width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2014. márc. 4.

2014. március 4., kedd

A magyar néplélek ebben is nagyon hasonló az oroszokéra

"Lábbal tiporjuk az oroszok büszkeségét, bármennyire is groteszknek tartjuk azt, és aki tanulmányozza Putyin személyiségét, sejtheti, hogy ez mennyire kontraproduktív lehet"

Ezt nem értik meg a folyton "magyarkodáson" valójában a nemzeti önazonosság - tudatunkon gúnyolódó liberálisok, hogy a magyar néplélek ebben is nagyon hasonló az oroszokéra. Nemzeti kollektív tudat. Ha annyira mindegy a származás, akkor nekik minek zsidó hagyományokkal, kultúrával, vallással, egyáltalán saját magukkal foglalkozni. Gasztroangyal hétvégi epizódjában is csak a személyesen tapasztalt tényeket láttam viszont : zsidóknak fontos a család, ha lehet nem maradnak gyermektelenek, rendezett életet élnek, a babonaszerűen követett kóserségen inkább volna mit nevetni. Így élnek ők, a szabadosságot csak nekünk hirdetik.

Német lapvélemény: A Nyugatnak inkább át kellene ölelnie Putyint

2014. március 04. 14:41 Hunhír.info

Az Ukrajnában kirobbant válság nyomán sokan szidják Oroszországot. Ám az oroszok magatartása miatt érzett minden rosszkedv ellenére nem szabad elfelejteni: az, aki Oroszországot nem tiszteli, semmit sem fog elérni - írja a Die Welt keddi számában A Nyugatnak inkább át kellene ölelnie Putyint című keddi cikkében.

A befolyásos német lap szerint durván összefoglalva azt lehetne mondani: Putyin despota, a legjobb esetben is csak félig demokrata, Oroszország pedig kommunizmus nélkül is rendkívül veszélyes. Ám egy nem szívesen látott nemzet és vezetőinek folyamatos becsmérlése helytelen - hangsúlyozza a Die Welt.

"Lábbal tiporjuk az oroszok büszkeségét, bármennyire is groteszknek tartjuk azt, és aki tanulmányozza Putyin személyiségét, sejtheti, hogy ez mennyire kontraproduktív lehet" - írja a német lap, amely szerint az orosz elnök egész személyisége az erőre, keménységre épül. Oroszországnak az az érzése - folytatja a Die Welt -, hogy a Nyugat lenézéssel viseltetik iránta. Ám az hogy a Nyugat az oroszokat barbároknak tartja, érzékeny sebet érint. A G7-eknek az Oroszországgal szembeni ötlete a kizárásra, a lekicsinylésre épül a cikk szerint. "Ám aki Putyinhoz konfrontációval és keménységgel közeledik, az kudarcot fog vallani. Ilyen az ő játszmája, a logikája a játékszabályai. Aki most hidegháborút szorgalmaz, és visszatérést annak konfrontációs logikájához, az Putyinnak mesterére fog akadni. Aki őt bojkottal, vízummegvonással, vagyonok befagyasztásával fenyegeti, az visszavágást vált ki.

A Nyugat 2008-ban a diplomáciájával Grúzia esetében kudarcort vallott" - mutat rá a Die Welt, amely szerint Putyin úgy viselkedik, mint egy sarokba szorított neurotikus személy. Kelet-európai barátaink nélkül ebben a konfliktusban éppen a németek tudnának központi szerepet játszani - összegez a befolyásos német lap.

Szerző: VG Online - Die Welt

Ukrán válságról egy lényeges kérdés

Ukrán válságról egy lényeges kérdés

Csak azt nem értem, HA az erőszakos tüntetők és más puccsisták tényleg ukránok, akkor az eu - usa - imf hogyan gondolja, ha most a rossz politikusaikat így zavarják el, simán bebirkulnak majd az eu gyarmatává? Sorozatos megszorítások, munkahelyek leépítése, áron aluli privatizációk következnének ha a "nyugat" vagyis a bankárok akarata érvényesülne, akik kormányépületeket és közhivatalokat foglaltal fegyverrel a kézben, a közismert neoliberális "sokkterápia" szerinti társadalom és gazdaságrombolást MAJDAN :P tétlenül fogják szemlélni? Más eu és nem eu országokban pont a megszorítások, munkanélküliség, szociális elégedetlenség eredményeznek erőszakos utcai demonstrációkat, és egyéb komoly polgári engedetlenkedést pl. országos egészpályás út és vasútblokád, vagy általános sztrájk. Görögországban az imf gyarmatosítás elleni tüntetések is elég határozottak voltak…

Persze ha igaz, hogy a puccsisták zömmel zsoldosok, és izraeli katonák is vannak köztük, őket ez nem érdekli : a balhé után úgyis hazamennek. Szegény ukránok.

Ukrajna üzenete: A Mammon áldozatai leszünk vagy keresztények? ~Nemzeti Internetfigyelő »

Posted on 2014/03/02 by Nifadmin

Míg az USA és az EU vezető politikusai John Kerry-től Martonyi Jánosig a durva államcsínnyel létrejött új ukrajnai rezsimet a demokrácia bajnokaként ünneplik – Oroszországot megalázván -, a kijózanodás első jelei is tapasztalhatók a Majdan harcosai között, régi-új hőseik bemutatkozása után. Amíg azonban az „istenadta nép" nem szól bele értelmesen sorsa alakításába, addig kénytelen lesz elszenvedni újra és újra átverését. Az ország egyelőre tovább süllyed a káoszba. Ukrajna a magyarság számára kárpátaljai testvéreink miatt is egy új figyelmeztetés a tisztán látásra és a keresztényi önszerveződésre.

Ízelítők az új ukrajnai „demokráciából":

A „Jobboldali Szektor" egyik vezető politikusa, Aleksandr Muzychko, a Majdan egyik hőse múlt kedden állig felfegyverkezve jelent meg a rovnoi regionális parlament ülésén, követelve a képviselők azonnali döntéshozását, hogy a Majdan áldozatai hozzátartozóinak lakásokat utaljanak ki. Kis túlzással mondhatnánk, íme egy önzetlen politikus. De ugyanő azt is kijelentette, hogy élete végéig küzdeni fog a zsidók és az oroszok ellen.

Az általános oroszellenes légkörtől inspirálva radikálisok megfenyegettek több, a moszkvai patriarchátushoz tartozó ortodox templomot. Sumy-ban azt követelték, hogy a szerzetesek imádkozzanak a Majdan áldozataiért a kijevi patriarchátus érsekének vezetésével a Szent Átszellemülés katedrálisában. Amikor felvilágosították őket, hogy az egyházi törvények ezt nem teszik lehetővé, fenyegetőztek, hogy Molotov cocktailokkal szétverik a templomot. Aktivisták ugyanaznap egy másik híres kolostort körülzártak és senkit nem engedtek be. A híresztelések megfékezésére a kijevi patriarchátus kénytelen volt közzétenni, hogy nem áll szándékában elvenni a moszkvai patriarchátus templomait. Amíg azonban az orosz ortodox templomok elleni fenyegetések nagyjából csak fenyegetések maradtak, egy zsinagógát súlyosan meg is rongáltak.

Torkához szegezett szuronnyal énekeltették az ukrán himnuszt a beregszászi presbiterrel.

A nyugati politika és média nem csak kerüli az ilyen témákat, hanem a törvénytelen úton létrejött rezsimet példásan demokratikusnak állítja be. Mivel legszívesebben egész Ukrajnát érdekszférájába vonná, propagandájában Oroszország ismét a gonosz, undemokratikus hatalom. A brit külügyminiszter, mint Washington hű vazallusa a napokban a Budapest Memorandum-ot is abban az értelemben interpretálta, hogy Oroszországnak teljes mértékben respektálnia kell az új ukrán kormány legitimitását és az ország integritását. Francis Boyle, a híres amerikai Harvard egyetem jogászprofesszora egy az Oroszország hangjának adott interjúban ezzel szemben egyértelműnek tekinti, hogy a nemzetközi jog alapelvei szerint az orosz többségű területeknek joguk van elszakadni Ukrajnától. Szerinte az országnak jelenleg nincs legális kormánya, ami van, azok neonácik, fasiszták és szélsőjobboldali gazemberek. Az európai ügyekért felelős helyettes US-államtitkár asszony, Viktoria Nuland elhíresült lehallgatott beszélgetése a kijevi amerikai nagykövettel világosan bizonyítja, hogy egy a CIA által végrehaj(ta)tott államcsíny történt. Az oroszokat egyértelműen diszkriminálják (nyelvtörvény!) és fenyegetik. „Ha pedig egy kormány nem az egész ország népét képviseli fajtára, vallásra, bőrszínre való tekintet nélkül, egyenlő jogokat garantálva mindenkinek", akkor az ok lehet az elszakadásra.

Ezt a magyar politikának is szem előtt kéne tartania Kárpátalja tekintetében. Annál is inkább, mert Ukrajna kizsákmányolása a globalizmus urai által várhatóan még Magyarországét is felül fogja múlni. Talán még sehol sem sikerült a globalizmus Gólemének egy népet úgy megtéveszteni, mint Ukrajnában. Mert ehhez az államcsínyhez nem csak a Majdan fizetett tüntetői kellettek, hanem a Nyugat által elámított többség is, amely saját érdekei ellen is hajlandó cselekedni, vagy legalábbis tűrni. Illyés Gyula híres költeménye Egy mondat a zsarnokságról lassan jobban illik a globalizmusra, mint az un. szocializmusra. Az anyagiakra redukált élet, az abban elérni kívánt siker jobban terrorizál, mint a szocializmus államgépezete. Még barátainkat, szerelmünket is a szerint választjuk ki, hogy megfelelnek-e a „siker" követelményeinek.

„S nem érzed már, mi élni,

hús és kenyér mi,

mi szeretni, kívánni,

karod kitárni…"

Nem árt ugyan ismerni a nagy kritikus műveket arról, mi vezetett az európai kultúra eme perverz átalakulásához, például Adorno és Horkheimer „Dialektik der Aufklärung"-ját, vagy akár csak Bogár László cikkeit a globalizmus „létrontásáról", de semmi sem tárja úgy fel az igazságot, mint az evangéliumok. Bár meg kell adnunk a „császárnak, ami a császáré", de „nem szolgálhattok az Istennek is, a mammonnak is… Ne aggodalmaskodjatok hát, hogy Mit együnk? vagy Mit igyunk? vagy Mibe öltözzünk?…Elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, és ezeket majd megkapjátok hozzá…" Azaz, bár a bűnbeesés arra kényszeríti az embert, hogy verejtékével keresse meg megélhetését (sokan csak ezt látják, illetve ezt akarják láttatni), de az isteni gondviselés a benne bízó embert átsegíti minden nehézségen és csak ez által élhet boldogan. A mammon által sohasem.

Az emberiség történelmében az isteni gondviselés talán legszebb záloga ősi alkotmányunk, amely lényege Isten jelenléte legfőbb alapelveinkben, ami egyben az emberi korlátoltság és törékenység belátása és egyetlen lehetséges kiküszöbölése. Minden más, még oly szép gondolat is csak olyan konstrukciót engedélyez, amelynek a végén a zsarnokság leselkedik. Ahhoz, hogy ősi alkotmányunkat ismét valóra tudjuk váltani, újra meg kell tanulnunk egymás gondjait megérteni és megosztani, azaz meg kell tanulnunk szolidárisan (szeretetben) élni.

Tagged: ukrajnai válság, Ukrajna, Mammon, eu, usa, nato, imf, Putyin, Oroszország, Krím félsziget, Janukovics, arab tavasz, csinált forradalmak, háttérhatalom, nemzeti internetfigyelő, atlantista, oroszbarát, magyar érdekek, kárpátaljai magyarság, Kárpátalja, nacionalizmus.

Tasz, liberális bűnpártolók, fajtájuk csak akkor tenne rendet, ha már olcsóért felvásárolták volna a büntetlen cigánybűnözés miatt elhagyatottá vált területeket, de akkor azonnal. Pont olyan durván, mint izraelben tették 1948 után.

Tasz, liberális bűnpártolók, fajtájuk csak akkor tenne rendet, ha már olcsóért felvásárolták volna a büntetlen cigánybűnözés miatt elhagyatottá vált területeket, de akkor azonnal. Pont olyan durván, mint izraelben tették 1948 után.

Mi baja a liberráltaknak a rendteremtés szándékával?

Ezek a libernyákok elit helyeken laknak, na és a zsidóság manapság főleg a fővárosokban él. Nem érdekük, hogy a magyar ember vidéken nyugodtan élhessen. Csak akkor tennének rendet, ha már olcsóért felvásárolták volna az elhagyatott területeket, de akkor nagyon gyorsan. És pont olyan durván, mint izraelben tették 1948 után.

Kedvenc Célpontjuk Orosz Mihály Zoltán, Érpatak rendpárti polgármestere. A fidesz zsidai kéz a kézben ugyanazzal a hamis, cionliberális érvkészlettel támadják a szocionistákkal, és a liberális szennymédiával. A demokratikus chartás régen szadeszes, most fideszes hegedűs zsuzsa és a többi sorosista narancsliberális.

"Hogyan győzzük le a bűnözést? Az érpataki modellről beszél a "vaskezű" polgármester, Orosz Mihály Zoltán. Ez az, amiről mélyen hallgat a balliberális, de a FIDESZ-barát média is!"

Az ultraliberális uszítók amiatt ajvékolnak, hogy a rendőrök razziázni merészelnek a cigány bűntanyákon

2014. március 04. 13:17 Hunhír.info

A TASZ elnevezésű, jogvédőnek álcázott háttérhatalmi ultraliberális uszítószervezet legújabb szellemi epeömlése szerint elfogadhatatlan, hogy a rendőrök razziázni merészelnek a közvélemény szerint a bűn fészkének tartott miskolci cigány tanyákon. Ilyen messze eddig még nem mentek el a jól meghatározható külföldi háromszögek finanszírozta magyarországi kettős mércés árokásók.

"Tíz hónap alatt negyvenöt átfogó ellenőrzést hajtottak végre a miskolci rendészeti szervek a város főként romák lakta, elgettósodott részén, közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). Azt írták, a jogvédő szervezetekhez érkezett személyes beszámolók és a beszerzett adatok alapján megállapítható: az ellenőrzéseken a családokat két-három tucatnyi hatósági ember egyidejűleg veti alá számos ellenőrzésnek, így lakcím-nyilvántartási, állat-egészségügyi, hulladékkezelési, köztisztasági, gyámhatósági, közüzemi és szociális igazgatási ellenőrzésnek is. A TASZ szerint mindemellett a lakók tulajdonjogát is ellenőrzik, a hatóságok adásvételi szerződések bemutatását kérik tőlük- őrjöngenek a cigányokat eszközként használó, Magyarországot minden lehetséges fórumon lejárató uszítók, akik azt kifelejtik vérlázító közleményükből, hogy vajon milyen eredménnyel jártak a ezek a bűnmegelőző akciók, Vagyis hány bűnözőt fogtak el, milyen bűncselekményekre, szabálysértésekre derítettek fényt a hatóságok. A bűnözők egyértelmű ultraliberális védelme csak a társadalommal szemben állók azon érzetét erősíti, hogy nekik minden jár és szabad,és bármit megtehetnek, mert a háttérhatalom által mozgatott felforgató erők úgyis kimosdatják őket. Nem a gárdákat, önvédelmi szerveződéseket kellett volna betiltani, hanem azokat a liberális uszító szervezeteket, akik a mélyszegény embereket használják ki a rend, a kormány eleni támadásra. S mindezt a választási kampány kellős közepén. A kormánynak ideje végre fellépnie, és betiltani ezeket az ügynökszervezeteket."

És a másik, hogy ha az államhatalom, a kormány, vagy a rendőrség mint az "erőszakmonopólium" merészelne mégis csak, társadalmi feladatának megfelelően! rendet tenni, akkor jön az ócska, bukott szemkilövető liberálisok hiszti kampánya. Mondja még valaki, hogy a 444 meg a cink féle új degenerációs média (e szó eleve többes szám, a médium meg a jós neve) nem vadliberális? Mikor azokat semlegesnek, pláne jobboldalinak feltételezni pont olyan képtelenség lenne, mint hogy én cionista vagyok. xD Tudom, fogalom összezavarási szándék is a balliberális kommunikációs háború része, a vadkapitalista neolib elnevezte magát neokoHnzervatív jobboldalinak. Ám ettől még nem lesz a helyi érdekek védelmezője, hiszen hívő globalista, mindent előbbre tart a hazánál, gazdasági patriotizmuson röhög, és - vagy egyből Észak Koreát emlegeti. Például. Pedig Szingapúrt kellene inkább. Igaz, az ottani nemzetállami gazdasági modellt méltató Lovas Istvánt se kedvelik a libik. A keleti nyitást se, hiába nemzeti érdekünk : a cion fasiszta az szigorúan atlantista, és semmi más, még uniópárti is csak másodlagosan. Hát mi nem brancsbéliek, szadeszkaszton kívüliek meg őket nem "szeressük". :Đ

Nehéz egy embert rávenni álláspontja megváltoztatására, mikor azt üléspontja határozza meg - a fizetése függ tetteitől, véleményétől. A szélsőségesen kirekesztő folyton nácizók, hülyézők még most is kulcspozíciókban ülnek, legyen az kultúra, oktatás, pénzügy, gazdaság, média, beosztottaik politikai magatartását egy komcsi politikai tiszt módjára leellenőrzik, neten és irl is folyamatosan "lekáderezik" mennyire megbízható politikailag. Tehát titkolóznak sokan, attól viszont meghasonlanak, akkor meg mivel különb ez a rendszer a 89 előttinél, különvéleményt nem tűrő és magánszférába tolakodva aktívan gondolatrendőrködő, dogmáinak és tabuinak való engedetlenség esetén egyből "náci" tömeggyilkosnak bélyegző neoliberális totalizmus.

Nem új ez a mindent ellenőrizni és mindenkit liberális téveszmékre átnevelni óhajtó erőszakosság a liberalizmustól, már 1789-ben, vagy 1640-ben is így kezdték.

Visszaélések hosszú sora, még a facebook jelszót is elkérik akár, magánnyomozói módszerekkel kidoxxolás, törvénytelen adatkezelés, feketelistázás.

Amúgy érthetetlen módon a Kapu újság alig ismert, pedig jó, sőt JOBB. Élet ÉS irodalom helyett mondjuk, annál sokkal hitelesebb mert legalább polgári, keresztény, konzervatív, és főleg magyar. Pártfüggetlen, de nem értéksemleges jobboldali. Már a 80-asok óta ismerem, és volt régebben is.

Nem "Fideszlap" vagy "Jobbik szócső". E kettő kategória legalább nyílt sisakkal játszik, miközben a neoliberális fősodratú nemcsak média hanem szakértők is, lazán függetlennek mondják magukat. Ne azt nézd mit mondanak, hanem hogy mit tesznek! Ugyanaz az érvkészlet, egyszerre mozdulnak rá a jobboldal bármilyen jelentktelen támadható pontjaira, bolhából csinálnak elefántot, ha nincs mibe belekötni akkor jöhet a hvg módszer, a "bajai" kamuvideók, Teller Ede "Rossz hírek a szülőföldről" kamulevél típusú "hírszerző" hamisítások sora, majd kampányolni az is jó, legfeljebb utána 1 évvel leközlik a helyreigazítást, amikor már kit érdekel. 

Rágalmaznak, valami csak megmarad. Rövid sűrített érzelemre ható egyszavasok. Trafikmutyi, Simicska, Stadionok, Közgép, Paks, akármi. Úgyse néz utána se az olvasatlan, se aki liberálsznob magát intelligensnek képzelő de csak entellektüell (chrétien). Nagymértékben valóságtól elrugaszkodott volt az is, aki a freeblogon entellektuell.freeblog.hu tartalmát előállította.

Bezzeg a Jobbikot bal és jobb liberálisok egyaránt demagógozzák, amiért egyszerű, érthető, rövid, világos politikai üzenetekkel él. Mellé téve mondjuk, hogy akit érdekel, nézze meg a Hét Vezér tervet, meg a többi Pdf-et a jobbik.hu-n.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Listázás

Bayer Zsolt - 2012. december 8., szombat Álláspont

A HVG közzétett egy listát. A listán a tankerületi igazgatók nevei olvashatók, s mellettük – a lap megfogalmazása szerint – a nyilvános felekezeti kötődésük.

Most, amikor listázás ügyben tüntetés volt a Parlament előtt, ahol – ha csak egy rövid időre is, és eléggé ostobán – létrejött a „nagykoalíció", nos ezekben az időkben fölöttébb elképesztő és védhetetlen húzás ilyesféle listákkal előállni.

Illetve pontosítsuk mindjárt önmagunkat: nem elképesztő és nem védhetetlen. Ugyanis a HVG nyilvánvalóan teljesen tudatosan, a provokáció szándékával állt elő a maga listájával, és a HVG teljesen biztos lehet abban, hogy akik tüntetni mentek a Parlament elé a „zsidó listák" ellen, azok megvédik őket.

Ugyanis most nem zsidókat listáznak.

Most keresztényeket listáznak. Méghozzá egészen vérlázító módon. Egyebek között ilyesmiket olvashatunk a nevek mellett, mint hogy az illető tagja a Szász Károly Református Kórusnak, vagy tagja az evangélikus énekkarnak, esetleg merészel tagja lenni a Kálvária-templom közösségének.

Muszáj feltennünk az ilyenkor szokásos, mondhatni obligát és persze teljesen ostoba kérdést: vajon a HVG gazember szerkesztője, gazember újságírója és az egész gárda odaírná azt is egy név mellé, hogy az illető a kerületi zsidó hitközség, esetleg a Ben Gurion énekkar tagja? Nem, nem írná oda.

Mert a HVG gárdája abban az esetben a felvilágosodás, az emberi jogok, az európaiság, az egyetemes emberi értékek talaján állva felháborodottan utasítana vissza mindenféle listázást.

De mihelyt keresztény kötődésű emberekről van szó, ezek a gazemberek, Kun Béla szellemi-lelki örökösei nyomban felhatalmazva érzik magukat listák készítésére.

S e listákkal természetesen azt akarják bizonyítani, hogy akinek „nyilvános felekezeti kötődése" van, s amennyiben az a felekezeti kötődés nem zsidó felekezeti kötődés, úgy az adott személy alkalmatlan feladata ellátására. Nyilvános keresztény felekezeti kötődéssel nem lehet az ember tankerületi igazgató, s ha tagja valamilyen keresztény énekkarnak, abban az esetben még nyilván tanár sem lehet(ne).

A HVG gazember gárdájának ocsmány akciójához kapcsolódik az a hír, amely a minap érkezett Franciaországból. Ott egy iskola igazgatónője jelentette be, hogy az idén nem jöhet Mikulás az intézménybe, mert a Mikulás jelenléte sértené a nem keresztény gyerekek érzékenységét, ezért Mikulás helyett – az idén és mostantól majd mindig – bábelőadás lesz.

A francia városka szülői elküldték az igazgatónőt az anyjába, majd a városka polgármestere kijelentette, hogy nevezett igazgatónő „elhamarkodottan döntött". És a Mikulás ment. Mármint az iskolába. Ahogy a hagyományok szerint megy már évszázada.

Vegyünk példát a francia városka polgáraitól.

Ideje elküldeni a HVG gazembereit az anyjukba.

Véget kell vetni ennek a világnak, de nagyon hamar.

Kun Béláék szellemi-lelki örökösei nagyon hamar meg kell tanulják és meg kell tapasztalják, hogy vége van listázásaik idejének. Akár így, akár úgy, de meg kell tapasztalják végre. Meg kell tapasztalják, hogy Európa és benne Magyarország – minden idióta próbálkozás ellenére ragaszkodik hagyományaihoz, ragaszkodik keresztény gyökereihez – ragaszkodik önmagához.

És hogy aki ilyen listákat tesz közzé, az számíthat a megvetésre, a tiltakozásra, a leköpésre.

Ha nem tetszik, akkor meg el lehet takarodni. Hátra se nézve, örökre – és vihetitek magatokkal az összes listátokat, gazem-berek.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Keresztény közösségek tagjairól készített tendenciózus lajstromot a HVG

Közzétéve: 2012. december 08. szombat, 18:14 PolgárPortál által Kategória: Magyarország

A HVG listáján a 198 igazgatóból kizárólag a keresztény, valamint a fideszes és KDNP-s kötődésű emberek szerepelnek
Katolikus és református kórusvezetőkről és más keresztény közösségek tagjairól készített listát a HVG. A baloldali liberális hetilap aktuális számában többek között a "nyilvános felekezeti kötődéssel" rendelkező tankerületi igazgatók lajstromával kívánja igazolni címlapsztorija fő állítását, mely szerint túlzott állami és egyházi befolyás és ideológiai nyomás válhat uralkodóvá az oktatásban.

Az összesen 198 tankerületi felügyelő közül 15 tankerületi igazgatót listáz a HVG, megjelölve, hogy milyen egyházi iskolai háttérrel, illetve felekezeti kötődéssel rendelkeznek. Az Unokáink is fogják bánni című, aláírás nélküli összeállítás készítői az összesen 198 tankerületi igazgató közül a lap munkatársai internetes keresések segítségével válogatták ki a vallási kötődésüket nyilvánosan is vállaló köztisztviselőket. A 15 találatból 11 köthető valamilyen felekezeti oktatási intézményhez; az ő szerepeltetésük akár még elfogadható is lehetne egy oktatáspolitikai kérdéseket taglaló cikk mellett, ám a HVG-cikk semmilyen magyarázatot nem ad arra, hogy a fennmaradó négy személy tisztán felekezeti alapú felsorolása milyen alappal került oda.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője pénteken, Michl József országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján megengedhetetlennek és felháborítónak minősítette, hogy a HVG hetilap friss számában megkérdőjelezte a világnézetileg semleges oktatás teljesülését és közölte azoknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kinevezett tankerületi igazgatóknak a listáját, akik felekezeti iskolában tanítottak korábban. Michl József megismételte: a világnézetileg semleges oktatás nem világnézetileg semleges oktató létezését jelenti. Az érintettek és minden hívő nevében kérte ki magának ezt a hozzáállást "a sajtó és a mögötte állók részéről". Az igazgatók kinevezése szakmai kérdés, az állam pedig világnézetileg semleges iskolákat tart fenn - szögezte le.

A KDNP szerint a radikális baloldal lekörözte a radikális jobboldalt, mert utóbbi csak beszélt a listázásról, előbbi azonban "egy kereszténybarátsággal nem vádolható hetilap hasábjain listát közölt azokról a tankerületi igazgatókról, akik vették maguknak a bátorságot, hogy vállalják egyházi, felekezeti kötődésüket, s egyházi iskolában tanítsanak".

Hogy az ilyen listázás mennyire elképesztő és elfogadhatatlan, arról Bayer Zsolt azt írja a Magyar Hírlap szombati számának vezércikkében: "a HVG nyilvánvalóan teljesen tudatosan, a provokáció szándékával állt elő a maga listájával, és a HVG teljesen biztos lehet abban, hogy akik tüntetni mentek a Parlament elé a „zsidó listák" ellen, azok megvédik őket. Ugyanis most nem zsidókat listáznak. Most keresztényeket listáznak. Méghozzá egészen vérlázító módon. Egyebek között ilyesmiket olvashatunk a nevek mellett, mint hogy az illető tagja a Szász Károly Református Kórusnak, vagy tagja az evangélikus énekkarnak, esetleg merészel tagja lenni a Kálvária-templom Közösségének. Muszáj feltennünk az ilyenkor szokásos, mondhatni obligát és persze teljesen ostoba kérdést: vajon a HVG gazember szerkesztője, gazember újságírója és az egész gárda odaírná azt is egy név mellé, hogy az illető a kerületi zsidó hitközség, esetleg a Ben Gurion énekkar tagja? Nem, nem írná oda. Mert a HVG gárdája abban az esetben a felvilágosodás, az emberi jogok, az európaiság, az egyetemes emberi értékek talaján állva felháborodottan utasítana vissza mindenféle listázást. De mihelyt keresztény kötődésű emberekről van szó, ezek a gazemberek nyomban felhatalmazva érzik magukat listák készítésére."

Elhatárolódunk a HVG-nek az említett ordas eszmerendszerekre emlékeztető, keresztény felekezeti kötődésű emberek rosszindulatú, diszkriminatív listázásától is. Éppen egy héttel ezelőtt tartottak tanácskozást Budapesten a 21. századi keresztényüldözésről, ahol elhangzott, hogy világszerte, így Európában is jelen van a keresztények diszkrimánációja. Európában alapvetően kétféle probléma van jelen: az egyik az intolerancia, a keresztények közéletből, médiából való kiszorítása, marginalizációja, illetve egyes személyek és csoportok keresztényellenes megnyilvánulásai. A másik a diszkrimináció, a törvényi hátráltatás, amely rendszerszintű, jogalkotási probléma, hiszen mások tiszteletben tartásának címszava alatt a vallási meggyőződés kifejezését teszik lehetetlenné. A keresztényellenesség nem csak a keresztények ügye. Magyar patrióta polgárok, civil szervezetek, szálljunk szembe a szélsőséggel, akár a Parlamentben, akár az utcán, akár egy sajtótermékben ütik fel a fejüket, és hajítsuk őket a történelem szemétdombjára!

Ezért nem óbégat a cionista nato, usa, eu. Izraeli blokád, a törvénytelenül megszállt területeken, se gyógyszer se élelem, semmi. Nem vagy zsidó, nem vagy ember. Legalábbis szerintük. Ez "vallás" amit tisztelnünk és tolerálnunk kéne?

Ezért nem óbégat a cionista nato, usa, eu.
Izraeli blokád, a törvénytelenül megszállt területeken.
Se gyógyszer se élelem, semmi.
Nem vagy zsidó, nem vagy ember.
Legalábbis szerintük.
"vallás" amit tisztelnünk és tolerálnunk kéne?

"Betiltották a Hamász tevékenységét Egyiptomban"

"és kiéheztetnék a Gázai övezetet"

http://kuruc.info/r/4/124637/

A Forradalmak "Coca-Cola" gyártásáról... Az utolsó fegyver a történelem végének a fegyvertárában

Szíriai Hírek fb

A Forradalmak "Coca-Cola" gyártásáról... Az utolsó fegyver a történelem végének a fegyvertárában

Nem azért írok, mert reménykednék vagy egyáltalán hinnék abban, hogy a mai forradalmárokat a világon, megtudnám győzni a saját nézőpontomról, sem azért hogy az árulók megérthessék végre, hogy mennyire számkivetettek valójában saját társadalmaikban..

Én nem az árulóknak írok, sem az őrülteknek, akiket a világ ma forradalmároknak hív, mert az őrültek meg az árulók agya sós akár a vörös tenger vize, és a becsületük savanya akár a kénsav, lelki ismertük sötét akár a sírhelyek.. és gondolataik bűzlenek mint a hiénák lehellete...

És minden szó, melyet az ilyen emberek agyában szeretnék el juttatni, leginkább egy pohár ivó vízhez hasonlítana, melyet a vörös tengerbe öntök, vagy az atlanti óceánba.. vagy egy damaszkuszi parfüm üveghez, melyet az arabok teve istállóiban dobnék ki.. vagy talán egy damaszkuszi rózsához, melyet hiába próbálok cementbe, vagy a sivatag homokában ültetni..

Mit ér egy pohár ivóvíz az óceán mélyén, és hogyan tudnék virágot ültetni én a mozgó homokban?

Én nem fogom a fényt megalázni azzal, hogy értelmetlen utazásba vigyem magammal, vak szemekben, melyek képtelenek érzékelni.. és ha a szavaim meteoritok lennének melyeknek lángjaikkal, a napot is megtudnám gyújtani, egy galaktikus gyertyaként mely megvilágítja az univerzumot, akkor sem tudnám a napot meggyújtani azok szívében, kiknek szívük olyan mint univerzumunk fekete lyukjai..

Mert ha a napfényével is írnám amit írok, akkor sem tudnék, egyetlen egy gyertyát sem meggyújtani az őrültek, meg az árulók agyában. mivel ezekben nincsen sem gyertya, sem fáklya, sem bármi más, mely világítani is tudna, és lelkeik a végtelen sötétség bástyái, meg a végtelen fekete lyukak világunkban.

Én Barátaim nem a forradalmárokért írok, sem az árulókért, én csupán azért írok hogy megmentsem a történelmet a fulladástól a sós tengerekben, meg hazugságok árvizében. én ha írok, én a bárkát akarom felépíteni Noénak.. és a mi Noénk ma, az az történelem, melyet a hazugságok özönei soha többet nem fognak tudni elárasztani.

Mi azért írunk kedves barátaink, hogy a történelem ne Francis Fukuyama elképzelése szerint érjen véget.. mi azért írunk hogy ne rothadjanak el a betűk, hogy fent maradjon az írás, mert az igaz betűk, azok a damaszkuszi illó olajak, meg rózsa vizek, melyeket az idő meg a történelem, meg az események vizében, fogunk beleönteni, hogy a történelem lehellete tisztulhasson.. a szabad emberek azért írnak, mert nem akarják hogy a többi emberek agyai só raktárak legyenek, sem hogy a sav beköltözzön a szívekben, meg a szemekben.. ezért engedjék meg hogy ma együtt utazzunk el Ukrajnába, ahol meg találhatjuk együtt az arab forradalmak farkát, és Francis Fukuyama körmeit.

Az ukrán tavasz sokak szerint hirtelen jött, de egy időben jött el, a venezuellai tavasszal, és itt azért le kell állnunk egy percre, mivel elég bizonyíték van arra már, hogy az összes forradalmat a közel múltban egy Cionista brigád irányította, kiket Bernard Henry Lévy képvisel, Lévy ki az ukrán mozgalmakban úgy vett részt, mint ha törzsgyökeres ukrán lenne.

Mi ma az ipari forradalmak korában élünk, pontosabban e forradalmak aranykorában, mert az ipari forradalmak melyeket tökéletesített az Amerikai Egyesült Államok, ma a csúcsát érte el, mikor számára sikeres forradalmakat tudott kreálni, mellyel a történelem gyártás titkait sajátította el, Amerika elkezdte gyártani a Coca-Cola-t, az autókat , a repülőket, a forradalmakat, a forradalmárokat, meg a forradalmi értelmiségieket, kik azt mondják a népüknek, arra veszik rá, hogy azt akarják amit Amerika.. meg néha még egészen új vallásokat is sikeresen létrehoznak.. és ma ami közös a forradalmakban, meg a Coca-Cola-ban az az hogy a harmad világországainak a népei, hasonló élvezettel engedik be otthonaikban, keleten mind a kettőt.

Minden bizonnyal az ipari amerikai forradalmak lesznek, a leghatalmasabb találmányai a vad kapitalizmusnak, főleg hogy eltudták már azt is érni, hogy a tömegek érzelmeit hogyan irányíthassák, és ugyan úgy ahogyan irányítják, és kirobbantják az érzelmeket, egyszerűen be is palackozzák amikor akarják, akár egy üveg Coca-Cola italt, melyet újra is töltenek, majd kiürítenek akár ugyan az nap is, ha úgy felel meg nekik.

Ez a feltalálás, a forradalmak gyártása, ugyan olyan feltalálás, mint a legtöbb többi gyártás, a természet tele van alapanyaggal, de a művelet összeállítani ezeket az anyagokat, más hasznos dolgokra az az igazi művészet, és ott vannak elásva valóban a szakmák titkai.. a társadalmak viszont mind tele vannak szegényekkel, tudatlanokkal, kalandorokkal, álmodozókkal, és korrupt emberekkel.. de ezeket a rétegeket átváltoztatni irányított rakétákká, és időzített bombákká, az az igazi zsenialítás, és ez a történelem végének fegyverraktárainak utolsó fegyvere.. mert a történelem nem ér véget, ha nem irányíthatják a történelem gyártását, a tömegek irányításával, melyek a történelmet írják, avagy megváltoztatni a természetes változó dolgokat, a társadalmi vulkánokat és földrengéseket, ahogy óhajtják.

Sokat változott a világ igen, és majdnem el is rabolták a történelmet.. a közel múltban az oroszok vezették a forradalmakat világszerte, a kommunizmus nevében, és kommunista forradalmárok vezették forradalmaikat, mint Gevara, Castro, meg Nazim Hikmat.. azokban az időkben az amerikaiak voltak körbe véve mindenhol, és válaszként a népi megmozdulásokra, katonai puccsokat rendeztek, és saját érdekeiket szolgáló diktátorokat erősítettek meg.. de miként meghalt a szovjet anya, és szét váltak a forradalmi felhők mindenhol.. felszabadult az Egyesült Államok a népi megmozdulások elöl, Che hangjától, meg Vlagyimir Iljitsch Lenin, Leo Trotzki, Marks meg Engels könyveiktől.. és végre átléphetett abban a stádiumban, hogy sorba szabaduljon meg a katonai rendszerektől, melyeket népi vezetőségekkel hellyetesített, ma viszont a sors fintora számukra, hogy az egyik legjobban általuk által kitervelt forradalmat, a szíriai arab hadsereg állította meg, melynek vezetői, Vlagyimir Putyinnal kötöttek szövetséget, és itt azért megint meg kell állni egy pillanatra, mert nagyon nagy a különbség a két Vlagyimir, Vlagyimir Lenin, meg Vlagyimir Putyin között.

Ma a legnagyobb ámulatra méltó paradox, hogy a népek maguk lettek az eszközei az Egyesült Államoknak, hogy e népeket, avagy saját magukat uralhassa Amerika.. Az Egyesült Államok sikeresen létre tudta hozni a saját "Imperialista kommunizmusát" mely e népek közt terjed, e népek között melyek a halálukba nyomulnak vakon gondolkodás nélkül, alig várva, hogy saját országaik kulcsait átadhassák a nyugati államfőknek, az IMF nek, meg az EU-nak.. meg olyan forradalmároknak, kik más, néha ellenséges országok útleveleivel rendelkeznek, más társadalmakban élnek, és más kultúrákban, akár csak régebben a kommunista mozgalmak, melyek magukat Moszkva védelmezőinek is tekintették, és egy részének a Kreml őrségének..

De hogy mi a titka annak, hogy a modern forradalmak csak is olyan országokban törnek ki melyeket nem szeret az Egyesült Államok, vagy olyanokban éppen, melyekről azt gondolja az Államok hogy már ideje lenne leváltani.. és nem törnek ki sose ezek a forradalmak azokban az országokban, melyek amerikai megszállás alatt vannak mint az arab öböl országai pl? és mind e forradalmak ugyan azokat a lépéseket, és forgatókönyvet követik mintha ugyan abból az iskolából jöttek volna ki.. mindig tüntetőket kell látnunk, kiket valami okból, összelehetett gyűjteni valamelyik ország nagyobb terén, kiket több száz kamera fényképez, és nagyon, a békés megmozdulásukra próbál koncentrálni minden TV adás, miután megsiratta az egész világot, a vezetőségük kegyetlenségével.. majd pár hét erölködés után, sikerül is nekik az egész országot meggyőzni nézeteikkel, majd hirtelen fegyvert is fognak, majd létre hoznak egy olyan államot, melynek egyetlen gondja, és célja, hogy helyre állíthassa a legjobb kapcsolatokat a Nyugattal, meg az Amerikai Egyesült Államokkal.

Mik ezek a fura véletlenek, ezek a hasonlóságok-? először a narancssárga forradalom Ukrajnában, majd a zöld forradalom Iránban, majd a függetlenség forradalma Libanonban, majd a véres arab forradalmak, majd végül a második ukrán forradalom, meg a venezuellai forradalom? mind népi békés forradalmak, melyekben mást sem lehet hallani mint hogy: a nép követel, a nép akar.. mind ugyan abban az iskolában végzett, melynek a neve: a nép azt követeli, amit Amerika akar. és mindegyikben ha megoldható, Bernard Henry Lévy is személyesen részt vesz.

Ezek a forradalmak Amerika modern rakétái, melyekkel ott pusztít ahol akar , és minden nemzetnek megvannak előre gyártva, a saját önpusztító rakétái, és mesterségesen létre hozott ellenzékei, melyek közül a legveszélyesebb az Iszlamista töltetű robbanékony fejek, melyek egy társadalmat kiürítenek az állam formából, meg a hazaszeretetből. majd végül a teljes szétoszlás következhet be..

Ami ma Ukrajnában történik, az egy kornak a vége, a mesterséges forradalmak korának a vége, melynek már egyszer szét is törtek a Coca-Cola-s üvegei Damaszkuszban. a játék véget ért, és az orosz térben bemenetele, csupán azt bizonyította, amit régóta mondunk, a háborúnk egy nagyobb háborúnak, egy kisebb, de meghatározó része. de az Ukrajnára váltás, mindenképpen azt mutatja hogy a forradalmi játékuk Szíriában nagyon nagyon fárasztó számukra, olyannyira, hogy már forradalmaknak kell hogy elősegítsenek, más forradalmakat. a szíriai mesterséges forradalom haldoklik, ezért az amerikaiaknak ki kellett robbantaniuk egy új forradalmat, de most az orosz partokon, hátha az oroszok zavarba jönnek, és megfeledkeznek Szíriáról, és megengedik végre, hogy Szíria végre megihassa a forradalma Coca-Cola-ját, hogy Amerika rajta keresztül, minden keleti otthonban is betudjon törni utána, meg a forradalmai során.

Néhány forradalmár azt hiszi hogy az amerikaiak megfogják buktatni Assad elnököt Ukrajnából, mert az oroszok drágán megfizettek az álláspontukért, és néhány álmodozó azt hiszi hogy ezzel fog majd Oroszország meggyengülni.. de ez az amit, éber álmoknak hívnak. a logika azt mondja hogy ami történt, az jobban ráveszi Oroszországot hogy ragaszkodjon a szír álláspontjához.. mi több az ukrán lángok azok azok, melyek nagyon megfogják égetni a szír forradalmat több okból.. ha ma tegyük fel Oroszország elveszítené Ukrajnát, az biztos hogy nem a Szíriáról lemondásával szerezné vissza, mert Ukrajna többször is kicsúszhat a kezéből, de Szíria mely az egész világot meghódította ellenállásával, erősebb és szilárdabb mint valaha, és ha Moszkva el is veszítené Ukrajnát, Damaszkuszt biztos nem fogja megrizikózni. főleg hogy Ukrajnát vissza szerezni nem olyan bonyolult dolog, mint Szíriát ha elveszítené. mivel ha Szíria megbukna, akkor azonnal Amerika 3-4 országgá tépné vallási alapon, olyan országokká melyeket Izrael ural.

Szintén biztos hogy Putyin elnök, igen csak makacs férfi, aki a végtelenségig hisz hazája történelmi hatalmában, és szerepében, meg saját maga szerepében is a világon, és nagyon jól tudja hogy történelmi felelősségeket hajt végre.

Követtem sokat a megfigyelők, és politológusok véleményeit, megfogott egy pár vélemény, melyek szerint Putyin lehet mégsem avatkozik be Ukrajnában katonailag, vagy ha be is avatkozna katonailag, akkor nagyon mérsékelten, és leginkább 3 különböző irányban lennének határozó választásai:

1 - a szír ügyben: talán az oroszok a katonai opciót a maximális szintjére emelnék, mely során Moszkva olyan diplomáciai és katonai fedelet adna Damaszkusznak, mellyel el söpörnék véglegesen az úgy mond szír fegyverese ellenzéket, mellyel Amerika elveszítené a szír lapját, melyel tudna egyeztetni még az oroszokkal.. és itt elkezdődhet a szír bosszú, hogy végezhessen a régi amerikai szövetségesekkel a régióban.. és talán ez az oka, mindazoknak az amerikai hangoskodásoknak, a déli meg éjszaki szír csatákról, meg a pakisztáni elemek bevonásával.. miután az izraeli beavatkozás egyre nyilvánvalóbb.. és bár nekem kételyeim vannak ennek lehetőségével, de mindenképpen aki a legjobban megfogja fizetni az ukrán forradalom árát, az a szír forradalom, és nem a hazafi szír állam..

2 - Putyin talán úgy véli, hogy a nyugat meg az amerikaik leállításához, egy izraeli háborún keresztül tudna szert tenni, mivel az oroszok még a nagyon közeli múltban, is próbálták a szíreket, Iránt, meg a Hezbollahot leállítani, egy várható Izraeli összecsapással..de mivel izraeli és cionista kezek is vannak az ukrán események mögött, (lásd Bernard Henry Lévy beszédét Kiévben), meg az izraeli katonák részvételét a lázadásokban.. mellyel több akadály is megremegett.. és néhányan kérdezősködnek is arról, hogy a Hezbollah valójában orosz engedélyre vár, hogy válaszoljon a múltkori izraeli csapásra.. de e pillanatig nincsenek olyan tények, melyek e gondolatot megerősítenék.. de ugyan akkor nem szabad ezt a rejtélyes, csöndes részletet hanyagolni.. mert ez a pillanat, várakozik egy ideje az ajtó mögül, egy olyan gyors változásra, mely a szövetségesek véleményét megváltoztatná.

3 - Néhány orosz megfigyelő, azon gondolkodik, hogy Putyin meg az orosz vezetőség, először gondolkoznak azon, hogy válaszként a nyugati meg az amerikai cselekményekre, képes lesz kirobbantani egy hasonló konfliktust a nyugat, egy egy hűséges barátjánál, mivel az összeütközés még nem nyílt, a két tengely között, és itt Törökország vagy talán Szaúd-arábia lenne a tökéletes célpont.. mivel a hidegháború fegyverei, a két különböző tengely érdekeinek forrását, meg rázni, nem is lenne ideálisabb hely, mint az arab öböl országok, az olaj piacok, meg Szaúd-arábia.. Szaúd-arábia mely túlzás nélkül az amerikai korona drágaköve.. hisz Szaúd-arábia az a dzsihadisták, a politikai Iszlám, meg a olaj tárolója a világon.. főleg ha bebizonyosodik hogy Szaúd-arábia fogja finanszírozni Ukrajna hiteleit, miután Oroszország megállította a 15 milliárd dolláros támogatását.. mivel az európai gazdaság gyenge, az amerikai megterhelt, és legyengült gazdaság képtelen lenne erre.. itt fog megmozdulni Szaúd-arábia, hogy megajándékozza, az ukrán forradalmárokat, hogy Putyin ellen léphessen, Putyin kiállása miatt Szíria oldalán.. és ha ez bebizonyosodik, akkor Szaúd-arábia bele is lép abba a csábító hibában, melyet várnak ellenségei.. és elképzelhetik a nyomást meg a dühöt mely Szaúd-arábia keleti részein növekszik a lakosság soraiban, a szaúdi rendszer ellen.. mely kirobbanásához elég lenne csupán egy gyufás doboz is..

Törökországban szintén elképzelhetik mennyire meggyengült a török társadalom, és mennyire meggyengült Erdogan, kinek sokan számolják az utolsó napjait.. nem beszélve arról hogy a végtelennek tűnő etnikai és vallási kisebbségek közti rések csak növekedtek, a szíriai konfliktus kirobbanásával.


Francis Fukuyama mondása a történelem végéről, egy olyan elmélet melyet a nyugati hit táplált, azzal kapcsolatosan hogy a történelmet, úgy írja ahogy neki megfelel, és ő is irányítja a történelem menetének eszközeit. avagy a nemzeteket meg a népi forradalmakat.. de úgy tűnik hogy az oroszok is érdekeltek, a történelem gyártásban.. és ahogyan megtudták az atom fegyver gyártásának titkait, és szét is ültették a világot nukleáris rakétákkal, ők ugyan úgy tudni fognak forradalmakat is kirobbantani.

Francis Fukuyama azt látta hogy a szovjet peresztrojka forradalom volt, a liberális Amerika termékeiknek csúcsa, a történelem gyártás eszközeihez.. azért is hitte Fukuyama hogy a történelem véget ért, a titkainak és mozgásának kulcsai átvételével.. a természetes történelem véget ért, és megkezdődött a mesterséges történelem.. de Fukuyama elhamarkodta elméleteit.. és egyesek életének a hibája, az volt hogy a történelmet meg annak a végzetét Szíriában akarták meggyártani.. de Szíriában kezdődött el az egész történelem, és nem érhet véget benne.. az amerikai történelem gyártóknak a hibájuk viszont az volt, hogy a találmányukat Szíriában akarták kipróbálni, és az emberek természetes történelmét átírni.. de hogyan halhat meg a történelem abban az országban, ahol megszületett és elindult az egész világ felé?? Fukuyama vége volt Szíriában, és a természetes történelem visszatérése az élethez, miután a Nyugat megpróbálta gyilkolni.. a Coca-Cola forradalmak időszaka véget ért, és a mesterséges történelem pusztult el.

A természetes történelem várakozik talán, a nyugat európai gettókban, és külvárosokban, ahol tartózkodnak a színes bőrűek, a szegények, az elhanyagoltak, kik a mai napig szembesülnek a rasszizmussal, és igazságtalansággal, és elkülönítéssel, az európaiak meg a bevándorlók között, azok akik már egyszer fel is lázadtak Londonba, Párizsban, és milyen meglepő, de Bernard Henry Lévy az arab forradalmak keresztapja, ki Ukrajnában is előadásokat tartott a demokráciáról, egyenlőségről meg emberjogokról, nem jelent meg náluk, és nem segítette meg ezeknek az embereknek a mozgalmát.. sem Ban Kimon, nem karolta fel őket, sem a szaúdi dús gazdag olajhercegek.. a természetes történelem várakozik az amerikai hispánoknál, meg a nagy résekben a gazdagok meg a szegények között , azoknál a szegényeknél kiknek nem jut a társadalmi biztosításból, se nem találnak munkát.. ezeket az embereket nem veszik fel a kamerák, és ők nem jelennek meg az Al-Jazeerán, és nem is várják hogy megjelenjenek rajta, szaúdi finanszírozásból.. nem várják a kamu barátságos országok egyetértését, és támogatását.. nem várják hogy megjelenjen náluk Bernard Henry Lévy a nagy tereken előadásokat tartani, sem mást cukorkákat osztogatni... sem azt hogy a szaúdi vallási vezetők nekik tartsanak a király parancsára imákat a mecsetekben.. és végkép nem várják el azt, hogy az angyalok az oldalukon harcoljanak, mint ahogy az őrültek terjesztették a szír forradalmárokról, hogy angyalok harcolnak soraikban.. és mi több, ezek az emberek, nem is akarják ezeket az angyalokat.

Naram Sarjoon, Szíriai Hírek

képmutató a nyugat, mikor a sokáig háttérből szemlélő, kisebbségeit féltő Oroszországot állítják be fő bűnösnek, mikor a nyugat által támogatott új kormány első lépése kisebbségellenes módon a nyelvtörvény visszavonása volt, előre vetítve a soviniszta ukrán politikát!

Jobbik: az új ukrán kormány soviniszta és illegitim

A Jobbik követeli, hogy a kormány és a külügy tegyen lépéseket a kárpátaljai magyar kisebbség védelméért, továbbá rámutat, hogy a hidegháborút idéző helyzet által a nyugat a befolyását akarja kiterjeszteni minél keletebbre.

A Jobbik aggodalommal figyeli az ukrán válságot, ugyanakkor elítéli az atlantista erők képmutató magatartását és politikáját az ügyben. Nyilvánvaló, hogy a forradalom kirobbantásában szerepet játszott Janukovics elnök korrupciója és a Régiók Pártjának rossz politikája, de épp annyira számított a nyugat anyagi, politikai és titkosszolgálati segítsége, valamint aknamunkája és provokációja.

Gyöngyösi Márton szerint képmutató a nyugat, mikor a sokáig háttérből szemlélő, kisebbségeit féltő Oroszországot állítják be fő bűnösnek, mikor a nyugat által támogatott új kormány első lépése kisebbségellenes módon a nyelvtörvény visszavonása volt, előre vetítve a soviniszta ukrán politikát.

A Jobbik az átmeneti kormányt nem tekinti legitimnek. Gyöngyösi Márton elmondta: a jelenlegi helyzet a 2004-es narancsos forradalom újabb felvonása, a Washington-Brüsszel tengely és Oroszország közti geopolitikai harc újabb állomása.

A nyugat célja, hogy a felvásárolt és kizsákmányolt Közép-Kelet-Európa után keletebbre terjeszkedjen a befolyásuk - mutatott rá Gyöngyösi Márton. Hozzátette: le kell állítani a kárpátaljai sorozásokat, és a kisebbségeknek biztosítani kell alapvető jogaikat, mivel erre Ukrajna nem képes. Garantálni kell a magyar és ruszin kisebbség számára a teljes területi autonómiát is - szögezte le.

A Jobbik felszólítja a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a 25 éve gyakorolt, mindent a nyugatnak alárendelő politikával és álljon a kisebbségek mellé, helyezzék előtérbe a nemzeti érdekeket.

http://deres.tv/20140303/jobbik-az-uj-ukran-kormany-soviniszta-es-illegitim

Ukrajnában "színtiszta elnöki államcsíny" történt

"Ukrajnában színtiszta államcsíny történt" - amerikai újságíró országa vezetőinek álszentségéről

Álszentséggel vádolja a washingtoni vezetést Robert Parry vezető amerikai oknyomozó újságíró, aki szerint Ukrajnában "színtiszta elnöki államcsíny" történt.

A Consortium News nevű független amerikai agytröszt honlapján, illetve az AlterNet amerikai hírportálon a hét végén olvasható írásában Robert Parry úgy véli: az ukrajnai és venezuelai események azt sugallják, hogy "már nem divatos a választások eredményeinek tiszteletben tartása és a törvényes, habár tökéletlen politikai rendszerekkel való együttműködés, hacsak nem az Amerika-párti fél győz". Ha ez utóbbi veszít, akkor viszont jön a "megbotránkozás doktrinája", és az "ellenséges" vezető démonizálása.

Viktor Janukovics leváltott ukrán elnök biztosan nem a politikus archetípusa, egyébként is úgy tűnik, hogy ilyenekből kevés van a hatalomért manőverező, hűbéreseiket a korrupt politikusok közé becsempésző milliárdos oligarchák ellenőrizte Ukrajnában. Janukovicsot azonban tisztességesnek tekintett választásokon választották meg 2010-ben. Egyes nemzetközi megfigyelők ráadásul a normális ukrajnai politikai élet felé tett fontos lépésként értékelték a választást - emlékeztet Parry.

Janukovics azonban szívélyes viszonyt akart fenntartani a szomszédos Oroszországgal, ami szemmel láthatólag felbosszantotta az amerikai neokonzervatívokat. A hivatalos Washington továbbra is befolyásos neokonzervatívjai dühösek voltak Vlagyimir Putyin orosz elnökre, amiért együttműködött Barack Obama amerikai elnökkel az Irán és a Szíria elleni amerikai háború elhárításában - írja Parry az iráni atomprogramról novemberben megkötött genfi megállapodásra, illetve a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről Damaszkusszal létrejött egyezségre utalva.

Putyin így a neokonzervatívok fő célpontja maradt - olyan "hibáinak" köszönhetően is, hogy védelmébe vette a homokosok elleni oroszországi "intoleranciát", és rendkívül sokat költött a szocsi téli olimpiára. Ő lett az ügyeletes "gonosz", folyvást bírálták és nevetségessé tették a neokonzervatívok ellenőrzése alatt lévő vezető médiában, például a The Washington Postban.

Ukrajna esetében az volt a kérdés, hogy Janukovics elfogadja-e az Európai Unióval való szorosabb együttműködést, amely lényeges gazdasági "reformokat" követelt, köztük a Nemzetközi Valutaalap diktálta megszorító csomagot. Janukovics azonban megtorpant a nyers feltételektől, és Moszkvához fordult, amely 15 millió dolláros kölcsönt és alacsonyabb gázárakat ígért. Az amerikai oknyomozó újságíró szerint vitatható, hogy az EU tárgyalt túl keményen, vagy Ukrajnának kellett volna elfogadnia ilyen fájdalmas gazdasági "reformokat", avagy Janukovicsnak kellett volna egyensúlyoznia megosztott - orosz többségű keleti és nyugatbarát nyugati országrészből álló - országa érdekei között.

A nyugat-ukrajnai tüntetők - közöttük a szélsőjobboldali nacionalisták - ezt a politikai vitát eszközként használták fel a megválasztott kormány megdöntésére a szerző szerint. A zavargások elnyomására irányuló rendőrségi erőfeszítések erőszakba fordultak, amelyért Parry szerint nem csak a rendőrség a felelős. "A rendőrség fegyveres neonáci rohamosztagokkal találta szembe magát, amelyek Molotov-koktélokkal és más fegyverekkel támadtak rájuk" - írta.

Bár az amerikai média bemutatta ezeket az erőszakos összecsapásokat, szinte egyhangúlag Janukovicsot okolta, s szinte örömmel fogadta, amikor a megválasztott kormány összeomlott, és a kormányzati épületeket őrző szélsőjobboldali milicisták kerültek hatalomra - jegyzi meg az újságíró.

A szerző szerint míg Janukovics és több más támogatója az életét féltve elmenekült, az ellenzéki pártok megszerezték az ellenőrzést a parlament felett, és szinte egyhangúlag "drákói" törvényeket fogadtak el, míg a környéken a "neonácik" járőröztek. "Az amerikai média mindezt egy zsarnok elleni népfelkelésként taglalta, nem pedig erőszakos szélsőségesek közreműködésével végrehajtott államcsínyként". "A feje tetejére állított amerikai médiában a demokratikusan megválasztott elnök diktátor, a közvetlen szavazáson megválasztott elnököt megdöntő puccsisták pedig 'demokrácia-párti' aktivisták" - így Parry.

Az amerikai média szerepét elemezve - a Szabad Európa Rádiónak és a Szabadság Rádiónak Ronald Reagan elnöksége, a hidegháború idején játszott szerepére és Ukrajnával kapcsolatos állásfoglalásaira is utalva - Parry idézi a The Washington Post február 24-i vezércikkét. Szerinte a szerkesztők "demokratikusnak" nevezik a demokratikusan megválasztott elnök megdöntését, és vigaszt merítenek a törvényhozás "demokratikus" lépéseiben, "miközben a szavazás a kormányzati épületeknél járőröző neonáci rohamosztagok vigyázó szeme előtt folyt".

A szerző szerint "hosszú és dicstelen az amerikai kormányzatnak a különböző megválasztott kormányok megdöntését támogató története". Példaként az iráni Mohamed Moszadek 1953-as, a guatemalai Arbenz 1954-es, a chilei Allende 1973-as, a haiti Aristide kétszeri, a venezuelai Chávez 2002-es rövid időre történő, a hondurasi Zelaya 2009-es, illetve az egyiptomi Murszi 2013-as megbuktatását idézi, hozzátéve, hogy Janukovics után az új célpont várhatóan a Nicolas Maduro venezuelai elnök lesz.

"A tökéletlen vezetőiktől 'megvédett' országok népeinek sorsa gyakran rosszra fordul. Rendszerint hosszú időre diktátorok brutális megtorlása alá kerülnek, ez azonban tipikus módon már nem kerül az amerikai média homlokterébe. Ezek a szerencsétlen országok ugyanolyan gyorsan kikerülnek a látókörből, mint ahogyan a színpad közepére lökték őket, s démonizálták választott vezetőiket" - írja végezetül az oknyomozó újságíró.

http://kuruc.info/r/8/124611/