width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015. márc. 21.

2015. március 21., szombat

Scall Fast Google+

Communicate with co-workers in real time. Used by Netflix, Dropbox & Salesforce. $0/unlimited users. Get started >>
From our sponsors
 

 

Scall Fast Google+
SF // via fulltextrssfeed.com

Elmebeteg döbrögi fideszbarom kiskirályok Várpalotán. Ezeket tisztelni? Dilettáns, korrupt, tolvaj, ...
3/21/2015 2:10:06 AM

Elmebeteg döbrögi fideszbarom kiskirályok Várpalotán. Ezeket tisztelni? Dilettáns, korrupt, tolvaj, szakmájában megbukott káderselejtekből lett képviselők, akik nem szavazóik hanem megbízóik érdekeit érvényesítik. Még szavazni ezekre? Úgy lenézik a népet, éppen mint a balliberálisok! Nyilván arra alapozva, hogy úgyis hatalmon maradhatnak, a háttérhatalommal már kiegyeztek, a nép véleménye meg úgysem számít. Nekik.

Önkénteskedni sem hagyta a jobbikosokat a fideszes polgármester. A várpalotai idősek otthonában végzett volna önkéntes munkát Kepli Lajos és Galambos István, a fideszes polgármester azonban megtiltotta ezt.

http://alfahir.hu/onkenteskedni_sem_hagyta_a_jobbikosokat_a_fideszes_polgarmester

A várpalotai idősek otthonában végzett volna önkéntes munkát Kepli Lajos és Galambos István, a fideszes polgármester azonban megtiltotta ezt.

Mint ismert, a Jobbik 2015-re meghirdette az önkéntesség évét, melynek keretében a párt országgyűlési képviselői havonta egy napot karitatív munkával töltenek el, emellett fizetésük 10%-át is jótékonysági célra ajánlják fel.

Ennek tett volna eleget a várpalotai idősek otthonában Kepli Lajos, a párt politikusa is, aki ma reggel 8-tól délután 16 óráig Galambos István helyi önkormányzati képviselővel együtt segítette volna önkéntesként az intézmény munkáját, ez azonban meghiúsult.

A tegnapi nap folyamán a Jobbik az alábbi, Alfahírhez is eljutott e-mailt kapta az intézmény vezetőjétől:
Tisztelt Kepli Lajos és Galambos István!

Sajnálattal értesítem Önöket, hogy a 03.20. napjára megbeszélt programra nem alkalmas az idő.
Kérem újabb időpontot se keressenek!
Nem tudtam egyéb elérhetőségüket, ezért jelzek ezen a módon.
Kérem ha,nem az érintettek olvassák adják tovább nekik a hírt.
Előre is köszönöm a továbbítást!

Helyi képviselői utánajárásnak köszönhetően kiderült: a döntés mögött politikai nyomás áll, a város fideszes polgármestere, Talabér Márta ugyanis megtiltotta az idősek otthonának, hogy elfogadják a jobbikosok segítségét.

Kepli Lajos portálunknak elmondta, hogy értetlenül állnak a döntés előtt, egyúttal emlékeztetett, hogy a Jobbik nem politikai haszonszerzés céljából vállalta a karitatív akciót. Épp ezért jelezte: amennyiben a polgármesternek ez a problémája, így szívesen látná őt, vagy a többi párt képviselőjét is részt venni a karitatív munkában.

A politikus elmondta: terveik szerint nem is egyszeri alkalomról lett volna szó, hanem a későbbiek során rendszeresen is segítették volna a szociális intézményt. Kepli Lajos személyes megbeszélést szeretne folytatni a polgármesterrel, hogy megállapodást tudjanak kötni.

 

Szili katalin ugyanúgy szocionista, miért annyira fontos a fidesznek? Fidesz, mszp, és a többi libsi...
3/21/2015 2:02:19 AM

Szili katalin ugyanúgy szocionista, miért annyira fontos a fidesznek?

Fidesz, mszp, és a többi libsi kispárt a háttérben összejátszanak, képviselőik közösen tagjai mindenféle szabadkőműves jellegű szervezeteknek, ez lehet egy ésszerű magyarázat. Elmélet? De ha egyszer a hivatalos verzió egész biztosan hazugság, a hatalomban bízni nem lehet, jó hogy próbálják az emberek kisakkozni mi állhat az események hátterében.

"„Én nem bántam meg, hogy a Fideszre szavaztam" – Facebook oldal erősen kritikus megjegyzéssel osztotta meg a hírt. Az oldal szerkesztői szerint Semjén Zsolt találhatott volna „hűséges szakembert" is maga mellé, nem pedig Szili Katalint, aki megszavazta a „hazug" Gyurcsány Ferencet. Ennél is tovább mentek a szerkesztők, az oldal bejelentette, ha ez így megy tovább, akkor alapítani kell egy „jobboldali, magyar, polgári keresztény" pártot."

http://alfahir.hu/bomlik_a_fideszes_tabor_semjen_es_szili_katalin_erintkezese_miatt_lesz_uj_part

 

"A kényszerrel keletre vitt behívottak kényszerből, lelkesedés nélkül küzdenek, és inkább csak túl szeretnék...
3/21/2015 1:50:33 AM

"A kényszerrel keletre vitt behívottak kényszerből, lelkesedés nélkül küzdenek, és inkább csak túl szeretnék élni az egyes napokat." Teljesen igazuk van, ez nem az ő háborújuk. Már 2013 őszén el lett tervezve Ukrajna destabilizálása, az atlanti - cion birodalom keletre terjeszkedése. Akkor akadályozták meg az oroszok (is) a Szíria elleni usraeli katonai akciót. Az isis még haver volt az usraelieknek, őket támogatták Bashar al-Assad kormánya ellenében, fegyvereket is szállítottak nekik nem hivatalos csatornákon.

Amúgy a sorkatonaság árnyoldala az, hogy végül is rabszolgaság : ha adott ország politikai vezetői az ott élő emberek érdekeivel ellentétes háborút indítanak, abban is ugyanúgy részt kell venniük a behívottaknak. Pedig a liberalizmusért, cionizmusért a nem-zsidóknak nem éri meg harcolni!

http://alfahir.hu/belehal_karpatalja_a_haboruba

 

"Energiaunió", oroszhoz képest akár tízszeres áron usa vagy izraeli olaj / (pala)gáz. Mindezt a lengyelországi...
3/20/2015 3:33:54 PM

"Energiaunió", oroszhoz képest akár tízszeres áron usa vagy izraeli olaj / (pala)gáz. Mindezt a lengyelországi zsidó donald ! tusk nevű háborús uszító barom javaslatára. Usrael imádó barom ez, már a neve se lengyel, azért is került az eu elnökségbe, de az hogy orbán - így kisbetűvel - mindent megszavaz amit az eu-cionisták elébe tesznek, bezzeg itthon nagy a pofája mikor szónokolni kell, na meg a valódi nemzeti oldalt megfenyegetni az antiszemétizmus elleni "zéró toleranciával" !!!

Fidesz = "magyarit" játszó, hamisan népieskedő, népnek Kádár módra néha morzsákat odalökő, ám az összes lényeges kérdésben, döntési helyzetben teljes egészében zsidó érdekeket képviselő népmegvezető színésztársulat. Nem azt kell nézni mit mondanak, hanem hogy mit tesznek. orbán is ezt mondta magáról még 2010-ben, egy nyugati útján : csak a szája nagy, és az a fülkeforradalmár retorika csak kizárólag a mi megvezetésünkre él. Különben csicskulás van. Fideszes képviselők minden nemzetellenes dolgot megszavaznak csont nélkül 100% pártfegyelemmel, lelkiismeret nélkül tojva a következményekre, ezért sem hiszem hogy a fidesz semelyik tagja se zsarolható, akár ügynökaktákkal, akár korrupciós ügyekkel, köztörvényes bűncselekmények hiteles bizonyítékaival, vagy bármi mással!!!

Viszlát, rezsicsökkentés, jön a brüsszeli energiadiktátum - mert nem leszünk, hanem vagyunk gyarmat

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82857

A Jobbik megdöbbenésének ad hangot annak kapcsán, hogy az uniós állam- és kormányfők tegnapi csúcstalálkozóján egyhangú döntés született az úgynevezett energiaunió létrehozásáról. Orbán Viktor Magyarország beleegyezését adta hazánk energiafüggetlenségének felszámolásához. Az energiaunió álcája alatt Brüsszel gyakorlatilag a tagállamok valamennyi energiapolitikával kapcsolatos döntésébe beleszólhat.

Az elmúlt hónapokban Magyarország saját bőrén tapasztalhatta meg, mit jelent mindez. A Déli Áramlat gázvezeték megfúrása, a Paksi Atomerőmű bővítése és a hosszú távú gázszállítási szerződés kapcsán kifejtett akadékoskodás egyaránt jelzi, Brüsszel számára a legkevésbé sem Magyarország vagy Közép-Európa energiabiztonsága a fontos, sokkal inkább a transzatlanti gazdasági érdekek képviselete.

Annál is inkább értetlenül állunk Orbán Viktor feltételek nélküli támogató döntése előtt, mivel a tagállamok vezetői által elfogadott úgynevezett zárónyilatkozat tartalmazza, hogy az állam a belső piac szabályaival összhangban avatkozik be a folyamatokba. Ez a mondat egyértelműen az államilag szabályozott energiaárak, vagyis a rezsicsökkentés végét jelenti. Ezen túlmenően uniós beleegyezés nélkül hosszú távú gázszállítási szerződést sem köthet hazánk a jövőben. A nagyobb átláthatóság uniós nyelven a döntésekbe való beavatkozást jelenti.

Mindez a Jobbik álláspontja szerint hazánk energiafüggetlenségének bűnös feladása csekély előnyökért, mondhatni: néhány „színes üveggyöngyért" cserébe - tájékoztatta hírportálunkat Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Jobbik energiaügyekért felelős szakpolitikusa.

 

Nemcsak a likud barátja a fidesz. Ha értékelven működik együtt szélsőségesen soviniszta izraeli pártokkal...
3/20/2015 7:50:17 AM

Nemcsak a likud barátja a fidesz.

Ha értékelven működik együtt szélsőségesen soviniszta izraeli pártokkal a fidesz, akkor azért, ha érdek alapon igazodnak izraelhez, azzal elismerik a háttérhatalom erősen zsidó jellegét, hiába terrorállam és származási alapú törvénykezés, Orbánék szerint is ez a Közel - Kelet "egyetlen demokráciája". Ezt amúgy egy amerikai zsidó politikus mondta így szó szerint, persze nem magyarul.

Ezt így, na de az usraeli érdekkörön kívül eső országokat lazán lediktatúrázzák Orbánék is. Nincs rá erkölcsi fölényük!

Testvérpárti szerelem: Orbán Budapestre hívta a gyermekgyilkos izraeli miniszterelnököt. A magyar kormányfő levélben gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek pártja választási sikeréhez - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

https://kuruc.info/r/2/140894/

Az arab világban hatalmas felháborodást kiváltó uszítást viszont a nyugati politikusoknak a világbéke érdekében is el kellett volna ítélniük. Éppen úgy, mint ahogyan teszik azt ennél jóval enyhébb esetekben. Nem is szólva az Iszlám Állam tényleges lefejezési gyakorlatáról, amelyet szerencsére egyetlen arab állam politikusa soha nem helyeselt.

http://magyarhirlap.hu/cikk/19709/Iszonyat#sthash.Ak11w5uL.dpuf

Általában amit a 3 Echo tévés műsorban kibeszélnek, arról a héten írnak is. Háttér-kép, Korrektúra, Törésvonalak. Amúgy Tóth Gy. László állítólag könyvet ír, az meg egész biztos hogy nem vonult végleg vissza.

http://www.echotv.hu/toresvonalak-2015-03-15-toresvonalak-2-resz

A nyugati civilizációhoz tartozó vagy magát oda soroló országban vezető politikus szájából az elmúlt hét évtizedben nem hangzott el buzdítás az etnikai kisebbség lefejezésére. Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter arra szólított fel, hogy ragadjanak fejszét és vágják le az Izrael államhoz hűtlen arabok fejét.

http://www.echotv.hu/toresvonalak-2015-03-15-toresvonalak-1-resz

Brókerbotrány: tartsuk párnacihában a pénzt? Ekkora méretű botrány az elmúlt 25 évben nem volt. Körülbelül 300 ezer károsult. Az ügyben magányos tettesek nincsenek, hanem emberek tucatjainak, százainak szervezett együttműködéséről van szó abban az esetben, ha igaz az MNB állítása, hogy az ügyfelek számlájáról emeltek le pénzeket, és azokkal fedeztek a cégnél keletkezett veszteségeket.

 

Komcsi szokás találkozókat politikai alapon nem megengedni. És mostmár fideszes is. Mint a hódmezővásárhelyi...
3/20/2015 5:55:39 AM

Komcsi szokás találkozókat politikai alapon nem megengedni. És mostmár fideszes is. Mint a hódmezővásárhelyi oligarcha-zsidó lázár janó és még sokan mások.

A szoci, liberális, "demokratikus ellenzéki" tüntetéseket és előadásokat nem üldözi a kormány, hiszen őket szánják váltópártnak. Mint 2002-ben és 2006-ban, amikor ki volt adva hogy veszítsék el a választást. Sajnos a háttérhatalom benne van a fideszdsz-ben, az idióta törvényekkel, javaslatokkal, gyatra és kontraproduktív kommunikációval, urizálással és szegénylenézéssel, termelő és infrastrukturális helyett presztizs "beruházásokkal" (stadionok, főterek kövezése, ilyesmik + a holokausztiparra kidobott évi tizensok milliárdok) csak azt érhetik el ami éppen most történik : elpártolnak tőlük a szavazók.

A fidesz csak polgári (=gazdagok) párt, de nem nemzeti!

"Helyszínváltozás - Arló polgármesterének nem kell a magyar önvédelem 2015. március 19. 12:36

Arló polgármestere, Vámos Istvánné két nappal a Magyar Önvédelmi Mozgalom szombatra meghirdetett lakossági tájékoztatója előtt felrúgta a megállapodást, és a már előzetesen kifizetett bérleti díj ellenére nem bocsájtja rendelkezésre a helyi Tájház épületét a rendezvény idejére.

A jelenleg éppen fideszes polgármester asszony, úgy tűnik, megrettent a nemzeti értékelvű közösségépítéstől és egy esetleges arlói összefogástól, ami jó hatást gyakorolhat a helyi viszonyokra - írja közleményében a szervezet. A rendezvény azonban nem marad el, mint ahogy a megállapodás megszegése sem maradhat következmények nélkül. A március 21-re meghirdetett lakossági tájékoztatót változatlan időben, egy közeli helyszínen rendezik meg. Találkozó 16 órakor a Tájház előtt."

Talán ilyenek miatt, csak azért is! A mérsékelt européer kilátástalan nyomorgás, és az ország folyamatos leépülése helyett gyökeresen máshogy kell kormányozni, amire a 89-esek egyszerűen nem alkalmasak, főleg mivel nem is érdekeltek a nép és nemzet javára változtatni - igen, a liberalizmus állította tilalmak miatt. Akkor meg minek mondják magukat fideszék jobboldalinak, ha szili katalin meg zoltai gusztáv kapja a tisztségeket, pozíciókat, a Jobbikot meg ballib ellenséggel együtt szavazva együtt zárták ki a nemzetvédelmi bizottságból. Hogy a "szélsőséges párt" ne lásson bele a fideszdsz-es és szocionista mutyikba? Ha észreveszem hogy hazudnak nekem, antiszemétista vagyok. :)

"Akkor hogy is van ez?

http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2015/03/akkor-hogy-is-van-ez.html

„A mi fölfogásunk szerint a kommunizmus elleni küzdelem erkölcsi indítatású és morális természetű. A valóság az, hogy mi alakítottuk az első kommunistaellenes szervezetet és büszke vagyok arra, hogy 25 évet tettem bele abba, hogy a kommunisták még felvizezett, hosszúlépéses formában se térhessenek vissza." – mondta OV hétfőn, a parlamentben, amikor a Simicska Lajos által felvetett besúgói múltjára kérdezett rá Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő.

Aztán alig telt el 4 nap és a hírportálok vezető hírként hozták a Miniszterelnöki Sajtóiroda nyilatkozatát: „Szili Katalin Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős kormányfőhelyettes felkérésére a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán dolgozik, és autonómiakoncepciók kidolgozásával foglalkozik. Az Országgyűlés egykori elnöke a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek testre szabott koncepciót kidolgozni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség."

Azt eddig is tudtuk, hogy OV előszeretettel gyűjti a posztkommunista szemetet, de azért az mégis kicsit erősnek tűnik, hogy Szili Katalin elvtársnőt a narancsos kormányzat 2015. március elsejétől miniszterelnöki megbízottként foglalkoztatja.

Az ember ilyenkor óhatatlanul is elgondolkodik azon, hogy vajon mégis mi lehet az a szakértelem, az a tálentum, amivel csak és kizárólag Gyurcsány egykori szekértolója rendelkezik. Vajon mi lehet az az indok, ami miatt ezt a posztot csak Szili tölthette be?

Nem hiszem, pontosabban elképzelhetetlennek tartom, hogy ne lett volna, ne lenne a fidesz környékén egy olyan értelmes, ötletekkel teli, fedhetetlen fiatal, akire rá lehetett volna bízni az autonómiakoncepciók kidolgozását. Persze azt értem, hogy Kátyát ki kellett valamivel fizetni a választásokon induló kamupártja és a baloldal további megosztása miatt, de akkor is.

„25 évet tettem bele abba, hogy a kommunisták még felvizezett, hosszúlépéses formában se térhessenek vissza." – mondta a miniszterelnök nemrég.

Akkor hogy is van ez?"

Elismerte a fősodor: „benne van a levegőben, hogy a Jobbik a legnépszerűbb párt lesz"

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=82814

2015. március 19. 12:17 Kostás Roland - Hunhir.info

Miközben töretlenül erősödik a Jobbik, kétszázezer olyan fideszes van, akikről a kutatók azt mérik, hogy erősen szimpatizálnak a radikálisokkal is. Ha csak ennek fele elbizonytalanodik, máris helycsere lehet a népszerűségi lista élén. Ebben segítheti a Jobbikot az Orbán-Simicska háború, és a dupla, azaz egyszerre brutális és cuki imidzs is. A fősodratú média elemzői ebben a kitételben egyetértenek, noha vannak közöttük akik más-más megközelítésből tálalják az okokat. Hírportálunk már az unalomig ismételten tíz éve vallja, hogy a Jobbik a Fideszen túli politizálásával lehet nyerő, vagyis amit nem mer kimondani és megtenni a jobbközép, azt a nemzeti ellenzék vállalhatja fel, illetve kínálhat a fennálló kérdésekre megoldást. Mára eljutottunk odáig, hogy brutális repedés keletkezett a Fidesz politikájában és kommunikációjában, és a radikálisabb szavazóinak százezrei azért is a Jobbikot választják, mert a jobbközép kapkodó, egy fenékkel két lovat megülni akaró kettős mércés politikája egyre elfogadhatatlanabb számukra.

Pezseg az élet a Jobbik körül: miközben a radikális párt a március 15-ét arra használta, hogy Vona Gábor távollétében elővegye régi, keménykedős, magyargárdás imidzsét, több régi "kínos ügy" is kiderült a politikusairól. Sneider Tamás alelnök egy felvételen arról beszélt, hogy a cukiság csak a kampány része, Kulcsár Gergely e-mailben azzal büszkélkedett, hogy beleköpött a Dunába lőtt zsidók emlékművébe, Sneider titkára, Dér Zsolt pedig egy videón arról beszél, hogy „a késsel való ölés a gyilkosság legintimebb formája".

Mindezzel szinte egyidőben viszont kiderült az is, hogy az Ipsos mérése szerint párt népszerűsége eddigi önmagához képest az egekben, három százalékra megközelítették a Fideszt. Hogy az említett ügyek hogy hatnak majd a népszerűségükre, az később derülhet ki, a kutatás ugyanis március 6-13 között készült, a fenti sztorik ennek az időszaknak a legvégén, vagy utána kerültek nyilvánosságra.

Mindenesetre aligha lepődne meg bárki, ha tovább nőne a támogatottság, legalábbis az eddigi kutatások arra utalnak, hogy a kettős, egyszerre néppártosodó ("cuki") és durva imidzs hasznára válik a pártnak.

Az Ipsos véleménykutatási igazgatója, Závecz Tibor szerint ugyanis a Jobbik erősödésének két forrása van. Az egyik, hogy a Fidesztől szakadnak le a jobboldali elégedetlenek, a másik, hogy aktivizálnak, „bevonzanak" bizonytalanokat. Závecz szerint azonban ezeknek az újonnan csatlakozóknak nincs affinitásuk a szélsőséges gondolatokra, így a Jobbiknak a „keménykedés" azért szükséges, hogy megtartsák a régi szavazóikat. Amiben igen sikeresek, hiszen a tavaly áprilisi szavazóiknak kilenctizedét megőrizték. A felük, kétharmaduk szereti a keményebb szavakat, magyarázta Závecz.

És hogy kik az újonnan csatlakozók? „A közös a Fidesztől átpártolók és a bevonzott bizonytalanok csoportjában az, hogy fiatalok, alacsony státuszúak, esetleg munkanélküliek, olyanok, akik hendikepesek a munkaerőpiacon, és nem látják az egzisztenciájuk biztosítását. Az elmúlt évek miatt már nem választanák a Fideszt, a baloldalt pedig a 2002-2010 közötti korszak miatt nem. Így ezeknek a jellemzően protestszavazóknak nem marad más lehetőségük". Az LMP nekik azért nem jön szóba, mert abban nincs elég erő, és nem elég nagy párt, véli.

Kérdés, meddig erősödhet még a Jobbik, főleg, hogy újabban a Fidesz is megpróbálja ellopni előlük a show-t, például a bevándorlásos témával. Závecz azt mondja, összesen 200-250 ezer ember ment át eddig a kormánypártoktól a radikálisokhoz, de a Fideszben még mindig vannak olyanok, akik potenciálisan átpártolhatnak. A méréseikben úgynevezett másodlagos preferenciaként – vagyis aszerint, hogy egy választó melyik pártot választaná a legkedveltebb pátja után – 4 százalék a Jobbikot jelölte meg. Ebből 3 százaléknak az elsődleges preferenciája a Fidesz, ez mintegy 200 ezer embert jelent.

Márpedig most nagyjából ennyi a különbség a két párt támogatottsága között: a Fidesznek 1,7 millió, a Jobbiknak közel 1,5 millió szimpatizánst mért az Ipsos. Mint Závecz fogalmaz, „megvan ahhoz tartaléka" a Jobbiknak, hogy megelőzze a Fideszt. A kormánypárt úgy úszhatja meg ezt, hogy előhúz egy olyat, mint az előző kormányzat alatt a rezsicsökkentés, véli.

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint a Jobbik „a szalonképesség látszatáért küzd". Ez azonban szerinte nehéz lesz, mert a párt hitelességébe kerülhet, ha egyszerre akarják megtartani a radikális és szalonképes párt látszatát. Lánczi Tamás szerint ugyan „nem lehetetlen, de nagyfokú politikai ügyesség szükséges hozzá".

Lánczi ugyanakkor azt is mondta, „a trend egyértelmű", a Jobbik az egyetlen olyan párt ma Magyarországon, amelynek nőtt a támogatottsága a 2014-es választások után.
Lánczi szerint ennek három oka van.

Mind a baloldali, mind a jobboldali pártok saját magukkal és hatalmi struktúrájuk átalakításával vannak elfoglalva. A Fidesz elveszítette a médiafelületeinek nagy részét az Orbán-Simicska háború során. A Századvég vezető elemzője itt utalt Kövér László múlt heti kijelentésére, miszerint a Magyar Nemzet-csoport ellenzékivé vált.

A Jobbik az egyetlen olyan erő, amelynek párton belüli életében nincs komolyabb változás, és kívülről sem támadják őket. Ezzel ők váltak a nevető harmadikká.

Lánczi Tamás szerint ez utóbbiban az a legérdekesebb, hogy szerinte 2006 és 2010 között a baloldali média folyamatosan támadta a Jobbikot, pedig akkor annak támogatottsága meg sem közelítette a mostanit.

A szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes megvárni az Ipsos után a többi közvéleménykutató felmérését is, mert a januári-februári eredmények alapján inkább úgy tűnik, a Fidesz és a Jobbik között stagnál a különbség. Míg előbbi a közvéleménykutatók összesített eredményei szerint nagyjából 25 százalék támogatottsággal rendelkezik a teljes népesség körében, addig a Jobbik körülbelül 10 százalékpontnyi lemaradásban van utána.

A „dupla politizálás" Sík Endre, a Tárki vezető kutatója szerint is hatékony, „az egyes szavazók azt hallják meg, amelyiket akarják, van, aki az egyiket, van, aki a másikat". Sík Endre szerint ugyanakkor nem is a Jobbik erősödik igazán sokat, hanem a Fidesz veszítette el támogatóinak egy jelentős részét, emiatt van a mostanra kialakult éles helyzet, (Sík az Ipsos friss felmérését nem kommentálta lapunknak, csak a korábbi hónapok fejleményeiről beszélt). A szakember szerint ez egyfelől azért nem meglepő, mert két választás között az emberek jó részét nem igazán érdekli a politika.

A Fidesz támogatottságának csökkenése másfelől mégis érdekes most, mégpedig azért, mert idáig annak ellenére nem volt ilyen zuhanás a népszerűségében, hogy a kormányzópártok ciklus közben általában sok szavazatot szoktak veszíteni, mondta.

vs hu

Hunhir.info kommentár:

Az elemzők kitalálták a dupla politizálás fogalmát, noha ez így, ilyen szempontból teljesen hamis és szakmaiatlan. Nem a Jobbik politikája lett dupla, hanem a politikai kommunikációjában próbál minél szélesebb néprétegeket megszólítani. Azt egyértelműen elfelejtik a liberális és középliberális elemzők, hogy a Jobbik politikájának váza, a tartalmi radikalizmus folyamatosan és töretlenül ott van a párt életében, a kommunikációs technikák pedig azt a célt szolgálják, hogy a megszólított és a megszólítható emberek egyáltalán foglalkozzanak a Jobbik által közvetített válaszadással, és a párt szándéka szerint ez után válasszanak szívük-lelkük igénye szerint.

A Fidesz görcsös erőlködése, hogy a világliberális körök és médiumok által ráaggatott náci és rasszista vádakat lemossa magáról, olyan politizálást eredményezett, amely már ideológiafüggetlenül nagymértékben zavarja az akár ez idáig balosnak mondott embereket is. A kettős mérce, a pozitív diszkrimináció, amely célzottan szerepel a Fidesz programjában, ellenérzést szül azokban, akik nem csak az igazságot, hanem az igazságosságot is fontos társadalmi követelménynek tartják.

Az, hogy Orbán és köre számos alkalommal mindenkit egy kalap alá véve, általánosságban beszél zsidóságról és cigányságról, és mindig a részükre adandó pozitív válaszokról és tettekről beszél, nagymértékben irritálja azokat, akik elvetik ezt az uniformizálást már azért is, mert a cigányság köreiben bizony felülreprezentált a bűnözés, a zsidókkal kapcsolatosan pedig nagyon sok ember túlzónak tartja bizonyos szervezeteik követelőzéseit, a hatalomban való beleszólásukat, illetve a többségiekre erőltetett irányító szerepüket.

Ezzel szemben a Jobbik azt mondja, hogy nemre, fajra, ideológiára való tekintet nélkül kell úgy két meghatározó társadalmi csoportra osztani a magyar lakosságot, hogy mindennek a zsinórmértéke a nemzethez, a társadalomépítéshez, az országérdek képviseletéhez és a rendhez, a közbiztonsághoz való hozzáállás.

Tévedés lenne bárkinek azt állítani, hogy a magyarok többsége rasszista és antiszemita. Ezzel szemben viszont igazságkereső és az igazságosságot tartja az egyik legfontosabb társadalmi kitételnek. Ennek pedig az lehet az egyik meghatározója, ami a Jobbik fenti megközelítésében szerepel.

Azzal is többször foglalkoztunk már, hogy a rendszerváltásnak hazudott csillagváltás után négy évvel az emberek rájöttek arra, hogy füstbe ment terv lett a kolbászból lett kerítés illúziója, és azt remélték, hogy az 1980-as évek végének politizálása jöhet vissza Hornék hatalomba helyezésével. Ez volt a magyarok egyik legnagyobb tévedése, mert az MSZMP utódpártja csaknem gyűlöletpárti szinten valósította meg az új birodalmi függés kialakítását, és az új világrend képviselőit, a bolsevik megszállóknál is sokkal alaposabban és szolgalelkűbben szolgálta ki.

Az emberek még reménykedtek, hogy visszatérnek a régi szép idők, de már lassan nem volt gyár, nem volt üzem, nem volt munkahely, és főleg nem volt nemzeti vagyon, amely a Kádár-érában még állami szinten felhalmozódott. A MIÉP színre lépése a nemzeti radikalizmus térhódítása 1998-ra a parlamentbe juttatta Csurka pártját, úgy tűnt, hogy hárompólusú lesz a magyar politika, aztán 2002-re ez az illúzió is szertefoszlott. A szociálliberális kormányok további országpusztítása, a cigánybűnözés brutálissá válása, s nem utolsó sorban a szemkilövető diktátor színre lépése és a 2006-os rendőrállam után egyértelművé vált, hogy a Fidesz lesz a hatalomba visszatérő erő, viszont az utcai harcosok nemzedéke, a Jobbik is bekerült a parlamentbe.

A kétharmaddal duplázó Orbán-kormány folyamatosan követi el a hibákat, és a magyar plebejusvilágban sikertelenül valósítja meg azt a mondjuk Dél-Koreában lehetséges projektet, hogy kialakítsa a saját nemzeti burzsoáziáját, mert nem stratégiai iparágakban tevékenykednek ezek az új oligarchák, maximum a kereskedelem, vagy az építőipar egyes szegmenseit tudják magukénak. Közben itt a valós vagy vélt gigakorrupció, mindenesetre a rokonok és ismerősök pozícióba, anyagi helyzetbe hozása, amely joggal zavarja az igazságot keresőket.

Még a balos gondolkodók, az egyszerű és nem anyagilag is motivált emberek is azt gondolják, hogy eleve káros az olyan rendszer, amelyben milliárdosok éneklik az éhes proletárt, és mindent kiszolgáltatnak az idegeneknek, viszont legalább ilyen gázos a Fidesz-féle, anyagilag finanszírozott hierarchiapolitizálás is. És itt jön elő megint az igazságosság kérdése, mert a társadalmi olló ilyen mértékű szembenállása már sok azoknak, akik az átkosban azt még elfogadták, hogy mondjuk a párttitkárnak van egy négyszobás lakása, ő pedig egy szoba-konyhában éli le életét. Azt viszont már nem, hogy szerény otthonok és csodapaloták ellentéte is jellemezheti korunkat, amelyhez hozzájön a pozitív diszkrimináció, a kettős mérce, az egyenlőbbek az egyenlőnél gyakorlatba ültetése, a folyamatos hintapolitika, a nemzetre hivatkozó idegen hatalmaknak való megfelelés, és ebből a katyvaszból már egyre több egykori fideszesnek is elege lesz és értelemszerűen a Jobbikot támogatja.

Nem kell hangzatos politikai jelszavakkal alátámasztani, mert az emberek többsége tudja és igényli, hogy az alsó középosztály megerősítése, az erős szociális és egészségügyi háló, az állam rend- és hatalomfenntartó képessége a legmagasabb fokú legyen, a magyarokban genetikailag is jelenlévő szabadság- és igazságvágy pedig a társadalmi és hatalmi szinteken is érvényesülhessen. Ez a lényeg, s nem pedig az, hogy a Jobbik milyen kommunikációs panelekkel, módszerekkel, vagy formákkal jön elő, a tartalmi politizálásában ez az irányvonal nyilvánvaló, követhető, hamar megérthető, és ezért teszi egyre több ember számára nem csak elfogadottá, hanem szeretetté és támogatottá is a nemzeti erőt.

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions