width Reakció Scall Fast SF Jobbik Jobbikos jobboldali nemzeti radikális érzelmű politika hírek viccek én: 2007. okt. 28.

2007. október 28., vasárnap

Reakció blog : békésen gyülekezni JOGSZERŰ

Reakció blog

Sajtótájékoztató a 2006. október 26-i "Hídblokád" eseményeiről, hitelesen, az előállított személyek beszámolójával egybekötve, és a jogi helyzet tisztázása

2007. október 27-én a Kossuth téri Parlamenti Kávézóban sajtótájékoztatóra került sor, amelyen a sajtó képviselői (pl. ECHO TV, MTV1, TV2, HÍRTV, stb.), valamint az előállított személyek közül sokan, akik egyébként a Kossuth téri neves civil szervezetek markáns vezetői (Gonda László, Tatár József, Sámsondi Kiss Károly, Kovács Géza, Kalmár László, Kolompár János, Balogh Béla, stb) , megjelentek. A sajtótájékoztatót dr. Fóris Eszter moderálta.

1. A sajtótájékoztató legkiemelkedőbb szónoka a Nemzeti Jogvédő alapítvány egyik alapítója, Dr. Grespik László volt, aki elmondta, hogy a 2002. december 15-én beindított Bukta és társai kontra Magyarország ügyben megszületett a döntés 2007. július 17-én a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróságon, Dr. Grespik László teljes győzelmével! Ezen ítélet értelmében az az előre be nem jelentett - engedély nélküli! - spontán tüntetés, amely mindvégig megőrzi BÉKÉS jellegét, NEM OSZLATHATÓ FEL! Mivel a Magyar Kormány nem fellebbezte meg a Strasbourgi ítéletet a rendelkezésére állt három (3) hónap alatt, az ÍTÉLET JOGERŐRE EMELKEDETT!

A Magyar Alkotmány 7. paragrafusának 1. bekezdése értelmében a nemzetközi jogszabályokat elfogadja a Magyar Állam, és ezek felülbírálják a magyar szabályozást, AZ ALKOTMÁNYT IS! Ennek megfelelően módosítani kell a Magyar Parlamentnek a Gyülekezési Jogról szóló Törvényt, és módosítani kell a BM rendeletet is, HALADÉKTALANUL!

Tehát ez az ítélet vonatkozik mind a jogalkotásra (törvényi szabályozás, alkotmány) és a jogalkalmazásra (rendőri intézkedések, BM rendelet!!), és azonnali változtatásért kiált! Emellett joga van a tüntetőnek (tüntető az, aki politikai nézetét fejezi ki a tiltakozása alkalmával, ellentétben a zavargóval, aki rombolni megy az utcára!!!) passzívan ellenállni az intézkedő rendőrnek, amikor a spontán jogszerű tüntetésen őrizetbe kívánják venni!

A szabálysértés címen történő vád nem állja meg a helyét tehát, hiszen a spontán tüntető NEM SÉRT TÖRVÉNYT ÉS JOGOT, pusztán politikai véleményét fejezi ki békés módon!!!

A1989-ben született civil szervezetek (csuklyás, rendszám nélküli őrző-védő szervezetek!!) NEM LÉPHETNEK FEL HATÓSÁGKÉNT, ÉS NEM LŐHETNEK, EZ VISSZAMENŐLEGESEN HATÁLYOS A TAVALY ŐSZI OKTÓBER 23-I BRUTÁLIS PL. AZ IN-KAL SECURITY ÁLTAL VÉGZETT "TÖRVÉNYELLENES" ÉS BRUTÁLIS INTÉZKEDÉSEKRE IS!!!

KÖVETKEZTETÉS:
A taxisblokád évfordulóján rendezett HÍDBLOKÁD, amely a Kormány pusztító politikája ellen szerveződött, JOGSZERŰ VOLT ÉS TÖRVÉNYES, ÉS A FELOSZLATÁSA, VALAMINT A BÉKÉS TÜNTETŐK ŐRIZETBE VÉTELE TÖRVÉNYELLENES ÉS JOGSZERŰTLEN VOLT, AMELY ELLEN DR. GRESPIK LÁSZLÓ SZERINT FEL LEHET ÉS FEL KELL LÉPNI. Perelni kell, és a NJA segít.

http://www.nja.hu/

2. A közlekedés aránytalan fenntartására való hivatkozás a spontán tüntetés feloszlatása érdekében nem állja meg a helyét, és törvényellenes, mivel 2004. május 1-jén a Rendőrségi törvény módosították, és a fent idézett mondatot a következőképpen módosították: "ha a közlekedés más útvonalon nem módosítható!" Dr. Grespik nemzeti jogvédő elmondta, hogy 2004. óta számtalanszor hivatkoztak a módosítás előtti megfogalmazásra, törvényellenesen, és most sem állja meg a helyét ez az indoklás, csak akkor állná meg a helyét, ha Budapesten csupán egy híd lenne!!

A közlekedést éppen a Rendőrség akadályozta aránytalanul az Erzsébet híd és a Lánchíd lezárásával és a metró lezárásával!

Ezek csupán azt a célt szolgálták, hogy Budapest lakosságát a tüntetők ellen hangolják!!

Dr. Grespik László nemzeti jogvédő és ügyvéd hozzátette, hogy a hídblokád pár perce után "vadászgatni" és "halászgatni" kezdtek a csillagok háborújára emlékeztető ruhába öltözött rendőrök! Kifejezetten azokra az emberekre mentek rá, akik kis kokárdát, vagy nemzetiszín szalagot viseltek!!!

Kolompár János tüntető elmondta, hogy ő akkor került a REBISZ "látókörébe, amikor egy 70 év körüli idős hölgyet a hajánál fogva rángatott két rebiszes, és ő felhívta a még jelenlévő sajtó figyelmét, hogy "ezt fényképezzétek!" Erre őt azonnal a földre rántották, a gerincére térdepeltek, és az arcába törölték a lábukat!! Közben folyamatosan "büdös cigánynak" titulálták!!

Gonda László elmondta, hogy nem adják fel jogos ellenállásukat, az ország minden pontján folytatni fogják a "csőcselék" Kormány lemondásáig! Elmondta, hogy nem a tüntetők a féleszűek, ahogyan Lendvai Ildikó képviselő asszony titulálta az Erzsébet hídon tiltakozó magyar embereket, hanem az a kormány, amely 405 nap elteltével SEM HAJLANDÓ A KOSSUTH TÉRI TÜNTETŐKET, PL. A RENDSZERVÁLTÓ FÓRUMOT EMBERSZÁMBA VENNI, ÉS LEÜLNI VELÜK TÁRGYALNI az elégedetlenségük okairól.

Gonda elmondta, hogy ő hosszan beszélt a tüntetőkhöz egy kőoszlopról az Erzsébet hídon, és semmiképpen nem szállt szembe a rendőrökkel, amikor már hosszú perceken át hallotta a rendőri URH adóvevőből, hogy "emeljétek ki a hangadókat, pl. Gondát, Fábert, Tomcat-et, stb.!", tehát célzottan mentek a letartóztatások, nem kellett ahhoz SEMMIT SEM TENNI!

Balogh Béla elmondta, hogy a rendőrök elvették az előállított személyek igazolványát, és jóval később adták vissza, és minden holmijukat átvizsgálták, pl. az ő autóját az utolsó szegig átvizsgálták!

E sorokat a sajtótájékoztatón lejegyezte az a személy, aki ott volt a Hídblokádon - Ezért hiteles!

S soha sem fogja elfelejteni e sorok írója, - és hálát ad Istenének! - azt a pillanatot, amikor Novák Előd, a "kisdobos" középre ment a hídon, és elvégezte a szinte reménytelennek tűnő, a liberálisok által "őrültnek" tűnő tettet, elindította az ELLENÁLLÁST!! És ehhez képest teljesen mindegy, hogy a túlerőben lévő hatalom 10 percen belül leverte az állampolgári engedetlenséget!

Mivel mindvégig megmaradt a higgadtsága a dolgoknak -csak a rendőrök voltak erőszakosak, akik löködték az embereket- ez a megmozdulás valójában NEM vált javára a gyurcsányista oldalnak!

Hiába állítják a gyáva, polkorrekt, álellenzékiek az ellenkezőjét. A fidesznél már negyvenezredszerre telt be a pohár, de most is elsőként határolódtak el a - hangsúlyozom - békés tüntetőktől!

A zsidó demszky patkány gábor arra biztatja a cégeket és a magánszemélyeket, hogy pereljék be azokat, akik kárt okoztak az engedély nélkül tartott tüntetéseken. Mondjuk ő meg az szdsz pont befoghatná a pofáját, anno ugyanezt csinálták, a taxisblokádra gondolok, csak nekik lehetett , mert a "köztársasági elnök" a zsió göncz patkány az ő emberük volt meg a parlamentben ücsörögtek ... Ja és a patkány jelzők használatát én csak átvettem, a közbeszádből, namost ahhoz hogy valakit rendre így hívjanak, azt ki is kell "érdemelni" alaposan.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom is megmondta :

A pénteki hídblokádon előállították a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) hat tagját, köztük Kovács Géza tiszteletbeli elnököt. A szervezet tagjait a MÖM szerint az indokoltnál jóval brutálisabban, szükségtelen erőszak alkalmazásával állították elő, amelyről dokumentáció is készült.

Fényképfelvételek bizonyítják, hogy az október 26-ai hídfoglaláskor brutálisan állították elő a MÖM hat tagját. Kovács Géza arról tájékoztatott, hogy a rendőrök elttulajdonították mobiltelefonjának SIM-kártyáját, melyet azóta sem kapott vissza. A tiszteletbeli elnök a rendzavarásért kiróható legmagasabb büntetési kvótát kapta.

"Tagtársainkat jóval keményebb fából faragták annál, semminthogy az ilyen - relatíve pitiáner - rendőri szívatásokon fennakadjanak, de Kovács Géza mobiltelefonjának SIM-kártyája nagyon sok értékes telefonszámot tartalmazott, melyekhez egyfelől az ÁVH-nak semmi köze, másfelől pedig ezek a telefonszámok tiszteletbeli elnökünknek is kellenének” - fogalmaz közleményében a MÖM. Hozzáteszi: mindezek fényében konklúzióként megállapítjuk, hogy nyíltan is lehet lopni - legalábbis "állami hátszéllel".

"Ezúton is üzenjük a rend (h)éber őreinek, hogy feladatuk nem a lopkodás, és még kevésbé a jogszabályok elleni vétségek szaporítása, hanem a törvényes rend fenntartása. Ha úgy gondolják, hogy ezt a nem túlságosan bonyolult alapkövetelményt képesek betartani, csak akkor méltók a rendőri uniformisra, ellenkező esetben viszont jobb, ha inkább önmaguktól vetik le az uniformist - még mielőtt ők is "elkúrnák"...” - áll a közleményben.

"Egy árva forint nem sok, mi annyit sem fogunk a ránk kirótt "büntetésekből” annak az államnak befizetni, amelyik ahelyett, hogy a már nehezen megkeresett adóforintjainkat egészségügyi, szociális és oktatási célokra költené, inkább import izraeli vízágyúkra, az emberi egészségre káros könnygázra, és általában véve az ő önkényuralmi hatalmi célkitűzéseiket szolgáló rendőrségi fegyverkezésre költi!” - hangsúlyozzák a hídblokádban résztvevő MÖM-tagok.

"Nem fizetünk semmit - sőt, perelni fogjuk az európai uniós jogrendnek a békés gyülekezéssel kapcsolatos előírásaira látványosan fittyet hányó politikai rendőrséget, és erre buzdítunk minden a miénkhez hasonló jogi sérelmet szenvedett nemzettestvérünket is!” - szegezte le a szervezet.