width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2015.03.07.

2015. március 7., szombat

Nőgyülőlő? Habsburg-imádó? Álcuki? - provokatív Vona interjú! Interjút kértünk Vona Gábortól, aki találkozásunkkor azt mondta, hogy ne kíméljük, így nem kíméltük. A lehető legprovokatívabb kérdéseket gyűjtöttük össze, amelyek nemcsak a néppártosodásra vonatkoztak, {...}

Nőgyülőlő? Habsburg-imádó? Álcuki? - provokatív Vona interjú!

politika 2015. 03. 05.

Interjút kértünk Vona Gábortól, aki találkozásunkkor azt mondta, hogy ne kíméljük, így nem kíméltük. A lehető legprovokatívabb kérdéseket gyűjtöttük össze, amelyek nemcsak a néppártosodásra vonatkoztak, {...}

{...} de előkerült a Schweitzer-ügy, a "nőgyűlölet" vádja, a Habsburgok kontra 1848, Tapolca és a német kapcsolat is.

- Hogy tetszett Orbán Viktor évértékelője?

- Szerintem gyenge volt.

- Ő is biztosan ezt gondolja az önéről.

- Biztosan.

- Aznap úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök belpolitikai hidegháborút hirdetett. Ez már a cukikampány 2.0? Vizslakölykök után békegalamb?

- Ez egy kissé cinikus így, de lényegében erről van szó. Szerintem az embereknek elege van a pártok marakodásából és nyugalomra, békére és konstruktív, előremutató vitákra vágynak.

- És majd a Jobbik ezt elhozza? Meredek.

- Egy biztos, a Fidesz és az MSZP biztosan nem hoz politikai megújulást és nyugodt közéletet. Nekik már lételemük egymás szapulása. Hogy a Jobbik elhozza-e? Jogos kérdés, de legalább mi szeretnénk.

- Ön szeretné vagy a Jobbik?

- Én vagyok a Jobbik elnöke.

- Ez valami olyan, mint „az állam én vagyok" mondat? Az ilyen gondolatoknak nincs túl jó történelmi aurájuk.

- Nem is mondtam ilyet. Csupán azt, hogy a Jobbik vezetőjeként az általam mondottak a párt álláspontját mutatják. Nyilván azért választottak a tagjaink elnökké, hogy mutassam az irányt. Ezt teszem kilenc éve.

- Az elmúlt hetekben napvilágra került Facebook-bejegyzések szerint azért nem mindenki tartja az irányt.

- A Jobbik folyamatosan erősödött az elmúlt években. Minden egyes szintugrás siker volt, a jobbikosok közös sikere, de emellett járt nehézségekkel is. Kezdetben pár egyetemista alkotta egyesületből párttá kellett válni, aztán ebből a nevesincs pártból ismert szervezetté, aztán össze kellett gyűjtenünk a szétdarabolt nemzeti oldalt, utána be kellett jutni az Országgyűlésbe, aztán meg kellett szereznünk az ellenzéki pártok között a legerősebb pozíciót, most pedig a kormányra kerülés az előttünk álló feladat. Mindig mindegyik járt problémákkal, de eddig mindig megoldottuk őket, most is meg fogjuk.

- Például elküldi a cigányellenes posztolót három napra a cigány származású jobbikoshoz?

- Akár. Sokat kaptam ezért innen is, onnan is, pedig szerintem két dolgot kellett észrevenni mindenkinek. Egyrészt a Jobbikban ezek szerint vannak tisztességes cigány emberek, ergo a Jobbik nem cigányellenes, másrészt a Jobbik nem következmények nélküli párt, és a kollektív ítéleteket nem tűri meg.

- Kérdés, hogy ezt elhiszik-e önöknek.

- A Jobbiknak egyetlen olyan programpontja, törvényjavaslata nem volt, nincs és nem is lesz, amely magyar állampolgárok között különbséget tenne bőrszín vagy vallás alapján. Amíg én vagyok az elnök, ez így is marad. Ha kormányra kerülünk, minden tisztességes embernek jobb lesz.

- És aki nem tisztességes, és mondjuk még cigány is?

- Annak rosszabb. Nem azért, mert cigány, hanem azért, mert tisztességtelen. Ő börtönbe megy, ahogy a tisztességtelen magyar is.

- Ön felállt volna Schweitzer rabbi emlékére?

- Persze. Ismertem, mert az egyetemen hallgattam az előadását. Az interneten keringő mondatok, amiket neki tulajdonítanak, nem igazak. Sajnos ez sokakat megtévesztett vele kapcsolatban.

- Nem fél attól, hogy a párt kemény magja nem örül ennek a nyitottságnak?

- Nincs bennem megfelelési kényszer egyik irányba sem. Tőlem sem ön, sem más nem hallott még olyat, hogy egy népcsoportot kollektíven megítélnék. Aki ilyet vár tőlem, aki azt hiszi, hogy a Jobbik majd pogromokra készül, az eltévesztette a házszámot. Az ilyet emberileg és politikailag is elutasítom. De azt se higgye senki, hogy a Jobbik a baloldali média nyomása alatt egyszer csak meghunyászkodik, és nem fogja kimondani, hogy a magyarországi cigányság egy nagy részével súlyos együttélési problémák vannak, vagy azt, hogy a hazai zsidóság bizonyos vezetőiből sugárzik a magyargyűlölet. Kollektív ítélet nincs, azt nem fogom tűrni a pártban, de a tabukat sem.

- Akinek nem tetszik, az mehet máshová?

- Így van.

- És ha lesz egy még-Jobbik?

- Én még senkit sem tartottam vissza, ha más volt a véleménye. Minden korábbi távozónak azt mondtam, elfogadom, ha más a véleménye, de ő is fogadja el az enyémet, és hagyjon dolgozni. Ha nem tetszik neki az irány, semmi gond, menjen, csináljon egy másik pártot és bizonyítson ott. Van egy határozott elképzelésem arról, mi a feladatunk és a felelősségünk, és amíg a tagság elnökként bizalmat szavaz nekem, addig nem engedem el a kormányrudat.

- Sokan attól félnek, hogy egy új Fidesz lesz a Jobbikból.

- A néppárttá válás nehéz, gyötrelmes, de elkerülhetetlen folyamat, ha bele akarunk szólni az ország irányításába és nem csak a partvonalon akarunk maradni. Két kísértés van, aminek ellen kell állni. Az egyik az, hogy megmaradunk rétegpártnak, a másik, hogy tucatpárt leszünk. Az első eset gyávaság és alkalmatlanság, a második pedig tisztességtelenség.

- Török Gábor azt mondta erre, hogy az ön kísérlete egy Szirizába oltott MDF.

- Én azt mondanám: határozott program, nyugodt erő. A programunk marad, a stílusunk finomodik.

- Az is beszédes volt, hogy ön védte meg a polgári Magyarországot néhány napja a Fidesz egyik főideológusától. Bekerítő hadművelet?

- A Fidesz nem polgári Magyarországot épít, hanem hűbéres Magyarországot. A középosztályt felülről szervezi, politikai lojalitás alapján. Én pont fordítva gondolom. A lecsúszó alsó-középosztályt kell megmenteni és felemelni. Nem párthűség, hanem szorgalom, tehetség és tisztesség alapján. A Fidesz érdekelvű, mi érdemelvű társadalompolitikát folytatunk. Szerintem ez a jövő Magyarországának egyik legfontosabb törésvonala.

- Most egy kicsit térjünk el a politikától és beszélgessünk más kérdésekről.

- Na, kezd izgalmas lenni…

- Majd meglátjuk. Mit szólt a felesége ahhoz, hogy Ön is "nőgyűlölő"?

- Hm. Azt, hogy soha többé nem fogja elpakolni a használt zoknimat a kanapéról.

- Viccnek nem rossz, de az Origó szerint az Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémián, ahol ön is tanít, "nőgyűlöletet" oktatnak…

- Nevetséges. Voltam már náci, cigány, zsidó, homoszexuális, orosz ügynök, iszlámimádó, keresztény fundamentalista, ezoterikus és még ki tudja, mi minden. A politika ilyen szakma. Az emberről sokfélét mondanak, ennek is el kellett jönnie.

- Akkor nem gyűlöli a nőket?

- Senkit sem gyűlölök, a nőket pedig végképp nem. Ami zavar, az az erőszakos feminizmus.

- Miért?

- Mert szerintem egy alapvető tévedésből indul ki. A nőket férfiakká akarja változtatni, hogy egyformák legyünk. Az egyenlőség, az egyenrangúság legitim cél, én is egyetértek vele, de az, hogy egyformává váljunk, az szerintem beteges. Ebből jönnek elő a szakállas nők. A nemi szerepeket az Isten, vagy akinek így jobban tetszik, a természet szabta ránk. Az a dolgunk, hogy kihozzuk belőle a legjobbat. A nők feladata, hogy nők legyenek, a férfiaké pedig, hogy férfiak. Ennyire egyszerű.

- Tehát mosogassanak otthon?

- Dehogy. A női szerepek alapvetően változtak meg. A feleségem is értelmiségi nő, folyamatosan keresi a kihívásokat, cikkeket ír, nemesi családokról kutat, újabb és újabb tervei vannak. Persze az tény, hogy nőként sokkal türelmesebb a fiunkkal, ő takarít és teremt a lakásunkból otthont. Egyébként jól főz, bár abban én sem vagyok rossz.

- Majd megkóstoljuk, de menjünk tovább. Az Akadémia vezetője Baranyi Tibor Imre, aki egyben az ön egyik főtanácsadója is. Az Origó szerint Szálasit éltetik az óráin.

- Én meg azt hallottam, hogy az Origó szerkesztőségében Sztálinhoz imádkoznak ebédszünetben gabonáért.

- Már megint elvicceli…

- Mert ez a sok hazugság már nem csupán tragikus, hanem komikus is.

- Baranyi Tibor Imre?

- A Hagyomány és magyarság című könyve szerintem meghatározó írás. Ezzel együtt sok vita van közöttünk, különösen napi politikai kérdésekben. Családi barátok is vagyunk, de tény, hogy tanácsadóként is fontosak számomra a meglátásai, amelyek elsősorban metafizikai kérdésekről szólnak.

- Mi köze a metafizikának a politikához?

- Direkt közük nincs, de én nem csak pártelnök vagyok, hanem ember is, akit érdekelnek a végső kérdések. Életem nagy része a politikáról szól, de nem az egésze.

- Ez megnyugtató. Azzal is vádolják, keresztényellenes, okkult tanokat követ.

- Például?

- Julius Evola és Friedrich Nietzsche tanítására gondolok…

- Mindkét gondolkodót nagyon nagyra tartom, fontos alakítói voltak a gondolkodásomnak, és a kereszténységgel kapcsolatos kritikájukat is érdemes megismerni, de az én utam nem az egyházon kívülre, pláne nem az egyház ellen való, hanem az egyházon belül igyekszem megtalálni az igazságot. Ha már valakit említeni kell, akkor Eckhart mester, Keresztes Szent János és Prohászka Ottokár nevét emelném ki.

- Ők sem a mainstream.

- Nem.

- Ennyi?

- Mi a kérdés?

- Semmi, hagyjuk. Maradjunk még az akadémiánál. Az is elterjedt, hogy restaurálni akarja a Habsburgokat.

- Istenem, hányszor cáfoltam már ezt! Most komolyan, hogyan néznénk ki együtt: Habsburg György és Vona Gábor?

- Tényleg bizarr. Akkor nem teszi a fejére a koronát?

- A monarchikus államforma és a Szent Korona-tan iránti tiszteletemet sohasem tagadtam, de ez nem jelenti azt, hogy Habsburg-párti lennék. Vannak kisebb legitimista körök Magyarországon ma is, de én nem tartozom azok közé, akik el tudják képzelni, hogy Magyarországon újra a Habsburg-dinasztia uralkodjon.

- Akkor ki lenne a király?

- A helyzet az, hogy szerintem ez egy érdekes és fontos kérdés, de teljesen hipotetikus. Nem hinném, hogy Magyarországon az elkövetkezendő évtizedekben ez a kérdés érdemben felmerülhet. Sem „koronaérett" királyjelöltet, sem „királyérett" társadalmat nem látok. A Jobbik elnökeként most olyan kérdésekkel kell foglalkoznom, hogy meg lehet-e állítani a fiatalok kivándorlását, a sötét demográfiai trendeket, a magyar gazdaság újraindítható-e, mik lesznek a kormányzásunk főbb célkitűzései.

- Közeledik március 15-e. Mi a véleménye 1848-ról?

- A nemzeti függetlenségért vívott harc a magyarság egyik, ha nem a legmeghatározóbb karaktervonása. Ezt sokan nem értették meg a történelem során, olyankor mindig megmutattuk, hogy nem felejtettük el harcos eredetünket, az ott van az ereinkben. Ennek talán legmonumentálisabb megmozdulása az 1848-1849-es szabadságharc volt.

- Hogyan látja Kossuth szerepét?

- Talán meglepek néhány embert, de én inkább Széchenyivel értettem egyet kettejük vitájában.

- Széchenyi a példakép?

- Jézus Krisztus a példakép, ahogy minden keresztény embernek. A dolgozószobámban három dolog van a falon. Egy feszület, egy székelyvarsági faragott Nagy-Magyarország és Pongrácz Gergely arcképe.

- Koppány vagy Szent István?

- Hű, ez most nagy ugrás volt... Mindkettő. Ha valakit az ezzel kapcsolatos véleményem érdekel, olvassa el a magyar alkatról szóló cikksorozatomat! Szerintem ezt a jobbikosok nagy része sem ismeri, pedig a magyarságról vallott gondolataimat abban írtam meg. A terveim között szerepel egyébként, hogy ezt a kérdést majd egyszer egy könyvvé bővítem.

- Mennyire viszi bele a pártelnöki működésébe a fenti olvasmányélményeit?

- Semennyire. Nincs olyan jobbikos, aki mondjuk azért szenvedett volna hátrányt, mert nem olvasott Hamvas Bélát, mint ahogy olyan sem, aki azért szerzett bármi előnyt, mert ő meg éppen olvasta.

- Tudja, hogy mit olvas a párt többi vezetője?

- Jó kérdés… Nem. Ezek az olvasmányok az én karakteremet, szemléletemet és gondolkodásomat alakítják, mint emberét, és nem viszem be a pártpolitika mindennapjaiba. Mondhatnánk úgy is, hogy mindenki megértse, a filozofálgatás a hobbim, de pártelnökként a szervezetépítésre, a programalkotásra, a kormányzati felkészülésre koncentrálok, mert ez a feladatom. Hobbija meg mindenkinek van. Van, akinek a lóverseny, van, akinek a labdarúgás, van, akinek a vasúti terepasztal, nekem meg a történelmi és filozófiai témájú könyvek olvasása.

- Térjünk vissza a politikához. Hogyan látja a tapolcai választást? Állítólag esélyesek.

- Szerintem is. Tapolcán ősszel már nyertünk. Jó jelöltünk van, jó programunk és erős a támogatottságunk.

- Veszprémben is ezt mondta.

- Ma a legnagyobb mozgósító erő az ellenzéki oldalon, hogy kiről gondolják azt, meg tudja verni a Fideszt. Ott Kész Zoltánról hitték el az emberek, ezért győzött. Ózdon és Mezőtúron rólunk, és bízom benne, hogy Tapolcán ismét a mi jelöltünk, Rig Lajos lesz a befutó.

- Állítólag jön majd a negatív kampány.

- Megszoktuk. Szerencsére egyre kevésbé működik. Sőt, azt látom, hogy szinte a visszájára fordul. Akit elkezd a Fidesz támadni, azt megszeretik az emberek.

- Furcsa gondolat. Még a végén létrejön a politikai mazochizmus? Ide lőjetek?

- Azért ott még nem tartunk. Senki sem szereti, ha támadások érik. Azon viszont mindenkinek érdemes elgondolkodni, hogy amikor a kutatások kihozták, hogy a Jobbik brutálisan jön fel, és már csak 5%-ra vagyunk a Fidesztől, akkor néhány tagunk évekkel ezelőtti Facebook-bejegyzésein kívül semmilyen érdemi támadási felületet nem találtak rajtunk. Milyen jó lenne ennek az országnak, ha a Fidesz és az MSZP bűne az lenne, hogy egy-két tagjuk meggondolatlanul osztott meg valamit a közösségi oldalán?

- Mi lesz, ha veszítenek Tapolcán?

- Megyünk tovább.

- Mi lesz, ha győznek?

- Megyünk tovább.

- Azért gondolom, örülni fognak.

- Persze, nagyon.

- Talán még Putyin is gratulálhat, ha már a találkozójuk elmaradt.

- Azt hiszem, most vannak nagyobb problémái is.

- Apropó. Találkozott már Putyinnal?

- Nem. De még találkozhatunk.

- Ahhoz gondolom, kormányra kellene kerülni.

- Így van.

- Hová vezet majd az első útja kormányfőként, ha nyernének?

- Németország, Oroszország és Törökország. Egy ilyen hármas körutat tervezek.

- Németországban fogadni fogják?

- Rátapintott. Valóban ez a nehéz feladat. Törökország és Oroszország számára a Jobbik megbízható és jó partnernek fog számítani. Nekem személy szerint is nagyon sok fontos kapcsolatom van mind a két országban, de a németek bennünket illető fóbiáit nem lesz egyszerű feloldani.

- Majd segítséget kér Orbán Viktortól, hiszen őt sokszor mentették már meg a németek.

- Ha valamit irigylek tőle, akkor az pontosan ez a nagyszerű német kapcsolat. Ez Magyarország számára valóban nélkülözhetetlen. Sokat kell még dolgozni azért, hogy a németek megértsék, hogy a Jobbik nem egy neonáci párt, ahogy azt az ottani sajtó egy része beállítja, hanem egy nemzeti néppárt. De azt hiszem, minden egyes nappal közelebb vagyunk ehhez is.

- Nocsak. Titkos német tárgyalások?

- Maradjunk annyiban, hogy a Jobbik részéről megvan a nyitottság a kapcsolatfelvételre.

- És mi lesz az Egyesült Államokkal?

- Bármennyire is hihetetlen, én nem akarok az USA-val rosszban lenni, csak azt nem szeretném, ha a saját geopolitikai érdekeik miatt belesodornának bennünket az Oroszországgal vívott háborúba.

- A NATO tagság kötelezettséggel jár.

- A NATO védelmi szövetség.

- És ha Oroszország támad?

- Ez nem a mi háborúnk. Magyarországnak mindenáron semlegesnek kell maradnia. Azon kellene gondolkodnunk inkább, hogy mi lesz, ha elárasztja az országot Ukrajna felől több százezer menekült, akiknek csak egy része lesz kárpátaljai magyar.

- Úgy tűnik, most csendesedik a helyzet Kelet-Ukrajnában.

- Legyen igaza, de én attól tartok, hogy most csak erőgyűjtés zajlik. Ezért ha kell, minden nap el fogom mondani, hogy Magyarországnak békére van szüksége és nem szabad részt vennie semmilyen katonai akcióban. A most induló aláírásgyűjtésünknek – a negyven évnyi munkaviszony utáni férfinyugdíj, az ingyenes internet és a bevándorlás szigorítása mellett – nem véletlenül ez az egyik kérdése. Remélem, sokan aláírják, és ezzel kikényszeríthetjük a semlegességet.

http://alfahir.hu/

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!
http://www.flagmagazin.hu

"tudósokra vagy a gazdagokra nem szavazhatunk. Őket nem választhatjuk meg, nem szembesíthetjük őket erkölcsi szabályokkal, nem válthatjuk le őket, még csak nem is érzékeljük hatalmuk nagyságát."

Kivásárolt tudomány

– az amerikai olajlobbi 1,2 millióval támogatta a klímakutatót. Kevesen ismerik Clair Cameron Patterson amerikai tudós nevét. Ő volt az, aki kutatásai segítségével először becsülte meg a Föld korát.

Más irányú tevékenységéről még kevesebbet lehet hallani.

Ő emelte fel tudósként először a hangját Amerikában az ólmozott benzin alkalmazása ellen, és jelentős kutatásokat folytatott annak igazolására, hogy az ólom jelenléte az ólmozott benzin használata óta emelkedett jelentősen. Azaz, ilyen magas arányban normális körülmények között nincs jelen a természetben.

Ez az álláspont azonban ütközött az amerikai olajbiznisz érdekeivel, akik egy másik tudós, Robert A. Kehoe kutatásaira hivatkoztak. Kehoe az Etil Corporation-től kapta a fizuját.

Miközben Patterson a világ minden tájáról gyűjtötte fáradhatatlanul a mintákat a nyilvánvaló igazolására, Kehoe-nak, a tudósnak elég volt csak annyit nyilatkoznia, hogy az ólom természetes anyag. A túl sokat pattogó Pattersont egyszer még a Nemzeti Kutatásai Tanácsból is kitiltották, bár röpke 10 évvel az első kritikus cikke megjelenése után az amerikai szenátus végül rendelkezett a katalizátorok bevezetéséről. A hihetetlen mennyiségű ólom természetbe juttatása máig érezteti hatását, olyannyira, hogy egy 2003-as amerikai kutatás még mindig összefüggéseket mutat ki az ólomszennyezés, és a bűnözésre való hajlandóság között.

Talán nem is csoda, hogy Amerika lakossága annyira rajong az erőszakért…

A tanulság pedig könnyen levezethető. Van egy tudós, Robert A. Kehoe-nak hívják, aki tudományos végzettségét felhasználva, pénzért gazdasági érdekeket szolgál ki, s így felelős számtalan generáció légúti és idegrendszeri megbetegedéseiért, halálokért. Ehhez persze hozzátartozik annak a szűk elitrétegnek az érdeke is, amely pénzen vesztegetett meg egy sarlatánt, hogy aztán annak hamis kutatásait hazudja egy beteg társadalom arcába. És nem utolsósorban volt egy szintén megvesztegetett politikai elit, aki pénzért süketséget és vakságot fogadott az őket megválasztó nép rovására.

A legijesztőbb azonban mégis az, hogy Amerikáról beszélünk, aki lépten-nyomon beleszól a világ működésébe a demokrácia égisze alatt, holott ki tudja milyen érdekeket szolgál valójában. Amerika nemcsak önmagára, de a világra is veszélyes (Kína is, és az oroszok is, mielőtt elfogultsággal vádolnának, de itt most Amerikáról van szó…).

Ha azt gondoljuk, hogy ez az 50'-es, 60'-as éve Amerikája, és ez mára nincs így, hát nagyon tévedünk. Nemrégiben bukott le a klímaváltozást tagadó egyik legnagyobb tudós szaktekintély, dr. Wei-Hock Soon, hogy olajipari cégektől fogadott el pénzt a kutatásaihoz. A Green Peace információi szerint mintegy 1,2 millió dollárt. Soon professzor zseniális elmélete szerint az éghajlat változásáért a Nap tehető felelőssé, aki olykor rakoncátlankodik, és össze-vissza adja le az energiáját. Na, ezt kutatja Soon professzor, a bolondos kedvű égitest szeszélyességeit. A probléma azzal van, hogy Soon professzor, aki a tudósok 1%-át képviseli éghajlatváltozás ügyben, nem a futottak még kategóriába van sorolva, hanem kutatásaival támasztották alá a Kiotói-egyezmény alól való kibújást, és azóta is ez a hivatalos vélemény.

Összegezve tehát a tudós társadalom 1%-át képviselő sarlatán fantazmagóriáit, az emberiség 1%-át kitevő gazdasági elit nyomására alapvetéséként elfogadó amerikai vezetés simán bedönti a bolygót. De honnan van ezeknek ekkora hatalmuk? Wei-Hock Soon, és a hozzá hasonlók egyszemélyben is felelőssé tehetőek a Föld arcának megváltoztatásáért, és mindazért, ami ebből kifolyólag történni fog. Betegségért, halálért, éhezésért.

Hogy hol a hiba, az nagyon egyszerű. Bár magunk felett álló irányító hatalmat választhatunk, tudósokra vagy a gazdagokra nem szavazhatunk. Őket nem választhatjuk meg, nem szembesíthetjük őket erkölcsi szabályokkal, nem válthatjuk le őket, még csak nem is érzékeljük hatalmuk nagyságát.

Amerika demokratikussága zöld-szemmel nézve azért kétségbevonható, mert a politikai elit fölött álló gazdasági érdekcsoport annak ellenére szól bele az ország, sőt az egész világ irányításába, hogy erre semmilyen engedélyt, felhatalmazást nem kaptak senkitől. Pusztán pénzük van. Ha valahol változásra van szükség, az a fékek és ellensúlyok bevezetése a gazdasági elittel szemben, mert felmérhetetlen károk okozói. Demokrácia akkor lesz, ha a tényleges hatalom birtokosait mi választhatjuk meg. Ha majd bankok és olajtársaságok lesznek a szavazási űrlapon.

Addig csak csendesen figyeljük titkos, de tudományosan el nem ismert pusztításukat…

www.tutiblog.com - Szerző: Miért Rigó

Scall Fast Google+ : Ballib éljenzi, de a fidesz is megszavazza a TTIP-et, mert a liberálisok irányítják azt a pártot is,...

Communicate with co-workers in real time. Used by Netflix, Dropbox & Salesforce. $0/unlimited users. Get started >>
From our sponsors
 

 

Scall Fast Google+
SF

Ballib éljenzi, de a fidesz is megszavazza a TTIP-et, mert a liberálisok irányítják azt a pártot is,...
3/6/2015 5:13:34 PM

Ballib éljenzi, de a fidesz is megszavazza a TTIP-et, mert a liberálisok irányítják azt a pártot is, a mostani Világpanorámában ez volt a téma. Egyedül a Jobbik ellenzi igazán, mert másban is kimondja az igazat az usraeli birodalomról ami az usa-barát lmp-ről nem annyira mondható el. ;)

"A Fidesz úgy viselkedik, mint aki megbánta, hogy másodszor is 2/3-ot kapott. Nem baj, majd teszünk ellene, hogy ez többé ne forduljon elő." A ballib hozza a formáját, eddig is mindig a többségnek rossz dolgokat támogatták, az élet minden területén. Na de két rossz nem tesz ki egy jót, ez az "alkoholista lesz valaki vagy drogos, melyik a jobb?" hamis kettőssége. Egyiketsem.hu. Ott a Jobbik, egyetlen párt aki rendet akar tenni. A budacash + hungária, igen mostmár még egy 100 milliárdos sikkasztás / csődbűntett gyanús ügyben is. Kilopták a pénzt egyszerűen. Most gondoljunk bele, ha magyar bíróság nem is ítélkezhetne felettük. Az usraeli meg felmenti jól, azt' kész, lehet menni a sóhivatalba panaszkodni az elúszott bankbetéteink miatt. A neolib rendszerben már a gazdagság sem garancia, a pénzünkért is csak átverést kapunk, még jó ha nem mérget mint az a lejárt szavatosságú, dioxinos, vagy ólommal szennyezett élelmiszerek esetében előfordult.

Mandis komment : "Most olvasom, hogy a Fidesz a Gyurcsány féle DK-val akarja megszavaztatni a parlamentben az IS elleni magyar katonai akciót.
Ha ez megtörténik PUSZTULNIA KELL A FIDESZNEK IS, MINT RENDSZERVÁLTÓ PÁRTNAK!"

Sose volt az társadalmilag szervesen felépült magyar rendszerváltó párt, soros george és más háttérhatalmisták tanítványai, majd helytartói. Rózsadombi paktum, bizony.

Cél az európai egyesült államok létrehozása és nem csak a szabadkereskedelem. És olyan neoliberális kvázi-alkotmány ami felülírja a nemzetek törvényeit, és az egy lépést sem hátra elv hogy a liberalizálás - deregulálás - privatizálás nem is lesz visszacsinálható, ahogy izrael is tárgyal, nem szó szerinti idézet : "sose szabad nekik engedni, mert akkor holnap már az lesz új tárgyalásaik kiindulópontja ahonnét további engedményeket követelnek." anticionista honlapon olvastam jó 10 éve, én onnan vettem, aztán megfigyelve a történteket láttam, maximálisan igaz a háttérhatalomra és csicskásaikra! A neoliberalizmus egy folyamat aminek a végén népellenes rabszolgatartó diktatúra áll. Kis lépésekben sok mindent elfogadnak az emberek, főzik a békát a fazékban és nem ugrik ki. 

A fidesz sose volt jobboldali párt, csak pár eltévedt ember van benne aki azt hiszi ez a nemzeti oldal. Úgyse ők döntenek viszont, sajnos! Megvanna a gazdáik, azok szabják meg mire kell szavazni, Irakb, Afganisztánba, majd most az iszlám állam ellen meghalni küldeni a magyar katonákat, aláírni a lisszaboni szerződést olvasatlanul, kiszolgálni a holokausztipart, a lista végtelen miként a cionliberráltak telhetetlensége is az.

http://ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2015/03/06/mar-megint-a-penz-beszel?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201503

Már megint a pénz beszél…

2015. március 6., péntek 13:46 | Molnár Iván

Ha nagy pénzről, a befolyásos multinacionális cégek érdekeiről van szó, az európai politikusok magasról tesznek a választóik véleményére. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a transzatlanti kereskedelmi és befektetési partnerségről (TTIP) folytatott egyezkedés, amelyet sokan az Egyesült Államok Európa elleni támadásának tartanak.

A transzatlanti kereskedelmi és befektetési partnerségről (TTIP) folytatott tárgyalások törésvonala nem a két gazdasági övezet, azaz az USA és az Európai Unió, hanem a nagy multinacionális cégek és a stagnáló bérű lakosság között húzódik. A legújabb fejlemény, hogy Angela Merkel német kancellár szerdán Brüsszelben találkozott az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel, akivel egyetértettek abban, hogy még idén be kell fejezni a szabadkereskedelmi megállapodásról másfél éve folyó tárgyalásokat. Merkel is elismeri, hogy Ausztria mellett Németországban a legnagyobb az ellenállás a lakosság részéről a transzatlanti partnerséggel szemben, amely az eddigieknél is szorosabb gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat hozna létre Európa és az Egyesült Államok között. A német kancellár ennek ellenére határozott támogatásáról biztosította az Európai Bizottságot a tárgyalások mihamarabbi sikeres befejezéséhez.

A tárgyalási folyamat egyik legellentmondásosabb témájának a befektetők és az államok közötti vitarendezési eljárás számít, amelyet a „témát jól ismerő szakértők" – többnyire a multinacionális cégek által finanszírozott neoliberális alapítványok elemzői – igyekeznek elviccelni. Ettől azonban még tény, hogy a vitarendezési mechanizmus egy egyoldalú és nem demokratikus rendszer, amely a külföldi befektetőknek kedvez. Lehetővé teszi ugyanis a multik számára, hogy ha nem tetszenek nekik a befektetéseiket negatívan érintő, a profitjukat csökkentő helyi szabályozások, olyan magánbíróságokon pereljék be az államokat, amelyekben profitorientált választott bírók ülnek, vagyis gyakorlatilag privatizálják az igazságszolgáltatási rendszert. Ez aláásná a nemzeti kormányok szabályozáshoz való jogát, hiszen a gazdag befektetők hatalmas kártérítéssel fenyegethetik meg őket, megakadályozva a közérdeket szolgáló olyan intézkedések bevezetését, mint például az alkalmazottak hatékonyabb védelme vagy a szigorúbb fogyasztóvédelem. A választott bírói eljárás költségei ráadásul aránytalanul magasak, a számlát pedig ez esetben is az adófizetőknek kell megtéríteniük.

Hogy Merkel mindezek ellenére mégis határozottan támogatja a megállapodást, arra jó oka van. A német kancellár e héten elismerte, a német befektetők is profitálnak a beruházókat védő záradékokból. Márpedig ha a transzatlanti befektetési partnerségről szóló egyezség az amerikai és német multik számára is előnyös, semmi sem akadályozhatja meg, hogy azt ne fogadják el, hiszen ezek a cégek hatalmas nyomást képesek kifejteni országaik politikusaira. A legnagyobb vesztesek persze megint azok a kisebb, az Európai Unióhoz később csatlakozott tagországok lennének, amelyekben a külföldi, elsősorban a német tőke dominál. A mi érdekeink azonban nem fontosak, hiszen nem áll mögöttük annyi pénz, hogy ezeket bárki is figyelembe vegye. Pénz beszél, a kutya ugat.

A fejünk fölött

2015. február 27., péntek 00:01, frissítve: péntek 08:21 , forrás: Magyar Nemzet, szerző: Kiss Gergely

Sok szó esik a keleti nyitásról, a külgazdasági mozgástér növelésére tett kísérletekről, az illiberális államokról és a mindezek körül kibontakozó politikai vitákról. A vigyázó szemeket azonban nem árt nyugat irányába vetni. Az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabad kereskedelmi egyezmény olyan horderejű változásokat hozhat, amelyek mellett kevésbé fontos, hogy például Vietnammal hány kétoldalú megállapodást sikerült aláírnunk az elmúlt években.

Ha pusztán azt nézzük, hogy a szabad kereskedelmi egyezmény az áruk, a szolgáltatások piacra jutásának javítását, a beruházások szabályozási akadályainak lebontását és a felek közötti együttműködés erősítését segíti majd elő, akkor valóban szépen csengő célokról beszélünk. Érdemes azonban a körvonalazódó tervek mélyére nézni. Igaz, ez nem egyszerű, hiszen a tárgyalások iratait harminc évre titkosították, ami a demokrácia csődje. Azért így is kiderült egy-két olyan elképzelés, amelyek döbbenetes következményeket sejtetnek.

Csúnya világot sejtet, ha a multinacionális vállalatok pellengérre állíthatják a kormányokat. A tervezett szabad kereskedelmi egyezmény leginkább vitatott passzusa pont ezt tenné lehetővé. Így az unióban befektető amerikai cégek beperelhetnék a tagállamok kormányait, ha azok – például a lakosság védelméért egészségügyi, fogyasztóvédelmi vagy környezetvédelmi céllal – olyan jogszabályokat hoznak, amelyek veszélyeztetik a nyereségüket. Természetesen adott esetben az európai társaságok is perelhetnék az Egyesült Államok kormányát, ám ez kevés vigaszt jelent.

A mamutvállalatok gőzerővel dolgozó lobbistái nem véletlenül kardoskodnak a „befektetővédelem" mellett, az ugyanis a félelmek szerint egyoldalúan a multinacionális vállalatokat védené, sértve a tagállamok függetlenségét. Megeshetne például, hogy a verespataki beruházó cég rákényszeríthetné Romániára a cianidos technológiájú aranybánya működésének engedélyezését. Fel lehet tenni azt a kérdést is: mi lesz azokkal a technológiákkal, amelyek a tengerentúlon legálisak, ám az unióban nem? Elég csak az amerikai állattenyésztésben gyakorolt hormonkezelésre gondolni, vagy éppen a génmódosított növények termesztésére. Mindez Európában is szabad utat kap a megállapodással? Ha Magyarország ragaszkodik a GMO-mentességhez, akkor választott bíróságok előtt kell védenie az érdekeit az amerikai óriáscégekkel szemben?

Mindezek rendkívül fontos kérdések, hiszen hatással vannak a mindennapi életünkre. Ezért jó, hogy tegnap vitanapot tartottak a magyar Országgyűlésben a tervezett egyezményről. Ott az is jól látható volt, hogy a pártok megosztottak a kérdésben. Az LMP és a Jobbik elutasítja a megállapodást, szerintük az egyezmény a „gyarmatosítás" utolsó lépcsőfokát jelenti. Tán az sem meglepő, hogy a DK teljes mellszélességgel kiállt az egyezmény mellett, míg a szocialisták kevésbé egyértelműen fogalmaztak. A kormánypárt inkább a megállapodás lehetséges előnyeit hangsúlyozta, és azt, hogy a kabinet csak a magyar érdekeknek megfelelő egyezményt támogat.

Ez mind szép és jó, ám nem ártana jóval többet beszélni a nyilvánosság előtt a világ legnagyobb szabad kereskedelmi övezetéről, amelynek, ha létrejön, Magyarország is része lesz. Inkább erről kellene konzultációt indítani, mint a hamvába holt internetadóról. Túl sok idő nincs, az Európai Unió és az Egyesült Államok az év végéig szeretné tető alá hozni a megállapodást, amelyet – legalábbis az ígéretek szerint – a nemzeti parlamenteknek jóvá kell hagyniuk. A kormánynak mindent meg kellene tennie, hogy a lakosság is tisztában legyen azzal, adott esetben mit támogatnak a döntéshozók vagy mit utasítanak el.

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions