width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: Scall Fast Google+ : Ballib éljenzi, de a fidesz is megszavazza a TTIP-et, mert a liberálisok irányítják azt a pártot is,...

2015. március 7., szombat

Scall Fast Google+ : Ballib éljenzi, de a fidesz is megszavazza a TTIP-et, mert a liberálisok irányítják azt a pártot is,...

Communicate with co-workers in real time. Used by Netflix, Dropbox & Salesforce. $0/unlimited users. Get started >>
From our sponsors
 

 

Scall Fast Google+
SF

Ballib éljenzi, de a fidesz is megszavazza a TTIP-et, mert a liberálisok irányítják azt a pártot is,...
3/6/2015 5:13:34 PM

Ballib éljenzi, de a fidesz is megszavazza a TTIP-et, mert a liberálisok irányítják azt a pártot is, a mostani Világpanorámában ez volt a téma. Egyedül a Jobbik ellenzi igazán, mert másban is kimondja az igazat az usraeli birodalomról ami az usa-barát lmp-ről nem annyira mondható el. ;)

"A Fidesz úgy viselkedik, mint aki megbánta, hogy másodszor is 2/3-ot kapott. Nem baj, majd teszünk ellene, hogy ez többé ne forduljon elő." A ballib hozza a formáját, eddig is mindig a többségnek rossz dolgokat támogatták, az élet minden területén. Na de két rossz nem tesz ki egy jót, ez az "alkoholista lesz valaki vagy drogos, melyik a jobb?" hamis kettőssége. Egyiketsem.hu. Ott a Jobbik, egyetlen párt aki rendet akar tenni. A budacash + hungária, igen mostmár még egy 100 milliárdos sikkasztás / csődbűntett gyanús ügyben is. Kilopták a pénzt egyszerűen. Most gondoljunk bele, ha magyar bíróság nem is ítélkezhetne felettük. Az usraeli meg felmenti jól, azt' kész, lehet menni a sóhivatalba panaszkodni az elúszott bankbetéteink miatt. A neolib rendszerben már a gazdagság sem garancia, a pénzünkért is csak átverést kapunk, még jó ha nem mérget mint az a lejárt szavatosságú, dioxinos, vagy ólommal szennyezett élelmiszerek esetében előfordult.

Mandis komment : "Most olvasom, hogy a Fidesz a Gyurcsány féle DK-val akarja megszavaztatni a parlamentben az IS elleni magyar katonai akciót.
Ha ez megtörténik PUSZTULNIA KELL A FIDESZNEK IS, MINT RENDSZERVÁLTÓ PÁRTNAK!"

Sose volt az társadalmilag szervesen felépült magyar rendszerváltó párt, soros george és más háttérhatalmisták tanítványai, majd helytartói. Rózsadombi paktum, bizony.

Cél az európai egyesült államok létrehozása és nem csak a szabadkereskedelem. És olyan neoliberális kvázi-alkotmány ami felülírja a nemzetek törvényeit, és az egy lépést sem hátra elv hogy a liberalizálás - deregulálás - privatizálás nem is lesz visszacsinálható, ahogy izrael is tárgyal, nem szó szerinti idézet : "sose szabad nekik engedni, mert akkor holnap már az lesz új tárgyalásaik kiindulópontja ahonnét további engedményeket követelnek." anticionista honlapon olvastam jó 10 éve, én onnan vettem, aztán megfigyelve a történteket láttam, maximálisan igaz a háttérhatalomra és csicskásaikra! A neoliberalizmus egy folyamat aminek a végén népellenes rabszolgatartó diktatúra áll. Kis lépésekben sok mindent elfogadnak az emberek, főzik a békát a fazékban és nem ugrik ki. 

A fidesz sose volt jobboldali párt, csak pár eltévedt ember van benne aki azt hiszi ez a nemzeti oldal. Úgyse ők döntenek viszont, sajnos! Megvanna a gazdáik, azok szabják meg mire kell szavazni, Irakb, Afganisztánba, majd most az iszlám állam ellen meghalni küldeni a magyar katonákat, aláírni a lisszaboni szerződést olvasatlanul, kiszolgálni a holokausztipart, a lista végtelen miként a cionliberráltak telhetetlensége is az.

http://ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2015/03/06/mar-megint-a-penz-beszel?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201503

Már megint a pénz beszél…

2015. március 6., péntek 13:46 | Molnár Iván

Ha nagy pénzről, a befolyásos multinacionális cégek érdekeiről van szó, az európai politikusok magasról tesznek a választóik véleményére. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a transzatlanti kereskedelmi és befektetési partnerségről (TTIP) folytatott egyezkedés, amelyet sokan az Egyesült Államok Európa elleni támadásának tartanak.

A transzatlanti kereskedelmi és befektetési partnerségről (TTIP) folytatott tárgyalások törésvonala nem a két gazdasági övezet, azaz az USA és az Európai Unió, hanem a nagy multinacionális cégek és a stagnáló bérű lakosság között húzódik. A legújabb fejlemény, hogy Angela Merkel német kancellár szerdán Brüsszelben találkozott az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel, akivel egyetértettek abban, hogy még idén be kell fejezni a szabadkereskedelmi megállapodásról másfél éve folyó tárgyalásokat. Merkel is elismeri, hogy Ausztria mellett Németországban a legnagyobb az ellenállás a lakosság részéről a transzatlanti partnerséggel szemben, amely az eddigieknél is szorosabb gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat hozna létre Európa és az Egyesült Államok között. A német kancellár ennek ellenére határozott támogatásáról biztosította az Európai Bizottságot a tárgyalások mihamarabbi sikeres befejezéséhez.

A tárgyalási folyamat egyik legellentmondásosabb témájának a befektetők és az államok közötti vitarendezési eljárás számít, amelyet a „témát jól ismerő szakértők" – többnyire a multinacionális cégek által finanszírozott neoliberális alapítványok elemzői – igyekeznek elviccelni. Ettől azonban még tény, hogy a vitarendezési mechanizmus egy egyoldalú és nem demokratikus rendszer, amely a külföldi befektetőknek kedvez. Lehetővé teszi ugyanis a multik számára, hogy ha nem tetszenek nekik a befektetéseiket negatívan érintő, a profitjukat csökkentő helyi szabályozások, olyan magánbíróságokon pereljék be az államokat, amelyekben profitorientált választott bírók ülnek, vagyis gyakorlatilag privatizálják az igazságszolgáltatási rendszert. Ez aláásná a nemzeti kormányok szabályozáshoz való jogát, hiszen a gazdag befektetők hatalmas kártérítéssel fenyegethetik meg őket, megakadályozva a közérdeket szolgáló olyan intézkedések bevezetését, mint például az alkalmazottak hatékonyabb védelme vagy a szigorúbb fogyasztóvédelem. A választott bírói eljárás költségei ráadásul aránytalanul magasak, a számlát pedig ez esetben is az adófizetőknek kell megtéríteniük.

Hogy Merkel mindezek ellenére mégis határozottan támogatja a megállapodást, arra jó oka van. A német kancellár e héten elismerte, a német befektetők is profitálnak a beruházókat védő záradékokból. Márpedig ha a transzatlanti befektetési partnerségről szóló egyezség az amerikai és német multik számára is előnyös, semmi sem akadályozhatja meg, hogy azt ne fogadják el, hiszen ezek a cégek hatalmas nyomást képesek kifejteni országaik politikusaira. A legnagyobb vesztesek persze megint azok a kisebb, az Európai Unióhoz később csatlakozott tagországok lennének, amelyekben a külföldi, elsősorban a német tőke dominál. A mi érdekeink azonban nem fontosak, hiszen nem áll mögöttük annyi pénz, hogy ezeket bárki is figyelembe vegye. Pénz beszél, a kutya ugat.

A fejünk fölött

2015. február 27., péntek 00:01, frissítve: péntek 08:21 , forrás: Magyar Nemzet, szerző: Kiss Gergely

Sok szó esik a keleti nyitásról, a külgazdasági mozgástér növelésére tett kísérletekről, az illiberális államokról és a mindezek körül kibontakozó politikai vitákról. A vigyázó szemeket azonban nem árt nyugat irányába vetni. Az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabad kereskedelmi egyezmény olyan horderejű változásokat hozhat, amelyek mellett kevésbé fontos, hogy például Vietnammal hány kétoldalú megállapodást sikerült aláírnunk az elmúlt években.

Ha pusztán azt nézzük, hogy a szabad kereskedelmi egyezmény az áruk, a szolgáltatások piacra jutásának javítását, a beruházások szabályozási akadályainak lebontását és a felek közötti együttműködés erősítését segíti majd elő, akkor valóban szépen csengő célokról beszélünk. Érdemes azonban a körvonalazódó tervek mélyére nézni. Igaz, ez nem egyszerű, hiszen a tárgyalások iratait harminc évre titkosították, ami a demokrácia csődje. Azért így is kiderült egy-két olyan elképzelés, amelyek döbbenetes következményeket sejtetnek.

Csúnya világot sejtet, ha a multinacionális vállalatok pellengérre állíthatják a kormányokat. A tervezett szabad kereskedelmi egyezmény leginkább vitatott passzusa pont ezt tenné lehetővé. Így az unióban befektető amerikai cégek beperelhetnék a tagállamok kormányait, ha azok – például a lakosság védelméért egészségügyi, fogyasztóvédelmi vagy környezetvédelmi céllal – olyan jogszabályokat hoznak, amelyek veszélyeztetik a nyereségüket. Természetesen adott esetben az európai társaságok is perelhetnék az Egyesült Államok kormányát, ám ez kevés vigaszt jelent.

A mamutvállalatok gőzerővel dolgozó lobbistái nem véletlenül kardoskodnak a „befektetővédelem" mellett, az ugyanis a félelmek szerint egyoldalúan a multinacionális vállalatokat védené, sértve a tagállamok függetlenségét. Megeshetne például, hogy a verespataki beruházó cég rákényszeríthetné Romániára a cianidos technológiájú aranybánya működésének engedélyezését. Fel lehet tenni azt a kérdést is: mi lesz azokkal a technológiákkal, amelyek a tengerentúlon legálisak, ám az unióban nem? Elég csak az amerikai állattenyésztésben gyakorolt hormonkezelésre gondolni, vagy éppen a génmódosított növények termesztésére. Mindez Európában is szabad utat kap a megállapodással? Ha Magyarország ragaszkodik a GMO-mentességhez, akkor választott bíróságok előtt kell védenie az érdekeit az amerikai óriáscégekkel szemben?

Mindezek rendkívül fontos kérdések, hiszen hatással vannak a mindennapi életünkre. Ezért jó, hogy tegnap vitanapot tartottak a magyar Országgyűlésben a tervezett egyezményről. Ott az is jól látható volt, hogy a pártok megosztottak a kérdésben. Az LMP és a Jobbik elutasítja a megállapodást, szerintük az egyezmény a „gyarmatosítás" utolsó lépcsőfokát jelenti. Tán az sem meglepő, hogy a DK teljes mellszélességgel kiállt az egyezmény mellett, míg a szocialisták kevésbé egyértelműen fogalmaztak. A kormánypárt inkább a megállapodás lehetséges előnyeit hangsúlyozta, és azt, hogy a kabinet csak a magyar érdekeknek megfelelő egyezményt támogat.

Ez mind szép és jó, ám nem ártana jóval többet beszélni a nyilvánosság előtt a világ legnagyobb szabad kereskedelmi övezetéről, amelynek, ha létrejön, Magyarország is része lesz. Inkább erről kellene konzultációt indítani, mint a hamvába holt internetadóról. Túl sok idő nincs, az Európai Unió és az Egyesült Államok az év végéig szeretné tető alá hozni a megállapodást, amelyet – legalábbis az ígéretek szerint – a nemzeti parlamenteknek jóvá kell hagyniuk. A kormánynak mindent meg kellene tennie, hogy a lakosság is tisztában legyen azzal, adott esetben mit támogatnak a döntéshozók vagy mit utasítanak el.

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Reakció blog Reakciós blog ld50 blog emo blog antiszemita náci blog náciblog blogring nyilas blog nyilasblogja nyilas blogja konzervatív web keresztény freeblog főoldal nyilasblog jobboldali blog fasiszta blog cenzúrázott blog aszemita blog szókimondó blog radikális blog ufo blog extrém blog terrorista blogger neonáci blog neonáciblog újfasiszta blog sieg heil blog szélsőséges blog szélsőjobbos blog szélsőjobboldali blog szélsőjobboldali blogger acab alleycat blog zsidó blog antiliberális blog rendszerellenes blog neoliberális, neoliberalizmus, neoliberálisok, mainstream, ortodox, gazdaságpolitika, unortodox, orthodox, unorthodox, Matolcsy, Matolcsyzmus, kurucok, labancok, nemzetközi, nemzeti, gazdaság, pénzügyek, nemzeti érdek, bankok, balliberális, jobboldali, nemzeti radikális, imf, valutaalap, nemzeti bank, jegybank, adósságválság, nyomor, szegénység, bűnözés, hitel, hitelek, bankárok, occupy, 99%, szabad piac, piacbolsevizmus, piacbolsevik, nácizás, kommunistázás, álintellektuális, zsidó zsidók zsidókat zsidóknak náci nácik nácikat náciknak blog blogok blogokat blogoknak hungarista hungaristák hungaristákat hungaristáknak nyilas nyilasok nyilasokat nyilasoknak közgazdaság alternatív közgazdaságtan neoliberális neokonzervatív neoliberalizmus neokonzervativizmus neolib neokon antiszemita antiszemitizmus kommunista ökoszociális harmadikutas fasiszta fasizmus falangista falangizmus nemzeti szocialista nemzeti szocializmus erőforrások gazdaság gazdaságpolitika gazdaságpolitikai nemzeti érdek nemzeti érdekek Reakció Scall Fast SF blog nyilas Szálasi Ferenc nemzeti radikális érzelmű jobboldali politika hírek viccek vicc Reakció Reakciós ld50 industrial goth emo antiszemita náci blog blogring nyilas nem polkorrekt jobbikos jobbik konzervatív keresztény freeblog jobboldali fasiszta cenzúrázott buli fotók árpádsávos zászló rendszerellenes aszemita árpádsáv nemzeti radikális terrorista zsidó blogger neonáci sieg heil szélsőjobboldali szélsőközép acab alleycat magyar holokauszttagadás holokauszt tagadás káosz rend anarchia gonosz jó béke háború erőszak hírek történelem manipuláció hazugság politika pártok hírek fiúk