width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2016. dec. 8.

2016. december 8., csütörtök

Miskolci fideszes városvezetés ukrán vendégmunkásokkal betonozná be az alacsony bérszínvonalat. Fidesz és a bevándorlás, kettős beszéd. Az elmúlt 6 év fideszes városvezetése alatt több mint 11 ezer fõvel csökkent Miskolc lakossága, köszönhetõen többek között az alacsony béreknek. A helyi multik tárt karokkal várják az olcsó ukrán munkaerõt, amellyel továbbra is leszoríthatják a hazai bérszínvonalat.

Miskolci fideszes városvezetés ukrán vendégmunkásokkal betonozná be az alacsony bérszínvonalat. Nem az a baj ha ukrán hanem hogy ezeknek csak beszélő szerszám vagy, akinek ha elromlik, százan vannak a helyére. NINCS munkaerőhiány csak nem akarnak emberi fizetéseket adni, ezt a világot betonozza be a zsidesz, varga mihály erről pofázott amikor nyíltan kimondta : vendégmunkásokat fognak betelepíteni hogy kiszolgálják a kizsákmányoló nemzetközi nagytőkét és helyi oligarchákat.

Fidesz és a bevándorlás, kettős beszéd. Letelepedési kötvény biznisz, és most még ez is. Basszon belétek a nyavalya a hazugságaitokért, álnemzeti fideszes neolib zsidó férgek.

Öntudata és a munka vs. tőke alkuban érdekérvényesítési szándéka elvileg lehetne az ukrán vendégmelósnak is - na de hol a hivatásrendenkénti általános komoly szakszervezet mögüle, hogy képessége is legyen érdekeit munkáltatójával szemben érvényesíteni? Magyarul majd tudnak helyette a munkatársai, akik szintén ugyanazon oldalon állnak. :3

Az a mai osztályharc, hogy érdemtelenül felül levő 1%-osok célul tűzték ki a 99% nincstelen rabszolgává tételét.

A kormány a munkaÁltatók oldalára állt már 2011-ben az új munka törvénykönyvvel. A minimálbért is ők adóztatták meg. A munkaerő kölcsönző, valójában emberkereskedő cégek lehúzása is hagyva van. Trenkwalder pl. egyik ilyen. Egy sor juttatás, bérpótlék, kedvezmény és egyéb jog nem jár a kölcsönzötteknek. Rugalmasan bármikor kirúghatóak. Nem ám 4 évre megválasztás, aztán van hogy be se járnak a parlamentbe! Amíg volt parlamenti közvetítés, miért is szűnt meg?, lehetett látni az üres padokat. :)

Egy igazi sztrájk nem feltétlen jogszerű, lényeg hogy hatásos legyen és céljait elérje, az ütőképes szakszervezet de még a józan erkölcsbe beleférő módon. Ö.K.Ö.L. - ez Sylvester Stallone egyik filmje. A fideszes vagy indexes hvg-s ugyanúgy libsi firkászok sztrájkolókon való gúnyolódása egyáltalán nem vicces, a célja viszont aljas. Hogy ne legyen társadalmi összetartás! A munkavállalók egymás ellen kijátszása is megy, Magyar Nemzetben láttam pont a stratégiai partner legó meg a trenkwalder munkaerőkölcsönző esetét :

http://mno.hu/hetvegimagazin/amibe-meg-orban-viktor-sem-mer-belelepni-1374586

Ukrán munkavállalókkal betonozná be az alacsony béreket a miskolci városvezetés?

Az elmúlt 6 év fideszes városvezetése alatt több mint 11 ezer fõvel csökkent Miskolc lakossága, köszönhetõen többek között az alacsony béreknek. A Jobbik szerint fennáll a veszélye, hogy a városvezetés ukrán vendégmunkásokkal betonozná be az alacsony bérszínvonalat.

Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselõje csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Kriza Ákos polgármester az októberi közgyûlésen a Fidesz-KDNP sikereként értékelte, hogy a drasztikus elvándorlás következtében már munkaerõhiány lépett fel bizonyos szakmákban, s így Kriza szerint Miskolcon a munkahelyteremtés problémájával nem szükséges foglalkozni. Badány Lajos szerint beszédes, hogy miután a városvezetõ koalíció leszavazta a miskolciak fizetésemelésére irányuló jobbikos javaslatot, együttmûködési megállapodást írt alá a belsõ ukrajnai Krivoj Rog városával. Mindez kérdéseket vet fel annak fényében, hogy Orbán Viktor november 24-én vízummentességet adott az ukrán állampolgárok számára, és kijelentette: a hiányszakmákban megnyitja a munkaerõpiacot az ukrán vendégmunkások elõtt.

Badány közölte: a háború sújtotta Ukrajnában 50 ezer forint körül mozog az átlagbér, és a magyarországi minimálbér számukra már a Kánaán. A helyi multik tárt karokkal várják az olcsó ukrán munkaerõt, amellyel továbbra is leszoríthatják a hazai bérszínvonalat. Eddig is nagy számban hozták be õket a jászfényszarui Samsung üzembe, napjainkban pedig a nyíregyházi Lego kapcsán merült fel ennek lehetõsége.

A Jobbik választ vár az alábbiakra: Egyetért-e a miskolci városvezetés a miniszterelnök azon kijelentésével, hogy a hiányszakmákban ukrán vendégmunkásokat kell alkalmazni, miközben a magyar fiatalokat külföldre kényszerülnek? Az elvándorolt miskolci lakosság ingatlanjaira kivetett adó után egyáltalán szándékában áll-e visszahozni városunkba a szakképzett helyi munkaerõt, vagy kifejezetten örül annak, hogy az elnéptelenedés által megoldódik a munkanélküliség kérdése? Milyen garanciát lát arra, hogy a városunkban megtelepedett multik nem követik társaik példáját, amellyel kilátástalan helyzetbe sodornák a miskolciakat?

Jakab Péter

Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófõnöke

http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=99665

http://alfahir.hu/ukran_munkavallalokkal_betonozna_be_az_alacsony_bereket_a_miskolci_varosvezetes

Miskolci fideszes városvezetés ukrán vendégmunkásokkal betonozná be az alacsony bérszínvonalat. Fidesz és a bevándorlás, kettős beszéd. Az elmúlt 6 év fideszes városvezetése alatt több mint 11 ezer fõvel csökkent Miskolc lakossága, köszönhetõen többek között az alacsony béreknek. A helyi multik tárt karokkal várják az olcsó ukrán munkaerõt, amellyel továbbra is leszoríthatják a hazai bérszínvonalat.