width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2008. febr. 21.

2008. február 21., csütörtök

Wass Albert szobra

Wass Albert szobra

Előzmény : http://reakcio.blogspot.com/2008/02/wass-albert-mirt-mrtkad.html

Az ufisták hozták a formájukat, kb. a MANCS, azaz a magyar narancs című szdsz-közeli hetilap undorító nyegle stílusában írtak többek közt ilyeneket :

"Lapunk februári számának vezető témája Wass Albert.
A Reakció cikkét az írószövetség titkára L. Simon László jegyzi, és Ablonczy Balázs, a korszak kutató történésze egészíti ki. Eddig sehol nem publikált levéltári lelet a bónusz. Ezek alapján Wass minimum vitatott személyiség."


Ez egy ctrl+c ctrl+v kommentspam tőlük, nagyon sok blogra beírták ugyanezt a szöveget. Igazolva azt, hogy a zsindexnek VANNAK fizetett kommentelői.

"Nem is történhetett volna máshogy: Koltay Gábor filmet forgat Wass Albertről. Gondolom, lesz benne minden: beszélő fejek nagy mennyiségben, Nobel-díj, kemény tekintettel a kamerába mondott "a kő marad". Aztán díszbemutató, haknizás a polgári köröknél, dvd. Semmi sem mentheti meg attól, hogy szubkulturális kultmozi legyen belőle."

A Sorstalanság című holomese-filmről vajon lett volna merszetek ilyeneket írni ti aljasok? Van egy olyan érzésem hogy NEM.

És miért ez az állandó acsarkodás ellene, már 10 éve halott. Ja, hogy az adott médiafelület tulajdonosi háttere alapvetően meghatározza annak politikai irányvonalát? Igen, bizony, alap igazság, a cigány is annak húzza, aki fizet. Az az ostoba, aki mindezt nem akarja észrevenni.

Ablonczy a lapnál dolgozik, a neve szerepel az impresszumban. Az "írószövetség" pedig a "szépírók társasága" akik a zsidaj tilos rádiós "kiirtanám az összes keresztényt" provokáció utáni Döbrentei-beszéd után léptek ki. Zsidók, liberálisok, exkomcsik.

http://reakcio.blogspot.com/2007/10/dbrentei-kornl-beszde.html a Döbrentei-beszéd teljes szövege

Jé, igazam volt ebben is. Uj Péter és Tevan Imre, (övék az Index, és ők vették meg az UFI-t tavaly, abból lett a Reakció) igenis beleszól, miről írhatnak a lapjukban/blogjukban. Ki van adva nekik az ukáz, melyik oldalt kell mocskolni, és melyiket csak tessék-lássék bírálni, hogy ki ne lógjon a lóláb. Sumák banda, undorodom tőlük. A maffiózó zsidó Tasnádit bezzeg egy rossz szóval se illették amior róla írtak, annak kapcsán, hogy blogot indított. Pedig ő aztán "minimum vitatott személyiség"...

Az ufista álreakciós, nyegle zsindexes anarcho-nihilista, mindent-fikázó, Tótára hajazó antimagyar szellemi sötétséget ezek a szerkesztőségi tagoktól származó blogkommentek is jól tükrözik...

ergé (sok helyre odakommentelő szdsz-es csávó -SF)

Ajánlatokat kérünk: Horthy és Wass után ki legyen a nemzeti trilógia harmadik részének főszereplője?

smalladam http://www.hirszerzo.hu (jé, egy neokon zsidó -SF)

Ergé, Teleki Pál (vagy Papp Lajos)

Szathmáry · www.reakcio.blog.hu (szerkesztőségi tag -SF)

Én ennek örülök. Két okból: végre egy poszt Albi bácsiról. Lehet torkaszakadtából wassolni, nem küldenek el offblogolni, másrészt azért, mert amihez az utóbbi időben Koltay hozzányult (Honfoglalás, Sacra corona stb.), az mind szarrá vált a kezében. Egyfajta fordított Midasz királyt játszik.

bugris · http://torzskocsma.blog.hu (indexes blog az is, nem valódi blog, indexesek írják, a fórumaik moderátorai, a neve találó -SF)

Ami azt illeti, a Honfoglalás amatőrségében az is benne volt, hogy igen kevés pénzt kapott rá az évforduló ellenére, pláne, ha ha Hídemberrel vagy a Sorstalansággal vetjük össze. És hát névrokona sem volt ügyesebb a sok lóvé ellenére. Amúgy Szathmáry, a Mídaszos hasonlat találó, erre utalt Tímár Péter is.

Szathmáry · www.reakcio.blog.hu (szerkesztőségi tag -SF)

Szerintem a Wass Albert kultusznak ugynaz az eredője, mint a Bunyós Pityu, Postás Józsi meg a Lagzi Lajcsi jelenségnek. (A mulatós cd-k messze a leghallgatottabbak ma MO.-n) Wass Albert nem más, mint nagy teatralitás, könnyű emészthetőség, előre megcsócsált szövegek, hogy a hülye is értse.

És igen, ugyanezt el mernéd mondani a zsidó íróitokról, például imre kertészről, esterházy péterről, spiró györgyről? Vagy nem, mert neked a magyar kultúra mocskolásáért fizetnek? Mert azért fizetnek titeket.

Rabindranath (független, őszinte, lényeglátó, akár én is írhattam volna ezt -SF)

Srácok, Ufisok, Reakciósok, van egy ötletem. Csináljatok már egy tökös kis interjút ezzel az Ákos gyerekkel. Mondjuk ez még a Reakció első számának is jót tenne. És esetleg kiderülne, hogy mennyire igazak az itt elhangzott - alapvetően balos, wantúszagú - toposzok, "Ákos vérkomolyan veszi magát", "üresek a lemezei", stb. Szerintem egyre érettebben ír, a humora is inkább javult az évek során (persze ezt csak az tudja, aki mondjuk jár a koncertjeire, esetleg meg is hallgatja a lemezeit). Van annyira kemény csávó, mint bárki, aki az Ufiba ír, ld. a legutóbbi közéleti interjúit, nem majrés gyerek, szerintem kifejezetten izgalmas lenne, ha ti beszélgetnétek vele. No, ez csak egy szerény javaslat.

Mint már mondtam, a Reakciónak NEM azért fizetnek hogy a MAGYAR kultúrát népszerűsítse.

"Alig egy héttel az író születésnapja után valakik nekiestek a solymári emlékműnek. Szerdára virradóan a földön találták Wass Albert szobrát Solymáron értesült a HavariaPress." ez egy 2007-01-17 -es hír.

Hogyha egy zsidókhoz köthető szobrot, emlékhelyet stb. megrongálnak, a zsidómédiákban hetekig fasisztáznak. Ez akkor is így van, ha igaz az a feltevés, miszerint a zsidó emlékhelyeket is provokátorok rombolják.

"A Magyar Antifasiszta Liga tiltakozik az ellen, hogy Debrecenben Kósa Lajos, illetve Budapest XII. kerületében Pokorni Zoltán fideszes polgármesterek vezetésével az önkormányzatok beleegyezésüket adják a háborús bûnös Wass Albert köztéri szobrainak állításához - tudatta közleményben az Attac Magyarország Egyesület."
Ez pedig 2007-07-17 -es hír.

MEASZ = kivénhedt volt ávósok és exkomcsik, Munkáspárt 2006 dettó, mellesleg nagy az átfedés e két szervezet közt, szinte ugyanazok a tagjai mindkettőnek. Abszurd : egy vérgőzös kommunistákból álló klikk tiltakozik "szélsőségek" ellen...

ATTAC = marxista hülyegyerekek akik nem ismerik a kommunizmus bűneit. A judapesti zsidó fiatalok közül kerül ki tagjainak zöme. A Critical Mass nevű fedőszervezet is csont marxista, nyíltan propagandáznak afa és marxista anyagokat rendszeresen a fiatalok közt, a biciklizés csak álca, hogy vonzó legyen hozzájuk csatlakozni. Szintén van átfedés a 2 szervezet tagsága közt, de ez csak 10-20%.

Wass Albert körül még lezáratlan jogi és politikai viták folynak. Helyét még sem a szakma, sem az idő nem jelölte ki" - olvasható a nyilatkozatban. A levél és aláírói tiltakoznak az ellen, hogy egy négy évre választott testület döntsön arról, hogy Wass Albert Fazekas Mihály, Arany János, Ady Endre, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Tóth Árpád, Gulyás Pál és Szabó Lőrinc szobra között kapjon helyet.

"Tiltakozunk az ellen, hogy politikai testület saját hatáskörében - ha szimbolikusan is - írói rangot adományozzon. Tiltakozunk a magyar kultúra nevében az ellen, hogy köztiszteletet élvező szerzők nevét egy demokratikusan választott testület kellően meg nem alapozott döntése kompromittálja. Ezért határozottan tiltakozunk Fazekas Mihály, Arany János, Ady Endre, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Tóth Árpád, Szabó Lőrinc írói rangjának védelme érdekében Wass Albert szobrának közgyűlés által kijelölt helyen történő felállítása ellen"
- tartalmazza a tiltakozó nyilatkozat, amelyet mások mellett aláírt Kukorelly Endre író, Ágoston Zoltán szerkesztő, Márton László író, Mészáros Sándor szerkesztő, Bártori Csaba író, Kállai R. Gábor író, Sándor Iván Kossuth-díjas író, Szkárosi Endre költő, Ungváry Rudolf író, Radnóti Sándor egyetemi tanár, Balla Zsófia költő-író, Kálmán C. György irodalomtörténész, Grendel Lajos író, egyetemi oktató (Szlovákia), Károlyi Csaba szerkesztő, Tábor Ádám költő, Böszörményi Gyula író, Darvasi László író, Závada Pál író, Kőrössi P. József író, Csordás Gábor író, könyvkiadó, Mesterházi Mónika költő, Kántor Zsolt író, Gömöri György költő (London), Szerbhorváth György újságíró (Szerbia), valamint több debreceni közéleti személyiség.

Jól van hát, ki mint vet úgy arat. Csak azt ne gondolják, hogy erre nem lesz reakció. De olyan ám amit a zsidajok nem tesznek ki az ablakba! :D

Azt is jól írta valaki, hogy ilyen műhiszti csak nálunk magyaroknál van. Semelyik környező országban nincs. Elképzelhetetlen, hogy egy szlovák írót így ne szeressenek a szlovákok, vagy egy román írót a románok. Iulu Maniu-ról például a románok utcákat neveztek el, és köztéri szobrai állnak. No persze azt is látni kell, a magyarok közül is csak az áll be a szobrok elleni hisztikampányba, aki egzisztenciálisan a zsidóktól függ. Olyanok pl. mint Grendel Lajos.

Azért a főkolompos "munkásságát" röviden bemutatnám. Ezt a vackot ő írta. A zsidó spiró, esterházy, konrád, de még a zsidó gangsta-rapperek stílusa is pont ilyen trágár és semmitmondó. Ez nem művészet. Hatásvadász olcsó vacak, általános iskolások különbet írnának ennél, ócska Bertold Brecht (ő is zsidó volt) utánzat, pedig már azok a versek sem voltak valami pozitívak és felemelőek... Goebbelsnek igaza van : a zsidó kultúra romboló faj.

BORBÉLY SZILÁRD:

Újabban bal kéz

Újabban bal kézzel törlöm ki a fenekem
higiénikusabb azt mondják és egyébként
a bal kezemet is kell használnom végre
valamire és mostmár ez egész jól megy
kicsit körülményesebb de az eredmény
épp olyan tökéletes mint volt a jobbal
ajánlanám másoknak is de azt hiszem
ez mégsem olyan téma hogy megbeszéljük
és egyébként is ezt mindenki egyedül
csinálja általában kis dobozokba
zárva szuszogva nyögve és micsoda szag
például én az orromat is itt szoktam
túrni tudvalevő nem illik és azt is
tudom hogy mit mond a pszichoanalízis
erről csak ennyit és nem több de mégis

A sok agyoniskolázott Wass Albert gyűlölő, bal-lib-izraelita ellenzőnek ajánlom, hogy nézze meg a Wass Albertről készült filmet. Ott pl. olyanokra is rábukkanhat, hogy a Funtinelli boszorkányok című könyvet román(!) irodalomtörténészek az egyik legjobb és legszebb, románokról szóló könyvnek tartják, és kétségbe vonják, hogy ha valaki románokat öletett, és gyűlölte volna őket, akkor ilyen szépen írt volna róluk, és ennyire ismerte volna a mindennapjaikat és gondolkodásukat.

"Én meg tiltakozom az ellen, hogy a magát sziklaszilárdnak gondoló Borbély Szilárd megvétózza egy számkivetett MAGYARNAK szobrot állító közgyűlési döntést! Csak egyre emlékeztetem: az a kuncze gabriella tagadta meg horngyufa kormányában a magyar állampolgárságot Wass Alberttől, aki korábban aljas módon antikommunista elvekkel hőzöngött, és 94-re elárulta a rendszerváltást! Ha nem tetszik, ne menjen arra Borbély Szilárd, vagy állítson a saját udvarában kúnbéla-károlyi-rákosi-kádárszoborcsoportot!"

"Borbély Szilárd egy tetű az alapján amit írt. Aki csatlakozik hozzá, ugyanaz! Wass Albert egy nagy magyar író volt, akinek a fikázása helyett olvasni kéne a könyveit, és akkor talán a magyarságról meg a magyarságtudatról is tanulhatnátok valamit. Ez igaz a Borbély nevű élőlényre is. A minimum az hogy szobrot állítanak neki, és reklámozzák egy kicsit. Inkább Wasst kéne olvasni, nem Spirót, Esterházyt meg a többi internacionalista, sehova se tartozó, és gusztustalan, véleményét másokra is ráerőszakoló szemetet. Nem tudom, hogy Wass irodalmári szempontból milyen, de igazából nincs is olyan, hogy irodalmár, mert mindenkit befolyásol az ilyen vagy olyan érzülete. Amit tudok, hogy W. A-t könnyű olvasni, és nagy mondanivalója van minden könyvének, valamint a művei igazi értéket közvetítenek. Ha nem is ő a legnagyobb magyar író, mindenképp helye van a legnagyobb magyar szerzők között, és szégyen amilyen ocsmány viták folynak személyéről mind a mai napig. Hányok, hogy még mindig azon vannak fennakadva emberek, hogy a közismert román népbíróság a világháború után koncepciós perében milyen ítéletet hozott. Csak nálunk történhetett meg hogy a róvott múltú ávos Horn kormánya alatt azok ítéltek Wass felett újra, akik miatt annak idején menekülnie kellett Erdélyből: a kommunista aljadékok. Az meg tényleg igazi hungarikum, hogy mindezen a gyalázaton még azóta se léptek túl."

"Borbély Szilárd, aljanép és antimagyar barátai pedig rögtön felemelik a szavukat, ha a magyar érdekek ellen kell szólni. Kérdem én, hogy az alábbiak ellen mikor emeli fel a szavát a magyar irodalmi értelmiség, élén Borbély Szilárddal?

A minden izraeli és zsidó témára fogékony libsi sajtó teljesen elhallgatta a tényt, hogy Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2008. január 29-én a Magyar Köztársaság tel-avivi nagykövetségén személyesen tüntette ki a Pro Cultura Hungarica díjjal a vallási megszállottságáról is elhíresült Naftali Kraus izraeli írót és újságírót. Az elhallgatás oka az lehet, hogy Kraust a hazai és az izraeli zsidóságon belül is sokan tartják fasisztának, fajvédőnek és a különböző vallások, népek közötti rasszista gyűlölet szítójának."
A kitüntetést megelőzte egy bírósági per: a Fővárosi Ítélőtábla 2007. november 13-án jogerősen elmarasztalta a Naftali Kraus Az áldozat visszatér című önéletrajzi könyvét megjelentető PolgArt Könyvkiadót. A feljelentést Hering József tette, mert könyvében Kraus súlyosan megsértette a személyiségi jogait, szakmai és emberi jó hírnevét."
Nos ez az ember valószínűleg sokkal többet ártott a magyarságnak és mégis, hazánk regnáló kultuszminisztere kitüntette. Hogy van ez? Hiller melyik országnak is a minisztere? És akkor Wass Albert miért nem kaphat szobrot?"

"Korniss Mihály (zsidó), 1993 : "Vegyék tudomásul, ha tetszik, ha nem, van ebben az országban 5000 értelmiségi (a felsoroltak és més sokan mások) akiknek a véleménye a mértékadó, és az fog történni amit mi akarunk." Már ha MI nem juttatjuk őket oda ahová valók : a pokolra. Egy sort se olvassunk ezektől a gazemberektől!"

"Mindig a magyarságért legtöbbet tevő embereket basztatják a patkányok, épp ez a judeobolsevik fröcsögés, kirohanás, aláírogatás bizonyítja, hogy az író szobrokat érdemel!!! Mellesleg az aláírók zöme zsidó származású, de ezt úgyis tudja mindenki, aki kicsit is jártas a közéletben..."

"Én őszintén megmondom, a fennebb felsorolt Wass Albert ellen acsarkodó írók(?), költők(?), irodalomtörténészek(?), újságírók(?) közöl egyiket sem ismerem. Bizonyára maradandót alkottak már, ha máshol nem, a budiban! Szép kis társaság! Bezzeg, akkor nem tiltakoztak, amikor horngyufa belügyére, kunce gabriella nem adta meg a magyar állampolgárságot Wass Albertnek! Szégyelljék magukat, úgy látszik, bőr helyett csizmatalp van a képükön!"

"Nemigen tisztelt Borbély Szilárd! Nagy szerettel mondom: Auschwitz után, meg Balatonöszöd után, Ön elmehet a picsába a petíciójával együtt!"

Érzelmi reakció, de helytálló megállapítást tesz, az ilyen Borbély Szilárd féle "kettős állampolgároktól" meg kellene vonni a magyar állampolgárságot, hadd alijázzon az ilyen alja zsidaj. xD

"Sokszor derületem és olykor sírni tudtam volna amikor a kommenteket olvastam...
Sokszor éreztem azt, hogy néhány a szobrot, vagy tovább megyek - Wass Albertet ellenző hozzászóló legszívesebben azt írta volna ide, hogy
"mit akartok Ti mucsai-parasztok, ébredjetek már fel... - szánalmas, hogy itt magyarkodtok"
Mert hogy én mindig ezt kapom!!! Hogy "magyarkodom" (igaz soha sem értettem ezt a szót - ugyan mit csináljak, németkedjek, lengyelkedjek, románkodjak, angolkdjak???!!!)
Szerintem azok miatt jár itt ez az ország, akik szerint ez az eleve ördögtől való rossz...
Pedig elég lenne csak körülnézni a szomszédoknál!
Ők multjukra, hagyományaikra, személyes hőseikre miért lehetnek BÜSZKÉK???"

Van olyan hely, ahol direktben ezt írják, ilyen pl a zsidó rózsa misi blogja a blogtéren...

"Ezek szerint Borbély úr a román hatóságok (merőben politikai) álláspontjától teszi függővé azt, hogy Wass Albert magyar író-e? Csak szólok, hogy Kossuth Lajos is háborús bűnös a románok szerint, meg Petőfi is, úgyhogy a megoldás innen egyértelmű, nem? Kedves Borbély úr! Szereptéveszteni tetszik! Nem csoda, hogy ilyen csürhebagázs basáskodik Mo.-on, ha ilyen emberek lakják, mint a kozmopolita, felvilágosult, cionliberális Wass-ellenző hozzászólók... "

A román hivatalos álláspont egy dolog, ők büszkeségi kérdést csinálnak belőle, hogy nem ismerik be a tévedésüket, de a román származású átlagember nem viseltetik ekkora előítélettel az író iránt. Persze azok elolvassák Wass regényeit, míg ezek az aláírogató hiszterolibsi zsidajok nem.

"Nagy hiba, hogy az ilyen minden nemzetellenes, rossz ügyért kiálló, aláírkáló, megélhetési hazaáruló büdöskomcsikat a rendszerváltás környékén nem akasztották fel. De legalább egy életfogytiglant kaphattak volna. Persze, még nem késő, majd ha jön a felelősségrevonás a gyurcsányi vészkorszakért, lesz épp elég vaj a fejükön, hogy 10-20 év börtönt kapjon az összes ilyen szenny alak."

Úgy legyen!

"Inkább olvasnátok néhány Wass Albert könyvet és utána fröcsögni, hogy "nem író" illetve hasonlókat. Persze, a magatokfajtának nagyon jó a sancta simplicitas. Gondolkodni meg derogál. Azért nem fizet a cionista gazdi?
A "régi" "magyar" és "írók" politikai nézeteit ismeritek? Lófaszt!
A művet kell ismerni, azt szereti az ember, nem az írót.
Borbély Szilárd mitől író/költő? ki ismerte el őt? az idő? az olvasók? Senki!"

Közéletben valószínűleg újonc kommentelőnk nem ismeri a liberális beltenyészet valódi természetét. Én pl. csak veszetteknek hívom őket. Egy fenét gondolkodnak racionálisan, se nem higgadtak, se nem mérsékeltek, pláne nem mértékadóak.