám mondta mindig, amikor valamit előre megjósolt, s az beigazolódott. Már a 2010-es választások után tudni lehetett, hogy a jelenlegi parlamenti pártok három pólusba tömörülnek majd. Lesz egyszer a Fidesz egymaga (természetesen a KDNP-vel), aztán lesz a Jobbik, és egységbe tömörül majd mindenki más. Efelől hosszú ideig kétségeink sem voltak, sőt volt egy olyan időszak, amikor úgy nézett ki, hogy a Fidesz tudatosan az LMP-t készíti fel őfelsége ellenzékének.

Vona Gábor: Mi minden vagyok?

Újra itt a választási kampány. És ezzel nem a szakmai programok korábbiaknál is élesebb, szikrázóbb összeütközésének, nem is a pártok értékrendje, távlati víziói, stratégiai tervei határozott egymásnak feszülésének ideje jön el, hanem a mocskolódásé. Ahogy az már megszokott. Számomra 2010-ben volt az első választási kampány, amelyben meghatározó szereplőként vettem részt, és ez lesz a második. Ahogy azt a bölcsek mondogatni szokták, mindent meg lehet szokni. Biztos így van, biztos azt is meg lehet szokni, hogy valakire bárki mond bármit. Hogy az internetes kommentekben néhány mondat erejéig akárki lehet bárki. Hogy mindenféle valós tudás vagy érdem nélkül lehet mocskolódni. Biztos meg lehet szokni, és biztos meg is fogom.

A liberalizmus Európa halálos kórja

Meggyőződésem szerint a feladataink közé tartozik, hogy az európai kontinens többi népét ráébresszük arra: Európa és az „európai civilizáció" legnagyobb ellensége nem a külső erőkben rejlik – amit sok jobb sorsra érdemes európai radikális mozgalom sulykol –, hanem saját magában és az önpusztító vívmányaiban. Ami nem más, mint az egyént és jogait a közösség elé, az embert a világmindenség középpontjába állító, Istent a magánszférába kitoló liberalizmus – nyilatkozta a Bar!kádnak Gyöngyösi Márton. A Jobbik frakcióvezető-helyettese a magyar diplomáciával összefüggésben elmondta, aki ebben a rohamosan változó geopolitikai helyzetben az euroatlantizmus kizárólagosságát sulykolja, az még egy csomóval gondosan odakötözi magát a süllyedő hajó árbocához.

Guten Morgen, Békemenet!

Álindokokkal, érdemi lépések nélkül szemléli az Orbán-kormány, hogy három osztrák humorista a közszolgálati csatornájukon Magyarország bécsi nagykövetének társaságában gúnyt űzzön a Szent Koronából, illetve a magyarságból. Októberben egy szintén osztrák művész Orbán Viktor politikáját karikírozta plakátjain, akkor a magyar diplomácia határozottan fellépett. Mindenki egyért, senki tizenötmillióért.

2013: a félrevezetés éve

Ha bekapcsoljuk a rádiót, a televíziót, vagy kinyitunk egy lapot, szinte nem hallunk mást, csak hogy a Fidesz–KDNP döntéseinek köszönhetően jelentősen javult az életszínvonal Magyarországon. Viszont a kormánypropagandával szemben mégis kevesebb pénz marad a zsebünkben, és ilyenkor bizony hiába a 644 millió forintos „Magyarország jobban teljesít" reklámkampány, mert a hétköznapi tények makacs dolgok.

Szociális ellátás: cigányokra szabva

Magyarországon nem új keletű téma a szociális ellátás hibáinak emlegetése, hiszen gyakorlatilag mindenki tudja, hogy a rendszer leginkább a hazai cigányságnak kedvez. A kampány hajrájában, illetve a közelmúltban lezajló időközi választások körülményeinek ismeretében azonban nem árt ismét feltenni a kérdést: vajon miért nem születik hosszú évtizedek óta érdemi megoldás a problémára? Úgy tűnik, hogy a szociálpolitika immár a szavazóbázisok kiépítésének eszközeként szolgál, s ebben az „adatbázisban" tisztességes magyaroknak nemigen akad hely.

A Dávid-csillagos disznótól a fordított karlendítésig

A 2012-es hetedik hely után tavaly már a még előkelőbb, ötödik helyen végzett a Jobbik a Simon Wiesenthal Központ szokásos évi összesítésén, amelyen a szervezet az általa legveszélyesebbnek tartott antiszemitákat és Izraelt kritizálókat veszi listára.

A törvényesség látszata

Akár palástvesztéssel is sújthatják ifjabb Hegedűs Loránt Szabadság téri református lelkipásztort azért, mert Horthy-mellszobrot állítottak a Hazatérés Templomának bejáratánál. A legsúlyosabb büntetés követelése mögött kettős mérce, politikai és személyes indulatok állhatnak.

Iránytű a magyar politikához

Az Iránytű Intézet közel négy hónap után újra országos közvélemény-kutatást végzett. Adatgyűjtésük céljaként a pártpreferenciák mérését, illetve a választópolgárok álláspontjának aktuális közéleti kérdésekben való megismerését tűzték ki. A választóknak kérdéseket szegeztek a nemrégiben kirobbant NAV-botránnyal, a magyar termőföld védelmével, illetve az európai uniós tagságunk megítélésével kapcsolatban is. E heti cikkükben a pártpreferenciákkal, az ország és a kormány megítélésével foglalkoznak.

Geopolitikai erőpróba

Bár csitulni látszik a kijevi Majdan (Függetlenség tér) tüntetőinek ereje, s úgy tűnik, az Ukrajnáért folytatott Brüsszel–Moszkva-csata első ütközetét Oroszország nyerte, azonban a geopolitikai erőpróbának még közel sincs vége.

Így írtak ők

A Bar!kád ünnepi lapszámában az eredmény kihirdetése mellett közzétettük a Jobbik Ifjúsági Tagozat és a lap közös írói pályázatának dobogón végzett írásait. Ezúttal a zsűri értékelése szerinti 4-6. helyezett pályaműveket publikálják.

Ha a szíved tiszta

Rendkívül sikeres volt a Jobbik Ifjúsági Tagozat Tiszta Szívvel elnevezésű karitatív adománygyűjtő akciója. Az ország számos településén a helyi szervezetek játékokkal, tartós élelmiszerrel, ünnepi műsorral varázsolták örömtelivé nehéz sorsú családok, kórházban, gyermekotthonban lévő gyermekek, valamint az idős emberek karácsonyát.

Számvetés

A Bar!kád hasábjain 2013-ban is számos az igazság útját kereső, tehetséges emberrel találkozhattunk, akik a szerzőkkel közösen igyekeztek felnyitni a szemeket, és a jövőre nézve megfelelő útravalóval szolgálni Olvasóinknak. Tudván, hogy kiemelkedően fontos időszak elé nézünk, a lap munkatársai összegyűjtötték a tavalyi év legmélyebb, legtartalmasabb gondolatait, melyek mindenki számára erőt adhatnak a rá váró feladatokhoz.

Koronázás Magyarországon (2. rész)

Az Anjou-korszak stabil politikai rendszerének kiépítése után a Magyar Királyság a XIV. században a régió nagyhatalmának számított. A korszakban keletkezett Képes Krónika betekintést nyújt az akkori koronázási szertartásba, mely az Árpád-ház férfiágának kihalását követő zavaros időszakban sokáig nem érvényesülhetett a gyakorlatban.

A Pelsőci-fennsíkon

Másfél órányi kimerítő séta után máris ott állunk a Pelsőci-fennsík tetején. A Nap éppen megadja magát az örök törvénynek, ami tovább nehezíti utunk, hisz a zsombolyok övezte karrmezőn még világosban is bajos dolog megtalálni a helyes ösvényt. Mégsem tölti el szívünk aggodalom, hisz úgyis van mindig valahogyan. Gondolataink még odalent járnak Berzétén, ahol a szepsi magyar tannyelvű iskola diákjai töltötték meg énekükkel a református templomot. Karácsonyi üzenetet hoztak a Bódva völgyéből a gömörieknek Jézusról, születésről, megmaradásról, anyanyelvről.

Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

(Azt meg én teszem hozzá, hogy a dimag.hu oldalon egy csomó más lap archívuma is elérhető, nagyon hasznos.)

"Ifj. Hegedűs Lóránt portálunkhoz eljuttatott közleményében tételesen cáfolta az Index hírportál hazugságait, amely alább olvasható."

Az Index, mint a tisztességes tájékoztatás sírásója

Kezdettől fogva, a 90-es évek óta...

"Nekik volt először pénzük rá"

http://reakcio.blogspot.hu/2013/11/ki-kit-rekeszt-ki-kulonben-is-akkor.html

"Ifj. Hegedűs Lóránt portálunkhoz eljuttatott közleményében tételesen cáfolta az Index hírportál hazugságait, amely alább olvasható."

http://alfahir.hu/az_index_mint_a_tisztesseges_tajekoztatas_sirasoja

Az Index, mint a tisztességes tájékoztatás sírásója 2014, január 8 - 14:41 Belföld Friss hírek

Ifj. Hegedűs Lóránt portálunkhoz eljuttatott közleményében tételesen cáfolta az Index hírportál hazugságait, amely alább olvasható.

A tegnapi napon az Index hírportál súlyos aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy "a KDNP alááshatja a horthysta Hegedűs elleni fellépést", azzal, hogy a Ráday Kollégium Dísztermében tartotta meg Országos Választmányi gyűlését.

1.) A Hazatérés Temploma soha, semmilyen formában, egyetlen alkalommal sem szegte meg az egyházi ingatlanok pártok, vagy politikai mozgalmak részére, hasznosítás céljával történő átengedését tiltó határozatát.

2.) A Dunamelléki Református Egyházkerület - a KDNP nyilatkozata értelmében - viszont bérbe adta központi székházépületének, a Ráday Kollégiumnak a Dísztermét a KDNP Országos Választmányi Gyűlése megtartása céljára.

3.) Nem lesz attól egy egyházi alkalom pártrendezvény, ha azon pártpolitikus felszólal, kivált akkor, ha megszólalási lehetőségét nem pártpropaganda céljára használja fel. A Jobbik országgyűlési képviselője egy szót nem szólt pártjáról, annak programjáról beszédében - kizárólag a gyülekezet- és templomalapító református hithős Kormányzó életútját idézte fel és méltatta - sőt pártja neve el sem hangzott a 2013. november 03-i istentiszteleten történt fel- és lekonferálásakor sem.

4.) A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Kollégiumának Dísztermében 2013. december 14-én viszont Orbán Viktor és Semjén Zsolt pártelnökök pártjaik választási együttműködésének megerősítését deklarálták ország-világ előtt.

5.) A Hazatérés Temploma székházépületében soha nem lehetett pártlogót, vagy pártzászlót kihelyezni, sőt megakadályoztuk, ha bárki erre kísérletet kívánt volna tenni.

6.) A Ráday Kollégium Dísztermének szószékét 2013. december 14-én a KDNP zászlaja és pártlogója "ékesítette", onnan szónokolt mindkét pártelnök, sőt Szabó István dunamelléki püspök is, akinek püspöki hivatala szintén ebben az épületben található.

7.) Az egyházi tulajdonú, ill. használatban lévő ingatlanok párt-, vagy politikai mozgalom céljára történő átengedését tiltó zsinati határozat nem tesz különbséget templom, székházépület, konferencia-központ, kollégium stb. között, a tiltás minden egyes ingatlanra vonatkozik. Különbségtétel a megtartani kívánt rendezvény műfaja tekintetében sincs.

8.) Egyházunkban szakrális, kultikus térnek minősül az, ahol rendszeresen istentiszteleteket tartanak, márpedig a Ráday Kollégium Dísztermében az úri szent vacsora sákramentumának kiszolgáltatásával együtt is sor kerül istentiszteleti liturgikus alkalmakra.

9.) A Magyarországi Református Egyház nem tiltotta, mert nem tilthatta ki Gyöngyösi Mártont ingatlanjairól. Ha csak kormánypárti képviselők szólalhatnának fel, ellenzékiek pedig nem egyházunk alkalmain, akkor óhatatlanul az a benyomás keletkezne rólunk a világban, hogy egyházunk a kommunista diktatúrák idejéhez hasonlóan ismét pártegyházzá degradálódott.

10.) Ez idő szerint a Horthy-korabeli honvéd-, ill. csendőregyenruha sincs kitiltva templomainkból, s jól is "néznénk ki", ha az anyaszentegyház a világ elvárásainak megfelelve határozná meg, ki milyen öltözékben vehet részt egy istentiszteleten. Megjegyezem: az Index hírportál nem annyira szőrös-keblű a Pussy Riot anarchista csoport templomi "hiányos" öltözékével szemben, mint a csendőregyenruha templomi látványa kapcsán.

11.) Az ellenem folyó hajtóvadászat mára már odáig fajult, mintha legalábbis én vezényeltem volna saját híveimet a Hit Gyülekezete istentiszteletére azt szétüvöltözni, s nem fordítva. Mintha én akadályoztam volna híveimmel a "csendesen tiltakozókat" békés távozásukban, s nem a "mocskos reformátusok"-at skandálók az általam vezetett gyülekezet tagjait, mintha az én gyülekezetemet kellett volna figyelmeztetnie többször a rendőrségnek a törvényes rend betartására, s nem a rendőrségi kordont többször áttörő sárga-csillagos provokátorokat. (Egyházközségem nem foglalt le közterületet a Hazatérés Temploma előtt 2013. november 03-án, vasárnap 10 órakor, mivel a missziói munkatervünk szerinti szokásos időpontban istentiszteletet tartottunk. Minden felelősség az eredetileg csendes demonstrációt hirdetőket, no meg az azt megszegő résztvevőket terheli. Jellemző a sajtó "polkorrektségére", hogy a Népszabadság már másodszor "ifj. Hegedűs karlendítése" feliratú képet közöl rólam, azt a mozdulatot, amikor éppen az altemplomi szeretetvendégségre invitálom a gyülekezetet, de még a tüntetőket is, feltéve, ha van gyomruk ezek után Édesanyám székelykáposztájához... )

12.) Egy egyházi alkalom meghirdetését az internet világában aligha lehet korlátozni. Az adott alkalmat szervező egyházrésznek abban van felelőssége, hogy tegye meg a tőle telhetőt annak érdekében, hogy azt lehetőség szerint minél inkább tényszerűen közöljék. (Érdekes, hogy az a Horváth György (ex)jogtanácsos kifogásolja a kuruc.info hírportálon megjelent istentiszteleti hirdetést, aki Bolgár György klubrádiós műsorától kezdve a hitgyülis ATV-n át a nyomtatott egyházellenes balliberális sajtóig bezárólag egy református gyülekezetet "megkereszteletlen B-középnek" titulál.

13.) A magyarországi média azonban szinte egycsapásra - minden előzetes, az érintettek felé történő tájékozódás nélkül - pártrendezvénynek hazudta úrnapi, templomi alapkőletételünkre emlékező ünnepi istentiszteletünket, miközben szintén egycsapásra elhallgatta, hogy a KDNP Országos Választmányi Gyűlése a Ráday Kollégiumban került megtartásra. Csak amikor feleségem jobbikos képviselőként ezt sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozta, akkor nem lehetett már letagadni a letagadhatatlant. Az Index azonban a legtovább, egész a tegnapi napig ezt mégis megkísérelte, s most meg úgy tesz, mintha ő vette volna észre azt, amit feleségem sajtótájékoztatójának, az én e tárgyban beadott panaszos észrevételemnek és gyülekezetem KDNP-t cáfoló közleményének köszönhetően jóformán már mindenki tud.

14.) Ami pedig Horthyt és az én horthysta voltomat illeti, gyerekekként Apánktól tanultuk, Ő meg az Ő Apjától a dalt, amit nővérem el is énekelt a Kormányzó erre az alkalomra bronzba öntött mellszobrát felavató istentiszteleten (a sajtó e tekintetben is hazudott, mivel a gipsz-öntvényforma már 6 éve ott volt templomi előterünkben a szobrászművész jóvoltából állandó kiállítási tárgyként, de az a szobrász tulajdonát képezte, szemben a bronzszoborral, ami már az egyházközségé): "Érted fohászkodunk az Egek Urához,/ Adjon erőt Néked vállalt nagy munkádhoz,/ Vigye győzelemre merész akarásod,/ Hogy boldognak lássad szép Magyarországot!"

15.) Nem lepődnék meg, ha ezek után az a bizonyos bíró még egyszer alapos megfontolás tárgyává tenné "elfogult elfogulatlanságát". A bírósági tárgyalást, ha mégis kitűzik, - mint ahogy azt korábban közzé tettem - azon a fentiek értelmében nem veszek részt, annak kettős mércét demonstráló jellege miatt. Püspököknek lehet Horthy-emléktáblát avatni, sőt pártrendezvényt tartatni egyházi épületben? Rájuk külön törvények és határozatok vonatkoznak? Ez lenne a reformáció maga, a krisztusi útra történő visszatérés? Én ezt nem hiszem és nem vallom. Várom "személyes szolgálatuk hiteléért" mérhetetlenül aggódó, az én sürgős és példás megbüntetésemet követelő lelkésztársaim újabb, provokációmentes "bátor hitvalló megnyilatkozását" 'szálka és gerenda' jeligére a Hazatérés Templomába.

alfahir.hu

Dúró Dóra a fidesztévében harcol. XD "ma reggel, köztévé"

Dúró Dóra a fidesztévében harcol. XD

Tényleg azt kellett neki ott tennie, elég nagy szégyene ez a fidesznek.

A libajnai, meseházy, elqró fletó, egyéb szadesz maradványok különféle emberei nem részesülnek efféle kápó stílusú bánásmódban. Egy időben média tréningeket tartott a fidesznek kálmán olga, na az is eléggé asszertív - agresszív a jobbos vendégeivel vagy interjúalanyaival. Úgy látszik figyeltek a fideszesek, átvették a kötekedés technikákat. :Đ

Csak a bunkó vág a más szavába, hát még ha ráadásul többen teszik ezt egy ellen!

Értem én persze, Jobbikosként elenzéki is meg jobboldali is, tényleg jobbos és nem csak kamuból játssza a nemzetit mint a fidesz, tehát ellenség minden Jobbikos közszereplő.

A Jobbik - szavazókat nem támadják, azoknak udvarolnak fideszék a radikálisan jobb irányba mutató BESZÉDEKKEL, csak sajnos ezeket a radikálisan rendszerhiba - javító TETTEK rendre nem követték.

Ez (is) adja a Jobbik létjogosultságát, nameg amúgy is szükség van több jobboldali pártra, nem jó ha csak egyetlen egy van.

De mostanra már a fideszesek átvették a ballib módszert. Viszont csak a Jobbik ellen vetik be! Tehát váltópártnak IS a szocikat szánják? Azokkal szemben sose ilyen útszéli bunkók, hogy hárman vágjanak a vendég szavába. Még Obersovszky sem egy ávós vallatótiszt stílusában kérdezi a retardált szoclibeket... az ő személye amúgy "rettegett" libszockap körökben, mondván hogy elfogult. Na és? Ha libsi lenne, akkor talán független volna? NA ugye. ^_^

http://alfahir.hu/egyre_melyebben_a_kozteve_duro_dorat_nem_hagytak_valaszolni

A nem sváb hanem zsidó sváby kezelte így le Orbánt 2006 szeptemberben a tv2-n, ez volt az a bizonyos híres öszödi beszéd témájú Viktoros tévészereplés. A ballib fos napkeltében is így szivatták meg a fidesz oda betévedő politikusait, még ráadásul Kereszttűz is volt a vendég-vallató műsorrész címe.

Ebben a napkeltei (közel-keleti) műsorban hangzott el egyébként a magukfajták vs maguNkfajták kitétel is, amikor a rendőrterrort letagadó hazug szocionistákat megszégyenítette dr. Morvai Krisztina. Ja ám, ezt a kétbetűs titulust se sűrűn teszik ki a Jobbikosokat műveletlen hatelemisnek behazudó médiagecik.

Dr. Morvai Krisztina és a "magukfajták" - 1. rész‎
Dr. Morvai Krisztina és a "magukfajták" - 2. rész‎

A jobboldalt nőgyűlölőnek hazudó szoclibek mindennek elhordják a jobbikos, sőt a fideszes női politikusokat és egyéb közszereplőket. Válogatott gyalázkodásokat lehet találni tőlük a nevekre rákeresve, ezek az emberalattiak azt adják ami lényegük : azt gyűlölik legjobban aki leleplezi őket, és érvek híján személyeskednek - ez miatt célpontjuk Dúró Dóra, Morvai Krisztina, Berta Szilvia, sőt Selmeczi Gabriella és Hoffmann Rózsa is : mindenkit támadnak aki nem liberális.

Ha Magyarország egy ház volna, a szocionisták felgyújtanák, pusztán azért mert nem az övék, mert nem ők vannak hatalmon benne. Ezek a nyomorultak kezdettől fogva összefogva törtek hatalomra, színlelt volt minden eddigi veszekedés! Liberális, baloldali, egykutya, azért a nevük balliberális.

Ha Magyarország egy ház volna, a szocionisták felgyújtanák, pusztán azért mert nem az övék, mert nem ők vannak hatalmon benne. Ezek a nyomorultak kezdettől fogva összefogva törtek hatalomra, színlelt volt minden eddigi veszekedés! Liberális, baloldali, egykutya, azért a
nevük balliberális.

Megmondták előre a radikálisabb, igazmondó - lényeglátó politológusok,hogy ez lesz.

"Színjáték volt tehát minden politikustól az őszödi beszéd erkölcsi szintjétől való elszakadás: ismét létrejött a hazugság koalíciója. A
korszakváltás így nemhogy az országban, de a saját táborában sem sikerült a baloldalnak."

Több párttá szakadva több állami támogatásra jogosultak, több médiaszereplésre van lehetőségük, a választék látszata is megvan Kitalálták ezt már 2010 előtt..

http://kuruc.info/r/2/122440/

Vége a színjátéknak: újra összeállt az eredeti MSZP - Bajnaistól-Gyurcsányostól

Közös lista állításában állapodott meg az MSZP és az Együtt-PM szövetség - jelentette be Mesterházy Attila szocialista pártelnök és
Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerdán. Az MSZP nevezi meg a miniszterelnök-jelöltet, aki persze Mesterházy lesz - ennyit még sikerült elérnie, ha már ElQrónak is kell adni a koncból.

Mesterházy elmondta: a közös listához a DK bevonása is szükséges, de kizártnak tartja, hogy ne sikerüljön megállapodniuk Gyurcsány
pártjával.

Az MSZP és az Együtt-PM szövetség megállapodása alapján a szocialista párt nevezheti meg, hogy ki legyen az ellenzék közös
miniszterelnök-jelöltje - közölte újságírókkal Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerdán, jelezve, hogy elfogadják, ha
Mesterházy Attila lesz a jelölt.

A szocialista pártelnök utalt arra, hogy az MSZP már korábban döntött erről, amikor őt jelölte, de szükség lesz még egy kongresszusra.

A listás helyekről és arról, hogy a megállapodás újraírása hogyan befolyásolja az egyéni választókerületek elosztását, nem mondtak
részleteket, mert ez a Demokratikus Koalícióval folytatott tárgyalásoktól is függ.

Jobbik: vesztes csapaton ne változtass!

Úgy látszik, a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány alkotta bűnszövetség a vesztes csapaton ne változtass elvét követi, és összefogásuk új
mottója: együtt 2010. Színjáték volt tehát minden politikustól az őszödi beszéd erkölcsi szintjétől való elszakadás: ismét létrejött a
hazugság koalíciója. A korszakváltás így nemhogy az országban, de a saját táborában sem sikerült a baloldalnak.

A formáció legelvtelenebb része az a Párbeszéd a Mandátumért gúnynevű formáció, amelynek képviselői Bajnai kormányzása idején Lehet Más a Politika néven pártot alapítottak, majd nemhogy ezzel a Bajnai Gordonnal, de most még az általuk oly sokszor kritizált Gyurcsány Ferenccel is szövetségre lépnek, aki ellen való látszólagos fellépésüknek köszönhetik mostani mandátumukat.

Ezek után világos választási lehetőségük lesz a magyar embereknek: vagy elmúlt huszonnégy évnek az országot tönkretevő politikai garnitúrája közül válogathatnak, vagy végre valódi változást remélhetnek a Jobbiktól, amely úgy váltja le Orbán Viktor kormányát, hogy nem hozza vissza a hatalomba Gyurcsányt - írja közleményében Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

A hitgyüliben uszító cionista Ranagol papok vajon hogy beszélnek a jobboldaliakról, tiszteletben tartják-e a személyiséghez fűződő jogaikat?

A hitgyüliben uszító cionista Ranagol papok vajon hogy beszélnek a jobboldaliakról, tiszteletben tartják-e a személyiséghez fűződő jogaikat?

Tartok tőle, hogy nem. :P

https://kuruc.info/r/23/122446/

"Holnap folytatódik a Hitgyüli jobbikosok ellen indított pere"

"Holnap (csütörtökön) 8:30-kor folytatódik a Fővárosi Törvényszéken (Budapest, V., Markó utca 27.) az a per, amelyet a Hit Gyülekezete
"személyiségi joga megsértése miatt" indított négy jobbikos országgyűlési képviselő ellen. Várhatóan a csütörtöki tárgyláson tesz
vallomást Hegedűs Lorántné, Ferenczi Gábor, Kulcsár Gergely és Rubi Gergely."

És aztán másnap ez történt :

Haha, hasbara, lolcat már - íme a bizonyíték : nem nekünk kell magyarázkodnunk, hanem a cionistáknak. Főleg ha még ráadásul elvakultan balliberális monomániás nácizó fogyik is egyben.

Haha, hasbara, lolcat már - íme a bizonyíték : nem nekünk kell magyarázkodnunk, hanem a cionistáknak. Főleg ha még ráadásul elvakultan balliberális monomániás nácizó fogyik is egyben.

Egy példa, csak egy, mert van ezer meg 1000. Orbánt is cigányozzák a balliberálisok, Lovas Istvánt meg zsidózzák.

"Értem.Vagy legalábbis érteni vélem. Bayer tehát zsidó. (Még akkor is ha nem az.Hanem mondjuk-ahogy én tudom-sváb.) És mert a kuruc infó is azt mondta. Hol láttam én ezt már? (A kurucinfón kivül) Megvan. 2001-2002 táján a teljes hiszteroliberális véleményformáló, az utóbb a besúgók nyilvántartása körül ügyködö "civil", Kenedi és Fencsik Flóra vezetésével, ámerikás kapcsolatokkal próbálták eszeveszetten azt bizonyítani hogy Lovas István zsidó. Felvonult még a Tasnádi Péter is ( akit azóta némiképp negigálnak korábbi "barátai és üzletfelei",pedig 2000-ben érdekében még nyílt levelet is írtak, a gonosz antiszemita Orbán-kormány terrorját sérelvezve), meg sokan mások. Még azt is "kideritették", hogy Lovas valamikor bevándorlást kért Izraelbe. Szóval, iszonyatos erővel próbálták bebizonyítani hogy Lovas (is) zsidó. Ugyanúgy mint most Bayerről. Mert ilyen a balliberális "demokrata": ellenfeleiről azt terjeszti hogy zsidó (vagy cigány). Csak kérdem én: mire mentek(mentek) vele?:) Hogy sikerült kreálniuk egy(két, sok) "antiszemita zsidót"?:) Nazagson.Attól még Kondrad,Schiff, Cohn-Bendit &co., mostani, Magyarország elleni gusztustalan kampánya nem történt meg? Ugyan kérem."

Ha ennyi valakinek nem lenne elég, alapvetően ezt a cikket tudom ajánlani, amit én teljesen rendben találok - hiszen nem hívta őket ide senki, és a vendégjoggal visszaéltek kezdettől fogva. Nem nekünk kell magyarázkodni, azért emberek hadát tartani, hasbarázni még inaktív blogokon is. az igazság nem szorul erőszakos reklámra, vagy holokausztipar által diktált törvények védelmére.

https://kuruc.info/r/6/105928

Reakció erre itt ni :

http://reakcio.wordpress.com/2008/10/17/trianon-es-a-zsidok/#comment-195

Egy azóta már megszűnt oldalról vagy blogról van odamásolva, röviden és tömören kopipészt. :)

"A "Dögöljenek meg a zsidók!" mondatot mi a fenéért kellet ilyen hosszú lére engedni?"

"Persze, hogy rögtön hülyeség legyen az egész. Tanulj történelmet. Ne a komcsiktól, ilyen lukácsista hungarofób heller banyáktól."

http://www.igazsagok-gazsagok.info/www/A%20BEKE%20MEG%20VAR/LIBRALZMUS%20ES%20ZSIDOSAG.htm

http://tortenelemportal.hu/2010/12/szabadkomuvesek-trianon-elott-megjelent-raffay-erno-uj-konyve/"

Én szintén figyelem azt a blogot, így mindkettejük kommentjére tudok reagálni. Páran írunk erre a blogra is, meg ide is, oda is. Halál a zsiDványokra, ezt kéne írni a tőlmozgásos zsé szerint. Persze, hogy rögtön igaztalan és ezáltal szalonképtelen legyen, alapból bele lehessen kötni, mert csak a klf. maszopszadeszes cionizmuspárti (zionism is racism! annak is a legrosszabb fajtából) agymenések maradhatnak állva, azok bezzeg ajrópéerrek, mi? :cool:

Idézetgyűjtemény, az. Lehetne ilyesmihez muníciót találni ron werber ócska szoclib csicskásaitól inkább, akik „kiirtanám az összes keresztényt" - persze keresztény alatt a nem zsidókat értve, mint 1919-ben.

Kiindulópontnak a tumblr-t ajánlom, az a hely tele van szemtelen hungarofób zsidó libsákokkal. Sajnos ezek nagy része médiás, illetve a rendszer különböző pontjain funkcionárius, szétnézve ott érhthetővé válik mit gondol az Istenadta népről az úgynevezett "írástudó" elit.

Liberális gúnyolódók szeretnék azt hinni, mindenki tanulatlan és tudatlan aki jobboldali, pláne ha még ráadásul nemzeti radikális is. Hadd becsüljék le az ellenfelüket, már a derék jó ember Muhammad Ali is azt tanácsolta. :cool: Az együttérzés és a szentség tagadása újzsidó vallása. Dehát nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

Mivel a lényeg a lé, és az a jó ha dől, írok ide kis gyűjteményt, hátha olvassa majd valaki.

Szittya lant, bibsi síp, azaz sófár. Na, Izra-Heil! Dieudonné M'Bala M'Bala is anticionista, és ez így van jól. Elhioszem hogy fgáj az igazság, nem az a megoldás hogy olyan zsidókká válunk, amilyen emberiségellenes gazemberekért a zsidókat okkal és joggal utálják és utálták szerte a világon, ahol csak megjelentek. Ennyi véletlen nincs, a hiba nem a csúf gonosz nácifasiszta világban - hanem sajnos a zsidók készülékében van : "ne a tükröt átkozd, ha a pofád ferde".

Magyarországon elsődlegesen a magyarellenesség a bűn, mert itt mi vagyunk itthon. ÉS az a magyar, aki magyar identitású.

Mieink, aha, elsődlegesen zsidónak tartják magukat, bármilyen érdekellentétben automatikusan a nemzetközi zsidóság + izrael szervezett akarata mellé állnak, amire rengeteg példa akadt már sajna, de azért mi birka gojok fogadjuk el őket magyarnak, bízzunk meg bennük, adjuk hitelt hazugságaiknak, szavazzunk rájuk, és vegyünk tőlük használt autót, meg egyáltalán ne is tudjunk róla hogy kik zsidók, mi? Ejnye, de gyenge és átlátszó a zsidó hazugságok rendszere. Meztelen a király, csak kevesen merik kimondani. Mert előbb hazugságra épül a cionista megszállás, majd ha az már nem működik jön az esztelen véres erőszak. Mint Palesztinában. Vagy Budapesten 2006 október 23-án.

Ötödik hadoszlop : „Végre megindultak a mieink."

http://www.antidogma.hu/node/3720

"Baloldali, liberális és zsidó vezetők rendszeresen követelnek olyan intézkedéséket, amelyek nem csak az általuk dicsőített liberális elveknek mondanak ellent, de a jogállami normákat is sértik."

http://www.antidogma.hu/node/3900

Unintelligens? Nem, a mazsihiszes zsidók nagyon is tudatosan szekértáborosak, "vagy ők vagy mi" jellegűen állnak hozzá az egész kérdéshez. Aztán mit csodálkoznak e balliberális cionista zsidók, ha ugyanazt kapják vissza, miután a támadásuk ellen védekező magyar népet ráadásul rágalmazzák is.

As the jew beats YOU, he wails in agony.
Miközben a zsidó ver, zsidóüldözésről ajvékol.

Ismerjük őket régen, minden antitradicionalista (köztársasági, kommunista, neoliberális "demokraták" = mind népellenes diktatúrává fajult eddig, ha néphez nem kötődő zsidó elemek vezették!) felforgatás és társadalmi érték-rombolás mögött zsidók álltak.

"A kongresszussal kapcsolatban elhangzott vélemények nagy részének közös jellemzője az alaptalan rágalom, beteges félelem, rosszindulatú csúsztatás és a súlyos aránytévesztés. Úgy tűnik a magyar-zsidó együttélés kérdését ezúttal sem sikerült kiemelni a politikai-ideológiai adok-kapok világából."

http://www.antidogma.hu/node/3906

Műveltek vagyunk mi izraeli témákban, hajjaj de még mennyire!
Csak úgy találomra ideteszek párat, mindhez még ez a szörnyméretű szöveggyűjtemény poszt sem lenne elég.

"Zsidó háborús és emberiségellenes bűnök a 20-ik században"

http://www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/jewcrimm.htm

"Olyan zsidókat sorol fel, akik politikai, gazdasági téren vagy a magánéletben olyan tevékenységet fejtettek ki, amely környezetüket erőteljesen károsította, bomlasztotta és rombolta. Mivel zsidók nagyon nem szívesen vallják be zsidóságukat, némely esetben az illető zsidósága vitatott, ezt külön feltüntetjük a szövegben. (lásd még: Kriptozsidó) A lista korántsem teljes, folyamatosan bővül."

http://hu.metapedia.org/wiki/A_világ_legnagyobb_zsidóbűnözői

És amiért hasznos a kuruc - egyáltalán, bármi hírforrás amit nem a cionisták uralnak. Az ugyanis nem LEHET objektív.
Vagy akkor náci témában is legyenek a nácik az egyedüli hiteles forrás? Dehát mindenki náci, aki anticionista, nem? Jaj de jó. xD

"Anat Kamm föltárta az izraeli hadsereg háborús bűneit – négy és fél éves börtönbüntetésre ítélték"

http://kuruc.info/r/4/88241/

"Bayer Zsolt: Fehérfoszfor

http://www.halas.net/component/content/article/5457


Izrael elismerte, hogy a gázai emberirtás során úgynevezett fehérfoszforos bombákat vetett be.

Katonai szakkérdésekkel, fegyverekkel s egyéb emberi szörnyûségekkel nem foglalkozó egyén számára mindeddig teljesen ismeretlen fogalom volt ez a fehérfoszforos bomba. Miképpen - feltételezem - a csontig leégett húsú palesztin kisgyerekek sem tudták eddig, hogy mi is az a fehérfoszfor.

Most megtanuljuk mindannyian.

Ez a közös tudás pedig megint egy kicsivel közelebb hoz bennünket egymáshoz. Tisztességes ember úgyis a palesztinokkal szolidáris, velük érez együtt, velük vállal közösséget.

Szóval, Izrael elismerte, hogy bevetette azokat a bombákat. Azokat a bombákat pedig nem lehet bevetni civil lakosok ellen. Tiltja bevetésüket mindenféle egyezmény, törvény, konvenció, miegyéb.

Azzal, hogy Izrael ezt bevette, háborús bûnt követett el.

Bûnét pedig beismerte.

Majd mindjárt a beismerés után Ehud Olmert izraeli miniszterelnök bejelentette, hogy Izrael megvédi a gázai akcióban részt vevõ minden katonáját. A nevüket nem adja ki, s hiába indulnak szerte a világon perek százai az újabb izraeli népirtás és háborús bûncselekmények elkövetése miatt, Izrael soha nem fogja kiadni egyetlen katonáját, tehát egyetlen bûnelkövetõjét sem.

S nem ez lesz az elsõ eset, amikor Izrael így jár el.

Hallottak már Solomon Morelrõl? Még nem? Nem csodálom. Zsidó háborús bûnösökkel nem szokott tele lenni a média.

Nos, a háború után Lengyelországban koncentrációs táborokat üzemeltettek, amelyekben németeket, illetve a szovjetekkel együttmûködni nem hajlandó lengyel hazafiakat kínoztak és gyilkoltak. Solomon Morel az egyik ilyen koncentrációs tábor parancsnoka volt. Morel németek ezreit kínoztatta és gyilkoltatta meg, s mivel egy eszement, szadista vadállat ez a Solomon Morel, hát elõszeretettel kínzott és ölt a saját kezével is.

Morel kényelmesen éldegél Tel-Avivban. Az egykori tábor túlélõi követelték a kiadatását, s hogy emberiség elleni bûntettekért állítsák bíróság elé. Mert hát az égvilágon semmilyen különbség sincs Morel és bármelyik náci bûnös között.

Aztán kiderült, hogy mégiscsak van. Izrael soha nem adta, soha nem adja ki Morelt. Hiszen Morel zsidó, és "csak" németeket kínzott és gyilkolt. Ez pedig, így együtt, maga a felmentés.

Nos, Morel ügye jut eszembe most, hogy a fehér foszfort bevetõ és ezzel háborús bûnt elkövetõ zsidó katonatisztek nyugodtan alhatnak, mert nem fogják kiadni õket soha. Izrael nem adja ki a zsidóit, még akkor sem, ha cégéres gazemberek, emberiség elleni bûntettek elkövetõi vagy háborús bûnösök.

És a világ egyetlen országa, amelyik ezt nyugodtan megteheti: Izrael.

Izrael természetesen hõsként tiszteli és ünnepli a gázai mészárosokat. Pedig, lássuk be, túl nagy hõsiességre nem volt szüksége a világ egyik legerõsebb hadseregének ahhoz, hogy legázolja a védtelen arab asszonyokat, véneket és gyerekeket.

De a fehérfoszforosok ott mégis hõsök.

Csontig ég az elolthatatlan fehérfoszfor a palesztin csecsemõk bõrébe, a zsidó állam pedig védõernyõt borít az övéire.

És hõsként ünnepli õket.

Érdekes.

A horvátok hõsként tisztelték és tisztelik Ante Gotovinát. Azt a horvát katonatisztet, aki megvédte hazáját a sokkal erõsebb és jobban felszerelt szerb hadsereg ellen.

Ezt a hõst - Gotovina, mondtam már, tényleg az! - oda kellett vetniük a horvátoknak, mert megzsarolták õket. Ha nem adják ki a tábornokot, nem lesznek tagjai az EU-nak. (Mert az EU-tagság elõfeltétele a nemzeti büszkeség és érzés és identitás szordínóra állítása - szegény horvátok, Istenem.)

S lám, Gotovina Hágában ül egy börtönben. Megjósolom: soha, egyetlen zsidó sem fog ülni Hágában, tárgyalásra, ítéletre várva.

Csak a fehérfoszfor ég bele lassan a bõrbe, elolthatatlanul.

Jelet hagy a fehérfoszfor, örökre megmaradó jelet. S aki túléli, az tudni fogja a leckét.

A kérdés pedig marad, és elõbb-utóbb sokan fogják feltenni egyszerre: meddig tehet meg bármit a zsidó állam arra hivatkozva, hogy õk a holokauszt áldozatai voltak?

Ez a kérdés.

Válasz is van: már nem sokáig."

magyarhirlap.hu

Nem a "polkorrekt" hazugságokat fújjuk, nem vagyunk szolgalelkűek, a valós tényeket tiszteletben tartjuk. Nem úgy, mint a libtardok Szaniszló, vagy Chrudinák urat. Nácik hatalomra segítői.

http://echotv.hu/vilag-panorama-2013-10-11-vilag-panorama

„Zárjátok börtönbe az ötven leggazdagabb bankárt, és nem lesz többé háború a földön." (Henry Ford)

"Világ-Panoráma // 2013-10-11 Világ-panoráma
2013. október 11., péntek 21:30

Már a harmadik napon feleletet kaptam Cartertől. Rövid volt a válasza – a titkos kóddal. Tíz millió dollárt engedélyeztek. Most már csak meg kell táviratoznom, hogy Európa melyik bankjánál kívánom az összeg folyósítását. Carter bizonyára maga is sokat töprengett a Hitler által kért 24 millió dolláron, ahogyan én is. Az összeg egy kicsit soknak tűnt. A New York-ból kapott válasz után rögtön írtam von Heydt-nak, aki másnap Berlinből fölhívott. És még aznap este Münchenbe jött egy feltűnően kistermetű ember társaságában, akit nekem Frey néven mutatott be. A két urat szállodai szobámban fogadtam, és közöltem velük, hogy New York késznek mutatkozott a nevemre tíz millió dollárt egy európai banknál a rendelkezésemre bocsátani. Vagyis Hitler számára letétbe helyezni.

Köszöntöm a kedves Nézőket! Folytatjuk sorozatunkat a titokzatos Sidney Warburg feljegyzései alapján. Aki a Wall Street és a világ legnagyobb – amerikai – bankházai, valamint Hitler és a német nemzeti szocialisták, ismertebb nevükön: a nácik között közvetített 1929-től. A globális pénzügyi háttérhatalom ugye a versailles-i békerendszerből legfőképpen profitáló, a német gazdaságot és gazdagságot, bánya- s iparvidékeket lenyelő franciákat akarta a nácik révén föltartóztatni. Valamint a bolsevik forradalmat szponzoráló, ám aztán a Lenin halála után a háttérhatalommal szemben hálátlan, a globális kőolajpiacot ellenőrző multikat, és Trockijt, a Wall Street oroszországi pénztárosát elüldöző Sztalinékat akarta megregulázni egy kemény német nemzeti kormányzattal. Ezért esett a New York-i Wall Street és a londoni City választása Hitlerre és a Nemzeti Szocialista Német Munkáspártra. Bennük látták az eszközt. Csak hogy utóbb a bábu föllázadt, nemzete érdekeit előbbre tartotta, s ezért kellett kirobbantani a második világháborút. A lázadó Hitler ellen.

Ott tartunk, hogy 1929 nyarán, amidőn Hitler még ellenzékben van, a nemzeti szocialista munkáspártiak még a nemzetietlen szocialistákkal, a bolsevikok által Oroszországból pénzelt kommunistákkal és azok rohamosztagaival viaskodnak. Németország a liberális Weimari Köztársaság kabaréját nyögi, de mind a liberalizmus, mind a monarchizmus, mind a konzervatív jobboldal csődöt mond a kizsigerelt Németországban, mert a berlini kormány választhat: vagy kiszolgálja az idegen érdekeket, a francia megszállókat. És akkor szembe kerül a kiéheztetett, megalázott német nép tízmillióival. Vagy szembe száll a megszállókkal. Akkor viszont kiéheztetve, leszerelve, hadseregétől megfosztva, fegyvertelenül az első világháború utáni európai francia rendszerrel találja szembe magát: Franciaország, Lengyelország, Csehszlovákia – Németország szomszédai – ugrásra készen állnak még több német föld elszakítására. Igen ám, de az első világháború után a Wall Street és a City akkora hiteleket nyújtottak Berlinnek a rettenetes hadisarcok kifizetésére, hogy azok törlesztését csak egy önálló, franciáktól megszabadított Németországtól remélhették. Azonban a weimari kabaréliberális köztársaság erre alkalmatlannak bizonyult, ráadásul még jött a világgazdasági válság is. A német kommunisták, szocialisták pedig annyira Moszkvához húztak – elvégre onnan húztak magas fizetséget -, hogy csak erősítették volna Sztalint, amennyiben átveszik a hatalmat. Sztalin pedig saját orosz kőolaját eröltette Németországra – az amerikai-angol multik kiszorításával. Így a pénzügyi háttérhatalomnak kapóra jött Adolf Hitler.

Az első tíz millió amerikai dollár 1929 nyarán érkezett meg a Wall Streetről – pár nappal az után, hogy az amerikai bankházak titkos megbízottja, a Warburg-dinasztia tagja: Sidney

Műsor: Világ-Panoráma
Műsorvezető(k)
Szaniszló Ferenc
Kategória(k)
Politika, Gazdaság, Külföld"

"Az exterrorista Menahem Begin és Jichak Samir, akik Izrael Állam kikiáltása előtt arab civilek elleni támadásokban jeleskedtek, később a legmagasabb vezetői posztra emelkedtek országukban. (A Menahem Begin vezette Irgun zsidó terrorszervezet volt az első, amely a „kormányzati terror" ellen harcoló „szabadságharcosként" írta le magát, szemben a „terrorista" cimkét felvállaló Lehi (Stern csoport) nevű konkurensével.) Ugyanez volt a helyzet olyan algériai vagy dél-afrikai vezetők esetében, mint Ahmed Ben Bella vagy Nelson Mandela."
http://www.antidogma.hu/node/199

Élni és élni hagyni. Akik arra törekednek hogy megöljenek, azok és csak azok dögöljenek, persze nem szószerint hanem csak képletesen szólva. "Wejsznéni" és pölö a jobbikos Reiner úr van elég magyar nekünk is. ;)

http://www.demokrata.hu/ujsagcikk/szethuzas_es_osszefogas/

"Tízmillió magyarországi magyar nem arra született, hogy abból kilenc és fél millió eltartson, kiszolgáljon, hatalomban tartson egy félmilliós elitet – amelyik ráadásul nem is a saját értékei szerinti kultúrát műveli és hozza létre. Íme a magyarázat arra a számos felmérés által feltárt különös jelenségre, hogy a magyar társadalom nemzetközi összehasonlításban miért olyan kiugróan bizalmatlan a saját elitjével szemben, ugyanakkor miért vár olyan sokat az államtól – elsőrendűen éppen azt, hogy az elittel szemben megvédje őt."

Ezért van Békemenet meg a többi. Nincs félmilliónyi hazaáruló söpredék, és az az elit (inkább bitorló) nem saját nemzetünkből való, hanem a háttérhatalom riherongy kiszolgálója, nemzeti érdekeket semmibe vevő, saját zsebüket tömő, sikkasztó, korrupt, foglalkozástüól függően kölönféle károkat okozó, teljesség igénye nélkül : devizahitelesek kifosztását legalizáló jogtipró (!!! szabadkőművesség fokozottan jelen van az igazságszolgáltatásban, ami súlyos nemzetbiztonsági kockázat), hírhamisító, népellenes törvényt meghozó, szemkilövetésre parancsot adó, állami vagyont elkótyavetyélő gazemberek.

Index, origo, cink, 444, 168 óra, hír24, népszava, nol azaz népszabadság, megyei akarmi-ma.hu axel springer alkotások, különféle sanoma lapok satöbbiek sem különbek bármilyen kurucnál, semmivel a világon. Csak náluk a magyar, a konzervatív, a vallásos, különösen a keresztény, egyáltalán a nem liberális az állandó gúny tárgya, trágya, a 444 félékre jellemző szellemesnek szánt erőltetett urbánus cinizmus, a pénzért íratott ballib propaganda 'gawkeres' varánusz típusú blogokban, alpári gyalázkodás a bejegyzéseik alatt, illetve pl a Vastagbőrön - Jobbegyenesen is óvodás színvonalú libtard kötekedés. Én nem tudom, tényleg ennyi grafomán liberrált aljadék van, vagy ezeknek fizetnek valakik a trollkodásért mint rózsimisiéknak a néhai szadesz, ami nem fizette ki a cirka 500 milliós adósságát. Mivel az idő pénz, senki nem írogat egész nap csak úgy belpol fórumokra, a liberális kötekedők, fórumrombok minden jelentősebb jobboldali szájton megjelennek, érdekes kérdések ezek főleg kampányidőszakban.... na majd biztos ír a kuruc róluk. :mrgreen:

Tele fossák a blog.hu-t IS gyalázkodó, uszító liberális hsz-eikkel. Csak nekik a náci a zsidó, amúgy ugyanaz a felállás. "dügöljenek meg a nácik" ÉS számukra náci mindenki, aki nem neoliberális. Már volt rá példa, hogy embereket táborokba zárt a velejéig intoleráns bosszú népe, pusztán a jobboldaliságukért, most "csak" zaklatják, feljelentik, ellehetetlenítik őket.

http://fifty-fifty.blog.hu/2011/12/17/szelsojobb_szitu_nem_embernek_valo_videk_a_kiralysag_meztelen

Amúgy sem A zsidók így egyben, csak bizonyos zsidók. Urbánus, liberális, szabadkőműves módra hazánk ellen áskálódó zsidók. Akik feljelentik és megrágalmazzák az országot külföldön!!!!!!! Akiknek semmi bajuk a komcsi bűnökkel, de a 100 éves aggastyánt bemondás alapján meghurcolják, halálba kergetik, és erre még büszkék is, sőt vízentálék nyíltan be is vallják hogy ez volt az eljárás célja. Majd mi is így leszünk velük, amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Mi befogadtuk a zsidóságot, erre mi a hála : Tanácsköztársaság, ami miatt lett Trianon, illetve a 45 utáni diktatúra, 56 leverése, a 89 utáni rombolás, beleértve az antall kormányt is, hiszen a paktum után kvázi a szadesz kormányzott...

Trianon témában Raffay Ernő munkásságának tanulmányozását ajánlom az idetévedő normálisnak megmaradtaknak.

A kuruc részben bulvár.... de ez háború, nem választási kampány, vagy sima vélemény különbség. Egy háborúban minden katonára szükség van, mint ahogy Sztálin is megfelelt szövetségesnek Hitler ellen, pedig a "kulturált, demokrata, humanista" nyugatiak tudtak a kommunizmus rémtetteiről.

Majd ha a sanoma, az axel springer, vagy a cemp meg a többiek beszüntetik a gusztustalan bulvár kiadványaikat, a mindenféle "revolverlapok", á-ltényfeltárók, botránycsinálók, kampánycélú hamisítók, hvg-s nyüzsi féle turbóhücpések, magukat függetlennek kamuzó velejéig elfogultak, akik ballib pártpénzekből, és ballibpárti hirdetőkből + egyéb mecénások támogatásából élnek érdemtelenül jól, szóval ezek mind befejezik kártékony munkásságukat, akkor lehet azon gondolkodni kell-e nemzeti bulvár. Amíg liberálbulvár is van ellensúlyra is szükség van, a hatékony propaganda feletti kesergés az egyetlen amiért liberálisék ócsárolják a kurucot, jó millás sajtószabadságért aggódó módjára le is tiltatnák.

http://mno.hu/vezercikk/milla-a-nulla-1062968

Azt hülyézik a libsákok, aki több forrásból tájékozott, összefüggéseket és érdekszövetségeket ismer fel, épp ezért veszélyes a gazdáikra.

" A legmulatságosabb, hogy ezekkel az írásokkal ők maguk szolgáltatnak bizonyítékot arra, hogy ez az „összeesküvés" létezik. Ezek az akciók ugyanis a „nem létező" birodalom védekező-reflexei, és a jelek szerint még arra sem ügyelnek, hogy ezzel ők maguk teszik nyilvánvalóvá a létezését. "

http://www.flagmagazin.hu/gazdasag/bogar_laszlo_indexre_tettek&rating_13498=2

"Vezettessed magadat szem-bekötve, vakon,
Elfajult testvéridtől csinált áll-útakon,
Kik őseink hamvait rútúl megtapodták,
Arany szabadságunkat aranyon eladták."

Ennyi. Meg a Metás followup, amit idelinkelek, csak úgy.

http://hu.metapedia.org/wiki/Trianon_és_a_zsidók

http://hu.metapedia.org/wiki/Trianon_és_a_zsidók_II

Nekünk többségieknek, legyünk magyarok vagy akármik, egyszerűen nem érdekünk hogy a szadesz típusú nem kollaboráns hanem laboráns háttérhatalmi erőlk legyenek hatalmon. Vidék számára egyenlő a teljes anyagi csőddel, a totális köztpontosítással, lepusztulásal, új Trianonnal. Ez nem kereszténység kérdése, ennyit is érnek a lejárató szándékú botrányokon csámcsogó, büfészakos sankik által elkövetett libtard kontentok. :mrgreen:

Akinek ez nem érdeke, az az emberek ellensége, egy magát demokratának hazudó ugyanakkor (!!!) a népnek saját élete, vagyona, környezete, politikai-gazdasági-pénzügyi rendszere felett semmilyen önrendelkezési jogot sem biztosító globális neoliberális diktatúra kiépítésében kiszolgálóként - haszonélvezőként érdekelt tehát gazember - akit le kell állítani minden áron.

Igen, ilyen típusú diktatúrának van meg a reális veszélye. Milyen nácik? Tavalyi hó, különben is jórészt hazugság, amit a fősodor tart arról a korról. Napóleontól vagy Nagy Sándortól ne rettegjünk esetleg? Komolytalan, álintellektuális megélhetési rettegők csinálmánya, lufi, mint a "jajj nekünk jönnek a pomogácsok" a mesében.

"Jó kormányzás A neokonzervatív / neoliberális korszak után: A közjóra irányuló szubszidiárius-
relacionális kormányzás felé"

http://ias.jak.ppke.hu/hir/ias/20132sz/03.pdf

A "Sikertelenek" rész különösen, a femérések szerint nem azok a Jobbik fő támogatói hanem a középosztálybeliek, a tanult fiatalok, természetesen vidéken többen, a vidéki ember jellemzően nem annyira lelkes médiafogyasztó, és főleg nem hisz el mindent amit mondjuk index nevű heherészve hazudozó hír hamisító igénytelen bulvármédia közli.

http://anticionizmus.wordpress.com/2013/07/01/cionizmus-ez-is/

Liberális gúnyolódók szeretnék azt hinni, mindenki tanulatlan és tudatlan aki jobboldali, pláne nemzeti radikális. Hadd becsüljék le az ellenfelüket, már a derék jó ember Muhammad Ali is azt tanácsolta. :cool:

Teller levél és bajai videó hamisító, uszító, (a néhai szadesz köreiben volt a legmagasabb a cigányellenesség!!!) vidékieket, magyarokat, cigányokat, szegényeke mélyen lenéző, sőt nyomorukon kéjjel élcelődő, és sajnos jól fizetett férgek ezek. Most már legalább nem közpénzen, azért visítanak a sajtószabadságért, a piacképtelen médiabirodalmukat 2010-ig részben az állam tartotta el.

168 Óra, Magyar Narancs, Beszélő, Élet és Irodalom, Hócipő, energiaiparból eltérített (emiatt is volt drágább!) pénzekkel kitartott Népszava, szoci pénzen működő, sokszor ingyen osztogatott Népszabadság : amik tele voltak a jobboldalt hazugságokkal támadó és lejáratni szándékozó cikkekkel, nyilván érdek nélkül osztogatták ingyér' és nem propagandacélból, továbbá előbb láttam egy disznót repülni higgyétek el xD.

****************************************

Raffay Ernõ:

LBERALIZMUS ÉS A ZSIDÓSÁG SZEREPÉRÕL TRIANON ELÕKÉSZÍTÉSÉBEN

Kevesebb befolyást az egyházaknak az iskolákra! Kisebb hadsereget! A történelmi Magyarország utolsó évtizedeiben kísértetiesen hasonlóak voltak a mostaniakhoz a zsidó törekvések. Az ország széthullásának okairól, kutatásaik eredményeirõl beszél Raffay Ernõ és Szidiropulosz Archimédesz, a Trianon Kutatóintézet két alapítója a Magyar Nemzet interjújában, s ha nem is osztjuk mindenben a véleményüket, mindenképpen megéri elolvasni az alábbi beszélgetést. Ugyanakkor örülünk, hogy jótékony hatásunk kezd érzõdni a megnevezett napilap szerkesztési stílusában is, hiszen le mertek hozni olyan anyagot, mely finoman bár, de megemlíti a zsidók felelõsségét nemzeti tragédiánk elõidézésében.

– Új megvilágításba helyezheti a Trianon Kutatóintézet munkássága mindazt, amit az ország szétesésérõl tudunk. Önök fõleg a tragédia elõzményeit, annak belsõ okait vizsgálják – vetettük fel Raffay Ernõ történésznek és Szidiropulosz Archimédesz történész, szociológusnak, a Trianon intézet kutatóinak, akiket legfrissebb kutatási eredményeikrõl kérdeztünk.

Raffay Ernõ: – Az ország felbomlásának okait nemcsak külsõ és belsõ okokra bontom fel, de a külsõ okokon belül megkülönböztetem a kis- és nagyhatalmi érdekeket. 1867-ben megalakul az Osztrák-Magyar Monarchia, 1871-tõl '79-ig közös külügyminisztere Andrássy Gyula gróf. A nagyhatalmak a berlini konferenciáig diplomáciai síkon hozták meg a döntéseket. 1879-ben viszont éppen Andrássy javaslatára megindul az európai nagyhatalmak két nagy katonai-politikai rendszerbe való szervezõdése. Andrássy ugyanis azt javasolja ebben az évben, hogy – fõleg az orosz katonai veszély miatt – kössön katonai egyezményt a monarchia és Németország. Az események fölgyorsulnak: miután e kettõshöz csatlakozik az Olasz Királyság 1882-ben, egy évvel késõbb Románia is elõször e tömb mellett kötelezi el magát egy titkos megállapodással. Az osztrák–magyar–román egyezményt utoljára 1913-ban hosszabbítják meg; ekkorra viszont Romániában olyan magyarellenes a politikai közhangulat, hogy a király a parlament elé sem engedi terjeszteni ratifikáció céljából ezt az egyezményt. Mindezekre reagálásképpen az 1890-es években megkötik a francia–orosz egyezményt, melynek keretében a liberális Francia Köztársaság kerül szövetségbe a cári Oroszországgal; olyannyira, hogy az orosz katonai fejlesztéseket francia nagybankok finanszírozzák. Trianon elõtt 30 évvel vagyunk. 1908-ban Anglia is csatlakozik az Entente Cordiale-hoz. Mindez a folyamat tehát a közös osztrák–magyar külügyminiszter javaslatával kezdõdik. Azon nagyhatalmak és politikai elitek számára, melyek szemben állnak Németországgal, Magyarország Berlin legszorosabb szövetségeseként szerepel. Hazánk sorsa eldõlni látszik: belekerül a francia–orosz–brit ellenségkép kellõs közepébe.

– Nem csak ellenségeskedésrõl van szó…

Raffay Ernõ: – Már a századfordulótól megindul az addigi világtörténelem legnagyobb fegyverkezési versenye. A Skoda-gyár, Európa egyik legnagyobb ágyúgyára, a csepeli Weiss Manfréd Mûvek is különféle hadianyagokat gyárt.

– Hogy néz ki szomszédságunk ebben az idõszakban?

Raffay Ernõ: – A kishatalmi érdekcsoport is megjelenik. Szerbiában 1903-ban összeesküvõ szerb katonai csoport megöli Obrenovic Sándort, s hatalomra kerül a gátlástalan, oroszbarát új király, Karagyorgyevics Péter. A szerb politika többrendbeli orosz támogatás után, az 1908-as boszniai annexiót követõen kijelenti, hogy egyesíteni akarja a délszláv népeket, így a bolgárokat is. A szerb királyság, mivel egyesítési terveiben számol a magyar területen élõ több százezer szerbbel és a monarchia szlovénjeivel is, évtizedekkel a háború elõtt ellenséggé válik. A román vezetõ értelmiség szándékai is nyilvánvalóak: Erdély kell nekik, ez már a balkáni háborúk alatt egyértelmû. A csehek, akik mindeközben óriási gazdasági hatalomra tesznek szert, azt mondják, hogy minden szlovák õhozzájuk tartozik: Benes szerint õk csak a csehek egy néptörzse. Elitjük titokban kapcsolatba lép a románokkal, a szlovákokkal és a szerbekkel.

– Mi, magyarok vajon csináltunk-e olyat, amivel hozzájárultunk az ország legyengítéséhez?

Raffay Ernõ: – Három olyan okot sorolok, amelyekben a korabeli magyar elit vagy annak részei felelõsek a késõbbi történésekért: a liberalizmust, a parlamenti obstrukciót és a nemzetiségi politikát. Ez utóbbiban eleink a „tyúkszemre hágás politikáját" alkalmazták. Ez azt jelenti, hogy például be akarták vezetni a magyar oktatást a nemzetiségi iskolákban vagy megnyirbálni némiképp egyházaik jogait. A tyúkszemükre hágtak a kisebbségeknek, el nem magyarosították õket, de azok ordítottak olyat, hogy az Párizsban, sõt Washingtonban hallatszott. Björnstjerne Björnson, a kor egyik nagy hatású újságírója, Nobel-díjas író egy párizsi lapban azt írta: a szép magyar parlamentben lelökik a lépcsõn a szlovák képviselõket. Ez persze nem volt igaz, de a kor valamennyi jelentõsebb lapja átvette a cikket. Propaganda-hadjáratok kezdõdtek Magyarország ellen.

Szidiropulosz Archimédesz: – A magukat haladóknak tekintõ képviselõk felháborodva mondják a parlamentben, hogy vannak még települések az országban, melyeket még nem magyarosítottak. Kovácsi Kálmán baloldali képviselõ szerint gyorsabb tempóban kellene a községek magyarosításában haladni. „Valóságos szégyene a magyarságnak…, hogy Budapest közvetlen közelében vannak községek, százados múlttal bíró községek, amelyek még mindig idegen ajkúak." Gyakorlatilag az egész képviselõház ebben a kérdésben azonos alapon állt.

Raffay Ernõ: – Mindeközben ezalatt az ötven-egynéhány év alatt 300 magyar falu veszíti el magyar nemzetiségét, fõleg elrománosodnak; „jó" példa számos partiumi és mezõségi falu sorsa. Közben az antantországokban hazánkat a népek börtöneként emlegetik, ami természetesen hazugság.

– Mi a liberalizmus szerepe a Trianonhoz vezetõ úton?

Raffay Ernõ: – 1867-tõl zömmel liberális kormányai voltak Magyarországnak. Szekfû kifejezésével élve a magyarországi liberalizmus nagyon nemes és szép eszmeiség volt. Kossuthék még a különbözõ szabadságjogokat akarják megvalósítani. Csakhogy az elsõ szabadságharcos nemzedéket 1849-ben „lefejezik". A második nemzedék, Deák és Eötvös 1867 és 1890 között megteremtik a független Magyarországot, mely kizárólag a kül- és katonapolitika területein nem szuverén, ezek ugyanis közös ügyek. Magyarország egy nagyhatalom része. A parlament meghozza a demokratikus szabadságjogokról szóló törvényeket, a 70-es évekre hazánk gyakorlatilag liberális demokrácia ugyanazokkal a szabadságjogokkal, mint amelyet a brit vagy a belga polgárok élveznek. S jön a harmadik liberális nemzedék 1890 és 1914 között. Ekkor torzulásokat szenved a hazai liberalizmus; a hatalom és a pénzorientáltság korszaka ez. Összefonódik a liberális eszmevilág és a pénz. A liberalizmus és a kapitalizmus mellett a hazai zsidóság a harmadik tényezõ. A tõkés fejlõdéshez kellenek a szabadságjogok; minél nagyobb a szabadság, a pénz annál jobban tud érvényesülni. Szükség volt a feudalizmus után a polgári szabadságjogokra. A torzulás akkor kezdõdik, mikor a liberális eszmevilág kiürül, és sivár materializmussá alakul át. A hazai zsidóság négy csoportra oszlik: az elsõ csoportba sorolnám a magyar állameszményt elfogadókat; ilyenek például Sík Sándor római katolikus költõ vagy Tisza István Munkapártjában Farkas Pál képviselõ, aki igen jó magyar ember, hozzászólásaiból kitûnik, hogy példátlanul jól látja a helyzetet. A második csoport a nagytõkéseké. A magyar történelem úgy alakul, hogy a kapitalizmust, s ez örök érdeme a magyarországi zsidóságnak, tehetséges, a pénz természetéhez értõ üzletemberek mûködtetik, mint a Weiss Manfréd vagy a Goldberger família. A magyar nagytõkés osztály körülbelül 70 százaléka izraelita eredetû. Ezalatt viszont Franciaországban francia, Poroszországban német tõkésosztályról beszélhetünk. A hazai osztály a magyarsághoz asszimilálódó, vagy éppen nem asszimilálódó személyekbõl áll, itt már eltér a hazai fejlõdés a többi európai államétól. A harmadik csoport jelenti az igazi torzulást, ez a Jászi Oszkár nevével fémjelzett, szélsõségesen liberális, úgynevezett polgári radikálisok csoportja. Jászi elõször a Martinovits, majd a Demokrácia nevû szabadkõmûves páholy nagymestere. Jászi csoportja a Galilei Körben és a mintegy 500 példányszámú Nyugat, illetve a Világ címû lapban nyilvánul meg. A magyar történelmi állam ellen lépnek föl. Jászi arról cikkezik, hogy hazánk a népek börtöne, egy félfeudális ország. Irodalmár holdudvara, így Ady is részt vesz a Tisza István elleni támadásokban, amikor az miniszterelnök lesz. Tiszát támadják, aki az élet minden színterén fellépett a magyar állam megmentése érdekében. S végül itt a negyedik csoport, a szociáldemokratáké.

– De hát szocdemek a korabeli Európa valamennyi országában vannak.

Raffay Ernõ: – Ez valóban így van, csakhogy e csoport radikálisai lesznek 1919-ben a Kommunisták Magyarországi Pártja tagjai. Károlyi ugyanaznap alakít kormányt 1918. október 31-én, amikor meggyilkolják Tiszát. Kormánya három pártból áll: az egyik az általa vezetett Függetlenségi és '48-as párt, a második a Jászi Oszkár vezette polgári radikális, a harmadik a Magyarországi Szociáldemokrata Párt. De a harmadik nemzedék színrelépésének történetét folytatva: 1896-ban indul meg a magyar hagyományok, a történelmi egyházak elleni támadás. Az országgyûlésben ekkor hozza meg a parlament az egyházpolitikai törvényeket. A cél, hogy csökkentsék a történelmi egyházak hatását a társadalomra. Támadás indul történelmi hagyományaink ellen is: Jásziék nem akarják, hogy vallásoktatás legyen az elemi népiskolában, õk már ekkor a manapság világnézetileg semlegesnek nevezett, olyan képzeletbeli iskola rögeszméjét erõltetik, melyben nincs vallásoktatás. E korszakban román bankok vásárolják fel ezerhold-számra a magyar parasztok földjeit, és adják „felparcellázva" a románok kezére, hogy erõs román paraszti középosztályt hozzanak létre Erdélyben. S a pesti zsidó bankok is ugyanezeket a parcellázásokat hajtják végre, románoknak adják el a magyarok földjeit. Ha a külsõ, nagyhatalmi érdekcsoport érdekeit és a körülöttünk élõ három nép, két kormány magyarellenes érdekeit összeadjuk, már ez vészhelyzetet jelent. Ha ehhez hozzávesszük a belsõ okokat: a nemzetiségi ellentéteket, a Magyarország elleni propaganda-hadjáratot, a földek fölparcellázását, a magyar gazdasági erõ megszüntetését, a nemzeti hagyományok megszüntetését, akkor kimondhatjuk: amikor elröpülnek Gavrilo Princip pisztolygolyói, Magyarország végveszélybe kerül. Ekkor két ember van Európában, aki nem akar háborút: Tisza István és Sir Edward Grey. Tisza, amikor rájön, hogy nincs mit tennie, arra jut, hogy mindenáron meg kell nyerni a háborút, mert vége az országnak.

– Mi volt a kiút?

Szidiropulosz Archimédesz: – Tisza István már az obstrukciós harcok során, 1904-ben fellép a parlamenti erõszak ellen, hogy véget vessen a szégyenletes állapotoknak, hogy a parlament normális körülmények között mûködhessen. Igaz, hogy ezt csak erõszakkal, az érvényben lévõ házszabályok megsértésével tudta keresztülvinni, és ezt õ maga is elismerte, amikor kifejtette, hogy november 18-án erõszakosan viszi át a parlamenten a házszabályreformot. Megsérti a házszabályt, de célja, hogy Magyarország megálljon a lejtõn, melynek 1920 a vége. A képviselõházban nagy hatású beszédet mond arról, hogy tragédiába torkollik az ország sorsa, ha ezt a hazárdjátékot folytatja az ellenzék. És ez egészen 1912-ig tart. Ekkor, június 4-én számolja fel Tisza István véglegesen az obstrukciót, amelyrõl Herczeg Ferenc – aki maga is parlamenti képviselõ volt ebben az idõszakban – A gótikus ház címû memoárjában azt írja, hogy az elsõ világháború elõtti magyar törvényhozás 16 éve (1896-1912) ásta meg Magyarország sírját.

Raffay Ernõ: – Az egyik leghevesebb obstrukciós vita a véderõtörvény és a vezényleti nyelv körül zajlott. A legfõbb tét a hadsereg ütõképessége volt. Egy évig tárgyalja ezt a létfontosságú jogszabályt a törvényhozás 1911–12-ben, közben a német, az olasz, a francia, a szerb és a román haderõt a leggyorsabban és a legütõképesebben tökéletesítik. Magyarországon nincs ebben az idõszakban ágyúgyár. Az 1913. évi minisztertanácsi jegyzõkönyvben olvasom, hogy a kereskedelmi miniszter elõterjeszti: legyen magyar ágyúgyár. Eldöntik, hogy a Skoda ágyúkat fogják gyártani. E jegyzõkönyvbõl is kiderül: míg egy francia vagy német, orosz ütegnél egy tüzérütegben 6, addig a mieinkben 4 ágyú van. Õrült tûzerõtöbbletet jelent ez az ellenség részérõl. A királyi honvédségnek még mindig csak gyalogság és lovasság haderõnemei vannak, ezt csak 1912-ben kezdik fejleszteni.

– A korszaknak eszerint még számos összefüggését nem ismerjük. Mióta foglalkoznak intézményszerûen e kérdéssel?

– Szidiropulosz Archimédesz: A Trianon Kutatóintézet hivatalos bejegyzése 2007 augusztusában történt. Két irányban indultunk el az elsõ évben: egyrészt konferenciákat szervezünk, másrészt könyvkiadással foglalkozunk. Elsõ kötetünk után (Trianon átírta Európát, Kairosz 2007) A Trianon tegnap és ma címû konferenciakiadvány terveink szerint karácsony elõtt jelenik meg. Idén a tudományos kutatásokat is elkezdjük a trianoni békeszerzõdéssel kapcsolatban. Az a szándékunk, hogy megismertessük a magyar társadalmat (középiskolásokat, egyetemistákat s a szélesebb olvasóközönséget) 20. századi történelmünk egyik legfontosabb, legnagyobb hatású eseményének forrásaival, dokumentumaival. Hozzá szeretnénk segíteni a magyar társadalmat a reális történelmi önismerethez, ahhoz, hogy a sokat emlegetett trianoni békeszerzõdés történetét és máig tartó következményeit az úgynevezett primer források révén ismerjék meg. Az Európa fõvárosainak levéltáraiban található forrásokat 1848-tól 1947-ig tanulmányozzuk, s a nyelveket jól ismerõ szakemberek kutatják majd a külföldi levéltárakat.

– Milyen forrásokra számíthatnak munkájuk közben?

Szidiropulosz Archimédesz: – A rendelkezésre álló keret igen szûkös. Elsõ kötetünk kiadását néhány önkormányzat támogatta: Óbuda-Békásmegyer, Újpest, Keszthely, Bonyhád. A továbbiakban elsõsorban a III. kerületi önkormányzattól kapunk komolyabb támogatást, Bús Balázs polgármester felismerte törekvéseink jelentõségét. Rajta kívül még Tata város önkormányzata is segítséget nyújt intézetünknek. Míg a Habsburg Intézetnek évente nagyobb összegek állnak rendelkezésére költségvetési pénzbõl, mi ilyen támogatást nem kapunk, és EU-s pályázatot sem nyerhetünk, mert nincs olyan pályázat, amely ezt a tevékenységet finanszírozná. Erre már százezreket költöttünk magunk is, eredménytelenül. Bejelentkeztünk politikusokhoz, de csak visszautasításban volt részünk.

– S végül egy személyes kérdés Raffay Ernõnek: a rendszerváltás idõszakának emblematikus figurájaként ismertük, mivel foglalkozott az elmúlt idõszakban? Kevesebbet hallani Önrõl…

Raffay Ernõ: – A politika az embert kikészíti, különösen aki a golyófogók közé tartozik. Ez nem csak szókép, azok a golyók tényleg repülnek. Kellett pár év, amíg regenerálódtam. Az utóbbi négy évben levéltárba járok, s a következõ egy-két évben 600 oldal körüli monográfiáim jelennek meg. Ezekben Tisza István és a román–magyar kapcsolatok, illetve az 1916. évi erdélyi román katonai betörés kapnak szerepet.

****************************************

Szabadkőművesek Trianon előtt – megjelent Raffay Ernő új könyve
2010. december 8. 12:24 tortenelemportal.hu

(A könyv egyébként a raffay.tortenelemportal.hu oldalon rendelhető meg.)

A Nagy Magyarország Könyvek harmadik köteteként megjelent Raffay Ernő Szabadkőművesek Trianon előtt című könyve, amely a magyarországi szabadkőművesség történetét ismerteti 1867–1918 között.

Raffay Ernő új könyvében egyedülálló módon, kifejezetten szabadkőműves levéltári források alapján mutatja be a titkos szervezet Trianon előtti működését a történelmi Magyarországon. Részletesen vizsgálja az 1867. évi kiegyezés utáni évek történetét, amikor megalakultak a kétféle rítushoz tartozó szabadkőműves páholyok. Bemutatja a két nagypáholy közötti tárgyalásokat, amelyek végül 1886-ban az egyesüléshez vezettek. A szerző arra is rávilágít, hogy milyen okok miatt és milyen tartalmi elemekkel változik, alakul át a hazai szabadkőművesség. Kiderül, miért fordul radikális irányba a titkos társaság, illetve miért kezdi meg a küzdelmet a magyar államrend ellen. A 256 oldalas könyv fő fejezetei: Álláspontok a szabadkőművességről; A magyarországi szabadkőművesség kezdetei; A forradalomtól a kiegyezésig (1848–1867); Páholyok és nagypáholyok a kiegyezés után (1867–1886); Az egységes szabadkőművesség létrejötte; A "szellemi szolgaság szervezete"; Az országgyűlés 1910–1911. évi vitája a szabadkőművességről.

A könyv szerzője, dr. Raffay Ernő a szegedi József Attila Tudományegyetemen történelem–Kelet-Európa története szakán végzett. 1994-től a Károli Gáspár Református Egyetem tanára, tudományos rektorhelyettese, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, az Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszék tanszékvezetője. Az általa alapított Balkanisztikai Kutatócsoport vezetője. Országgyűlési képviselő (1989–1994), a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára (1990–1993), a Magyar Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának alelnöke (1990), az Erdélyi Szövetség társelnöke (1988–1990), a Trianon Társaság elnöke, majd tiszteletbeli elnöke (1997). 2007-ben egyik alapítója a Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítványnak és szerkesztője a 2009 januárjában indult Trianoni Szemle című tudományos szakfolyóiratnak. Kutatási területe a 19–20. századi magyar történelem és a balkáni népek története, főként a magyar–román kapcsolatok, Erdély és a trianoni békediktátum története.

Rovatok: Kiadvány

Akták: könyv, Raffay Ernő, szabadkőművesség

A könyv egyébként a raffay.tortenelemportal.hu oldalon rendelhető meg.

9 sbaliko 2010-12-20 13:39

Szerintem alapos és jól olvasható Raffay könyve. Már várom a folytatást!

10 magyar 2011-07-22 17:52

Olvasva Raffay Ernő könyvét, megdöbbentem azon, hogy 1911-re Budapest lakosságának negyede zsidó számazású volt, akik sokszor még magyarul sem tudtak, de a szabadkőművességben meghatározó szerepet játszottak. Van rá példa, hogy egyes páholyok majdnem mind zsidókból állottak. Budapesten, Magyarország fővárosában, a vezető tisztségek több mint felét töltötték be. Ezek után könnyebben meg tudom érteni, hogy az I. Vh. után miért nem védekezett az ország a külső és belső ellenség ellen. Mert nem magyar kezekben volt az ország. Az emberek pedig nem tudtak arról, hogy az országot már nem ők vezetik, hanem idegenek, magyarellenesek, szabadkőművesek, legalább is részben. Ezért az I. Vh. utáni sajnálatos események mintegy felébresztették az országot, és az emberek a maguk kezébe vették a dolgok irányítását, így lett újra az ország magyar. Az első világhaborúig az emberek naivak voltak, nem fogták fel a veszélyt, ami rájuk leselkedett. Az I.Vh. után területveszteségektől, a kommunizmusta terrortól magukhoz tértek az emberek, a nemzet felébredt, a magyarok felébredtek. Nem hiába volt is szervezet, amelyiket így hívtak: Ébredő Magyarok Egyesülete.

Ami a zsidókat illeti viszont óvakodnék attól a mindenáron zsidóellenes indulattól, amit az I. és II. zsidótörvény meghozatalánál tartott parlamenti felszólalásokból kiderül, hogy mindegy miért, csak ítéljük el a zsidókat, még ha ártatlanok is. Óvnék az általánosítástól. Ezért volt rossz a zsidótörvény, mert nem tett különbséget zsidó és zsidó között, hanem antiszemita volt. Mi a zsidókat nem úgy kell, hogy megítéljük, hogy "zsidók", hanem a magyarok mércéjére kell, hogy helyezzük a zsidókat. És akkor az a kérdés, hogy magyarok, magyarbarátok, magyarpártiak, vagy közömbösek, vagy magyarellenesek. És akkor mindegy a származása, ha magyarellenes, ha nem szolgálja a haza javát, méltó büntetését vegye. Nos ez a megtorlás hiányzott az első világháború előtt, ami a belső áruláshoz, belső szabotáláshoz vezetett, és az ország területeinek elvesztéséhez. Ugyanakkor a zsidótörvényekkel is veszítettünk, hisz mivel általánosítottak, magyarok is kerültek az antiszemita intézkedésekkel súlytottak közé. Mert magyar volt az a zsidó, aki öngyilkos lett, amikor közölték vele, hogy többet nem lehet magyar az antiszemita törvények értelmében, pedig neki az volt a legdrágább a világon, hogy magyar volt. Egyszóval nem voltunk kemények ott, ahol kellett volna, aztán meg ott is keények voltunk, ahol nem kellett volna. És nem volt jó az indok. Nem azért kellett volna bántani a zsidókat, mert "zsidók", hanem azért mert magyarellenesek, vagy hazaárulók voltak. Ha azok voltak! Ezt pedig csak egyedileg lehet megállapítani, mindenkit személy szerint megvizsgálva. Nem csak a zsidó származásúakat, hanem a nem zsidó származásúakat is. Az 1919-es kommunisták között voltak nem zsidó származásúak is, úgymond "magyarok", csak éppen ők is gazemberek voltak.

11 Vhailor 2011-07-23 13:37

Csak azok számára megdöbbentő, hogy BP lakosságának 25% zsidó volt a századfordulón, akik nem ismerik az adott korszakot.

Nem csak BP-n voltak ilyenek az arányok. Tessék megnézni, bármely jelentősebb magyarországi városban a zsidóság egy tekintélyes arányszámmal volt képviselve. Fent van az MTDA-n a magyar zsidók statisztikája, ebből még "megdöbbentőbb" dolgok derülnek ki.

A probléma viszont nem abban volt, hogy mennyien voltak, hanem abban, hogy ezeket az embereket a magyarság már nem tudta tömegesen asszimilálni. Az őshonos, több évszázadon keresztül itt élő zsidókkal nem volt probléma, a galíciai betelepülők viszont olyannyira megbolygatták a nemzetiségi/vallási/kulturális/etnikai (kinek mi tetszik)egyensúlyt a középosztályon belül, hogy ez csak káoszhoz vezethetett és vezetett is. A magyarságtól, magyar karaktertől idegen, többnyire internacionalista, liberális eszmék vertek gyökeret a gettókban felnövő lumpenintelligencia körében, amely csak "fajilag" és attitűdjeiben volt még zsidó, hagyományaiban, kultúrájában, vallásában már nem. Ezek az eszmék viszont, párosulva a zsidók "kiválasztottság" és küldetéstudatával, amely valamilyen szinten benne van minden zsidó mentalitásában, olyan gyúanyagot alkottak, amely mindenkit és mindent elpusztított, még őket is.

De súlyos hiba terheli az akkori történelmi osztályokat is, konkrétan az urakat, hogy a dolgok eddig jutottak. Párbajoztak, fényűző életet éltek, a "becsület" nevében 20 évig többé-kevésbé folytonosan obstruáltak, azaz semmit sem törődtek az ország sorsával.

12 magyar 2011-07-26 10:16

"Vhailor" néhány rendkívül fontos megállapítást közölt a hozzászólásában. Egyfelől nagyon jól írja, hogy a zsidókkal nem az volt a baj, hogy sokan voltak, hanem hogy nem mind voltak MAGYAROK: "A probléma nem abban volt, hogy mennyien voltak, hanem abban, hogy ezeket az embereket a magyarság már nem tudta tömegesen asszimilálni." Másfelől egy olyan lényeges felismerésre jutott, aminek a belátására érett ítélőképességgel kell rendelkezni, amikor azt mondja, hogy a zsidókkal tulajdonképpen az volt a baj, hogy nem voltak ZSIDÓK: ez a nép ,,csak "fajilag" és attitűdjeiben volt még zsidó, hagyományaiban, kultúrájában, vallásában már nem." Nos, Vhailor rátapintott a lényegre. Kétségtelen, hogy minden azon bukik, hogy kit értünk zsidó alatt. Mert akkor ilyen értelemben a "zsidók" nagy része a világon tévesen tartja magát zsidónak. Ez persze igaz a másik oldalra is, amikor a lopást ellenzők zsidónak tartanak valakit csak azért, mert tolvaj.

13 magyar 2011-07-26 10:47

Ami a "történelmi" osztályok megítélését illeti, én összetettebb képet alkotnék az I. Vh előtti vezető rétegről. Egyfelől igaz az, hogy ha tényszerűen nézzük, nekik köszönhető, hogy az országnak nem volt meg a védekezőképessége az I. Vh után, mert megengedték a szabadkőművesség és a kissebségek tevékenységét, sőt még hatalomhoz is juttatták őket. Mégis, ha nem tárgyilagosan, hanem szívük szerint is megítélném ezeket az embereket, akkor hozzátenném, hogy tulajdonképpen jószándékú emberek voltak, akik végül is magyarpártiak voltak, a haza javát keresték. A gond ott volt velük, hogy naivak voltak, nem voltak tisztában azokkal a veszélyekkel, amiket a szabadkőművesség és a kissebbségek jelentettek. És ezt is meg tudom magyarázni: mindenki magából indul ki. Aki jóindulatú, az nem tudja a másikról feltételezni a rosszat. Vagyis mi magyarok jóindulatúak voltunk, és jóhiszeműek. Azt feltételeztük másokról is, hogy olyanok, mint a magyarok. Nos ennyiben azt mondom, hogy az ellenségeink visszaéltek a jóindulatúnkkal. Ezt látva mondom én olyan nagyon, hogy az ellenségeinkben nem szabad bízni, és nem szabad azt feltételezni róluk, hogy békességben akarnak élni velünk. Nem szabad azt hinni, hogy meg lehet egyezni velük: nem fogják betartani. Csak a teljes elutasításnak és gyanakvásnak van helye. Aki nem az elzárkózást és a harcot választja, az olyan bolond, mint aki kígyót enged magához közel. Mi ezt tettük 1920-ig. Meg is mart minket a kígyó.

14 Vhailor 2011-07-26 12:4

A történelmi osztályok, "főbűnét" nem a "jóindulatukban", (szerintem inkább naivitás a jobb fogalom erre, de ezt most hagyjuk), hanem sokkal inkább a paraszt/földkérdés elhanyagolásában látom.

Önös osztályérdekből nem hagyták a parasztságot földhöz jutni. Kevés arisztokrata tulajdonában volt a termőföld jelentős része, a parasztok milliói pedig kénytelenek voltak 1-5-10 holdas nadrágszíjparcellákból megélni. A középréteg hiányzott.

Pedig ha belátták volna, hogy a földreform által létrejönne egy erős középparaszti osztály, amely aztán kitermelve saját tőkéjét a hazai ipar számára, akkor látnák, hogy ez a földreform legfeljebb 1-2 generációra aprózza fel a birtokokat. Az tőkefelhalmozás, ipari termelés növelné a mezőgazdaság hatékonysága, a hazai ipar pedig megélhetést biztosított volna az agrár népességfölösleg számára, ezzel gyakorlatilag egy csapással megoldva a kivándorlási problémát.

Ehhez viszont egy picit szélesebb látókör kellett, és ilyen széles látókörrel nem rendelkezett senki az úri középosztályból. Tisza is csak a katasztrófát látta, elkerülni már ő sem tudta.

15 magyar 2011-07-29 17:37

Hadd essék néhány szó a zsidók kiválasztottságáról is, ha már utalt rá "Vhailor". Kiválasztott-e a zsidó nép? Bonyolult kérdés, mert ha azt mondom, hogy igen, akkor szinte hallom az ellenvetést, hogy vajon ilyenek a kiválasztottak, mint a zsidók? Ha pedig azt mondom, hogy nem, szembekerülök a Bibliával, amelyik mind az Ó mind az Új Szövetségben azt írja, hogy a zsidó Isten kiválasztott népe. Mégis nincs ellentmondás, ha tisztázzuk, mit jelent a kiválasztottság. Isten kiválasztott egy népet, hogy Neki tetszően éljen, vagyis a Biblia szerint. Már most az a baj, hogy ha a kiválasztottság elhivatottságot jelent, a zsidók nem tesznek eleget ennek a hivatásuknak. Tisztelet a kivételnek. De mi nem nagyon találkozunk kivételekkel. Mert mitől zsidó az, amelyik nem a Biblia szerint él? A Biblia szerinti élet a zsidóság lényege. Azt mondom tehát, hogy a zsidóság kiválasztott nép, de nem aszerint él, amire Isten kiválasztotta: magyarellenes, tolvaj, lusta, hazug, szabadkőműves (tehát az Isten nagy Ellenségéhez pártolt, ilyen értelemben hazaáruló), erkölcsileg aljas, gyűlölettel teljes, elevetemült nép. Nem jobb a nem kiválasztottaknál, pedig a kiválasztottság célja az, hogy jobb legyen. Várjuk, hogy a zsidó nép betöltse a hivatását! Egyébként nagy felelősség zsidónak lenni, mert Isten megvizsgálja a kiválasztottakat, hogy mennyire felelnek meg az isteni hivatásnak. Mégis azt olvassuk a Bibliában a zsidóságról, hogy - ha a nagyrészük istentelen is, és megtagadja a kiválasztottságát - "a maradék megtér". Egy kis része a zsidóságnak megtartatik, betölti hivatását, sőt a végidőkre nézve azt olvassuk, hogy a teljes Izráel megtér. Az különböztett meg bennünket az antiszemitáktól, hogy mi nem csak a zsidók hibáit látjuk, hanem a megtérésükért is imádkozunk. Hogy legynek ZSIDÓK.

16 Clara bencsics 2011-09-23 19:25

Nem olvastam a könyvet. Véleményem szerint, ÁRTALMAS 2011-ben erről a szomorú múltról írni és beszélni! Ma arra kell törekedni, hogy a jővőt kiépíteni EGYSÉGES magyar szellemben!
Elég volt a kölcsönös gyülőlködésből, ami soha nem vitte előbbre Magyarország jővőjét, hanem megbélyegezte Európában és a világban szélsőséges jelzőkkel.-
Trianon, egy tragikus eredménye volt annak a kornak, ami 91 éve történt, ma arra van szükség, hogy a nemzet talpraálljon, legyen nemzeti öntudata és fennmaradjon!

17 Béla 2011-09-23 21:32

így van Clara, beszéljünk inkább a holkausztról:)

18 Vhailor 2011-09-23 22:06

A múltat nem lehet a szőnyeg alá söpörni és átugorni kedves Bencsics Klára. Amíg nem dolgozzuk fel, nem tanuljuk meg az(oka)t a lecké(ke)t, amire Trianon tanított bennünket, addig nem jutunk zöld ágra.

Aki nem tanul a múlt hibáiból, az megismétli azokat.

Ezért csak mindenkinek ajánlani tudom Raffay Ernő könyvét. Én csak annyit mondhatok róla, hogy egy kellemes csalódást okozott nekem.

19 melvin 2011-09-24 09:06

Clara hozzászólása gondolom paródia, bár nem tökéletes. Olvasni ártalmas, azt se tudja, miről van szó, de itten nyilván gyűlölködnek, ha nem az időjárásról vagy egy aktuális senki vegetatív funkcióiról van szó. Az utolsó szavak nem passzolnak, öntudata az ilyennek (pláne nemzeti...) sose lesz.

20 Lanyi Erzsebet 2011-10-28 02:34

Azt szeretnem kerdezni, hogy gondolkodnak-e a konyv e-konyvkent valo megjelentetesen.
Sokan elunk kulfoldon hosszabb-rovidebb ideig es igen megkonnyitene a dolgunkat amikor egy uj konyvet szeretnenk megrendelni.
Koszonettel, Lanyi Erzsebet

21 Karesz 2011-12-23 11:49

Nagyon értékes lehet a könyv.Raffay Ernőnek volt bátorsága megirni ezt a könyvet.A publisztikát a szabadkőművesek nem szeretik.Remélem,hogy további könyveket is ir majd a szerző.Orbán támogatja?

22 vgaborvilmos 2012-01-26 20:08

Ha nem vagyunk képessek tanulni, okulni multunkból, nem leszünk képessek az újabb jövőképet felvázolni, megpróbálni a sebeket begyógyítva új paradigmában gondolkodva országunkat újjá építeni. Raffay tanulmányai adalékul szolgál a múltunk jobb megismeréséhez, s ebből táplálkozva az egészséges önazonosság, a jól értelmezett hazafiságunk újjá és megújúlóvá tételéhez.

23 orsolya 2012-02-13 15:02

Üdv!

Elküldtem a megrendelésemet, kapok erről visszajelzést? Átutalásnál írjak megjegyzést?
Előre is köszönöm!

24 kultúra 2012-02-24 17:01

...sajnos ennek a könyvnek sokkal nagyobb a jelentősége, mint azt bárki gondolná!Óriási problémák vannak itthon, fejetlenség, káosz. Aki nem ismeri, hogy MIÉRT tartunk itt, azt nagyon könnyen lehet befolyásolni!A magyar embereket tudatosan lebutítják hosszú évtizedek óta! Nem tudnak gondolkodni, átlátni alapvető összefüggéseket!Nincs vallásunk lassan, "elavultnak" tekinti a mai nemzedék a házasságot, a templomba-járást! Nagy liberalizmus van, és nem veszik észre az emberek, hogy ez csak káoszhoz vezethet!Nincs erkölcs, gerinc, se múltunk, se jövőképünk. Még harminc éves sem vagyok és már most nem tudom, lesz-e nyugdíjam, és milyen emberek veszik majd körül a születendő gyermekemet! A szegénység nem engedett tanulni, mégis jobban átlátom a dolgokat, mint azok, akiket kiszolgálok, pedig diplomás "úrinép" között vagyok nap, mint nap. Hazudnak maguknak, a világnak és csak a torz kép van bennük, hogy a pénz az Isten. Kérdem én, miféle jövő elé nézünk?!Ebben az országban akinek pénze van, szinte biztos, hogy nem becsületes!A jövő az összefogásé, az "emberi erőé" és sajnos az ilyen társaságoké, ahol az ember kap valamit, nem csak elvesznek tőle... A szabadkőműveseknél rendszer van, etikai kódex, cél. A mai ember már ott tart, hogy mindegy, csak közösség legyen. Ha ebből a szempontból nézzük, bizony egyre nagyobb teret fognak nyerni a szabadkőműves páholyok, és a szcientológusok...
Engem sem neveltek már népdal-szeretőnek, most magamtól fordulok abba az irányba, ahol jóság és erő lakozik. A zenében. Mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy mozduljon ki otthonról, teremtsen élő kapcsolatokat és hallgasson sok-sok élő zenét, valódit, segít átvészelni mindent!Más út nincsen, csak az összefogás, de ha csak otthon ülünk, bizony semmi nem fog történni...
A könyvnek létjogosultsága van, terjeszteni kell, minél több embernek tudnia kell róla, miért tartunk most itt, mert a megoldást csak úgy találjuk meg, ha eleget tájékozódunk és nem esszük meg a manipulált média-katyvaszt!

25 katona 2012-02-27 16:35

Raffay Úr önálló gondolkodású történész ha Neki véleménye van valamirőr akkor azt megírja és nem kéri ki a véleményét semmilyen politikai párthoz kötődő politikustól sem ,attól olyan jó mert tiszta marad és nem maradnak eladatlan könyvei!

Címkefelhő
baltás gyilkos mihály @hm belfold @hm bulvar @hm kult @hm sport 12 15 1956 2026 25 3333 forint 56 ab abonyi abortusz adás adatbázis adatvédelmi áder adó adócsökkentés adós aggodalom aggódás Agyar agysebészet agyvelő ajándék ajtódízs akadémia akarat akkumulátor ákos aláír aláírás alak álamfő alaptörvény albert áldozat alföldi alkesz alkohol alkotmány alkotmánybíróság állam államadósság államfő államtitkár állatkert alma amatőr amerika amerikai amigo András andrea angol ángyán anikó antirasszista antiszemita antiszemitizmus anya ár áram aranycsapat aranypart árkus árnyék árok aroma árpád ártó áru árvíz ásás aszály átok attila audi augusztus 20 auschwitz autó autós azelmúltnyolcév azerbajdzsán azeri azori azori szigetek babakocsi bácsi bádogváros bahama baj bajnai bajusz Baka bakács bakfarka balatonszepezd Balczó baldauf baleset balettintézet ballagás ballib balog balogh baloldal balsai balta baltás gyilkos balzsay banda bank bara barackfa barakk baráth barna baromarcú barroso bátorka bátorság bayer Bea becsület bednárik béke békeember békemenet békéscsaba bémenet bencsik Benedek benkő berki bérkommandó berlinare beruházás beszéd beszólás betartás beteg betlen bevásárlóközpont bezárás bikicsunáj birka bíróság bírság bitó bizomány bizottság bkv blaskó blikk blog blöff blum boci bocsánat bodoky bodza bohóc bohócügy bokros bolgár bolt bóly bomba bonyolult boross Bors borzont bosszú botka bóvlimoodysorbánimfmatolcsyközgazdász boyle bozólászló bölcs bölcsek börtön Brenner brontosaurus brutus brüsszel bubi búcsú Budaházy budai budapest bulvár busz buzdít buzi bűnbak bűnözés bűnöző büntetés cameron capriccio cba cegléd celeb célzat Centrum change chávez cigány cigányút cigaretta cigó cinege utca civil civilek clark ádám tér claudia cnn compact disco corleone corvinus cozma critical cukor czene czibula család csalás csali csány csányi csapás csapat császár csata csatáry cséfalvay cseh csendrendelet Csepel cser palkovics cserháti csige csillag csillebérc csintalan csoda csomag csontváz csőd csúcs csuhás csuhások csurka dácsa daher pierre dajcstomi dakota dalok dampány dániel péter dávid debil debrecen debreczeni demarche demcsák demján demokrácia demokrata démon demszky deutsch devecser deviza devizahitel devizahiteles diák diákhitel die díj dinnye diplodokusz diploma diplomácia művészete disznóláb díszpolgár disszertáció dk dobálás dohány dohánybolt doktori dolgozni don dopeman dögölj döntés dörner duna dvsc dzsudzsák eb Echo echotévé ecset edelény edit Eger egér éger egervári egészség egészségügy egyensúly egyesülés egyetem egyetértés egyház egykulcsos egykulcsos jövedelemadó egykulcsosradikálisazonnalorbánmatolcsy együtt együtt pm együttműködés éhségmenet eindhoven elad elárul elég elenged Eleni elhordani eljárás ellenség ellenzék éllovas elmü élni elnök elnökségszínes Élő élőlény előrehozott elrabolt magyarok elte elvtárs ember emberek emútnyócév EP erdei erdély erkölcs erkölcstan erős erőszak értékelés értelmező érzelemrokonító Erzsébet erzsébet utalvány erzsébetváros esztergom esztétika étel étellift etetés etyek eu európa eurovíziós dalfesztivál év évértékelés évértékelő ezüstmedve ezüstpart fábry falka falkaforradalom falu faludy fantázia farka farkas fasizmus fáy fedél fegyver fehérvár fekete félázsia felcsút félelelem félelem felelősség feleség felháborodás felháborodik felhatalmazás felhők feljelentés fellegi félni felsőoktatás felterjesztési felvétel felvételi felvidék fenék fenyegetés fénykard Ferenc férfi festmény fico fidesz fifa fika fikázás filharmonikusok film filozófus fiúk fizetés flórián foci Fodor fogyasztás fogyasztóvédő folyó fónagy forgalom forint forradalom forraszték fót fotó foxman Főbíró főiskola föld földrengés föltségvetés főnix főtábla főz fradi frakció frekvencia fritz FSP ftc futball führer fülke fülkeforradalom fülöpszállás für gaál gabika gábor galambos Gálffi gáll garamvölgyi garázda garbai gárda garden gárdista gaskó gáz gázár gazdag gazdaság gázolás gede genny georgijev gerendás gerő gipsz jakab gitáros goj gól gomba gondolat gondoskodás göncz görögdinnye grosics gumikalapács guru gusztustalan gyalázatos gyalogos gyarapodás gyárfás gyarmat gyáva gyerek gyes gyilkos gyilkosság gyógyintézet gyömrő gyöngyösi gyöngyöspata györgy győzelem Győzike győztes gyula gyurcsány gyurta gyűlölet h1n1 háború hagyó hajdú hajdúdorog hajéktalan hajléktalan hajnalka hajó hajtó hal hálapénz hallgatóo háló halott hamburger hamburgeradó hangfelvétel hanuka hányás hányok harc harmadik harrach használ hatalo hatalom hátország hatvan havasi havasi bertalan Havasiné havazás havel ház haza hazaáruló hazai házi hazudós hazudozás hazugság hegedűs hegel hegyek heller helyesírás helyreütni hende henrik hentes hernádi hertha hétker hiány hiba híd hilton himnusz hingyi hír hír tv híradó hirdetés hírigazgató Hírlap hisztike hit hitel hitelminősítő hitler hittan hivatal hó hódmezővásárhely hoffmann holland holokauszt horgász horn horthy horvát HospInvest hök hölgy hős Hudson hug grant hugo hullámhossz hungária hungary Hunnia hunvald hunyady húsvét huszti hülye hűtlen hűtő hüvely hvg ibi ibrahim idegen toll ideológia idősödő igaz igazság Igazságügyi ígéret ildikó illés illeték illetékes illúzió ima IMF import imre index infláció influenza ingatlan intézkedés ipad irak irán irigy iskola isten istván iszap ítélet ítéletidő ivád ivádmentes ivády ízlés izrael izraeli izsák jani jános január japán járvány játékterem jegybank jegyző jel Jenő jeruzsálem jézus jiabao Jobbik jobboldal jobbtaxi jog jogállam jókai joshi joszip józsa józsef jövedelemadó jövő jubileum Jud jutalom kádár káder kamara kaméleon kampány kapcsolat kapitalizmus kapitány káposzta karácsony karaktergyilkosság karas karinthy kármán kárpát karvalytőke kassa kasza kaszinó kaszinótojás katasztrófa kate katkó katolikus katona kávé kávéház kaya kdnp kecske kedves kedves vezető kelet keller kemény kende kenőpénz kényszer kép képviselő képviselőtestület képzés kérdés kérdések kérdőív kereki kerékpáros kerényi kereszténydemokrata kereszténység kertész késelés kétharmad kétkulcsos kétmillió kettős beszéd kezelés kézilabda kéziszótár kiabál kígyótojás kína kínos király királyi kirándulás kirekesztés kirúgás kisgömböc kiskorú kiskunmajsa kismama kiss Kiss rigó kisvasút kisvendéglő kiút klaudia klub klubháló klubrádió kneszet kockázat kodály koki kokó kolontár koltay kommandó kommunikáció kommunista kommunizmus komondor koncesszió kongresszus Konrád konténer kontrát konzultáció konyár kór kórház kórházvédők kórházszövetség kormány kormányzás korona korrupció kósa Kossuth kossuth díj kossuth tér kovács költségvetés könnygáz könyv könyvkommandó könyvtár köpcös környezet kőszeg kötcse kötelesség Kövér köves slomó követel közgáz Közigazgatási közlemény közmédia közmunka közös köztársaság köztársasági köztévé közvélemény közszolgálat krahács kritikus kroes kubatov kudlik kukac kulcsár kultúra kumin kúp kupleráj Kupper kúria kurír kuruc kurva kurvul kusza kürt küzdelem l simon laci lájkolni lajos lakás lakitelek lakodalom lakók lakosság lánchíd lángos lászló lasztovicza látogató látványpékséguniós lauder lázár lecsó legfőbb légügyidinasztia lekvár lelátó lelkiismeret leminősítés lemondás lendvai lengyel lenin lény lépések lévai levegő levél lezsák liba liberális libsi Liga lineker liptai lista Liszt lmp ló lobogó lomnici london lop lopakodó lopás lottóötös lóvé lökdösődés lövészárok Ludas lukasenka lungo drom luther luxus lyukas ma mádly maffia magán magánnyugdíjpénztár magyar magyar hírlap magyar nemzet magyarnép magyarok magyarország Makó Makovecz mal mámor mangalica maradni március Mária Markhot martens martonyi masiniszta másképp másolás másország mass maszatolás maszk matolcsy Matyi máv mdf mecset medence média médiahatóság médiatörvény medve medveczki Medveczky megállapodás megasztár5 megdöbben megértés megfigyelés megoldás megszólal megszorítás megtakarítás megvéd megvédés megyei megyesi meggyes meggyesi meleg melegség mellébeszélés melocco menedzser menetrend menni mentelmi mercedes méret merkel mesefesztivál mesterházy mészáros mészöly metró mexikó mezey micimackó mihály miiszterelnök Mikes Mikola mikrofon mikrofontartó mikulás milla millenáris millió milliomos minden minimálbér miniszter miniszterelnök Minisztérium minőség miskolc mlsz mnb mnv mobilgát mocskos módszer mogyoró mokka mokkakarácsony mol moldova molinó molnár mónika moodys morál morvai mosonmagyaróvár most múlik motor motoros mozdony mrozek mszp mti mtk mtv mtva múlt multi munka munkaállásmunkahelyközmunkaorbánpintér munkahely mutyi müller műsor Nabucco náci Nádas nagy nagy magyarország nagyi nagykövet nagymama nap nap kelte napinarancs napkelte napló nappal narancs nav navracsics negyedik nemcsák német németh németh szilárd németné németország nemkívánatos nemzet nemzeti nemzeti konzultáció nemzetközi néni NENYI nép népfőiskola népszava népszavazás nézőpont nikolett nob nokia nóra norbert normális novák nő női nyár nyaralás nyerőgép nyikhaj nyikos nyilas nyilatkozat nyilazás nyirő nyolc nyomozás nyugat nyugdíj nyugdíjas nyugdíjpénztár nyugger nyúl Obama offshore okos ókovács oktatás oláh olaszliszka olga oligarcha olimpia oltás ombama omninvest omsz opera óra orbán orbánkormányzavarásoroszokcsomagbajnai ordít ormény orosz oroszlán orr ország országértékelés országértékelő országjárás országgyilkosság országgyűlés ortt orvos orvosi oszi oszkár oszlat osztály osztálykirándulás osztrák ótva ótvar ovb overdose ovi óvoda öltözék önkormányzat ördög őrizet örökrangadó őrség őrült ősmagyar összefogás összeírás összetartozás Összmagyar ötkert övezet özvegy paca package pakett pál palcsó pálffy pálinkás palota pálya pályázat Páncél pap papcsák paprikajancsi para kovács paradicsom parancs paraszt párduc paripa párizsi park parkolás parlament parragh párt pártok pártválasztás párválasztó pásztor pataki pataky paterolás páva pávatánc pécs pedagógus Pelczné pelikán péntek pénz pénztár pénzügyi pesti péterfalvi peti petíció petőfi petykó piac piknik pilóta pintér pippa piros piros pont pisztoly pitiáner pityinger plagi plagi bácsi plágium plakát platform plébános pletyka pocsék pogácsás póker pokorni polc polgár polgármester politika politikus polt pont ponty poors popsi pornó pornográfia portugál post pótmunkázás pozsonyi pökhendi preambulum presse program prohászka psv pszicho pteranodon puccs pulykapénz pulykapipi puskapor puskaporszag puskás putyin puttyon püspök rabbi Rácz radar rádió radnóti raffael ráhel rajka ranschburgheti rási rasunda ratyi református reggel regisztráció regőczi reklám remény rémhír rendbontás rendkívüli rendőr rendőrség rendrakás rendszer republikánus repülőtér reset részlet rettegés révész révkomárom rex rezesová rezidens rezs rezsi rezsicsökkentés ring riport rmdsz robinson rock rogán rohadék rohadt roma román romkocsma romney rosszkedv rozs szabolcs rózsa rtl rudolf ruha ruhadiplomata safarov sajt sajtó sajtószabadság saller sándor sándor palota sánta sanyi sár sarka sarkozy sátor satu sc schiff schlett Schmidt schmitt scmitt seb selmeczi selyemzsinór semjén sereg sértett sértődés séta settenkedő showder siker sikkasztás simicska simor sír sítábor SK slota sofőr soltész Sólyom sorkatona sósav sote souza sötét spájz spekuláns Spiró sport ss stadion standardand steaua stefka stegosaurus steiner steinmann stílus stohl strasbourg striga sukoró susan Süs süveges svájc svéd szabad szabadság szabadság tér szabadságharc szabály szabálysértés szabika szag szájbarágó szájer szakadás szakadáspárt szakállas szakdolgozat szakszervezet szakszervezettüntetés szalai szalai annamária számítás számla számozás száműzetés szaniszló szanyi szar szárnyalás szász szatmár bereg szatmárnémerti szavatosság szávay szavaz szavazás szavazat száz századvég százbolha szeged szegény szegénység szégyen székely székház székhelyi széki tó szekrény szél Széles szélsőség szem szembe személyi szemét szenátus szénhidrát szerémi szerethető szeretni szerződés szferenc sziget szííjártó szijjarto szijjártó szíjjártó szilágyi szili szimpatizáns színház szirénhangok szíria szirtes szlovák szlovákia szobatiszta szobor szociális szokványos szolgáltatás szolidaritás szolnok szombathely szonja szovjet szőkenő szökőkút sztálin sztojka sztrájk szurgutnyeftyegaz szuri szurkoló szurkolók szülés születésnap születik szülő szűz tabáni tábla tabletta tábor tábornok taccs tagesspiegel tagozat takarítás talajvíz talicska támadás tamás támogatás tanács tanácsadó tanár táncrend táncsics tandí tandíj tanú tanulás tanulmány tárgyalás tárki tarkó tarlós tarrbéla társasház tartani táska tasó tatárszentgyörgy távközlési tehetség tej tek tél télapó telefon téliszalámi teljesít temetés temető templom tenni tér teremőr terepjáró terike terjesztés termék termékdíj terrorista tesco teve tévé tévéköztévé tévkapcsoló tgm tiborcz tigris tiltakozás tímea tisztesség titkosszolgálat titok tíz tó tojás toller tollforgató tolmács torgyán torinóiló tot tóth tőke tőkés tömeg török történelem történet törvény törvénykönyve tőzsde trafik traktor triceratopsz trockij Tsakopoulos Kounalakis tubes Tudausok tudomány tudós tulajdonos túlzottdeficit turul tusk tusnádfürdő tusványos túsz tülekedés tünde tündérmese tüntetés tüntető Tv tv2 tvrtko tyrannosaurus UD uht új újbeszél újévi újlipótváros újpest újság ukrán undorító unió universum usa úszó utca üdítő ügyész ügyészség ügynök ünnep ütni üzenet üzleti vabank vagyon vak vakcina válasz választás vallás valóság válság változás Valutaalap várás varázsló varga város Városháza vásárló vasút vasutas vasvári vattamány vazze védelem véderő végképp végkielégítés vendéglő vendéglősök vendégség vér veréb verekedés Véres verespatak verseny vérzés VÉSZ veszély veszprém vesztes vezénylő vezért vezető vicc vidám fiúk vidék video videoton vidi viktor világ világbajnokság világrekord villa villák villamos villany virág virovácz vírus visegrád viselet viszony vissza vita víz vízágyú vizsgálat vlagyimir volán volker Vona vonat vonnegut völgyek vörös vörös festék vuitton waffen washington wekerle wen wiesel Wieszt wikileaks wittner wulff x faktor zagyva zakatol zászló zay zdf zemberek zeneakadémi zindex zoltán zongora zrt zugló zuhschlag zsák zsidó zsidóság zsidótaxi zsinagóga zsolt zsűri