width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2013. nov. 14.

2013. november 14., csütörtök

Város mindenkié? lmp, nem vagytok mindenki!

A város mindenkié lmp mszp együtt pm, Hajléktalanok, csövesek, fővárosi hajléktalan kérdés, hajléktalan csöves villámcsődület flashmob, fedél nélküliek, utcán lakni, otthontalanság mint alkotmányos jog?

Újszadesz! Vigyétek a csöveseket haza ha ennyire tetszenek! Nem vagytok képesek megérteni, hogy fertőzés és járványveszélyes volt a demszkyráj alatti aluljáró-anarchia? ÉS hazudtok is. Sehol nyugaton nincs az, hogy közterületeken csapatostul fekszenek emberek, úgy kell kerülgetni őket! "Város Mindenkié"? De ti nem vagytok mindenki, csak ellenünk tartott, külföldről fizetett liberálisok. A város nem a tiétek! A csőcselék, mint mindig, a liberális baloldalon van. lmp, együtt 2014 párbeszéd Magyarországért azaz együtt pm, vagy e 2014 no és az ál demokratikus koalíció a dk : ugyanaz a felforgató, mindennapi életet ellehetetleníteni szándékozó aljas ballib társaság.

Balhéznak a hajléktalanokat az utcán tartani akarók a Városházán + videó

A hajléktalankérdést csak a Jobbik tudja megoldani

Hol nincs belőlük egy se, hát ahova eleve nem jut el egy fedélnélküli! Fallal körülvett lakóparkok és elit negyedek ballib kapcsolati hálóba, érdekszövetségbe tartozó népe, akiknek kölykei most tüntetnek az amúgy általuk nem sajnált csak mélyen lesajnált csövik ürügyén.

Fővárosi hajléktalan-ügy: A tüntetők inkább a munkahelyteremtésből vegyék ki a részüket

2013. november 14. 10:31 Hunhír.info

A hajléktalankérdést csak a Jobbik tudja megoldani - állítja a párt fővárosi frakciója.

A Jobbik támogatja a főpolgármesternek és a kerületi önkormányzatoknak az életvitelszerű tartózkodás céljára tiltott területekre vonatkozó előterjesztését. A párt fővárosi frakciója emlékezteti a jogszabály ellen tiltakozókat, hogy más, nyugat-európai városokban bevett eljárás a közterületek egy részének az életvitelszerűen ott élőktől való mentesítése. Arra is találhatunk példákat, hogy ezekre a területekre, ilyen céllal belépőket hatóságilag szállítják vissza a külső városrészekben található hajléktalanellátó intézményekbe - hangsúlyozza a fővárosi Jobbik-frakció.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom azonban magát a rendeletet pusztán tüneti kezelésnek tartja. Az életvitelszerűen közterületen tartózkodóknak a sűrűbben lakott területekről való kitiltása nem megoldás a hajléktalanság felszámolására, csupán annak látótérből történő eltüntetése. Ezért a Jobbik a rendeletalkotással párhuzamosan átfogó, közterületfejlesztési és karbantartási közmunkaprogramot, és reszocializációs intézményrendszert követel, ezek híján a többség soha nem lesz képes visszailleszkedni a társadalomba. Az önhibájukon kívül utcára kerültek számára meg kell teremteni azt az utat, amelynek segítségével újra talpra állhatnak.

A Fővárosi Közgyűlés működését ma megakadályozó, jellemzően felsőosztálybeli, budai rendetlenkedőknek pedig azt ajánljuk, hogy amennyiben a hajléktalanság ellen szeretnének harcolni, akkor inkább a munkahelyteremtésből vegyék ki a részüket. A budapesti polgárok békés többsége már számtalanszor, határozottan állást foglalt az életvitelszerűen közterületen tartózkodás higiéniai, közbiztonsági és városképi hatásaival szemben - fogalmaz közleményében a Jobbik fővárosi frakciója.

2013. november 14. 09:04 Hunhír.info

A Főváros Közgyűlés üléstermében transzparensekkel akciózik a Város Mindenkié mozgalom, hogy így tiltakozzon a hajléktalanok utcai tartózkodását tiltó rendelet tervezett elfogadása ellen. Tarlós felfüggesztette a közgyűlést.

A Város Mindenkié aktivistái jelentek meg csütörtökön reggel a Fővárosi Közgyűlés üléstermében. A hajléktalanmentes zónákat kijelölő, ezzel a hajléktalanok utcai tartózkodását tiltó rendeletet ma készül elfogadni a közgyűlés, a civil aktivisták ez ellen tiltakoznak transzparensekkel. Az ülésteremben hajléktalanok is ülnek az aktivistákkal együtt, és várják az ülés kezdetét. Mindeközben követeléseiket ismétlik és népdalokat énekelnek. A fővárosi képviselők már kezdenek beszivárogni a terembe, de még nem ültek le a helyükre.

Tarlós István főpolgármester ezután megérkezett, felállt a pulpitusra, de az ülést nem tudta elkezdeni az aktivisták protestálása miatt, majd bejelentette, hogy felfüggeszti a közgyűlés ülését.

Előzőleg a Város Mindenkié csoport nyílt levélben fordult az összes fővárosi képviselőhöz és a főpolgármesterhez, hogy ne szavazzák meg a kirekesztő rendelet. Levelükben a csoport felhívta a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon a fedél nélküli emberek száma messze meghaladja a hajléktalanellátó-rendszerben rendelkezésre álló férőhelyek számát.

Pintér Sándor belügyminiszter az MTI-nek erre azt mondta: szükség esetén a jelenlegi 10 ezer szállóhely mellett további 10-11 ezer hajléktalannak tudnak szállást adnia civil szervezeteknek nem érdemes "számháborúba kezdeniük", mert annyi hely lesz, amennyi az igény. Megjegyezte ugyanakkor, hogy télen sem fognak egyetlen aluljárót sem kijelölni a hajléktalanoknak. Azt is elmondta, hogy rövidesen akciócsoport alakul, amelyben szociális munkások, rendőrök és mentők közösen dolgoznak az érintettek elhelyezésén.

A transzparensek között szerepel egy ilyen feliratú is: "Börtön helyett lakhatást!"

Hajléktalan-ügy: Hamarosan újra dolgozhat a Fővárosi Közgyűlés

2013. november 14. 11:54 Hunhír.info

Rövidesen megkezdi munkáját a Fővárosi Közgyűlés, a tiltakozókat felszólítják ennek lehetővé tételére - jelentette be a főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tarlós István jelezte: megadta a lehetőséget a tiltakozásra, a Város Mindenkié két és fél órája tüntet az ülésteremben, "minden civilnek mondott szervezet" kifejthette álláspontját, most azonban már megkezdik a munkát. Ha ezt meghiúsítják, akkor egyebek mellett már köztestület munkájának akadályozásáról lehet beszélni - fejtette ki álláspontját.

Mint mondta, nem engedi, hogy politikai szándékok alapján "szétzilálják" az ülést.Tarlós István közölte: a rendészet fel fogja kérni az illetékeseket, hogy tegyék lehetővé a munkát. Ha a tiltakozók nem engedik helyükre a képviselőket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság hangosbemondón ismerteti a kockázatokat és a lehetséges fejleményeket.

A főpolgármester kitért arra, hogy a szervezet demonstrációja miatt veszélybe került a 18 órára meghirdetett közmeghallgatás is. Megjegyezte: a testület egyebek mellett olyan közérdekű előterjesztésekről döntene, mint az útfelújítások, városrehabilitációs pályázatok, költségvetés-módosítás és a közlekedés tarifáinak csökkentése.

A Város Mindenkié csoport csütörtök reggel megakadályozta a Fővárosi Közgyűlés ülésének megkezdését, ezért Tarlós István felfüggesztette az ülést. A civil szervezet a hajléktalanokat egyes közterületekről kitiltó rendelettervezet ellen demonstrál. A hajléktalanokat és segítőiket tömörítő szervezet a tervezet visszavonását kéri, mert azt embertelennek, értelmetlennek tartja, és véleménye szerint nem oldja meg a lakhatási és hajléktalansági válságot, bűnözőként megbélyegzi a hajléktalanokat.


Feloszlatja a rendőrség a tüntetést a Városházán

2013. november 14. 12:02 Hunhír.info

Feloszlatja A Város Mindenkié tüntetését a rendőrség a Fővárosi Közgyűlésben, a rendőrök folyamatosan viszik el a földön ülő aktivistákat - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről csütörtök délben.

A civil szervezet reggel óta demonstrál az ülésteremben a hajléktalanokat egyes közterületekről kitiltó rendelettervezet miatt. Ezzel megakadályozta, hogy a testület elkezdje munkáját, ezért Tarlós István főpolgármester fel is függesztette annak ülését.

Tarlós István röviddel dél előtt közölte: zárt üléssel kezdik meg munkát, ezért előbb a rendészeket, majd a rendőrséget kérte fel munkájuk biztosítására.

Mintegy három tucat demonstráló maradt a teremben, őket a rendőrök egyenként, ölben viszik ki a teremből.


hajléktalanok, hajléktalan, hajléktalanság, fedél nélkül, aluljárók, anarchia, lmp, szdsz, együtt pm, együtt 2014, mszp, Tarlós István, Jobbik, fővárosi közgyűlés, flashmob, villámcsődület, balliberális csőcselék, lakóparkok népe, újgazdagok kölykei, nyomor, nyomorgók felhasználása politikai célokra, álszent baloldal, liberálisok, balliberális, zöld, anarchista